Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

TuTon historia ja tilastot

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Devon, 27.01.2007 klo 17.13.

 1. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Poimin tämän Mustan Nuolen kirjoituksen tuolta Yleisömääräketjusta, koska tämä asia ansaitsee mielestäni oman ketjunsa. Itseäni ainakin kiinnostaa suuresti faktat aiemmistakin kausista, mutta TuTon kausikirjat tarjoavat siihen valitettavan vähän apuja. Kausikirjojen tilasto-osuuksissa on aina käsitelty vain edellinen kausi, eli mitään sellaista TuTossa kautta aikain eniten pisteitä, otteluita ym. ei sieltä tai seuran nettisivuiltakaan löydy. Se on sääli, sillä TuTolla on pitkät perinteet, ja vuosien varrella seuran paidassa on nähty monta kovan luokan pelimiestä. En tiedä, onko Tepsin kausikirjoissa vielä ne historiaosuudet, mutta ainakin silloin joskus 90-luvun alussa niissä oli pelaajatilastot SM-liigan alusta eli vuodesta 75 asti, ja palloseuran nettisivuillakin on ihan kivasti historiaa. Jossain ne TuTon vastaavat tilastotkin on varmasti tallessa. Lieneekö yksi syy niiden tilastojen julkaisemattomuuteen siinä, että TuTo on vuosien varrella pelannut eri sarjatasoilla, eli SM-sarjan, SM-liigan ja eri alasarjakausien vertaaminen on turhaa?

  Koitan listata valmentajat ja kapteenit vuodesta 83 eli 1-divariin noususta lähtien sen verran mitä muistan. Jukka Päiviö toimi TuTon valmentajana 1-divariin noustessa, ja joukkueen kapteenina oli silloin Jukka Koivu. Oheinen lista on siitä eteenpäin. Tätä voi joku muu täydentää ja korjailla. Pitemmälle menevä historiointi vaatisi allekirjoittaneella muistinvirkistämistä kirjojen avulla.

  Valmentaja ja kapteeni
  83-84 Raimo Määttänen Jukka Koivu?
  84-85 Määttänen Seppo Suoraniemi?
  85-86 Määttänen
  86-87 Määttänen
  87-88 Jorma Valtonen
  88-89 Valtonen?
  89-90 Kari Torkkel
  90-91 ?
  91-92 Sergei Grisintshov/Määttänen Markku Kallio
  92-93 Rauno Korpi Risto Siltanen
  93-94 Juhani Tamminen Siltanen
  94-95 Seppo Suoraniemi/Kari Yli-Mäenpää Siltanen
  95-96 Harri Jalava/Hannu Palmu Siltanen
  96-97 Anatoli Bogdanov Kai Ortio
  97-98 Bogdanov Ortio
  98-99 Bogdanov Tero Forsell
  99-00 Bogdanov Juha Kuusisaari/Mertsi Raitanen
  00-01 Bogdanov Vesa Lehtonen
  01-02 Bogdanov Forsell
  02-03 Bogdanov Forsell
  03-04 Bogdanov/Pekka Virta Santeri Kilkki
  04-05 Ismo Lehkonen Forsell/Tomi Laurila/Tuomas Jalava
  05-06 Lehkonen Vikki Tammelin
  06-07 Lehkonen Tapio Laakso

  On ihan kannatettava ajatus, että TuTon wikisivuista tehdään suurimmat, kauneimmat ja historiallisesti kattavimmat. Paljon se vaan vaatii työtä, kun näitä tietoja ei pysty ammentamaan yhdestä lähteestä. Tiedän, että tähänkin ketjuun kirjoittavista löytyy monia pitkän linjan TuTo kannattajia. Jakakaamme siis tietomme toistemme kanssa, jotta saadaan se Wikipediakin kuntoon.
   
 2. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Laitetaan nämä yleisömäärätkin tänne. Aukkoja on vielä, mutta ehkäpä ne täydentyvät, samoin kuin yleisömääräsijoitukset.
   
 3. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Olin ahkerana äsken wikipediassa, ja ynnäsin TuTo-sivuille näillä foorumeilla mainitut TuTo-kapteenit, -valmentajat ja yleisömäärät. Wiki-sivuilta (http://fi.wikipedia.org/wiki/TuTo) voi käydä katsomassa, miltä TuTon sivut tällä hetkellä näyttävät, ja joko korjata löytämänsä virheet tai ilmoittaa niistä esim. tähän ketjuun. Sama koskee toista aloittamaani wiki-sivustoa, joka käsittelee aikoja ennen Mestistä, eli jääkiekon I.divisioonaa (http://fi.wikipedia.org/wiki/I-divisioona_(jääkiekko)).

  TuTon kohdalla aukkoja on vielä varsinkin varhaisten divarikausien historiassa...

  ...ja tarkemmin ajateltuna: miksi aloittaa wiki-sivuakaan vasta I.divisioonan ajoista? TuTon historia ennen ykkösdivariin nousua '83 kaipailee myös kartoitusta niiltä ajoilta, jolloin mailat olivat puuta, Kupittaalla ei ollut kattoa ja Vihannon Petut ynnä muut taiturit pelailivat TuTossa! Itseäni kiinnostavat erityisesti ne kaudet 60-luvulla, jolloin TuTo pelasi silloista divaria, mutta ei vielä ollut noussut mestaruussarjaan. Syyt ovat osittain myös henkilökohtaisia, perhepiiristä kun löytyy silloin Tuton paitaa kantaneita.
   
 4. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Hienoa työtä olet tehnyt! Pari pikkuvirhettä, mutta niistä voi ehkä syyttää jatkoajan tietoja, jos nuo pelaajanumerot sieltä olet katsonut? Nimittäin muutamalla pelaajalla on viimevuotiset numerot. Eli korjataan seuraavat:

  Kim Trönstörm 37
  Juha Kuokkanen 30
  Stenka Karlsson 14
  Matti Kesseli 73
  Velimatti Virtanen 13
  Tobias Kauppinen 11

  Jatkoajan pelaajalistassa on näillä herroilla vielä viimekauden numerot, mutta TuTo:n kotisivuilta löytyy oikeat ja kausikirjasta tietty.
   
 5. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Sain kirjoista kaivettua seuraavanlaista tietoa TuTon valmentajista ajalta ennen ykkösdivaria.

  55-57 Matti Terho, Maakuntasarja
  57-59 Urho Lähde, Maakuntasarja
  59-60 Olavi Laaksonen?, Maakuntasarja
  60-61 Keijo Kihlman, Suomensarja
  61-62 ? Suomensarja
  62-64 Matias Helenius, Suomensarja
  65-71 Matias Helenius, SM-sarja
  71-72 Matias Helenius/Seppo Lindström/Voitto Soini (pelaajavalmentajat), SM-sarja
  72-73 Seppo Lindström (pelaajavalmentaja), SM-sarja
  73-74 Voitto Soini, SM-sarja
  74-75 Matias Helenius, SM-sarja
  75-76 Markku Mikkonen, IV-divisioona
  76-77 ? IV-divisioona
  77-79 Timo Sohkanen, III-divisioona
  79-80 Timo Sohkanen, II-divisioona
  80-83 Jukka Päiviö, II-divisioona

  TuTon kapteeneista noilta ajoilta ei ole tarkkaa tietoa. Sen verran tiedän, että Seppo Lindström toimi 60-70-luvuilla useita kausia TuTon kapteenina. Tarkoista vuosiluvuista ei kuitenkaan ole tietoa.
   
 6. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Valtonen oli tosiaan TuTon valmentaja 88-89 ja kapteeni sillä kaudella oli nykyinen TuTon kakkonen Petri Niukkanen. Kaudella 90-91 valmentajana oli Kari Torkkel lokakuun puoliväliin saakka, jonka jälkeen pestin otti Sergei Grischintsov. Kapteeni kaudella 90-91 oli Ari Kylmänen.

  Laitetaan tähän nyt samalla vaikka parhaita pistemiehiä tuolta 80/90 -luvun vaihteesta. Niitä ei varmaan ihan helpolla löydä mistään...

  87-88 Jari Hirsimäki 60+44=104
  88-89 Petri Niukkanen 18+60=78
  89-90 Arto Vuoti 35+22=57
  90-91 Pekka Virta 38+12=50
  91-92 Markku Kallio 16+29=45
  92-93 Tero Toivola 12+52=64
  93-94 Pekka Virta 44+47=91
  94-95 Jukka Seppo 18+33=51

  Minulta löytyy muutenkin pelaajatilastoja tuolta ajalta, jos sellaisia joku kaipailee ja sitten tarvittaessa jostain 97-98 kaudesta eteenpäin. Valitettavasti minusta ei ole juurikaan apua tuota vanhempien juttujen kanssa, sillä tieto loppuu vuoteen -88 kuin seinään.
   
 7. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Nykyisistä pelaajatiedoista en ota vastuuta, sillä niitä en ole itse laittanut. Wikipediaahan voi muokata kuka tahtoo ja tietää. Itse olen kirjoittanut ja korjaillut TuTon sivujen osalta lähes kaikkea muuta, mutta muuttuviin pelaajatietoihin en ole puuttunut, niitä on joku muu päivitellyt. Wikipediasta voi vilkaista artikkelin historia-kohdasta, kuka on muokannut, mitä on muokannut ja milloin on muokannut. Itselläni on Wikissä käytössä nimimerkki "jillord", josta näkee mitä minä olen tehnyt, mutta ovathan tuolla muutkin ahertaneet. Virheitä voi tietysti olla muuallakin, mutta niitä on helppo fiksata.

  TuTo-sivustoa korjaillessani sain sunnuntai-aamun tekemisen puutteessani aikaiseksi oman sivuston myös maestro Tero Forsellille, jota ei siis aiemmin ollut lainkaan. Nyt on, osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Tero_Forsell.

  Sivujen rakenteluhan käy kätevimmin niin, että ottaa mallia jo valmiista sivuista, kopioi "muokkaa"-namikan takaa löytyvän pohjan vaikkapa notepadiin, täydentää tiedot uusilla ja luo sitten uuden sivun kopioimalla notepadin sisällön wikipediaan. Forsellin kohdalla nappasin esimerkiksi pistetaulukon pohjan itse Teemu Selänteen sivuilta, vaihdoin tilalle Forren tilastot (jotka kausikirjasta löytyivätkin kätevästi) sekä vaihdoin tietysti oikeat sarjaviittaukset (Forrehan ei NHL:ää pelaa, kuten Teukka...) ja liitin sitten muihin tietoihin. Leikkaa ja liimaa -työtä parhaimmillaan!

  Samalla periaatteellahan ansaitsisivat monet muutkin tutolaiset ikioman sivustonsa, ehkä nyt ihan joka jannulle ei jaksa moista työtä tehdä, mutta olisihan sitä tekemistä tietyissä runkopelaajissa sekä menneissä legendoissakin. Eikä taida olla Lehkosellakaan omia wiki-sivuja.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2007 klo 16.03
 8. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Kyllä se Forren sivusto on hieno!

  Keräsin kausikirjoista ja eurohockeysta tietoja TuTon kaikkien aikojen parhaista pistemiehistä. Oma kausikirjakokoelmani on puutteellinen, eikä eurohockeyn tilastotkaan kaikkien pelaajien kohdalla ole läheskään täydellisiä, mutta alla oleva lista pitää silti varmaan suht hyvin paikkaansa. Listassa on huomioitu vain runkosarjan ottelu- ja pistemäärät.

  Tilanne 28.1.07
  1. Tero Forsell 375 128+291=419
  2. Jari Hirsimäki 225 140+149=289
  3. Petri Niukkanen 274 106+179=285
  4. Jouni Tuominen 326 86+188=274
  5. Pekka Virta 252 137+96=233
  6. Markku Vuorisalo 334 112+106=218
  7. Juha Virtanen 228 125+88=213
  8. Tuomas Jalava 256 104+97=201
  9. Atte Saunamäki 376 86+98=184
  10. Reijo Leppänen 187 99+76=175
  ... Jouko Myrrä 245 111+54=165

  60-70-luvun pelaajista ainakin Kari Johansson teki tasaisesti melko kovia pistemääriä, ja hän pelasi TuTossa vielä 80-luvulla divarissakin, joten hän varmasti sijoittuu johonkin kohtaan tuohon Top10-listalle. Valitettavasti vaan hänen uransa täydellisiä tilastoja en ole mistään löytänyt. Myöhempien aikojen pelaajista Markku Kallio pelasi melkein 10 kautta TuTossa, eli hänkin on ilman muuta pistetilastossa Top10:n miehiä. Kallionkin kohdalla eurohockeyn tilastot ovat valitettavan puutteelliset. Muita pelaajia, jotka tuolle listalle mahtuisivat ei nyt tule mieleen. SM-sarjan vuosina pelimäärät ja täten myös pelaajien pistemäärät olivat aika pieniä. Vastaavasti taas myöhemmin vaihtuvuus on ollut sen verran suurta, että tuossa listassa ovatkin melkein kaikki pitkäaikaisimmat TuTo-hyökkääjät. Yli 200 pistettähän vaati 80-luvulla hyvältä pelaajalta 3 kautta, nykyään tuo raja saavutetaan parhaassa tapauksessa noin neljässä kaudessa.
   
 9. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Parhaita pistemiehiä 80-luvulta..

  82/83 Keijo Wikman 14. 14+15=29 ( alkusarja 2.div)
  Matti Lindstedt 10. 14+11=25 ( ylempi loppusarja)
  ------------------------------------------------------------
  1.divisioona

  83/84 Markku Haapaniemi 34. 23+11=34
  84/85 Kari Numminen 44. 21+33=54
  Liigakarsinnat Markku Haapaniemi 6. 3+5=8

  85/86 Jari Hirsimäki 44. 27+32=59
  Liigakarsinnat ( hävisi uusintaottelun Jokereille 1-4) Hirsimäki 6. 4+3=7

  86/87 Harri Niukkanen 44. 34+31=65
  L-karsinnat Niukkanen 6. 4+4=8

  Tilastoja löytyy kaudesta 82/83 alkaen jos joku on kiinnostunut..
   
 10. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  #17 Markku "Makka" Kallio

  Lainaus:
  Kallion tilastot TuTon paidassa 86/87-94/95: 376 105+140=245. Kaikki kaudet viimeistä lukuunottamatta 1.divaria, viimeinen tietty SM-liigaa. Voin laittaa kausikohtaisesti tarkemminkin nuo, jos tarvitsee.

  Btw... Siitä tuli mieleen, että Markku Kallio bongattiin yhdessä Jouni Tuomisen kanssa TuTon pelistä syksyllä. En muista mikä peli se oli, mutta joku niistä Turkuhallin matseista kuitenkin. Niin ja Vesa Lehtonen oli katsomassa TuTon edellistä kotipeliä Kupittaalla. Melkoisia "celebrityjä"...
   
 11. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Tuolla on yksi virhe... Vanhan ykkösen piste-ennätys on Ässien Arto Heiskasella kaudelta 89/90 (44 58+52=110), eikä Jari Hirsimäellä.
   
 12. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kiitos tiedoista. Kallio olisi siis tuossa minun listauksessani viidentenä. Mites Kari Numminen ja Keijo Vikman? Molemmat lähtivät TuTosta Ranen tultua valmentajaksi ja ainakin Numminen teki parhaimmillaan kovia pistemääriä. Onko kumpikaan yli 200 pisteen mies TuTossa?

  Joo, kyllähän noita entisiä TuTo-pelaajia yhä matseissa näkee. Vesa Lehtonen on ihan vakiokasvo TuTon matseissa, ja ainakin Jouni Tuomisen sekä Ortion olen nähnyt monta kertaa tälläkin kaudella Kupittaalla.
   
 13. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ei taida ainakaan minulta löytyä täydellisiä tilastoja näille kavereille. Voin yksitäisiä kausia tarkistaa, jos se auttaisi asiaa.

  Lainaus:
  Juu, Ortion olen minäkin jonkun kerran nähnyt paikalla.
   
 14. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ajattelin vaan, että jos sinulla on esim. se kausikirja 91-92, jolloin molemmat vielä taisivat olla mukana, niin siitähän pystyy hyvin katsomaan heidän sen astisen peliuransa. Siitä saa ainakin jonkun viitteellisen käsityksen, että onko niitä TuTon paidassa tehtyjä tehopisteitä 200 vai 100.
   
 15. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  On mulla, mutta mielestäni niissä vanhemmissa kirjoissa ei ollut koko uran pisteitä... Voin mä sen jossain vaiheessa tarkistaa, kun vaan ehdin.
   
 16. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  OK. Olihan silloin parina ensimmäisenä liigasta putoamisen jälkeisenä divarikautenakin kausikirjassa vaan kultakin pelaajalta listattu kolme edellistä kautta. Eikä niistäkään ollut ottelu- ja pistetietoja vaan pelkät seurat mainittu. Tuollaisen "tilasto-osuuden" informaatioarvo on lähinnä negatiivisen puolella. Etenkin, kun useimmat pelaajat olivat tulleet siihen joukkueeseen suoraan junnuista, niin eipä niillä TuTo C/B ja TuTo B/A -tyylisillä tilastotiedoilla juurikaan mitään tee.
   
 17. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Päivittelin taas TuTon wiki-sivustoa (http://fi.wikipedia.org/wiki/TuTo_Hockey), ja muutin pikkuisen niiden rakennetta selkeämmiksi. Eli pyrin niputtamaan erilaiset faktat (valmentajat, kapteenit, parhaat pistemiehet) omiksi alaluvuikseen, jonka lisäksi laitoin liiga- ja Mestiskausille otsikot tekstin selkeyttämiseksi.

  Niin, ja lisäsin samalla kaikki täällä mainitut tiedot valmentajista, pistemiehistä, kapteeneista ja muista. Kiitoksia kaikille tietojaan jaelleille - sitten vain täydentämään lisää, ja korjaamaan mahdollisia virheitä.

  Divarivuosista 1983-1994 löytyy nyt tieto kaikista parhaista pistemiehistä ja kaikista valmentajista, kapteenitiedot puuttuvat kausilta 1985-1988 sekä kaudelta 1989-1990.

  Liigakausien parhaat pistemiehetkin näköjään puuttuvat, samoin kuin liigasta putoamisen jälkeiset divari/mestiskausien pistenikkarit (ts. 1996-2006). Onko jollain kausikirjat näppärästi käden ulottuvilla? Itselläni on näköjään pari kausikirjaa jossain teillä tietymättömillä. Saman nimenhän sinne saa aina kirjoittaa suurimmalta osalta Forsell-kausia. Forsellin omilta sivuilta korjasin pikkuvirheen, joka koski divarin piste-ennätystä, jota tyrkytin vanhasta muistista Hirsimäelle, mutta sehän olikin tietysti Arto Heiskasen nimissä.

  Lista TuTon parhaista pistemiehistä voisi myös olla oman alalukunsa arvoinen, tarvitsisi varmaan vain hahmottaa sekä toteutus että sisältö - eli ketkä ovat tehneet mitä - ja ennen kaikkea millä sarjatasolla. Liiga- ja divari/Mestispisteet voi minun puolestani niputtaa yhteen, mutta entäs alemmissa sarjoissa tehdyt pisteet? Jossain kolmosdivarissa tai maakuntasarjassa huiskittuja pisteitä ei oikein voi välttämättä verrata vaikkapa liigapisteisiin, mutta tehokkaat iki-tutolaiset ansaitsivat kyllä oman paikkansa historiassa. Ehkä eniten TuTo-paidassakin pelanneista voisi koota jonkun listan?
   
 18. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Olit oikeassa. Kyllä ne tilastot löytyvät siitä kyseisestä kausikirjasta... Kari Numminen: yhteensä 6 kautta TuTossa välillä 83/84-91/92, 190 77+107=184. Keijo Vikmanilla oli reilusti alle sata pistettä. Sen sijaan Esa Tutti teki neljällä kaudella TuTossa noin 150 pistettä, mutta sillä ei vielä kympin sakkiin mennä.
   
 19. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Tuolla on nyt virhe. Kohdassa "TuTon valmentajat, kapteenit ja parhaat pistemiehet 1983-1994" kaudella 93-94 on väärä pistenikkari. Jukka Seppo tuli TuToon vasta liigaan 94-95 ja Tammisen kaudella (siis 93-94) paras pistemies oli Pekka Virta. Se on tässä ketjussa kyllä oikein, mutta ilmeisesti olet kopannut sen väärin tuonne wikiin :) Seppo oli muistaakseni TuTon paras pistemies molemmilla liiga-kausilla.

  Edit: Em. osiosta löytyy myös typo "1997-1988"...
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2007 klo 10.26
 20. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Sivuthan näyttää jo oikein hyvältä. Muutama pilkun viilaamisen aihe pisti silmään.

  Kaudella 1971-72 Seppo Lindström nimettiin kesällä TuTon pelaajavalmentajaksi. Matias Helenius kuitenkin palasi joukkueen luotsiksi jo ennen kauden alkua. Huonosta menestyksestä johtuen (TuTo hävisi lähes kaikki alkukauden ottelut) Helenius syrjäytettiin ja Lindström sekä Voitto Soini vetivät kauden loppuun pelaajavalmentajina. Matias Helenius ei siis ole missään vaiheessa ollut TuTon pelaajavalmentaja vaan pelkkä valmentaja.

  Risto Siltanen toimi TuTon kapteenina 4 kautta, ei siis viittä.

  Pekka Virta astui Bogdanovin tilalle jo syyskaudella, eli muistaakseni 6.12 oli ensimmäinen matsi Virran johdolla. Tai sitten muistan ihan väärin.

  Pikku juttuja, mutta kuitenkin.

  Ja mitä tulee niihin eri sarjoissa saavutettujen pisteiden vertaamiseen, niin en pidä sitä tässä tilanteessa minään ongelmana. Silloin 70-80-luvuilla, kun TuTo pelasi aladivareissa, oli ottelu- ja pistemäärät sen verran pieniä, että liigassakin tehtiin silloin paljon enemmän pisteitä. Eri aikakausien vertaaminen on muuten tietenkin aina hankalaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2007 klo 12.07
 21. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  No jos tälle linjalle lähdetään :), niin kaudella 90-91 Kari Torkkel oli valmentajana 10.10 asti ja Grischintsov sitten 11.10 lähtien. Taisin alunperin laittaa "lokakuun puoliväli", mutta laitetaan nyt sitten tarkemmin samantien. Noi päivämäärät oli jossain kausikirjassa. Täytyy vielä tehdä re-check, mutta eiköhän se noin ollut.

  Edit: Hep! Vielä tuli mieleen tuota wikiä lukiessa, että TuTon yleisöennätys (ainakin halli-aikakauden) on juuri mainitusta kauden 94/95 Jokeri-pelistä yli 11.000. Löydän tarkan lukeman, kun hieman pengon. Se olisi ihan hyvää dataa tuonne :) Palaan asian tiimoilta...
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2007 klo 12.20
 22. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Joo, hyvä että tarkensit. Onhan toi hemmetin kaukana lokakuun puolivälistä...Mielestäni joulukuu on kuitenkin aika kaukana keväästä, eli siksi siis allekirjoittaneen piti taas päästä pätemään siinä Bogdanov/Virta asiassa.

  Olen tässä selaillut muiden seurojen wikisivuja, ja kyllähän TuTon sivut alkavat olla jo suurimmat ja kauneimmat. Vielä kun saadaan ne muutamat aukot valmentajien, kapteenien ym. suhteen täytettyä, niin tässähän ollaan jo aika pitkällä. Kuten Musta Nuolikin totesi, olisi sellainen parhaat pistemiehet Top 10 ja vaikkapa Top 5 eniten maaleja/syöttöjä/otteluita -osio hyvä myös saada sinne. Materiaalin kerääminen on käynnissä.
   
 23. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Joo no, ei tässä tarvinnutkaan lähteä nettiä edemmäksi kalaan. Jääkiekkoliiton sivuilta löytyy suoraan "Yleisöennätys: 10 304, 30.10.1994 TuTo-Jokerit 1-3". Eli ei se ollutkaan yli 11.000... No, viisinumeroinen joka tapauksessa.

  http://www.finhockey.fi/kilpailutoiminta/sarjainfo/mestis/seuraesittelyt/tuto/

  Btw... Samalla sivulla on noita seurassa pelanneita NHL-pelaajia... Miten ne oikein noteerataan? Siitähän puuttuu esim Jarkko Immonen ja Fredrik Norrena (joka taisi pelata 3 peliä TuTossa). Janne Hauhtonen ei ole ainakaan vielä tainnut pelata yhtään peliä NHL:ssä?
   
 24. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Olen siinä uskossa, että kyseiset nimet ovat seurojen itsensä ilmoittamia, ja kyseinen lista päivitetään aina kausien välissä, eli tällä kaudella NHL:ssä debytoineet eivät siksi ole siinä luettelossa. Sama info-ruutu löytyy aina myös Jääkiekkolehden kausiennakosta.
   
 25. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Typonkin korjasin. Korjasin Virran ja Sepon tilanteen, meni näköjään Sepon ennätys epähuomiossa väärään paikkaan, vaikka kauden kuvauksessa mainitaan Virta erikseen. No, sellaista sattuu, kun syöttää peräjälkeen dataa yli 50 vuoden ajalta :-)

  Tarkensin myös Torkkel/Grisintshov-päivämäärät, TuTo-Jokerit matsin yleisöennätyksen liigakaudelta sekä vaihdoin kauden 72-72 valmentajatiedot muotoon "Alkukaudella Matias Helenius, loppukaudella pelaajavalmentajat Seppo Lindstöm ja Voitto Soini".

  Pekka Virran päävalmennuspäiväyskin (6.12) tuli laitettua sisään. Hyvähän näissä on olla eksakti, eli jos muita vastaavia tärkeitä päiviä sun muita löytyy, niin sisään vaan.

  Parhaat pistemiehet, maalintekijät, syöttelijät yms sekä eniten pelejä/kausia pelanneet ovat mietintämyssyn alla, kunnes halutuista tiedoista päästään sopivaan yksimielisyyteen vaikka täällä palstalla.

  TuTon NHL-pelaajien listakin voisi triviana mennä, tosin täytyy miettiä onko syytä merkitä vain enemmän Tutossa pelanneita, vai käyvätkö kaikki kolmen ottelun Norrenat. Taisi Marko Kiprusoffkin pelata jonkun pelin TuTossa, ja pari kautta rapakon takana, joten Markohan on selvästikin NHL-Toveri! :-)

  Oman "triviaa"-osastonkin voi tuonne perustaa, jos sinne keksii jotain tähdellistä ja asiaankuuluvaa faktaa, joka ei muualle sovi.

  Entäs muuten TuTon historia ennen vuotta 1955? Täytyy tunnustaa, että en ole ihan perillä, milloin tarkkaan ottaen TuTon kiekkohistoria alkoi.