Änim

Jäsen
TUTO Hockeyn Liigaan 2020-projektin tilasta ei ole paljoa kuultu Jatkoajan haastattelun jälkeen.

TUTO aikoo nousta kahden vuoden päästä Liigaan

Mitä kuuluu tällä hetkellä liigahaaveille? Onko Liigaan nousuprojekti menossa maaliin? Onko se löytänyt rahaa osakkeeseen? Onko Liigaan nousuun puitteet jo kunnossa? Miten Liiga suhtautuu haaveeseen? Onko ollut tiukkoja neuvotteluita? Onko tullut vastoinkäymisiä? Onko se projekti enää elossa?
 
Lukihäiriöinen, joten kirjoitusvirheitä tulee

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Jokipojilla sama juttu, että etenkin syksyllä 2017 isosti puhuttiin liigatavoitteista ja puheissa kapinoitiin suljettua sarjaa vastaan. Sitten vähitellen liigapuheet ovat kadonneet. Joulukuussa 2018 Mestis-seurat olivat Liiton kutsumana koolla Tampereella kuulemassa sanaa. Siellä ehkä jaettiin jotain porkkanaa seuroille, koska ainakin Jokipoikien puheenjohtaja tuntui sen reissun jälkeen kovin hyvin ymmärtävänsä suljettua sarjaa ja enää ei ollut mitään puheita karsinnoista tai nousumahdollisuuksista.

Sanoisin, että liitto on käskenyt Mestis-seuroja olemaan hiljaa liigahaaveistaan tai liigakarsinnoista.
 

Änim

Jäsen
Tuto on osakeyhtiö, kuten liiga on myös. Liitto tuskin uskaltaa sotkeutua osayhtiölain alaisien yritysten toimintaan. Liigan osalta sekin on hyvin ongelmallista, kun on määräävässä markkina asemassa, niin erittäin hankalaa sen olisi kieltäytyä myymästä osaketta, ettei saa viranomaisien tutkimusta osakseen ja mahdollisia oikeustoimia. En ihan usko liiton ja liigan uskaltavan kieltää noususta puhumista.

Tietenkin se voi myös tarkoittaa jonkin näköistä esisopimuksen tekoa, että ootte hiljaa ja kun on rahat tiskillä, niin varma nousu samantien, muuta laillista hiljentämistä en usko olevan.
 
Lukihäiriöinen, joten kirjoitusvirheitä tulee

Änim

Jäsen
Nopeesti nettii selaamalla löytyi ainakin Jokipoikien kiekkokaupunki jakso. Siinä noin 5.30 kohdalla urheilujohtaja sanoo, että "kun se paikka tulee liigasta tulee, toivottavasti lähitulevaisuudessa, niin se näkyvyys nousee..."

Et niillä ainakin näyttää olevan rohkeutta puhella noususta ainakin.
 
Lukihäiriöinen, joten kirjoitusvirheitä tulee

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mitä kuuluu tällä hetkellä liigahaaveille? Onko Liigaan nousuprojekti menossa maaliin? Onko se löytänyt rahaa osakkeeseen? Onko Liigaan nousuun puitteet jo kunnossa? Miten Liiga suhtautuu haaveeseen? Onko ollut tiukkoja neuvotteluita? Onko tullut vastoinkäymisiä? Onko se projekti enää elossa?
Unelmia pitää olla ja siitä tässä nousu mahdollisuudessa on mielestäni pohjimmiltaan kysymys. Se koska se toteutuu ja milloin kaikki tähdet ovat kohdillaan on ihan toinen juttu. Itseasiassa TuTon TJ:n Roope Paltan antaessa tuota "Nousu 2020" lausuntoa ei ollut vielä edes tiedossa Liigan viimeisin "kabinetti" päätös, joka tuli marraskuussa 2018. Päätöksen mukaan Liiga pysyy 15 joukkueen sarjana "toistaiseksi". Eli teoreettinen mahdollisuus nousulle vielä on, mutta se on nyt todella vaikeaa. Siinä missä Sport, KooKoo ja Jukurit pääsivät Liigaan ns. avoimien ovien aikana, niin nyt kriteerit ovien aukeamiselle lienevät vieläkin kovemmat. Pieni porsaanreikä Liigaan voisi ehkä löytyä myös sarjajärjestelmien muutoksesta. Muutoksessa voisi esim. Mestiksen voittajalle avata paikan Liigan pudotuspeleihin.

TuTolla on monessa asiassa vielä tekemistä relistisen nousun suhteen. Taloudelliset resurssit ovat vieläkin rajalliset ja tappiotakin on tehty viime vuosina. TuTon ja sen tytäryhtiön yhteenlaskettu budjetti on käsittääkseni n.1,5 miljoonan euron luokkaa. Liigassa pitäisi päästä jonnekin min. 4-5 miljoonan budjettiin. TV tuloista tulisi ehkä n. miljoona, mutta iso aukko taloudessa olisi vielä nousun suhteen ja myös liigaosake pitäisi maksaa. Hallissa on myös kriteerejä täytettävänä ja yleisömäärissäkin on ollut laskua. Junioreissa ollaan oikeastaan lähimpänä Liigaa. Vaikeuksista huolimatta toivo kuitenkin elää vielä, että ikkuna parempaan tulevaisuuteen saadaan auki.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Case "Alexander Nikulin", pistää miettimään olisiko TuTolla saumaa KHL kuvioiden parempaan hyödyntämiseen? TuTolla on historiaa ja tuntemusta idän suuntaan, sekä eväitä saada nämä hommat paremminkin toimimaan. Tarvitaan vain halua ja yhteistä näkemystä idän suurpelurien kanssa siitä, miten homma saadaan hyväksi. Halua jos löytyy, niin tuskin homma rahasta jää kiinni. Eilen Hannu Jortikka totesi, kuinka SKA istuttaa kovien rahojen pelaajia KHL katsomossa, kun ei mahduta kokoonpanoon. Pelaajat siellä tienaavat summia mitä Liigassa voi vain unelmoida ja TuTossa ollaan vieläkin kauempana.

Liigalla voisi luulla olevan etulyöntiaseman tähän tilanteeseen, mutta siellä on takana aika vahva ja laaja KHL boikotti Jokerien takia. TuTo sitävastoin on pitänyt yhteyksiä yllä ja esim. Aleksi Halme siirtyi Jokereihin TuTo-A:sta jokunen vuosi sitten. Itse muistan ja arvostan erittäin paljon myös Jari Kurrin vierailua Kupittaalla, mistä ei myöskään kauheasti ole aikaa. Jokereilla on jo "kumppani" Mestikseen, joka on K-Vantaa, mutta SKA Pietarilla voisi olla kiinnostusta saada lisää suomalaista osaamista riveihinsä. Pietarista on myös aika suora junayhteys tänne Turkuun, joten TuTolla luulisi olevan eväitä tähän saumaan.

SKA:n saaminen yhteistyökumppaniksi voisi tarkoittaa Liigaan nousua aika nopealla aikataululla, jos sitä halutaan. Liigassa kumarretaan mammonaa ja SKA:ssa lähes nauretaan Mestiksen rovoille. Toisin sanoen tässä KHL:llä voisi olla tässä sauma maksaa Liigalle potut pottuina Jokereista. Mikäli TuTo hallitsisi Mestistä ja Liiga ei hyväksyisi sen nousua, joutuisi koko Liiga erittäin huonoon valoon ja KHL;n arvostus todennäköisesti nousisi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Miettiminen ei ole koskaan pahasta. Ajatus kuitenkin pelottava. Jos iki maailmassa jotain tuollaista tapahtuisi, niin narun varessa oltaisiin. Ja kun mitään todellista mihinkään suuntaan ei ole, niin rauha on maassa. Kyllä itse olen sitä mieltä, että kaikki lähtee itsestä. Edelleen talous on saatava johonkin malliin. Sen jälkeen toivottava, että myös koko Mestis ja muut seurat myös nousevat johonkin arvoon. Vasta sen jälkeen voisi joku miettiä, että tuollahan on menoa. Nyt kuitenkin menään näin. Ainoa mikä voisi Nikulin kohdalla olla, siis tämän vierailun lusäksi, olisi se että viihtyisi ja veisi sanaa eteenpäin. Eli miellyttävä kaupunki, hyvää kiekkoa ja niin edelleen.
Juuri muutaman kerran jutellut ja lukenut ilmastonmuutoksen vaikutuksesta. Kun ei nuorille taida enää vanhaan malliin olla ulkojäitä, niin jääkiekko tulee kärsimään tästä. Halleja ei pysty rakentamaan riittävästi ja ei järkeäkään. Tämä tulee olemaan tulevaisuudessa ongelma eteläisessä Suomessa. On siis kohtalaisen selvää, että muualta pitää pelaajia alkaa haalimaan tulevaisuudessa. Liigan taso on laskenut ja tulee vaikuttamaan myös Mestikseen.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
TuTo alkaa olla Mestiksen kovimpia pelaajien osalta. KHL miestä tulee uutta nopeampaan kuin Pelicans ehtii myymään omia kärkipelaajia liiga-joukkueestaan pois. Millä tasolla TuTo Hockeyn peli olisi jos pelaisivat ystävänpäivän pelinsä Pelicansia vastaan? Taitaisi mennä Tovereille se peli! Karsinnat olisi aivan pakko saada takaisin!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ketjun otsikkoon viitaten toivon sitä paikallispelien takia, mutta it will not gonna happen niin kauan kuin nykyiset viskaalit seisovat liigan porttien takana.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy