Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey ja TPS – ikuinen taistelu

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana nummenkallio, 19.10.2013 klo 02.07.

 1. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Kyllä tuo Mestiskin tuntuu Turussa kiinnostavan. Viime kotipelissä oli noin 1650 katsojaa ja sitä edellisessä 2000. Mielenkiinnolla odotan myös tulevia pleijareita.

  Hyvä jos Jukurien talous on niin terveellä pohjalla, että se voi lähteä rakentamaan pitkäjänteisesti liiga-uraa. Minä en haluaisi nähdä Tovereita Espoon mallilla liigassa sarjan viimeisenä talous kuralla.

  Jos tulevaisuudessa syntyy Kummolan povaama Eurooppa-liiga, mihin menevät SM-liigan rikkaimmat joukkueet (mm. TPS) ja samaan aika liiga avataan niin tuolloin Tovereillakin voisi olla kilpailullisesti ja taloudellisesti mahdollista pelata liigassa.
   
 2. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  @nummenkallio Sinun mielestä sellainen seura (Jukurit), joka ei ole ennen pelannut liigassa (SM-sarjassa), ei omaa oikeutta pelata liigaa eikä voi tuoda mitään lisäarvoa sinne? Sinun logiikalla liiga pitäisi sulkea kaikilta sellaisilta, jotka eivät ole siellä ikinä pelanneet? Ainoastaan joskus liigassa (SM-sarjassa) pelanneet ovat liigakelpoisia, koska niillä on niin perinteet pääsarjasta? Uusia perinteitä ei saisi mikään eikä kukaan luoda?

  Sori ehkä vähän offtopic ketjun aiheesta, mutta tuollainen kuva tulee noista viesteistä.
   
 3. eki likanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Hyvältä näyttävät kyllä numerot. Onko näissä ilmaislippuja yhtään?
   
 4. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Mestispelien viihdearvo on yllättävän hyvä, ainakin näiden TuTo lasien läpikatsottuna. Liigassa peli on usein todellista asemasotaa, minkä viihdearvo ei kovin suuri ole. Kaikesta huolimatta itse haluaisin nähdä joskus vielä TuTon Liigassa ottamassa mittaa TPS:n pelureista ja muista. Kaikkeen pitäisi olla kuitenkin valmis ja ehkä tähänkin joskus löytyy eväät. Toivoa vain sopii, että Mestiksessä TuTo pystyy yhä kehittymää kohti parempia aikoja.
   
 5. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Keskiviikon peliin missä oli 2000 katsojaa opiskelijat pääsivät haalarit päällä ilmaiseksi. Myös Liedossa oli jaettu ilmaislippuja. Ihan järkevää kampanjointia kun tuosta porukasta monetkaan eivät olisi tulleet muuten hallille ja nyt he olivat siellä luomassa tunnelmaa ja kuluttamassa rahaa. Toiseen peliin ei tietääkseni jaettu missään ilmaislippuja.
   
 6. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Tätä vastakkainasetteluahan voidaan alkaa rakentamaan ensi kaudella, mikäli TUTOn A-junnujen 18 pelin voittoputki kantaa vielä läpi play-offien, ja jätkät nousisi A-SM-sarjaan. Veikkaisin, että ainakin alkuun Kupittaalla voisi olla ehkä jopa lähemmäs 1000 katsojaa derbyissä.
   
 7. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  No...ehkei toveri nummenkallio ihan noinkaan tarkoittanut. Varmaan ymmärrät, että suurin osa Mikkelin ja Turun ulkopuolella haluaisi nähdä esimerkiksi juuri Jukurien sijaan TUTOn Liigassa, juuri noista nummenkallion mainitsemista syistä? Toki, kai tuosta voi eri mieltäkin olla, tiedä sitten.

  Anyways, kannattaa kasvattaa paksumpaa nahkaa ensi kautta varten siellä Mikkelissä. Muuten voi poksahtaa joku suoni päästä kauden kiivaimmilla hetkillä. Jos/kun joku ihan asiallisessa pohdiskelussa mainitsee sivulauseessa Jukurit, sen verran huomaamatta ettei meikäläisen kaltainen puusilmä edes heti huomaa, niin ei heti tarvitse asetella puolustuspanssaria ylle.
   
 8. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  En mitenkään ottanut tuota "vakavasti", vaan yritin esittää pointtia siitä, että myös uusia perinteitä ja uutta lisäarvoa pystytään luomaan, vaikka ei pääsarjakokemusta olekaan vielä. Ihmisillä tuppaa olemaan aina välillä liikaa tuota perinteisiin ja kokemukseen tuijotusta. Vähän niinkuin nykyajan työelämässä..pitäisi olla 10 v kokemus työstä 25 vuotiaana hommaa hakiessa. Perinteet syntyy tekemisen kautta, mutta se vaatii aikaa. Jukurit on pääsarjan alapuolella asiansa hoitanut, ja nyt on uuden stepin aika.

  TUTOlle toivon pelkkää hyvää jatkossa. Toivottavasti seura rakentuu liigakelpoiseksi lähivuosina ja tuo TPS-mörkö pysyy poissa sotkemasta.
   
 9. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  @Tuusa

  Jukurit on nykysäännöillä tiensä liigaan selvittänyt, joten sinne se menee. Ja ainakin urheilullisesti se on paikkansa ansainnut - sitä ei ole tainnut kukaan kiistääkään. Mutta tämä ei muuta sitä, että paljon kiinnostavampiakin nousijoita olisi. Kyllä, Jukurit voi luoda nyt omia perinteitään liigassa ja toivottavasti niin tekeekin, mutta aikaa siihen voi mennä. Jos Jukurit tahkoaa nyt useamman kauden liigaa ja ottaa paikkansa vakavasti otettavana liigajoukkueena eikä minään heittopussina, niin katsotaan tilannetta sitten uudelleen. Nyt tilanne on se, että se ei ole Mestis-menestyksestään huolimatta valmiiksi kiinnostava liigajoukkue, toisin kuin esimerkiksi TuTo olisi.

  Aika subjektiivisia asioitahan nämä ovat, enkä ole muuta väittänytkään. Minusta esimerkiksi KooKoo on ollut mielenkiintoinen nousija. Se pelasi liigassa silloin, kun aloin itse seuraamaan jääkiekkoa, joten minun näkökulmastani KooKoo vain palasi takaisin pitkän korpivaelluksen jälkeen. Toki ymmärrän senkin, jos se on jonkun mielestä leimallisesti Mestis-joukkue, koska se tahkosi siellä niin pitkään. Eivät kaikki niitä edellisiä liigakausia muista. Samoin TuTo olisi minusta kiinnostava nousija, juuri sen historian takia, kuten myös sen takia, että sille on olemassa paikallisvastustaja. Ja toki muistan tuon TuTon edellisen liigavisiitin 90-luvun puolivälissä.

  Lainaus:
  Juuri näin. Arvostusta ei voi kuitenkaan ottaa, se pitää ansaita. Esimerkiksi KooKoo on vastannut vähättelyyn hyvin, kun se on näyttänyt heti olevansa uskottava liigajoukkue. Tämä mahdollisuus on Jukureillakin.
   
 10. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Näitä lukiessa tulee itselle ajatus, miten ummehtunutta on ajattelu kannattajillakin. Pitää olla perinteitä, että kelpaa liigan seuraajille. Raikkautta perhana se sarja kaipaa ja tuuletusta. Ei toki näin kabinettipolkua pitkin vaan keväällä karsintojen kautta seitsemännen pelin toisessa jatkoerässä tapahtuvan maalin muodossa. Siitä sitä arvostusta saa jokainen seura vaikka väkisin.

  Eniten arvostusta omassa mielessäni vähentää se, että joukkueita on Jukureiden myötä jo 16, jos ja kun Blueskin siellä ensi kaudella jatkaa. Hyvä-veli -vellihousukerho vaan täytyy ensin saada purettua. Sitten saa arvostusta joukkue kuin joukkue, jos avoimeen 10-12 joukkueen sarjaan paikkansa lunastaa. Ja jos joku nykyinen liigajengi supistetun sarjan myötä löytäisi itsensä alemmasta sarjasta, niin se tuo taas mielenkiintoa siihen sarjaan. Tätä kutsuttaisiin niin sanotuksi kilpaurheiluksi.
   
 11. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Seuraisit koripalloa. Siellä sitä "raikkautta" on muun muassa Loimaan Bisonsin ja Helsinki Seagullsin muodossa. Futiksessakin hallitseva mestari on "raikas" SJK, joka viettää kohta kymmenvuotisjuhliaan. Jos perinteiden arvostaminen on "ummehtunutta", niin sitten "ummehtunut" on kannattamasi SaPKokin. Minusta se on taas hieno vanha seura, jota arvostan näistä eteläsavolaisporukoista huomattavasti enemmän. Perinteikkäissä seuroissa vain on enemmän karismaa.

  Tuntuu siltä, että perinteiden vaaliminen ja kaikki liigassa asuva paha niputetaan tässä iloisesti yhteen. Kabinettinousuista en pidä minäkään, ja näkisin mieluusti sarjapaikan ratkeavan pelaamalla. Säännöt ovat kuitenkin nyt nämä, ja ne ovat kaikille samat.

  Ehkä tästä pitäisi jatkaa jossain toisessa ketjussa, sillä tämä ei käsittele enää alkuperäistä aihetta eli TuTon ja Tepsin vihollisuutta. Kauas vei sivuraiteille pieni piikki Jukureita kohtaan.
   
 12. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Iltasanomissa on juttu, jonka mukaan Petteri Nummelinin ensi kauden seura on mahdollisesti Toverit, mikäli hän ei saa sopimusta Tepsiin. Minä toivotan Petun tervetulleeksi vaikkapa sellaisella sopimuksella, että hän pelaa vain kotiotteluissa (ja niissäkin jos ei satu olemaan loukkaantunut). On hän niin kova pelimies Mestikseen ja kiekkoikoni, joka varmasti herättäisi laajasti kiinnostaisi Mestiksessä.
   
 13. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ajatuksenena todella mielenkiintoinen. Paljon riippuu Pettri Nummelinista itsestään, mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä, onko pelihaluja ja millä tasolla haluaa pelata? Isänsä jalanjälkiä jos seuraa, niin pelaa vielä pitkään. Timo taisi pelata vielä 93-94 Kiekko-67 riveissä silloista "Mestistä" täyden kauden ja pelaako vieläkin jossain? Ikää oli tuolloin jotain 45-46 vuotta. 2-3 kautta Petukin vetäisi vielä kevyesti, jos vain muuten olisi kunnossa, eikä loukkaantumiset yms. häiritse koko ajan. Pelikäsitys hänellä olisi aivan timanttia Mestikseen ja olisihan se hienoa monelle nuorelle pelurille päästä pelaamaan hänen kanssaan ja nähdä tekemistä yms.
   
 14. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Iltalehdessä Elmo Aittola sanoo, että Toverit on erittäin kiinnostunut neuvottelemaan Nummelinin kanssa, jos hän ei tee sopimusta Tepsin kanssa.
   
 15. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Naapurissa välillä toivotaan että Numppa ei jatkaisi, mutta tänään taas taitaa päät kääntyä. Tämä keskustelu kuuluisi kai johonkin huhuketjuun. Hauskasti tietysti voisi sanoa, että kun naapurin nuoret ei täällä tahdo pärjätä, niin otetaan ne vanhemmat. En haluaisi seuran kuitenkaan laittavansa rahaa tällaiseen, vaan satsaavan mieluummin useampaan. Jos siis sellaisista summista aletaan puhumaan, mitä aiemmin hänelle maksettu.
   
 16. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Petun palkkaan rahoitus voisi hyvinkin järjestyä varsinaisen pelaajabudjetin ulkopuolelta. Eiköhän maksajia löydy, jos tuollainen äijä saadaan joukkueeseen. Löytyihän äskettäin rahat Elomon ja Seikolankin palkkoihin.
   
 17. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  nooneoyb
  Lainaus:
  On aika säälittävää käydä sarjanousijan eväillä huutelmassa vanhan ja perinteikkään seuran ketjuissa. Pitää muistaa, että Jukureille portti avattiin vain siksi, että Liigaan saadaan parillinen määrä joukkueita. Ja tuurilla Mikkeli sattuu kuulumaan Itä-Suomen divisioonaan, joten ei siitä enempää. Muistelet vain tätä sitten, kun Jukurit tulevalla kaudella pyörii isompien jaloissa pisteautomaattina. Kolmen kauden päästä koittaa ehkä jo konkurssi.

  Tuto on perinteikäs seura, jolla on myös Liiga taustaa. Jopa edelleen enemmän kuin esim. merenkurkun "Urheilu" -seuralla. Toivottaisin mielelläni toisen joukkueen Turusta ylimmälle sarjatasolle. Sitä ennen pitää vain Turun totisten tovereiden laittaa seuransa asiat kuntoon.

  Ja pitää Tami loitolla...Ihan kaikesta... :)