"Tilanne juontaa osaltaan juurensa aina 10 vuoden taakse, jolloin seura edellisen kerran tavoitteli Liigapaikkaa."
Ja kukas silloin olikaan valmentajana ja ties missä muussa roolissa seurassa? Eikä ole ainoa seura, jolle näin käy.
Tsempit Turkuun, toivottavasti ei käy sapkoja.
Tamin syyttäminen on toki perusteltua ja varsinkin helppoa, mutta siinä samassa unohtuu, että Tutossakin hänellä oli esimiehet, joiden tehtävä oli valvoa yrityksen rahankäyttöä. Jos näiden henkilöiden puolustuksena on se, ettei missään muuallakaan ole saatu Tamia kuriin, niin sitten on ihan turha itkeä kaatunutta maitoa tässä vaiheessa. Samat henkilöt Tutossa nimittäin edelleen istuvat pöydän ympärillä. Istumapaikat ovat vain vähän vaihtuneet vuosien varrella.
Kyllähän 10 vuotta sitten hehkutettiin, että Heikit, Vaiste ja Salmela, ovat sitoutuneet kuittaamaan tappiot, joten homma hanskassa. Viimeiset 5 vuotta onkin sitten valitettu, miten vaikeaa on, kun menneiden kausien velat painavat. Erikoinen yhtälö, vai ovatko Heikit velkojina?
Tamin valmentajakaudella toimitusjohtajana ollut henkilö ilmoitti aikoinaan jättävänsä seuran hyvillä mielin, kun Tuto on tekemässä positiivisen tuloksen. Noin kuukausi sen jälkeen Tuto julkaisi tuloksensa, joka oli n. 400 000 € tappiollinen. Jos osaaminen tai juttujen taso on ollut tätä, niin ei kannata ihmetellä nykyistä tilannetta.
Mitä on ollut Tuton myyntitoiminta viime kausina? Onko se sitä, että niihin samoihin vanhoihin yhteistyökumppaneihin otetaan joka kesä yhteyttä, ja ollaan tyytyväisiä, jos saadaan niiltä taas jotain rahaa? Moniko Turun alueen yritys on vuosittain saanut Tutolta yhteydenoton, että haluaisimme teidät yhteistyökumppaniksemme? Moneenko yritykseen on luvattu mennä, mutta jätetty menemättä? Moniko matsissa vietetty yritystilaisuus on unohtunut laskuttaa? Valitettavasti tarinoita liikkuu näihin liittyen.
Korona, inflaatio ja energian kallistuminen jne. ovat luonnollisesti merkittäviä syitä Tuton nykyiseen ahdinkoon. Mestiksen olemattoman imagon ja joukkueen vuosia jatkuneen pelillisen taaperruksen lisäksi juurisyy on kuitenkin se, ettei Tuto onnistunut viimeisen 10 vuoden aikana sitouttamaan kannattajakuntaansa. Kolmen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna nykyään arkipelien aikaan 600-800 ihmistä tekee mielummin jotain muuta kuin istuu Kupittaalla. Perjantaisin ja lauantaisin aiempaan verrattuna jopa 1000 ihmistä on nykyään mielummin jossain muualla kuin Kupittaalla. Mikä on Tuton kannattajaprofiili? Onko Turun seudulla nykyään tosiaan vain n. 600 ihmistä, jotka kokevat Tuton ottelun kiinnostavaksi? Edesmennyt isäni kävi yleensä kerran kaudessa matsissa toteamassa, että siellä ne samat Wärtsilän vanhat timpurit istuvat katsomossa kuin 70-luvullakin. Mitä sitten, kun niitä vanhoja timpureita ei enää ole? Onko enää Tutoakaan?