tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Elomo on tunteita herättävä valmentaja, josta jotkut varmasti tykkäävät ja toisilla nousee niskavillat pystyyn. Eipä häntä voi ainakaan tasaisen harmaaksi väittää, mutta täydentävän aisaparin hän tarvitsisi. Mahtaako Kiprusoff enää jatkaa? Elomo/Kiprusoff valmetaja kaksikosta saa hieman sellaisen paha/hyvä poliisi fiiliksen, en tosin tiedä vastaako se yhtään todellisuutta. Tietynlaista visonääriä ehkä valmennus kaipaisi. Sellaista henkilöä, jolla olisi näkenys mihin suuntaan peli ja Mestis on kehittymässä ja miten siihen oikeaan suuntaan päästään parhaiten niin taktisesti kuin fyysisesti.

Elomon tredi on ollut valmentajana TuTossa nouseva. 2015-16 hän tuli TuTon peräsimeen kesken kauden ja silloin tulokseksi tuli puolivälierä tappio. Seuraavalla kaudella hävittiin pronssipeli ja viime kaudella hävittiin finaali. Trendin jatkuessa tänä vuonna pitäisi mennä päätyyn saakka. Tietyllä tapaa on myös hyvä, että valmennus saa tässä kohtaa työrauhan, eikä tarvitse miettiä tulevan kauden kuvioita. Toisaalta jos pudotaan heti kättelyssä tämä näyttää hieman typerältä ja kritiikkiä varmaan tulee. Kokonaisuutana aika näyttää kuinka hyvä peliliike tämä TuTolta oli. Kauden 2019-2020 jälkeen Elomolla olisi muuten jo yhtäjaksoisesti 4 1/2 kautta TuTon päävalvemtajana putkeen takana. Äkkiseltään katsottuna se olisi myös TuTon pisin yhtäjaksoinen päävalmentaja periodi Mestis aikana.
 

toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors
Perustelen pettymystäni.

Kun KooKoo, Jukurit, Sport ja Kiekko-Espoon perikunta ovat poissa, TuTon resurssien pitäisi olla ylivoimaiset. TuTon hallilla, organisaatiolla ja pelaajistolla kaikki paitsi mestaruus on alakanttiin. Vuosi sitten KeuPa ajoi valmennuksella ja yhteishengellä TuTon ohi finaaleissa.

Joukkue oli ja on kuriton, Liigassa nyt loistavan Luceniuksen annettiin vetää puolivaloilla tuittuillen edellinen kausi. Juniorien suhteen suunta on kyllä hyvä, mutta antaisin kredittiä E. Aittolalle Elomoa enemmän.
 
"Edellinen valmentaja rakasti pelaajia, sitä edellinen vihasi ja vielä sitä edellinen rakasti itseään. Katsotaan, millainen tästä tulee, täräytti TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola, joka viittasi Elomoon, Ismo Lehkoseen sekä Juhani Tammiseen."

Jatkoaika 25.9.2019

Oadie

Jäsen
TUTO:lla oli viime kaudella paras materiaali Mestikseen. Ja lähellä jopa seuran parasta materiaalia Mestiksessä sitten mestaruuskauden. Sijoitus runkosarjassa vasta viides, kuten tälläkin kaudella. Tämän kauden joukkue ei ole paperilla yhtä kova, mutta silti vähintään kotietu olisi tuolla porukalla pitänyt kairata. Viime kaudella lopullinen sijoitus oli hyvä, mutta joukkueen pelaajisto huomioon ottaen silti alakanttiin. Käsittääkseni pelaajat kuitenkin pitävät Elomosta, mutta jonkinlainen auktoriteetti päävalmentajalta tuntuu puuttuvan. Se näkyy kurittomuudessa nuorempienkin pelaajien keskuudessa. Itselle Elomon ajamasta pelitavasta on jäänyt paljon kysymysmerkkejä ja välillä vaikuttaa siltä, ettei sitä ole ja pelaajat yrittävät yksilöllisesti kannatella joukkuetta.

Joukkuehenki sen sijaan on kuuleman mukaan ollut kaikkina Elomon kausina hyvä. Tosin välillä läikkyy yli ja silloin valmentajan pitäisi astua esiin. Enkä tarkoita etteikö välillä voi vähän nyrkkihippasille ryhtyä joukkueen eteen, mutta täysin typerät jäähyt esim. johtoasemassa kielivät kurittomuudesta. Eli tuossa aiemminkin mainitussa pelin sisäisessä reagoinnissa olisi parantamisen varaa.

Mutta ei auta itku markkinoilla ja tyytyväistä porukkaa näyttää olevan, joten tällä mennään. Jos Elomo porukoineen tällä kaudella pelaa finaalissa ja vieläpä voiton siitä kairaa niin lupaan huudella eläköön Elomoa hallilla ja hävetä kun olin pettynyt jatkopestistä. Ja sitä todellakin toivon.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Lukeudun myös muutosta toivoneisiin. Ilmeisesti Elomolla ei muita ottajia ollut, joten Paltta tietenkin kirjoitti kaverilleen jatkopahvin, jotta valmennusura jatkuu.

Elomo on tosiaan luotsannut joukkueen mitalipeleihin kahtena keväänä kolmesta. Saman asian voi tosin ilmaista niinkin, että Elomon aikana TUTO on joka kevät hävinnyt viimeisen pelinsä. Mielestäni tuo on aika murheellinen tilasto varsinkin, kun niistä mitalipeleistä huolimatta mitaleja on vain yksi. Ennen Elomoakin joukkue oli ollut kolmena edellisenä keväänä mitalipeleissä, ja voittanut kaksi mitalia. Silloinen päävalmentaja sai kuitenkin kenkää jo kesken kauden. Joukkueen tahti ei ole sen jälkeen käytännössä muuttunut mitenkään.

Yhdelläkään Mestis-valmentajalla ei ole viime vuosina ollut Elomoa parempia työkaluja käytössään. Siihen nähden TUTOn menestys on ollut suorastaan vaatimatonta. Pidän erittäin suurena epäonnistumisena sitä, ettei TUTO ole ns. kolmen suuren lähdön jälkeen voittanut yhtään mestaruutta. Se on ollut Elomon päätehtävä, eikä hän ole siinä onnistunut. Joka kevät tutolaisten päät ja jalat ovat menneet jumiin viimeistään välierissä. Viime keväänäkin vastustaja luisteli tutolaisten jalat alta, ja sarjan parhaan materiaalin pelaaminen oli selviytymistaistelua ainoana tavoitteenaan kiekon saaminen pois omalta pelialueeltaan. Aittola on onnistunut huomattavasti paremmin joukkueen rakentamisessa kuin Elomo sen valmentamisessa.

Nyky-Mestiksessä TUTOn pitäisi käytännössä joka vuosi voittaa mitali ja aina 2-3 mestaruutta viiden vuoden aikajänteellä. Pudotuspelisarjaa SaPKoa vastaan mainostetaan Mestiksen klassikkona, vaikka ainakin minä muistan hyvin vielä sellaisenkin Mestiksen, jossa pudotuspelit SaPKoa vastaan pelattiin alta pois kovempia vastustajia odotellessa. Tavoitteiden pitää olla mahdollisimman korkealla, ja muutoksia pitää tehdä, jollei niitä tavoitteita saavuteta.

A-junnujen nousu liigaan ja pärjääminen siellä on ollut positiivinen juttu. Pelaajapolkua tai omien junnujen sisäänajoa ei hirvittävästi vielä kannata hehkuttaa, jos ne "omat" junnut hankitaan tänne Tšekistä, Slovakiasta, Tampereelta tai Tepsistä tarkoituksenakin peluuttaa heitä tarvittaessa myös Mestiksessä. Neljä kautta edustusjoukkueen paikkaa kärkkyneen Roope Kallion 10 Mestis-matsia on hyvä alku, muttei vielä mikään merkki oman junnutoiminnan paranemisesta.
 
Viimeksi muokattu:
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

Oadie

Jäsen
TUTO se ei vaan yllätä. Aikamoinen pannukakku on taas tästäkin kaudesta tullut. Välierissä ei potku riitä alkuunkaan ja kauden hyvin pelannut Pohjanoksakin imuroi välillä oikein urakalla. Semmoisia maaleja on mennyt, jotka ovat kenen tahansa torjuttavissa. Toki on esittänyt hyviä koppejakin, mutta virheitä oikein urakalla myös. Kuvastaa koko joukkueen esitystä, jossa pelaajat tarjoilevat joka toisen syötön vastustajan lapaan. Välieräsarja menossa poikki suoraan neljässä pelissä. Masentavaa kun ei oikein ole päästy edes todellisuudessa taistelemaan voitoista niin paljon parempi on vastustaja ollut. Onneksi tähän on jo totuttu.
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Pohjanoksa tepsiin vaan niin ei tule tylsää. Ekassa pelissään päästi jo lirun keskikentältä.
 

Tarasov

Jäsen
Pohjanoksa ei ole voittava maalivahti, jota joukkue tarvitsisi. Pohjanoksa on Mestiksen yliarvostetuin maalivahti. Kovassa paikassa ei hermokontrolli pidä ja tulee helppoja virheitä.
TuTo on nyt kaatumassa maalivahtiinsa.
Ehkä Pohjanoksan ajatukset ovat jo Tepsissä ja ensi kaudessa ja siksi ei nykyiselle joukkueelle anneta enää täyttä panosta. TuTohan on TPS:n kilpailija Turussa!
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Pohjanoksa tepsiin vaan niin ei tule tylsää. Ekassa pelissään päästi jo lirun keskikentältä.
Joo olen pitänyt Jullea ennen kaikkea luotettavana maalivahtina, mutta pikku hiljaa on alkanut luottamus karista. Viime kaudella teki tyylipuhtaan oman maalin, tällä kaudella sitten alkuvuonna hyvinkin epävarma vaihe, jonka jo päätyttyä käväisi Palloseuran maalilla imaisemassa yhden puolesta kentästä. Ja nyt tuntuu taas vauhti kiihtyvän. On imuroinut näissä pleijareissa jo muutaman lapsellisen helpon, ja todellisena antikliimaksina tuo eilinen namupassi kaverille.

En olisi vielä vuodenvaihteessa uskonut, että tulen tämän sanomaan, mutta pakkohan se on. Eli: Lonkila pelaa huomenna.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huomenna olisi sitten edessä kauden viimeinen peli Lempäälässä. Pronssipeli herättää erinäisiä mielipiteitä, mutta pelattava se on. TuTo on ollut jo jonkin aikaa odottamassa vastustajaa ja LeKi sieltä sitten tuli. Saa nähdä kummalla on suurempi nälkä tuohon vai onko molemmille pakkopullaa. Mukavaa nähdä myös millaisella kokoonpanolla tähän lähdetään. Pääseekö Lonkila näyttämään taitonsa ja onko A- nuoria otettu mukaan. Turusta taitaa paikanpäälle lähteä kannattajia, joten hieno homma. Tämän jälkeen sitten jäädäänkin odottamaan seuraava kautta ja pelaajauutisia. Nythän taitaa vain päävalmentaja pesti julkaistu. Muu valmennus vielä auki?
E: Kannattajamatka taisikin peruuntua ja yksittäisiä lähtee varmaan vain paikalle. Harmi!
 
Viimeksi muokattu:
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huomenna olisi sitten edessä kauden viimeinen peli Lempäälässä. Pronssipeli herättää erinäisiä mielipiteitä, mutta pelattava se on.
Mukavampihan se olisi aina päättää kausi voittoon, kuin tappioon. Viimeistä kertaa on myös joukkue kasassa ja nyt olisi vielä mahdollisuus saavuttaa joku muisto kaudesta. Voi myös olla, että jollain pelaajalla aktiivipelit loppuvt tähän peliin. Syitä pelata hyvin siis kyllä löytyy, mutta osalle pelaajista pettymys on varmasti vieläkin kova finaaleista karsiutumisen jälkeen. Tästä syystä Elomon pitäisikin olla tarkkana kenellä pelaajista on tähän peliin motivaatiota ja kenellä ei. Mikäli motivaatio on hakusessa, niin sitten vain nuorempaa kaartia kehiin enemmän. Sanotaan mitä sanotaan, mitali on aina mitali.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mukavampihan se olisi aina päättää kausi voittoon, kuin tappioon. Viimeistä kertaa on myös joukkue kasassa ja nyt olisi vielä mahdollisuus saavuttaa joku muisto kaudesta. Voi myös olla, että jollain pelaajalla aktiivipelit loppuvt tähän peliin. Syitä pelata hyvin siis kyllä löytyy, mutta osalle pelaajista pettymys on varmasti vieläkin kova finaaleista karsiutumisen jälkeen. Tästä syystä Elomon pitäisikin olla tarkkana kenellä pelaajista on tähän peliin motivaatiota ja kenellä ei. Mikäli motivaatio on hakusessa, niin sitten vain nuorempaa kaartia kehiin enemmän. Sanotaan mitä sanotaan, mitali on aina mitali.
Mitali on aina mitali, ehdottomasti toivon pronssien kotiuttamista.

Ensi kaudeksi pitäisi miettiä valmennuksellisia lisäkonsteja. Se nyt on selvää, että tällä kaudella kova jäähyily oli yksi avaintekijä alisuorittamiseen joka maksoi runkosarjasijoituksessa ja myös pudotuspeleissä. Sitä ei Elomo saanut kuriin, ja toisaalta vaikea se hänelle olikin kun joukkueeseen hommattiin jäähyherkkiä partasuita yleisön kosiskelun toivossa.

Tätä kirjoitettaessa Mestiksen pudotuspelien 10 eniten jäähyminuutteja ottaneiden pelaajien joukossa on edelleen viisi tutolaista. 50% edustuksen tällä listalla kruunaa "kaksoisvoitto" jäähyilijöiden joukossa, ykkösenä totta kai Matt Nickerson, tuo pudotuspelien maalitykki. Tehotilastoissahan Nickersonilla on ihan ok lukema, mutta tehotilastojenkin kärjessä on muun muassa viisi Ketterän pelaajaa joilla on yhteensä alle puolet jäähyminuutteja siitä mitä Nickersonilla. Runkosarjassahan Ketterä otti paljon jäähyjä, mutta valmennus on kyennyt ratkaisupeleissä pitämään joukkueen rangaistukset varsin minimissä, toisin kuin TuTon valmennus kykeni.

Aina katsomossa ja tälläkin palstalla tietyt rajatapaukset saavat sikailijapelaajien otteista kalunsa kovaksi ja tulevat nillittämään jos jäähykuninkaita arvostellaan puolella sanallakin. Kukkahattutädin arvonimen uhallakin fakta on että jos joukkueeseen palkataan koko Mestiksen harvoihin ammattilaispelaajiin lukeutuva ulkomaanvahvistus, niin ei ammattilaisvahvistuksen kuulu kerta toisensa jälkeen harrastaa älyttömiä ylilyöntejä jotka johtavat ulosajoihin tai jäähyihin ja henkilökohtaisiin 10 minuutin käytösrangaistuksiin. Se on vähän eri, jos joku käytännössä nälkäpalkalla pelaava nuori suomalaispelaaja kuten Mikke Levo ei ole vielä niin kypsä pelaaja, etteikö välillä menettäisi turhaankin malttiaan kuin jos kokenut ammattimies ei kykene mitoittamaan pelaamisensa kovuutta tiukoissa matseissa.

Nickersonin ura TuTossa toivottavasti päättyy, ja eiköhän miehen palkalle ole muuta käyttöä. Rahat voi antaa vaikka edellämainitulle Levolle, joka joutuu nyt tekemään kesäisin raksamiehen hommia voidakseen pelata pientä korvausta vastaan jääkiekkoa sarjakaudella.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ihan kunnon kokoonpanolla himmeämpiä lähdetään hakemaan. Matt päästetty varmaan vapaalle, ettei viimeisessä pelissä tapahtuisi mitään ikävää.
Täytyy virittää kotona laitteet tulille. LeKi tilanteesta ei kannata puhua, mutta jos huhuilla on totuusperää, niin varmaan tähän otteluun laittavat kaiken peliin.
Kai muutenkin tietysti haluavat ekan Mestis pronssin itselleen. Toivotaan nyt, että
Pohjanoksa pelaa hyvän jäähyväispelin samoin kuin toinen Mäkisen veljeksistä.
Eli kerran vielä tällä kaudella Lättyä pussiin !
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ensi kaudeksi pitäisi miettiä valmennuksellisia lisäkonsteja. Se nyt on selvää, että tällä kaudella kova jäähyily oli yksi avaintekijä alisuorittamiseen joka maksoi runkosarjasijoituksessa ja myös pudotuspeleissä. Sitä ei Elomo saanut kuriin, ja toisaalta vaikea se hänelle olikin kun joukkueeseen hommattiin jäähyherkkiä partasuita yleisön kosiskelun toivossa.
Jäähyilyn voisi mielestäni jakaa karkeasti kolmeen osaan. Rikkomisjäähyt, turhautumisjäähyt ja joukkuetoverin puolustamisjäähyt. Rikkomisjäähyjä saadaan yksinkertaisesti siitä syystä, ettei pysytä vastustajan kyydissä ja joudutaan sen vuoksi rikkomaan tai muuten vain pelataan huolimattomasti. Turhautumisjäähyt johtuvat siitä, että ei kestetä vastustajan pientä ärsyttämistä (raja menee jossain selvässä vahingoittamisessa). Osa jäähyistä tulee myös siitä, jos vastustaja pelaa sääntöjen rajamailla ja aiheutta esim. vaaratilanteen, missä oma joukkuetoveri voi loukkaantua. Tällaisessa tilanteessa mielestäni on syytä omata eväät myös hieman muistuttaa vastustajaa, eikä hipsutella takaisin vaihtoaitioon jäähyn pelossa. Kysymys on myös siitä voiko vastustaja jatkaa samalla tyylillä ilman seuraamuksia ja itse aletaan varomaan. Hieman tällainen tilanne oli esim. TuTo-Ketterä runkosarjapelissä. missä Mesikämmen taklasi TuTon pistehai Ahoniemen kaukolon reunan lähellä vaarallisen tuntuisesti. Nickerson lähti heti puolustamaan Ahoniemeä ja koko joukkuetta, sekä antoi signaalin, että tämä ei käy. Mielestäni tällaisen jäähyn hinta pitää olla valmis maksamaan välillä.

TuTon on playoff peleissä tähän mennessä kerännyt peräti 63 kahden minuutin jäähyä. Nämä jäähyt ovat enimmäkseen rikkomis ja turhautumisjäähyjä, jotka pitäisi pyrkiä välttämään. Tämä kertoo myös karusti siitä, että ollaan oltu vastustajaa perässä ja jouduttu "roikkumaan" mukana. Tavallaan tämäkin korostuu mm. Nickersonin pelissäkin, kun liike on mitä on. Osa jäähyistä on varmasti myös huolimatonta pelaamista, mistä voi syyttää vain itseään. Näitä pitäisi ehdottomasti karsia tulevaisuudessa.

Kääntäen jäähytilasto kertoo myös TuTon todella kehnosta ylivoimasta. TuTon playoff ylivoima onnistui 10:ssä pelissä iskemään 6 osumaa, mutta ylivoimien aikana päästettiin peräti 4 osumaa. Eli 10 pudotuspelissä päästiin vain 2 maalia plussalle ylivoimien aikana. +2 on koko 8 pudotuspelijoukkueen heikon kokonaislukema. Finaaleissa pelaavat joukkueet ovat onnistuneet maalaamaan eniten ylivoimalla. Ketterä on 10 pelin aikana iskenyt nyt 14 ylivoimaosumaa ja omissa ei tuona aika ole heilunut. Alivoimalla Ketterä on tehnyt myös 3 maalia ja päästänyt 7. TuTon luvut alivoimilla ovat 1 tehty ja 12 päästettyä ja tässä näkyy jäähyjen määräkin. Kokonaisuutena Ketterän maaliero 10 pelissä nyt 41-22 ja TuTon 26-29. Mikäli maalierosta poistetaan erikoistilannemaalit ollaan luvuissa Ketterä 24-15, TuTo 19-13. Eli oikeilla jäljillä olet jäähyjen suhteen Musta Nuoli, mutta kyllä TuTon ylivoima on ollut myös surkeaa. Nickersonin tapaista peluria mielestäni joukkue kuitenkin tarvitsee, mutta toki pienellä pelaajabudjetilla pitää tarkasti miettiä mihin roposet lyödään kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Onnittelut TuTon pelaajille mitalista. Paljon on työtä tämän eteen tehty ja mukava että siitä saa välillä edes pienen palkinnon. Joukkue ei antanut TuTon mitaliputken katketa. Edellisen kauden hopeamitali sai nyt pronssimitalin jatkoksi.

Kiitokset koko TuTo Hockeylle ja kaikille taustajoukoille tästä kaudesta. Hienoa ja jännittävää oli seurata pelejä.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Onnea TuTolle mitaleista ja kiitos kaudesta. Ensi kauteen!
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eli oikeilla jäljillä olet jäähyjen suhteen Musta Nuoli, mutta kyllä TuTon ylivoima on ollut myös surkeaa. Nickersonin tapaista peluria mielestäni joukkue kuitenkin tarvitsee, mutta toki pienellä pelaajabudjetilla pitää tarkasti miettiä mihin roposet lyödään kiinni.
Ylivoima on ollut tosiaan surkeaa kuten tilastosikin osoittivat. Siihen pitäisi panostaa selvästi enemmän. Mitä alivoimaan tulee niin alivoimalle ei pitäisi joutua niin usein, nyt ei vauhti riitä ja rikkomisjäähyjä tulee liikaa, samoin kuin näitä kovistelujäähyjä.

Olen siitä samaa mieltä, että välillä jonkun täytyy näyttää tarvittaessa kaapin paikka ja ottaa ns. kaverin puolustamisjäähy, mutta tämäkin on veteen piirretty viiva, eli missä vaiheessa tarpeelliset puolustamisjäähyt muuttuvat älyttömiksi rähinöimisiksi ja päätaklauksiksi sekä käytöskympeiksi. Omasta mielestäni TuTolla pitäisi olla ns. omasta takaa pari jämäkkää peluria osa-aikapoliisin rooliin, mutta tätä varten ei pitäisi käyttää isoa osaa pelaajabudjetista Nickersonin kaltaisiin örmyihin.

Minuun teki suuren vaikutuksen Turun Sanomien juttu Mikke Levosta, joka saa noin 6000 euroa palkkiota koko kaudesta ja joka tekee kesät muita hommia pystyäkseen pelaamaan puoliammattilaisena jääkiekkoa TuTossa. Kova sitoutuminen pienellä palkalla, arvostan tuollaista paljon ja sitä myöten myös Levon lukuisat jäähyt ovat helpommin anteeksi annettavissa kuin joukkueen ainoan ammattilaisen törttöilyt ja jatkuvat pelikiellot tai käytöskympit.

Urheilulehdessä oli taannoin juttu, että Mestiksessä olisi tilastojen mukaan ollut viime kaudella kaksi ammattilaispelaajaa (raja tähän vedettiin noin 11 190 euron vuosituloihin per kausi), joilla on suora sopimus Mestis-seuraan (eli liigalainoja ei lasketa). Oletan Nickersonin olevan ammattilaispelaaja ja oletan, ettei hän ihan nekkurahoilla pelaa. Elmo Aittolan mukaan kaikkien Mestis-joukkueiden (oletettavasti siis myös TuTon) pelaajabudjetti on noin 100 000 euron tuntumassa. Väitän siis, että saavutettuihin hyötyihin nähden Nickerson on lohkaissut huomattavasti suuremman osan pelaajabudjetista kuin mitä hänen tuomansa hyöty on ollut.

Ennemmin siis parikin mikkelevoa joukkueeseen kuin leijonanosan pelaajabudjetista lohkaiseva hidas veteraani, jonka peruspelaaminen on ihan kelvollista mutta jonka liike on hidasta ja joka joutuu sen takia rikkomaan paljon, ja jonka itsekuri kuumissa tilanteissa on joukkueelle haitaksi. Pudotuspeleistäkin Nickerson vietti sivussa sekä ison osan puolivälieristä että pronssipelin pelikieltojen ja käytöskymppiensä takia juuri silloin, kun kentällä olisi tarvittu varmoja puolustuspään otteita.

Mutta se Nickersonista, jota tuskin joukkueessa enää nähdään. Toivottavasti ensi kaudella nähdään uusia tuoreita pelaajia ja omia kasvatteja, ja ennen kaikkea parempaa erikoistilanneosaamista.

Hyvää kesää TuTon toimistolle ja pelaajille - Nickersonillekin, jota vastaan minulla ei ihmisenä tietysti mitään ole.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olen siitä samaa mieltä, että välillä jonkun täytyy näyttää tarvittaessa kaapin paikka ja ottaa ns. kaverin puolustamisjäähy, mutta tämäkin on veteen piirretty viiva, eli missä vaiheessa tarpeelliset puolustamisjäähyt muuttuvat älyttömiksi rähinöimisiksi ja päätaklauksiksi sekä käytöskympeiksi. Omasta mielestäni TuTolla pitäisi olla ns. omasta takaa pari jämäkkää peluria osa-aikapoliisin rooliin, mutta tätä varten ei pitäisi käyttää isoa osaa pelaajabudjetista Nickersonin kaltaisiin örmyihin.
Aika samoilla linjoilla tässä ollaan.

Nickersonista vielä sen verran, että ihan puhtaalla veikkauksella (ei mitään tietoa) arvaisin hänen palkkanssa olevan jotain +/-17 500€ kausi. (dollarin nykykurssilla n. 20 000$) Kauden alussa joissain huhuissa Nickersonia huhuttiin tarjotun Ässiin n. 20 000€ palkalla. Bruttopalkan ollessa tuossa 17 500€ luokassa ehkä palkan sivukulujen kanssa kustannukset seuralle olisivat jotain min. 1,5xpalkka eli 26 250€, mikä olisi todella paljon seuran pelaajabudjetista. Toisaalta Nickerson oli ulkomailta ja en tiedä onko suomessa yli 6kk? Ellei ole niin käsittääkseni sivukulut voivat mennä muiden maiden lakien pohjalta ja esim. USA:ssa ei paljoa eläkemauksuja yms. sosiaalikuluja palkasta suoraan taideta maksella. Eli Nickersonin todellinen palkka on hyvinkin voinut olla jotain 17 500€ kokonaisuudessaan. Vertailun vuoksi jos Levon palkka olisi esim. 6000€, niin sivukulujen kanssa sekin olisi 9000€ seuralle, eli todennäköisesti yli puolet Nickersonin palkasta. mutta silti kyllä selvästi vähemmän. Se miksi TuTo ilmeisesti halusi maksaa Nickersonille tällaista palkkaa juontaa juurensa oletuksiin hänen vetovoimastaan. TuTo mitä ilmeisimmin yritti tällä tempulla saada väkeä ja sponsoreita lisää ja sitä kautta Nickersonin palkka olis ns. maksanut osin itse itsensä. Mielestäni ihan kokeilemisen arvoinen juttu, mutta täytyy sanoa, että ei tainnut toimia ihan optimaalisella tavalla.

Ylleisön kiinnostuksen herättäminen laajemmalti on nykyään äärimäisen haastavaa ja kaikki täytyy todellakin tehdä, että yleisöä saadaan hallille. Tämän asian suhteen Ketterä herättää ihmetystä, kun se onnistui SaiPan kotihallin myymään loppuun. Kettärän temppu myös osoittaa, että ei tämä ole mahdoton rasti ja piilevässä tietoisuudessa TuTokin tunnetaan hyvin laajalti. Voi vain kuvitella sitä, kun TuTo onnistuisi toistamaan Ketterän tempun ja myisi turkuhallin täyteen. Siinä Mestiksen yleisöennätykselle voisi sanoa kirkkaat hyvästit ja seuran talous kohenisi kerralla kummasti. Tulevaisuudessa tarvitaan lisää uusia kokeiluja keinoja yleisön saamiseksi hallille silläkin uhalla, että välillä kaikki kokeilut eivät onnistu. Halllittuja riskejä on pakko ottaa, jos halutaan päästä eteenpäin ja yleensä edes pysyä kehityksessä mukana.
 

Oadie

Jäsen
Ylleisön kiinnostuksen herättäminen laajemmalti on nykyään äärimäisen haastavaa ja kaikki täytyy todellakin tehdä, että yleisöä saadaan hallille. Tämän asian suhteen Ketterä herättää ihmetystä, kun se onnistui SaiPan kotihallin myymään loppuun. Kettärän temppu myös osoittaa, että ei tämä ole mahdoton rasti ja piilevässä tietoisuudessa TuTokin tunnetaan hyvin laajalti. Voi vain kuvitella sitä, kun TuTo onnistuisi toistamaan Ketterän tempun ja myisi turkuhallin täyteen. Siinä Mestiksen yleisöennätykselle voisi sanoa kirkkaat hyvästit ja seuran talous kohenisi kerralla kummasti. Tulevaisuudessa tarvitaan lisää uusia kokeiluja keinoja yleisön saamiseksi hallille silläkin uhalla, että välillä kaikki kokeilut eivät onnistu. Halllittuja riskejä on pakko ottaa, jos halutaan päästä eteenpäin ja yleensä edes pysyä kehityksessä mukana.
Kyllähän TUTO on tehnyt paljonkin tai oikeastaan jättänyt tekemättä, jotta esim. koti-ottelut eivät ole suuren yleisön tiedossa. Radiolähetykset poistuneet ja myös mainonta radiossa. Ottelu-ilmoitukset ovat poistuneet suurimmasta alueen lehdestä eli Turun Sanomista ja lisäksi Aamuset-ilmaisjakelusta. Otteluita mainostetaan sosiaalisessa mediassa kyllä, mutta satunnaiskatsoja ei noita arvaa katsella. Kyllä otteluiden markkinoinnissa olisi paljon parantamisen varaa. Vähän sellainen välinpitämättömyyden meininki tuosta paistaa tällä hetkellä. Lisäksi lippujen hinnat yksitäisiin otteluihin yhdistettynä suuren panoksen puuttumiseen vaikeuttaa yleisön paikalle saamista. Ottelutapahtuma sinällään on sarjaan oikein hyvä ja yleensä paikalle saadut "tuulipuvut" ovat viihtyneet.

Nickersonista vielä sen verran, että tuskin kukaan on jättänyt miehen takia paikalle tulematta vaan ehkäpä päinvastoin ovat tulleet katsomaan herraa tai sitten muuten kauhistelemaan ja purkamaan omia patoutumiaan. Pelkään että yleisöä olisi käynyt vieläkin vähemmän ilman Mattia, mutta tuskin tuokaan lukumäärä kovin kummoinen on. Itse pidän näistä vanhan ajan "gooneista" ja tulee hyvä fiilis kun kaveri käy puolustamassa joukkuekavereitaan sekä näyttää hauista tarvittaessa. Sitä en kiellä etteikö rapatessa välillä roiskuisikin. Miehestä olisi kyllä saanut paljon enemmänkin irti jos valmennuskaksikko olisi hereillä. Toivottavasti saadaan ensi kaudeksikin vastaava väriläiskä mukaan, joka herättää tunteita puolesta ja vastaan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllähän TUTO on tehnyt paljonkin tai oikeastaan jättänyt tekemättä, jotta esim. koti-ottelut eivät ole suuren yleisön tiedossa. Radiolähetykset poistuneet ja myös mainonta radiossa. Ottelu-ilmoitukset ovat poistuneet suurimmasta alueen lehdestä eli Turun Sanomista ja lisäksi Aamuset-ilmaisjakelusta. Otteluita mainostetaan sosiaalisessa mediassa kyllä, mutta satunnaiskatsoja ei noita arvaa katsella. Kyllä otteluiden markkinoinnissa olisi paljon parantamisen varaa. Vähän sellainen välinpitämättömyyden meininki tuosta paistaa tällä hetkellä. Lisäksi lippujen hinnat yksitäisiin otteluihin yhdistettynä suuren panoksen puuttumiseen vaikeuttaa yleisön paikalle saamista. Ottelutapahtuma sinällään on sarjaan oikein hyvä ja yleensä paikalle saadut "tuulipuvut" ovat viihtyneet.
Aika samaa mieltä olen tästäkin. Itse seuraan TS:ää ja sen raportteja mm. TuTosta, enkä ihan ymmärrä miksei TuTo mainosta tässä perinteisessä mediassa enää. Vaikka paperisten sanomalehtien lukijamäärät ovat laskussa nykyisin, ei ole pois suljettua että ne vaikuttavat edelleen moneen tai että ne löytäisivät tien digitaalisen palvelun kautta olla myös vaikuttava meidia tulevaisuudessa.

Nickersonista vielä sen verran, että tuskin kukaan on jättänyt miehen takia paikalle tulematta vaan ehkäpä päinvastoin ovat tulleet katsomaan herraa tai sitten muuten kauhistelemaan ja purkamaan omia patoutumiaan. Pelkään että yleisöä olisi käynyt vieläkin vähemmän ilman Mattia, mutta tuskin tuokaan lukumäärä kovin kummoinen on. Itse pidän näistä vanhan ajan "gooneista" ja tulee hyvä fiilis kun kaveri käy puolustamassa joukkuekavereitaan sekä näyttää hauista tarvittaessa. Sitä en kiellä etteikö rapatessa välillä roiskuisikin. Miehestä olisi kyllä saanut paljon enemmänkin irti jos valmennuskaksikko olisi hereillä. Toivottavasti saadaan ensi kaudeksikin vastaava väriläiskä mukaan, joka herättää tunteita puolesta ja vastaan.
Itsekin pääsääntöisesti näen Nickersonin koko Mestiksen pienenä vetonaulana. Pieni epäilys on kuitenin, että TuTo ei ihan päässyt edellisen kauden yleisömääriin ja tassä suhteessa varmaan kasvunäkymät hieman pettivät. Itse näen myös että joukkueen tovereita pitää kyetä puolustamaan, mutta samalla täytyy todeta, että turhia roikkumisjäähyjä ja muuta sekoilua pitäisi vähentää. TuTon pitäisi pystyä peliin missä vastustajat joutuvat rikkomaan perässä pysyäkseen, eikä TuTo riko kun jää jälkeen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pieni epäilys on kuitenin, että TuTo ei ihan päässyt edellisen kauden yleisömääriin ja tassä suhteessa varmaan kasvunäkymät hieman pettivät.
TuTon katsojakeskiarvo runkosarjassa oli 1124 silmäparia. Se on huonoin lukema (ainakin) kahdeksaan vuoteen. Liitteenä kuva katsojakeskiarvoista.
 

Liitteet

"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
....Nickersonin kaltaisiin örmyihin.

....joukkueen ainoan ammattilaisen törttöilyt ja jatkuvat pelikiellot tai käytöskympit.
Ihan uteliaisuudesta pakko kysyä onko tämä jotain faktaa vai ihan vaan huutelua? Itse oletin että Mattin lisäksi Kokkala olisi elantonsa tienannut pelaamalla.
 
"And another thing, I'm prepared to die for metal. Are you?" - Joey DeMaio

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ihan uteliaisuudesta pakko kysyä onko tämä jotain faktaa vai ihan vaan huutelua? Itse oletin että Mattin lisäksi Kokkala olisi elantonsa tienannut pelaamalla.
Ainakin TuTon sivujen haastattelussa Kokkala kertoi seuraavaa:
”Minulla oli halu palata kotikaupunkiini, ja TUTO oli tähän tilanteeseen paras vaihtoehto. Valmistun lähiaikoina Turun ammattikorkeakoulusta tradenomiksi ja pystyn tulevan kauden aikana työskentelemään pelaamisen ohessa koulutusta vastaavassa työtehtävässä. Iso kiitos TUTOlle siitä, että mahdollistavat tällaisen yhdistelmän.”

Eli Kokkala on ollut kauden aikana opiskelija, joka on samalla tehnyt töitä ja pelannut lätkää. Eli ei hän ole ollut siinä mielessä ammattilainen, että olisi pelannut vain jääkiekkoa.

Urheilulehden taannoisen jutun mukaan edellisellä kaudella koko Mestiksessä oli tilastoitu vain kaksi ammatikseen täyspäiväisesti pelaavaa kiekkoilijaa, ja ammattilaisuuden raja kulki reilussa 11 000 eurossa per kausi. Mestiksen pelaajabudjetit ovat niin pieniä, että valtaosa pelaajista on joko puoliammattilaisia jotka tekevät jotain muuta kiekkoilun ohella tai opiskelijoita. Tai sekä että, kuten selvästikin Kokkala, joka halusi pelaamisen ohella opiskella loppuun ja tehdä koulutusta vastaavia töitä.

Seurat (TuTokin) varmasti myös järjestävät pelaajilleen näitä työmahdollisuuksia jolloin pelaaja voi tehdä esim. puolta päivää tai osa-aikaista päiväduunia toimistolla pelaamisen ohella, mutta täysammattilaiset ovat Mestiksessä todella vähissä, koska täyden elantonsa Mestis-kiekosta saava pelaaja lohkaisee niin ison osan nyky-Mestisjoukkueiden pelaajabudjeteista, että tuskin monellakaan seuralla on varaa palkata täysammattilaisia.

Jopa Aki Keinäsen kaltaiset legendat tarvitsevat/tarvitsivat muuta elantoa, Keinänenhän teki pelaajauransa ohella täyspäiväisesti koulunavustajan töitä jota hän tekee edelleen.

Kaukana ovat ne ajat, jolloin Mestiksessä /divarissa pelasi enemmänkin ammattimiehiä, joilla oli mahdollisuus keskittyä vain ja ainoastaan jääkiekkoon.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Käsittääkseni Nickerson hankittiin TUTOon tuomaan yleisöä katsomoon ja pelkällä läsnäolollaan varmistamaan, ettei tutolaisia telota. Yleisöä kävi matseissa vähemmän kuin vuosikausiin, ja TUTOn sairaslista oli (monista syistä toki johtuen) poikkeuksellisen pitkä, joten voidaanko hankintaa pitää onnistuneena. Mestiksessä ei ole käyttöä Nickersonin tyyliselle pelaajalle, joten hän vaikutti usein yälastelaiselta, joka haastaa riitaa ala-astelaisten keskellä. Sarjasta ei hänelle leikkikaveria löytynyt, ja usein ratkaisut olivat nahisteluiden ulkopuolelta vastustajan kimppuun hyökkäämistä ja uudelleen kiinnikäymistä, kun tuomari oli jo erottanut hänet vastustajasta. Pelon sijaan aiheutti vastustajissa lähinnä huvittuneisuutta. Tuntui, ettei aina oikein itsekään tiennyt, mitä häneltä odotetaan. Tiesikö kukaan muukaan TUTOssa? Eniten hyötyä joukkueelle, kun keskittyi yksinkertaiseen peruspeliin ja oman maalin varjeluun. Ei mitään käyttöä oman siniviivan yläpuolella.

Rehti rakennusmies Levo oli puolestaan räikein esimerkki joukkuekurin puuttumisesta. Vai toteuttiko hän vain valmentajien ohjeita? Muissa tapauksissa hänet olisi viltitetty jo ajat sitten, tai olisi painostuksen alla itse lopettanut hölmöilyn. Sekoili syksyllä ajoittain ja keväällä säännöllisesti, sen minkä loukkaantumiselta ja pelikielloiltaan ehti. Tuntui metsästävän vastustajia säännöistä piittaamatta. Käsittämätöntä touhua, kuten moni vastustajien kannattajakin kommentoi, sillä pelaamiseen keskittyessään Levo olisi yksi Mestiksen parhaita puolustajia. Nykytyylillä jatkaessaan on toivon mukaan ensi kaudella kaukana TUTOsta ja koko sarjasta.

Minunkin mielestäni joukkueessa pitää olla pelaaja tai pelaajia, joilla on kykyä tarvittaessa vastata vastustajien rumaan peliin, ja vastustajienkin pitää tietää, että sitä kykyä on. Keni hoiti sen roolin vuosien ajan näitä nykyisiä veijareita huomattavasti paremmin ja TUTOn kannalta huomattavasti vähemmin vahingoin. Mitä taas tulee siihen joukkueen ja yleisön sytyttämiseen tappelemalla, täytti Jussi Tammelan taannoinen hippa Otto Huttusen kanssa molemmat kriteerit paremmin kuin ylempänä mainittujen herrojen yksikään tempaus tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto
Käsittääkseni Nickerson hankittiin TUTOon tuomaan yleisöä katsomoon ja pelkällä läsnäolollaan varmistamaan, ettei tutolaisia telota. Yleisöä kävi matseissa vähemmän kuin vuosikausiin, ja TUTOn sairaslista oli (monista syistä toki johtuen) poikkeuksellisen pitkä, joten voidaanko hankintaa pitää onnistuneena. Mestiksessä ei ole käyttöä Nickersonin tyyliselle pelaajalle, joten hän vaikutti usein yälastelaiselta, joka haastaa riitaa ala-astelaisten keskellä. Sarjasta ei hänelle leikkikaveria löytynyt, ja usein ratkaisut olivat nahisteluiden ulkopuolelta vastustajan kimppuun hyökkäämistä ja uudelleen kiinnikäymistä, kun tuomari oli jo erottanut hänet vastustajasta. Pelon sijaan aiheutti vastustajissa lähinnä huvittuneisuutta. Tuntui, ettei aina oikein itsekään tiennyt, mitä häneltä odotetaan. Tiesikö kukaan muukaan TUTOssa? Eniten hyötyä joukkueelle, kun keskittyi yksinkertaiseen peruspeliin ja oman maalin varjeluun. Ei mitään käyttöä oman siniviivan yläpuolella.

Rehti rakennusmies Levo oli puolestaan räikein esimerkki joukkuekurin puuttumisesta. Vai toteuttiko hän vain valmentajien ohjeita? Muissa tapauksissa hänet olisi viltitetty jo ajat sitten, tai olisi painostuksen alla itse lopettanut hölmöilyn. Sekoili syksyllä ajoittain ja keväällä säännöllisesti, sen minkä loukkaantumiselta ja pelikielloiltaan ehti. Tuntui metsästävän vastustajia säännöistä piittaamatta. Käsittämätöntä touhua, kuten moni vastustajien kannattajakin kommentoi, sillä pelaamiseen keskittyessään Levo olisi yksi Mestiksen parhaita puolustajia. Nykytyylillä jatkaessaan on toivon mukaan ensi kaudella kaukana TUTOsta ja koko sarjasta.

Minunkin mielestäni joukkueessa pitää olla pelaaja tai pelaajia, joilla on kykyä tarvittaessa vastata vastustajien rumaan peliin, ja vastustajienkin pitää tietää, että sitä kykyä on. Keni hoiti sen roolin vuosien ajan näitä nykyisiä veijareita huomattavasti paremmin ja TUTOn kannalta huomattavasti vähemmin vahingoin. Mitä taas tulee siihen joukkueen ja yleisön sytyttämiseen tappelemalla, täytti Jussi Tammelan taannoinen hippa Otto Huttusen kanssa molemmat kriteerit paremmin kuin ylempänä mainittujen herrojen yksikään tempaus tällä kaudella.
Herää kysymys että toiko Nickerson TuTolle mitään lisäarvoa loppujen lopuksi. Pelillinen anti jäi todella ohueksi. Nickerson on ihan luotettava omassa päässä kun keskittyy pelaamiseen. Sekin oli tosi satunnaista kun hänen piti yrittää koko ajan pitää maineestaan kiinni ja käydä mussuttamassa vastustajalle milloin mistäkin vaikkei siihen edes ollut välttämättä syytä. Ymmärtääkseni myös tuo taloudellinen puolikin saattoi jäädä jopa miinusmerkkiseksi, sillä katsojamäärät eivät kasvaneet. Hänen palkkakustannukset ja kaikki muu ylläpito oli varmasti yksi Mestiksen kovimpia. Tuota kannattaaTuton johtoportaan miettiä että minkälaisiin pelaajiin kannattaa panostaa. Kyllä tästä sarjasta löytyy muitakin ”kovia” pelaajia, jotka osaavat kuitenkin myös pelata. Suomessa ei oikein tuon tappelukulttuuria ylläpito kannata, koska sanktiot on melko kovia verrattuna muihin sarjoihin maailmassa. Nickerson tosiaan kunnostautui sillä että osallistui yleensä kolmantena kaverina nahinoihin ja otti sitä kautta typeriä pelikieltoja. Ainoa joka uskalsi vastata Nickersonin tanssikulttuurin oli Ketterän Mesikämmen ja hänkin joutui reagoimaan spontaanisti kun Nickerson kävi päälle sen jälkeen kun Mesikämmenen kova taklaus lähetti Juho Virtasen maata kiertävälle radalle. Play off peleissä Nickerson yritti joka pelissä haastaa Mesikämmentä uusintaan, mutta Mesikämmen ymmärsi fiksuina pelaajana että hänen joukkue tarvitsee häntä kentällä enemmän kuin katsomossa.

Mikäli TuTo haluaa yhä profiloitua kovana fyysisenä joukkueena niin sen kannattaisi hankkia joukkueeseen sellaisia kavereita, jotka pelaavat tälläkin hetkellä finaaleissa hyvällä tasolla. Mieleen tulee ensimmäisinä herrat Paalanen, Pihlajamäki ja Mesikämmen. Heistä jokainen osaa pelata ja ovat kuitenkin riittävän kovia ja inhottavia kavereita vastustajalle, jos tilanne sitä vaatii. Olen jo pidempään ihmetellyt miksei TuTo ole hankkinut Mesikämmentä takaisin Turkuun, sillä hän on vieläpä seuran oma kasvatti. Mikähän siellä mahtaa olla syynä taustalla vai eikö Mesikämmen halua pelata enää Tuton paidassa? Hänhän on tunnetun turkulaisen kiekkoperheen edustaja ja muistaakseni hänen isänsäkin pelasi aikanaan TuTossa jossain vaiheessa. Voisiko olla niin että siellä on jäänyt jotain hampaan koloon jollain?

Muutenkin ihmetyttää näin ulkopaikkakuntalaisena tuo että lahjakkaat turkulaiset nuoret pelaajat suuntaavat kauas kotimaisemista. Mistä se johtuu etteivät TPS ja TuTo pysty tekemään yhteistyötä? Siitä hyötyisi koko turkulainen kiekkoilu ja ennenkaikkea nuoret pelaajat. Se on sääli että turkulaiset itse sössivät omat hommansa, sillä mielestäni siellä olisi kaikki mahdollisuudet olla huipulla niin Liigassa kuin Mestiksessäkin. Olosuhteet kummassakin hallissa ovat huippuluokkaa. Nyt pitäisi siellä saada luotua Turkuun positiivinen ilmapiiri jääkiekon ympärille, niin aivan varmasti pelaajilla olisi halukkuutta tulla sinne pelaamaan. Toivon mukaan TuTossa on yritetty ottaa opiksi tästä kaudesta ja katsovat avoimin silmin tulevaisuuteen. TuTo on yksi Mestiksen perinteisempiä seuroja ja sitä toivoo että siellä menisi vaikken olekaan seuran kannattaja olekaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy