TuTo Hockey 2009–2010

  • 188 129
  • 752

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Olen pitkälti samoilla linjoilla Oadien kanssa, ainoana erona oikestaan tapaukset Österback ja Jalo. Ensin mainitulta ainakin itse odotan parempia esityksiä, Jalosta taas on jäänyt varsin positiivinen maku. Tehoissa on toki parantamisen varaa paljonkin, samoin kyvyssä tarjoilla kiekkoa. Monessa tilanteessa Jalo pitää kiekkoa kauemmin kuin mitä olisi hyvä, mutta tykkään kovasti kaverin asenteesta. Hyvin karvaa ja liikkuu muutenkin, vielä kun lainaisi kiekkoa hiukan paremmin ja saisi lisää merkintöjä plakkariin. Uskon että niitä tulee jos/kun asennetta riittää.

Missäs muuten Martään Tuominen eilen oli?
 

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Missäs muuten Martään Tuominen eilen oli?
Martään ja Mikko Laine olivat eilen maajoukkuetehtävissä siinä toisessa nuorten maajoukkueessa, joka pelaa näinä päivinä useammankin harjoitusmatsin Sveitsiä vastaan.
 

Polkuauto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo & Kiekko-67
Pelaajista voi todeta, että löytyy niin onnistujia kuin pieniä ja isompiakin pettymyksiä. Onnistujiin voidaan lukea maalivahti Virtanen, joka on otteillaan yllättänyt ainakin allekirjoittaneen täysin. Kenttäpelaajista voisi mainita ainakin Österbackin, Tapion, Tuomisen (toivottavasti pelaa koko kauden), M.Palmrothin ja etenkin todella hyvällä jalalla olleen Iiro Memosen.

Pettymyksiin tai ainakin pelaajiin joilta odotetaan enemmän voi lukea Tps-lainat Jalon ja Laineen, Vihtolan ja Pulliaisen. Tuke naputtaa pisteitä tasaisen varmasti, mutta viime kauteen verrattuna odotukset ovat pelillisesti vielä kovemmat. Peliaikaa tulee ja se johtajaksi nouseminen jota ainakin itse olen odotellut puuttuu. Ehkä "konkari" syttyy vielä enemmän kun tosipelit lähestyy.

Nyt taitaa kritiikki ampua yli. Jos em. listassa on tämän kauden yli- ja alisuorittajat niin aika erikoista on.

esim. Pulliainen: Eniten tehoja, paras +-, eniten peliaikaa, sarjan top 5 aloittaja ja omien laskelmieni mukaan 3 ottelua 16:sta ottelusta jossa 0+0. Kyllä omasta mielestäni noilla statseilla on ansainnut paikkansa onnistujiin, eri asia onkin sitte odottaako ihmiset täällä kaverilta joka ottelussa neljää maalia, silloinhan hän kuuluisi pettymyksiin.

Maalivahtiosasto on ollut Virtasen & Ortion toimesta kunnossa, varsinkin Virtanen maaliin päästessään on torjunnut useamman pisteen TuTolle, kuten mm. juuri tiistaina. Pelon sekaisin tuntein odotan sitä hetkeä kun Ortio on maajoukkueen matkassa ja Virtanen kipeänä jolloin TuTolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin heittää maaliin "lupaava" Heikkilä. En tiedä mistä kaveri on haukuttu, eikä toden totta edes hirveästi kiinnosta, mutta on se nyt kumma jos joukkueen kakkosveskarina on kaveri joka ei saa mitään kiinni. Ei yhtikäs mitään.

Memosesta ja Jalosta vielä. Molemmat taitavia ja hyvin liikkuvia pelaajia mutta molemmilla suuren suuria ongelmia kiekon lainaamisessa. Näistä kavereista tulee suoraan mieleen Artukaisissa kaarteleva #74, joka myöskin ajattelee omia pisteitään enemmän kun joukkueen. Uskoisin, että näistä kahdesta oli paljon enemmän hyötyä joukkueelle jos vaan viitsisivät edes muutaman kerran vaihdossa lainata kiekkoja omille.

Ps. Vannoutuneille P. Järvinen faneille; pikkulinnut kertovat, että jatkaa matkaansa Lehkosen vanavedessä kohti Kouvolaa...
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
esim. Pulliainen: Eniten tehoja, paras +-, eniten peliaikaa, sarjan top 5 aloittaja ja omien laskelmieni mukaan 3 ottelua 16:sta ottelusta jossa 0+0. Kyllä omasta mielestäni noilla statseilla on ansainnut paikkansa onnistujiin, eri asia onkin sitte odottaako ihmiset täällä kaverilta joka ottelussa neljää maalia, silloinhan hän kuuluisi pettymyksiin.

Pulliaista arvostellaan ihan samasta syystä mistä Kolek sai potkut; tulos on ihan ok, mutta näyttävyys puuttuu. Laskeskelin viikonloppuna aikani kuluksi tutolaisten pisteitä lokakuulta. Tuke summasi lokakuun 9 ottelussa pisteet 2+11. Tehosaldo taisi olla +7. Onhan se pirun hyvin pelaajalta, joka surffaa lomatunnelmissa ja pelaa muutenkin kuin horroksessa.

Lähinnä TuTon kannattajia Pulliaisen kohdalla varmaan harmittaakin se, että jos kaveri vetää veltolla esityksellä tuollaiset saldot, niin mihin hän yltäisikään tommivilppumaisella yrityksellä. Pakko on kyllä sekin myöntää, että Pulliaisen pelaaminen on jo nytkin ihan erinäköistä kuin vielä alkusyksyllä. Tiistain matsissakin hän voitti luistelukilpailuja näitä U20-kavereitakin vastaan. Ei huono, sanoisi Uotisen Jorma.
 

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Vannoutuneille P. Järvinen faneille; pikkulinnut kertovat, että jatkaa matkaansa Lehkosen vanavedessä kohti Kouvolaa...
Tällaista oli aika helppo jo uumoilla Lehkosen KooKoo –sopimuksesta huhuiltaessa. Samoin on aika helppo mutuilla jo nyt, että ensi kauden kouvolalaismiehistössä viilettää jokunen muukin ex-TuTolainen kevään 2008 mestari. Koska kansa rakastaa nimiä, niin potentiaalisia ex-TuTolaisia KK-miehiä voisi kaudella 2010-2011 mielestäni olla ainakin Virpiö, Muhonen, Vuorisalo, Lindlöf, Keinänen ja Pusa.

Tottahan toki on ainoastaan luonnollista että suhteita käytetään ja kun/jos rahaakin KooKoolla ilmeisesti on käyttää, niin liigaportteja kolkutelleita/pieniin rooliin liigassa jääneitä kavereita voi olla suht helppo houkutella hakemaan vielä sitä lopullista läpimurtoa. Samoin kokeneempia kettuja voi myös rahan lisäksi kiinnostaa Lehkosen (vapauksia antava) valmennus yllättävänkin paljon.

Pakko se on kuitenkin myöntää, että mikäli Pablo mestiksessä vastustajan riveissä vielä pelaa, niin pahalta se tuntuisi. Niin hienolle miehelle ei viitsi edes häijyyksiä huudella.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ihan turha haikailla joidenkin sieluttomien pelaajien perään joille ei merkitse mitään missä seurassa pelaa. HUPS mähän puhun nyt melkeen kaikista pelaajista. Ex TuTolainen nykyinen KooKoolainen ovat vain hetkellisiä ajatuksia pidempi ajatus on joukko Lahkolai... ei kun siis Lehkoslaisia jotka seuraavat johtajaa seuroista välittämättä. Tuollaisten porukoiden perään kun haikailee niin kyllä tulee paljon huonoja pettymyksen hetkiä kun ne eivät valitsekkaan sitä omaa joukkuetta. Odotan jännityksellä kuka tekee musta ekana kommunistin kun oon tota mieltä, taas ois paikka vapaana!!!!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hyvät ja työntekijöitään inspiroivat johtajat (joihin jääkiekkovalmentaja Lehkonenkin lukeutuu) ovat niin harvinaisia, että mielelläänhän sellaisia seuraisi työpaikasta toiseen arkielämässäkin, jos mahdollista.

En minä ymmärrä, miksi Pasi Järvisen pitäisi olla pelaamatta KooKoossa, kun liigapaikka jäi saamatta. TuTon kassassa tuskin olisi ollut rahaa lähes-liigatason pelaajalle, joten olisiko Järvisen pitänyt tulla puoli-ilmaiseksi TuToon pelailemaan seurajohdon iloksi, kun hän voi Kouvolassa paitsi pelata kunnioittamansa hyvän valmentajan valmennuksessa, myös tavoitella sekä henkilökohtaista paikkaa liigassa että liigakarsintoja joukkueensa riveissä?

Totta kai TuTon menestystä toivon eniten, mutta totuus on, että TuTolla ei esimerkiksi tällä kaudella ole resursseja mennä päätyyn eli liigakarsintoihin ja liigaan asti. Vaikka pelit menisivät miten loistavasti, niin talous ei anna myöten liiganousua ja liigan rahastuslisenssien maksua.

Jos realistisesti liiganousua tavoittelevista joukkueista pitää joku valita, joka voisi liigakarsintoihin ja liigaan asti yltää, niin ennemmin sitten Lehkosen ja Järvisen edustama KooKoo kuin muut vaihtoehdot (tai se yksi vaihtoehto).

Sieluttomia eivät tänä päivänä ole pelaajat eivätkä työntekijät, vaan lyhytnäköisesti toimintaansa pyörittävät seurat ja kvartaalitaloudessa elävät ahneet lomauttaja- ja lamauttajatyönantajat sekä julkisella että yksityisellä puolella.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Makuasia kuuluuko tällainen kirjoittelu tälle palstalle mutta tulipa eilen käytyä kattomassa Kuparivuorella VG62- Ankat. Väistämättä tuli vähän tarkemmalla silmällä tiirattua vanhoja TuTo- jermuja ja havainnot oli helppo tehdä. Markus "Mötö" Laine pelasi varmaa peliä saalistaen kolme syöttöpistettä, niin ikään Ville Aaltosella näyttää olevan asenne kohdallaan samoin kuin Tobbella. Sen sijaan kentää Junnila- Isberg- Lehtonen oli aika lapanen.


Sport- peli lähestyy ja Kupittaalle tarttis saada ÄÄÄÄÄÄNTÄ. Mulla on sellainen käsitys että Rebelsien rummut olis hallilla mutta eikö Rebels saa keskuudestaan rummuttajaa loihdittua?
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ika ja Pablo ovat ammattilaisia, joiden ammatti on jääkiekko. Kaiken lisäksi kummankin herran seuraluettelo on pitkä kuin nälkävuosi, joten ei heidän kohdallaan ole tässä tilanteessa kyse mistään TuTolle pyllistämisestä. Työpaikka otetaan sieltä, missä on tarjolla sopiva haaste ja rooli, sopivalla korvauksella. Kyllä minuakin nyt pikkasen ja todennäköisesti kauden mittaan aika pirustikin harmittaa, että TuTon mestaruusjoukkueen kapteeni, Mestiksen huippupakki ja huipputyyppi myös kaukalon ulkopuolella pelaa nyt tätä sarjaa toisessa joukkueessa ja vieläpä Ikan valmennuksessa, mutta minkäs teet. Ei TuTon värkeissä olisi ollut varaa Järvisen palkkaamiseen.

Ika ja Pablo siis ovat tottuneet kiertämään, mutta Forre ja Marre ovat eri asia. Näiden TuTo-ikoneiden näkeminen jonkin toisen Mestis-joukkueen paidassa olisi melkoista tuskaa. Ikan kielellä sanottuna suorastaan maanpäällinen helvetti. Onhan Marre pelannut Hermeksessä ja Forre TPS:ssä, mutta se oli silloin. Eipä siinä kannattajalla kuitenkaan paljon sanan sijaa ole, jos hekin päättävät jossain vaiheessa siirtyä mukaan KooKoon projektiin.

Vähän asiaan liittyen tulee mieleen se, että homma pyörii aika huteralla pohjalla, jos suurin osa tai käytännössä kaikki pelaajat ovat täällä vain läpikulkumatkalla. Toki Keinänen, Palmroth, Jortikka, Pelkonen ja Arttu ovat jo melkoisia TuTon ruumiillistumia, mutta hekin ovat kaikki vähintään naapuriseurasta tulleita. Muualta tulleen on aina helpompi siirtyä takaisin jonnekin muualle. Siksikin joukkueessa pitäisi olla enemmän niitä ns. omia poikia, mutta se onkin taas ihan toisen keskustelun paikka.
 

kako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet, Länsirannikon kiekkoilijat
Makuasia kuuluuko tällainen kirjoittelu tälle palstalle mutta tulipa eilen käytyä kattomassa Kuparivuorella VG62- Ankat. Väistämättä tuli vähän tarkemmalla silmällä tiirattua vanhoja TuTo- jermuja ja havainnot oli helppo tehdä. Markus "Mötö" Laine pelasi varmaa peliä saalistaen kolme syöttöpistettä, niin ikään Ville Aaltosella näyttää olevan asenne kohdallaan samoin kuin Tobbella. Sen sijaan kentää Junnila- Isberg- Lehtonen oli aika lapanen.


Olen myös Kuparivuorella käynyt seuraamassa ex-tutolaisten pelejä ja "Mötöä" on tullut monesti ikävä tuton kokoonpanoon hänen peliään seuratessa. Myös Kimi on ollut maalissa loistava. Ankkoja vastaan puuttui Vilppu pelistä ja aisapari Junnila oli aikaisempia pelejä vähemmän kentällä, joten heidän suoritustaan on paha sanoa lapaseksi, koska aiemmissa peleissä ovat pelanneet todella pirteästi ja saalistaneet pisteitä melkein joka ottelusta. Tutossa ei juuri enää näe Lehkosen aikojen tunnetta ja siksi on osa katsojistakin jäänyt kotiin.
 

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Tutossa ei juuri enää näe Lehkosen aikojen tunnetta ja siksi on osa katsojistakin jäänyt kotiin

Itse tullut myös pohdittua että voisiko tuo yleisö kato johtua siitä että TuTon peleissä oli ennen parempi tunne/viihde puoli. Nyt se katsomoon välittynyt tunne on hävinnyt kentältä ja samoin myös katsomosta kentälle. Tuskin tuo johtuu kokonaan Ikasta mutta aika laimeita on tunne puolella pelit olleet tällä kaudella, viime kaudella oli pientä osviittaa tästä!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Ihan turha haikailla joidenkin sieluttomien pelaajien perään joille ei merkitse mitään missä seurassa pelaa. HUPS mähän puhun nyt melkeen kaikista pelaajista. Ex TuTolainen nykyinen KooKoolainen ovat vain hetkellisiä ajatuksia pidempi ajatus on joukko Lahkolai... ei kun siis Lehkoslaisia jotka seuraavat johtajaa seuroista välittämättä. Tuollaisten porukoiden perään kun haikailee niin kyllä tulee paljon huonoja pettymyksen hetkiä kun ne eivät valitsekkaan sitä omaa joukkuetta. Odotan jännityksellä kuka tekee musta ekana kommunistin kun oon tota mieltä, taas ois paikka vapaana!!!!

Pelaajat pelaavat siellä, missä heille on varaa maksaa pelaamisesta. Sielullinen seurauskollisuus ei tuo makkaraa ranskanleivän päälle, valitettavasti. kannattaakos haikailla niiden seurauskollisten pelaajien perään, joita seuraan eivät kelpuuttaneet Paksal ja kumppanit? Esim. Tommi Vilppu
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pelaajat pelaavat siellä, missä heille on varaa maksaa pelaamisesta. Sielullinen seurauskollisuus ei tuo makkaraa ranskanleivän päälle, valitettavasti. kannattaakos haikailla niiden seurauskollisten pelaajien perään, joita seuraan eivät kelpuuttaneet Paksal ja kumppanit? Esim. Tommi Vilppu


Just ja siks jääkiekko on hieno peli mutta ihan perseestä seurata kun muukalaislegioonat ottaa yhteen. Pari kertaa olen tänä vuonna peliin päässyt paikalle mutta se nyt on nykyään ihan sama kannattaako tekstitelevisiosta vai paikan päältä kun joka vuosi saa pelipaitojen selistä opetella uudet nimet. Tämä koskee jääkiekkoa suomessa yleensä eikä mitään yksittäistä seuraa. Siirryn seuraa vaikka Veikkojen pelejä kun niissä ei makseta pelaajille vaan pelataan peli ilon takia ei rahan. Minkäänlaista seura tai edes maa uskollisuuttahan ei enää ole olemassakaan. Miksi kannustaa huippujunioria jonka ainut tavoite on päästä pois suoemesta NHLään takomaan miljoonia? Mieluummin kannustan työkaveria joka on jo 30 vuotta sorvannut kolmessa vuorossa 8 tuntia päivässä + ylityöt. On varmasti kovempi jätkä ku joku pillun ja rahan perässä juokseva 18 runkkari joka ei tiedä eikä koskaan tule tietämäänkään miten suurin osa siellä katsomossa istujista elää kun sinne katsomoon ovat päässeet ensin etsimällä mistä sais sellasen lipun johon ois varaa. Oikeastaan ihan vi... naurettavaa kun persaukiset kannustaa miljonäärejä ja ahneita paskoja kaiken maailman liigoissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Onhan se toki tavallaan näinkin, mutta eipä ainakaan Mestiksessä kovin moni nuori pelaaja ole mitenkään vieraantunut tavallisen katsojan arjesta tai vähävaraisuudesta - mikäs se Mestis-pelaajan keskipalkka nyt olikaan? 5000 euroa vuodessa, vai muistanko ihan väärin? Joka tapauksessa nuoret pelurit eivät vielä liksaa revi tähtitieteellisiä määriä, ja suurin osa ei koskaan tulekaan repimään. Aika harva sitä lopulta ponnistaa mihinkään rahakaukaloon, ja vain osa edes SM-liigaan. Suurin osa opiskelee kiekkoilun ohella ja päätyy sitten normaalisti siviilitöihin.

Ja vaikka joku vaikkapa TuTosta nyt NHL:ään ponnistaisikin, niin kaikki on suhteellista: "koko kansan suosikki" Kimi Räikkönen tienaa yhdessä kaudessa enemmän rahaa kuin vaikka Saku Koivu koko tähänastisella urallaan, vaikka ei ensi kaudella edes ajaisi. Verojakaan ei formulasankari maksa senttiäkään kenellekään. Alkoholiveroa toki silloin kun Räikkönen saapuu Suomeen ja lähtee Nykäsen Matin kanssa ryyppäämään (kuten viimeksi).

Itse toivoisin, että nämä isoja summia tienanneet kiekkosankarit tai muut vastaavat laittaisivat ns. hyvän kiertämään entistä enemmän (pörssikeinottelussa rikastuneilla omahyväisillä bisnesketkuilla sun muilla ei ole pääsääntöisesti moraalia tai omaatuntoa, joten heiltä ei tämänkaltaista voi odottaa, mutta joiltain urheilijoilta sentään voi). Monella NHL-kiekkoilijalla olisi varaa vaikkapa ostaa itselleen oma kasvattajaseura, joten miksi he eivät pistä rahaa vaikkapa junioripuolelle?
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä nyt kelpaa. Tuplavoitto kaukana kotoa, sijoitus taulukossa kolmas ja kaksi kotiottelua edessä. Etukäteen hännille veikattu TuTo on näyttänyt mistä kana pissii varsinkin viime aikoina, peli ei välttämätä aina häikäise mutta pisteitä ropisee laariin vinhaa tahtia.

Voitot Kajaanista ja Rovaniemeltä ovat arvokkaita senkin takia että puolustus on repaleinen kuin reikäjuusto. Palmroth sairastui jo Kajaanin ottelun alla ja Jortikka sai kolhun Rovaniemellä. Näin loppu tsempattiin neljällä pakilla, Pelkosen ja Erosen jääajat ovat hirmuiset.

Hyökkäyksessä Memonen - Lintula - Tapio kamppailevat Essenin (SaPko) ketjun kanssa Mestiksen laadukkaimman ketjun tittelistä. Jotenkin odottaisi ykkösketjulta vielä suurempaa roolia, mutta käyhän tämä näinkin.

Maalissa Virtanen on yllättänyt varmaan kaikki. Hän pelaa tasolla joka antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta, vaikka silloin tällöin joku helpohko laukaus menekin maaliin.

Ensi viikolla Kupittaalla pelataan kaksi todella mielenkiintoista ottelua. Nälkä kasvaa syödessä, otetaan otteluista ainakin 5 pistettä. Silloin oltaisiin jo todella lähellä Mestiksen kärkipaikkaa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Totta vie aika lujaa on menny. Aika hekumallisin mielin oottelen keskiviikkoa ja perjantaita. Noistakin matseista kun napsitaan kuusi pistettä niin vot. Onko jolla kulla tiatoo onko Erosen sopparia mahdollista jatkaa. Kaikkea hullua tulee kanssa visioitua niin eikö olisi ensi keväänä namukas liigakarsinta TuTo- Jokerit. Joko Rebelssit saa rummutusta Sport- peliin?
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Just ja siks jääkiekko on hieno peli mutta ihan perseestä seurata kun muukalaislegioonat ottaa yhteen. Pari kertaa olen tänä vuonna peliin päässyt paikalle mutta se nyt on nykyään ihan sama kannattaako tekstitelevisiosta vai paikan päältä kun joka vuosi saa pelipaitojen selistä opetella uudet nimet. Tämä koskee jääkiekkoa suomessa yleensä eikä mitään yksittäistä seuraa. Siirryn seuraa vaikka Veikkojen pelejä kun niissä ei makseta pelaajille vaan pelataan peli ilon takia ei rahan. Minkäänlaista seura tai edes maa uskollisuuttahan ei enää ole olemassakaan. Miksi kannustaa huippujunioria jonka ainut tavoite on päästä pois suoemesta NHLään takomaan miljoonia?

Siis täh? Jos se juniori jumalauta haluaa pelata ammatikseen, niin totta helvetissä se haluaa saada siitä parhaan mahdollisen korvauksen. Kumminkas päin Mr. Musashi tekis mieluummin. Duunia pikkupajalla jossa aloitti työelämän, saaden korvaukseksi 6,5€ tunti, vai siirtyisitkö isommalle pajalle, joka tarjoaa samasta duunista 16,5€, koska rahkeesi riittävät sinnekin vaadittuihin taitoihin.
Luuletko ihan oikeasti, että yksikään jannu missään urheilulajissa repii itsestään täydet tehot illasta iltaan ja treenaa helvetisti ihan vaan pelkästään sen lajin takia, ilman että haluaa siitä korvausta niin paljon kuin mahdollista on ja mihin rahkeet riittää.
Tolla elämän asenteella ei tosiaan kannata seurata mitään urheilua, käydä leffoissa tai muutakaan. Sillä kaikki ne perkeleet ovat kapitalistien palveluksessa ja kaikista niistä joku helvetin miljonääri kiskoo rahat taskuunsa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Toki sitä rahakin vaikuttaa, ja jos ammatikseen pelaa, niin haluaa saada peliuran aikana muutakin kuin vain kulukorvauksia. On sitä kuitenkin muitakin syitä pelaamiseen kuin vain ja ainoastaan raha, ja väittäisin, että vain ja ainoastaan rahan vuoksi pelaavat tai puhtaasti taloudelliselta kannalta uraansa miettivät pelaajat ovat vähemmistössä.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1769861
"Peter Forsberg pelaa kuluvan kauden Elitserienissä ja MoDossa. Samoin tekee myös uransa kesällä jo lopettanut Markus Näslund.
Forsbergin, 36, NHL-siirrolla spekuloitiin pari viikkoa, kunnes maanantaina pelaaja päätti jatkaa MoDossa. Yllättävä käänne tilanteessa on se, että Näslund liittyy mukaan joukkueeseen.
Kumpikaan ei kuittaa palkkaa työpanoksestaan, joten kyseessä ovat hinta-laatu-suhteeltaan maailmanhistorian todennäköisesti parhaat jääkiekkoilijat.
- Kaverit paljastivat todellisen MoDo-sydämensä, hehkuttaa joukkueen urheilutoimenjohtaja Fredrik Andersson."

Sekä Forsberg että Näslund, kaksi supertähtiluokan pelaajaa, pelaavat kasvatusseurassaan loppukauden ilmaiseksi! Tätä voisi jo kutsua seurauskollisuudeksi ja haluksi antaa jotain takaisin sille seuralle, jonka kautta tie on johtanut miljoonakaukaloihin ja menestykseen kansainvälisiin huipputurnauksiin. Kumpikin pelaaja voisi halutessaan istua kotona vetämässä kaljaa ja laskemassa setelipinojaan - tai vähintäänkin vetää vielä viimeiset ekstratilit jossain Sveitsin liigassa tai Venäjällä.

Forsberg ainakin olisi vakavien vammojensa puolesta voinut lopettaa uransa kunnialla jo vuosia sitten, kukaan ei olisi häntä siitä syyttänyt tai kyseenalaistanut päätöstä. Mutta Foppa haluaa pelata edelleen jääkiekkoa, koska hän siitä nauttii ja sen edelleen osaa (tämän päivän matsissa heti 0+3). Ja Näslundkin ehti jo lopettaa, mutta niin vain veri veti kaukaloihin takaisin. Katsotaan vain, niin Foppa vielä pelaa olympialaisissakin silkasta Suomen kiusaamisen riemusta.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Siis täh? Jos se juniori jumalauta haluaa pelata ammatikseen, niin totta helvetissä se haluaa saada siitä parhaan mahdollisen korvauksen. Kumminkas päin Mr. Musashi tekis mieluummin. Duunia pikkupajalla jossa aloitti työelämän, saaden korvaukseksi 6,5€ tunti, vai siirtyisitkö isommalle pajalle, joka tarjoaa samasta duunista 16,5€, koska rahkeesi riittävät sinnekin vaadittuihin taitoihin.
Luuletko ihan oikeasti, että yksikään jannu missään urheilulajissa repii itsestään täydet tehot illasta iltaan ja treenaa helvetisti ihan vaan pelkästään sen lajin takia, ilman että haluaa siitä korvausta niin paljon kuin mahdollista on ja mihin rahkeet riittää.
Tolla elämän asenteella ei tosiaan kannata seurata mitään urheilua, käydä leffoissa tai muutakaan. Sillä kaikki ne perkeleet ovat kapitalistien palveluksessa ja kaikista niistä joku helvetin miljonääri kiskoo rahat taskuunsa.

Jääkiekkoilija: Tykkäää pelata ja jos onnistuu saa itselleen hyvät tulot siitä, että saa tehdä sitä mistä pitää. Sorvari: Joutuu leipänsä eteen tekemään duunia koko ajan kovenevassa maailmassa. Tavoite jos pääsis joskus terveenä eläkkeelle.
Sorvari käy hurraamassa tätä peluria useissa otteluissa hänen peliuransa aikana ja maksaa tämän pelurin isoa palkkaa omasta pienestä palkastaan ja katsoo pihalla seisovaa ladaansa kun on juuri lukenut lehdestä miten peluri osti itselleen neljännen urheiluauton.
Jos et tosta mitään ihmettelemistä löydä niin mä en voi sille mitään.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Jääkiekkoilija: Tykkäää pelata ja jos onnistuu saa itselleen hyvät tulot siitä, että saa tehdä sitä mistä pitää. Sorvari: Joutuu leipänsä eteen tekemään duunia koko ajan kovenevassa maailmassa. Tavoite jos pääsis joskus terveenä eläkkeelle.
Sorvari käy hurraamassa tätä peluria useissa otteluissa hänen peliuransa aikana ja maksaa tämän pelurin isoa palkkaa omasta pienestä palkastaan ja katsoo pihalla seisovaa ladaansa kun on juuri lukenut lehdestä miten peluri osti itselleen neljännen urheiluauton.
Jos et tosta mitään ihmettelemistä löydä niin mä en voi sille mitään.

No enpä ihmettelemistä oikeastaan löydä, saatanallinen kateus paistaa lävitse kyllä. Onko se pelurin vika, jos sille maksetaan paremmin kuin sorvarille?
Pakotettiinko sorvari ase ohimolla sorvariksi, vai mikä siinä kaihertaa? Ainahan voi etsiä parempaa duunia, jos ei ole tyytyväinen nykyiseen duuniinsa. Tätä mä en ymmärrä, että vedetään herneet nenään, jos jollain menee paremmin ja joku on sanut duunin jota tykkää tehdä ja josta maksetaan hyvin.
Jokainen tekee sitä, mihin kykenee ja mitä osaa, jos ei ole siihen tyytyväinen, niin ei se nyt saatana menestyvämmän vika ole. ne joilla ei ole älyä tai taitoa rikastua, siis sellaiset kuin minä, tekevät paskaduunit ja jotka osaavat käyttää lahjojaan ja älyään, rikastuvat. karman laki nääs.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Sorvari käy hurraamassa tätä peluria useissa otteluissa hänen peliuransa aikana ja maksaa tämän pelurin isoa palkkaa omasta pienestä palkastaan ja katsoo pihalla seisovaa ladaansa kun on juuri lukenut lehdestä miten peluri osti itselleen neljännen urheiluauton.
Jos et tosta mitään ihmettelemistä löydä niin mä en voi sille mitään.

Sorvarilla on käsittääkseni valinta, maksaako omasta palkastaan tämän pelurin seuraamisesta vai tyytyykö seuraamaan paikallislehden jutuista miten pelaajalla menee ja satunnaisesti vilkuilemaan televisiosta pelejä joissa ko. peluri esiintyy. Kustannukset saa minimiin seuraamisen suhteen jos niin tahtoo.

Sirkushuvit on maksaneet aina, ja tulevat aina maksamaan ja niissä karkeloissa menestyvät tuppaavat näitä "status"esineitä omaamaan aina enemmän kuin katsomossa aikaansa viettävät.

Suomessa onneksi näitä sarjatasoja on, veikkaan että II/III-divarin peleissä siellä kentällä viilettää ladalla ajavia sorvareita/taksikuskeja enempikin joten jos niiden sällien seuraaminen mutkattomampaa niin valintahan lienee aika selvä?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
http://fhpa.net/files/PELAAJAKYSELYT/Pelaajakysely_07-08_Mestis_Lehdistoversio.pdf

Tähän valittuja paloja:
Teetkö muuta työtä jääkiekkoilun ohella?
49% KYLLÄ

Opiskeletko jääkiekkoilun ohella?
38% KYLLÄ

Palkkojen keskiarvo vuodessa:
6492 EUR

Palkkojen mediaani vuodessa:
4 955 EUR

174 pelaajaa vastasi palkkakyselyyn, heistä vain kuusi "Mestiksen palkkaruhtinasta" tienasi yli 16 800 euroa vuodessa eli noin 1400 euroa kuussa. Mediaani siis oli vain 4955 euroa, eli puolet Mestis-pelaajista saa tämän summan vuodessa.

Jotenkin ymmärtäisin tämän nyt käydyn palkkasodan ja miljonäärikiekkoilijaväännön vaikka jossain NHL-ketjussa, mutta Mestiksessä fakta on se, että se tavallinen sorvari yms. kohtalaisen hyvätuloinen ammattimies tienaa moninkertaisesti enemmän rahaa kuin kentällä esiintyvä kiekkoilija. Jopa katsomossa istuva pienipalkkainen kunnan määräaikainen virkailija ansaitsee enemmän kuin suurin osa Mestis-jyristä.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No enpä ihmettelemistä oikeastaan löydä, saatanallinen kateus paistaa lävitse kyllä. Onko se pelurin vika, jos sille maksetaan paremmin kuin sorvarille?
Pakotettiinko sorvari ase ohimolla sorvariksi, vai mikä siinä kaihertaa? Ainahan voi etsiä parempaa duunia, jos ei ole tyytyväinen nykyiseen duuniinsa. Tätä mä en ymmärrä, että vedetään herneet nenään, jos jollain menee paremmin ja joku on sanut duunin jota tykkää tehdä ja josta maksetaan hyvin.
Jokainen tekee sitä, mihin kykenee ja mitä osaa, jos ei ole siihen tyytyväinen, niin ei se nyt saatana menestyvämmän vika ole. ne joilla ei ole älyä tai taitoa rikastua, siis sellaiset kuin minä, tekevät paskaduunit ja jotka osaavat käyttää lahjojaan ja älyään, rikastuvat. karman laki nääs.

Et nyt ole oikein asian ytimessä hyvä veli. Kysymykset joihin kuuluu vastata ovat 1. Miksi duunari joka tekee vastenmielistä kovaa duunia pienellä palkalla maksaa pelurin palkkaa joka tekee sitä mitä tykkää tehdä?
2. Moni joka olisi hyvä urheilun jossain lajissa tekee paska duunia kun sen vanhemmat ei ole sitä polvenkorkuisesta hallille kuskanneet kun ei ole esimerkiksi varaa.
3. Miksi sitä duunaria potkitaan päähän ja sitä peluria fanitetaan?
Aika yksinkertaiselta saat ton duunin valitsemisen kuullostamaan. Kyllä moni on ihan pakosta kuule sellaisessa duunissa mitä ei vapaaehtoisesti tekis tai jää talot ja perheen sapuskat maksamatta. Saat ihan rauhassa haukkua mua kateelliseks ja miksi vaan koska ymmärrän tuskasi siitä, että ennen kautta tuomitsemasi joukkue taas vaan onkin siellä kärki eikä loppupäässä. Anna tulla jos helpottaa kun et enää voi seuranjohtota haukkua floppikaudesta ni mä voin ottaa sun surus vastaan.

Nuoli: Tiedän kyllä, että ei mestiksessä mitään rahoja makseta ja monet opiskelee tai tekee duunia mutta joku täällä sanoi, että pelaajat pelaa siellä missä maksetaan parhaiten. Suurin osa tekee näin ja se mua ei oikein iske, että ei ole mitään seurauskollisuutta enää olemassa. Se täällä ahdistaa monia mitakin vaikka toi TuTo fani-79 nyt jeesustelee taas niin katoppa ennen ens kautta ku se taas itkee täällä niitä pelaajia kun juoksee rahan perässä ja syyttää siitä ihan muita tahoja et ne lähtee. Nykyajan jääkiekkofanitus on vain jonkun värin ja seuran nimen fanitusta. Pelaajia ei voi fanittaa kun ne voi ens kaudella pelata pahimman vastustajan riveissä kun saavat sieltä 100e kuussa enemmän.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Et nyt ole oikein asian ytimessä hyvä veli. Kysymykset joihin kuuluu vastata ovat 1. Miksi duunari joka tekee vastenmielistä kovaa duunia pienellä palkalla maksaa pelurin palkkaa joka tekee sitä mitä tykkää tehdä?
2. Moni joka olisi hyvä urheilun jossain lajissa tekee paska duunia kun sen vanhemmat ei ole sitä polvenkorkuisesta hallille kuskanneet kun ei ole esimerkiksi varaa.
3. Miksi sitä duunaria potkitaan päähän ja sitä peluria fanitetaan?
Aika yksinkertaiselta saat ton duunin valitsemisen kuullostamaan. Kyllä moni on ihan pakosta kuule sellaisessa duunissa mitä ei vapaaehtoisesti tekis tai jää talot ja perheen sapuskat maksamatta. Saat ihan rauhassa haukkua mua kateelliseks ja miksi vaan koska ymmärrän tuskasi siitä, että ennen kautta tuomitsemasi joukkue taas vaan onkin siellä kärki eikä loppupäässä. Anna tulla jos helpottaa kun et enää voi seuranjohtota haukkua floppikaudesta ni mä voin ottaa sun surus vastaan.
Voi kiesus sua Musashi. Mä voin edelleen haukkua seurajohtoa monestakin flopista. Sieltä olisi TuToon tullut saatanan paljon kovempia jätkiä pelaamaan, jos olisi ollut varaa niille maksaa. Hyvin on tälläkin joukkueella menty, mutta ei sitä Paksalin ja Veijalaisen ansioksi voi lukea. Mä en ole itkenyt täällä yhdenkään pelaajan perään sen takia, että kundit ovat ottaneet pelipaikan sieltä, missä paremmin maksetaan, niin kuuluukin tehdä. Sitä mä olen ihmetellyt ja ihmettelen edelleen, että mihin vittuun TuTosta on rahat hävinneet, kun ei ole varaa hankkia niitä kovia nimiä.
ja niitä vastauksia:
1: Koska duunari on tyhmä ja raahaa perseensä sinne hallille, ei se pelaaja tule kaivamaan niitä rahoja duunarin lompakosta, jos ei duunari mene hallille ja maksa niillä lippujaan ja kaljojaan ja lihiksiään.
2: Syytön siihen se peluri on, jonka vanhemmat ovat sitä sinne treeneihin raahanneet. Se on sen paskaduunin tekijän ja sen perheen vika, jos ei ole rahaa.
3: Koska se peluri tarjoaa kansalle niitä sirkushuveja, joita kansa haluaa nähdä. Ketään ei kiinnosta tulla katsomaan, kun sorvari sorvaa, mutta monia kiinnostaa tulla katsomaan hyvää pelaajaa. Miksi se duunari antaa potkia itseään päähän. Elämä on täynnä valintoja ja ne valinnat on itsestä kiinni.
Sitä kun etsii nuorena sellaisen duunin josta tykkää ja johon rahkeet riittää ja josta maksetaan miellyttävä korvaus, niin sillä voi maksella niitä elämän kuluja myöhemmin. Se on ihan oma vika jos ostaa talon ja panee muijan paksuksi liian monta kertaa, ja maksaa niitä duunilla josta ei pidä. Vai kuka pakottaa tekemään kersoja ja ostamaan taloja? Kannattaa kato asua vuokralla ja ostaa sillä paskasta ja inhoamastaan duunista saadulla rahalla kortsuja, niin ei tarvi sitten itkeä: että voi vittu kun tolla on noin komia kivitalo ja noin monta autoo ja mulla on vaan lada ja velkanen mökki. Kun se kuitenkin johtuu vaan siitä, ettei se duunari ole saanut itseään parempaan asemaan. Ja miksei se ole saanut? Siksi että se on laiska paska, eikä pyri tarpeeksi elämässään eteen päin. Kukaan ei pakota sitä duunaria tekemään sitä paska duunia, jos sillä on taitoa tehdä jotain muuta.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Voi kiesus sua Musashi. Mä voin edelleen haukkua seurajohtoa monestakin flopista. Sieltä olisi TuToon tullut saatanan paljon kovempia jätkiä pelaamaan, jos olisi ollut varaa niille maksaa. Hyvin on tälläkin joukkueella menty, mutta ei sitä Paksalin ja Veijalaisen ansioksi voi lukea. Mä en ole itkenyt täällä yhdenkään pelaajan perään sen takia, että kundit ovat ottaneet pelipaikan sieltä, missä paremmin maksetaan, niin kuuluukin tehdä. Sitä mä olen ihmetellyt ja ihmettelen edelleen, että mihin vittuun TuTosta on rahat hävinneet, kun ei ole varaa hankkia niitä kovia nimiä.
ja niitä vastauksia:
1: Koska duunari on tyhmä ja raahaa perseensä sinne hallille, ei se pelaaja tule kaivamaan niitä rahoja duunarin lompakosta, jos ei duunari mene hallille ja maksa niillä lippujaan ja kaljojaan ja lihiksiään.
2: Syytön siihen se peluri on, jonka vanhemmat ovat sitä sinne treeneihin raahanneet. Se on sen paskaduunin tekijän ja sen perheen vika, jos ei ole rahaa.
3: Koska se peluri tarjoaa kansalle niitä sirkushuveja, joita kansa haluaa nähdä. Ketään ei kiinnosta tulla katsomaan, kun sorvari sorvaa, mutta monia kiinnostaa tulla katsomaan hyvää pelaajaa. Miksi se duunari antaa potkia itseään päähän. Elämä on täynnä valintoja ja ne valinnat on itsestä kiinni.
Sitä kun etsii nuorena sellaisen duunin josta tykkää ja johon rahkeet riittää ja josta maksetaan miellyttävä korvaus, niin sillä voi maksella niitä elämän kuluja myöhemmin. Se on ihan oma vika jos ostaa talon ja panee muijan paksuksi liian monta kertaa, ja maksaa niitä duunilla josta ei pidä. Vai kuka pakottaa tekemään kersoja ja ostamaan taloja? Kannattaa kato asua vuokralla ja ostaa sillä paskasta ja inhoamastaan duunista saadulla rahalla kortsuja, niin ei tarvi sitten itkeä: että voi vittu kun tolla on noin komia kivitalo ja noin monta autoo ja mulla on vaan lada ja velkanen mökki. Kun se kuitenkin johtuu vaan siitä, ettei se duunari ole saanut itseään parempaan asemaan. Ja miksei se ole saanut? Siksi että se on laiska paska, eikä pyri tarpeeksi elämässään eteen päin. Kukaan ei pakota sitä duunaria tekemään sitä paska duunia, jos sillä on taitoa tehdä jotain muuta.

Hienosti voitti TuTo tännän Sportin ja jatkoa toivottavasti seuraa KiVan kustannuksella perjantaina. Toho sun vuodatukseen en kommentoi enää mitään muuta kuin eri mieltä ollaan siitä ketkä on laiskoja paskoja.
Duuneissakin nykyään palkat paljon sidottu tulokseen miksei myös jääkiekossa? Maalivahdille torjuntaprosentin mukaan, puolustajille +/- mukaan ja hyökkääjille pojojen mukaan. Heillähän on palkat määrätty ennen kautta vaikka ei tekis yhtään mitään jäällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös