TUTO Hockey – rahapuu

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Saatanan irvokasta on myös että mestismatsista joutuu maksamaan enemmän kuin liigamatsista. Mestis kärsii liigan sulkemisesta ehdottoman paljon sekä liian suuresta joukkuemäärästä. Kiinnostavia pelejä ei tahdo löytyä kuin vasta keväällä ja silloinkin panokset ovat Juhani Tammisen sanoin pahviviiri ja vähän rahaa kouraan joka menee tappioiden maksuun.
Ei taida tulla edes sitä rahaa kouraan. Eikös Mestiksen voittobonukset siirretty Mestikseen palkattujen PR-henkilöiden puuhastelun rahoittamiseen ynnä muiden jonninjoutavien elättien rahoittamiseen? Eli palkintona on se pahviviiri ja parisataa tonnia tappiota tilikaudelle.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään TS:n puolella oli ihan hieno juttu Mikke Levosta. Mestis pelaajan arki on monin tavoin hyvin vaativaa asioiden yhteensovittamista ja isolla sydämmellä pelaajat siellä pelaavat, mitä itse ainakin arvostan hyvin paljon. Samalla ilmi tuli myös TuTon nykyinen pelaajabudjetti. En tiedä kuinka vahvalla pohjalla tieto oli, mutta se olisi jutun yli puolittunut muutaman vuoden takaisesta ja osaltaan tähän on johtanut varmasti sarjan sulkeutuminenkin. Nykyisin pelaajabudjetti olisi enää noin 140 000€, mikä tuntuu aika pieneltä. Se taitaa kuitenkin mukailla paljon Mestiksen nykyistä budjettitasoa ja kertoo myös osaltaan seurojen heikosta taloudellisesta tilanteesta, myös TuTolla. Viime kaudellahan TuTon talous painui n.200 000€ tappiolle ja kulukuurille on taas varmasti jouduttu.

Nykyistä menestystä ei siis ainakaan rahanvoimalla ole hankittu. Pelaajabudjetti on kuitenkin mielestäni jo lähes kipurajalla, jota pitäisi kyllä jotenkin pystyä kasvattamaan. Yhtälö on kuitenkin hyvin vaikea, jos taloudellinen trendi on alaspäin ja kokonaisuus on jo miinuksella. Joitain etuja pelaajille kuitenkin pystytään tarjoamaan ja en tiedä olisiko siinä suhteessa petraamisen varaakin vaikka yhteistyökumppanien kautta? Ehkä esim. jonkunlaista asuntoetua pystyisi viemään pidemmälle ja useammalle, kun taustalta löytynee myös jotain kiinteistöalan asiantuntijoita? Asumiskulut ovat monelle hyvin merkittävä kuluerä ja sen pienentäminen toisi enemmän pelivaraa monelle pelaajalle. Tästä huolimatta pellaajabudjettikin olisi kuitenkin jotenkin hyvä saada jonnekin 10 000€/pelaaja keskivarvon tienoille, eli vähintään jonnekin 250-300 000€ paikkeille. Siihen tarvitaan kuitenkin myös taloudellista kehitystä ja uusia tulonlähteitä. Tässä riittää kyllä uudella toimitusjohtajalla työnsarkaa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Miten ihmeessä vuonna 2018 vedettiin yli 200k turskaa?
Käsittääkseni tuossa on kyse kauden 2017-2018 tuloksesta. Sillä kaudella TuTo pelasi finaaleissa asti ja kauden "piti" olla taloudellisesti hyvä. Liikevaihto kasvoi yli miljoonaan, mutta kulutkin kasvoivat huomattavasti. A-nuorten Liigan debyyttikausi varmasti lisäsi investointeja nuoriin ja muitakin hankintoja on kaiketi tehty, sekä henkilöstöä kasvatettu. Siirtorajan tuntumassa tehtiin muistaakseni myös pelaajahankintoja. Parempaan taloudelliseen tulokseen pitäisi pystyä ja tähän on etsittykin erilaisia "lääkkeitä". Uusia aluevaltauksia on kaiketi yritetty joihinkin suuntiin tehdä, mutta onko niistä ollut apua?

Mielenkiintoista olisi nähdä jo viimeisinkin tulos kaudelta 2018-2019, mutta tätä ei taida vielä löytyä? Pikkaisen mietityttää, että mitähän sieltä mahtaa olla tulossa, kun TJ;n vaihtokin on takana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös