Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Saatanan irvokasta on myös että mestismatsista joutuu maksamaan enemmän kuin liigamatsista. Mestis kärsii liigan sulkemisesta ehdottoman paljon sekä liian suuresta joukkuemäärästä. Kiinnostavia pelejä ei tahdo löytyä kuin vasta keväällä ja silloinkin panokset ovat Juhani Tammisen sanoin pahviviiri ja vähän rahaa kouraan joka menee tappioiden maksuun.
Ei taida tulla edes sitä rahaa kouraan. Eikös Mestiksen voittobonukset siirretty Mestikseen palkattujen PR-henkilöiden puuhastelun rahoittamiseen ynnä muiden jonninjoutavien elättien rahoittamiseen? Eli palkintona on se pahviviiri ja parisataa tonnia tappiota tilikaudelle.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään TS:n puolella oli ihan hieno juttu Mikke Levosta. Mestis pelaajan arki on monin tavoin hyvin vaativaa asioiden yhteensovittamista ja isolla sydämmellä pelaajat siellä pelaavat, mitä itse ainakin arvostan hyvin paljon. Samalla ilmi tuli myös TuTon nykyinen pelaajabudjetti. En tiedä kuinka vahvalla pohjalla tieto oli, mutta se olisi jutun yli puolittunut muutaman vuoden takaisesta ja osaltaan tähän on johtanut varmasti sarjan sulkeutuminenkin. Nykyisin pelaajabudjetti olisi enää noin 140 000€, mikä tuntuu aika pieneltä. Se taitaa kuitenkin mukailla paljon Mestiksen nykyistä budjettitasoa ja kertoo myös osaltaan seurojen heikosta taloudellisesta tilanteesta, myös TuTolla. Viime kaudellahan TuTon talous painui n.200 000€ tappiolle ja kulukuurille on taas varmasti jouduttu.

Nykyistä menestystä ei siis ainakaan rahanvoimalla ole hankittu. Pelaajabudjetti on kuitenkin mielestäni jo lähes kipurajalla, jota pitäisi kyllä jotenkin pystyä kasvattamaan. Yhtälö on kuitenkin hyvin vaikea, jos taloudellinen trendi on alaspäin ja kokonaisuus on jo miinuksella. Joitain etuja pelaajille kuitenkin pystytään tarjoamaan ja en tiedä olisiko siinä suhteessa petraamisen varaakin vaikka yhteistyökumppanien kautta? Ehkä esim. jonkunlaista asuntoetua pystyisi viemään pidemmälle ja useammalle, kun taustalta löytynee myös jotain kiinteistöalan asiantuntijoita? Asumiskulut ovat monelle hyvin merkittävä kuluerä ja sen pienentäminen toisi enemmän pelivaraa monelle pelaajalle. Tästä huolimatta pellaajabudjettikin olisi kuitenkin jotenkin hyvä saada jonnekin 10 000€/pelaaja keskivarvon tienoille, eli vähintään jonnekin 250-300 000€ paikkeille. Siihen tarvitaan kuitenkin myös taloudellista kehitystä ja uusia tulonlähteitä. Tässä riittää kyllä uudella toimitusjohtajalla työnsarkaa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Miten ihmeessä vuonna 2018 vedettiin yli 200k turskaa?
Käsittääkseni tuossa on kyse kauden 2017-2018 tuloksesta. Sillä kaudella TuTo pelasi finaaleissa asti ja kauden "piti" olla taloudellisesti hyvä. Liikevaihto kasvoi yli miljoonaan, mutta kulutkin kasvoivat huomattavasti. A-nuorten Liigan debyyttikausi varmasti lisäsi investointeja nuoriin ja muitakin hankintoja on kaiketi tehty, sekä henkilöstöä kasvatettu. Siirtorajan tuntumassa tehtiin muistaakseni myös pelaajahankintoja. Parempaan taloudelliseen tulokseen pitäisi pystyä ja tähän on etsittykin erilaisia "lääkkeitä". Uusia aluevaltauksia on kaiketi yritetty joihinkin suuntiin tehdä, mutta onko niistä ollut apua?

Mielenkiintoista olisi nähdä jo viimeisinkin tulos kaudelta 2018-2019, mutta tätä ei taida vielä löytyä? Pikkaisen mietityttää, että mitähän sieltä mahtaa olla tulossa, kun TJ;n vaihtokin on takana?
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Uutiset menneestä keskeytyskaudesta ovat vielä pimennossa. Hieman uutisoitu, että tulos olisi ollut hyvä. Nyt kauden katkeaminen kuitenkin syö sitä ja tulos voi olla mitä tahansa. Toisaalta edellisen kauden tuloksitakaan ei löydy tietoa. Toivotaan, ettei ihan hirvittävää tulosta menneestä ja sitä edellisestä ole tullut. Säästökuuria pitää kuitenkin nyt aloittaa. Kovin suuria rahoja ei joukkueen kasamiseen varmaan nyt ole.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Toisaalta edellisen kauden tuloksitakaan ei löydy tietoa. Toivotaan, ettei ihan hirvittävää tulosta menneestä ja sitä edellisestä ole tullut. Säästökuuria pitää kuitenkin nyt aloittaa. Kovin suuria rahoja ei joukkueen kasamiseen varmaan nyt ole.
Ei luulis olevan. 2018 päättyneellä kaudella oma pääoma oli -891,7k€. Se on aika paljon, kun liikevaihtoa oli miltsin verran. Toivottavasti homma hoituu. TuTo on kuitenkin valtakunnallisesti tunnettu kiekkojoukkue.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
TUTO Hockeyn tulos plussalle - parannusta yli 200 000 euroa - TUTO Hockey

Mielettömän hienoa, että tehtiin positiivista tulosta huolimatta koronasta ja megavahvistuksista. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja luoda uskottavuutta. Mahtoikohan olla ainut Mestisseura, joka sai plussan puolelle kauden?
Olisi aika kova tulos ilmeisesti tullut jos pudotuspelit olisi pelattu, ei ole käsittääkseni vielä kukaan julkisesti viimekauden tuloksia pahemmin antanut.
 
Hockeyarena.net

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Todellakin kiitettävä tulos TuTolta tilanteen huomioiden. Tuloksessa ei liene mukana vielä tytäryhtiö Kupittaan palvelu Oy:n liikevaihtoa? Mahtoikohan sekin päästä plussalle? Yhteenlaskettu liikevaihto voisi olla jotain ~1 350 000€. Vielä kun huomioidaan A-nuorten huipputasolla oleva joukkue ja kauden lopun "Mega" hankinnat, niin tulos on kyllä loistava.

Turun Sanomissa oli myös TuTon positiivisesta tuloksesta juttua. TJ Aavinen taisi myös mainita, että KHL hankinnat olivat ihan taloudellisesti kannattavia (toki niihin saatiin myös kumppaneilta merkittävä tuki). Runkosarjan lopussa TuTo keräsi kotona hyviä yleisömääriä ja hankintojen myötä saatiin myös lisää näkyvyyttä medioissa. Uusia suunnitelmia ja kuvioita tuntui olevan myös tulevaksi kaudeksi, mutta niistä tiedotetaan lisää kun asiat ovat ajankohtaisia. Pelaajatilanteen kanssa ilmeisesti ollaan hieman tarkkailuasemissa ja pelimerkkejä on jätetty vielä myöhempiinkin hankintoihin. Tämä voi olla ihan fiksua, jos Korona vielä alkaa sekoittamaan pakkaa ja pelaajamarkkinoita.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ohhoh!

Tämä oli kyllä hieno uutinen ja tuli täysin puskista. Kyllähän keväällä hallilla oli kivasti porukkaa ja tunnelmaa, mutta se, että playoffit jäivät pelaamatta kokonaan, niin nostaa entisestään tuota saavutusta, kun miettii, että liikevaihtokin kasvoi. Eli pelkillä säästöillä tuo tulosparannus ei ole tullut. Ja minkälainen liikevaihto olisikaan tullut, jos olisi pelattu playoffit? Miten paljon tuloja siinä menetettiin? Ja miten kannattavia nuo playoffit yleensäkään Mestiksessä ovat? Liigassa ovat erittäin kannattavia, mutta eipä ole SaPKo tai Ketteräkään tainnut mitään jäätäviä tuloksia tehdä edes mestaruusvuosinaan. Sen verran syvällä on TuTo vuodesta toiseen kyntänyt, että herää kyllä vähän epäilys, että miten tuollainen oikaisu on edes mahdollista nyky-Mestiksessä. Mutta kait se sitten on uskottava. Erittäin hieno homma joka tapauksessa ja hatunnostoa Tj Aaviselle ja koko tiimille.

Ensi kauden joukkue kaipaa kyllä vielä niitä ykköskorin vahvistuksia, vaikka runko on sinänsä rakentunut omaan makuun erittäin hyvällä kombolla kokeneita jatkajia ja A-junnuista nostettuja pelaajia. Mutta tosiaan pari-kolme kärkihankintaa huutais vielä. Voi olla ihan järkevää jäädä vähän kyttäilemään Liiga-pudokkaita. Eikö niitä kesän jälkeen yleensä ole ollut tarjolla? Entä keitäs siellä olis potentiaalisia Mestis-kärkiukkoja vapaana?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ohhoh!

Tämä oli kyllä hieno uutinen ja tuli täysin puskista. Kyllähän keväällä hallilla oli kivasti porukkaa ja tunnelmaa, mutta se, että playoffit jäivät pelaamatta kokonaan, niin nostaa entisestään tuota saavutusta, kun miettii, että liikevaihtokin kasvoi. Eli pelkillä säästöillä tuo tulosparannus ei ole tullut. Ja minkälainen liikevaihto olisikaan tullut, jos olisi pelattu playoffit? Miten paljon tuloja siinä menetettiin? Ja miten kannattavia nuo playoffit yleensäkään Mestiksessä ovat?
Noh jos katsojamäärä on 1000 ja lipunhinta 20e niin puhutaan 20 000e lipputuloista, siihen muu myynti päälle ja menot ottelusta ja vierasmatkasta. Joitakin kymppitonneja per kieros, hieman vaihtelee kuinka pitkälle pitää matkustaa ja kuka vastassa ja millä kieroksella.

Voisi kuitenkin olettaa että seura on myös korona aikana saanut uusia tulovirtoja ja mahdollisia säästötoiminpiteitä tehtyä joten ihan ei voi suoraan ainakaan sanoa että pudotuspeleistä rahaa menettänyt, varmasti menetti mutta olisiko sitten ollutkaan niin iso nykytilanteseen?. On kuitenkin erilaisia kannatuspaketteja, mestisplayon kampanjaa ja onko mestiksen tukipaketistakin tullut rahaa tässä tilikaudessa osa? enkä tosiaan väitä että näiden avulla tulos olisi plussalla mutta nuokin hieman ehkä auttanut.
 
Hockeyarena.net

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuloksessa ei liene mukana vielä tytäryhtiö Kupittaan palvelu Oy:n liikevaihtoa? Mahtoikohan sekin päästä plussalle?
Kupittaan palvelu Oy:n tilinpäätöstietoja ole ainakaan vielä julkaistu, vaan uusimmat tiedot ovat tilivuodelta 2018:

 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään siis TuTo myös toi tukipaketit myyntiin. Ketään pelaajaa en nyt viitsinyt palkata pariksi tunniksi Kuopioon, joten valitsin tuon 150€ paketin. Voucher liput laitan Turkuun ja muut talteen. Toivottavasti muutkin lähtevät mukaan tavalla tai toisella. Kiekkopelejä odotellen turvallisuus huomioden.
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään siis TuTo myös toi tukipaketit myyntiin. Ketään pelaajaa en nyt viitsinyt palkata pariksi tunniksi Kuopioon, joten valitsin tuon 150€ paketin. Voucher liput laitan Turkuun ja muut talteen. Toivottavasti muutkin lähtevät mukaan tavalla tai toisella. Kiekkopelejä odotellen turvallisuus huomioden.
Juu, tähän juttuun osallistutaan ilman muuta. Minusta hallilla oli syksylläkin ihan turvallinen olo, toivottavasti sinne päästään takaisin pian.
 
TuTon kannattaminen ei ole harrastus, se on elämäntapa.

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tänään siis TuTo myös toi tukipaketit myyntiin. Ketään pelaajaa en nyt viitsinyt palkata pariksi tunniksi Kuopioon, joten valitsin tuon 150€ paketin. Voucher liput laitan Turkuun ja muut talteen. Toivottavasti muutkin lähtevät mukaan tavalla tai toisella. Kiekkopelejä odotellen turvallisuus huomioden.
On hienoa kun kehitetään innovatiivisia kampanjoita mutta nyt on menty tämän ”Tilaa mut” jutun kanssa pahasti littoistentien kaarteessa ulos ja päin isoa mäntyä! TuTon markkinointiväki ei taida oikein ymmärtää mihin valmentajat ja pelaajat ovat sopimuksissaan lupautuneet vai onko ihan oikeasti pelaajat allekirjoittaneet sopimuksia joissa tehtäviksi kuvataan lumenluonti, koiran ulkoilutus, muutto.. aivan käsittämätön kampanja jonka luulisi vievän pelaajien halun pelata seuran puolesta aivan nollaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
On hienoa kun kehitetään innovatiivisia kampanjoita mutta nyt on menty tämän ”Tilaa mut” jutun kanssa pahasti littoistentien kaarteessa ulos ja päin isoa mäntyä! TuTon markkinointiväki ei taida oikein ymmärtää mihin valmentajat ja pelaajat ovat sopimuksissaan lupautuneet vai onko ihan oikeasti pelaajat allekirjoittaneet sopimuksia joissa tehtäviksi kuvataan lumenluonti, koiran ulkoilutus, muutto.. aivan käsittämätön kampanja jonka luulisi vievän pelaajien halun pelata seuran puolesta aivan nollaan.
Sulla tuntuu olevan jotain antipatioita Tutoa kohtaan, kun aina vain hakemassa jotain negatiivista milloin mistäkin. Meinaatko tosiaan, että pelaajat laitetaan tahtomatta vaikka lapioimaan paskaa? Mestikseen tuli tälle kaudelle ottelukohtaiset palkkiot ja kun otteluita ei ole, ei tule palkkioitakaan. Tästä varmasti saavat jotain taskun pohjalle.
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sulla tuntuu olevan jotain antipatioita Tutoa kohtaan, kun aina vain hakemassa jotain negatiivista milloin mistäkin. Meinaatko tosiaan, että pelaajat laitetaan tahtomatta vaikka lapioimaan paskaa? Mestikseen tuli tälle kaudelle ottelukohtaiset palkkiot ja kun otteluita ei ole, ei tule palkkioitakaan. Tästä varmasti saavat jotain taskun pohjalle.
Siinäpä se juttu on, että siellä tehdään juuri kuvaamasi kaltaisia kummallisia liikkeitä jotka ovat tasoa paskan luontia. Epäilen, ettei ko. kampanja ole millään tavalla edes mahdollista. Voisiko olla niin, että minä sittenkin toivoisin TuTo Hockeylle pelkkää hyvää?
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Mitään vinkkiä ei ole tuloksesta tullut? Mielenkiinnolla odotan. Edellistä edeltävä kausi saatiin plussalle kauden keskeytymisestä huolimatta. Tämä kausi luonnollisesti vielä haastavampi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy