TUSKA 2010

  • 13 015
  • 63

Dhearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Kookoo
Tämä herättää pienessä päässäni kysymyksen "mitä se on sinulta pois jos ko. orkesteri siellä soittaa?" Itselle on ainakin ihan sama vaikka siellä olisi Baseballs vetämässä Limb Bizkitin ikivihreitä. Ei joka bändiä tarvi mennä kuuntelemaan.

Ja ei soita vikana, Megadeth on Sunnuntain pääesiintyjä. Itselle WASP on täysi hmv-yhtye, kai sen Fuck Like a Beastin vois käydä kuuntelemassa.

Kai siinä on se, että jotkut biisit tietyillä bändeillä aiheuttaa suoranaista pahoinvointia. Esimerkkinä Rammsteinin pussy-biisi, joka aiheuttaa mm. sen, että en voisi enää edes kuvitella meneväni kyseisen orkesterin keikalle, samasta syystä vaihtuu myös radiokanava kun kyseinen biisi tulee. Muuten ihan ok bändi. Toinen vastaava biisi on gunnareiden sweet child of mine.
 

iabaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä vaiheessa yksi päivä kiinnostaisi, eli lähinnä Mastodon pitäisi nähdä. En tiedä mikä siinä on, että Tuska ei juuri koskaan isommin sytytä, vaikka metallia mielestäni hyvin paljon kuuntelenkin. Festarin ideasta diggaan tietysti.

sama ongelma, voi olla että kuuntelen erilaista metalligenreä ja tuskassa soittaa tänä(kin) vuonna suurimmaksi osaksi bändejä, joista en ole koskaan kuullut tai vain nimi on tuttu (lukuun ottamatta Swallow The Sun). Viime vuonna olisi kiinnostanut Stam1nasta, Parkway Drivestä ja yksi suosikkibändeistäni All That Remainstä!

Hommatkaa Stam1na, All That Remains, Killswitch Engage, In Flames ja Rammstein samalle keikalle niin johan lähtis!! In Flames ja KsE vetikin jo yhteiskeikan joulukuussa, paikallahan se piti olla!
ja nämä kyseiset bändit edustavat varmaankin erilaista metalligenreä.

Hommasin Sonisphereen liput ensi kesäksi!
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Luin tuolta muilta alan keskustelupalstoilta, että W.A.S.P vetäisi vain kahden ensimmäisen levyn tavaraa ja uudempi materiaali Babylon mukaan luettuna jäisi taka-alalle. Olisihan se kyllä hienoa kuulla vielä Blackien karjuvan Animalia tai Hellionia tunteella, jos vain ääni kestää. Blind In Texasiin taas olen itse kyllästynyt.

Overkill myös houkuttelisi paljon, aliarvostettu thrash-poppoo, jotka jaksavat vielä vetää vieläkin kaasu pohjassa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Hommatkaa Stam1na, All That Remains, Killswitch Engage, In Flames ja Rammstein samalle keikalle niin johan lähtis!! In Flames ja KsE vetikin jo yhteiskeikan joulukuussa, paikallahan se piti olla!
ja nämä kyseiset bändit edustavat varmaankin erilaista metalligenreä.

Nythän on niin, että Tuska on metallifestari. Ja tuo sana metalli isoilla huutomerkeillä.

Kaikella kunnioituksella mm Rammsteinia (joka on ihan hyvää huumoriheavya) In Flamesia (joka oli hyvä vielä 90-luvulla), sekä ATR:a & KE:a (molemmat metalcore-bändejä joita ei kiitos mielellään metallifestareille) kohtaan on todettava, että näiden paikka on ihan jossain muualla kuin Tuskassa.

Koska Suomessa on vain kaksi metallifestaria (Tuska ja Jalometalli) ei kai liene liikaa toivottu, että nämä myös pysyisivät sellaisina ja Rammsteinit, Volbeatit, japani-popparit ja nämä metalcore-aktit esiintyisivät sitten Ruisrockissa, Ankkarockissa tms. Varsinkin kun Tuska myy loppuun omillakin eväillään.

tuskassa soittaa tänä(kin) vuonna suurimmaksi osaksi bändejä, joista en ole koskaan kuullut

Koska Tuskan lavalla nähdään tänä kesänä käytännössä raskaamman Metallimusiikin ABC niin riippumatta siitä sattuuko kolahtamaan tai ei, niin nyt olisi hyvä ehkä ottaa ne kuuluisat perusasiat haltuun.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Koska Suomessa on vain kaksi metallifestaria (Tuska ja Jalometalli)

Perusasiat haltuun myös sielläkin. Nummirock viihdyttää kuitenkin joka juhannus metallikansaa Kauhajoella. Tuskaan tosiaan tänä vuonna tulee taas mentyä, vihdoinkin myös hiljalleen päästy eroon tästä esim. viime vuonna vaivanneesta Radio Rock-syndroomasta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Perusasiat haltuun myös sielläkin. Nummirock viihdyttää kuitenkin joka juhannus metallikansaa Kauhajoella.

Olen käynyt Nummirockissa kahta poikkeusta lukuunottamatta joka kerta yhdeksänkymmentäluvun alusta lähtien ja kyllä siellä on ollut vuosia jolloin metallifestariksi kutsuminen olisi vähän sama kuin Lukon kutsuminen menestysseuraksi.

Nyt toki taas ollaan menty metallivaihteella.
 

M10

Jäsen
Joo, nyt kyllä täytyy miettiä jaksaako sitä mennä lauantaina pelkästään Bloodbathin takia tuonne.. Vituttaa kovasti. Oli omalla kohdalla kesän odotetuin keikka.
 

Maynard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Kärpät, Newcastle United
Voi vitun vittu. Tää oli kyllä todella paha isku, pääsyy miksi olin Tuskaan menossa. Ei perse.
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
JEE! Viikko sitten tilasin kolmen päivän lipun ja nyt sitten suurin yksittäinen "syy" mennä Tuskaan peruutti kokonaan. Kiva kiva!

No Morrowin kanssa vedetään sitten koko lauantai brenaa?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nevermore saapuu Mastodonin paikkaajaksi sitten. Osa tutuista tuntuu olevan tästä paljon innostuneempi kuin alkuperäisestä esiintyjästä.

Itselleni nyt Nevermore ei ole oikein auennut sen mitä olen kuullut ja kuunnellut, mutta omaperäiseltähän tuo kuulostaa. Varmasti monelle hieno juttu Tuskan lineupiin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Kylläpä Tuska-organisaatio räjäytti pajatson näin maanantain ratoksi! Mastodon kiinnosti joo, mutta Nevermore on jo yli 10 vuotta edustanut itselleni äärimmäisen tärkeää metallibändiä ja turha varmasti toistaakaan, mikä oli meininki vuonna 2006 kun herrat Tavastialle saapuivat. On kyllä onnellisuusketjun kamaa tämä!
 

Weikkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, RoPS, Devils, 49ers, LFC
Eipä tuo mulle Mastodonin menetystä korvaa millään. Kuulostaa kamalan geneeriseltä ja laulaja laulaa välillä todella huonosti ja välillä aivan kuin kyseessä olisi Power Metal -pumppu, joka ei ole yhtään sen parempi asia.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Aikatauluthan ovat olleet selvillä jo jonkun aikaa, mutta jostain syystä niitä ei ole vielä Tuskan sivuille lisätty. Aikataulut ovat seuraavanlaiset:

13.45 - 14.30 The Arson Project-Barren Earth (inferno - Sue lavat)
14.30 - 15.30 Testament (päälava)
15.30 - 16.15 Rytmihäiriö-Insomnium
16.15 - 17.15 Tarot
17.15 - 18.15 Swallow The Sun-Pain
18.15 - 19.30 Satyricon
19.30 - 20.30 Obituary-Ihsahn
20.30 - 22.00 Ziltoid

Lauantai:

13.45 - 14.30 Crowbar
14.30 - 15.15 Torture Killer-Sotajumala
15.15 - 16.15 Hypocrisy
16.15 - 17.00 Fm2000-Blake
17.00 - 18.00 Devin
18.00 - 18.45 Armed For Apocalypse-Survivors Zero
18.45 - 19.45 Kamelot
19.45 - 20.45 Bloodbath-Overkill
20.45 - 22.00 Nevermore

Sunnuntai:

14.45 - 15.45 Fintroll-Turmion Kätilöt
15.45 - 16.45 W.A.S.P.
16.45 - 17.30 Warmen-Trigger The Bloodshed
17.30 - 18.30 Cannibal Corpse
18.30 - 19.30 [Amatory]-Nile
19.30 - 21.00 Megadeth

Omalle kohdalle ainoa päällekkäisyys on tuo paljon purinaa aiheuttanut Sotajumala-Torture Killer. Vaan eipä tuo haittaa, melkeinpä päinvastoin. Sotajumala nähty jo moneen kertaan ja nyt jää Lauantaille sopivasti aikaa myös kupittamiseen ja yleiseen paskanpuhumiseen/häröilyyn. Itselle Perjantaista kun tuli vähän turhan kiireinen, kaksi n. tunnin taukoa, joista kumminkin pitää käyttää osa ajasta hyvien paikkojen varaamiseen, safkaamiseen yms.

Alkas jo!
 

Weikkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, RoPS, Devils, 49ers, LFC
Joo, tuo Sotajumalan ja Torture Killerin päällekkäisyys on Tuskan järjestäjiltä aika järjetön veto. Bändit ovat tehneet historian saatossa tiiviisti yhteistyötä mm. split-julkaisujen muodossa. Molemmilla on varmasti useita kuuntelijoita, jotka olisivat halunneet mieluusti nähdä molemmat ja nyt pitää valita jommasta kummasta. Ei kuulostanut Sotajumalan Mynnikään kovin tyytyväiseltä tähän ratkaisuun viimeksi kun kuulin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eipä kauheasti riemunkiljahduksia aiheuta tuo ohjelma. SJ-TK ajankohtaa on jo puitu, mutta muuten omat suosikit ajoittuvat päivän aluille. Jos huono tuuri käy, niin perjantaina paikalle ehtii vasta Rytmihäiriön (tätä odotan) jälkeen ja la/su on aiempina vuosina yleensä alkanut omalla kohdallani siinä neljän maissa. Nyt tuo TK-SJ soittaa jo ennen kolmea lauantaina ja Finntroll sunnuntaina. Eipähän tuossa sitten darraa parannella.

Päivien pääesiintyjistä oikeastaan vain Megadeth jaksaa kiinnostaa itseäni, tosin aika monelle Nevermore taitaa olla iso juttu. Makuasioita sanoi muksu kun suosikkijoukkuettaan valitsi. Ziltoidia en sitten välttämättä jaksa edes katsastaa. Parin viime vuoden aikana pääesiintyjät ei kyllä ole kauheasti saanut aikaan viboja. Onkohan tässä vanhenemassa vai mikä on?

Jatkoklubeista Dante's vetäisee ehkä yllättäen kovimman listan. Oma suunnitelmani noille on alustavasti seuraava: pe Mayhem (Dantes), la Shining (Nosturi), su Ajattara (Dante's). Tiukkaa settiä tuolla, tosin saa nyt nähdä miten muu seurue suhtautuu noihin valintoihin ja onko sunnuntaina enää edes voimia.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Nevermoren ja Megadethin olisin mielellään katsastanut (ja toki muunkin kattauksen siinä sivussa), mutta hemmetin huono viikonloppu aikataulullisesti, joten eipä pääse paikalle.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Onkohan noita kolmen päivän lippuja vielä saatavilla mistään? Kun lippupalvelu ja tiketti huutaa punaista väriä.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Mä sanon että tuo perjantai on ehdottomasti kaikkein kovin bändikattaus jonka 20-vuotisella festariurallani olen todistanut. Jumalattomasti aivan loistavia bändejä!

13.45 - 14.30 The Arson Project-Barren Earth (inferno - Sue lavat)
14.30 - 15.30 Testament (päälava)
15.30 - 16.15 Rytmihäiriö-Insomnium
16.15 - 17.15 Tarot
17.15 - 18.15 Swallow The Sun-Pain
18.15 - 19.30 Satyricon
19.30 - 20.30 Obituary-Ihsahn
20.30 - 22.00 Ziltoid
Herra siunaa, jatkoklubilla olis vielä Throes of Dawn. Mieletöntä. Tod.näk. en vaan halua enää lähteä mihkään klubiin pönöttämään tuommoisen setin jälkeen. Jalkapalloakin pelaavat, oliskohan Rautatientorilla screeni?

Ni!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jalkapalloakin pelaavat, oliskohan Rautatientorilla screeni?

Saattaa mennä OT:n puolelle, mutta ainakin Sport Pub Chelsea näyttää noita matseja screeniltä ja sijainti tosiaan RA:n yhteydessä.

Ja itse vetäisin vuoden 2006 kovemmaksi. Tuolloin kovin päivä oli mielestäni lauantai, jolloin lavoilta pystyi bongaamaan samaan aikaan Northerin, Metsatöllin, Venomin, Kalmahin ja muistaakseni Amorphiksen. Toki makuasioitahan nämä, itse en kauheasti lämpene kovinkaan monelle mainitsemallesi bändille. Noh, jokaiselle jotakin ja toisille joskus enemmän!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös