Turun Sanomat ja bullshit

  • 7 609
  • 63

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voisiko joku Turun suunnalta kertoa, että miten on mahdollista, että yhdessä Suomen perinteikkäimmässä kiekkokaupungissa ja yhdessä Suomen suurimmassa sanomalehdessä kiekkojournalismin valtikkaa pitää yksinvaltiaan tavoin hallussa mies, joka kerta toisensa jälkeen voi uutisoida hölynpölyä faktoina.

Täällä pilkataan aika ajoin Veikkaaja-lehteä - eikä todellakaan syyttä - perättömistä jutuista, mutta kyseinen lehti sentään pitää yllä "HotLine" -osastoa, jonka luonteeseen kuuluu huhujen kertominen tyyliin "Veikkaajan saamien tietojen mukaan". Tämä Turun Sanomien toope sen sijaan kertoo vähän väliä hölynpölyfaktoja vaivautumatta edes niitä korjaamaan. Turun Sanomia säännöllisesti lukevat ovat asian varmasti huomanneet, koska itsekin mieleen muistuu mm.Teemu Elomon Lukkoon siirtyminen, Pasi Kuivalaisen TPS:iin tulo ja Juhani Tammisen varmistunut ässäsopimus. Bullshittiä kaikki tyyni.

Nyt viimeisenä tänään (18.6.) on kyseisessä lehdessä Kimmo Erosen Lukkoon siirtyminen, joka jo ennen puolta päivää kiistetään jyrkästi Lukon johdon toimesta, silti uutinen on jo levinnyt Jatkoaikaan ja Teksti-TV:seen ja radiokanaville. Ja vaikka kyseinen uutinen olisi tottakin, on näitä hölynpölyjuttuja ollut niin paljon, että kysymykseni on mielestäni aiheellinen; eli miten on mahdollista, että joku voi kirjoitella jatkuvalla syötöllä höpöhöpöä kenenkään siihen puuttumatta?
 

Carlos

Jäsen
Merkillistähän tämä on. Ainakin kaikki Jatkoaikaa seuraavat tietävät asettaa turun sanomat arvoasteikossa arvaajankin alapuolelle, mutta ei voi kuin ihmetellä miten lehti on näin vähän kiinnostunut maineestaan. Tai voisiko homma olla niin että koska turkulaisia ei kiekko juurikaan kiinnosta, hoitaa sitä osastoa yksi onneton tunari joka on suostunut pestin vastaanottamaan. Ehkäpä tärkeintä ei ole se mitä kirjoitaa, kunhan mainetta tulee.

Mielestäni kuitenkin TS rikkoo journalismin sääntöjä uutisoimalla asioista jotka eivät ole vielä uutisoitavassa kunnossa. Itselläni ainakin on seurauksena tullut sellainen asenne ko. lehteä kohtaan, että en viitsi edes lukea, kun ei sitä koskaan tiedä mitä puppua tällä kertaa syötetään.

Jatkoaika alkaakin olla ainoa kiekkofoorumi johon uskallan luottaa, kiitokset siitä ylläpidolle!
 
F

Flonaldo

Öö, kenenkä siihen pitäisi puuttua? Puuttuvat tahot nyt voisivat olla joko vastaava päätoimittaja tai loppukädessä TS:n omistajat. Ei kukaan tule Suomessa kieltämään ettei huhuja saa kirjoitella, tietysti se kirjoitus voi muista syistä johtuen olla esim. JSN:n mielestä heidän ohjeidensa vastainen.

- Lukon tarjoama sopimus tuntui uran kannalta houkuttelevimmalta, vaikka muitakin virityksiä oli. Raumalla on paljon tuttuja pelaajia valmentajasta alkaen. Lisäksi esikoispoika aloittaa syksyllä koulunsa Turussa, kommentoi Eronen.

Tuo tämän päivän TS:sta. Ei kai se Eki nyt ole aivan päästään voinut tuota keksiä. Jos siis itse pelaaja on kertonut sopimuksen olemassaolosta, niin silloin ongelma lienee akselilla Eronen <=> Lukko, eikä suinkaan Liesmäen kohdalla.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Flonaldo
Öö, kenenkä siihen pitäisi puuttua? Puuttuvat tahot nyt voisivat olla joko vastaava päätoimittaja tai loppukädessä TS:n omistajat. Ei kukaan tule Suomessa kieltämään ettei huhuja saa kirjoitella, tietysti se kirjoitus voi muista syistä johtuen olla esim. JSN:n mielestä heidän ohjeidensa vastainen.



Tuo tämän päivän TS:sta. Ei kai se Eki nyt ole aivan päästään voinut tuota keksiä. Jos siis itse pelaaja on kertonut sopimuksen olemassaolosta, niin silloin ongelma lienee akselilla Eronen <=> Lukko, eikä suinkaan Liesmäen kohdalla.

Juuri näin. Jos Liesmäki omasta päästään laittaa tuollaisia juttuja Erosen suuhun niin kaveri on kyllä hoidon tarpeessa. Olisikohan Santala polttanut hihansa Eroselle, koska tämä on vuotanut jutun liian aikaisin?
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti Carlos
Mielestäni kuitenkin TS rikkoo journalismin sääntöjä uutisoimalla asioista jotka eivät ole vielä uutisoitavassa kunnossa.

Nyt olen vielä enemmän ihmeissäni kuin vastatessani ketjun avausviestiin. "Uutisoitavassa kunnossa". Mitä ihmettä? Tiedotusvälineiden tehtävänä on uutisoida tapahtumia, kertoa taustoja ja faktoja, julkaista kolumneja, pakinoita ja muita artikkeleita. Kaikkien näiden tarkoituksena on levittää tietoa lukijoille ja kenties myös sivistää heitä.

Se ei suinkaan tarkoita sitä, että paikallislehti ei kerro tietämistään pelaajasopimuksista sen vuoksi, että sekä seura ja lehti ovat ns. toistensa pussissa. Jos Kimmo Eronen kertoo, että hänellä on sopimus Rauman Lukon kanssa, niin silloin se on Ekin tehtävä kertoa siitä TS:n lukijoille - toki aiheellista olisi, että asiassa oli soitettu myös Lukon johtoportaalle. Tuollainen varmistus ei kuitenkaan ole ainakaan omasta mielestäni välttämätön silloin, kun tieto tulee suoraan pelaajalta itseltään.

Kuka sitten päättää mikä on "uutisoitavassa kunnossa"? Sensoriko? Eipä olisi Jatkoajassakaan noilla perustein sitten voitu julkaista Tenkratin, Pärssisen, Tuomaisen ja Bäckströmin sopimuksia. Keskustelua aiheestahan löytyy etsimällä Tenkrat-otsikko. Yksi oululainen taisi syyttää Jatkoaikaa vaikka mistä, koska me emme valvoneet Oulun Kärppien osakkeenomistajien etua. Se saattaa olla Kalevan tehtävä, ei kuitenkaan puolueettoman tiedotusvälineen. Puolueettoman tiedotusvälineen tehtävä on kertoa lukijoilleen uutisia. Sellainen on myös Kimmo Erosen siirto Lukkoon.

Jääkäämme mielenkiinnolla seuraamaan missä seurassa Eronen ensi kaudella pelaa.

(ps. Oma veikkaus. Erosen soppari tarkoittaa sitä, että joku nykyisistä Lukko-pakeista saa lähteä. Tämä lähtö ei kuitenkaan ole vielä valmis, näin ollen Erosen sopimustakaan ei voida vielä myöntää.)
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Erittäin mielenkiintoinen kissa nostettu pöydälle.

En tietenkään malta olla kommentoimasta TURKULAISESTA näkövinkkelistä.

1) Allekirjoitan täysin Akke P:n peräänkuuluttaman informaatiotason oikeellisuuden puutteen herra Liesmäen TPS kiekkosiirroista. Tosin yleensä asioissa on ollut silloin perää, kun EL on suoraan lainannut Narvanmaata tai Jortikkaa. Ja tarkkaavaisethan ovat huomanneet, että Jortsu ei ole pelaajasiirroista juurikaan Liesmäkeä informoinut.

2) Carloksenkin kritiikki on aiheellista. Jos esimerkiksi itse menen kuppilaan kaffel ja lehtipöydässä on Hesari ja Turkkari, niin luen UUTISET Hesarista. Suomen Paksuin Urheilulehti on kuitenkin Turun Sanomat, Liesmäestä huolimatta. Esimerkiksi SPORT FM siteeraa ensimmäisenä usein juuri Turkkarin formulatietoja.

3) Erkki Liesmäki on KUITENKIN TPS-fanille ottelutoimittajana aivan korvaamaton kynäniekka. Harvoin jos koskaan tuskin silloinkaan on ollut vastaavaa kotiinpäin vetävää hehkutusverbaliikkaa luettavissa, kuin TPS-matsin jälkeen Liesmäen jutussa - Turun Sanomissa. Siihen ei kukaan toinen Suomessa ole viimeiseen 20 vuoteen pystynyt, kun muitakin lehtiä on tullut luettua. Siinä mielessä ymmärrän Carloksen ja muidenkin suivaantuneisuuden Liesmäen juttuihin. Vituttaahan se, jos joku osaa vetää Nobelin arvoisesti kotiinpäin niissäkin peleissä, kun Pursiseura on rämpinyt pahasti.

Yhteenvetona toteasin, että Liesmäen huhut voidaan ottaa tosissaan huhuina (samaan kastiin hänen varmat tietonsa), mutta älkäämme unohtako häntä huippukotiinpäinhehkuttajana!
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tarkennan vähän...

... eli olette sangen oikeassa siinä, että tämä "tapaus Eronen" vaikuttaa hämärältä, JOS pelaaja tosiaan on itse noin sanonut.

Kyseinen toimittaja on kuitenkin kirjoittanut niin paljon peräänsä pitämättömiä uutisia, että se oli se keskeinen asia jonka halusin nostaa esiin, ei niinkään tämä viimeisin "tapaus Eronen". Se selviää ennemmin tai myöhemmin, kun nähdään missä Eronen ensi kaudella pelaa.

Hyvään journalistiseen tapaan kuuluu kertoa taustoja, kaivella huhuja ja kertoa niistä. Mutta niin kauan kuin ne on huhuja niistä pitää puhua HUHUINA! Eli kyllä huhuja voi uutisoida, mutta ei totuutena.

Ja toinen keskeinen asia journalistisissa käytännöissä on se, että kun uutisoidaan kahta eri osapuolta koskevaa asiaa (tässä esimerkiksi Eronen ja Lukko) asiaa kysytään MOLEMMILTA osapuolilta. Mikäli ei toinen osapuoli halua kommentoida asiaa, se kirjoitetaan uutiseen. Näinhän usein näkee uutisissa olevan - kerrotaan toisen osapuolen kanta ja hyvän journalistisen tavan mukaan toisen osapuolen kommentti ja jos kommenttia ei anneta, asia on kuitenkin hoidettu, koska mahdollisuus kommentointiin on annettu!

Kolmanneksi kun kirjoitin, että miksei kukaan asiaan puutu tarkoitin Turun Sanomia. Luulen, että TS:kin on yhtenä Suomen valtalehdistä (levikiltään tilattavista sanomalehdistä Suomen kolmanneksi suurin) kiinnostunut maineestaan, johon ei taatusti kuulu virheellisen tiedon levittäminen.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Onhan TS:ssä Ekin osalta paljon tekaistua tai ainakin liioiteltua tietoa, missä Eki vähän suurentelee huhun astetta. Jolloin heikolla neuvottelu asteella oleva huhu uutisoidaan lähes varmana.

Urheilu sivut ovat kyllä TS:n suola. Vielä kotona asuessa ja nykyään siellä tiheään vieraillessani luen sekä Hesarin että Turkkarin. Ainakin palloilulajeista TS on paljon isoveljeään edellä. TPS:n Ykkösen matseista on isompia juttuja, kuin Klubin liigapeleistä.

Ekille voisi hankkia kyllä kilpailevan kolleegan, jotta saataisiin jonkin sorttista kilpailua aikaiseksi kirjoittelussa ainakin juttujen taso voisi nousta.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti 1963


Juuri näin. Jos Liesmäki omasta päästään laittaa tuollaisia juttuja Erosen suuhun niin kaveri on kyllä hoidon tarpeessa. Olisikohan Santala polttanut hihansa Eroselle, koska tämä on vuotanut jutun liian aikaisin?

Myös Liesmäen ja Santalan keskinäisellä suhteella voidaan tämän uutisen motiiveja etsiessä spekuloida, miehet kun taatusti tuntevat toisensa hyvin Santalan pitkän TPS-uran takia. Jos he eivät ole väleissä, saattaa Santala kiistää uutisen vain Liesmäen uskottavuutta entisestään heikentääkseen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Käsittääkseni Santalan ja Liesmäen välillä ei pitäisi olla mitään eripuraa jollei sitten sellaiseksi lasketa sitä kun Santala siirtyi Lukon toimitusjohtajaksi. Sen sijaan Lukon toinen vahva mies Rauno Mokka ja Liesmäki eivät liene vieläkään puheväleissä tuon kevättalvella -96 tapahtuneen pienen sekaannuksen jälkeen.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Akke P.
Nyt viimeisenä tänään (18.6.) on kyseisessä lehdessä Kimmo Erosen Lukkoon siirtyminen, joka jo ennen puolta päivää kiistetään jyrkästi Lukon johdon toimesta, silti uutinen on jo levinnyt Jatkoaikaan ja Teksti-TV:seen ja radiokanaville. Ja vaikka kyseinen uutinen olisi tottakin, on näitä hölynpölyjuttuja ollut niin paljon, että kysymykseni on mielestäni aiheellinen; eli miten on mahdollista, että joku voi kirjoitella jatkuvalla syötöllä höpöhöpöä kenenkään siihen puuttumatta?

Mikäli kyseisessä jutussa oleva Erosen kommentti on autenttinen ja aito, on ETT tällä erää itseasiassa kuivilla juttunsa kanssa. Jos taas lainaus on mielikuvituksen tuotetta, on tilanne hankalampi. TS urheilulle osoitetut viestit menee perille osoitteessa: ts.urheilu@ts-group.fi.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Akke P ja bullshit

Kuten asiaan vihkiytyneet ovat huomanneet, niin tapanani on ollut korjata näitä huterasti perusteltuja väitteiä kohdistuen mm. Turun Sanomiin. En itse asiassa olisi muuten viitsinyt, mutta kun tämä pursi on niin kovin helppoa taas keikauttaa, niin menkööt nyt taas. Lainaukset ovat Turun Sanomien arkistosta.

-----------------------
Kuivalainen Tepsiin. Jutussa kerrotaan, että Kuivalainen neuvottelee Tepsin kanssa. Asian vahvistaa Narvanmaa. Oliko bullshittia?

" Pelicans pelasi viime kaudella hienon kauden, mutta tuore omistaja Jorma Kosonen myöhästyi sopimusneuvotteluissa pahasti, kun haastajat pääsivät keväällä tyhjentämään koko menestyspakan pelaajien ollessa sopimuksettomassa tilanteessa.
Nyt hän rakentaa tulevaa joukkuetta strategialla, jossa tänä kesänä 30 vuotta täyttävällä Kuivalaisella ei ole enää isoa ruutua. Seurat hakevat alkuviikolla ratkaisua siirtoon. Yksi mahdollisuus on myös ulkomaalainen maalivahti.
Kuivalainen on ollut yksi SM-liigan parhaista maalivahdeista, mutta läpimurto huipulle on jäänyt tekemättä. Kokeneella maalivahdilla olisi viimeinkin paikka näyttää vielä huippuorganisaatiossa kykynsä.
- Olemme keskustelleet Kuivalaisen kanssa vakavasti. Selvää on, että tarvitsemme nyt rutinoidun maalivahdin. Neuvottelut jatkuvat maanantaina, kommentoi TPS:n toimitusjohtaja Jouko Narvanmaa"
-------------------------
Eronen Lukkoon. Eronen itse vahvistaa. Onko bullshittia?

Eronen itse kertoo:
"Lukon tarjoama sopimus tuntui uran kannalta houkuttelevimmalta, vaikka muitakin virityksiä oli. Raumalla on paljon tuttuja pelaajia valmentajasta alkaen. Lisäksi esikoispoika aloittaa syksyllä koulunsa Turussa, kommentoi Eronen."
---------------------
Elomon siirrosta uutisoimisesta en löydä mitään viitteitä, mutta sinulla on ilmeisesti esittää painavaa faktaa.
----------------
Juhani Tamminen. "Ässien valtuuskunta" vahvistaa. Ei suoraa siteerausta.
"Ässien valtuuskunta vieraili torstai-iltana toimitusjohtaja Antti Heikkilän johdolla Turussa, missä vahvistettiin pitkään jatkuneet sopimusneuvottelut.
Huippupelaajat on siirtomarkkinoilta jo imuroitu, mutta Ässien johto uskoo uuden joukkueen olevan harjoitusvalmiina 1. toukokuuta, jolloin "Aurinkokuningas" aloittaa virallisesti työt Porissa. Ensi viikon aikana vahvistuvat uuden valmennustiimin muut nimet, jotka vastuuvetäjä valitsee."

Jos Liesmäki valehtelee, syvä häpeä langetkoon hänen päälleen. Jos Antti Heikkilä on hänelle näin kertonut, niin sitten juttu on taas paikkansapitävä. Maailma muuttuu joskus yllättävänkin nopeasti. Ilmeisesti asiasta oli neuvoteltu ja neuvottelut olivat kariutuneet. Tiedä häntä. Lähde kuitenkin mainittu.
--------------------
Kun kyse ei ole jääkiekkoa vakavammasta asiasta, niin miksi ihmeessä siirtoasiat pitäisi vahvistaa useammasta paikasta. Kaikki ovat kiinnostuneita saamaan nopeaa tietoa, ja onhan se valitettavaa, että lähteet ovat antaneet virheellistä tietoa, tai mikä todennäköisempää, suunnitelmat ovat muuttuneet.

Missä lehdessä/julkaisussa sinä mahdat kirjoittaa? Veikkaan, että kirjoitat muinaskreikkalaisesta mytologiasta. Siinä on faktat paikallaan, eikä tarvitse turhan nopeasti reagoida. Muuten ymmärtäisit tiedon julkaisemisen kiireen.

Minä en tällä kertaa kommentoinut millään lailla Turun Sanomien tai Liesmäen kirjoituksia yksittäisistä peleistä. Tämä erityismainintana kerrottakoon ennen mahdollisia jatkoviittauksia siihen.

"Kyseinen toimittaja on kuitenkin kirjoittanut niin paljon peräänsä pitämättömiä uutisia, että se oli se keskeinen asia jonka halusin nostaa esiin, ei niinkään tämä viimeisin "tapaus Eronen". Se selviää ennemmin tai myöhemmin, kun nähdään missä Eronen ensi kaudella pelaa.

Seli seli ja MOT

Hyvään journalistiseen tapaan kuuluu kertoa taustoja, kaivella huhuja ja kertoa niistä. Mutta niin kauan kuin ne on huhuja niistä pitää puhua HUHUINA! Eli kyllä huhuja voi uutisoida, mutta ei totuutena.

MOT"

L-Mies
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti L-Mies
Juhani Tamminen. "Ässien valtuuskunta" vahvistaa. Ei suoraa siteerausta.
"Ässien valtuuskunta vieraili torstai-iltana toimitusjohtaja Antti Heikkilän johdolla Turussa, missä vahvistettiin pitkään jatkuneet sopimusneuvottelut."
Tami sanoi:
Asian tiimoilta käytiin yksi neuvottelu.
Antti Heikkilä kertoi mitä Ässät haluaa, ja Tami sanoi mitä hän haluaa. Eikä kyse ollut palkasta. Huomasivat heti, että ovat eri linjoilla, ja sopivat että palaavat asiaan parin vuoden päästä.
Kyse oli siis resursseista koota hyvä joukkue, eikös vain.
Tami harmittelikin sitä, että yhden ainoan neuvottelun (mikä päättyi vielä molemminpuoliseen ymmärrykseen siitä että neuvotteluja ei jatketa) perusteella TS vetäisi jutun jonka mukaan olisi jo sopimus.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Tamminen muuten saattoi keskustella muidenkin porilaisten - esimerkiksi hallituksessa istuvien - kanssa valmentajan postista ennen Heikkilä-keskustelua. Tahojen, jotka halusivat Tamia kiihkeämmin Poriin. Tätä Tami ei tietysti joviaalina miehenä paljastanut eikä ole syytäkään paljastaa henkilökohtaisten suhteiden ylläpitämiseksi. Tiedossa oleva totuus lienee se, mitä JanJ haastattelussaan Aurinkokuninkaasta on tuon episodin johdosta saanut irti. Se lasketaanko jäähallin käytävillä käytyjä kaverikeskusteluja vakaviksi neuvotteluiksi on jo toinen kysymys. Luulenpa että EL:llä oli tutkivana journalistina muutakin aineistoa, kuin

"Antti"
TULETKO

"Tami"
TULEN, JOS...

"Antti"
KIITOS EI TÄLLÄ KERTAA

"Tami"
OK. AU REVOIR!

"Antti"
TÄH?

Ja Jaakolle... TPS:n otteluista on Turun Sanomissa ollut luettavissa usean eri toimittajan juttuja. PÄÄSÄÄNTÖISESTI kotiotteluissa Eki kirjoittaa jutut, mutta muitakin on nähty!
 

Tumba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK
Aina turkulaisia kiusataan

Nappasin kerran kirjastossa Turun Sanomat käsiini, jemmasin sen pornolehden sisään, ja menin nurkkapöytään lukemaan sitä. Pakko oli myöntää, että TS:n urheilusivut hakkaa HS:n vastaavat kevyesti.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Liesmäki todellakin alunperin kirjoitti Teemu Elomon siirtyvän Lukkoon, muistan hyvin kun ihmettelin että onko TElomo todellakin Raumalle menossa. ETT:n "Meriittilistaan" kuuluu myös muun muassa tämä ns. tieto Vjatseslav Butsajevin tulosta Tepsiin viime syksynä. Jortikka antoi tästä jutusta radiossa aika tylyjä kommentteja, eikä ihme. Butsajev oli tiettävästi ilmoittanut jo viikkokausia aiemmin ettei ole käytettävissä.

http://www.turunsanomat.fi/arkisto/20011016/ur/116961.htm

Kotiinpäin hehkuttaminen ei minun silmissäni Liesmäen osakkeita nosta, päinvastoin. Mieluummin luen itse neutraaleja arvioita Tepsistä ja sen ympärillä tapahtuvista asioista kuin Liesmäen höpötyksiä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Erkka


Kotiinpäin hehkuttaminen ei minun silmissäni Liesmäen osakkeita nosta, päinvastoin. Mieluummin luen itse neutraaleja arvioita Tepsistä ja sen ympärillä tapahtuvista asioista kuin Liesmäen höpötyksiä.

Kuvitelkaa. Tämän sanoi turkulainen ennen kuin itse ehdin. Onnittele itseäsi Erkka. Mielestäni kotiinpäinvetokulttuuri kuuluu aikaan, jolloin urheilu oli vielä amatöörien puuhastelua. Sitä mukaa kun urheilu on ammattimaistunut, on myös urheilujournalismi ammattimaistunut. Rankat kotiinpäinvedot kuuluvat mielestäni pikkupaikkakuntien paini- ja pesäpallomatseihin. Samalla, kun TS haluaa olla kokonsa puolesta valtakunnallinen media, sen omat (jääkiekko)jutut pudottavat median jääkiekkoasiantuntijana Ähtävän uutisten paikkeille. Sääli. Minuahan vituttaa myös Mertarannan järjetön kotiinpäinveto, joten varsinaista turkunegaatiota en tässä tunnusta. Vaikka olenkin Suomen puolella lätkämatseissa, käännän vöyhäävän, asiantuntemattoman Mertarannan pois.

Toisaalta. Ja ihan vilpittömästi. Ne kerrat (varsin usein, työhöni liittyen), kun olen Turun Sanomia silmäillyt, on lehden taso ollut muuten mainio ja urheilusivut kokonaisuudessaan informatiiviset ja näyttyävätkin. Jalkapallossa TS lienee ykkösmedia. Joten kommenttini rajoittuvat vain ja ainoastaan E.Liesmäen jääkiekkojuttuihin. Varsinkin otteluraportteihin. Uskomattomia.

Ja taas toisaalta. Ehkäpä Eki on gonzoilun kuningas? Ehkäpä Eki vetää rooliaan niin hyvin, että otamme aivan kaiken ihan todesta? Asiahan ei minulle pk-seutulaisena varsinaisesti kuulu eikä edes häiritse millään tavalla. Ekikään ei ole keskivertoinen HMV-hahmo, siitähän toki pitää antaa Pentti-henkeen pisteet, vaikka aivan eri mieltä olisikin.

Ei millään medialla olisi oikeastaan mitään virkaa taustojen selvittäjänä, jos jutut pitäisi rajoittaa jo syntyneisiin sopimuksiin. Kaikki informaatio, myös neuvottelukontaktit, on ok kunhan media itse osaa vetää rajan huhun ja varman tiedon välille. Kyllä ihmiset tälläkin saitilla haluavat tietää, että kuka neuvottelee juuri nyt ja kenen kanssa. Vähän niinkuin poliittisista lehmänkaupoistakin. Huhujen julkaisemisen kieltäminen on omahyväistä jeesustelua.
 

Musta

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eki ja TS:n urheilu

Yrittäkää ymmärtää yksi asia: Liesmäki on instituutio Turun Sanomien urheiluosastossa. Kaikki jääkiekon TPS-kirjoittelu kuuluu Ekille, lähes yksinoikeudella.
Tästä suvereenista asemasta toimituksen sisällä aiheutuu myös ongelmia. Asialle on vaikea tehdä mitään, koska EL on tehnyt itsestään käytännössä korvaamattoman. Uskokaa tai älkää, ei niitä päteviä kiekkotoimittajia kasva joka oksalla. Eikä perheyhtiö TS anna kenkää kenelläkään, varsinkaan urheilutoimittajalle, ihan näin köykäisin perustein.

Kaikki täällä haluavat kuulla siirroista mahdollisimman nopeasti. Silloin pitää hyväksyä sekin mahdollisuus, että uutisoidut kuviot voivat peruuntua jutun julkaisun jälkeen syystä tai toisesta. Oliko kirjoittelu silloin perätöntä? Näin kävi esim. Tamin kohdalla.
Ekillä on jutuissaan kuitenkin yleensä lähteet näkyvissä. (Myönnettäköön, että Butsajevin juttu oli selvä virhe.)

Muuten: päätoimittajaa tuskin paljon kiinnostaa, kuka pelaa missäkin ja mitä kirjoitettiin koskakin. Kyse on kuitenkin vain:p urheilusta.
Ei siis höpötetä JSN:sta vielä, OK?
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti JHag


Kuvitelkaa. Tämän sanoi turkulainen ennen kuin itse ehdin. Onnittele itseäsi Erkka. Mielestäni kotiinpäinvetokulttuuri kuuluu aikaan, jolloin urheilu oli vielä amatöörien puuhastelua. Sitä mukaa kun urheilu on ammattimaistunut, on myös urheilujournalismi ammattimaistunut. Rankat kotiinpäinvedot kuuluvat mielestäni pikkupaikkakuntien paini- ja pesäpallomatseihin. Samalla, kun TS haluaa olla kokonsa puolesta valtakunnallinen media, sen omat (jääkiekko)jutut pudottavat median jääkiekkoasiantuntijana Ähtävän uutisten paikkeille. Sääli. Minuahan vituttaa myös Mertarannan järjetön kotiinpäinveto, joten varsinaista turkunegaatiota en tässä tunnusta. Vaikka olenkin Suomen puolella lätkämatseissa, käännän vöyhäävän, asiantuntemattoman Mertarannan pois.

Toisaalta. Ja ihan vilpittömästi. Ne kerrat (varsin usein, työhöni liittyen), kun olen Turun Sanomia silmäillyt, on lehden taso ollut muuten mainio ja urheilusivut kokonaisuudessaan informatiiviset ja näyttyävätkin. Jalkapallossa TS lienee ykkösmedia. Joten kommenttini rajoittuvat vain ja ainoastaan E.Liesmäen jääkiekkojuttuihin. Varsinkin otteluraportteihin. Uskomattomia.


Jumankauta JHag. Onneksi luin tämän viestiketjun loppuun. Muuten olisin kirjoittanut sanasta sanaan saman viestin. Onneksi ei tarvinnut. Asia on juuri niin kuin Erkka ja JHag toteavat. On masentavaa lukea asiallisena pidetystä lehdestä muuta kuin neutraalia kommentointia.

Noh, ehkä pikkuisen olen eri mieltä kuitenkin Mertarannan kohdalla. Ottelun seuraamiseen kuuluu tietenkin puolueellisuus. Yleensähän sitä on jomman kumman puolella. Ottelua on mukavampi seurata, kun oman joukkueen puolesta hehkutetaan. Mutta kun peli on pelattu ja siitä haluaisi lukea faktat, on vittumaista, jos joku toimittaja vääristelee niitä puolueellisuudellaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tyhmä kun olen, niin en oikein aina tajua kaikkia asioita. Mikä järki tässä nyt on aina olla Turun Sanomien ja Liesmäen kimpussa. Tarkoitan vaan sitä, että kirjoittaa EL mitä tahansa, niin aina se on jonkun mielestä täyttä paskaa. Tottahan hän nyt värittää juttujaan, jolloin ne tuntuvat puolueellisilta vastustajien kannattajien taholta. Mutta jos Turun Sanomat ei voi kirjoittaa mitään luettavaksi kelpaavaa, niin miksi sitten vaivautua sitä edes avaamaan.
Muissa lehdissä sitä sitten kirjoitetaan absoluuttinen totuus, tarkasti asiat punnittuna joka taholta.
Liesmäen suhteet jääkiekkopiireissä ovat laajat, joten ei hänen tarvitse näitä uutisia itse keksiä. Tietysti välit eivät kaikkien kanssa voi aina olla ylitsevuotavan ystävällisiä. Sitä voi sitten käydä analysoimaan sana sanalta, mitä artikkelissa tarkoitetaan ja lukea rivien välistä loput.
Joopa joo, Turku on ******stä ja TS bullshittia.; koettakaa keksiä jo jotain muuta.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Ja taas ollaan TÄYSIN eri mieltä. Ja siitähän hedelmät keskusteluihin syntyvät.

En voi missään nimessä olla sitä mieltä, että urheilutoimittajan tulisi kirjoittaa alue/paikkakunta- lehteensä neutraalisti. Kuka perkele (sorry) sellaista viitsii lukea. Sen saman tuloksen voi katsoa teksti-televisiosta ja/tai katsoa illan PUOLUEETTOMASTA Hockey Night lähetyksestä.

Paikallislehtien - Satakunnan Kansa, Turun Sanomat, Aamulehti, Hämeen Sanomat jne. PITÄÄ hehkuttaa omien suoritusten puolesta VIELÄ NYKYÄÄNKIN eikä se kuulu pelkästään johonkin potkupallo- tai pesäpallo-otteluihin.

Mitä värikkäämmin joukkueen edesottamuksia paikallismedioissa hehkutetaan, sen kiintoisammaksi tuote itsessään tulee. Näin tekevät Ilta-Sanomat ja Iltalehtikin. TODELLA neutraalia uutisointia nykypäivänä sopii odottaa enää STT:ltä, YLE:ltä ja Helsingin Sanomilta. Ja tässä pieni hatunnosto noille tahoille, koska näitäkin tarvitaan.

TOKI otteluista, seurasta ja itse lajista voidaan ja pitääkin kirjoittaa neutraalisti ja tarkastella tapahtumia objektiivisesti. Mutta urheilun värikkyys on täysin siinä, että joku uskaltaa hehkuttaa, kun vaan vähän on paikka! Ja tehdä sen vielä julkisesti.

Jumankauta pojat! Tämähän olisi täysin väritön laji, jos jääkiekkotoimittajat menisivät JHagin ja Vakion peräänkuuluttamaan neutraaliin kirjoitustyyliin. Käsittämätöntä kujeilua noin asiantuntevilta kiekkomiehiltä kuin Vakio ja JHag.

Go on Eki samaan tyyliin!!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kossu: Höh! Enhän minä (tuskin Vakiokaan) noin mustavalkoisesti tarkoittanut. Minähän kehuin TS:aa, koska asemoin sen valtakunnalliseksi mediaksi. Vähän niinkuin Aamulehdenkin. Mutta jos sen on tarkoituskin olla vain turkulainen sisäsiittoinen aviisi, niin sittenhän asiat ovat kunnossa. Eki antaa teille mitä haluatte ja me pidetään päät kiinni. Se on ihan hyvä diili.

Meillä pk-seutulaisilla on sitten rasitteenamme oikeasti ainoa valtakunnallinen Hesari, jonka sivustoilla ei juurikaan intohimoisia HIFK/Jokerit/Blues -kirjoittajia näy. Sama koskee meikäläisiä Ip-lehtiä.

On myös eri asia olla TERVEELLÄ tavalla puolueellinen ja TÄYSI MOUKKA. Vaikka oma jengi häviäisikin, niin jos on aihetta kehua vastustajaakin, se kannattaisi tehdä sitten omalla tavallaan. Tamimaisesti sanottuna; noukkia vastustajan hyvyydestä seuraavan ottelun voiton siemenet. Liesmäelle vastustajan paremmuus on tuntematon käsite, näin ei ole. Tai ainakaan HIFKin tapauksessa, muihin en ota niin voimakkaasti kantaa. Mutta vielä kerran: ei se minua OIKEASTI haittaa, antaa Eki-sedän kynäillä vaan kynällä, kun se ei ole mailalla koskaan kynäillyt, oletan.

Esimerkki vielä:
Jan Caloun tekee vierasmatsissa 2 vastustamatonta häkkiä läpiajojen päätteeksi TPS:n verkkoon ja Blues (puolueeton vaihtoehto;) ) vie voiton 2-1. Terveellä tavalla puolueellinen toimittaja kirjoittaa, että kotijoukkue painosti, ei ollut oikein onnekas eikä lopulta voinut mitään vastustajan taitaville yksilösuorituksille. Moukka kirjoittaa, että nyt tapahtui suuri vääryys ja vastustajan meidän kultakypärää joka suhteessa heikompi hyökkääjä teki kaksi tuurimaalia. Niin. Kyllä sä tiedät mitä meinaan, Kossu, eikös juu?
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Toki toki JHag! Itse vedän kuitenkin sen verran TS:ia kotiin päin, ettei se nyt kuitenkaan mikään valtakunnallinen media ole. Alueellinen mediajohtaja toki, mutta en itse ainakaan miellä sitä valtakunnalliseksi. Se siitä.

Tähän Ekin hehkutukseen vielä. Edelleen olen sitä mieltä, että Ekin ei tule muuttaa tyyliään. Lukijoiden tulee harrastaa lähdekritiikkiä. MYÖNNÄN että useinhan mies ampuu rajusti yli. Itse olen katsonut monesti samaa peliä ja kirjoittaisin usein toisella tavalla. Sehän Ekin jutuista legendaarisia tekeekin, että se pystyy hehkuttamaan aiheettomastikin. Tässä vaiheessa vaan vastuu siirtyy lukijalle. Jos joku on niin imbesilli (enkä tarkoita sinua, Vakiota enkä muitakaan tähän ketjuun kirjoittaneita), ettei ymmärrä Ekin punaista lankaa, niin sitten ei ymmärrä. Miksi ampua ilmakolla kun vieressä on Merkava?

Lapissa asui hyvä ystäväni ja entinen TPS-juniorikiekkoilija, joka sittemmin siirtyi toisenlaisten harrastusten pariin ja vielä muutama vuosi sitten hän soitteli pelin jälkeisinä aamuina mulle ja vaati lukemaan Ekin jutuista parhaat hehkutukset. Sitten se kysyi multa, miten todellisuudessa kävi. Harmi, että kaveri muutti takaisin etelään, sillä usein vesi lensi silmistä kun yhdessä naurettiin MR. HEHKUTTAJAN juttuja! On se semmoinen seppä, ettei toista tule!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kossu: Tämä on harvinaisen selvää kauraa, ei me tästä mitään sotaa saada;) May The Eki Be With You
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Liesmäelle vastustajan paremmuus on tuntematon käsite, näin ei ole. Tai ainakaan HIFKin tapauksessa, muihin en ota niin voimakkaasti kantaa. "

Oliko viime kaudella havaittavissa tuollaista vaiko oikeinko vanhojakin muistelet?

L-Mies
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös