Tila
Viestiketju on suljettu.

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Miten voi olla näin väärää tietoa, vaikka sitten olisi ensimmäistä kertaa rakkaan kotimaan ulkopuolella?
Jos olisit jaksanut lukea tuota viestiäsi edeltävän viestin niin asia olisi ehkä valjennut. Toisekseen tuo kaveri on lähes sataprosenttisella varmuudella käynyt usemmassa maassa kun ~95% jatkoaikalaisista.
Syy oli humalassa väärin kirjoitettu viesti. Miehen piti kirjoittaa "Suomesta kannattaa vaihtaa VÄHÄN rahaa mukaan", mutta kirjoitti Suomesta kannattaa vaihtaa rahat mukaan.
Tällä ensimmäisellä tapaa kaveri sitten tänään asian korjasi ja kertoi kirjoittaneensa muuta kuin tarkoitti. Minun munaus oli, etten asiaa epäilyksestäni huolimatta tullut tarkistaneeksi ennen kuin sen täällä julkaisin.

Poistin sen viestin nyt, joten sen ei pitäisi enää aiheuttaa päänvaivaa. Jos poistetaan se noista lainauksistakin niin sen jälkeen se ei harmia aiheuta, kuten ei tietenkään ollut tarkoituskaan.

My bad.
 
"Kerro, kerro kuvastin, mihin minä katosin. Kerro, kerro kuvastin mitä tapahtui"

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Joko nämä kisat uskaltaisi julistaa tunnelmaltaan parhaimmiksi vuosikausiin?

Joo, tiedetään että dikatuurilla on oma osuutensta tähän, mutta anyways.

Kiva katsella matseja, kun hallissa on mökä päällä ja välillä fanit huutavat jopa suoraa kurkkua!
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toisekseen tuo kaveri on lähes sataprosenttisella varmuudella käynyt usemmassa maassa kun ~95% jatkoaikalaisista.

My bad.
Niin, ei tässä nyt mitään kikkeleitä haeta. Olen ollut maassa missä kukaan jatkislainen ei ole ollut. Matkailusta ei pitäisi levittää väärää tietoa, elämää on muuallakin. Ne ovat ehdottoman tärkeitä tietoja miten pankkiautomaatit toimivat. Ja Minskissä ne toimivat, tiedän koska olen kokeillut. Suomesta ei tarvitse vaihtaa ruplia.

Joko nämä kisat uskaltaisi julistaa tunnelmaltaan parhaimmiksi vuosikausiin?
Liput ostetaan trokareilta pihalta, mutta mitkä ovat viralliset katsojaluvut? Eihän ne paikkansa pidä, mutta tykkään numeroista. Ei ole Suomen mediassa ainakaan näkynyt.

Huikean hieno meno, onneksi ei ole Suomeen tai Ruotsiin taas vähän aikaan kisoja tulossa.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ihan offtopicina mielenkiinnosta haluaisin kysyä, mikä tämä maa on?
Tongan kuningaskunta. Ei todellakaan mikään Tyynenmeren paratiisisaari vaan kehitysmaahelvetti.

Kiekkoa siellä ei pelata, mutta rugby on iso laji ja maajoukkue on vähän pärjännytkin isojen poikien karkeloissa.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Maanantaina tuli palattua viikon reissun jälkeen kotimaan kamaralle joten tässä jotain sekalaista settiä.

Eli viime viikko tuli oltua tuolla, majoituttiin tällaisessa paikassa Hostel Trinity. Sijaitsee aivan
Kyynelten saaren vieressä Svislatš-joen edustalla eli ihan ydinkeskustassa, ja sijainnin perusteella sen valitsimmekin. Kisateltta-alueelle oli vain muutamansadan metrin matka ja Nemigan metroasemakin oli ihan siinä telttojen vieressä.

Hallit ovat sijainniltaan vähän ns. hevon kuusessa mutta Minsk Areenalle pääsi onneksi teltta-alueen edestä useilla bussivuoroilla, eikä niistä edes tarvinnut maksaa mitään. Eihän siitä tulisi vittujakaan jos tarkastaja iskee täpötäyteen bussiin jossa vielä useiden eri maiden kansallisuuksia. Homma rabottasi siis erittäin hyvin! Chizovkalle pääsi kätevästi metrolla, autotehtaan asemalla eli Avtozavodskajalla pois ja siitä bussilla muutama kilometri etelään päin. Yksi metropoletti maksoi euroissa n. 0,25€, eli noin puolet halvempaa mitä Pietarissa.

Kaupunki itsessään oli positiivinen yllätys mulle. Puistoja ja viheralueita paljon ja ei ollut roskia kaduilla eikä graffiteja seinissä. Paljon siistimpää kuin vaikka Pietarissa, Riiassa tai Tallinnassa tai edes Helsingissä. Kadut olivat leveitä, rakennukset korkeita ja väljästi rakennettuja, ei ollut sellaista ahtauden tunnetta niin kuin yleensä suurkaupungeissa. Rakennusten ulkokuoret eivät olleet niin rähjäisiä kuin mitä itäblokissa yleensä. Arkkitehtuuri tosin on sitä 50-luvun stalinismia mutta kyllä se pienessä jurrissa ilta-valaistuksessa ihan hyvältä näytti. Neukkukuutioitakin näkyi lähinnä laitakaupungilla, eivät ole keskustaa pilaamassa.

Siisteys on selvästi kunnia-asia tuollapäin. Kisa-alueella veteli lakaisukone säännöllisesti ja Minsk-areenan käytävilläkin oli koneita aina erien ollessa käynnissä. Paikallisessa mäkkärissäkin oli terassi-alueella kaksi siivojaa aina täydessä touhussa. Juttelin hostellimme työntekijän kanssa ja hän väitti Minskin kaupungilla olevan töissä 20 000 ihmistä pelkästään katuja siivoamassa. En epäile kyllä. Ja nyt kisojen aikaan varmasti enemmän.

Hintataso oli hyvä, ravintoloissa ateriat jotain 4-7 euron luokkaa. Halleilla oluttuoppi n. 1,8€ ja pikkupurtavat jotain parinkolme euroa kappale, kisa-alueella vodkapaukku vajaan euron. Rahojen kanssa oli tosin välillä melkoista pelleilyä kun suurin seteli oli 200 000 ruplaa (n.15€) ja pienin 50 ruplaa (ei edes yhtä senttiä euroissa). Pikkutippejä tuli ainakin jätettyä rafloissa :)

Henkilönpalvontaa ei kaduilla näkynyt ja hostellin nettiyhteydelläkin pääsi kaikille haluamilleen sivulle ongelmitta. Politiikka nyt tietysti on mitä on mutta ainakin paikalliset olivat todella avuliaita ja ystävällisiä vaikka yhteistä kieltä ei aina ollutkaan. Onneksi velipoika oli mukana "matkanjohtajana" venäjän kielen taitoisena. Kyrilliset aakkoset ja muutamat perusfraasit on kyllä syytä osata jos tuonne tulevaisuudessa menette, nuorisoa lukuunottamatta englanti ei oikein luonnistu.

Tässä nyt jotain, jos on jotain kysymyksiä niin feel free to ask, pelien ohella tuli kaupunkiakin kierreltyä jonkin verran ja metrolla ajeltua. Ei mennyt aika pelkästään teltoilla perus suomijunttityyliin. Tuonne matkustaisi mielellään uudestaankin. Nämä oli mulle viidennet kisat (2001, 2004-06, 2014) ja uskallan sanoa että tämä matka oli Innsbruckin 2005 ohella paras näistä.
 
Maalaispojan unelma? Mopolla maitolaiturille.

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kaupunki itsessään oli positiivinen yllätys mulle. Puistoja ja viheralueita paljon ja ei ollut roskia kaduilla eikä graffiteja seinissä. Paljon siistimpää kuin vaikka Pietarissa, Riiassa tai Tallinnassa tai edes Helsingissä.
Diktatuureissa on hyviäkin puolia. Minsk on aivan upea kaupunki.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Tuli sitten käytyä ja nyt jo hetken aikaa vedettyä henkeä kotona. Hallissa oli hyvä tunnelma joka on jo esiin tullutkin.
Reissu meidän porukalla meni melkolailla julkisesti painokevottomalla tavalla, mutta siihen nyt liittyi ruumiin löytäminen, kolaria, elävä sampi kämpässä, ryhmähässintää (ei keskenämme) ja jopa kiekon katsomistakin.
Jääkiekkoon toki panostettiin oikeastikin kaikki mitä panostettavissa oli, mutta olihan tuo paikka yöelämältään aika hauska ja villi...
Ainoa mikä meiltä ei mennyt putkeen, oli tietysti liian aikainen kotiutuminen.

Sanomattakin selvää, että ihmiset olivat mukavia, vaikka yhteistä kieltä ei paljon löytynytkään. Itse kun pystyin puhumaan venäjää paremmin kuin monikaan siellä englantia. Se taas mitä venäjää osaan, on todella rajoittunutta.
Suomalaisia kaupungissa oli paljon.
Kaupunki oli todella siisti, mutta onhan se paikoin jotenkin kolkko arkkitehtuurinsa vuoksi. Tosin maalaisjullina ajattelen nin monistakin kaupungeista. Julkisivuihin ei oltu rakennuksissa paljon panostettu, paitsi ihan ytimessä ja "merkittävissä" rakennuksissa. Yöllä valaistuksen aikaan kaupunkikin sai uuden ilmeen. Sisätilat ravintoloissa ym. olivat ihan kuin missä muussakin kaupungissa.
En tiedä kuvittelenko, mutta siellä tuntui olevan hemmetin moinen määrä keskeneräisiä rakennuksia joissa ei viikkoon näkynyt ristin sielua. Yksi sellainen näkyi majapaikan ikkunasta. Osasta noista suht massiivisistakin rakennuksista näki, että rakentaminen on jätetty kesken jo aikoja sitten.

Kaikenkaikkiaan hieno reissu jälleen, ja tästä(kin) viisastuneena Tsekeistä ei tulla kotiin ennen finaalin viimeistä summerin soittoa. Olisi ollut nimittäin mahtavat pudotuspelit olla hallissa...
 
"Kerro, kerro kuvastin, mihin minä katosin. Kerro, kerro kuvastin mitä tapahtui"

SH67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo ei ilmeisesti suorastaan hakkaamisella uhkailulla viety suomi-paitaisilta satasia (siis ihan muuten vaan, ilman mitään pusikkoihin kuseskeluja) miliisin taholta kuten 2000 Pietarissa. Vai?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tami totesi, että fanin ja kannattajan näkökulmasta nämä ovat parhaat kisat, mitä mm-kisoja on koskaan järjestetty. Siis jos mietitään puhtaasti kiekkoturismia, ottelutapahtumia, tunnelmaa jne. Voihan tuo pitää paikkansakin, ainakin telkun kautta tunnelma on ollut hyvä.

V-Venäjän kisoissa on tämä toinen puoli tietysti sitten, mutta siitä on aika paljon jo kirjoitettu.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Tami totesi, että fanin ja kannattajan näkökulmasta nämä ovat parhaat kisat, mitä mm-kisoja on koskaan järjestetty. Siis jos mietitään puhtaasti kiekkoturismia, ottelutapahtumia, tunnelmaa jne.
Tamipa ei olejaan varsinaisesti fani ja kiekkoturisti. Ei sillä, etteivätkö nämä kisat olisi olleet tapahtumana hyvät, mutta omasta mielestäni mm. Zurich/Kloten menee pyyhkäisemällä ohi Minskin. Tämä on siis oma henkilökohtainen näkemykseni. Suurin syy on ehkä ihan vaan järjestäjämaissa ja liikkuvuuden sekä kommunikoinnin helppoudessa. Toiseksi Klotenin hallin ympäristöön järjestetyt alueet olivat hyvin kiekkopiirille intiimit ja viihtyisät.
Sveitsissäkin oli paljon jalkautuneita poliiseja, mutteivat ne hokeneet humalaisille turisteille "go a way" tai vaatineet esittämään kameran kuvia läpeensä. Noita kännykän kuvia ja kameroita esitteli miliiseille Minskissä yksi jos toinenkin turisti. Itse en, mutta kaikki muut ryhmässäni olleet saivat purkaa kuva kuvalta puhelintensa sisällöt.
Jotenkin muutenkin suomalaisena koin oloni kotoisammaksi Sveitsissä kuin Valko-Venäjällä.
Toisekseen olin myös erittäin tyytyväinen Bratislavaan kisakaupunkina. En voi sanoa, että Minsk olisi ollut yhtään parempi.
On noita matkalle sattunut toki Minskiä huonompiakin kisakaupunkeja, kuten nyt vaikkapa eimerkiksi Helsinki, joka oli totaalinen pohjanoteeraus. Kölnissä meiltä kysyttiin mm. oletteko kreikkalaisia ja oletteko menossa paikalliseen pingistapahtumaan? Ei sellaiseen paikkaankaan näitä kemuja pitäisi viedä, missä ei edes tiedetä kisojen tai saati sitten lajin olemassaolosta.

Summa summarum, ennenkaikkea on kova väite puhua jostain parhaana turistin näkökulmasta kun ei itse ole turisti(n roolissa). Muutenkin jokainen tapahtuma on omanlaisensa ja kaikista löytyy ne hyvät puolensa, olkoot ne sitten suolarinkelit, puoli-ilmaiset vodkatömpsyt, vapaa liikkuvuus tai täysi halli...loppujen lopuksi jokaisessa maassa kaukalon sisällä on lähtökohtaisesti ollut kyse samasta asiasta. Ja jääkiekko lajina ja pelinähän meitä turisteja halleihin vetää.
 
"Kerro, kerro kuvastin, mihin minä katosin. Kerro, kerro kuvastin mitä tapahtui"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.