Perkele lisää vaan, tai sitten vaihdetaan nimiä. Muutamia esimerkkejä alla.
- Miksei esim. Karhunpäivää vietetä enää? 13.7 olkoon tästä lähin taas Karhunpäivä, jolloin palvotaan Karhua vahinkojen ja vaarojen välttämiseksi. Hyvä syy siis juoda olutta. Sopisi esim. porilaisille todella hyvin. Saa kopioida vapaasti idean...
- Uudenvuodenpäivä on ollut nyt aina juhlapäivä uuden vuoden alkamisen kunniaksi, siis gregoriaanisen kalenterin mukaan. Kirkon mukaan pyhä päivä, koska silloin Jeesus ympärileikattiin, näin siis alunperin. Eli koska vankka pakanatausta, niin annetaan olla.
- Loppiainen on kirkollinen juhlapäivä, jota vietetään 13. päivänä joulupäivän jälkeen ja se on joulunajan viimeinen juhlapäivä. Loppiaista alettiin viettää todennäköisesti 100-luvulla Jeesuksen kasteen ja julkisen toiminnan alkamisen muistoksi sekä myöh. kolmen viisaan miehen käynnin muistoksi. Eli pois, tai no, jätetään jotain jeesus-ihmisille.
- Vaihtoehtona Loppiaiselle voisi tietysti olla Talvennapa. Tammikuun 13. tai 14. päivää on kutsuttu talvennavaksi. Tammi tarkoittaa murteesta riippuen sydäntä, keskikohtaa tai ydintä, toisaalta napaa tai akselia. Tammikuu on siis talven keskikohta. Tammikuun keskivaiheilla on sydäntalvi, talven napa. Vuosi jaettiin siis kahteen puolikkaaseen, talveen ja kesään. Eli juhlistetaan talvea.
- Pääsiäinen nyt on kristillisten oma kärsimysjuhla, mutta silläkin on pakanalliset perinteet. Me muut voimme vaikka viettää oman perintömme mukaista muinaissuomalaista Hela-juhlaa. Jolloin juhlistettiin kevään saapumista, kuulostaa mukavammalta kuin kristittyjen pääsiäiskärsimys.
- Helluntai on alunperin juutalaisten viljasadon kiitosjuhla ja nykyisellä merkityksellään "pyhän hengen vuodattamisen" ja lähetystoiminnan muistopäivä. Eli nykyisellä merkityksellään pois, barbaarisen merkityksensä vuoksi.
- Joulu nyt on niin puhtaasti pakanallinen juhla, jotta jokainen voi sitä juhlia omalla tavallaan.
- Tapaninpäivä taas on alunperin pohjoismaissa liittynyt Frey-jumalan palvontaan ja hevosjuhlaan, joka sitten "sulautettiin" kristillisen kirkon ensimmäisen marttyyrin Stefanuksen muistopäiväksi... elieli, kinkkinen kysymys. Pysyköön osana joulua, kaikille jotain.
- Kekriä voitaisiin alkaa taas viettämään, onhan se meidän suomalaisten oma juhla. Se ikävä kyllä kiellettiin vuonna 1729 Piispantarkastuksessa, kun papistolle annettiin ohje seurakuntalaisten uskonnolliseen käännyttämiseen pois taikuudesta, eheh. Eli about syyskuun loppupuolella mentäisiin tämän juhlan kanssa.