Mainos

Tulokkaat kaudella 2023–2024

  • 10 964
  • 40
Keskiarvo peliajassa huitelee 25 minuutissa ja ei tunnu paljon päätä huimaavan.

Tuo on muuten korkein tulokkaan peliaikakeskiarvo koskaan. (tai no siitä lähtien kun peliaikoja on tilastoitu).

Carolinassa 2009-10 tulokkaana pelannut Jamie McBain on kellottanut vielä kovemman keskiarvon, mutta hän pelasi vain 10 peliä, joten en laske tähän mukaan.

Tuon tilaston kärki:

1. Faber 24:59
2. Tobias Enström 24:28
3. Filip Kuba 24:16
4. Ryan Whitney 23:50
5. Drew Doughty 23:50

Ensimmäinen listalla tuleva hyökkääjä on muuten sijalla 49. muuan AO8 (21:37). Connor Bedard ei pääse aivan hyökkääjien top kymppiin, vaan on sijalla 12. (keskiarvo 19:04)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ensimmäinen listalla tuleva hyökkääjä on muuten sijalla 49. muuan AO8 (21:37). Connor Bedard ei pääse aivan hyökkääjien top kymppiin, vaan on sijalla 12. (keskiarvo 19:04)

Tuossa näkyy hyvin millainen vaikutus näihin peliaikakeskiarvoihin, kun ottelu jää kesken vain parin pelatun minuutin jälkeen. Tuo ottelu jossa Bedard loukkaantui, söi 25 sekuntia hänen koko kauden peliaikakeskiarvostaan. Tuolla nousisi monta sijaa ylöspäin. Jos kolmen ottelun Turriksen ja kahdeksan ottelun Eklundin jättäisi pois, olisi Bedard silloin viidentenä hyökkääjien listauksella. Tälläkin hetkellä tuolla 19:04 peliajalla muuten olisi 10. sijalla, kun jättää nuo kaksi alle kymmenen ottelun tulokasta pois laskuista.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Carolina, Dallas) | Jukurit / JYP
Oishan tuo aika legendaarista että nää aikakautensa parhaat pelaajat eivät kerta toisensa jälkeen voita Calderia, pl. Lemieux. Gretzky (koska WHA), Crosby, McDavid ja nyt Bedard. Tai no, ehkä annetaan pojan ensin näyttää että kuuluu tuohon edellä mainittujen joukkoon vielä joku päivä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bedardilla paluunsa jälkeen kolmeen peliin tehot 2+4 ja vastaavasti Faber vetänyt neljä viimeistä peliään ilman pisteitä. Faberilla olikin sen verran huima jakso tuossa meneillään, joten tälläista taantumusta pistetehtailussa ihan odotettavissa. Ei ole kuitenkaan koskaan ollut mikään pisteitä paljon tekevä puolustaja, ja hänen arvo mitataan muussa kuin pisteissä. Mutta nyt sitten Bedard heti kasvattanut eron tulokkaiden pistepörsisn kärjessä kuuteen pisteeseen, kun ennen paluutaan hetkellisesti Faber oli noussut tasapisteisiin. Bedardin pysyessä terveenä ero tullee vielä kasvamaan merkittävästi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tulokkaiden pistepörssissä Connor Bedard on nyt kasvattanut eron jo 15 pisteeseen. Alkaako tällainen ero jo riittää Calderiin? Bedard on nyt ykkösenä tulokkaiden osalta niin maaleissa (21), syötöissä (34), pisteissä (55) kuin miinuksissakin (-37). Kun tuo keskimääräinen peliaikakin nostettiin pari viestiä takaperin ylös, niin paluun jälkeen Bedardilla sekin lukema kivunnut jo 19 minuuttiin ja 40 sekuntiin, ja kahdenkympin rikkominen vielä haarukassa. Sillä lukemalla tosiaan tulokashyökkääjien osalta liittyisi sitten Ovechkinin, Crosbyn ja Kopitarin seuraan. Nyt on jo top-5:ssä, tuon kolmikon lisäksi edellä vielä Heatley 13 sekunnin päässä.

Viime aikoina hiljaisemmin tehoillut Brock Faber (19 viimeiseen peliin 3+4 tehot) sai viime yönä pari pistettä ja rikkoi niiden myötä 40 pisteen rajapyykin. Kova suoritus tulokaspuolustajalle, ottaen vielä huomioon tosiaan ettei ole mikään hyökkäävä puolustaja edes.

Luke Hughes on noussut tulokkaiden pistepörssissä kolmannelle sijalle, joten kärkikolmikossa nyt kaksi puolustajaa. Hughesilla kasassa 38 pistettä ja hänelläkin siten 40 pisteen rajapyykki hyvin lähellä.

Marco Rossi rikkoi viime yön osumalla 20 maalin rajapyykin toisena tulokkaana tältä kaudelta ja on tulokkaiden pistepörssissä neljäntenä pisteen Hughesia perässä.

Tulokasveskarien osalta eniten startteja on Samuel Erssonilla (40) ja Pyotr Kochetkovilla (35). Ovat myös voitoissa kärjessä tulokasveskarien osalta. Erssonin torjuntaprosentti pudonnut alle .900 (ollen .898%), joten ei välttämättä riitä keräämään tarpeeksi ääniä noustaakseen Calderissa kärkikolmikkoon. Kochetkovin .909 näyttää tuossa suhteessa vakuuttavammalta. Toki edessä pelaavat joukkueet heillä eri tasoa.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Jotenkin tulee taas mieleen pitäisikö Calder-vaatimuksia rukata. Ersson varattiin 2018, yhdessä Rasmus Dahlinin, Brady Tkachukin ja Andrei Svechnikovin kanssa jotka ovat jo 400 NHL-ottelun veteraaneja. Niin samaan aikaan Ersson kisailee Calderista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jotenkin tulee taas mieleen pitäisikö Calder-vaatimuksia rukata. Ersson varattiin 2018, yhdessä Rasmus Dahlinin, Brady Tkachukin ja Andrei Svechnikovin kanssa jotka ovat jo 400 NHL-ottelun veteraaneja. Niin samaan aikaan Ersson kisailee Calderista.

Maalivahdiksi 24-vuotias on hyvin nuori ja ehdottomasti tulokkaaksi laskettavissa, siinä missä joku 21-vuotias puolustaja (Faber) tai etenkin 22-vuotias hyökkääjä (Rossi).

Toki se ikä voidaan laskea 19-vuoteen niin saadaan Calder-kisa käytännössä vuotuisesti käydyksi pelkästään draftin top-5/10 varausten välillä. Siis kun nuo Dahlinit, Tkachukit ja Svechnikovit nostat niminä esille.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tulokkaiden pistepörssissä Connor Bedard on nyt kasvattanut eron jo 15 pisteeseen. Alkaako tällainen ero jo riittää Calderiin?

Et varmasti tarkoittanut kysyä tuota siten, kuin asiassa olisi jotain epäselvää. Bedard on generational talent ja selkeästi kauden tehokkain tulokas. Kokonaisvaltaisuudessa kaikkien raporttien mukaan Minnyn Faber on ollut pitkät pätkät kaudesta edellä.

NHL rakentaa tarinoita ja tämä kausi on rakennettu täysin Bedardin sekä hyökkäystehojen ehdoilla. Eikä varmasti syyttä, kaveri tulee olemaan pomminvarma tähti tässä liigassa ja mahdollisesti vielä tästä yli, se jää vielä nähtäväksi. Kuten sanoin, tämän kauden tarina on Bedard ja ainoastaan tuo leukamurtuma olisi voinut estää tittelin, jos se olisi estänyt paluun kaukaloon tämän kauden aikana. Bedardia on helppo verrata Jack Hughesiin ja ero 18-vuotiaiden versioiden välillä on ollut huima. Bedard on täysin poikkeuksellinen kaveri 2020-luvulla, sillä tulitukea ei juuri ole.

Isommassa kuvassa voi olla innostunut myös Faberin ja L Hughesin potentiaalista, yli 40 pinnaa tulokaskaudella on vahva suoritus(Luke päässee sinne). Myönnän, että en ole nähnyt montaa Faberin peliä(yhden kuitenkin livenä), mutta tuskin raportit ovat niin paljon metsässä. L Hughes on täysi raakile vielä, mutta raakapotentiaali on kova. Jos vetää isovelipakin kiekkokoulussa kesäisin, niin taivas tulee olemaan rajana hyökkäävänä puolustajana, mutta vasta muutaman kauden päästä.
 
NHL rakentaa tarinoita ja tämä kausi on rakennettu täysin Bedardin sekä hyökkäystehojen ehdoilla.

Varmasti näin, mutta NHL ei äänestä palkinnon voittajaa, vaan toimittajat. Niin piti joidenkin mielestä edellisvuonna palkinto mennä Zegrasille kun Kaliforniaan piti saada nostetta, mutta pahus kun toimittajat äänestivätkin Seiderin voittajaksi.

No oli miten oli, Bedard tämän palkinnon ansaitusti vie, mutta sen ei pidä viedä yhtään pois muilta vahvan kauden pelanneilta tulokkailta kuten Faber tai Rossi tai Luke Hughes.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Faberillehan tuo kuuluisi. Pelaa ykkösparin minuutteja isolla vastuulla, 40 pisteen haamuraja saavutettu ja plusmiinus tilastossa +5
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bedardille tulokkaiden pistepörssin voitto 14 pisteen erolla toiseksi sijoittuneisiin puolustajiin Hughesiin ja Faberiin nähden. 68 otteluun siis tehot 22+39=61 Bedardille. Voitti myös tulokkaiden maalipörssin yhden erolla Rossiin nähden, ja jakoi Faberin kanssa syöttöpörssin kärkisijan.

Bedardin miinussaldo oli -44 ja jäi tuolla yhtä paremmaksi Alexander Daiglesta, joka oli tulokkaana -45. Daiglen lisäksi saman 1993-94 kauden Ottawan joukkueesta Alexei Yashin oli tulokkaana -49. Tuo kaksikko olikin edelliset Bedardia enemmän miinuksia tulokkaana keränneet pelaajat. Ei tehnyt Bedard siten ykkösvarausten miinusennätystä, kun Daiglekin on ykkösvaraus, ja muutoinkin NHL-historian toiseksi suurin miinuslukema kuuluu surullisenkuuluisan 1974-75 Capitalsin joukkueen puolustaja Greg Jolylle. Joly oli niin ikään ykkösvaraus, vuodelta 1974, ja keräsi -69 saldon tulokkaana pelaten ainoastaan 44 ottelua.

Sekä Hughes että Faber keräsivät puolustajina komeat 47 pistettä, ja ovatkin kaudesta 1992-93 lähtien tulokaspuolustajien tehoilussa nyt top-10 sijoilla:

1. 53p Q.Hughes
2. 52p Malakhov
3. 50p Makar ja Seider
5. 49p Phaneuf
6. 48p Zhitnik, Bedard ja Myers
9. 47p Werenski, L.Hughes ja Faber
 

Ralph

Jäsen
Tarkistamatta sen enempää, niin kuinka Huhgesin veljekset ovat pärjänneet tässä Calder Trophy touhussa? Luultavasti aika korkealla.
Olivat samalla kaudella, 2019-20, tulokkaita. Quinn sijoittui Calder Trophy -äänestysessä toiseksi ja Jack ei saanut ainuttakaan ääntä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös