Mainos

Tulokkaat 2019–2020

  • 13 677
  • 40

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ajattelin, että tämmöinen on tänne yleensä avattu, jotta voidaan spekuloida Calderin saajaa ja muutenkin vain puhua tulokkaista. Noh tänä vuonna otin tämän omille harteilleni. Tällä kaudella on tähän mennessä pelannut 75 tulokasta, joista viisi on maalivahteja. Maalivahdeista on hankala sanoa mitään, mutta Ilya Samsonovilla voisi olla mahdollisuus voittaa Calder jos pystyy ryöstämään ykkösmaalivahdin paikan Holtbylta. Thatcher Demko on ilmeisesti edelleenkin tulokas ja hänellekin on tietysti Calderin hankkiminen mahdollista jos vastaavasti ryöstää Markströmilta päätorjuntavastuun.

Sitten kenttäpelaajiin. Tulokkaiden pisterpörssiä johtaa täysin odotetusti Buffalon Victor Olofsson (6+2) toisen suuren suosikin Ilya Mikheyevin (3+4) seuratessa kannoilla. Cale Makar ei ole avannut vielä tällä kaudella maalitiliä, mutaa 7 syöttöä on jo hallussa. Vastoin monien odotuksia Kaapo Kakko ei ole oikein päässyt pisteiden makuun tällä kaudella ja ykkösvaraus Jack Hughes ei myöskään ole loistanut tällä kaudella. Jäämme odottamaan ottaako tänä vuonna palkinnon, joku vanhempi pelaaja, vai pääsevätkö juuri varatut mukaan kisaan vahvemmin kauden edetessä.
 

ipaz

Jäsen
Pakeista Cale Makarin lisäksi ovat Vancouverin Quinn Hughes (20) ja Edmontonin Ethan Bear (22) ovat aloittaneet todella vahvasti. Ville Heinolaa tietenkään unohtamatta. Huhges ja Bear pelaavat yli 20 min ottelussa ja se on tulokaspakeille melkoinen luottamuksen osoitus. Huhges hyppäsi kyytiin suoraan yliopistosta, mutta Bear on pelannut jo pari kautta ammattilaisena.
 

Zohan

Jäsen
Cody Glassillakin voi olla sanansa sanottavana. Tällä kaudella kyllä todella laaja valikoima potentiaalisia Calder-voittajia. Rasmus Sandin myös Toronton suunnalta, joka tosin vähän vastoin odotuksia laitettiin AHL:n puolella pyörähtämään. Sekä tietty Erik Bränsström Ottawasta on yksi kauden kärkitulokkaista.
 
Alkukaudesta eniten itseäni ovat vakuuttaneet hyökkääjistä "yli-ikäiset" Victor Olofsson, Ilja Mihejev ja saman seuran Trevor Moore. Puolustajista taas nuoremmat kaverit ovat nousseet esiin. Etenkin Quinn Hughes, Ethan Bear ja Cale Makar ovat esiintyneet edukseen. Kun vielä mainitaan Cody Glass, Martin Necas ja meidän oma Ville Heinola, niin onkin lueteltu suunnilleen kaikki maininnan arvoiset rookiet.

Victor Olofsson on tapaus sinänsä. 9 matsia, joissa 6 maalia ja 8 tehopistettä. Kaikki maalit ylivoimalla ja laukaisuprosentti hävytön 31,6. Ruotsalainen on jo sen ikäinen ja kerännyt kokemusta, että mihinkään pitkään slumppiin en usko. En toki usko myöskään tehokkuuden pysyvän lähelläkään tuolla tasolla. Lähemmäs 30 maalia ja 50 pistettä olisi kova suoritus.

Toronton kaksikko Mihejev ja Moore ovat vakuuttaneet varsin kypsällä pelaamisellaan. Toki heihin pätee samat kuin Olofssoniin, että noilla vuosilla ja kokemuksella pitääkin pystyä erottumaan parikymppisistä ensimmäisen kauden pelaajista. Ovat ansainneet Babcockin luottamukseen ja saaneet kelpo roolin Leafsin kovassa hyökkäyksessä ja erityisesti av-pelissä. Molemmille noin 40 pistettä olisi hyvä ja odotettu suoritus.

Cody Glass on pelannut odotetun vahvasti. Tasakentällisin kolmosketjun minuutteja ja reilusti ylivoimavastuuta. Yv:llä tehnytkin puolet pisteistään. Poikaa ajetaan maltilla sisään ja hyvä niin.

Puolustajista Quinn Hughes on ollut ehkä kaikkein vakuuttavin. Peliaikaa keskimäärin melkein 21 minuuttia ja noussut jo joukkueen nimivahvaan ykkösylivoimaan. Ei ole kentän isoin, mutta tuo luistelu on niin kaunista. Peli näyttää yhtä helpolta kuin Miro Heiskasella. Pisteitä voisi olla enemmänkin, mutta pisteet ovat tässä vaiheessa sivuseikka.

Cale Makarin pistesaldo on Hughesia kovempi ja itseasiassa kaikista tulokkaista paras. 9 peliin 8 pistettä, joista 5 ylivoimalla. On ottanut heti ylivoimassa viivamiehen Tyson Barrielta vapautuneen rooliin ja on kuin kotonaan siinä. Tehnee jopa 50 pinnaa heti tulokaskaudellaan.

Ethan Bear ei ehkä kerää isoja otsikoita, mutta on saanut ison vastuun Oilersin alakerrasta ja kantanut vastuunsa hyvin. Pelaa tulokkaista Hughesin kanssa eniten (ka 20:43). Ei pelaa paljoa ylivoimaa mikä ehkä verottaa pistesaldoa, mutta tässäkin kohtaa pisteet ovat sivuseikka. On vanhempi kuin esim. Makar ja Hughes ja se tietyllä tavalla myös näkyy pelaamisessa. Tämä jätkä on täysin valmis NHL:ään.

Martin Necas näyttää vihdoin NHL-pelaajalta. Saa pelata rauhassa Ahon ja Haulan takana kolmosketjussa pienemmällä vastuulla ja kakkos-ylivoimassa. Kerännyt tasaisesti pisteitä ja näyttää siltä, että tämä kausi on läpimurtokausi. 40 pistettä ihan haarukassa.

Ville Heinola on listalla ehkä siksi, että on koko porukan nuorin. Tuon ikäiseksi puolustajaksi peli on todella laadukasta. Fysiikka kaipaa (tietysti) vielä paljon tekemistä, mutta liike ja etenkin peliäly riittää jo nyt. Vielä ei ole varmaa pelaako koko kauden ylhäällä, mutta alkukausi on ollut nuorella suomalaiselle oikein mallikas!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tulokkaiden pistepörssin top-5:

1. Quinn Hughes 51 GP 8+30=38
2. Cale Makar 42 GP 11+26=37
3. Victor Olofsson 42 GP 16+19=35
t-4. Dominik Kubalik 50 GP 21+11=32
t-4. Nick Suzuki 53 GP 10+22=32

Tämän vuoden Calder-kisa jäänyt hyvin vaatimattomaksi johtuen Jack Hughesin ja Kakon heikoista tulokaskausista. Kun kaksi suurinta ennakkosuosikkia eivät vastaa lähimainkaan koviin odotuksiin, näkyy se heti koko tulokkaiden vuosiluokan tasossa. Mutta on siellä hyviä suorittajia silti riittänyt. Calder-kisa tällä hetkellä pitkälti kahden puolustajan välillä sillä niin Quinn Hughes kuin Makar ovat pelaamassa nuorille puolustajille erittäin kovatasoisia tulokaskausia. Makar oli hetken aikaa sivussa peleistä loukkaantumisen vuoksi mutta eiköhän hän ole tässä vaiheessa aavistusen Hughesin edellä? Olofsson oli pelaamassa hyvää kautta myös mutta ollut nyt kuukauden sivussa peleistä ja taitaa loukkaantumisen vuoksi pudota taistelusta pois. Kubalikilla on nouseva kehityskäyrä ja valittiin juuri tammikuun parhaaksi tulokkaaksi, mutta ei tuo vielä riitä haastamaan puolustajakaksikkoa.

Maalivahdeista Ilya Samsonov (16-2-1 2.12 GAA ja .925 SV%) sekä Elvis Merzlikins (9-6-4 2.39 GAA ja .926 SV%) ovat myös pelaamassa hyviä tulokaskausia. Merzlikinsin alkukausi oli huono mutta Korpisalon loukkaannuttua sai ykköstorjujan viitan harteilleen ja onnistunut erinomaiseksi. Taitaa Korpisalon palatessa kuitenkin pudota takaisin kakkoseksi ja siten ei pysty jatkamaan osakkeidensa nostamista Calder-kisan kannalta. Samsonov taas on läpi kauden ollut erittäin hyvä ja kokoajan alkanut viemään enemmän torjuntavastuuta pois Holtbyltä joten hän on tällä hetkellä kahden puolustajan kanssa top-3 tulokkaita ja siten vahvasti Calder-kisassa mukana.

Penguins-kannattajana keskusteluun voi nostaa mukaan John Marinon joka on pelannut lähes koko kauden top-4 puolustajana hyvällä ja tasaisella tasolla. Tehot eivät riitä Hughesia ja Makaria vastaan, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ei heille kyllä häviä. Calder-kisassa tehot kuitenkin ratkaisevat ja siten Marino ei siinä kisassa mukana ole, mutta heittämällä kuitenkin top-10 tulokas tämän kauden osalta ja haastaa nuo Kubalikit ja Suzukit top-5 tulokkaan paikasta.
 
Viimeksi muokattu:

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Tämän vuoden Calder-kisa jäänyt hyvin vaatimattomaksi johtuen Jack Hughesin ja Kakon heikoista tulokaskausista. Kun kaksi suurinta ennakkosuosikkia eivät vastaa lähimainkaan koviin odotuksiin, näkyy se heti koko tulokkaiden vuosiluokan tasossa.

Kannattaisi olla vähemmän sielä hypejunassa mukana. Aika harvoin nuo 18-vuotiaat edelliskesän varaukset Calder kisaa tai rookie pistepörssiä dominoivat. Pelkästään kahden edelliskauden selkeät rookiepörssin voittajat olivat vuosi aiemmin varattuja. Matthews-Laine kamppailu oli enemmän poikkeus kuin sääntö. Toki useama vuonna joku yksittäinen juuri varatuista menestyy myös tuolla saralla. Jospa tämä kausi toisi taas vähän järkeä tuohon joukkueiden intoon puskea nuo nuoret suoraan NHL-kokoonpanoon.

Lisäksi on todettava että omasta mielestäni rookie vuosikerrassa ja Calder-kisassa ei ole mitään vaatimatona kun kaksi puolustajaa kolkuttelee 40 pisteen rajapyykkiä runkosarjan puolivälissä...
 

3za

Jäsen
Jos Cale Makar jatkaa loppukauden nykyisellä tahdilla pääsisi hän yli 60 pisteen.

Puolustajien piste-ennätykset vuosikymmenittäin:

80's Larry Murpy 16+60 = 76
90's Nicklas Lidström 11+49 = 60
92-93 Vladimir Malakhov 14+38 = 52 (edellinen 50 pisteen ylitys)
00's Dion Phaneuf 20+29 = 49
10's Zach Werenski 11+36 = 47
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kannattaisi olla vähemmän sielä hypejunassa mukana. Aika harvoin nuo 18-vuotiaat edelliskesän varaukset Calder kisaa tai rookie pistepörssiä dominoivat. Pelkästään kahden edelliskauden selkeät rookiepörssin voittajat olivat vuosi aiemmin varattuja. Matthews-Laine kamppailu oli enemmän poikkeus kuin sääntö. Toki useama vuonna joku yksittäinen juuri varatuista menestyy myös tuolla saralla. Jospa tämä kausi toisi taas vähän järkeä tuohon joukkueiden intoon puskea nuo nuoret suoraan NHL-kokoonpanoon.

Lisäksi on todettava että omasta mielestäni rookie vuosikerrassa ja Calder-kisassa ei ole mitään vaatimatona kun kaksi puolustajaa kolkuttelee 40 pisteen rajapyykkiä runkosarjan puolivälissä...

Se että kumpikaan edelliskesän top2 varauksista (tai ylipäätään kukaan 2019 varatuista) ei ole varsinaisesti Calder-kisassa mukana on paljon epätavallisempaa kuin että olisi.
Äkkiä tarkastelemalla taitaa olla niin, että mainitsemasi kaksi edelliskautta ovat juuri päättyneellä vuosikymmenellä ainoat kaudet jolloin edelliskesänä varattu pelaaja EI ole voittanut joko Calderia tai rookie-pistepörssiä. (Poislukien McDavidin tulokaskausi, mutta tätä ei tarvinne selitellä)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kannattaisi olla vähemmän sielä hypejunassa mukana. Aika harvoin nuo 18-vuotiaat edelliskesän varaukset Calder kisaa tai rookie pistepörssiä dominoivat. Pelkästään kahden edelliskauden selkeät rookiepörssin voittajat olivat vuosi aiemmin varattuja. Matthews-Laine kamppailu oli enemmän poikkeus kuin sääntö. Toki useama vuonna joku yksittäinen juuri varatuista menestyy myös tuolla saralla. Jospa tämä kausi toisi taas vähän järkeä tuohon joukkueiden intoon puskea nuo nuoret suoraan NHL-kokoonpanoon.

Lisäksi on todettava että omasta mielestäni rookie vuosikerrassa ja Calder-kisassa ei ole mitään vaatimatona kun kaksi puolustajaa kolkuttelee 40 pisteen rajapyykkiä runkosarjan puolivälissä...

Koko Calder-kisahan lähtökohtaisesti aina perustuu hypejunaan joten pysyn ylpeästi jatkossakin sen mukana aina tässä.

Kuten todettu niin todennäköisempää on että ne edelliskesän top-3 (hyökkääjä)varaukset ovat heti samana tai viimeistään seuraavana vuonna (jos nyt eivät heti satu hyppäämään NHL:ään) ihan tulokkaiden pistepörssin kärkisijoilla, vähintään top-10:ssä, kuin että eivät olisi. Tämä kausi on selkeä poikkeus viime kausiin nähden tässä suhteessa eikä sieltä ole tullut ketään edelliskesän top-10 varausta hyökkääjien osalta (kuten viime vuonna Elias Pettersson) "pelastamaan" kisaa.

Tämän vuoden tulokkaiden pistepörssin top-10:ssä ei ole yhtään hyökkääjää joka olisi varattu top-10:ssä kahdessa viimeisessä draftissa. Siitä vaan selvittämään että kuinka pitkälle historiaan pitää mennä että niin on viimeksi käynyt. Senkin takia tämä kausi on tulokkaiden suhteen vaatimatonta. Tulokaspuolustajat hienosti pitävät tasoa yllä, ja hienosti nuo vähän kypsemmät tulokkaat kuten Olofsson ja Kubalik pelaavat, mutta hyökkääjien suhteen todella vaatimatonta menoa ja sen vuoksi Calder-kisa (joka perustuu pitkälle pisteisiin) on kokonaisuudessaan ollut vaatimaton.

Makarin ja Olofssonin meno toki ollut hienoa ja ilman heidän loukkaantumisiaan mielipiteeni voisi olla erilainen nyt. Makar on jo tehnyt paluun ja hänen tahtinsa toki todella upeaa. Toivottavasti jatkuisi tuollaisena ja jos ei muut, niin sitten että ainakin Hughes ja Makar yltäisivät tuonne 50 pisteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Onhan se vähän tylsää, kun kukaan hyökkääjä ei säväytä ja varsinkin, kun Kakko ei säväytä. Tämä kuitenkin mielestäni tekee ihan freshin vaihtelun. Jännäksi menee, että kumpi puolustajista vie potin kotiin.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Se että kumpikaan edelliskesän top2 varauksista (tai ylipäätään kukaan 2019 varatuista) ei ole varsinaisesti Calder-kisassa mukana on paljon epätavallisempaa kuin että olisi.
Äkkiä tarkastelemalla taitaa olla niin, että mainitsemasi kaksi edelliskautta ovat juuri päättyneellä vuosikymmenellä ainoat kaudet jolloin edelliskesänä varattu pelaaja EI ole voittanut joko Calderia tai rookie-pistepörssiä. (Poislukien McDavidin tulokaskausi, mutta tätä ei tarvinne selitellä)

Koko Calder-kisahan lähtökohtaisesti aina perustuu hypejunaan joten pysyn ylpeästi jatkossakin sen mukana aina tässä.

Kuten todettu niin todennäköisempää on että ne edelliskesän top-3 (hyökkääjä)varaukset ovat heti samana tai viimeistään seuraavana vuonna (jos nyt eivät heti satu hyppäämään NHL:ään) ihan tulokkaiden pistepörssin kärkisijoilla, vähintään top-10:ssä, kuin että eivät olisi. Tämä kausi on selkeä poikkeus viime kausiin nähden tässä suhteessa eikä sieltä ole tullut ketään edelliskesän top-10 varausta hyökkääjien osalta (kuten viime vuonna Elias Pettersson) "pelastamaan" kisaa.

Tämän vuoden tulokkaiden pistepörssin top-10:ssä ei ole yhtään hyökkääjää joka olisi varattu top-10:ssä kahdessa viimeisessä draftissa. Siitä vaan selvittämään että kuinka pitkälle historiaan pitää mennä että niin on viimeksi käynyt. Senkin takia tämä kausi on tulokkaiden suhteen vaatimatonta. Tulokaspuolustajat hienosti pitävät tasoa yllä, ja hienosti nuo vähän kypsemmät tulokkaat kuten Olofsson ja Kubalik pelaavat, mutta hyökkääjien suhteen todella vaatimatonta menoa ja sen vuoksi Calder-kisa (joka perustuu pitkälle pisteisiin) on kokonaisuudessaan ollut vaatimaton.

Makarin ja Olofssonin meno toki ollut hienoa ja ilman heidän loukkaantumisiaan mielipiteeni voisi olla erilainen nyt. Makar on jo tehnyt paluun ja hänen tahtinsa toki todella upeaa. Toivottavasti jatkuisi tuollaisena ja jos ei muut, niin sitten että ainakin Hughes ja Makar yltäisivät tuonne 50 pisteeseen.

Tarkoitin lähinnä sitä, ettei sen kisan tarvitse olla juuri niiden saman kesän draftinimien kesken ollakseen mielenkiintoinen (viitaten siihen kun sanottiin että Calder kisa on "jäänyt vaatimattomaksi"). Kisa on mielestäni erittäinkin mielenkiintoinen myös näin puolustajien kesken. Pakeillahan ei Calderiin juuri ole saumoja jos sielä on niitä kesällä hypetettyjä hyökkääjiä takomassa pisteitä.

Hypejunalla tarkoitin sitä, ettei kenellekään pitäisi olla yllätys Kakon ja Hughesin taso. Hughesia silti hehkutettiin jonain dominoivana (kärjistetysti) pelkällä pelinluvullaan, vaikka kyllä sielä nykyään on sen verran kovia pelimiehiä vastassa ettei sillä pelkästään pärjää vaan fysiikka pitää todella rautaiseen kuntoon jotta tuon kokoinen kaveri jaksaa vääntää tiukkaa NHL runkosarjatahtia. Nykyään NHL:ssä täytyy kaikkien avujen olla ok tasolla vaikka olisi se ns. huippuominaisuus etuna, puute "työkalupakissa" näkyy ja vastustajat pystyvät horjuttamaan. Kakko taas ei ollut vielä kotoisaa liigaakaan ns. pelannut läpi tasonsa puolesta, joten ei todellakaan ollut todennäköistä että siitä yhdessä kesässä tehdään hyppäys NHL:n pistelingon rooliin.


Eipä ole tosiaan tullut yllättäjiä TOP3 takaa kisaan kun sen ulkopuolelta on pidetty joukkueiden toimesta kasvamassa korkoa ja/tai säästävät yhden tulokassopimusvuoden tulevaisuuteen. Dylan Cozens olisin itse veikannut top10 jätkistä pystyvän ottamaan Sabresissa paikan, tosin se olisi voinut olla laidalla ja järkevämpää antaa pelata junnuissa sentteriä. Muutenkin tuossa tämän vuoden kärkiporukassa oli hirmuinen määrä jenkkien NTDP pelaajia ja heistä ei yleensä ole suoraan NHL:n hyppäämään. Hughesia moni hypetti poikkeuksena sääntöön ja onhan hän toki pystynytkin pelaamaan NHL:ssä, mutta oli minun mielestäni täysin yliampuvaa odottaa pistetehtailua paskassa joukkueessa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tarkoitin lähinnä sitä, ettei sen kisan tarvitse olla juuri niiden saman kesän draftinimien kesken ollakseen mielenkiintoinen (viitaten siihen kun sanottiin että Calder kisa on "jäänyt vaatimattomaksi"). Kisa on mielestäni erittäinkin mielenkiintoinen myös näin puolustajien kesken. Pakeillahan ei Calderiin juuri ole saumoja jos sielä on niitä kesällä hypetettyjä hyökkääjiä takomassa pisteitä.

Vaatimaton ei tarkoita samaa kuin että jokin ei olisi mielenkiintoista. Jälkimmäisestä en puhunut mitään, ainoastaan tämän kauden tulokkaiden vuosiluokan tasosta. Vaatimaton ei myöskään tarkoita että sanon tästä huonolaatuiseksi vuosiluokaksi, mutta sitä se tarkoittaa että mistään kovatasoisesta vuosiluokasta on ihan turha puhua.

2011-12 kaudella oli myös vaatimaton taso tulokkaiden osalta, vaikka ne ykkös- ja kakkosvaraukset pistepörssin kärjessä olivatkin. Tai eihän tuo ollut vain vaatimaton taso, vaan huonotasoinen vuosiluokka tuolloin. Joten ei se tämän vuosiluokan vaatimattomuus pelkästä Kakosta ja Hughesista ole kiinni, mutta kuten totesin niin heti se näkyy tasossa kun kaksi ennakkosuosikkia floppaa. Eikä taustalta tosiaan ketään muuta hyökkääjää ole tullut pelastamaan. Olofsson oli ihan hyvässä vauhdissa mutta hänenkin kausi meni loukkaantumisen vuoksi ainakin toistaiseksi piloille.

Hypejunalla tarkoitin sitä, ettei kenellekään pitäisi olla yllätys Kakon ja Hughesin taso. Hughesia silti hehkutettiin jonain dominoivana (kärjistetysti) pelkällä pelinluvullaan, vaikka kyllä sielä nykyään on sen verran kovia pelimiehiä vastassa ettei sillä pelkästään pärjää vaan fysiikka pitää todella rautaiseen kuntoon jotta tuon kokoinen kaveri jaksaa vääntää tiukkaa NHL runkosarjatahtia. Nykyään NHL:ssä täytyy kaikkien avujen olla ok tasolla vaikka olisi se ns. huippuominaisuus etuna, puute "työkalupakissa" näkyy ja vastustajat pystyvät horjuttamaan. Kakko taas ei ollut vielä kotoisaa liigaakaan ns. pelannut läpi tasonsa puolesta, joten ei todellakaan ollut todennäköistä että siitä yhdessä kesässä tehdään hyppäys NHL:n pistelingon rooliin.

Niin kyllähän tuo Hughesin ja Kakon tämän hetkinen tahti on paljon suurempi yllätys kuin se jos olisivat pelaamassa 50 pisteen tahdissa. Väitän ettet edes sinä kesällä odottanut täyden kauden tahdin Kakolla ja Hughesilla kummallakin jäävän 30 pisteen tuntumaan. Tai jos uskoit niin sillä varmaan sai joltain vedonlyöntitoimistolta mukavan kertoimet kun löi rahat likoon Hughesin ja Kakon pistemäärien jäävän alle kolmenkymmenen.

Mitä tulee Kakkoon niin olihan tuo nyt aikalailla samaan tapaan kuin Laine pari vuotta aiemmin ns. pelannut läpi kotoisen liigan tasonsa puolesta. MM-kisoissakin pelit kulkivat ihan mukavasti joten et voi vakavasti sanoa että todennäköistä olisi ollut Kakon pelien kulkevan tulokaskaudella yhtä vaikeasti kuin nyt ovat kulkeneet. Kyllä se todennäköisin tie oli ennakkoon ihan jossain muussa kuin mitä nyt häneltä on nähty.

Eikä tässä kukaan ole odottanut Hughesilta tai Kakolta mitään 70+ pisteen kausia mutta kummaltakin sellainen 50 pisteen kausitahti oli ihan realistinen odotus. Siihen on kyennyt heiveröinen RNH, Laine veti selvästi parempaan tahtiin, Hischier ylsi siihen, jopa Brady Tkachuk oli siinä tahdissa viime kaudella vaikka edellisellä kaudella teki vain 8 maalia 40 yliopisto-ottelussa jne. Kakko ja Hughes ovat kuitenkin jääneet kauas tuosta tahdista ja kumpikin ollut siten ihan niihin kaikkein realistisimpiinkin ennakko-odotuksiin nähden isoja pettymyksiä.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Vaatimaton ei tarkoita samaa kuin että jokin ei olisi mielenkiintoista. Jälkimmäisestä en puhunut mitään, ainoastaan tämän kauden tulokkaiden vuosiluokan tasosta. Vaatimaton ei myöskään tarkoita että sanon tästä huonolaatuiseksi vuosiluokaksi, mutta sitä se tarkoittaa että mistään kovatasoisesta vuosiluokasta on ihan turha puhua.

2011-12 kaudella oli myös vaatimaton taso tulokkaiden osalta, vaikka ne ykkös- ja kakkosvaraukset pistepörssin kärjessä olivatkin. Tai eihän tuo ollut vain vaatimaton taso, vaan huonotasoinen vuosiluokka tuolloin. Joten ei se tämän vuosiluokan vaatimattomuus pelkästä Kakosta ja Hughesista ole kiinni, mutta kuten totesin niin heti se näkyy tasossa kun kaksi ennakkosuosikkia floppaa. Eikä taustalta tosiaan ketään muuta hyökkääjää ole tullut pelastamaan. Olofsson oli ihan hyvässä vauhdissa mutta hänenkin kausi meni loukkaantumisen vuoksi ainakin toistaiseksi piloille.

Meillä on ilmeisen erilainen käsitys siitä mille vaatimaton os synonyymi tällaisessa tapauksessa. Jälkiviisaana voidaan sitten arvioida josko voisi olla että tuo USNTDP pelaajien suuri osuus kärkivarauksissa olikin merkki siitä että kokonaistaso on normaalia huonompi eikä toisinpäin. Yleisesti ottaen todettakoon kuitenkin että viimeiset vuodet ovat olleet melko poikkeuksellisia koko liigassa. Nuorten tähtipelaajien esiinmarssia ja pelaamisen murrosta, maalimäärien kasvua.

Niin kyllähän tuo Hughesin ja Kakon tämän hetkinen tahti on paljon suurempi yllätys kuin se jos olisivat pelaamassa 50 pisteen tahdissa. Väitän ettet edes sinä kesällä odottanut täyden kauden tahdin Kakolla ja Hughesilla kummallakin jäävän 30 pisteen tuntumaan. Tai jos uskoit niin sillä varmaan sai joltain vedonlyöntitoimistolta mukavan kertoimet kun löi rahat likoon Hughesin ja Kakon pistemäärien jäävän alle kolmenkymmenen.

Enpä tiedä kun en juuri uhkapelaamista harrasta. Saattaa hyvinkin olla että pystyisivät nytkin, tietyssä tilanteessa. Hughes on puuteidensa kanssa New Jerseyssä todella paskassa paikassa, koska sielä laituriosasto on mielestäni tasoa aivan hirveä, nuorimies tarvitsisi rinnalleen pelaajan jolta löytyisi sekä jalkanopeutta pysyä Hughesin vauhdissa että muita avuja tukea nuorta pelaajaa niin aika tyhjä huutaa tuo rosteri. Lisäksi YV n ollut vain märkä pieru siihen nähden mistä NJ:ssa haavelitiin kun hankkivat PK Subbanin. Vain McJeesukset tekevät 50+ pistettä tulokkaana vaikka yksin. Kakko taas istutettiin hyvin erikoiseen kärkivaraajaan seuraan eli Rangersiin, joka ei oikeastaan harrasta rebuildia. Sinne hankittiin kesällä Panarin ja menestymisen paine onkin sitten heti aivan valtava (= onnistumisen paine Kakolla myös). Ei ne pisteetkään välttämättä jää alle 30 jos vaan tulee onnistumisjakso vielä loppukaudesta.

Mitä tulee Kakkoon niin olihan tuo nyt aikalailla samaan tapaan kuin Laine pari vuotta aiemmin ns. pelannut läpi kotoisen liigan tasonsa puolesta. MM-kisoissakin pelit kulkivat ihan mukavasti joten et voi vakavasti sanoa että todennäköistä olisi ollut Kakon pelien kulkevan tulokaskaudella yhtä vaikeasti kuin nyt ovat kulkeneet. Kyllä se todennäköisin tie oli ennakkoon ihan jossain muussa kuin mitä nyt häneltä on nähty.

Aika vähän tulee seurattua liigaa enää sattuneista syistä, mutta tähänkin vahva eri. Mielestäni myöskään Laine ei ollut pelannut liigaa läpi. Hän oli pelannut liigakauden erittäin nousujohteisesti, kuten Kakkokin. Läpi se on pelattu kun on dominoiva pelaaja koko kauden tai ainakin valtaosan siitä (jälleen kenties siis olemme eri mieltä mitä käsite tarkoittaa). Laineen paras ase oli se jolla NHL:ssä saa eniten anteeksi puutteitaan. Jumalainen laukaus ostaa paljon YV aikaa ja se ruokkii onnistumisia ja itseluottamusta jos mikä. Lisäksi Pate teki kieltämättä erittäin vakuuttavaa työtä kesäharjoittelussa ennen siirtymstään. Se ei tarkoita että se on se reitti mitä jokaiselta suomalaiselta kärkivaraukselta voitaisiin odottaa. Sielä taisi olla Paten kanssa samassa vuosikerrassakin yksi toinenkin suomalainen kärkivaraus...

Eikä tässä kukaan ole odottanut Hughesilta tai Kakolta mitään 70+ pisteen kausia mutta kummaltakin sellainen 50 pisteen kausitahti oli ihan realistinen odotus. Siihen on kyennyt heiveröinen RNH, Laine veti selvästi parempaan tahtiin, Hischier ylsi siihen, jopa Brady Tkachuk oli siinä tahdissa viime kaudella vaikka edellisellä kaudella teki vain 8 maalia 40 yliopisto-ottelussa jne. Kakko ja Hughes ovat kuitenkin jääneet kauas tuosta tahdista ja kumpikin ollut siten ihan niihin kaikkein realistisimpiinkin ennakko-odotuksiin nähden isoja pettymyksiä.

Brady Tkachuk on tietynlainen poikkeustapaus koska syntymäpäivänsä sijoittumisen johdosta oli varattavissa 2018 mutta ehti silti pelata USNTDP:n jälkeen sen yhden kauden yliopistossa. Hänen hyppynsä NHL-tasolle oli kieltämättä silti yllättävä ja hieno, mutta olihan kaverilla hieman erilaiset fyysiset valmiudet kuin Jack Hughesilla.

Edmontonin peluutustyylistä taas ei kannata ottaa mitään mallia kenenkään. Sielä on monta kärkivarausta tuhlattu niin etteivät ole saavuttaneet parasta potentiaaliaan. On ulosmitattu sitä pika-apua joukkueeseen ja unohdettu se pelaajakehitysaspekti. Nuge kärsiin sitten loukkantumisista heti tulokaskautenaan. Olkapäävammoista jotka ovat juuri sellaisia joille fyysisesti raakile pelaaja altistuu kuormituksessa.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tulokkaiden pistepörssin top-5:

1. Quinn Hughes 51 GP 8+30=38
2. Cale Makar 42 GP 11+26=37
3. Victor Olofsson 42 GP 16+19=35
t-4. Dominik Kubalik 50 GP 21+11=32
t-4. Nick Suzuki 53 GP 10+22=32

Maalivahdeista Ilya Samsonov (16-2-1 2.12 GAA ja .925 SV%) sekä Elvis Merzlikins (9-6-4 2.39 GAA ja .926 SV%) ovat myös pelaamassa hyviä tulokaskausia. Merzlikinsin alkukausi oli huono mutta Korpisalon loukkaannuttua sai ykköstorjujan viitan harteilleen ja onnistunut erinomaiseksi. Taitaa Korpisalon palatessa kuitenkin pudota takaisin kakkoseksi ja siten ei pysty jatkamaan osakkeidensa nostamista Calder-kisan kannalta. Samsonov taas on läpi kauden ollut erittäin hyvä ja kokoajan alkanut viemään enemmän torjuntavastuuta pois Holtbyltä joten hän on tällä hetkellä kahden puolustajan kanssa top-3 tulokkaita ja siten vahvasti Calder-kisassa mukana.
Näitten juttujen perusteella kyselen, ketä veikkaatte voittajaksi?
Itse nyt oikeastaan jättäisin Olofssonin ja Kubalikin pois keskustelusta ihan vaan koska muistaakseni Olofsson on ~23v? ja Kubalik about sama.

Keskusteluun (omasta mielestäni) jää siis Hughes, Makar, Suzuki, Samsonov ja Merzlikins. Suzuki ei sen sijaan ole vakuuttanut minua yhtään (en tosin häntä ole seurannut erityisesti enkä myöskään Habsiä joten en ehkä voi kunnolla arvioida.
Elvikseen en ota kantaa koska en ole varmaan nähnyt yhtään CBJ:n matsia (ehkä yhden tai kaksi muista syistä kuin CBJ),mutta Samsonov on kyllä vakuuttanut.
Itse siis kuvittelen että kisa on nimenomaan Makarin, Quinn Hughesin ja Samsonovin välillä, jotenkin tuntuu siltä että Makar olisi viemässä. Ei mitään muuta syytä kuin hehkutuksen taso + omaan silmään näyttänyt paremmalta pelaajalta.

Mitä mieltä muut?
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Näitten juttujen perusteella kyselen, ketä veikkaatte voittajaksi?
Itse nyt oikeastaan jättäisin Olofssonin ja Kubalikin pois keskustelusta ihan vaan koska muistaakseni Olofsson on ~23v? ja Kubalik about sama.

Keskusteluun (omasta mielestäni) jää siis Hughes, Makar, Suzuki, Samsonov ja Merzlikins. Suzuki ei sen sijaan ole vakuuttanut minua yhtään (en tosin häntä ole seurannut erityisesti enkä myöskään Habsiä joten en ehkä voi kunnolla arvioida.
Elvikseen en ota kantaa koska en ole varmaan nähnyt yhtään CBJ:n matsia (ehkä yhden tai kaksi muista syistä kuin CBJ),mutta Samsonov on kyllä vakuuttanut.
Itse siis kuvittelen että kisa on nimenomaan Makarin, Quinn Hughesin ja Samsonovin välillä, jotenkin tuntuu siltä että Makar olisi viemässä. Ei mitään muuta syytä kuin hehkutuksen taso + omaan silmään näyttänyt paremmalta pelaajalta.

Mitä mieltä muut?
Makar ehdottomasti suurin suosikki, Hughes ykköshaastaja. Kolmantena tulee Kubalik, mutta mielestäni Kubalik tarvitsee reilusti yli 30 maalia, että voi nämä pakit voittaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Keskusteluun (omasta mielestäni) jää siis Hughes, Makar, Suzuki, Samsonov ja Merzlikins. Suzuki ei sen sijaan ole vakuuttanut minua yhtään (en tosin häntä ole seurannut erityisesti enkä myöskään Habsiä joten en ehkä voi kunnolla arvioida.
No siis Makar ja Hughes ovat kaksi voittaja kandidaattia ellei Merzlikins päätä pelata Columbusta 2. tai 3. Metropolitanissa.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
No siis Makar ja Hughes ovat kaksi voittaja kandidaattia ellei Merzlikins päätä pelata Columbusta 2. tai 3. Metropolitanissa.
Niin, hyvint pitkälti tuota sanoinkin, kait. En tosin täysin unohtaisi Samsonovia, ne ottelut jotka olen katsonut niin on pelannut hyvin (otanta on kyllä säälittävän pieni)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse siis kuvittelen että kisa on nimenomaan Makarin, Quinn Hughesin ja Samsonovin välillä, jotenkin tuntuu siltä että Makar olisi viemässä. Ei mitään muuta syytä kuin hehkutuksen taso + omaan silmään näyttänyt paremmalta pelaajalta.

Mitä mieltä muut?
Tällä hetkellä kisa on menossa mielestäni Makarille. Viimeisten 40 vuoden aikana tulokaspuolustajista vain Brian Leetch (kaudella 1988-89, 1.04 pistettä peli) ja Larry Murphy (1980-81, 0.95) ovat keränneet paremmalla pistekeskiarvolla tehoja tulokaskaudella kuin Makar. Hughes (0.74) on samassa vertailussa viimeisten 40 vuoden ajalta 11. paras, samoissa suunnilleen Nicklas Lidströmin kanssa. Tehopisteet tuossa kisassa painavat eniten ja niissä Makarilla on etu.

Lisäksi vuotta vanhemman Makarin puolustuspeli on nähdäkseni vähän Hughesia edellä, vaikka Hughesin puolustuspeli on parempaa kuin monista paikoista saa lukea. Hän on ollut esimerkiksi tilastoilla mitaten Canucksin paras puolustaja pitämään omia puhtaana silloin kun joukkue on ollut maalin johtoasemassa ja keskittynyt puolustamaan. Hughes on erinomainen pitämään liikkeensä ansiosta välit hyökkääjiin kunnossa eikä ole karvauksissa usein ongelmissa.

Hughesista puhuttaessa pitää nostaa esiin tilasto, jonka mukaan koko NHL:ssa puolustajista vain Roman Josi ja Thomas Chabot ovat pitäneet kiekkoa Hughesia enemmän peliä kohden. Vancouver on ollut erittäin riippuvainen Hughesista ja sanoisin (värilaseilla) että jopa enemmän kuin Colorado Makarista. Tuo tulokaspakille älytön kiekollisen pelin kuorma on toisaalta tuonut ajoittain myös virheitä. Niitä tulee tietysti kaikille, mutta etenkin niille jotka ovat paljon kiekon kanssa tekemisissä.

Kumpikin puolustajista pelaa tällä hetkellä historiankin valossa niin harvinaisia tulokaskausia puolustajille, että en usko muiden heitä haastavan, vaikka hyviä tulokkaita on muuallakin. Omasta mielestä Hughesin tulokaskausi on ollut parempi kuin Vancouverin viime kausien tulokkaista Boeserin (Calder-kisan toinen 2018) ja samaa tasoa kuin Petterssonin (Calder-kisan voittaja 2019). Silti Makarin tulokaskausi on ollut tähän saakka niin poikkeuksellinen, että hän on minun suosikki tällä hetkellä tuon voittajaksi.

Hyvä tuore youtube-video tulokaskisasta:


 
Viimeksi muokattu:

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tällä hetkellä kisa on menossa mielestäni Makarille. Viimeisten 40 vuoden aikana tulokaspuolustajista vain Brian Leetch (kaudella 1988-89, 1.04 pistettä peli) ja Larry Murphy (1980-81, 0.95) ovat keränneet paremmalla pistekeskiarvolla tehoja tulokaskaudella kuin Makar. Hughes (0.74) on samassa vertailussa viimeisten 40 vuoden ajalta 11. paras, samoissa suunnilleen Nicklas Lidströmin kanssa. Tehopisteet tuossa kisassa painavat eniten ja niissä Makarilla on etu.

Lisäksi vuotta vanhemman Makarin puolustuspeli on nähdäkseni vähän Hughesia edellä, vaikka Hughesin puolustuspeli on parempaa kuin monista paikoista saa lukea. Hän on ollut esimerkiksi tilastoilla mitaten Canucksin paras puolustaja pitämään omia puhtaana silloin kun joukkue on ollut maalin johtoasemassa ja keskittynyt puolustamaan. Hughes on erinomainen pitämään liikkeensä ansiosta välit hyökkääjiin kunnossa eikä ole karvauksissa usein ongelmissa.

Hughesista puhuttaessa pitää nostaa esiin tilasto, jonka mukaan koko NHL:ssa puolustajista vain Roman Josi ja Thomas Chabot ovat pitäneet kiekkoa Hughesia enemmän peliä kohden. Vancouver on ollut erittäin riippuvainen Hughesista ja sanoisin (värilaseilla) että jopa enemmän kuin Colorado Makarista. Tuo tulokaspakille älytön kiekollisen pelin kuorma on toisaalta tuonut ajoittain myös virheitä. Niitä tulee tietysti kaikille, mutta etenkin niille jotka ovat paljon kiekon kanssa tekemisissä.

Kumpikin puolustajista pelaa tällä hetkellä historiankin valossa niin harvinaisia tulokaskausia puolustajille, että en usko muiden heitä haastavan, vaikka hyviä tulokkaita on muuallakin. Omasta mielestä Hughesin tulokaskausi on ollut parempi kuin Vancouverin viime kausien tulokkaista Boeserin (Calder-kisan toinen 2018) ja samaa tasoa kuin Petterssonin (Calder-kisan voittaja 2019). Silti Makarin tulokaskausi on ollut tähän saakka niin poikkeuksellinen, että hän on minun suosikki tällä hetkellä tuon voittajaksi.

Hyvä tuore youtube-video tulokaskisasta:



Helppo olla samaa mieltä.
Harmi sinäänsä että ne pisteet ovat puolustajille niin tärkeitä kun "lähtökohtaisesti" puolustajan olisi tarkoitus pitää oma pää puhtaana mutta se nyt on mitä on.
Tuo että pystyy/osaa pitää välit kohdillaan on kyllä oikeasti tärkeä asia joka kuulostaa todella triviaalilta mutta pelissä se on yllättävän vaikeaa, ainakin omasta mielestä. Sehän on noin paperilla aivan älyttömän yksinketaisesta että "oot siinä ~1m säteellää omasta miehestä" tai vastaavaa mutta kun on oikeasti maailmanluokan tähtiä vastassa niin se on vaan eri asia.

KIekon pitämisestä sen verta sanon että vaikka se on varmasti ihan kiva asia että on kiekko hallussa (en tiedä miten tuo statistiikka tarkalleen toimii) niin sehän ei itsessään puhtaasti ole hyvä asia. Ainakin teoriassa voi olla että on siellä oman maalin takana kiekon kanssa kun ollaan häviöllä. Toisaalta se voisi myös tarkoittaa että hassuttelee kiekon kanssa av:lla eikä vastustaja saa pois. Siinä mielessä aika turha statsi ilman "kontekstia". Samaa voisi melkeinpä sanoa virheiden määrästä, luontevaa että määrä kasvaa sitä mukaa mitä peliaika kasvaa, oleellista on se että missä ne virheet tapahtuu ja missä suhteessa peliaikaan.
Määrä on tavallaan ihan sama, samaten missä se virhe tapahtuu. Kivempi tottakai jos ei tapahdu virheitä mutta ...

Loppuun vielä kysymys, kumpi voittaisi Calderin (nykynäytön perusteella) Makar 2019-20 vs Pettersson 2018-2019 ?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harmi sinäänsä että ne pisteet ovat puolustajille niin tärkeitä kun "lähtökohtaisesti" puolustajan olisi tarkoitus pitää oma pää puhtaana mutta se nyt on mitä on.
Tuo on vähän sama kuin Norriksessakin tai hyökkääjillä Selke Trophy -äänestyksissä. Pelaajien pitää tuottaakin paljon saadakseen ääniä. Jos nyt vaikka omasta suosikkijoukkueesta puhun esimerkin kautta, niin onko siellä Miller vai Sutter ollut parempi puolustava hyökkääjä? Toinen saa paljon oman pään aloituksia, keskittyy siihen puolustuspeliin ja kantaa alivoimakuormaa, mutta ei juurikaan tee tehoja. Toinen tekee ja vie kiekkoa paljon hyökkäyspäähän missä ei omaan maaliin uhkaa tule, mutta ei pelaa juurikaan alivoimaa eikä häntä käytetä puolustavassa roolissakaan. Veikkaisin, että Miller on huomattavasti lähempänä palkintoa tällä hetkellä (tuskin kuitenkaan on edes ehdolla), vaikka tuo ei ole ollut hänen roolinsa toisin kuin Sutterilla.

Tuo on enemmänkin makuasia, miten näkee vaikka jonkun puolustajan puolustuspelin verrattuna muihin ja miltä kannalta tuota tarkastelee. Hughes on esimerkiksi NHL:n puolustajista kärkipäässä tilastoissa kun puhutaan puolustajien omalta alueelta kiekon nostoista tai hyökkäyspäähän tulemisesta kiekollisena. Hän on liikkeensä vuoksi mielestäni joukkueen paras menemään omassa päässä oleviin irtokiekkoihin. Lasketaanko tuo myös puolustavaksi peliksi? Vai onko puolustuspeliä esimerkiksi pelkästään oman maalin lähellä pelaaminen tai oman alueen peli kiekottomana? Omasta mielestä tuo kiekollisuus on samalla hyvää puolustuspeliä.

laamis kirjoitti:
KIekon pitämisestä sen verta sanon että vaikka se on varmasti ihan kiva asia että on kiekko hallussa (en tiedä miten tuo statistiikka tarkalleen toimii) niin sehän ei itsessään puhtaasti ole hyvä asia. Ainakin teoriassa voi olla että on siellä oman maalin takana kiekon kanssa kun ollaan häviöllä. Toisaalta se voisi myös tarkoittaa että hassuttelee kiekon kanssa av:lla eikä vastustaja saa pois. Siinä mielessä aika turha statsi ilman "kontekstia".
Teoriassa kyllä noin. Toisaalta jos joku pelaaja alkaisi uunoilla tuohon malliin, Green eikä kukaan toinenkaan valmentaja antaisi peliaikaa. Hughesin tapauksessa hän ei pelaisi joukkueen eniten ellei valmentaja olisi ollut tyytyväinen siihen kiekonhallintaan mikä hänellä on ollut. Tuossa tapauksessa tilastotkaan eivät olisi kovin hyviä tuossa asiassa. Mikään kaiken valaiseva tilasto tuokaan ei toki ole. Kertoo vain siitä, että hyvin on nuori tulokas heti alkanut ottamaan vastuuta joukkueessa.

laamis kirjoitti:
Loppuun vielä kysymys, kumpi voittaisi Calderin (nykynäytön perusteella) Makar 2019-20 vs Pettersson 2018-2019 ?
Äänestäjien kautta veikkaisin Petterssonia ainakin jos olisi pelannut koko kauden. Hän oli hyökkääjänä näkyvämpi. Aika monet Canucks-fanit pitävät Hughesin tulokaskautta kuitenkin jopa parempana. Omasta mielestäni.. heittäisin kolikkoa.
 
Viimeksi muokattu:

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Vaikka viime kesän draftin kärjestä ei tule tämän kauden vuoden tulokasta, niin ihan mielenkiintoisen tasaväkinen kisa sielläkin on menossa. Tällä hetkellä tilastot ovat:



NimiPelitMaalitSyötötPisteet+/-Peliaika
Kaapo Kakko5581220-2214:41
Jack Hughes5171320-2215:54
Kirby Dach5481119-314:03
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kauden paras tulokasveskari on tainnut vaihtua tässä viimeisen reilun kuukauden sisään? Jos se alkukaudesta oli kakkosmaalivahtina voittoja toisensa perään pelaamaan päästessään kerännyt Ilya Samsonov, ja sitten tammikuussa liigan kuumimpana veskarina huippuotteita esittänyt Elvis Merzlikins - on se helmikuun alusta lukien sitten ollut MacKenzie Blackwood. Blackwood on tuolla ajanjaksolla pelannut kahdeksan peliä ja torjuntaprosentti niistä on tarkasteluajanjaksolla koko NHL:n paras (.961 SV%). GAA on 1.48 ja se on koko NHL:n toiseksi paras. Nollapelejäkin kertynyt pari kappaletta ja kaikki tämä heikkoa kautta pelanneet Devilsin maalinsuulla.

Tässä vielä Blackwood vs. Merzlikins. vs. Samsonov tilastollisessa vertailussa:

Pelatut ottelut:
45 Blackwood
32 Merzlikins
25 Samsonov

Voitot
21 Blackwood
16 Samsonov
12 Merzlikins

Torjuntaprosentti
.922 Merzlikins
.917 Samsonov
.916 Blackwood

Torjuntaprosentti 5v5 pelissä
.931 Merzlikins
.930 Blackwood
.927 Samsonov

Korkean maalipaikan tilanteiden torjuntaprosentti 5v5 pelissä
.873 Blackwood
.847 Merzlikins
.837 Samsonov

Päästettyjen maalien keskiarvo
2.39 Merzlikins
2.40 Samsonov
2.71 Blackwood

Päästettyjen maalien keskiarvo 5v5 pelissä
2.12 Samsonov
2.17 Merzlikins
2.31 Blackwood

GSAA (Goals Saved Above Average) 5v5 pelissä
12.25 Blackwood
9.16 Merzlikins
4.41 Samsonov

Nollapelit
5 Merzlikins
3 Blackwood
1 Samsonov

------

Devilsin seuraaminen ollut vähäisempää ja eipä muutoinkaan Blackwoodia ole nähdäkseni otsikoissa näkynyt yhtä paljoa kauden mittaan kuin kahta muuta tulokasveskaria, mutta on sieltä takaa hiljaisuudessa noussut jopa laadukkaan tulokasveskarikolmikon parhaaksi tämän kauden osalta (tässä vaiheessa kautta). Tässä Blackwoodin puolesta puhuvia tekijöitä:

- Pelannut selvästi enemmän kuin muut tulokasmaalivahdit.
- Pelannut selkeästi heikomman puolustuksen takana.
- Pelannut nousujohteista kautta kun taas kahdella muulla oli enemmänkin kuuma aloitus ja sitten hiipuneet. Tai siis Merzlikinsilla kyllä heikko aloitus mutta säännöllisesti pelaamaan päästessään Korpisalon loukkaantumisen jälkeen oli heti kuumana ennen kuin alkoi viime viikkoina hyytymään ennen omaa loukkaantumistaan, ja sitten Samsonovilla vähän vastakkaisesti kun pelasi erinomaisesti harvakseltaan pelaamaan päästessään mutta kun annettiin mahdollisuus haastaa Holtby tosissaan ykkösmaalivahdin paikasta alkoi otteet ailahdella.
- Eniten voittoja ja muissakin tilastoissa ei kalpene yhtään kilpailijoilleen.

Riittääkö tämä sitten Blackwoodilta vielä Makarin ja Hughesin rinnalle kärkikolmikkoon Calderissa on asia erikseen, mutta tässä vaiheessa hänet voisi hyvin nostaa tulokasveskarien ykköseksi. Toki asiat ehtivät vielä muuttua paljon, mutta Blackwoodin voinee nostaa Devilsin pettymykseksi muodostuneen kauden yhdeksi parhaista onnistujista jo nyt?

Tokihan tässä olisi sitten Rangersin nuori venäläisveskari Ilya Shesterkin kovaa vauhtia ollut nousemassa tässä keskustelussa ykköseksi mutta valitettavasti kausi tyssäsi joksikin aikaa auto-onnettomuudessa tulleisiin vammoihin, ja sen myötä pelimäärä tulee jäämään hyvin pieneksi. Säilyttää tulokasstatuksensa ensi kauteen ja sitten sen osalta voidaankin jo nyt nostaa yhdeksi ennakkosuosikiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
"Blackwood on tulokas?" oli ensimmäinen ajatus kun luin tuota. Tuntuu olleen jo sen verran aikaa liigassa.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Tiukille tosiaan meni että Blackwood ei olisi enää tällä kaudella tulokas. Hän pelasi viime kaudella 23 ottelua kun raja on 25 ottelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös