Tuleepa ikävä Toivaa :(

  • 2 717
  • 9

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Ensi kaudella 957 selostaa sekä Ipan, että Tapparan VIERASottelut. Kotiotteluista raportoidaan tunnelmat (mitähän tämäkin tarkoittaa ?) . Radio Plussan Lasse Toiva oli kyllä aivan legendaarinen, eläytyi peliin paremmin kuin kukaan muu, häntä tulee ikävä ... Nyt saadaan sitten kuunnella Lindgrenin selostuksia. Tuli kyllä vähän suru puseroon, kun kuulin tuon uutisen.

Edit : Sain vielä varmistuksen, eli kummankaan joukkueen kotiotteluja EI selosteta taloussyistä ( uskotaan, että jos kotipelejä ei selosteta radiossa => enemmän katsojia).
Mielestäni tämä oli tamperelaisten kiekkofanien suurin kohtaama vääryys pitkään aikaan ...
:mad:
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Saati kaukofaneille.

Niin lähinnä meille Tappara(ja myös Ilves tietenkin) faneille, jotka asumme vähän kauempana ja joilla ei ole mahdollisuutta tulla läheskään joka kotipeliin tuo on vielä ikävämpää. Netin kautta otteluiden kuuntelu on ollut loistava keino jännittää oman joukkueen mukana kuunnellessa ottelua. Nyt pitää vain sitten radio suomea kuunnella. Eiköhän matseihin ole menossa ihan yhtä paljon väkeä, oli sitä selostusta tai ei. Ainoastaan Tapparan/Ilveksen seurattavuus nyt vähenee.
 

axe

Jäsen
Ei se tamperelaisille niin hirveä vääryys ole. Meillä kun on sentään ainakin teoriassa mahdollisuus tosiaan mennä ihan itse paikan päälle ja olla se maksava katsoja, mitä Ilves ja Tappara tällä käytännöllä ilmeisestikin hakevat.

Ja vääryys se on taas niille Tampereen ulkopuolella ehkä kaukanakin asuville, joilla voisi todella olla haluakin nähdä peli ihan paikan päältä, mutta pitkän matkan takia ei varsinkaan viikolla yksinkertaisesti pääse tai ehdi ajelemaan Hakametsään saakka.

Mitä tulee Toivan mahdolliseen katoamiseen ääniaalloilta, niin enpä usko Ilves-fanienkaan miestä sen jälkeen kaipaavan, kun on pari peliä kuunnellut Lindgreniä ja todella saanut tietää mitä pelissä tapahtui sen mielettömän meuhkaamisen sijasta.

Jotenkin minä näkisin tuota selostamattomuutta parempana ratkaisuna jonkinlaisen nettiradiotaksan. Maksettaisiin siitä että saisi kuunnella pelin netin kautta. Mutta onko sellaista <I>toimivaa</I> maksusysteemiä? Olisiko Tappara- ja Ilves-faneilla halua maksaa sellaisesta mikä on aina ollut ilmaista?
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Toiva

Niin. Minunkin kaiuttimeni silloin Tampereella asuessani kastuivat läpimäriksi Toivan meuhkaamisesta johtuneen syljenerityksen vuoksi. Asennetta miehellä oli, sitä ei voitane kiistää.

Valitettavaa, mikäli kotiotteluita ei enää selosteta. Kaikilla, esim. opiskelijoilla ei ole varaa käydä joka kotipelissä. Varsinkin oman joukkueen ottelut kuuntelisi mieluummin kotona kokonaan, ei radiosuomesta pätkittäin merisäineen.

Vaikea on uskoa yleisömäärän merkittävää kasvua radiopannan seurauksena. Paljon on ihmisiä, jotka kuuntelevat olosuhteiden pakosta pelejä radiosta. Olivat he sitten töissä tai asuivat kohtuuttoman kaukana kiekkokehdosta. Seurauksena on, että joukkueiden huomioarvo laskee, ei paljon, mutta kuitenkin.
 

Hade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyllä Lassea tulee ikävä. Vaikkei kukaan saisi hänen selostuksestaan selvää sen mielettömän meuhkaamisen sijasta, niin kyllä ainakin itse olen tiennyt aika tarkalleen, mitä kaukalossa on tapahtunut. Lasse osaa hehkuttaa, Lasse elää tunteella mukana, ja osaa jopa mielestäni selostaa kaukalon tapahtumia ihan riittävän hyvin.

Maailman paras selostaja, Lindgren, ei tunnu omalta. Lasse on ilvesläisten suosikki, ei Lindgren.

Täytynee alkaa ensi kaudella kiertää myös vierasotteluita todenteolla.

Hade
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ymmärrän täysin, että muiden kuin ilvesläisten mielestä Toivan selostus saattaa olla ärsyttävää kuunneltavaa. Ilvesläisittäin hän kuitenkin oli ja on lähes täydellinen selostaja ja se on kuitenkin ainoa asia mikä merkitsee. Ei paikallisradioselostusten tarvitse olla mitään puolueetonta ja objektiivista selostusta. Toiva elää Ilveksen mukana yhtä intensiivisesti kuin Mertaranta kiekkoleijonien mukana. Kyllä se on ihan eri fiilis kuunnella ja jännittää oman suosikkijoukkueen vieraspeliä, kun selostajan äänestä kuulee sen saman jännityksen ja tuskan jokaisesta pienestä kiekon pomppimisesta.

Lindgren on loistava selostaja, sen olen itsekin useaan otteeseen todistanut. Toivoisin syvästi, että mies nähtäisiin joskus Hockey Nightin selostajana. Tästä huolimatta Toiva on ylivoimainen vaihtoehto Ilveksen ottelujen selostamiseen. Vaikea uskoa, että Lindgren pystyisi välittämään niitä samoja tunteita eetteriin kuin Toiva. Kyllä sitä tuuletusta ja karjumista oli vaan mahtava ilvesläisenä kuunnella.
 

Vesku

Jäsen
Nimenomaan, Lindgren jos joku pitäisi pistää Hockey Nightiin. Sitten tulee miettimistä, kuka selostaisi 957:ssa Ilveksen ja Tapparan vieraspelit sunnuntaisin ja play offseissa. Toiva Ilvekselle ja Tapparalle vaikka Mäkinen, ellei parempaa löydy, ei kai niitä tuurattavia pelejä niin paljon tulisi.

Kotipelien kuuntelemisen mahdollisuuden menettäminen on kyllä huono juttu muilla paikkakunnilla asuville, mutta lähempänä Tamperetta asuvat saattavat mennä nyt herkemmin halliin kun selostusta ei tule kokonaan. Selostus taitaa olla samanlaista kuin Tampere Unitedilla oli viime kesänä Plussalla (vieraspelit ja Haka-pelit kokonaan, kotipeleistä oli aika pitkiäkin selostuspätkiä ja välillä oli muuta radio-ohjelmaa).

Vieraspelejä pitää lähteä katsomaan mahdollisuuksien mukaan, esim. pääkaupunkiseudun pelit ja jotain viikonloppupelejä. Toivan selostuksessa oli sitä Ilves-fiilistä mukana ja niitä oli kiva kuunnella. Harmi kun kellään ei ole laittaa nettiin HIFK-sarjan 1. ja 5. pelin jatkoaikamaaleja, kun en kuullut kumpaakaan. Hopeakaudella 1997-98 peli kulki hienosti, mutta erityisesti vieraspelien kuunteleminen oli tylsää, kun sillä kaudella Jukka Loukio oli tuuraamassa ja Ilveksen maaleja ei melkein huomannutkaan. Kotipeleissä sentään vähän ääni irtosi.

edit: Lindegren -> Lindgren, Prosessori prkl!:)
 
Viimeksi muokattu:

Chelly#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa & Blackhawks
Todella pettynyt asiaan, jokaiseen peliin ei todellakaan ole mahdollisuus tulla ja tällöin plussa on tarjonnut palveluitaan elää hengessä mukana. 12:sta pelissä kävin kuluneella kaudella. Tämä lähetyksettömyys ei ainakaan lisää näitä kertoja. Ei mun käteisvarat lisäänny yhtään että voisin yhtään enempään päästä. Ikävä fakta. Sanokaahan mitä teen akkaehokkaalle kun se per*ele kannattaa porkkanoita?! Lemppaanko pihalle vai onko vielä toivoa?! Onhan hän nyt sentään jo neljännesvuosisadan ikäinen eli aate on aika voimakas epäilisin...tämähän nyt ei liittynyt mitenkään aiheeseen mut...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mä kuuntelen mielummin tasokasta ja puolueetonta selostusta paikallisradiosta. Sellaisessa järjettömässä oman seuran hypetyksessä ei ole mitään järkeä, saavat vaan kannattajat omasta joukkueestaan aivan väärän kuvan, jota tulevat sitten vaikka internetin keskustelupalstoille uhoamaan.
 

Prosessori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähettänyt käyttäjä Vesku
Nimenomaan, Lindegren jos joku pitäisi pistää Hockey Nightiin.

Ei Penttiä, kiitos. ;)

Itseasiassa Toiva teki Ilveksen peleistä huomattavan paljon värikkäämpiä kuin ne todellisuudessa olivat! Ässät-Ilves -pelitkin tuntuivat joiltain finaaleilta, vaikka taso ei välistä ollutkaan niin kovin huima. Tosiaan ottaa pikkasen pattiin, kun meikäläiselläkin tulee väistämättä kauden aikana pari Ilveksen kotipeliä, joihin en millään pääse joko työesteiden tai oman pelin johdosta. Silloin mieluusti kuuntelisin niitä radiosta tuttuun tapaan. Mutta kyllähän tämänkin ratkaisun tavallaan ymmärtää, nyt faneilta vaaditaan vain suurempaa panostusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös