Treidispekulaatiot ja huhut 2022–2023

  • 376 256
  • 1 312

HaPo

Jäsen
Ei varmasti Bo tule antamaan kaveri alennusta tai jos joukkue menestyy, miksi hylkäsi Canucksin 7.5m lapun eli varmasti painaa myös kuka tarjoaa sen paremman pahvin eli voi olla että Bo pahvi on +8.5M ja varmasti haluaa jenggiin missä voi ottaa johtajan roolin ja missä sitä on tarjolla. Bo saanut hiljattain taas perheenlisäystä eli haluaa kaupunkiin ja ympäristöön missä on hyvä olla, esim Gadreaun kohdalla siksi valitsi Columbus, vähän kun tutkii ja katsoo haastatteluita ja artikkeleita tulee semmonen fiilis että viihtyy ei isoissa kaupungeissa enemmän maanläheinen tyyppi
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Lou voisi koittaa lähestyä Hurricanesia treidiehdotuksella, jossa Sebastian Ahot vaihdettaisiin päittäin. Onnistumisprosentti tuolle treidille on pyöreä nolla, mutta ainahan sitä voi yrittää.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Bostonilla saattaa olla kesällä tilanne että molemmat Bergeron ja Krejci ovat laitteneet luistimet naulaan. Silloin tarvitaan uusi kärkimies uutta nousua vetämään. Bostonin joukkue saattaa tosin hajota rajusti (seitsemän UFA-hyökkääjää), joten siellä voi olla edessä vaisummat ajat. Rahaa Boston tosin pystyisi laittamaan pöytään isosti, mutta eiköhän heillä ole Pasternak (myös UFA) ensisijaisena, joka pitää saada jatkamaan.
Teoriassa voi erittäin vaisutkin ajat olla, mikäli Pastrnak kävelisi ulos eikä Bergeronia ja Krejcia korvattaisi mitenkään. Mutta kun nyt tätä "rajua hajoamista" olet ennustanut parissakin ketjussa, niin vilkaistaanpa mitä nuo mainitsemasi seitsemän UFA-hyökkääjää/yhdeksän UFAa pitää sisällään, noin kilpailukykyisenä pysymisen kannalta.

1) Pastrnak, mainitaan nuorena eliittipelaajana itseoikeutetusti ensin. Kyllähän Bruinsin suunta näin ollen tästä riippuu, mutta Bostonin syväkurkut eivät ole missään vaiheessa vaikuttaneet olevan kovin huolissaan, ja juuri nythän oli ihan valtakunnan verkossa kerrottu että jatko on "very close".

2&3) Bergeron & Krejci, ei varmaan tarvi kerrata sen tarkemmin, kuin että jos lopettavat niin vähintään toisen tilalle tarvitaan huippusentteri.

4) Foligno, hyvä pelaaja nelosen roolissa ja liideri, mutta pahasti ylipalkattu. Jos kesälläkin kulkee niin jatkaakin sopii mutta selvästi halvemmalla, jos lähtee niin joka tapauksessa tämä panos tullaan korvaamaan pienemmällä hitillä kuin tähän asti.

5) Nosek, kelpo nelossentteri, onko ylipalkattu vai ei niin riippuu siitä miten arvottaa puolustusosaamisen ilman tehoja. Jos Bruinsin nykyjohto on jossain ollut järjestelmällisen hyvä, niin nelosen halvat duunarihaut ovat täyttäneet paikkansa. Korvaaminen samaan hintaan tai halvemmalla ei ole ongelma.

6) Smith, sympaattisella hyrrällä on menossa todella vaikea kausi ja vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Sopimuksen loppuminen on Bruinsin kannalta hyvä asia.

7) Clifton (puolustaja), tehnyt uransa varsin hyvänä ja viihdyttävänä seiskapakkina, jota ei ole halunnut nähdä vakituisesti pelaamassa. Montgomeryn hänelle sopivan systeemin ja sopivien pakkiparien myötä on noussut kirkkaastikin pelaavaan kokoonpanoon ja ollut hyvä, mutta minään runkopalasena häntä ei voi pitää. Onko todellinen taso tällä kaudella nähty, vai se millä on painanut monta vuotta? En uskaltaisi kiinnittää sellaiseen lappuun, minkä todennäköisesti tämän kauden jälkeen saa, vaikka olisi varaakin. Toki siinä mielessä iso menetys, että samaan hintaan ei saa sitä panosta, jonka on tällä kaudella pöytään tuonut.

Se on ihan selvä homma, että milloin Bergeron lopettaakin, niin se on Bruinsille mullistus ja yhden aikakauden loppu. Sama pätee pienemmässä määrin Krejciin. Kuitenkin kun Pastan jatko vaikuttaa todennäköiseltä, niin erikoiselta tuntuu miltään muulta kantilta puhua joukkueen hajoamisesta, kun eihän tuolta muuten ole lähdössä kuin käytännössä jämiä (Smithistä jopa halutaan eroon) eikä mitään runkopelaajia todellakaan - Foligno ehkä kopin puolella, mutta tuo on halpa jos halutaan pitää.

Siispä jos kärkijoukkue pysyy muuten ennallaan, paitsi kärkisentteri tai kaksi lopettaa, niin luulisi tuon olevan kärkisentterille verrattain houkutteleva osoite menestyspotentiaalin kannalta? Cappiin mahduttaminen toki on oma, paljon haastavampi kysymyksensä.

Seitsemättä UFA-hyökkääjää tai kahdeksatta ja yhdeksättä UFA-pelaajaa en edes osaa nimetä ellei viitata joihinkin farmipelaajin tms. Strålman? Varmaan pressiboksissa keväämmällä ihan korkeintaan kasipakkina, mutta eihän tuo lähtökohtaisesti pelaamaan mahdu.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Friedmanin 32 Thoughtsista muutamia huhuja:

- Canucksista Friedman pohdiskelee Demkon, Boeserin ja Myersin tilannetta.
- Bruinsin uskotaan etsivän vasemman puolen pakkia.
- Sharks kyselee maalivahtilupauksia kauppoja tehdessään.
- "Joukkueet tietävät" Devilsin olevan erittäin kiinnostunut Meieristä.
- Oilers on kysellyt Bjugstadia, josta muutama muukin joukkue voi olla kiinnostunut. Hinta luultavasti 2.–3. kierroksen varausvuoro. Oilersin uskotaan kyselleen myös Gostisbeheren perään.
- Oilers ja Vegas ovat ilmeisesti kiinnostuneita Acciarista. Myös Barbashev on linkitetty Vegasiin.
- Lafferty kiinnostanee ostajia. Halpa ja kovaa pelaava roolipelaaja.

 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Sama mies kertoo myös seuraavaa: Friedman states: “I think Horvat is going to get signed. I was going through it today. I think the Islanders have five other forwards who are represented by Newport which is the agency that represents Horvat. There are a lot of familiarities there. And, if you remember, (J.G.) Pageau, when they traded for him a couple of years ago, they got an extension done on the same day. I think there was permission there at the time. There’s just a lot of familiarity between the Islanders and Newport. I find it hard to believe that we’re not gonna see an extension there.”
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sharks kyselee maalivahtilupauksia kauppoja tehdessään.
Totta kai kyselee. Eihän organisaatiossa ole alle 25-vuotiaita maalivahteja kuin Straus Mann, Eetu Mäkiniemi, Zachary Emond ja Benjamin Gaudreau. Lisäksi Kähkönen 26-vuotias.

Okei, ehkä kukaan edellä mainituista ei ole enää kaikista lupaavin, mutta kyllä tuo syvyys mielestäni riittää. Mann pelasi hyvän yliopistouran ja torjui jenkkien maalilla olympialaisissa. Tämä kausi on ehkä ollut pettymys, mutta en vielä luovuttaisi. Peliaika on ollut tiukilla kun Dell ja Mäkiaho ovat jakaneet päävastuun. ECHL:ssä on myös tullut muutama peli hyvillä tilastoilla, samoin kuin Emondilla.

Myös Sharksin 3. kierroksen varaus ja Kanadan U20-joukkueen kakkosveska Gaudreau on pakko laskea vielä lupaavaksi vahdiksi, vaikka kausi Sarniassa onkin mennyt alle odotusten.

Jos jokin aukko organisaation lupauksissa on, se on puolustuksessa. Ei hyvä maalivahtiprospekti tietenkään huonoa tee mutta pääfokuksen pitäisi olla muualla. Kun vielä tiedetään, että veskojen kehitystä on aika vaikea ennustaa. Tarkkana Grier!

Sharks liikuttanee Meierin ja Reimerin lisäksi Boninon, joka kelvannee syvyyshankinnaksi lähes kaikkiin joukkueisiin. Couturestakin oli jotain pientä spekulaatiota (lähinnä että olisi täydellinen kakkossentteri esim Avsiin), mutta ei onneksi tuolla lapulla liiku mihinkään. Meierin myynnin vielä hyväksyn, mutta Couturen poistuminen viiltäisi tässä vaiheessa liian syvältä.
 
Totta kai kyselee. Eihän organisaatiossa ole alle 25-vuotiaita maalivahteja kuin Straus Mann, Eetu Mäkiniemi, Zachary Emond ja Benjamin Gaudreau.

Toisaalta ei sellaista organisaatiota olekaan, jossa ei olisi määrällisesti riittävästi nuoria maalivahteja. Kysymys kuuluukin riittääkö laatu?
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Toisaalta ei sellaista organisaatiota olekaan, jossa ei olisi määrällisesti riittävästi nuoria maalivahteja. Kysymys kuuluukin riittääkö laatu?
Niinpä. Entä riittääkö se sitten, kun organisaatioon hankitaan yksi nuori vahti lisää?

Gaudreau oli vuosi sitten ja on toivottavasti vieläkin hyvin potentiaalinen. Mennyt Kanadan maajoukkueet läpi. Toki voi kertoa myös siitä ettei hyviä kanukkiveskareita ole samassa ikäluokassa. Enpä tiedä katsotaanko organisaation maalivahtipool kovin paljon paremmaksi, jos sinne treidataan joku 3-5. kierroksella varattu hyvän kauden pelannut maalivahti. Tai no, arpoja kannattaa tietenkin olla useampi jos haluaa voittaa. Eli kai niin voi sanoa. Suurempi tarve silti muualla.

Tietenkin jos sisään tulisi joku Wallstedtin kaltainen selkeä huippulupaus, niin tilanne on toinen. Harmi ettei Wild taida olla Meieristä kiinnostuneiden joukossa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Ei varmasti Bo tule antamaan kaveri alennusta tai jos joukkue menestyy, miksi hylkäsi Canucksin 7.5m lapun eli varmasti painaa myös kuka tarjoaa sen paremman pahvin eli voi olla että Bo pahvi on +8.5M ja varmasti haluaa jenggiin missä voi ottaa johtajan roolin ja missä sitä on tarjolla. Bo saanut hiljattain taas perheenlisäystä eli haluaa kaupunkiin ja ympäristöön missä on hyvä olla, esim Gadreaun kohdalla siksi valitsi Columbus, vähän kun tutkii ja katsoo haastatteluita ja artikkeleita tulee semmonen fiilis että viihtyy ei isoissa kaupungeissa enemmän maanläheinen tyyppi
Eihän tuo mikään ensimmäinen, eikä viimeinen kerta olisi, kun viimeistä kauttaan joukkueessa pelaava pelaaja kieltäytyy jatkosopimuksesta, mutta vapaana agenttina tekeekin vastaavanlaisen tai jopa mahdollisesti huonomman sopimuksen jonkun toisen seuran kanssa. Joskus pelkkä maisemanvaihdos voi olla tärkeämpää kuin raha. Toki nämä ovat aina osittain spekulaatioita, koska hylätyistä sopimustarjouksista ei mitään virallista tietoa ei koskaan tule. Esimerkiksi John Tavaresin huhutaan jättäneen pöydälle Islandersin 8 vuoden 88 miljoonan tarjouksen, mutta teki sitten Leafsin kanssa 7 vuoden 77 miljoonan sopimuksen.
 

ipaz

Jäsen
Siispä jos kärkijoukkue pysyy muuten ennallaan, paitsi kärkisentteri tai kaksi lopettaa, niin luulisi tuon olevan kärkisentterille verrattain houkutteleva osoite menestyspotentiaalin kannalta? Cappiin mahduttaminen toki on oma, paljon haastavampi kysymyksensä.
Bostonin hyökkääjät joilla sopimus jatkuu ovat: Marchand, Hall, Coyle, Zacha, DeBrusk ja Greer. Yhteensä 27 miljoonaa. Tähän päälle Pastan uusi, arviolta 11 miljoonan sopimus sekä Fredericin jatko (noin 1,5 M). Pakisto ilman Cliftonia noin 28 miljoonaa. Maalivahdit Swaymanin uuden sopimuksen kanssa 7-8 miljoonaa. Yhteensä 74-75 miljoonaa.

Ensi kauden Salary Cap on 83,5 eli alle kymmenellä miljoonalla pitäisi hankkia uusi ykkössentteri ja neljästä viiteen muuta hyökkääjää. Sekä vielä seiskapakki, mutta se nyt voi olla joku minimipalkkainen lukeschenn.

Ehkäpä sitten Bergy, Krejci ja Foligno jatkavat ja pelaavat miljoonalla, niin saavat pidettyä kilpailukykyisen joukkueen. Paljon on siitä kiinni, mitä em. herrat päätyvät tekemään.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Bostonin hyökkääjät joilla sopimus jatkuu ovat: Marchand, Hall, Coyle, Zacha, DeBrusk ja Greer. Yhteensä 27 miljoonaa. Tähän päälle Pastan uusi, arviolta 11 miljoonan sopimus sekä Fredericin jatko (noin 1,5 M). Pakisto ilman Cliftonia noin 28 miljoonaa. Maalivahdit Swaymanin uuden sopimuksen kanssa 7-8 miljoonaa. Yhteensä 74-75 miljoonaa.

Ensi kauden Salary Cap on 83,5 eli alle kymmenellä miljoonalla pitäisi hankkia uusi ykkössentteri ja neljästä viiteen muuta hyökkääjää. Sekä vielä seiskapakki, mutta se nyt voi olla joku minimipalkkainen lukeschenn.

Ehkäpä sitten Bergy, Krejci ja Foligno jatkavat ja pelaavat miljoonalla, niin saavat pidettyä kilpailukykyisen joukkueen. Paljon on siitä kiinni, mitä em. herrat päätyvät tekemään.
Kuten sanoin, paljon haastavampi kysymys. Et ole halukas nimeämään niitä yhdeksää UFAa, mitä näköjään edelleen toistelet?

Hiukan tuossa haasteessa helpottaa se, että NHL-valmiita duunarihyökkääjiä on Providencen puolella useampi. Eli tarvittaessa hyökkääjäpaikoille 11-13 on alle millin miehet olemassa, ja siitä voi tulla hyväkin soppa. Silti kyllähän siinä taikatemput saa tehdä, että mahtuu ykkössentteri ja toinen ei-naurettava top9-hyökkääjä, eli ellei papat jatka polkuhintaan niin vaikeita muutoksia joutuu tekemään.

Mutta tähän cap-pyörittelyyn ei minun ollut tarkoitus laajemmin lähteä, vaan huomauttaa, ettei Bruins ole mikään mahdoton osoite sentterille, ja ettei mitään kokoonpanon räjähtämistä osiin ole tulossa ellei toimisto sellaisia ratkaisuja ihan itse tee.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Bostonin hyökkääjät joilla sopimus jatkuu ovat: Marchand, Hall, Coyle, Zacha, DeBrusk ja Greer. Yhteensä 27 miljoonaa. Tähän päälle Pastan uusi, arviolta 11 miljoonan sopimus sekä Fredericin jatko (noin 1,5 M). Pakisto ilman Cliftonia noin 28 miljoonaa. Maalivahdit Swaymanin uuden sopimuksen kanssa 7-8 miljoonaa. Yhteensä 74-75 miljoonaa.

Ensi kauden Salary Cap on 83,5 eli alle kymmenellä miljoonalla pitäisi hankkia uusi ykkössentteri ja neljästä viiteen muuta hyökkääjää. Sekä vielä seiskapakki, mutta se nyt voi olla joku minimipalkkainen lukeschenn.
Niin ja todellisuudessa tuo palkkakaton tilanne on vielä hahmottamaasi kimurantimpi, sillä Bergeronin (2.5 miljoonaa) ja Krejcin (2 miljoonaa) bonukset pitää saada sisällytettyä palkkakaton alle.
Noita voi myös sisällyttää tälle kaudelle.

EDIT: pahoittelut pienoisesta OT:sta, osaltani jatkan tätä sille paremmin sopivassa ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Profet

Jäsen
Nuohan voi kai liu'uttaa vielä seuraavallekin kaudelle..? Ihan varma en tästä kuitenkaan ole..

Joka tapauksessa se pointti Bostonin kohdalla oli alunperin se, että kyllä he halutessaan yhden Horvatin tuonne muokkaa. Miten, se on eri asia. Ja tuleehan se varmasti maksamaan, jos joku Reilly ja Grzelcyk pitää capdumpata pois. Jos kuitenkin menestystä haetaan all-in, niin tuskinpa sekään mikään ongelma olisi...
Ei kai tuommoinen kikkailu ole mahdollista. Jos olisi niin varmasti joku GM olisi tätä käyttänyt joukkueen menestysikkunan ollessa auki ja ottanut bonuskertymät kerralla kunnolla palkkakattoon, kun tämä ikkuna sulkeutuu.
 

ipaz

Jäsen
Kuten sanoin, paljon haastavampi kysymys. Et ole halukas nimeämään niitä yhdeksää UFAa, mitä näköjään edelleen toistelet?
Bostonilla on itse asiassa 12 UFA:aa: Pasta, Bergy, Krejci, Foligno, Smith, Nosek, Wagner, Lettieri / Clifton, Strålman, Carrick / Kinkaid. Seitsemän näistä on NHL-pelaajia ja muut farmissa.
 

HaPo

Jäsen
Eihän tuo mikään ensimmäinen, eikä viimeinen kerta olisi, kun viimeistä kauttaan joukkueessa pelaava pelaaja kieltäytyy jatkosopimuksesta, mutta vapaana agenttina tekeekin vastaavanlaisen tai jopa mahdollisesti huonomman sopimuksen jonkun toisen seuran kanssa. Joskus pelkkä maisemanvaihdos voi olla tärkeämpää kuin raha. Toki nämä ovat aina osittain spekulaatioita, koska hylätyistä sopimustarjouksista ei mitään virallista tietoa ei koskaan tule. Esimerkiksi John Tavaresin huhutaan jättäneen pöydälle Islandersin 8 vuoden 88 miljoonan tarjouksen, mutta teki sitten Leafsin kanssa 7 vuoden 77 miljoonan sopimuksen.
Tavares jätti tuon diilin tekemättä New Yorkin kanssa, koska on kotoisin Torontosta ja Kanukki eli tottakai pitkällä sopparilla kotikulmille ja Torontossa oli Matthews/Marner huippu pelaajat.

Kanadan oma poika Bo treidattiin, koska eivät tarjonneet +8M/kausi sopimusta ja olisi ollut halukas jatkamaan Canuckeissa.

Joten vähän eri lähtökohdat vertaamaan Bo/Tavares kauppaa. Tavares siirtyi vapaana Torontoon ja Horvatista on maksettu kova hinta ja voi kesällä valita tulevan seuran, Kuka maksaa ja missä on roolia tarjolla? nyt täytyy muistaa että Boon kohdalla kysymys on palkasta eli miksi lähtisi alle 7,5m/kausi palkalla muualle kun kapteeni ja pitkäaikainen pelaaja kieltäytyi tosta 7,5m sopimuksesta?

Saarilla on hyvä sentteri osasto Barzal, Nelson, Pageau. Miten saavat Horvatin +8m sopparilla rosteriin? kun katsotaan vielä tota veskari tilannetta, samoin Mayfield jonka palkka tulee nousemaan.

 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
nyt täytyy muistaa että Boon kohdalla kysymys on palkasta eli miksi lähtisi alle 7,5m/kausi palkalla muualle kun kapteeni ja pitkäaikainen pelaaja kieltäytyi tosta 7,5m sopimuksesta?

Saarilla on hyvä sentteri osasto Barzal, Nelson, Pageau. Miten saavat Horvatin +8m sopparilla rosteriin? kun katsotaan vielä tota veskari tilannetta, samoin Mayfield jonka palkka tulee nousemaan.

Islandersin palkkakattotilanteessa ei ole juurikaan mitään ongelmaa ensi kaudelle.

Varlamov sieltä poistuu ja tilalle tullee 1M maalivahti. Ehkä itse Varlamov. Sorokin siirtyy starteriksi. Säästöä 4M. Niin, ja varmaan monet ovat huomanneet, että Sorokin on ollut starter jo 2 edellistä kautta. Ja Varlamov on ens kesänä +35, siitähän se Don Lou ottaa taas jonkun bonus-siirron ens kauden capiin, jne, aina tiennyt kyllä mitä tehdä ja löytänyt porsaanreikänsä. Hänen touhujaan tarvii vähiten epäillä.

Horvatin caphitti on nyt 4 miljoonaa ja jos tolle tekee 8 miljoonan jatkot, niin siitä sitten lisäkulua 4M. Tämä menee Varlamov-säästön kanssa päikseen. Ja Horvat painaa Barzalin laitaan, tai ainakin tulee ottamaan ne aloitukset häneltä, joka tapauksessa samaan ketjuun.

Sitten siellä on ne muut päättyvät sopimukset, joissa ei ole kummoisia palkankorotuspaineita. Wahlströmille tulee jotain nousua, mutta eihän ne ole cappia vastaan edes nyt.
 
Viimeksi muokattu:
Islandersin palkkakattotilanteessa ei ole juurikaan mitään ongelmaa ensi kaudelle.

Hyvin tiivistetty ja ihan samaa mieltä tästä. Tuohon voisi lisätä, Barzalin caphit nousee ensi kaudelle 2,15 miljoonaa uuden sopimuksen myötä. Toisaalta taas helpotusta voisi hakea ulosostolla. Näkisin, että Baileyn (vielä ensi kausi sopimusta jäljellä) tai Palmierin (2 kautta jäljellä) ulososto voisi olla fiksua jos palkkatila alkaa käydä ahtaaksi. Nopeasti laskin, ettei tuosta isoa tai pitkää vaikutusta jää tulevaisuuteen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Vähän tuntuu kovalta sopparilta Horvatille, vaikka loistavaa kautta nyt pelaakin.

Tuo olisi kyllä kova sopimus jopa Horvatille. Viime syksynä pidettiin 50 miljoonan kokonaispakettia kipurajana (joidenkin arvioiden mukaan olisi voinut mennä hieman vielä yli johtuen tuosta kapteenin asemasta), mutta tuohan olisi 10 miljoonaa enemmän. Viiden edelliskauden aikana puhutaan kuitenkin keskimäärin 60 pisteen sentteristä jolla on koko urallaan yksi vitossijan Selke-ääni viime kaudelta. Saa nähdä nouseeko tuo sopimus tosiaan noihin lukemiin sitten tämän kauden jälkeen lopulta.
 

HaPo

Jäsen
Tuo olisi kyllä kova sopimus jopa Horvatille. Viime syksynä pidettiin 50 miljoonan kokonaispakettia kipurajana (joidenkin arvioiden mukaan olisi voinut mennä hieman vielä yli johtuen tuosta kapteenin asemasta), mutta tuohan olisi 10 miljoonaa enemmän. Viiden edelliskauden aikana puhutaan kuitenkin keskimäärin 60 pisteen sentteristä jolla on koko urallaan yksi vitossijan Selke-ääni viime kaudelta. Saa nähdä nouseeko tuo sopimus tosiaan noihin lukemiin sitten tämän kauden jälkeen lopulta.
Näyttää siltä se että se raha tulee olemaan isossa roolissa, kun Bo tekee jatkopahvia ja mikäli jatkaa 8.5m itä-rannikolla, missä ei tule olemaan se puhdas 1.sentteri niin kallis hinta+ Pakistosta/kärkiukkoja pakko liikutella että saa mahdutettua Bo rosteriin. Mikäli tuolla on esim Carolina/Columbus/Arizona, missä pienempi verotus kuin New Yorkissa jotka lähestyy samalla 8.5m lapulla eli verotuksen kannalta vastaisi 9M lappua itä-rannikolla. tai Kekäläinen tarjoaa 70M pitkää pahvia 8,75m/kausi? valintaan vaikuttaa Raha/ Mikä on perheen+lapsien kannalta hyvä paikka kasvaa/ johtavana pelaajana mikä joukkue sitä tarjoaa, miten nopeasti haluaa menestystä?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Horvat on ollut koko uransa tasainen suorittaja. Moni Karjala-lippis ei ole hänestä koskaan kuullutkaan vaikka on nyt matkalla n. 50 maalin ja 90 pisteen kauteen.

On kehittynyt koko NHL:n TOP3-aloittajaksi ja on tälläkin kaudella ottanut hurjimmillaan 24 aloitusvoittoa yhdessä ottelussa.

Tuleva sopimus tullaan tekemään nyky-Horvatin tason mukaan enkä usko että pysähtyy tuohon 8,5 miljoonaan.

Toki tuossa iässä vaikuttaa myös missä on junnuna elänyt ja pelannut ja mitä NHL-seuraa kannattanut. Mutta kaikenkaikkiaan Horvatilla on aivan valtava määrä muuttujia ennen kuin joukkue on valittu. Selvää on ainoastaan se että voi itse valita joukkueensa.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: HaPo
Kekäläinen hommaa ensin draftista Bedardin ja perään heinäkuun markkinoilta Horvatin ja Larkinin. Sen jälkeen rebuild, retool ja kaikki muutkin re-alkuiset sanat voidaan heittää roskiin ja ratsastaa kohti Stanley Cupia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Horvat on ollut koko uransa tasainen suorittaja. Moni Karjala-lippis ei ole hänestä koskaan kuullutkaan vaikka on nyt matkalla n. 50 maalin ja 90 pisteen kauteen.
Itse olen nähnyt Horvatilta ehkä viittä peliä lukuun ottamatta kaikki NHL-pelit hänen yhdeksänä kautena NHL:ssä ja osaltaan helppo yhtyä tuohon tasaiseen suorittajaan. Siis ennen tätä kautta. Tämän kauden meno on ollut poikkeuksellista ja tuon huomaa kyllä tilastoistakin. Ennen tätä kautta tasainen 50-60 pisteen sentteri ja viime kaudella uran ensimmäisen kerran 30 maalin raja rikki. Nyt on sitten menossa 50 maaliin ja 90 pisteeseen.

Kaksi asiaa joissa Horvat on kehittynyt varauksen jälkeen sentteripelissä ovat luistelu ja aloitukset. Luistelu on kehittynyt pikku hiljaa eteenpäin. Aloituksissa nähdäkseni selkeä kehitys tapahtui Manny Malhotran ollessa Canucksin apulaisena. Johtajana ammensi kuulemma paljon esimerkkiä Sedineiltä. Tuo seuraava sopimus tullaan tosiaan mittaamaan tämän kauden näyttöjen pohjalta, joten saa nähdä sitten miten ylös tuo nousee.

Mielenkiinnolla seuraan hänen jatkouraa missä sitten tuleekaan pelaamaan. Jäi itselleni yhdeksi isoksi suosikiksi noiden vuosien jälkeen.
 

HaPo

Jäsen
Horvat on ollut koko uransa tasainen suorittaja. Moni Karjala-lippis ei ole hänestä koskaan kuullutkaan vaikka on nyt matkalla n. 50 maalin ja 90 pisteen kauteen.

On kehittynyt koko NHL:n TOP3-aloittajaksi ja on tälläkin kaudella ottanut hurjimmillaan 24 aloitusvoittoa yhdessä ottelussa.

Tuleva sopimus tullaan tekemään nyky-Horvatin tason mukaan enkä usko että pysähtyy tuohon 8,5 miljoonaan.

Toki tuossa iässä vaikuttaa myös missä on junnuna elänyt ja pelannut ja mitä NHL-seuraa kannattanut. Mutta kaikenkaikkiaan Horvatilla on aivan valtava määrä muuttujia ennen kuin joukkue on valittu. Selvää on ainoastaan se että voi itse valita joukkueensa.
Kun Horvatin kohdalla puhutaan 8,5M luokan sopimuksesta niin pitkällä pahvilla ei nyt voida puhua kalliista diilistä, kun palkkakatto tulee tulevaisuudessa nousemaan. Toki kuka tahansa joukkue pystyy mahduttamaan tuon sopimuksen ensi kaudeksi, mutta silloin avainpelaajia on pakko kaupata pois. Kallis hinta toi on kun puhutaan ensi kaudesta ja Islanderista?

Bo Horvat on kotoisin ja viettänyt lapsuutensa pienessä, rauhallisessa ja maanläheisessä ympäristössä Ontariossa, jossa tykkää viettää myös kesät. Joukkueen valintaan vaikuttaa Raha/ Mikä on perheen+lapsien kannalta hyvä paikka kasvaa. Eli onko iso kaupunki New York/islanders se paikka mihin sitoutuu pitkällä pahvilla? En usko. Tietysti Panarin joka halusi New yorkkiin ja isoihin valoihin.

Columbus/Ohio joukkue kuka kaipaa 1.sentteriä ja laidoilla Johnny-Laine, tuleva kesän kärki varaus? Columbus ketkä pystyy tarjoamaan pitkää 70m pahvia 8,75m vuodessa ja palkasta jää myös verojen jälkeen enemmän käteen, koska pienempi verotus kuin New York. Paikkana sitoutua Columbus olisi ehkä eniten houkuttelevin. Bo pelaa kauden loppuun rannikolla ja pleijarit? ja katsoo vaihtoehdot. Saa nähdä tekeekö sopparin vaikka rannikolta tarjotaan 8,5m lappua?
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Eli onko iso kaupunki New York/islanders se paikka mihin sitoutuu pitkällä pahvilla? En usko. Tietysti Panarin joka halusi New yorkkiin ja isoihin valoihin.

En osaa arvioida Horvatin motiiveja, mutta kannattanee hieman selvittää mikä ero on Long Islandilla ja esim. Manhattanilla, jossa valot todella ovat kirkkaat, mutta monella siellä asuvalla miljonäärillä on kesäasunto saarella sekä golf-jäsenyys jostain huippukentistä (Hamptons, Southampton, Farmingdale jne jne...) kun kyse tosiaan on ihan eri ympäristöstä ja lähes kyläyhteisöistä rikkaimpien alueilla.

Ainakin aiemmin etenkin Garden City oli monen ex- ja silloisenkin Islandersin pelurin "kylä" : Garden City is a village located on Long Island in Nassau County, Garden City is one of the best places to live in New York; kuten googlekin kertoo. Vastaavia yhteisöjä tuolla on pitkin poikin saarta kuitenkin iskuetäisyydellä NYC:n ytimestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös