Tre Kronor

  • 2 041
  • 16

Maestro

Jäsen
Målvakter:
Tommy Salo, Edmonton Oilers,
Johan Hedberg, Pittsburgh Penguins,
Mikael Tellqvist, Toronto Maple Leafs

Utespelare:
Daniel Alfredsson, Ottawa Senators,
Magnus Arvedsson, Ottawa Senators,
Per-Johan Axelsson, Boston Bruins,
Ulf Dahlén, Washington Capitals,
Peter Forsberg, Colorado Avalanche,
Tomas Holmström, Detroit Red Wings,
Mathias Johansson, Färjestads BK,
Kim Johnsson, Philadelphia Flyers,
Jörgen Jönsson, Färjestads BK,
Kenny Jönsson, New York Islanders,
Nicklas Lidström, Detroit Red Wings,
Mattias Norström, Los Angeles Kings,
Markus Näslund, Vancouver Canucks,
Fredrik Olausson, Detroit Red Wings,
Marcus Ragnarsson, San José Sharks,
Mikael Renberg, Toronto Maple Leafs,
Mats Sundin, Toronto Maple Leafs,
Niklas Sundström, San José Sharks,
Henrik Zetterberg, Timrå IK,
Mattias Öhlund, Vancouver Canucks.

Eurooppalaispitoisuus on sama kuin Suomella. Jokaiselta osa-alueeltaan vaikuttaa Ruotsin joukkue kuitenkin vahvemmalta kuin kotimaamme jalopeuratokka. Peter Forsbergin mukanaolo olisi kuitenkin tärkeää, mikäli länsinaapurimme haluaisi taistella mitaleista.
 
Viimeksi muokattu:

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Onkos Fopasta kuulunut mitään uutta. Nimetty on kuitenkin joten kai siinä jotain toivoa on, että kisoissa pelaisi.
 
Mathias Johansson?

Minkä tyyppinen kaveri mahtaa olla kyseessä? Tilastot kyllä löysin:

http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=233

En ole edes kuullut miehen nimeä aikaisemmin, mutta ilmeisesti pelimies ja puolustavaan rooliin kaavailtu sentteri. Färjestadin mies kuitenkin meni kuitenkin herrojen Nylander, Huselius ja Sedin x 2, Höglund, Dackell, Nilson, Modin, till exempel, edelle. (Vaikkakaan eivät samasta paikasta tapelleet)
 

J.Rita

Jäsen
Maalivahtikolmikko ja puolustus oli odotettu, mutta olen vahvasti sitä mieltä että Ruotsi antaa paljon tasoitusta muille jättämällä valitsematta Huseliuksen ja Nylanderin.

Kristian Huselius on pelannut hyvän syksyn NHL:ssä ja oli viime kaudella Elitserienin paras pelaaja. Käsittämätöntä että Elitserienissä epäonnistunut, mutta maajoukkueessa muutaman hyvän pelin pelannut kokematon Henrik Zetterberg kiilaa Huseliuksen eteen.

Yhtä ihmeellistä on että Färjestadin Mathias Johansson syrjäytti arvokisoissa aina hyvin pelanneen Michael Nylanderin. Johansson on varmaan hyvä MM-kisapelaaja, mutta SLC:ssä vauhti saattaa olla liian kova.

Hyvä näinkin. Suomen mahdollisuudet menestyä ovat nyt vähän paremmat.

Muuten olen sitä mieltä, että Ruotsi saattaa nousta turnauksen yllättäjäksi. Ruotsin joukkue on paperilla erittäin kova eikä olisi mikään jymyyllätys jos Ruotsi olisi paras eurooppalainen joukkue.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
missä on Fredrik Modin? ja Migge Renberg? mua ihmetytti lähinnä noiden ja Nylanderin puuttuminen
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nytpähän on nähty sekin, että valmentaja valitsee tahallaan huonon joukkueen (huomatkaa; ilman hymiötä).

Nylander?
Modin?
Huselius?
Höglund?

Sedinit ovat pelanneet huonosti.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Huseliuksen poisjättäminen oli aika kova juttu mutta kai valmennus on sitä mieltä että hyökkääviin rooleihin on jo paremmat miehet? Toisaalta Zetterberg ja Johansson jarrumiehinä kuulostaa myös oudolta!?
Samoin Micke Nylander olisi kuulunut joukkueeseen!
Modin ja Höglund eivät ole tarpeeksi hyviä tuohon jengiin. Eivät varmaankaan ole parhaimmillaan jarrumiehinä ja siihen hommaan valitut Axelsson, Holmström ja J.Jönssön ovat kyllä erinomaisia.

Huselius on muuten ollut raivoissaan ja katkera päätöksestä. Haukkunut maajoukkuevalmennusta ihan pohjaan lehdistössä...turha varmaan odottaa miestä MM-kisoihin...


MACK
 

SergeiBautin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
On tuo pelottavan kova porukka. Käsittämätöntä, että Nylander ei mahtunut joukkueeseen. Fopan jälkeen vaarallisin mies yv:llä.
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Viestin lähetti Ghost
Onkos Fopasta kuulunut mitään uutta. Nimetty on kuitenkin joten kai siinä jotain toivoa on, että kisoissa pelaisi.

Forsberg's return may be closer

Peter Forsberg might be one step closer to returning to hockey.
A Swedish television station reported earlier this week that Forsberg is skating again. Although that report thrilled Swedish hockey fans hoping to see him return in time for the Olympics, the news might have been slightly exaggerated.

Forsberg, recovering from a splenectomy last spring and surgery on both ankles over the summer, has not skated strenuously or practiced since leaving the Colorado Avalanche after an exhibition game Sept. 14. Earlier this week, though, he stepped onto the ice in his hometown of Ornskoldsvik to test a pair of skates.

Forsberg's agent, Don Baizley, said it doesn't mean Forsberg will return anytime soon. "It would be premature to say something is on the rails," Baizley said.

A close friend of Forsberg's, and a former teammate from his club hockey days, disagrees. "He's getting better, and he feels like he's really missing hockey right now," Henrik Gradin said. "I think he has plans to try on ice soon."

Forsberg is on the roster of the Swedish Olympic team, but the coach can substitute for him at any time. Forsberg has said he will not play in the Olympics unless he rejoins the Avalanche first.
(rockymountainnews.com)
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Ruotsi olisi helposti voinut lähteä kisoihin vain yhdellä selkeästi puolustavalla ketjulla:
Dackell-Jönsson-Arvidsson.

Tuosta materiaalista saa helposti kolme maalintekoon pystyvää ketjua:
Näslund-Sundin-Alfredsson
Huselius-Forsberg-Renberg
Sundström-Nylander-Dahlen

Varsinkin kolmosketjulta puolustuspelikin onnistuisi kohtuullisesti ja maaleja jokainen ketju pystyy tekemään mitä tahansa maata vastaan. 13. hyökkääjänä olisi Holmström jonka voisi pistää mihin ketjuun vain.

Modinia tai Höglundia en joukkueeseen todellakaan kaipaa, mutta Huselius, Nylander ja Dackell sinne kuuluisivat. Nylander on varmaankin Forsbergin varamies, hänet valitaan vasta kun Foppa lopullisesti ilmoittaa jäävänsä pois.

Onhan tuo joukkue kova, mutta Ruotsilla olisi ollut mahdollisuudet jopa voittaa koko turnaus kun kaikki parhaat olisi valittu. Hyvä puolustus, hyvä maalivahti ja pari huippuketjua kuitenkin voivat riittää yllättävänkin pitkälle, tai sitten pudotaan taas jo puolivälierissä. Veikkaan sitä puolivälierissä putoamista, Venäjää tai USAa vastaan Ruotsilla on ehkä sittenkin liian kova urakka.
 

erzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Habs, Man Utd
Micke Nylander

Kyllä pitää yhtyä tähän Nyllen puuttumista ihmettelevään porukkaan! Oishan se ollu kiva nähdä yksi "meidänkin" mies olympialaisissa. Mutta toivon mukaan asia on niin kuin joku tuossa jo epäilikin, että jos ja kun Foppa ei ole mukana, Micke saa vapautuvan sentterin paikan.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Loistavaa

Viestin lähetti Maestro
Michael Nylander korvaa Peter Forsbergin Ruotsin joukkueessa.

Hyvä homma, Ruotsin kannalta. Hyvä homma sikälikin että tarvittaessa Ruotsin kannattaminen on näin helpompaa, jos ennakkoasetelmien perusteella kuudenneksi sijoitettava Suomi tippuu kelkasta jossain vaiheessa.

Seuraavaksi voisikin sitten aloittaa perinteisen keskustelun siitä kuka on ollut SM-liigassa pelatessaan kaikkien aikojen paras pelaaja. Fiksuthan sen tietävätkin jo että Mickehän se. Toka on Carl Brewer, kolmas Jan Caloun, neljäs Teme ja vitonen on Vykoukal.
 

Stobe5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sm-liiga: HPK
NHL: NJ
Taas matkitaan Suomea!

Näemmä Ruotsin valmennusjohto on ottanut käyttöön ns. Aravirta-tekniikan, eli tehdään noin 5 kpl sellaisia valintoja, jotka ovat täysiä yllätyksiä. Tämän 'Aravirta-tekniikan' hyödyt on tähän mennessä piilotettu hyvin kansalta, mutta nyt ne paljastetaan.

1. saadaan n. nelinkertainen määrä julkisuutta jättämällä muutama tähti pois, koska tiedotusvälineet käy haastattelemassa niitä urakalla itkuvirsien toivossa.

2. kansan rivit kuohahtaa, kuin maito keittölevyllä ja tärisee pitkin pöytiä ja seiniä, koska juuri heidän suosikkinsa ei päässyt kisoihin ja joku 'tumpelo' on tullut tillalle. -> kisojen seuraaminen ylilatauksella, kaikki katsovat jokaisen lähetyksen, jos löytyisi jotain haukuttaa valmentajista/pelaajista.

ps. miinuspuolena mainittakoon, että kisamenestys saattaa olla pykälää huonompi, mutta onpahan kioskilla puheenaihetta ja sponsorit kiittelee kun kisoja seuraa ennätysmäärä katsojia.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heh, katselin TV4:n lätkäohjelmaa ja siellä kanavan pääekspertti esitti Hardy Nilssonille oman näkemyksen joukkueesta! Tuntui jotenkin koomisilta ja todella omituisilta ketjukoostumuksilta ja sen huomasi että kun Nilssonilta kysyttiin että miltäs ideat näyttävät niin Hardylla teki tiukkaa olla diplomaattinen. Koko ajan tuntui siltä että Nilssonin olisi mieli tehnyt sanoa jotain tyyliin: HERÄÄ!!!

Muistaakseni ketjut olivat:

Sundin-J.Jönssön-Rehnberg
Dahlen-Sundström-Näslund
Holmström-Nylander-Alfredsson
M.Johansson-Arvedsson-Zetterberg

Ööö, Jönssön 1-sentterinä ja todellinen tähtisentteri Sundin laidalla!?? Samoin Sundström 2-sentterinä ja Nylander ja Alfredsson 3-ketjussa? Niin, onhan tuo monipuolinen joukkue ja ylivoimissa tietenkin vastuun saisivat oikeat miehet mutta tuntuu silti typerältä kokoonpanolta ns. ekspertiltä!! Nilsson kyllä sanoi sitten että ei tämä ihan samanlainen ole kuin hänen kaavailunsa...


MACK
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös