TPS - preseason games 2008!

  • 74 005
  • 319

MikeTPS

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers, Vaasan Sport
Voitto!!!

Voitto 4-1, hieno tulos ja uudet miehet pääsi vauhtiin. Vaikka ei mennyt tulosveikkaus oikein niin ei kyllä harmitakaan. Näillä harjoitusmatsilla kun nyt ei muutenkaan niin väliä ole. hieno voitto kuitenkin ja tästä on hyvä jatkaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Näillä harjoitusmatsilla kun nyt ei muutenkaan niin väliä ole. hieno voitto kuitenkin ja tästä on hyvä jatkaa.

Huomenna sitten jatkoa täällä loimaalla...eikä nää mun mielestäni ihan harkkamatseja ole. Eikös tuolla ole ihan massia tarjolla?
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Aika hyvin tuntuivat uudet miehet olevan lennossa ainakin pisteiden valossa! Hatunenkin pääsi ilmeisesti väläyttämään muutamaan otteeseen ja EJ jatkaa(?) siitä, mistä äijän pitääkin... Mikä näistä kentällisistä toimi parhaiten vai sekoiteltiinko koostumuksia pitkin peliä?
 

snumi

Jäsen
hieno homma

Muistetaan, että ruotsalaisseurat ovat vähän harjoitelleita, mutta ei Tepsikään ihan pelikunnossa taida vielä olla. Miellyttää noi nimet tehotilastoissa, uudet ja nuoret pelaajat onnistuneet.

Näköjään 3 maalia tasakentällisillä (yksi alivoimalla). Hyvä juttu jos tasakentällisin tehdään maaleja. Toisaalta, painottuvat pelin loppuun eli ehkä ruotsalaisten vähäiset harjoitukset näkyy siinä. Ei silti, ei pidä valittaa jos ei repsahda missään kohtaa pahasti ja pelin lopussa pystyy ratkaisemaan. Valitetaan sitten jos repsahtaa ja ja pelin lopussa surkeillaan.

Veroista vielä sen verran, että jos asiantunteva taho kuten PWC on mukana kuviossa, niin oletettavasti tiedetään missä mennään. Puheväleissä verotoimiston kanssa kannattaa olla, eli asiat selvitetään etukäteen. Toivottavasti ei sooloiluluja esiinny, esim Ässät takavuosina oli "hieman" paikallisen veroviraston kanssa tekemisissä. Artistit saavat pelata tietääkseni ruotsissa pelejä sen vaikuttamatta Suomen verotukseen, oleellista on vain se kauanko on Suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan OK höntsä. TPS oli ensimmäisessä erässä aika altavastaajana, mutta ei Frölunda nyt kovin pahoja paikkoja saanut. Toisessa erässä Frölundalle vihelletyt jäähyt lopulta käänsi peliä Tepsille, eikä joukkue päässyt uhkaamaan turkulaisia.

Kallion maali on läpiajomaali, TPS pyöritti Frölundan päässä ja nuori Hedman purki roikun TPS-siniviivalla kyttäävälle Kalliolle. Hieman näytti että Tomppa olisi ylittänyt siniviivan ennen kiekkoa, mutta ei sillä niin väliä. Salak ei voinut oikein mitään, Tomppa veivasi oikealta sisään.

Kiprun häkki oli ihan normi maalinedushässäkkä, jossa kokenut kettu haistoi irtokiekon ja löi sisään. Venäläisen maali oli ihan hieno, TPS purku keskialueelle oikeaan laitaan, hurripakki löysäsi irtokiekkoon pyrkiessään ja Venäläinen porhalsi laidan viertä ohi ja läpiajoon. Taisi vispata Ahosen längistä sisään. Hannuksen maali oli ylivoimahyökkäys, jossa Erkinjuntti heitti hienon lätyn Frölundapakin ohi toiseen laitaan Hannukselle joka heitti kiekon ylös maalin kattoon. Reivosen tyhjiin tehty oli perussettiä.

Konttinen pelasi kaksi ekaa erää ok, mutta kolmannen alun alivoimassa alkoi paketti hajoamaan. Vittasmäki pelasi joitakin vaihtoja Akin parina Teron tilalla. Kolulle vaikutti hieman kärsivällisemmältä kuin viime kaudella ja Maxin tilille kertyi hyvää maalipaikkaa ja yksi yläristikko kuti. Niin ja yksi ihan turha jäähy, kamppasi hyökkäykseen lähtevä pakin maalin takana. Mutta eiköhän Max piste-ennätyksensä tee ensi kaudella jos Erkinjuntin kanssa saa samassa ketjussa pelata.

Reivonen oli selkeästi pirtein ja luikkain, ja toisaalta Laine pahiten hukassa. Liike heikkoa eikä taidot riitä sentteri rooliin. Jalolle/Kokkalalle vaan tsäänssiä esim. Loimaan otteluun.
 
Pelistä:
  • Pelin alussa oltiin ihan pihalla eivätkä syötöt löytäneet omia pelaajia, Kiprun maalin jälkeen jokin jännite kuitenkin laukesi ja peli alkoi sujumaan
  • Missään vaiheessa ei hallittu suvereenisti, kuten viime kaudella monesti, mutta erona oli nyt se, että TPS teki maaleja samanlaisista tilanteista mistä viime kaudella tehtiin Tepsiä vastaan hallinnan jälkeen/kesken hallinnan. Toki ei Frölundan "vajaa" miehistökään Tepsiä pyörittänyt.
  • 5v3 yv oli kamalaa katsottavaa.
  • Puolustustyöskentely vähemmän paniikinomaista ja oikeastaan rauhallista, paitsi Konttinen... Koko joukkueen purut edelleen huonoja noin keskimäärin.
Pelaajista:
  • Filppula on taikuri kiekon kanssa, hienoja syöttöjä, harhautuksia ja alueelle tuonteja. Muutamia pahempia kiekonmenetyksiä. Pelasi myös alivoimaa.
  • Berg ei ole vielä parhaassa luisteluterässä
  • Reivonen korvaa heittämällä Ahon. Mikä liike, taklaukset, ennakkoluulottomuus - tuleva tähti jos tehoja tulee? Tänään teki tyhjiin.
  • Kolu laukoi kaksi kertaa tolpan keskiosaan, toinen oli kaunis veto yläpesään suoraan vauhdista. Maalit kuitenkin jäivät puuttumaan.
  • Suomisen luistelu on saatu kuntoon, sähäkämpää kuin viime kaudella, yrittää taklauksia, pyörii pelin ulkopuolella, syöttöoivalluksia...
  • Erkinjuntti pirteä, voitti monta aloitusta, voitti kaksinkamppailuja kulmissa. Ei ollut rähmällään.
  • Konttinen on pihalla fyysisesti, puolustuksellisesti ja kiekollisesti.
  • Nordlund yllättävän hyvä, myös fyysinen. Kaksi syöttöä... Taisi tulla avojääpommi keskialueella.
  • Santanen ok, pitää nähdä lisää.
  • Sinisalo pirteä, luistelu taas paremmassa kuosissa, laukoo herkästi ja kovaa.
  • Uusikartano näkymätön, Vahalahti vanha itsensä, Hannus ei karvaa kunnolla, mutta teki kauniin häkin.
  • Salakin otteet varmoja, mutta tuli myös pari sekaannustilannetta, jossa mies oli kaukana maalilta.
  • Hattusesta en osaa paljon sanoa.
 
Viimeksi muokattu:

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Sehän näytti ihan jääkiekkopeliltä pari erää, ainakin hetkittäin. Omaan silmääni parhaiten osui Filppula, Reivonen ja Hattunen. Jälkimmäisillä oli minusta mukava aktiivinen meininki päällä. Pakeista Nordlund vaikutti myös hyvältä. Ketjuihin oli siroteltu uutta ja vanhaa peluria, pakka menee varmasti uusiksi jo Elorannan liittyessä joukkoon.
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Jaahas, pitäisköhän sitä itsekkin ilmoittaa että 4-1 voitto tuli.

Ja sitten peliin. Ensimmäinen erä oli todellista kiekon polttoa lavassa Tepsiltä, jos saatiin kiekko vastustajan siniviivan yli (yleensä Vahalahden/Hattusen/Suomisen johdosta) niin kiekko poltti seuraavan lavassa, torjuntoja Ahoselle korkeintaan kaksi omien laskujen mukaan. Puolustus toimi ihan ok paitsi yhden kerran aukesi koko pakka, en katsonut ketkä puolustajat jäällä olivat mutta niin vain kiekko pakkien taakse siniselle tuli ja Kallio yksin läpi ja tolpan kautta kiekko reppuun. Ensimmäisessä erässä tämän lisäksi ei muuta huomioitavaa ollut paitsi Reivosen ja Hattusen hyvät ja kovat taklaukset.

Toiseen erään tuli aivan erinlainen TPS, kiekkoa liikutettiin paremmin, kiekko ei polttanut lavassa sekä lauottiin enemmän, tämä tuotti tulosta, kiekon toi Filppula oikealta hienosti sisään, meni maalin taakse, yhdellä kosketuksella käytti kiekon Hattusella (hakikohan lisää syöttäjiä maaliin?) ja passasi oikealla maalin eteen nousseelle Kiprulle, tämän ensimmäisen vedon Ahonen vielä torjui, mutta sitten Kipru laittoi keikon reaboudista längistä sisään. Tästä TPS sai lisää virtaa ja lataus meni ylitse, Kolulle tyhmä jäähy ja Frölundan painostuksesta huolimatta kiekko tuli kulmaan jonne Nordlund ehti ensimmäisenä ja siirsi kiekkoa oikeaa laitaa eteenpäin jonne Venäläinen lähti perään, Frölundan #3 Larsen jäi vain seisomaan ja Venäläinen tyrkkäsi längistä ohi Ahosen. Toisessa erässä taisi olla tämä TPS:n kahden miehen yv josta ei ole jälkipolville paljoa kerrottavaa, niin saamatonta oli, tainnut ainuttakaan laukausta kohti maalia lähteä puolentoista minuutin aikana.

Kolmas erä oli vielä selvemmin TPS:n. Viisikot pysyi tiiviinä ja ylös kun lähdettiin oli vauhtia enemmän kuin välillä älliä. Ennen Hannuksen maalia yksinläpi olivat Reivonen (veto päin maalivahtia) ja Kolu (keikko ylärimaan), tämän jälkeen Nordlund avasi vasempaan laitaan Erkinjuntille joka toi sinisen ylitse, taisi olla vierailla vaihto kesken koska niin yksin oli Hannus keskellä, laidalta pakin estelyistä huolimatta EJ siirsi kiekon keskelle josta Hannus pääsi vetämään ranteella illan hienoimman maalin ylänurkkaan, ranteet ainakin Boriksella toimii! Neljäs maali tuli nelos-kentälle, sen olisi voinut tehdä kentässä kuka vaan, ensin vasemmalta EJ yritti heittää kiekkoa tyhjiin, ei se paljoa oikalta ohi mennyt, kiekko meni kulmaan josta Kolu haki kiekon, nousi oikeaa laitaa siniselle päin ja vetäisi rystyllä toisen kerran ottelussa tolppaan, tälläkertaa Tepsin mies oli maalin edessä ja Reivonen pääsi tuikkaamaan tyhjiin. Maalin jälkeen Söderholm veti vasta kiekkoon niin että yläputki taisi täristä viisi sekunttia, mieletön veto, mutta onneksi ylätolppaan.

Ottelusta jäi mieleen Salakin rauhallinen olemus ja varmat kopit, Vahalahden nopeus kun saa kiekon vauhtiin, Nordlundin avojää taklaus ja muutenkin hyvä peli muutamaa laitaan meno koohotusta lukuunottamatta, Hattusen ja Reivosen taklaukset. Sekä Erkinjuntin pisteet 0+2, kenttäkavereina kuitenki vain Reivonen ja Kolu, mitä olisikaan tapahtunut muussa kentässä? Miinuksena Hannuksen kiekon poltto lavassa maalista huolimatta, Uusikartanon keskinkertainen esitys, Sinisalo kaatui joka kerta kun tuli kentälle ainakin kerran.

Mutta hyvä maku jäi pelistä jokatapauksessa, ensimmäiseksi peliksi ensimmäisen erän jälkeen ihan ok kiekkoa, tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti jätkät jaksaa huomennakin vääntää Loimaalla voiton.

Kuuluttaja ilmoitti että sunnuntain Paimion peli on loppuunmyyty, että jos ei ole lippua on turha mennä kyseiselle paikkakunnalle kauempaa kyselemään ottelun lippua.

-Stouni-
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno Voitto

1. Erä oli kyllä todella huonoa peliä Tepsiltä, ainoastaan ykkönen sai luoduksi joitakin tilanteita. Sai myös ylivoima pelin pyörimään, mutta meni turhaksi siirtelyksi.

2. Erä olikin jo sitten paljon parempi. Varsinkin Filppulan upeasta esityöstä tehty maali piristi koko joukkuetta. Filppula polki laidasta sisään, vei maalin taakse koitti ympärimenoa, mutta päätyi takaisin ja syötti myös maalin takana olleelle Hattuselle joka jatkoi maalin eteen Kiprulle, joka sohi aivan maalin edestä lätyn sisään. Venäläisen maali syntyi kun kaveri yksinkertaisesti polki karkuun ruotsalais puolustajalta, pysähtyi maalin eteen ja heitti kiekon sisään.

3. Erä jatkui hyvänä ja Hannuksen maali syntyi kun EJ syötti laidasta keskelle lujaa nousseelle Hannukselle, joka veti kiekon suoraan yläputken alle. Reivonen laittoi viimeisen maalinedestä tyhjiin, kun EJ ensin oli heittänyt niukasti ohi ja Kolu tolppaan.

Peli oli yleisesti ihan hyvää, ekaa erää lukuunottamatta. Ykkönen oli vahva läpi koko ottelun. Vahalahti liikkui erittäin liukkaasti ja pelasi kohtuu hyvin yhteen Hannuksen kanssa, joka teki röyhkeitä nousuja maalille. AUK oli ketjussa hieman heikompi lenkki. Kipru ja Norlund pelasivat hyvin ja Norlund taklasi useammankin kerran. Taitaa siinä kaverissa jotain fyysistä puolta olla!

Kakkonen piristyi hyvin toiseen erään ja siitä osoituksena myös maalit. Venäläinen pelaa vahvaa peliä, Filppula on kentän aivot ja Hattunen osoitti pelimiehen merkkejä välillä. Erikoisuutena voidaan mainita, että osan aloituksista hoiti Venäläinen. Berg ja Konttinen pelasivat tasapainoisesti. Berg pelasti tilanteen muutaman kerran tosi hienosti, eikä Konttinen tuntunut olevan suurissa vaikeuksissa omassa päässään.

Kolmonen oli aika heikoilla, vaikka erityisesti Suominen yritti, mutta kun kaverit eivät saa paikoista sisään ja Laine pelaa aavistuksen verran liian varovaisesti, niin peli ei kulkenut. Halonen ja Santanen oli heikoin pakkipari. Santanen pelasi kohtuu rohkeaa ja hyvää peliä, mutta Halonen vaikutti olevan vähän hukassa. Toki meinasi taas kähinää vähän syntyä Ruotsalaisten kanssa.

Nelonen pelasi pirteästi, kunhan EJ ensin starttasi itsensä vauhtiin ensimmäisen erän jälkeen. Kolu laukoi useasti ja laukaukset menivät tolppien väliin, yksi jopa putkeen! Reivonen on palannut samalla asenteella mihin viimekaudella jäi loukkaannuttuaan.

Salak pelasi maalilla varmemmin ja rauhallisemmin kuin viimekaudella. Piti välillä joukkuetta pystyssä.

Ylivoima ei toiminut, kun peliä ei monasti saatu edes vastustajan päähän, edes 5vs3 tilanteessa! Intiaanien ylivoima oli paljon vaarallisemman oloista. Tepsi pelasi ylivoimaa lähinnä ykkös ja kakkos kentällisillä. Välillä EJ sovitettiin Hattusen paikalle kakkos ylivoimaan.

Eipä siinä muuta. Voitto on voitto ja lisää analyysiä kunhan näkee enemmän pelejä. Ihan kivalta tuo yleisesti ottaen vaikutti.
 
Viimeksi muokattu:

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Pelistä en osaa sen enempää sanoa, kun en paikanpäällä ollut. Positiivinen alku kaiketi kuitenkin.

Sitä vaan, että jos joku ihmettelee, missä esimerkiksi Järvinen on, niin kerrottakoon, että TPS nelikko Järvinen, Kluuskeri, Kokkala ja Jalo leireilevät tällä hetkellä u-20 maajoukkueen mukana USA:ssa. Pelit päättyvät Suomen osalta 9.8, joten ensi viikon peleissä ovat junnut luultavasti jo mukana.

Siitä on muuten aikaa, kun tepsillä on viimeksi ollut peräti 4 miestä samaan aikaan pikkuleijonien leiriryhmässä mukana. Ja kaikki vielä tappelevat talven mm-kisa paikoista!
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Olikos näin?

Ykkösestä:

Vahalahti vauhdissa kuten todettiin... tekee paljon töitä ja luo jatkossa paikkoja, Boris sniperina hyvä valinta tuohon ja AUK puolustavana sentterinä oli kieltämättä näkymätön - mutta hoiti omaa päätä. Boriksella alussa ainakin kolmeen kertaan menetetty kiekko "maalinteko/maalinluonti" paikassa.

Kakkosesta:

Venäläinen vai Filppulako siinä pelasi sentterinä. Aivan sama, IF oli kiekon kanssa tässä vaiheessa kautta juurikin se "täsmähankinta" jota JiiPee Jalo eilen hyväntekeväisyysottelussa hehkutti. Hattusesta saadaan paljon iloa. Voimalaiturin aineksia ja hoiteli samaa duunia kuin Vaha ykkösessä... mitä tapahtuu kun Johnson ja Eloranta saapuvat?

Kolmosesta ja nelosesta:

Laine oli parempi mitä täällä aiemmin todettiin. Paikkaa varmaan nelossentterin viran, Suominen omasta mielestäni turhan varjossa vaikka joku muutakin virkkoi. Sinisalo toki kaatuili, mutta myös taklasi, luisteli ja laukoi... joku vaan puuttuu. Juntti on tällä kaudella vaarallinen jos saa kahdesta ensimmäisestä ketjusta riittävästi peliaikaa. Kolulle annetaan myös + merkki kuten Reivoselle, joka ei nyt ihan niin hyvä ollut mitä hehkutettiin, mutta kuitenkin.

Puolustuksesta nostan esille Santasen pelin. Ihmettelen jos try-out ei tuo sopimusta. Ei C mikään johtava pakki ole, mutta ollaan nähty sentään Lehtisiä, Backmaneja ja Paukkusia...

Maalivahti osastoa joku on pelännyt. Ihmettelen miksi.

Kaiken kaikkiaan kauden ensimmäiseksi peliksi ihan hyvä (Indians vastassa sentään) - yhtenä syynä tietysti se, ettei valmentaja vaihtunut vaan tutuissa kuvioissa tehdään työtä eteenpäin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ykkösestä:Maalivahti osastoa joku on pelännyt. Ihmettelen miksi.

Ihan viime kauden perusteella. Muuttiko tämä peli kaiken ja nyt meillä on liigan yksi parhaimmista veskareista?
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Huomioita...

- Nordlund on äijä, kaksi voimalla loppuun vietyä taklausta laidassa ja vastasi myös illan komeimmasta, avojäällä hurri kumoon.

- 5-3 YV:llä Kipru ja Vahalahti(?) tekivät peräkkäisten vieruskaverille syöttöjen maailmanennätyksen. Aivan varmasti.

- Konttinen ei aivan yltänyt tasolleen. Sysipaska.

- Santaselta hyvää puolustuspelaamista ja pari kertaa myös nousi hyvin tukemaan hyökkäystä.

- Filppula on helvetin taitava kiekon kanssa.

- Max Powerilta hyvää peliä, kaksi tolppaa joista toinen läpiajosta yläristikkoon.

- Kipru yritti ilmeisesti tappaa Ahosen. Ei se lämäri ole koskaan lähtenyt noin julmetun kovaa kuin toisen erän alussa. Katsomossa asti pelotti.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
- Kipru yritti ilmeisesti tappaa Ahosen. Ei se lämäri ole koskaan lähtenyt noin julmetun kovaa kuin toisen erän alussa. Katsomossa asti pelotti.

Miksei liigassa nähdä näitä? TPS on perinteisesti ollut hyvä preseasonilla mutta liigan alettua se ote muuttuu. Puristus mailasta alkaa ja mistään paikoista ei maalata. Salak ollut tänään rauhallinen...miten ihmeessä? Diapameja?
 
Hattusesta saadaan paljon iloa. Voimalaiturin aineksia

Siis Jarkko Hattunen? Voimalaituri? Hattunen on pelaajatyypiltään mahdollisimman kaukana voimalaiturista kuin kukaan vain voi olla. Sama kuin väittäisi Jesse Niinimäkeä enforceriksi. Hattunen on pirun taitava ja älykäs pelintekijä. Kyllä tuo laidassakin pystyy pelaamaan, mutta ei siitä mitään rymistelijää saa.
 
Miksei liigassa nähdä näitä?

Kiinnitin myös huomiota samaan laukaukseen ja siihen että toverini ilmoitti Kiprun maalin jälkeen vuorenvarmasti, että mies nyt vauhtiin päästyään tekee hattutempun. Se laukaus oli samanlainen lehmän henkäys kuin yleensä, mutta Kiprun lämäriksi aika tujaus. Se mikä Kiprun vedoissa on mielenkiintoista on, että niillä on ajoittain ennaltamäärittelemätö lentorata, jossa kiekko poikkeaa toiseen ulottuvuuteen vapautuakseen fysiikan lakien kahleista.
 

Powell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,New Jersey Devils,Arsenal
Jos ny sit jottain.

Pelistä nyt ei mitään sen ihmeellisempää uskalla/jaksa kertoa, mutta pelaajista nyt ihan ensimmäisen näytön perusteella muutama huomio.

Vahalahti - Jotenkin tuskasen näköistä toiminta oli. Joku hehkutti nopeutta ja yritystä, mutta ei vaan tämän odotuksen/hinnan pelaajalle mielestäni riitä, jotain muuta pitäisi pystyä tarjoamaan. Olisi voinut pysyä muualla.

AUK - Sama kuva kuin 07/08, hidas ja saamaton. Kolmos sentterinä oiva, puolustuspään pelaamisen ansiosta. Ehkä käyttöä myös 5vs.3.

Hannus - Melko näkymätön, johtuen osin ketjukavereista. Maali oli selvä maalintekijän maali, kiekko reppuun eikä tarvinnut selitellä. Odotan kaverista hyvää hankintaa.

Filppula - Ehdoton suosikki. Erittäin taitava sekä älykäs.

Venäläinen - Yllätti myös positiivisesti. Nopea, omaa maalinteko voimaa, sekä ei kaihda kovuutta.

Suominen - Ok suoritus. SM-liigan surkeimmat ketjukaverit tietysti vaikuttivat myös Tumpin peliin negatiivisesti.

Sinisalo - Turhin pelaaja seurassa ikinä. Menee jopa Batmanin ohi. "Piilotaito", sekä yritys ei vain riitä, koska pelirohkeus ja tietty uskallus ottaa vastuuta ja tehdä ratkaisuja puuttuvat täysin. Ei tule pärjäämään ikinä missään, missä saa taklata.

Laine - Samat kun Sinisalolla. Turha lupaus.

Konttinen - Yhtä pelottava kuin ennenkin.

Kipru - Phyi! En ole viimeiseen kolmeenvuoteen enää pitänyt juuri minään. Voisi halutessaan olla vieläkin loistava, mutta kiinnostus tuntuu lopahtaneen lajia kohtaan samalla kun käskivät Montrealissa leikata letin.

Nordlund/Santanen - Positiivisia molemmat. Ei vaan yhdenpelin jälkeen uskalla kommentoida enempää.

EJ - Väärä kenttä miehelle. Yritti vähän liikaa yksin, ehkä luotto laitureihin ei ollut kovin suurta?

Kolu/Reivonen - Molemille plussat yrityksestä, ei riitä nelosta ylemmäs.

Salak - Toivoa näyttää olevan paremmasta. Vaikutti varmemmalta ja rauhallisemmalta, kuin ennen.

Ja kun joukkue kasassa on, niin laittaisin kentät näin:

Vaha - Johnsson - Hannus
Kipru - Nordlund
Kuli - Filppula - Venäläinen
Berg - Klubi
EJ - AUK - Suominen
Halonen - Järvinen
Kolu/Hattunen/Laine/Reivonen ja muut.
Santanen

Sinisalo/Konttinen varamiehiksi/huoltajiksi/linja-autokuskeiksi.

Ja tämä kaikki vain tämän illan perusteella. Tulee varmasti pitämään koko kauden.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Osui silmään tuossa Jatkoajan raportin kuvassa, että molemmat joukkueet pelasivat tummassa peliasussa. Melko erikoista.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Vanha Len: viime kauden koppariosasto oli kieltämättä nimetön, mutta ei TPS:n sijoitus tai peli siihen kaatunut - päinvastoin - Kuokkanen ja Salak pitivät enemmän joukkuetta pystyssä, kuin joukkue pelasi puolustuspäätä kuten liigassa pitää. Jos nyt ei paidassa lue Kiprusoff Hurme Niittymäki Norrena vaan Kuokkanen tai Salak niin se ei nyky liigassa ole vielä mikään murhe. Salak oli parhaimmillaan jo viime kaudella liigan eliittiä, ja nyt mennään vielä eteenpäin jahka Upi ja kalenteri saa miehelle tasaisuutta lisää.

Mängimies: Voimalaituri??? Nielikäistyyppiäkö tarkoitit. Eilen Hattunen esitti kulmissa hyvää ja voimakasta peliä, käytti kroppaa moneen muuhun laituriin nähden paljon rohkeammin. Siitä voimalaiturikäsitys lähtee täällä päin. Taidolliset lahjukkuudet nähtiin telkkarista Mestispeleistä, joten 1+1=2. Miksei sentterinäkin. Joka tapauksessa positiivinen kaveri Mestiksestä liigatasolle, oikea veto.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
No niin.. Vaikkei näillä harkkamatseilla nyt niin väliä olekaan, silti oli todella hieno voitto ja kuitenkin ihan kovasta vastustajasta. En pelistä oikeastaan mitään muuta tiedä kuin loppulukemat, joten on melko mahdoton ruveta kommentoimaan matsia mitenkään. Silti tämä lupaa vähän parempaa. Tosin nämähän on vähän sama juttu kuin Formuloissa talvitestit, että hyvät kierrosajat ei lupaa välttämättä menestystä tulevalle kaudelle, mutta huonot ajat lupaa huonoa menestystä.
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Vahalahti - Jotenkin tuskasen näköistä toiminta oli. Joku hehkutti nopeutta ja yritystä, mutta ei vaan tämän odotuksen/hinnan pelaajalle mielestäni riitä, jotain muuta pitäisi pystyä tarjoamaan. Olisi voinut pysyä muualla.

Hannus - Melko näkymätön, johtuen osin ketjukavereista. Maali oli selvä maalintekijän maali, kiekko reppuun eikä tarvinnut selitellä. Odotan kaverista hyvää hankintaa.

Venäläinen - Yllätti myös positiivisesti. Nopea, omaa maalinteko voimaa, sekä ei kaihda kovuutta.

Ja kun joukkue kasassa on, niin laittaisin kentät näin:

Vaha - Johnsson - Hannus
Kipru - Nordlund
Kuli - Filppula - Venäläinen
Berg - Klubi
EJ - AUK - Suominen
Halonen - Järvinen
Kolu/Hattunen/Laine/Reivonen ja muut.
Santanen

Jaahas, mielenkiintoista että vaikka Vahalahti ei riitä vahvistukseksi tai muuta vastaavaa ja kuitenkin mies on ykköseen laitettu, itselleni pisti silmään juurikin tuo nopeus, ja yritti jopa hakea kontaktia pelissä, ihme jos sinä et moista nähnyt? Nopeampi Vahalahti oli mitä Venäläinen omasta mielestäni, vaikka Venäläinen pääsi pakista ohitse alivoimalla ja sai tehdyksi maalin, niin voisin veikata että Vahalahti lähtee paikaltaan nopeammin kuin Venäläinen, enkä halua dissata Venäläistä, hyvä pelaaja, ja onnistunut hankinta jälleen porkkanapöksyiltä mikäli vain jatkaa samaa rataa. Hannus oli vaisu maalia lukuunottamatta, paikkoja oli muutamaan maaliin jotka kariutuivat pölyjen pyyhkimiseen kiekon päältä tai veto paikasta hakemalla syöttöä.

Mutta niinkuin täällä on mainittu nämä pelit eivät paljoa kerro, ja uskon että kun tuntumaa tulee taas kesän jälkeen alkaa peli näyttämään erinlaiselta.

Omasta mielestäni kentät voisi laittaa;

Eloranta/Venäläinen/Hattunen/Suominen-Johnson-Hannus
Kiprusoff-Nordlund

Vahalahti-Filppula-Eloranta/Venäläinen/Hattunen/Suominen
Berg-Klubertanz

Eloranta/Venäläinen/Hattunen/Suominen-AUK-Erkinjuntti
Järvinen-Konttinen/Halonen

Eloranta-Venäläinen/Hattunen/Suominen-Laine/Kokkala/Jalo-Reivonen/Kolu/Sinisalo
Konttinen/Halonen-Santanen

Mikäli siis Hattunen jatkaa samaa linjaa läpi kauden kuin eilen että taklaa hyvin ja kovaa, on taitoa ja rohkeutta niin miksei myös aika-ajoin ykköseen? Ykköseen tarvitaan vääntäjää koska Hannuksesta siihen ei ole, ja Johnson rakentaa peliä, kakkosessa sama homma, Vahalahti pystyy kyllä pyörimään kulmassa nopeuden ansiosta, mutta sinnekkin tarvitaan sellainen pelaaja joka pystyy kulmissa voittamaan kaksin kamppailuita. Omasta mielestäni Konttista voisi koittaa kolmosen pakkiparissa, siinä olisi AUK puolustavana sentterinä jos Konttinen lähtee ylöspäin tuomaan kiekkoa.

Mutta katsellaan. Tänään uusi peli ja uudet kujeet.

-Stouni-
 

Tumpero

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS-kannattajat.net
TPS - Färjestad 8.8.2008 (Loimaa)

TPS lähtee illan peliin samalla kokoonpanolla kuin eilen. Ainoa muutos on tapahtunut maalivahtien osalta. Torjuntavuorossa on Juha Kuokkanen ja luukkua availee Atte Engren.

Ennakko
Liveseuranta
 

Seppis1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Jalolle/Kokkalalle vaan tsäänssiä esim. Loimaan otteluun.
muuten kyllä, mutta ei tule vielä huomenna poikien paikkaa. Jalo,Kokkala,Järvinen ja Kluuskeri ovat kaikki Lake Placidissä U20 leirillä/turnauksessa.

Eilinen peli oli hyvä kauden aloitus. Ensimmäinen erä jännityksen piikkiin ja toinen ja kolmas olikin hyvää ja aktiivista peliä.
Pelaajista:
Salak - Hyvä ottelu, varma esitys
Berg - peruspeli
Konttinen - Hazardi eilen
Kipru - Pelasi todella hyvän pelin, maali ja tulinen lämäri
Nordlund - Jämäkkä esitys, kaksi syöttöpistettä ja upea keskialueen pommi.
Halonen - Oma hyvä peli
Santanen - Hyvä esitys, yllätti
Vittasmäki - pari vaihtoa, lisää vain peliaikaa harjoituspeleissä

Vaha - Yritteliäs peli, taisteli
AUK - hyvää puolustuspään peliä, loistava 3 sentteri ku JJ saapuu
Boris - kovaa yritystä, maalintekijän maali
Hattunen - Hyvää vääntöä, pari hyvää oivallusta
Filppula - Uskomattoman taitava kiekon kanssa. loistavia syöttöjä ja harhautuksia
Venäläinen - Luisteli, taklasi ja maalasi hienolla tavalla
Sinisalo - Yritteliäs esitys, taklasi hyvin
Laine - ei riitä, yksi hyvä maalipaikka
Suominen - Pörräsi tuttuun tyyliinsä, ketjukaverit rajoittivat
Reivonen - Nuorempi versio Antti Pihlströmistä. Luistelee ja taklaa kovaa
EJ - Tulee nousemaan ylempiin kenttiin kun pääsee vaan laitaan. pelasi kiutenkin yv:tä. Hyvä peli, kaksi syöttöä
Kolu - Hoiti oman osuutensa puolustuspäässä, mutta oli myös pirteä toisessa päässä. kaksi tolppaa.
 

Seppis1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
- Santanen oli aivan maaginen! Hän pelasi tosi miesmäisesti virheettömän pelin. Kolu ja Reivonen olivat myös hyviä. Juntin (Erkinjuntti) paikka ei varmaan ole siinä, mutta hän auttaa meitä nyt, kun meillä ei ole senttereitä. Jamie Johnson on vielä poissa ja Toni Jalo kaksikymppisten mukana, tuumi Virta ottelun jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös