TPS:n peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 721 726
  • 13 341

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Joukkue tekee kovasti töitä mutta kyllä tuo Pajuniemen ja Kestnerin menetykset näkyy maalinteon tehokkuudessa. Paikkaajia ei ole löytynyt.

Ihan pakko tuonne on saada maalintekovoimaaa jos mielitään keväällä kannun nostoon.

Muutoin joukkueen peli on erinomaista.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Voi helvetti kun tuo joukkue on paska, ihan kaikki, etenkin ulkkarit on ihan paskoja. Ei me saatana voiteta ketään..

Vai mitä @aurajoki
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Hults ja Sandberg varsinkin vetivät tänään ihan maagisesti vai mitä?
Siinäkö ne Tepsin ulkkarit on? Käsittääkseni siellä on jokunen muukin, jotka sinä olet palstalla tuttuun tyyliisi tuominnut sanalla sanoen paskoiksi. En kuitenkaan odota sinulta onnistuneiden esiinnostamista, koska tällöinhän joutuisit kohtaamaan sen tosiasian, että olet (jälleen) ollut väärässä.

Joko kohta laukut taas pakattuna ja loma voi alkaa kun Tepsillä kulkee?
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Pärässä on kyllä jotain niin Barkovmaista tällä hetkellä. Käytännössä jokainen ratkaisu edistää peliä ja mies hyödyntää vauhtierot puolustajiin nähden täydellisesti. Nautitaan menosta tämä kausi, ensi kaudella läpimurtoa sitten isommissa ympyröissä. Kun vain nyt pysyy terveenä...
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hults ja Sandberg varsinkin vetivät tänään ihan maagisesti vai mitä?
Voi vittu tää oli huono, jopa sulta. Ja kyllä, molemmat veti täydellisesti omissa ansaitsemissaan ruuduissa.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Hults ja Sandberg varsinkin vetivät tänään ihan maagisesti vai mitä?
Hults sainonnistumisia kauden alkuun. Ainakaan itsellä Liigaa heikommasta sarjasta tuleelle kauheita odotuksia ei ole. Nyt näkee ettei riitä keskushyökkääjäksi liigaan mutta laiturina voisi mennä.
Sandbergin odotin olevan kovempi pelaaja, mutta sopivaa ketjukoostumusta ei ole löytynyt.
Pärssinen on tällä hetkellä liigan paras pelaaja, eikö omaa ketjua ole vielä avattu.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
TPS pelaa paremmin kun annetaan peliaikaa niille pelaajille, jotka sen ansaitsevat. Pelkkä vieraskielinen nimi paidan selkämyksessä ei minulle ainakaan riitä pelipaikan ansaitsemiseksi.
Kuten valmennus on jo ennen kauden alkamista sanonut, pelipaikka pitää ansaita. Nyt ollaan vihdoin ja viimein tätä periaatetta noudatettu.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Yksi kauden parhaista matseista ja voitoista, ja täällä vaan tapellaan keskenään. Simmosta.

Voiko olla enemmän jatkiksen TPS-osion kaltaista toimintaa?
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Joukkue tekee kovasti töitä mutta kyllä tuo Pajuniemen ja Kestnerin menetykset näkyy maalinteon tehokkuudessa. Paikkaajia ei ole löytynyt.

Ihan pakko tuonne on saada maalintekovoimaaa jos mielitään keväällä kannun nostoon.

Muutoin joukkueen peli on erinomaista.
Hieman sama, mutta viimeiset 2 peliä on ollut parempaa. Se että Tapparalle saatiin vain 2 ei ole ihme. Tauon jälkeinen keskiarvo kuitenkin 3.5 maalia. Se on hyvä suunta. Antaa seuraavien viiden pelin näyttää lisää.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäs sitä sitten sanoisi tästä pelistä. Tästähän tuli ihan kunnon perjantai-illan löylyt, vaikka kolmannessa erässä intensiteetti laski. Ensimmäisessä erässä näytti ajoittain siltä, että päästään tanssimaan vielä kunnolla, koska sen verran otettiin lämpöä. Se on pakko todeta, että tällaisia liigapelejä pitäisi olla useammin. Kaukaloissa nähtiin kaikkea mahdollista ja tunnetta oli mukana. Välillä läikkyi vähän yli. Ihan laadukas jääkiekkopeli nähtiin. Tälläistä lisää.

Pelin alku oli hyvää ja kesytettiin kotijoukkueen alkurynnistys aika tehokkaasti ja saatiin myös omia hyökkäyksiä rakennettua. Pelin alussa homma oli Tepsillä hyvin hanskassa. Peli-ilme oli juuri sellainen, kuin sen pitää olla eli vastustajalle ei anneta yhtään tilaa, eikä aikaa. Päälle mennään kuin yleinen syyttäjä. Pelattiin aggressiivista peliä ja taklattiin kaikkea liikkuvaa. Lataus meni kieltämättä vähän yli ja sitten tuli jäähyjä, jotka olivat turhia. Nämä liikaa pelaajia jäällä -jäähyt ovat myös turhia.

Tepsi pelasi älyttömän hyvää ja aktiivista alivoimaa ja jotain kertoo puolustamisen laadusta se, että ensimmäisessä erässä Karejevilla Eihän Tappara saanut ylivoimalla aikaan oikeastaan yhtään mitään, vaikka aikaa oli. Pakko taas todeta, että Big Jack on kyllä mahtava pelaaja. Alivoimalla ajoittain dominoi ja ajoi ainakin kertaalleen Levtchin littanaksi. Kannattaa Levtchin muistaa, että kannattaa pysyä pois raiteilta, kun IC-juna Big Jack on liikenteessä. Mietin jäähyjen aikana, että ei kai nyt hyvä aloitus mene hukkaan näiden jäähyjen myötä, mutta ei Tepsillä ollut alivoimalla oikeastaan mitään hätää.

2.erässä nähtiin minun mielestäni Tepsiltä jopa kauden parasta hyökkäyspeliä. Ainakin olin näkevinäni ajoittain, että hyökkäyspeli oli oikein hyvää. Kyllä siinä vieläkin on kehitettävää, mutta nyt näytti ajoittain oikein hyvältä. Hyökkäykset virtasivat hyvin ja käytettiin koko kenttää hyväksi ja ei puskettu pelkästään yksinään. Rafkinin maali tuli hyvän kuvion päätteeksi ja hyvä, että hän sai maalin, kun Ässiä vastaan meni aikalailla vihkoon. Tänään Rafkin oli selvästi parempi. Rafkinin maalissa tietenkin oli hieman onneakin matkassa, kun kiekko oli varmaan tarkoitettu Väisäselle, joka oli maalin kulmalla parkissa, mutta pomppasi Tapparan pelaajasta maaliin. Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että tässä hyökkäyksessä kuten monessa muussakin hyökkäyksessä tuntui olevan nyt oikeasti ajatusta. Muutamat pelaajat kuten Pyyhtiä ja Nurmi voisivat vieläkin nopeammin luopua kiekosta, mutta kyllä Pyyhtiästä näkee, että siellä on potentiaalia nähtyä parempaan.

Hyökkäyspelissä oli tänään paljon lupauksia herättäviä elementtejä. Rupeaisikohan yhteinen sävel nyt pikkuhiljaa löytymään. Rodewaldin maali oli myös tosi hyvin pelattu kuvio. Tammela syötti viivaan ja Ivarsson toimitti kiekkoa maalille ja Rodewald ohjasi. Toinen erä oli minusta kokonaisuudessaan jopa parasta Tepsiä tällä kaudella. Yksittäisiä virheitä tuli ja esim. Steenbergen sähläsi aika pahasti ja siitä tuli Tapparalle vaarallinen hyökkäys. Suomi myös antoi vastustajalle namupassin, mutta ei onneksi siitäkään Tappara maalia saanut. Sinänsä hienoa, ettei Suomi ruvennut tilanteen jälkeen arkailemaan ja varomaan. Steenbergenillä oli myös yksi hyvä maalipaikka. Hyökkääminen oli nyt selvästi parempaa, kuin mitä se viime aikoina on ollut. Välillä tulee vieläkin vähän erikoisia ratkaisuja hyökkäysalueella. Toki katsomosta/telkkarista käsin näkee pelin vähän eri tavalla kuin pelaaja kentällä.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Tepsin karvauspelaaminen, taklauspeli, kiekollinen peli, puolustaminen ja oikeastaan kaikki oli sillä tasolla, että Tappara oli lopulta aika aseeton ja vähän sormi suussa. Tepsiltä onnistui tänään kaikki. Syötöt napsuivat hyökkäyksissä paremmin lapaan, kuin varmaan kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella ja nyt oli pelaamisessa hyökkäyssuuntaan ideaa ja ajatusta. Ei se täydellistä vielä ole, mutta tästä on hyvä jatkaa. Kolmannessa erässä ehkä vähän turhan paljon passivoiduttiin, mutta voi myös olla, että eilinen peli ja kaksi aika railakasta erää rupesivat vähän tuntumaan jaloissa. Tappara sai muutamia vaarallisia paikkoja vähän vahingossa, mutta esim. pelin lopussa ei ollut mitään hätää. Jos muutamissa viimeisimmässä pelissä puolustuspelaaminen on ollut epävarmaa ja vähän hasardia, niin nyt ei siitä ollut tietoakaan muutamaa yksittäistä tilannetta lukuun ottamatta. Tapparan kavennusmaali meni Tammelan piikkiin, kun hän pelasi vähän heikosti tilanteen. Tosin kiekonmenetyksen jälkeen ei tuntunut pelaajat olevan ihan hereillä ja valmiita puolustamaan. Tammela on minusta pelannut lupauksia herättävästi ja hyvin. Voisi olettaa, että parantaa, kun saa pelejä alle.

Nyt ei ehkä irtoa kovin syväluotaavaa analyysiä pelistä, mutta pitää vielä nostaa muutama pelaaja esille. Ivarsson oli tänään ihan päällikkö omassa päässä ja tänään oli hänen paras pelinsä tällä kaudella. Nyt nähtiin niitä viime kevään pudotuspelien otteita. Eronen on nyt kahdessa viimeisimmässä pelannut tosi hyvin. Ehkä moottori on ollut vähän hidas käynnistymään ja vaatii vähän enemmän ajoa. Arell pelasi tosi hyvin. Virolta haluaisin nähdä vähän enemmän sellaista kiekollista johtajuutta, mutta toki vielä nuori pelaaja kyseessä. Mietin myös sellaista, että ehkä hän ei ihan niin hyvin pääse esille Ahokkaan pelitavassa, kuin Raipen pelitavassa. Pärssinen on ihan maaginen ja tekee kentällä ihan mitä huvittaa. Jatkuvasti hyviä kiekollisia ratkaisuja ja voittaa melkein kaikki kaksinkamppailut ja kulmaväännöt. Sitten, vaikka kaksi vastustajaa on reppuselässä, niin Pärssinen pysyy kiekossa ja tekee peliä.

Nyt oli pelissä sellaista asennetta ja tekemisen meininkiä millaista pitää ollakin. 2.ketju ja 3.ketju pitää vielä saada paremmin peliin mukaan, mutta kyllä nämäkin ketjut ajoittain väläyttelevät. Rodewald ja Tammela tuntuvat pelaavan hyvin yhteen ja täydentävät toisiaan. Nelosketjusta ei voi olla pitämättä. Tänäänkin todella hyvä esitys. Odotan muuten mielenkiinnolla ensi torstaina ja sitä hetkeä, kun illan pelin kokoonpanot saadaan eetteriin. Pääsevätköhän Hults ja Sandberg takaisin kokoonpanoon. Joukkueen esitys oli nimittäin tänään sitä tasoa, että ei sieltä nyt ainakaan seuraavaan peliin minusta ketään oikein voi pudottaa pois. Ei muuten huomannut kummankaan puuttumista kokoonpanosta. Hultsin ja Sandbergin kannattaisi hieman nyt olla huolissaan omasta asemastaan joukkueessa ja ruveta antamaan näyttöjä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sandbergin odotin olevan kovempi pelaaja, mutta sopivaa ketjukoostumusta ei ole löytynyt.

Loputtomiin ei voi pistää ketjukavereiden piikkiin.

Ei Sandberg nyt ihan paska ole ollut mutta pettymys. Voi olla että saan syyttää itseäni mutta jotenkin odotin täysin erilaista pelaajaa. Luulin että Sandbergista saadaan vikkeläjalkainen pelaaja joka pelaa aggressiivista peliä. Sute taisi Silvennoisen vieraana mainita että tässä voi olla kannattajien uusi suosikkipelaaja ja Kallio kertoi että Sandberg tuo uusia ulottuvuuksia TPS:n hyökkäyspeliin nopeutensa ansiosta. Kentällä Sandberg on kyllä erottunut ihan jollain muulla kuin nopeutensa ansiosta.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli myös ottelun tähdistövalitsijoiden mieleen tänään.
Mitään pois Tammelalta ottamatta tähdistövalitsija näyttäisi kylläkin vain katsoneen, että jaa, oli aika vähämaalinen peli, annetaan maalivahdeille enimmät tähdet ja katsotaanpa, joku Tammela on tehnyt kaksi tehopistettä, annetaan sille viimeinen tähti.

Itse olisin jakanut tämän päivän pelistä tähdet näin:

*** Pärssinen
** Rodewald
* Eronen
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Loputtomiin ei voi pistää ketjukavereiden piikkiin.

Ei Sandberg nyt ihan paska ole ollut mutta pettymys. Voi olla että saan syyttää itseäni mutta jotenkin odotin täysin erilaista pelaajaa. Luulin että Sandbergista saadaan vikkeläjalkainen pelaaja joka pelaa aggressiivista peliä. Sute taisi Silvennoisen vieraana mainita että tässä voi olla kannattajien uusi suosikkipelaaja ja Kallio kertoi että Sandberg tuo uusia ulottuvuuksia TPS:n hyökkäyspeliin nopeutensa ansiosta. Kentällä Sandberg on kyllä erottunut ihan jollain muulla kuin nopeutensa ansiosta.

Enemmän mä näen Sandbergin ongelmana pääkopan. Joku ei nyt toimi tuolla päässä. Kaikki tekeminen on ollut jo pidemmän aikaa hyvin puolivillaista. Hultsista näkee, että ei osaa. Sandbergista näkee, että osaa, mutta ei toteuta. Luistelukin vaikuttaa enemmän sunnuntain yleisövuorosta tuttua piruettiluistelua, kuin oikeasti yrittämistä.

Missä on nämä kädet ja jalat?


 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Enemmän mä näen Sandbergin ongelmana pääkopan. Joku ei nyt toimi tuolla päässä. Kaikki tekeminen on ollut jo pidemmän aikaa hyvin puolivillaista. Hultsista näkee, että ei osaa. Sandbergista näkee, että osaa, mutta ei toteuta. Luistelukin vaikuttaa enemmän sunnuntain yleisövuorosta tuttua piruettiluistelua, kuin oikeasti yrittämistä.

Missä on nämä kädet ja jalat?


Onko Sandberg kertaakaan luistellut TPS:ssa yhtä kovaa kuin tuossa klipissä?
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilinen oli Ahokkaan sanoin ehkäpä kauden parasta kiekkoa mitä Liigassa nähty ja ennenkaikkea Tepsiltä todella loistavaa tekemistä. Mm. liike, aggressivisuus, paineistaminen ja kiekollinen pelaaminen oli eilen sellaista jota sen kuuluu ollakin mikäli meinataan jatkossa pärjätä paperilla selvästi kovempia joukkueita vastaan.
Onhan sitä hienoa seurata kun nämä Tepsin nuoret hallitsee kentän tapahtumia uskaltaen ottaa vastuuta ja roolia.
Tuo maalinteko on vaan valitettavasti tällä hetkellä joukkueen se ongelmakohta. Eilenkin oli todella hyviä paikkoja ratkoa ottelu aikaisemmin mutta viimeistely ei ole riittävällä tasolla. Joukkue kaipaisikin selvästi tuohon pelaajaa/pelaajia jotka tottuneet heiluttamaan verkkoa mutta myöskin järjestämään ketjukavereillekin paikkoja.
Kokoonpanoa oli hieman muutettu torstain Ässät ottelun jäljiltä ja näytti toimivan. Mm. kolmosketjutoimi Intosen johdolla huomattavasti paremmin nyt kuin mitä Hultsin johdolla on toiminut.
Sensijaan toivottavasti Sandberg palaa kehiin ja Steenbergen siirretään Hultsin kaveriksi katsomoon. Oli eilenkin ketjun heikoin lenkki ja onneksi hänen kiekonmenetyksestä johtuneesta Tapparan vastahyökkäyksestä ei tullut maalia sillä se olisi mitä todennäköisemmin muuttanut pelin kulun aivan toisenlaiseksi.
Sandbergin olevan vielä loppukaudesta kova tekijä mutta Hultsin sekä Steenbergenin taso on jo nähty ja eikä se tuosta enää tule nappia painamalla paranemaan.
Rodewald oli eilenkin todella hyvä ja pelaa nöyrästi molempiin suuntiin ja ennenkaikkea joukkueelleen. Pikku hiljaa voisi hänellekin ruveta sorvaamaan jatkopahvia ennenkuin muut ehtivät väliin.
Tammela alkaa pääsemään pikku hiljaa vauhtiin ja lunastamaan niitä odotuksia mitä ainakin itse vähän odotin ennen kauden alkua.
Pärssinen on tällä hetkellä ehkäpä Liigan paras hyökkääjä ja nousee kokoajan pistepörssissäkin ylöspäin kohti kärkeä vaikka otteluita huomattavasti vähemmän pelattuna kuin mitä pistepörssin kärjessä olevilla. Hänen liikkeensä, nopeutensa, suunnan -ja rytminmuutoksensa, kiekolliset taidot ja kokokentän näkeminen on ihan eritasolla tällä hetkellä kuin muilla Liigan hyökkääjillä.
Eronen alkaa pääsemään vauhtiin ja on tällä hetkellä yksi Liigan parhaimpia pakkeja niin kiekottomana kuin kiekollisenakin.
Kunhan maalintekoon ja ylipäätään hyökkäyspelaamisen saadaan vielä huomattavasti enemmän parannusta sekä tehoja niin eilisen kaltaisella muulla pelaamisella Tepsi tulee olemaan neljän joukossa runkosarjan lopussa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Eronen kellotti muuten eilen back-to-back pelien jälkimmäiseen osaan ihan kivat 27 minuuttia ja risat. Ei se peliaika Ässät-pelissäkään huono 24min ollut. Toivottavasti Elmerillä lähtee tästä kulkemaan paremmin. Ollut pettymys alkukaudella kieltämättä.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eronen kellotti muuten eilen back-to-back pelien jälkimmäiseen osaan ihan kivat 27 minuuttia ja risat. Ei se peliaika Ässät-pelissäkään huono 24min ollut. Toivottavasti Elmerillä lähtee tästä kulkemaan paremmin. Ollut pettymys alkukaudella kieltämättä.
Eronen on ollut mun mielestä todella hyvä näissä molemmissa peleissä tauon jälkeen, joten sanoisin, että hyvältä näyttää hänen osaltaan.

Sandbergistä pari ajatusta näin ihan Elite Prospectista tilastoja katsomalla. Kaveri näyttäisi pelanneen uransa parasta kiekkoa 22-vuotiaana keväällä 2017, jolloin voitti myös Ruotsin mestaruuden. Kyseessä oli hänelle seitsemäs kausi joukkueessa ja viides, jolloin pelasi pelejä edustusjoukkueessa ja kolmas, jolloin ei pelannut elää lainkaan junnusarjoissa. Edustuksessa pistemäärät olivat joka kausi nousussa ja tällä mestaruuskaudella Sandberg teki runkosarjassa 52 otteluun 25 pistettä. Pudotuspeleissä Sandberg näyttäisi olleen ilmiliekeissä, 16 otteluun 14 tehopistettä mestaruusjoukkueessa. Tältä Sandbergin unelmakeväältähän tuo edelle laitettu klippi alivoimamaalistakin oli.

Tähän kevääseen 2017 asti Sandbergin ura oli siis tasaisen nousujohteinen, ja myös maajoukkueessa Sandberg oli päässyt parina kautena pelaamaan. Mestaruuteen huipentuneen kauden jälkeen Sandberg teki sopimuksen San Jose Sharksin kanssa, mutta tie vei AHL:ään, jossa homma ei tilastojen valossa lähtenyt oikein missään vaiheessa erityisen hyvin toimimaan. Kesken toisen AHL-kauden Sandberg palasikin jo syksyllä takaisin tuttuun HV-71:een. Ilmeisesti tällä kaudella Sandbergilla on ollut joku isompi loukkaantuminen, koska HV-71:ssä pelejä kertyi vain kolme, vaikka siirto sinne tapahtui jo marraskuun puolivälissä.

Tämän jälkeen Sandberg pelaili HV-71:ssä vielä pari kautta ihan kelpo tehopistein, mutta mitään nousujohteisuutta urassa ei ole enää voinut havaita. Toki Sandberg teki uransa parhaat runkosarjapisteet viime kaudella, kun 52 ottelussa syntyi 30 tehopistettä, mutta pidän kyllä kauden 16-17 suoritusta kovempana. Eli minun papereissa 25 pistettä 52 otteluun mestaruusjoukkueessa on paremmin kuin 30 pistettä 52 otteluun putoajajoukkueessa.

Sekin ehkä kertoo jotain tuleeko pelaaja mestarijoukkueesta vai putoajajoukkueesta. Rodewald muuten tulee viime kauden mestarijoukkueesta ja näyttääkin kentällä pelaajalta, joka tekee voittavia ratkaisuja. Siinä alivoimamaaliklipissä Sandbergkin näyttää mestarijoukkueen unelmakevättä pelaavalta pelaajalta.

No, ei tässä viestissä nyt ehkä mitään suurempaa sisältöä ollut. Jasper Lindsten on muuten samanikäinen pelaaja kuin Filip Sandberg, ja myös Lindsten pelasi uransa parasta kiekkoa 22-vuotiaana kauden 2016-17 loppupuolella. Hänelläkin on sitten sen jälkeen ollut aikamoista tuskailua, ja siirto uusiin ympyröihin ei antanut buustia uralle, vaan pikemminkin päinvastoin.

Ehkä sitä tässä koitin havainnollistaa, että Sandbergilla – ja Lindstenillä – ura oli 22-vuotiaaksi asti tasaisen nousujohteinen, mikä oli varmasti nuorelle pelaajalle motivoivaa. Sandberg pääsi jo haistelemaan maajoukkueen ilmapiiriä, voitti mestaruuden pitkään edustamassaan seurassa ja sai Nhl-sopimuksen. Sitten tuli ikään kuin seinä vastaan uralla. Mikä on tämän jälkeen pelaajan motivaatio ja usko itseensä? Uskooko Sandberg itse, että voi vielä kehittyä paremmaksi pelaajaksi, vai onko hän mukavoitunut ja hyväksynyt sen, että uran parhaiksi saavutuksiksi jäivät Ruotsin mestaruuden voittaminen ja maajoukkueen sekä Nhl:n porttien kolkuttelu? Varmaan tässä Suomeen siirtymisessä oli Sandbergillä ajatuksena myös saada vähän uusia virikkeitä, jos ajatus hänellä tosiaan oli se, että Ruotsissa hän oli jo saavuttanut sen mihin rahkeet riittävät, ja Amerikassa rahkeet eivät riittäneet. Mutta olisiko tässä sitten ollut alitajunnassa myös vähän sellainen ajatus, että Suomessa olisi vähän helpompaa kuin Ruotsissa, koska olisi vähän heikkotasoisempi sarja.

Lindstenhän on vielä pahemmin vajonnut varjoihin. Hänellä tosin mukavoituminen alkoi jo kesken viimeisen TPS-kauden.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Eronen on ollut mun mielestä todella hyvä näissä molemmissa peleissä tauon jälkeen, joten sanoisin, että hyvältä näyttää hänen osaltaan.

Sandbergistä pari ajatusta näin ihan Elite Prospectista tilastoja katsomalla. Kaveri näyttäisi pelanneen uransa parasta kiekkoa 22-vuotiaana keväällä 2017, jolloin voitti myös Ruotsin mestaruuden. Kyseessä oli hänelle seitsemäs kausi joukkueessa ja viides, jolloin pelasi pelejä edustusjoukkueessa ja kolmas, jolloin ei pelannut elää lainkaan junnusarjoissa. Edustuksessa pistemäärät olivat joka kausi nousussa ja tällä mestaruuskaudella Sandberg teki runkosarjassa 52 otteluun 25 pistettä. Pudotuspeleissä Sandberg näyttäisi olleen ilmiliekeissä, 16 otteluun 14 tehopistettä mestaruusjoukkueessa. Tältä Sandbergin unelmakeväältähän tuo edelle laitettu klippi alivoimamaalistakin oli.

Tähän kevääseen 2017 asti Sandbergin ura oli siis tasaisen nousujohteinen, ja myös maajoukkueessa Sandberg oli päässyt parina kautena pelaamaan. Mestaruuteen huipentuneen kauden jälkeen Sandberg teki sopimuksen San Jose Sharksin kanssa, mutta tie vei AHL:ään, jossa homma ei tilastojen valossa lähtenyt oikein missään vaiheessa erityisen hyvin toimimaan. Kesken toisen AHL-kauden Sandberg palasikin jo syksyllä takaisin tuttuun HV-71:een. Ilmeisesti tällä kaudella Sandbergilla on ollut joku isompi loukkaantuminen, koska HV-71:ssä pelejä kertyi vain kolme, vaikka siirto sinne tapahtui jo marraskuun puolivälissä.

Tämän jälkeen Sandberg pelaili HV-71:ssä vielä pari kautta ihan kelpo tehopistein, mutta mitään nousujohteisuutta urassa ei ole enää voinut havaita. Toki Sandberg teki uransa parhaat runkosarjapisteet viime kaudella, kun 52 ottelussa syntyi 30 tehopistettä, mutta pidän kyllä kauden 16-17 suoritusta kovempana. Eli minun papereissa 25 pistettä 52 otteluun mestaruusjoukkueessa on paremmin kuin 30 pistettä 52 otteluun putoajajoukkueessa.

Sekin ehkä kertoo jotain tuleeko pelaaja mestarijoukkueesta vai putoajajoukkueesta. Rodewald muuten tulee viime kauden mestarijoukkueesta ja näyttääkin kentällä pelaajalta, joka tekee voittavia ratkaisuja. Siinä alivoimamaaliklipissä Sandbergkin näyttää mestarijoukkueen unelmakevättä pelaavalta pelaajalta.

No, ei tässä viestissä nyt ehkä mitään suurempaa sisältöä ollut. Jasper Lindsten on muuten samanikäinen pelaaja kuin Filip Sandberg, ja myös Lindsten pelasi uransa parasta kiekkoa 22-vuotiaana kauden 2016-17 loppupuolella. Hänelläkin on sitten sen jälkeen ollut aikamoista tuskailua, ja siirto uusiin ympyröihin ei antanut buustia uralle, vaan pikemminkin päinvastoin.

Ehkä sitä tässä koitin havainnollistaa, että Sandbergilla – ja Lindstenillä – ura oli 22-vuotiaaksi asti tasaisen nousujohteinen, mikä oli varmasti nuorelle pelaajalle motivoivaa. Sandberg pääsi jo haistelemaan maajoukkueen ilmapiiriä, voitti mestaruuden pitkään edustamassaan seurassa ja sai Nhl-sopimuksen. Sitten tuli ikään kuin seinä vastaan uralla. Mikä on tämän jälkeen pelaajan motivaatio ja usko itseensä? Uskooko Sandberg itse, että voi vielä kehittyä paremmaksi pelaajaksi, vai onko hän mukavoitunut ja hyväksynyt sen, että uran parhaiksi saavutuksiksi jäivät Ruotsin mestaruuden voittaminen ja maajoukkueen sekä Nhl:n porttien kolkuttelu? Varmaan tässä Suomeen siirtymisessä oli Sandbergillä ajatuksena myös saada vähän uusia virikkeitä, jos ajatus hänellä tosiaan oli se, että Ruotsissa hän oli jo saavuttanut sen mihin rahkeet riittävät, ja Amerikassa rahkeet eivät riittäneet. Mutta olisiko tässä sitten ollut alitajunnassa myös vähän sellainen ajatus, että Suomessa olisi vähän helpompaa kuin Ruotsissa, koska olisi vähän heikkotasoisempi sarja.

Lindstenhän on vielä pahemmin vajonnut varjoihin. Hänellä tosin mukavoituminen alkoi jo kesken viimeisen TPS-kauden.

Hyvää tekstiä! Muutamaan juttuun otan kuitenkin kiinni.

Sandberg pääsi jo haistelemaan maajoukkueen ilmapiiriä, voitti mestaruuden pitkään edustamassaan seurassa ja sai Nhl-sopimuksen. Sitten tuli ikään kuin seinä vastaan uralla. Mikä on tämän jälkeen pelaajan motivaatio ja usko itseensä? Uskooko Sandberg itse, että voi vielä kehittyä paremmaksi pelaajaksi, vai onko hän mukavoitunut ja hyväksynyt sen, että uran parhaiksi saavutuksiksi jäivät Ruotsin mestaruuden voittaminen ja maajoukkueen sekä Nhl:n porttien kolkuttelu?

Ihan en näkisi, että Sandbergilla tuli mestaruuden jälkeen "seinä vastaan uralla". Mieshän pelasi jos ei parasta kauttaan, niin melkein parhaimman kautensa ikinä SHL:ssä viimekaudella ainakin pisteiden valossa. Lisäksi oli siis ihan MM-kisoissa viimeisten (vai jopa viimeinen?) ketkä putosivat kevään MM-kisoista. Luulisi, että tällaisen kauden jälkeen ja melkein kun pääsi MM-kisoihin, niin motivaatiota olisi? Varsinkin kun ikääkin vasta 27-vuotta eikä mitään päälle kolmenkymmenen. Tuntuisi oudolta, että "luovuttaisi" 27-vuotiaana kun on vasta tulossa pelimiehen parhaimpaan ikään.

Tässä on varmasti ollut Filipillä ajatus viimekauden onnistumisen jälkeen tulla Suomeen ja räjäyttää potti. Eikä hän nyt pisteiden valossa tälläkään hetkellä huonosti pelaa, kun kasassa on 0.50ppg. Joku tuossa nyt silti mättää. En tiedä eikö sovi Ahokkaan pelitapaan vai onko jotain asennevammaa taustalla (harvoin tosin asennevammaiset "keskitason" kaverit pääsevät MM-kisojen leiritykselle).

Ihmetyttää etenkin, kun Sandberg pelasi ihan hyvää lätkääkin tälläkaudella jo aikaisemmin. Ihan alkukausi oli vähän vaikea, mutta 22.9 Saipa-pelistä alkoi tehollisesti, että pisteiden valossa todella hyvä putki Sandbergilta joka kesti sinne 2.10 Lukko-peliin saakka. Tuossa ajanjaksossa teki viiteen peliin kuusi tehopistettä ja näyttikin ihan kärkikaverilta. Lukko-pelin jälkeen alkoi kuuden päivän tauko, jonka jälkeen kyllä on kadonnut kuin kusi lumeen. Viimeiseen 10 peliin 1+1=2 ja hyvää yötä.

En tiedä voiko siellä olla jotain loukkia minkä takia pelaa ylivarovaisesti ja hiihtää, mutta olisi Tepsin kannalta ihan törkeän tärkeää saada mies heräteltyä. Tässä on jo ihan tarpeeksi toitotettu hyökkäyksen tulivoiman puutteesta ja Sandbergin floppaaminen olisi todella paha paikka. Pyyhtiän ja Väisäsen/Slafkovskyn/Intosen peluutus ensimmäisessä kahdessa kentässä antaa ihan hiukan liikaa kärkivastustajille etumatkaa. Puhumattakaan toki siitä, että meillä pelaa kakkosen keskellä laituri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös