TPS:n peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 725 974
  • 13 341

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli kyllä hyvää vääntöä ja sähinää pelissä. Kalpa oli hyvä mutta TPS oli maalinverran parempi ja voitti myös tolpat 2-1. Kareev oli loistava kuten myös Anttalainen. Muuten TPS:stä ei kukaan erottunut sen paremmin eikä huonommin. Jäähyjä otettiin turhan paljon. Huomenna on sitten Kärpät vastassa ja TPS/ Kärpät legendan Ilkka Mikkolan paidan jäädytys. Toivotaan että sama sähinä jatkuu myös huomenna Kärppiä vastaan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Olen ottanut mallia noista Mertarannan selostamista peleistä, joissa alkaa 30sec ennen pelin loppua toitottamaan että joukkue X voittaa (vaikka tilanne 2-1 ja tasoitusta hakevalla joukkueella pyöritys hyökkäysalueella). Tokaisin jo ensimmäisen erän avauskiekon jälkeen että Kalpa ei tee maalia ja TPS voittaa.

Andy oli loistava!

Kuuntelin samaa. 15 sekuntia peliaikaa, pyöritys hyökkäysalueella ja selostaja julistaa voittajan.

Mutta mutta, hyvä matsi. Kareev pelasti pari kertaa ja tepsi veti pari tolppaa eli tilanteet melko tasan. Kivat 3 pinnaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Hieno voitto ja pisteet. Rodewaldista on kyllä pakko tykätä! Samoin Andy oli huikea!
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
TPS:llä on kolmanneksi vähiten maaleja per ottelu. Vain SaiPa ja HPK ovat huonompia. Vaikka voittoja tulee niin, jottain tarttis tuolle tehdä.

Ollaan päästetty 16, kaikki muut jengit päästäny 20+. (eniten päästäneellä Ässillä 41 päästettyä).
Niin pitkään kuin suhde säilyy tällaisena ja tulosta tulee pisteiden muodossa, niin mulle riittää vaikka yksi maali, jos vastustajalla on 0.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään oli kyllä minun silmiini jo hieman raikkaampaa hyökkäyspeliä. Eiköhän tämä tästä, Tammela vielä kehiin niin hyvä tulee.

Tää on kyllä sinänsä jännä. Mahtaako se sieltä olla ylipäänsä tulossa kun mitään ei vain kuulu? Hakkaraistakaan ei moni taida edes muistaa enää...
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tää on kyllä sinänsä jännä. Mahtaako se sieltä olla ylipäänsä tulossa kun mitään ei vain kuulu? Hakkaraistakaan ei moni taida edes muistaa enää...
Pakko sanoa, että vaikea on nähdä Hakkaraisen mahtuvan pelaavaan kokoonpanoon ainakaan siinä vaiheessa, kun Tammela tervehtyy. Toki jos saisi näyttöpaikan ja löisi siinä lötöä pussiin ihan hulluna, mutta muuten Intonen, Väisänen, Liukas ja Slafkovsky ajavat edelle kaikilla mittareilla. Myös Vainionpää hoitanut ruutunsa viime peleissä ryhdikkäästi.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
TPS:llä on kolmanneksi vähiten maaleja per ottelu. Vain SaiPa ja HPK ovat huonompia. Vaikka voittoja tulee niin, jottain tarttis tuolle tehdä.

Toivottavasti ei tehdä mitään radikaalia. Joukkue pelaa viisikkona todella sitoutuneesti ja mm. Kultalypärä Hults tulee tarvittaessa raastamaan omaan päähän. Tää on sellaista kiekkoa millä keväällä pärjää. Toki uskon kuitenkin, että tuo hyökkäyspelaaminen tulee myös kehittymään.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sarjataulukkoa on mukava katsella samoin Tepsin pelaamista. Puolustuspään pelaaminen on hyvällä mallilla, vaikka ehkä välillä on myös hieman tuuria matkassa. Vastustaja saa tosi vähän ylivoimahyökkäyksiä Tepsi vastaan ja muutenkin joukkue on heti valmiina puolustamaan. Karvauspelli on ajoittain hyvää ja välillä saadaan vastustaja jopa hieman pulaan. Keskialueen yli Kalpa pääsi aika helposti, mutta ajattelisin sen olevan suunniteltua, koska omalla puolustusalueella saadaan aika hyvin pidettyä vastustaja pois vaarallisilta maalintekopaikoilta, eikä avopaikkoja ihan hirveästi vastustaja saa. Toki välillä tulee repsahduksia ja yksittäisille pelaajille nukahduksia, tai virheitä, kuten Rafkinille tänään yhdessä tilanteessa, jossa meinasi tulla hätä käteen. Toisaalta kolmannen erän lopussa Rafkin puolusti tosi hyvin yhden tilanteen. Varmaan johtuu yksittäiset repsahdukset siitäkin, kun aika paljon ollaan kuitenkin puolustuskannalla. Välillä tulee tilanteita, joissa vastustaja pääsee vaarallisen oloisesti hääräämään Tepsin maalin edessä. Ihmeen hyvin vain saajaan omaa maalia varjeltua ja Karejev tai Anttila hoitaa loput. Karejevin kohdalla alkaa ylisanat loppua. Jos tätä rataa jatkaa, niin ei taida hirveästi olla toivoa hänen näkemisestä Tepsin paidassa myös ensi kaudella.

Alivoimapelaaminen oli tänään taas jälleen kerran erittäin hyvää, vaikka muutaman kerran olikin vähän jo hätä kädessä. Sitkeää puolustamista ja sopivan aktiivista. Kalpa pääsi kyllä välillä aika mukavasti pyörittämään, mutta nämä hetket kestettiin. Onhan tuo meidän pakisto todella kova, kun vielä otetaan huomioon se tosiasia, että sieltä puuttuu Ivarsson. Hän nyt kuitenkin on ennakolta meidän parhaita puolustavia puolustajia. Arell tuntuu parantavan koko ajan ja tekee hyviä ratkaisuja ja on kyllä isäntä oman maalin edessä. Ei hän nyt Fraserin tyylisesti heitä kaveria niska perse otteella katsomoon, mutta jämäköitä otteita ja taklaa myös hyvin. Anttalainen oli tänään taas erittäin hyvä ja erityisesti kolmannessa erässä. Siinä on kunnon soturi, joka tekee aina kaikkensa joukkueen eteen. Mahtavaa puolustuspeliä. Piti ottaa Pulli suurennuslasin alle, mutta se vähän jäi. Ei hän minusta erottunut hyvässä tai pahassa. Sanoisin hänen pelanneen hyvin ainakin omasta mielestäni. Se tolppalaukaus olisi saanut mennä sisään. Ei hän nyt varsinaisesti loistanut ja välillä tuntuu vähän myöhässä tilanteissa ja sijoittumista voisi parantaa, mutta ihan hyvä suoritus. Hyvin saa kyllä pelata, jos haluaa kokoonpanossa pysyä, eikä loukkaantumisia tule. Pakkoa sanoa, että välillä kyllä hirvittää puolustuspään kiekollinen pelaaminen ja siis on erittäin hyvä asia, että puolustuksessa riittää kiekollista taitoa ja pelirohkeutta pelata kiekon kanssa myös paineen alla. Välillä meinaa kostautua ja tulla vaarallisia tilanteita, mutta onhan tuo nyt miljoona kertaa parempi tapa pelata, kuin Kaskisen aikakauden puolustuspään työskentely, jossa kiekossa oleva puolustaja laittoi silmät kiinni ja heitti kiekon keskialueelle. Sitten toivottiin, että matkan varrella on oma pelaaja. Viisikkopuolustaminen oli tänäänkin hyvää ja onhan Tepsin puolustusalueella vastustajan hankala löytää vapaata tilaa ja saada luoduksi vaarallisia paikkoja. Koko joukkue pelaa sitoutuneesti ja työteliäästi. Kamppailupelaaminen oli tänään oikein hyvää ja siellä pojat laittavat itsensä likoon. Ei laahusteta selkäsuorana ja samalla mietitä, että minne lähtisi ensi kesänä lomamatkalle.

Tepsin hyökkäyspelaaminen näytti taas vähän paremmalta ja jopa lupauksia herättävältä. Ykkösketju oli parhaimillaan jopa oikeinkin hyvä ja yhteispeli sujui ajoittain oikein hyvin. Ykkösketjun hyökkäämistä oli välillä ilo katsella. Kallio voisi tehdä heti jatkosopimuksen Rodewaldilla. Tekee kentällä vähän kaikkea ja tekee vielä hyvin. Hänestä on kasvamassa luottopelaaja, jonka voi laittaa kentälle tilanteessa, kuin tilanteessa ja homma hoituu. Tepsin ylivoimamaali oli todella hieno kuvio ja kyllähän kahden miehen ylivoimalla pelatessa on oikeastaan pakko tehdä maali. Muuten ylivoima oli taas hieman nihkeää. Ykkösketjun pelaaminen oli lupauksia herättävää ja kakkosketjunkin pelaaminen oli ihan hyvää. En kyllä tiedä, mikä Pyyhtiällä nyt mättää, mutta nyt ei oikein suju. Pari väläytystä per peli, mutta muuten on hieman heikkoa. Ehkä hän vain tarvitsisi pari onnistumista maalien muodossa, niin homma lähtisi sujumaan. Kolmosketju oli minusta ajoittain hyvä, mutta hiipui vähän ottelun edetessä. Intonen ja Väisänen ovat hyviä ja heille kyllä soisi tehoja. Väisänen oli tänään minusta, jopa erinomainen. Teki paljon oikeita asioita erityisesti puolustettaessa. Steenbergen oli pelin alkupuolella muutaman kerran minun mielestäni ihan hyvin esillä, mutta sitten taas katosi ihan kokonaan kuvasta. Mietin jo yhdessä vaiheessa, että onko nyt herralle löytynyt sopivat ketjukaverit, joidenka kanssa homma rupeaa toimimaan. Sanoisin, että Steenbergen on ensimmäinen, joka putoaa kokoonpanosta, kun Tammela joskus palaa. En kyllä nyt osaa sanoa, mikä Steenbergenin kohdalla mättää.

Vainionpää oli tänään aika hyvä itseasiassa. Muutama kova taklaus ja hyvää puolustussuuntaan pelaamista. Rupesin kiinnittämään jossain vaiheessa huomiota, että mitenkäs nyt Vainionpää on näin paljon positiivisessa mielessä esillä. Ehkä hän ei sittenkään ole ihan toivoton tapaus, mutta ei nyt juhlita vielä. Hänen saamaansa jäähyä ihmettelen. Joo siinä oli selvä koukkaaminen, mutta ei se nyt voi mennä niin, että ainakin kymmenkunta koukkaamista katsotaan tuomarien toimesta läpi sormien ja sitten yksi melko kevyt koukkaaminen otetaan pois. Vähän kevyesti tuli siihen nähden, mikä on linja koukkimisen suhteen ollut. Minä kannatan tähän nollatoleranssia. Välillä saa mailahäirintää harrastaa ihan surutta ja sitten otetaan jostain pikkutilanteesta pilli suuhun ja vihelletään jäähy. Aina ei ymmärrä.

Hyökkäyspeli oli tänään todellakin lupauksia herättävää ja nyt pystyttiin ajoittain, jopa dominoimaan hyökkäysalueella. Yhteispeli alkaa löytymään ja hyviä pyörityksiä saatiin aikaiseksi. Toisessa erässä Kalpa oli ihan kanveesissa. Sitten tuli muutama turha jäähy ja Kalpa pääsi peliin taas mukaan. Hyökkäyspeliä oli välillä jopa ilo katsoa, vaikka välillä kyllä hyökkäykset tahtoivat tukehtua niihin ongelmiin, joita Tepsillä on välillä ollut hyökkäämisen suhteen. Mutta välillä oli jo ihan mallikelpoista tekemistä. Joukkue on todellakin yhtenäinen ja kaikki paiskivat töitä.
 

12961

Jäsen
Ollaan päästetty 16, kaikki muut jengit päästäny 20+. (eniten päästäneellä Ässillä 41 päästettyä).
Niin pitkään kuin suhde säilyy tällaisena ja tulosta tulee pisteiden muodossa, niin mulle riittää vaikka yksi maali, jos vastustajalla on 0.


Jännää on se, etteivät pelit ole tylsiä eikä tehtyjen maalien vähyys tarkoita sitä, että pelin viihdearvo olisi huono.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ei voi kuin syttyä tuolle Tepsin viisikkopuolustukselle. Yhtään ei saa vastustaja omissa löysää ja aina on mailaa, luistinta tai miestä edessä häiritsemässä + erittäin aktiivinen irtokiekko- ja kaksinkamppailullinen pelaaminen päälle. Nyt myös pelaajamateriaali tukee tällaista sopivaa kyntölätkää. Loput hoitaa Andy, jolta pari erittäin makoisaa nollausta, joista katastrofikausina vastustaja olisi heittänyt aina häkin. Rodewaldin maali oli oikeastaan vain seuraus, niin hyvin paineistettiin Kalpan kolmio ahtaalle.

Milloin viimeksi Tepsillä on ollut aina yhtenäinen pelitapa? Jortikan aikaan? Atun aikaan yritettiin olla organisoituja siinä missä Virran Peksinkin, mutta joukkueet eivät ostaneet tuolloin pelitapaa. Raipet ja Suikkaset peluuttivat sellaista luontoäiti - lätkää, että ennemmin luotettiin yksilöiden taitoon kuin prosenttikiekkoon.

Eteenpäin käy sarjakärjen tie!
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Atun aikaan yritettiin olla organisoituja siinä missä Virran Peksinkin, mutta joukkueet eivät ostaneet tuolloin pelitapaa.

Nyt menee vähän ohi ketjun aiheesta mutta mun mielestä Atun jälkimmäisellä kaudella pelattiin varsin hyvää viisikkopeliä ja olen edelleen sitä mieltä että tuolla kaudella kaaduttiin puhtaasti loukkaantumisiin.

Mutta tähän hetkeen. Ykkösketju näytti tänään erittäin lupaavalta. Sandberg ja Hults kiekottelivat muutaman kerran keskialueen läpi aika näyttävästi ja hyökkäysalueellakin kiekko liikkui ajoittain näyttävästi koko kolmikolla. Pärssiseltä ja Nurmelta myös hyvä peli. Uskon että Pyyhtiä sopeutuu tuohon kenttään hyvin vaikka tällä hetkellä onkin vähän vaikeaa. Varmaan isoin ongelma Pyyhtiällä on se että yrittää vähän liian vaikeita ratkaisuja minkä johdosta tulee helppoja kiekonmenetyksiä. Välillä pitäisi vaan pelata nöyremmin ja yksinkertaisemmin. Varsinkin keskialueella ne virheet pitäisi pystyä karsimaan pois, hyökkäyspäädyssä voi sitten kokeilla enemmän niitä juttuja.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Nyt menee vähän ohi ketjun aiheesta mutta mun mielestä Atun jälkimmäisellä kaudella pelattiin varsin hyvää viisikkopeliä ja olen edelleen sitä mieltä että tuolla kaudella kaaduttiin puhtaasti loukkaantumisiin.

Mielestäni joo ja ei. Atu toi ryhdin ja rakenteen takaisin Tepsi-leiriin, sitä ei käy kiistaminen.

Mutta paljon asiaa analysoineena uskallan sanoa, että pohjimmiltaan Selinin Tepsi pelasi altavastaajajoukkueen lätkää nimimiehistöllä. Nihilistisiä rakenteita, aktiivista kiekosta luopumista, riskittömiä ja luovuutta edistämättömiä valintoja. Tämä tuskin olisi tuottanut tarpeeksi kilpailuetua mitalin saavuttamiseen.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Henkilökohtaisella tasolla sitoutuminen on kyllä huippuluokkaa. Jotenkin tuosta hyökkäyspelistä puuttuu vielä pari napsua ja huonosti on osa ketjuista päässyt pisteille. Se ei kuitenkaan tarkoita että yksilöistä kukaan olisi huono ja luistaisi. Rafkinille tuli pari virhettä, mutta ei se ollut mitään löysöilyä. Hults on kuin eri pelaaja mitä tulee sitoutumiseen itse pelille. Steenbergenkin pelasi eilen ihan hyvän pelin, harmi vain ettei mies ole tuloksellisesti saanut mitään aikaan. Mutta kyllä hän taisteli, ei siitä voi syyttää.

Kolmonen on kyllä vähän haastava ketju. Jokainen ansaitsee kyllä tekemisellään paikan, mutta tuskaista on. Edelleen tuntuu että ketjut ei oikein toimi, mutta yksittäisiä pelaajia ei voi syyttää. Kemiat pitää vain jotenkin saada loksahtamaan. Pyyhtiä on nyt vähän tuhlaillut myös, mutta Pärä on härkä, se raahaa vaikka yksin tuota ykköstä, siitä ei jää nyt kiinni. Rotaatiossa on vielä hyviä pelaajia joten eiköhän ne sieltä ala löytyä. Hieman nyt kuitenkin yhden ketjun joukkue ollaan.

Rode on tuttu sonni, Santavuori sen sijaan näyttää pelistä toiseen maagisuuden. Osaa rauhoittaa ja pitää jengillä kiekon jos menee sumpuksi. Lisäksi aivan uskomattomia pulun silmällä heitettyä syöttöjä hyökkäys alueella, ei voi olla tykkäämättä. Ja onhan Hultsinkin visiot melko karkkia välillä. Tuo nopeiden syöttöjen peli on hienoa katsottavaa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Mielestäni joo ja ei. Atu toi ryhdin ja rakenteen takaisin Tepsi-leiriin, sitä ei käy kiistaminen.

Mutta paljon asiaa analysoineena uskallan sanoa, että pohjimmiltaan Selinin Tepsi pelasi altavastaajajoukkueen lätkää nimimiehistöllä. Nihilistisiä rakenteita, aktiivista kiekosta luopumista, riskittömiä ja luovuutta edistämättömiä valintoja. Tämä tuskin olisi tuottanut tarpeeksi kilpailuetua mitalin saavuttamiseen.
Lisäksi Atu peluutti erittäin kuluttavaa ja agressiivista karvausta monesti pääosin 3 kentällä. Ja kun rosteri oli kapea ei saatu mitenkään pelin tasoa riittämään. Poffeissakin HIFK kierrätti porukkaa ja me painettiin ykkösen varassa joka ei saanut edes runkosarjassa välipäiviä.
 

Trappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikael Pyyhtiältä odotan laadukkaampaa pelaamista. Voittaa liikkeellään irtokiekkoja ja menee ahtaisiin väleihin, mutta liikaa hukkaa kiekkoja ja liian usein kulmissa katollaan. Tällä ja etenkin viime kaudella saamaansa vastuuseen nähden liian tehotonta pelaamista. Toki nuori pelaaja vielä kyseessä.

Jos tänään tulisi tehoja..
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Semmonen kutina on että tänään Pärssinen on suvereeni kentän päällikkö ja tekee 1+2 tehot Tepsin kaataessa Kärpät kotikentällään 0-4.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Nyt jännittää eniten tällä kaudella..
Mua jännitti enemmän kun luin tilinpäätöksen valmistumisesta.
Pelinä ei ihan ihmeemmin kutkuttele normaalia enempää. Joskus olisi kiva käydä Oulussa pelaamassa ilman että on joutunut luistella Kalpan kanssa edellisenä iltana mutta tällä kertaa Kärpätkin on sentään rehkineet eilen.

Aikainen johtomaali ja kaivetaan se 0-1 voitto, cama!
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Aikainen johtomaali ja kaivetaan se 0-1 voitto, cama!

Mie kyllä uskon että tänään pistetään oikein kunnolla ranttaliksi ja tehdään kaksi(!!). Samaan hengenvetoon ennustan että molemmat pysyy siinä max. kahdessa maalissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös