TPS:n peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 731 642
  • 13 341

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakistohan Tepsillä on huikea, ja tänään olivat vielä Lajunen, Ivarsson ja Knazko pois. Hyökkäyspäässä oltiin tänään yllättävän tehokkaita, vaikka läpiajoista ei maaleja saatukaan aikaiseksi.
Totta puhut. Laadukas ja laaja pakisto. Suomi oli minulle muuten uusi tuttavuus ja mikä tuttavuus olikaan! TPS on löytänyt hienosti väylän laadukkaan junioritoiminnan ja edustuksen välille. Alkaa panostukset junioritoimintaan ja harjoitusolosuhteisiin näkymään. Ei ne kaikki tappiomiljoonat hukkaan ole mennyt todellakaan. Juuri oikea suunta on Tepsillä seurana ja se näkyy myös tämän kauden Joukkueen suorituksissa, näkyi tänäänkin.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Tämä lämmitti erityisesti mieltä. Fiilistelin jo viime kauden jälkeen sitä, että tällä kaudella Tepsillä olisi kaksi 50+ pisteen ykkössentteriä ja sitten vielä Jasu hoitamassa nelosen, mutta hitto soikoon, saksalaiset hakivat Ishakovin pois.

Näemmä jopa Hults on tilastojen mukaan voittanut 50 % aloituksista. Täytyy silti sanoa, että Hultsin piikkiin meni joukkueen heikoin yksittäinen suoritus tänään. Tarkoitan sitä, kun Hults vaihtoon mennessään luisteli hyökkäysalueelta omiin päin ja ilman painetta laittoi punaisen yli omalle kenttäpuoliskolle kaarrettuaan vajaat puoli metriä viivan väärältä puolelta kiekon vastustajan päätyyn. Pitkää kiekko seuranneen oman pään aloituksen Hults hävisi 100-0 pystyyn ja kiekko maaliin... Ei näitä, kiitos.

Yleisesti ottaen mukava peli. Ensimmäinen näkemäni ottelu Tepsiltä tällä kaudella ja olihan se ihan eri näköistä peliä, mitä palstaa lukemalla olisi voinut ennakoida. Pakistohan Tepsillä on huikea, ja tänään olivat vielä Lajunen, Ivarsson ja Knazko pois. Hyökkäyspäässä oltiin tänään yllättävän tehokkaita, vaikka läpiajoista ei maaleja saatukaan aikaiseksi.

Minkäköhän takia Sandbergia ei laiteta ottamaan noita aloituksia? Mies oli yksi SHL:n parhaimpia aloittajia.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minkäköhän takia Sandbergia ei laiteta ottamaan noita aloituksia? Mies oli yksi SHL:n parhaimpia aloittajia.
Kyseisessä tilanteessa oli vaihto kesken ja Hultsin turhan pitkän kiekon takia kentälle jäi sekakentällinen. Hyökkääjistä jäällä olivat Steenbergen, Hults ja Väisänen. Ei toki Sandbergia käytetty aloituksissa muutenkaan ollenkaan.

Ilmeisesti Ahokas reagoi jossain määrin. Ainakin jossain vaiheessa selostaja ihmetteli, onko Hults loukkaantunut, kun ei ollut kentällisensä kanssa jäällä ollenkaan oman pään aloitustilanteessa.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Giallorossi
Jooh, tuossa harjoitusottelu Lukkoa vastaan tuli paikan päälle lähdettyä Porista ja CHL ottelut on tullut katsottua. Muutaman kerran olin jo viestiä kirjoittamassa, mutta pidättäydyin kuitenkin ensimmäiseen liigapeliin asti, kun tuntui itsestä liian aikaiselta vetää mitään johtopäätöksiä.

Tämän päiväinen poisti isoimmat huolet maalintekoon liittyvistä ongelmista, junnut pelasivat hyvin, kun CHL peleissä vähän vaikuttivat jääneen jalkoihin, mutta nähtiin hyvin nopeasti, että liigassa ovat ihan elementissään.

Ulkomaalaisvahvistukset vetivät oikein mallikkaan pelin ja nyt eletään vasta kauden alkua! Puolustuksessa on leveyttä vaikka muille jakaa, tänään kaikki pelasivat edukseen (pl. Lukon 2. Maali) ja lasareetista löytyy vielä Lajunen ja kierrosta Knazko ja Ivarsson! Karejev otti pari hörppyä ja kiekon kanssa ajoittain oli epävarman näköistä tekemistä, tuntui vähän ettei meinannut pysyä yhtään räpylässä, mutta otti myös varmoja koppeja tilanteen vaatiessa. Vastapuolella on kuitenkin liigan "parhaimmistoon kuuluva, ellei paras" maalivahti, eikä hänelläkään ollut mikään paras ilta, joten ei turhaan jäädä märehtimään! Kaiken kaikkiaan upea esitys ja sisääntulo pitkälti uusitulta kokoonpanolta ja onnistumisia laajalta rintamalta, tästä hyvä jatkaa!
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Peli tuli katsottua ja täytyy sanoa, ettei meinannut tuntea samaks joukkueeks mitä CHL peleissä oli. Hyökkäyspeli, karvaus, syöttöpeli ja luistelunopeus oli todella hyvää. Oman pään pelaaminen sitten taas hieman sakkasi, samoin kuin maalivahtipeli.

Todella miehekäs esitys kaikenkaikkiaan ja helpotti varmasti Ahokkaankin fiilistä, vierasryöstö Raumalta ei ole kuitenkaan ollut mikään helppo homma viime vuosina.

Rosterissakin on hyvin levettä ja penkille jäi tässä ottelussa vielä pirun kovia pelimiehiä. Hyvä alku!
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
HIeno oli kyllä aloitus ja hieno tekemisen meininki! Täysin tuli puskista kyllä itselleni tuollainen startti mutta sitä makoisampi voitto. Ja viis maalia...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hults oli kaikkien suippokorvien maalien aikana kentällä joten siinä on jo yksi petraamisen paikka.

Kolmesta maalista kaksi oli Kareejevin maaleja.

Aloituksiin Hultsin on kuitenkin panostettava. Omassa päässä aloituksia ei vaan voi hävitä 100-0 - kapteenimme voisi opettaa miten aloituksia otetaan.

Mutta yhden pelin ja tällaisen alun jälkeen on turha keskittyä yksittäisiin virheisiin tai edes pelaajiin. Joukkueessa on potentiaalia ja Ahokas näytti, että tälllä saadaan myös tulosta aikaiseksi.

Joukkueena kehitytään ja mennään eteenpäin. Runkosarjasta tasaisesti pisteitä ja varmistetaan paikka kuuden sakissa. Pudotuspeleissä sitten joukkueesta ulos kaikki mitä on annettavana.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä eilinen peli sai hymyn huulille. Ei se mikään täydellinen peli ollut, mutta mitä pienistä. Tästä on hyvä legioonan jatkaa matkaansa kohti suuria urotekoja. Kolme maalia annettiin vastustajalle ilmaiseksi, mikä on tietenkin aina liikaa, mutta turha tässä vaiheessa kautta on tuollaisesta liikaa stressata. Peli-ilme oli erinomainen ja hommia paiskittiin viime kauden tapaan. Pelissä on vielä parannettavaa ja kehitettävää, mutta kyllä joukkueessa on selvästi potentiaalia ja on tällä joukkueella mahdollista saada tulosta aikaiseksi. Kareevilla ei ollut paras päivänsä ja muutenkin oli haparointia välillä, mutta toisaalta otti taas huipputorjuntoja, joten eiköhän se siitä. Turha yhden pelin perusteella on ruveta sen enempää analysoimaan yksittäisiä pelaajia ja tilanteita. Virheitä ja nukahduksia tuli siellä täällä ja hyökkäyspelaamisessa on parannettavaa, mutta parempaa se oli, kuin viimeisimmissä peleissä. Puolustuspeli oli hyvää ilman muutamia nukahduksia.

Pakko vähän hehkuttaa Jimi Suomea. Siinä on pelaaja, joka muistuttaa jonkin verran Miro Heiskasta. Maisema vaihtuu, taitoa ja peliälyä löytyy ja syötöt napsuvat tarkasti lapaan. Hyvin pelasi ylivoimallakin. Puolustussuunttaan vähän hasardi ja kaksinkamppailuissa ei ihan pärjää, mutta Arellin rinnalla on hyvä kehittyä, kun Arell katsoo vähän perään ja turvaa selustan. Arell oli minusta eilen hyvä. Meiltä muuten puuttui eilen kaksi kärkipakkia Lajunen ja Ivarsson, mutta ei se nyt ihan hirveästi näkynyt. Eronen paransi pre-season peleistä ja myös Anttalainen pelasi mainiosti.

Hyökkääjissä oli myös paljon onnistujia. Ei kokoonpanosta löydy Ishakovin kaltaista kikkakonetta, joka vetää sirkustemppuja yhtenään, mutta en nyt jaksa tässä vaiheessa eilisen perusteella liikaa olla huolissani hyökkääjistä. Toki hyökkäyspelissä ja viimeistelytehokkuudessa on parannettavaa, mutta hyvällä tiellä ollaan. Kyllä peli nyt paljon paremmalta näytti, kuin viime kauden ensimmäisissä peleissä. Väisänen ja Pyyhtiä säväyttivät ja kyllähän Pärssinen on ihan päällikkö. Nelosketju oli minusta erinomainen ja Liukakselle pisteet kovista taklauksista ja fyysisestä pelistä. Miestä kaatuu, kuin heinää, kun Liukas rymistelee. Kyllä minä uskon eilisen peruseella, että Sandbergista on vielä paljon iloa samoin Rodewaldista. Rodewald voi olla sellainen pelaaja, josta on pudotuspeleissä vieläkin enemmän iloa.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Voisinpa melkein väittää että nähdään aika helvetin hyvää lätkää.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Karjev aloitti viime kaudenkin kehnosti, ja pääsi flowhon kauden edetessä. En ole siis sikäli huolissani mutta toivottavasti Anttila sitten saa jotain kiinni. Ei hirveästi kiinnostaisi menettää alkukaudesta pisteitä vaan huonon maalivahtipelin takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös