TPS:n peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 550 711
  • 8 975

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Eipä tästä jäänyt hyvä maku suuhun sitten alkuunkaan. Käytännössä tps pelasi niin hävettävästi kuin vain playoffeissa voi pelata. Halutonta ja ujoa kiekkoa.
Pelicans oli tänään helvetisti parempi ja ansaitsi voiton.

Hyökkäyspeli oli edes vähän jossain kuosissa siinä ensimmäisessä erässä, mutta kyllä siinäkin myöhemmin mentiin ihan paniikkiin ja tuloksentekomiehet häipyivät varjojenmaille. Ihan hirveää, millaista avustusta tps tarvitsi siihen, että hyökkäyksistä tuli tehokasta.

On todella pettynyt olo. Uskon huomiseen voittoon, jos pelicans pelaa neljällä kenttäpelaajalla ja ilman mailoja. Niin selvä oli Pelicansin voitto tänään.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tämän illan otteita pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi "pelokas". Ihan ok aloitus peliin ja näytettiin jo vähän sellaista pleijarikiekkoa taklauksineen, mutta sitten ihme lepsuilua oman maalin edessä ja Karejev (anteeksi vaan, minä en tiedä kumpi on se oikea kirjoitusasu, eikä suuremmin kiinnostakaan) teki jotain pellehyppyjä ja Kangasniemi kieputti siihen maalin. Hetkeksi peli sekosi ja Pelsuilla oli heti perään mm. 3vs1 yv-hyökkäys. Sitten ylivoimaa ja Kessun tasoitus, Kessu oli yksi niistä harvoista miehistä joka oli aikalailla odotetulla tasolla.

Hetken taas näytti paremmalta, mutta sitten kaksi huolimatonta ja aivan turhaa jäähyä ja heikkoa alivoimaa ja peli olikin jo 3-1. Oli aivan hirvittävää katsoa kun Kangasniemellä oli kiekko niin näytti ettei kukaan uskalla mennä kiinni, ettei joudu kierretyksi, vaan annettiin vastustajan taitavimmalle pelaajalle kaikki aika ja tila tehdä kierroksiaan ja tarjota syöttöjä ja vedettiin vain joku huonosti organisoitu sumppu maalin eteen, joka ei ajanut oikein mitään.

Kolmannessa erässä sitten pelattiin tasan minuutti, eli se viimeinen. Saattoi olla kuitenkin henkisesti isokin ratkaisu ottaa molari pois ja saada edes hetkeksi hallintaa ja maali. Sarja on vasta aluillaan, mutta itseäni huolestuttaa se ilme millä TPS tuli kolmanteen erään. En ole niin alistunutta Tepsiä nähnyt tällä kaudella, minkäänlaista kiriä tai tunnetta ei saatu aikaiseksi missään vaiheessa, ei minkäänlaista omien puolustamista, asetelmien hakua tai vastustajan ihon alle pyrkimistä.

Mihin haluaisin huomenna suurimman muutoksen, on se että Kangasniemellä ja Björniselle pitää olla joka vaihdossa päällystakki, ei voi vain peruutella ja katsella mitä kaverit tekevät vaan pitää tehdä näiden kavereiden pelaamisesta ikävää, ottamatta jäähyjä. Vaikea tehtävä, mutta sillä näitä kevään pelejä voitetaan. Oman maalin edessä pitää ihan oikeasti löytää ne munat ja haluta voittaa kaksinkamppailut ja puolustaa omaa molaria ja joukkuekavereita. Ja nuo aivan turhat huolimattomasta mailankäytöstä aiheutuvat jäähyt pitää saada pois.

Nyt on joukkueen aika vittuuntua ja päättää että huomenna nähdään ihan erinäköinen TPS (ei kuitenkaan mitään jäähyjen muodossa kostautuvaa ylilatausta). Tämä sarja ja vastustaja on ihan voitettavissa, mutta tällaisella virkamieskiekolla se ei onnistu.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Toivottavasti kolmannen erän maalit ovat sama juttu kuin Tapparaa vastaan 1989 toinen välierä, jonka TPS hävisi 5-4, mutta kolmannen erän kavennusmaalit poikivat sitten voittoputken.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valitettavasti oli melkoinen tasoero joukkueiden välillä tämän sarjan ensimmäisessä ottelussa. Pelicans oli selvästi paremmin valmistautunut otteluun ja muutoinkin oli huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä sekä huomattavasti aktiivisempi. Pelsut käänsi puolustuksesta hyökkäykseen nopeasti, olivat heti Tepsin kiekollisessa kiinni ottaen tilan pois, repivät, raastoivat tehden Tepsin pelaamisen erittäinkin epämiellyttäväksi. Juuri sellaista play offs peliä ja jolla niissä otteluissa menestytään.
Pelsujen muutamat pelaajat Chaplikin johdolla pääsivät turhan helposti Tepsin pelaajien ihon alle ja seuraavan otteluun asetelmat on saatava ehdottomasti toisinpäin.
Kauden aikana tuli jo mainittua siitä että play offsit ratkeavat pitkälti erikoistilanteissa eli kumman yv javastaavasti av on vastustajaa paremmalla tasolla. Tänään ei epäselvää ollut kumpi tässäkin vei voiton.
Pelsujen yv:ssä ei ollut mitään uutta ja miten Björnisen ketju yv:tä pelaa. Olisi valmennuksen luullut tähän puuttuvan terottaen sitä millä kuviolla he pelaavat. Samaa kuviota toteuttivat Laschin pelatessa Pelsuissa ja sama jatkuu ilman häntäkin.
Toinen mihin valmennuksen olisi luullut puuttuvan ennen sarjan alkua niin jäähyihin. Tepsi otti jo runkosarjassa aivan liikaa jäähyjä ottelua kohden ja liian usein myös turhia jäähyjä. Viimeistään tämän päivän jälkeen pitäisi jokaisella olla selvää että jäähyt saatava minimiin mikäli tästä sarjassa meinataan haaveilla vielä jatkoon menemisestä.
Viimeistään tämän ottelun jälkeen valmennuksen luulisi myöskin ymmärtävän ettei Vainionpään paikka ole pelaavassa kokoonpanossa ja sama pätee myöskin Haapasen kohdalla. Vainionpään piti olla pelaaja joka tekee vastustajan kärkipään pelaajien oltavat tukalaksi mutta kaveri on todellisuudessa pelkkä löysä lapanen.
Eetu Liukas olisi pelaaja jonka nostaisin nyt Vainionpään tilalle sillä uskoisin Liukaksen tuovan roppakaupalla fyysisyyttä lisää ja juurikin painetta Björniselle, Kangasniemelle ja kumppaneille.
Toinen siirto jonka tekisin olisi Intosen nosto kokoonpanoon Pyyhtiän tilalle.
Mikäli Tepsi meinaa vielä taistella tosissaan pelien jatkumisesta ensi viikollakin niin nyt huomenna on herättävä viimeistään tähän hetkeen ja ymmärrettävä että kevään ratkaisupelit ovat aivan eri pelejä kuin Runkosarjaottelut ja löydettävä sellainen sopiva kiukku jolla voitot tasoitetaan sekä asetelmat saadaan muuttumaan.
Jäähyt minimiin, luistimen on liikuttava eri malliin, kaksinkamppailut on voitettava, vietävä pelihuumori Pelsujen kärkipelaajilta pois raatamalla, tökkimällä, soittamalla poskea vähän väliä jne. eli riisuttava Pelsuilta nämä pois ja otettava nämä itse käyttöön.
Enemmän sopii odottaa juurikin noissa asioissa juurikin kokeneilta Jasulta, Wirtaselta ja Lajuselta.
Positiivistä oli kolmannen erän Tepsin pari maalia ja toivottavaa olisi että ne antoivat uskoa että huomenna kaukaloon luistelee aivan eritason Palloseura. Muistoihin tuli vuoden -89 play offsien ensimmäisen kierroksen sarja Tapparaa vastaan. Tappara vei ensimmäisen ottelun Turussa, toisessa Tampereella johti 5-0 mutta kolmannen erän kirillä Tepsi nousi vielä 5-4. Tuo kolmas erä käänsi sarjan asetelman vaikka kyseisen ottelun Tepsi hävisikin. Tepsi voitti kolme seuraavaa ja finaaleissa Kupittaan viimeisellä kokonaisella Liigakaudella Tepsi voitti Finaaleissa JYP HT:n voittaen mestaruuden.
Toivotaan että tämän päiväinen kolmas erä oli myös vastaavanlainen herätys ja tulemme näin näkemään Tepsin pelaavan välierissäkin sekä mahdollisesti jopa finaaleissakin. Sinne on toki vielä pitkä matka ja tämän päiväisillä otteilla Tepsi ei niissä pelaa.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muistoihin tuli vuoden -89 play offsien ensimmäisen kierroksen sarja Tapparaa vastaan. Tappara vei ensimmäisen ottelun Turussa, toisessa Tampereella johti 5-0 mutta kolmannen erän kirillä Tepsi nousi vielä 5-4. Tuo kolmas erä käänsi sarjan asetelman vaikka kyseisen ottelun Tepsi hävisikin. Tepsi voitti kolme seuraavaa
Mulle tuli mieleen vuoden 1997 välierien toinen ottelu HPK:ta vastaan. Ekasta pelistä HPK haki voiton Turusta olikohan 3-1 ja johti toista Hämeenlinnassa kahden erän jälkeen 5-1. Kolmannessa erässä alkoi Tepsin kiri, vaikka HPK sen pelin vielä voittikin 5-3. Kolmattakin johtivat Turussa moneen kertaan, mutta TPS kiri voittoon 5-4 ja neljännessä Hannes Hyvönen runttasi jatkoajalla voitto-osuman 2-1. Viides peli oli sitten Tepsiltä puhdas ylikävely.

Sarja on vasta alussa. Toki näillä otteilla se on nopeasti lopussa, mutta usen voimasuhteet heilahtaa ekan pelin jälkeen vielä ympäri. Muistatteko miten viimeisellä mestaruuskaudellakin TPS oli välierien kahdessa ekassa vierasottelussa Jypiä vastaan täysi vastaantulija ja kotona onnistui joten kuten rimpuilemaan voitot? Sitten viidennessä ryöstö ja kuudennessa ylikävely. Tai Selinin jälkimmäisellä kaudella 2017 eka puolivälierä Hifkiä vastaan, kun vastustaja ei tuntunut oikein edes yrittävän, mutta syttyi sitten seuraavaan otteluun. Taisi 1985 finaaleissakin parin ekan pelin jälkeen voimasuhteet kääntyä ympäri...
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Nyt herää pieni pelko perseessä, että onko se Kareev sittenkään kunnossa. Tänään oli ainakin kierivä hylje, ja tuli mieleen alkukauden Kareev joka imutteli vähän väliä helppoja maaleja.

Ei ole ihan helppo hypätä muutaman viikon huililta todella kiivaseen playoffpeliin. Ruostetta, mutta toivottavasti sai karistettua nyt kaiken pois.
 

Finlandi_36

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ole ihan helppo hypätä muutaman viikon huililta todella kiivaseen playoffpeliin. Ruostetta, mutta toivottavasti sai karistettua nyt kaiken pois.
Toivotaan toivotaan. Toivotaan myös että Raipe saa huomiseksi kasattua joukot, ja mieluiten jollain tavalla saatua pidettyä Pelsujen ykkösnyrkki kiinni. Jos siinä onnistutaan niin Kessu iskee häkin ja pojat me mennään välieriin. Mutta jotenkaan tähän en usko ja luultavasti nähdään saman tasoinen esitys huomenna, sarja 2-0 ja sitten ollaankin ongelmissa kun pitäs 3 pelii putkeen voittaa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Innolla sitä odotti näitä tosipelejä alkavaksi, mutta lopputulos oli totaalinen pannukakku ainakin ensimmäisen pelin osalta. Sen voi vielä jotenkin ymmärtää, jos marraskuun pimeässä ja räntäsateisessa tiistai-illassa Jukureita vastaan tulee ohipeli, mutta et sinä vaan voi kauden tärkeimmällä hetkellä vetää tärkeää peliä näin pahasti vihkoon aivan jokaisella pelin osa-alueella. Tepsin peli oli kyllä oppikirjaesimerkki täydellisestä ohipelistä ja kelpaa kyllä junnujen opetusmateriaaliksi, että ei näin. Kun pelataan näitä tosipelejä, niin et sinä nyt vaan voi lahjoittaa vastustajalle ilmaiseksi voittoa. Pelicansin ei tänään tarvinnut tehdä oikeastaan mitään ihmeellistä voittaakseen.

Kareev pelasi tänään huonoimman pelinsä pitkään aikaan. Esitys oli kaukana siitä, millä hän sai maaliskuun kuukauden pelaajan palkinnon. Pari ensimmäistä maalia meni suurimmaksi osaksi hänen piikkiinsä ja muutenkin epävarmaa työskentelyä. Tosin hänen puolustuksekseen voidaan todeta, että kyllä Tepsin puolustajatkin auttoivat kiitettävästi Pelicansia maalinteossa. Puolustaminen oli tänään kokonaisuudessaan luokattoman huonoa. Kukaan ei siivonnut maalin edustaa ja Tepsin maalin lähettyvillä sai häärätä ihan vapaasti ja rauhassa. Puolustaminen oli todella löysää ja pehmeää. Ei näin huonosti voi puolustaa, jos halutaan edes ajatella voittamista.

Tepsi ei ollut valmis pelaamaan. Pelicans halusi tänään enemmän voittoa. Tepsi ei pärjännyt fyysisessä pelissä, eikä kaksinkamppailuissa. Paljon näkyi pelissä hermoilua ja ihan perusasioissakin meni moni asia pieleen. Voi olla toki, että menee joukkueen kokemattomuuden ja nuoruuden piikkiin osittain, mutta toisaalta konkariosasto ja sieltä erityisesti Lajunen ja Wirtanen kyllä hölmöilivät oikein kunnolla. Lajusen 2+2 minuuttinen oli puhdasta hölmöilyä ja voi kyllä ihmetellä, miksi Lajunen pelaa alivoimalla, kun puolustaminen ei todellakaan kuulu hänen vahvuuksiinsa. Tuntuu, että Lajusesta on joukkueelle enemmän haittaa, kuin hyötyä. Puolustaminen on heikkoa ja sitten ottaa jatkuvasti näitä hölmöjä jäähyjä. En näe kyllä hänelle käyttöä ensi kaudella. Vaikutti kyllä siltä, että Tepsin pelaajat olivat sitä mieltä, että nyt vain pelaillaan jotain kesäkauden harjoituspeliä. Siltä ainakin pelaaminen näytti. Se, mitä olen tässä illan mittaan miettinyt on se, että Kallio mainosti viime kesänä, että tämän kauden joukkue on kamppailuvoimaisempi ja fyysisempi. Enää ei vastustaja häärää Tepsin maalin lähettyvillä ihan miten huvittaa. Tänään ei kyllä toteutunut yhtään Kallion lupaukset. Esimerkiksi Vainionpää on kyllä ihan turha. Hänen piti olla fyysinen ja kamppailuvoimainen telaketjuosaston mies, mutta ei tänäänkään tätä osa-aluetta nähty. Tepsin pelaajat olivat muutenkin todella löysiä ja pehmeitä. Jos ensi kauden kehityskohteita pitäisi miettiä joukkueen rakentamisen yhteydessä, niin kyllä kamppailuvoimaa ja fyysisyyttä tarvitaan joukkueeseen lisää.

Mielenkiintoista on nähdä, että keksiikö Raipe tiiminsä kanssa jotain ratkaisuja siihen, ettei Pelicans pysty näin helposti hyödyntämään Tepsin heikkouksia ja kuinka Tepsi pääsee ottelusarjassa kuskin paikalle. Sitä minä ihmettelen, että miksi valmennus ei saa joukkueen kurittomuutta kitkettyä pois. Vielä edelleenkin tulee älyttömästi tyhmiä ja turhia jäähyjä. Pyyhtiän jäähy oli ihan turha ja Lajusen jäähyt olivat puhdasta tyhmyyttä. En voi ymmärtää, miten niin kokenut pelaaja, kuin Lajunen voi ottaa jatkuvasti näitä aivan idioottimaisia jäähyjä. Muutamista tuomariratkaisuista voi olla montaa mieltä, mutta ei tämän päivän peli ratkennut missään tapauksessa tuomaritoimintaan. Tepsi hölmöili tämän nyt ihan itse. Toinen asia, mitä ihmettelen on se, miksi viisikkopeli ja puolustuspeli on levinnyt nyt näin pahasti käsiin. Voisi sanoa, että hyvästä viisikkopelistä ja puolustuspelistä ei ollut tietoakaan. Tammi-helmikuussa viisikkopeli toimi kuitenkin hyvin ja puolustuspelikin oli hyvällä mallilla. Mitä tässä nyt on oikein tapahtunut, kun tämä ei enää onnistu.

Tepsi oli tänään oikeastaan jokaisella pelin osa-alueella heikko ja eniten huolestuttaa tuo peli-ilme. Nyt ei oltu ollenkaan valmiita taistelemaan ja tekemään töitä voiton eteen. Taistelu, sitkeys ja kova työnteko ovat kuitenkin olleet tämän kauden tavamerkkejä. Ilman näitä elementtejä Tepsi on kyllä pulassa. Pelicans oli selvästi parempi tänään ihan kaikessa. Huomenna on pakkovoitto ja voisi sanoa, että seuraavat kaksi peliä olisi pakko voittaa. Saa nähdä miten nuori joukkue tämän käsittelee. Pahin skenaario on se, että peli menee vielä enemmän kipsiin ja hermoiluksi, jolloin ei ainakaan tule mistään mitään. Näytti vähän siltä, että tänään joukkue yllätettiin housut kintuissa.

Kyllä nyt valmennuksen pitäisi takoa pelaajien päähän se, ettei näin huonolla puolustus- ja viisikkopelillä pärjätä, eikä tyhmiä jäähyjä saa ottaa. Sekin pitäisi joukkueen nyt oppia, ettei vastustajalle voi lahjoittaa jatkuvasti helppoja maaleja. Pelicansin ylivoima oli hyvää, mutta kyllä kaikki heidän maalinsa tulivat turhan helposti. Pari kolme maalia oli ihan puhtaita lahjamaaleja. Hyökkäyspelaaminen oli ajoittain kohtuullisen hyvää, mutta kyllä siihenkin tehokkuutta kaivataan, jos menestyä halutaan. Sitten yksi tämän päivän opetus joukkueelle on se, ettei vastustajalle voi todellakaan antaa näin paljon aikaa ja tilaa, kuin nyt annettiin. Liian paljon oli myös huolimatonta sähläämistä ja tuntui, ettei puolustusalueellakaan tiedetty, että mitä pitäisi tehdä.

Aika paljon saa tapahtua, jos Pelicans halutaan voittaa. On se tietenkin mahdollista, mutta paljon pitää parantaa aivan kaikessa tekemisessä. Eniten huolestuttaa peli-ilme ja totaalinen alistuminen. Ei haluttu mennä tilanteisiin ja annettiin vastustajalle kaikki tila ja aika kentällä. Vähän jäi sellainen vaikutelma, että Tepsin pelaajat ovat nyt eksyneet liian koviin peleihin, jos vähän kärjistetään. Oman maalin edessä ja muutenkin omalla alueella täytyy näyttää vastustajalle kaapin paikka, eikä saa yhtään antaa vastustajalle aikaa ja tilaa. Vähän tuli tänään ikävä Tallinderin ja Fraserin kaltaisia pelaajia. Kyllä hyökkääjissäkin pitäisi olla enemmän telaketjuosaston miehiä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Aralla ilmeellä oltiin liikkeellä. Kyllä ihmettelin Jatkoajankin analyysia, että TPS menee tästä helposti jatkoon. En ajatellut niin edes jos Kangasniemi ja Chlapik olisivat olleet telakalla. Miten ihmeessä TPS:n materiaalia pidetään paljon parempana kuin Pelicansin? Ei minun mielestäni pidä paikkaansa. Ehkä sielläkin oltiin liikaa hienosti sujuneen runkosarjan lumoissa, eikä huomioitu laskevaa trendiä. Kokemattomuus saattaa muodostua TPS:n kompastuskiveksi. Kareevilla ei ole pahemmin playoff-kokemusta ja nuoret lupaukset eivät ehkä sittenkään ole valmiita miesten pudotuspeleihin. Tässä nyt sentään ei ole yleisöä pahemmin todistamassa, jos kesäloma jälleen kerran alkaa jo aikaisin. Paikallaolijoiden ei tarvitse pettyä.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kirjoitin jo runkosarjan loppupuolella, että TPS:n puolustuspelaaminen ei ole alkuunkaan vakuuttavaa ja monta ottelua on voitettu vain siksi, että maalivahti on pelannut jumalmoodissa. Eilen nähtiin oikein konkreettisesti, mitä tapahtuu, kun maalivahti ei ollut jumalmoodissa ja TPS :n puolustajat olivat niin kuutamolla kuin vain mahdollista. En ole alkuunkaan ymmärtänyt esimerkiksi näiden ruotsalaispuolustajien hehkuttamista ja toivomuksia siitä, että heille sorvattaisiin jatkoja. Kaikki vetivät vihkoon oikein huolella. Omille junioreille ei voi olla liian kriittinen, koska heillä on ehdottomasti tapahtunut kehittymistä, ja eivät juniorit voi olla joukkueen kantava voima. Eilen nähtiin, että TPS:n kokeneemmat pelaajat eivät olleet alkuunkaan sisäistäneet, miten play offeissa kuuluu pelata. Anteeksiantamatonta löysäilyä tältä osastolta.
Pahalta näyttää, että yksi yö voisi kaiken muuttaa. Sen verran iso oli eilen joukkueiden ero kaukalossa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kirjoitin jo runkosarjan loppupuolella, että TPS:n puolustuspelaaminen ei ole alkuunkaan vakuuttavaa ja monta ottelua on voitettu vain siksi, että maalivahti on pelannut jumalmoodissa. Eilen nähtiin oikein konkreettisesti, mitä tapahtuu, kun maalivahti ei ollut jumalmoodissa ja TPS :n puolustajat olivat niin kuutamolla kuin vain mahdollista.

Ei, ei ja ei. Ei olisi tarvittu maalivahdin jumalmoodia. Tirronen olisi riittänyt, ehkä jopa Setänen. Jäällä oleva kierivä hylje ja kaksi ilmaista maalia oli vaan liikaa nuorelle joukkueelle.

Tuli mieleen lähinnä Suomi-USA 0-6 peli, jossa Kiprusoff ei saanut kiinni mitään ja koko Suomen joukkue paskoi housuihinsa.

Eteenpäin. Tänään on venäläisvahdilla viimeinen paikka näyttää, että pää kestää myös tosipeleissä. Jos ei kestä niin kolmanteen peliin täytyy sitten laittaa Rämö maaliin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti Kareev on tänään sellaisessa vireessä, ettei ainakaan häneen kaaduta, koska Rämön laittamisella maaliin ei play offeissa voiteta ensimmäistäkään ottelua.

Tätä on syytä toivoa.

Kolmanteen peliin on joka tapauksessa turha lähteä Kalevilla, jos ei tänäänkään pää kestä.

Toisaalta Rämö voi olla itse asiassa melkoinen jokerikortti, kun on kokemusta tosipeleistä ja pystynyt hoitamaan tonttinsa paineen alla ennenkin.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
@aurajoki sinä kirjoitit myös runkosarjan loputtua, että nyt saatiin paras mahdollinen vastustaja pudotuspeleihin. Niin sekaisin kuulemma oli Pelicansin peli.
Tämä pitää edelleenkin paikkansa eli helpoin vastustaja saatiin, mutta valitettavasti TPS ei tunnu pärjäävän edes sitä vastaan, kun oma pelikin on edelleen runkosarjan lopun mukaisesti sekaisin ja otteista paistaa, etteivät kaikki enää pelaa logolle.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Raipe oli silminnähtävästi pettynyt jengiin pressissä. Tuskin kukaan tuohon oli tyytyväinen, mutta Raipea kyllä korpesi selvästi vähän enemmänkin.

Toivottavasti tuomarit vaihtuvat eiliseltä. Sen verran kauheaa paskaa oli se.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ite harvoin kanssa kitisen tuomareista, mutta oli jotenki helpon olosia jäähyjä (erityisesti TPS:lle), ku miettii playoff kiekkoa. Lisäksi Lajusen 2+2 oli sikäli oikeutettu, mutta näytti että Pelicansin pelaaja hyppäsi selkeästi poikittaisen jälkeen. En tiiä, onko täällä ollu jo keskustelua aiheesta ni en kommentoi enempää. Tuomarit ei helpottanu peliä, vaikka ei toi peli silti tuomareihin kaatunu. Kareevia ei paljon maalilla autettu eikä ollu myös Kareevin päivä. Ja 5v5 maalinteko sakkaa. Kyllä Pelicans voitti ekan pelin sillä, että oli enemmän homman ytimessä ja taisteli tilanteet loppuun asti, kun TPS pelasi sellaista maanantai runkosarja kiekkoa, ettei oo niin väliä ku runkosarja on pitkä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä katselen peliä vielä uudestaan ja TPS oli ensimmäisessä erässä Pelicansia selkeästi parempi pelillisesti. Pelicansilla ei ollut oikein yhtään kunnon maalipaikkaa avauserässä. Ensimmäinen syntyi melkoisella onnenkantamoisella, toki TPS-pakit pelasivat lepsusti maalin edessä ja toinen maalikin ylivoimalla syntyi melkoisen pompun jälkeen ja meni valitettavasti Kareeville helposti.

Toisaalta vaikka TPS 5-5 peliä näennäisesti hallitsikin, niin ei niitä maalipaikkoja liikaa Tepsilläkään ollut tasakentällisin ja kaikki maalitkin tulivat erikoistilanteista. Suurin ero tuli mielestäni kamppailupelaamisesta, jossa Pelicans oli jopa odotettua paljon enemmän edellä eilen (erityisesti erikoistilanteissa), tänään on iso parannuksen paikka sillä saralla.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nythän olisi kaikkien aikojen paikka yllättää aivan siltaan lahtelaiset täysin toisenlaisella peli-ilmeellä tänään. Heidän voitostaan on niin lyhyt aika, että kylläisyys ja ähky ei voi olla näkymättä muutamien pelaajien otteissa ja mediakin on tässä vaiheessa ehtinyt puhua ääneen jo lahtelaisten "kevään yllätyksestä", joita otsikoita ne pelaajatkin lukevat, kaikki muu väittäminen on melkoista paskaa.

Mutta se vaatii peiliin katsomisen ja jokaisen tason noston omalle tasolleen. Ihan henkisen valmistautumisen juttuja. Ei ne taidot ole sieltä minnekään hävinneet. Kestner osaa edelleen laukoa, Ruskon leijona suojata kiekkoa ja PW olla maskissa. Karejevkin osaa torjua, vaikka joku jo muuta ehti luulla. Jos itsetutkistelua ei tapahdu, niin samanlaista sontaa se peli on edelleen. Nyt mitataan, että oliko tämä vain joku luokkaretki vai halutaanko otteluita tällä kaudella jatkaa.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samaa mieltä, että TPS oli ekassa erassa pelin päällä. Muttei maaleja saatu yhtään 5v5 koko pelissä. Tämän lisäksi Pelicans toki sai onnenkantamoisten kautta maalit, mutta osaltaan se oli TPS:n lepsun maalinedusta pelaamisen takia. Ja Kareev kyllä ei ollu ihan 100% focuksessa sen verran hidasta reagointia oli. Kyllä toi eilinen peli kaatui mun mielestä kolmeen asiaan:

1. 5v5 maalinteko heikkous
2. Oman maalin edustan puolustus
3. Maalivahdin focus ei ollut ytimessä

Noi kolme tänään kuntoon, ni Pelicansilla ei ole mitään mahdollisuuksia. Bonuksena vois lisätä vielä kurinalaisuuden. Tuomarit oli eilen paskoja, mutta ei pidä antaa syytä viheltää.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Ite harvoin kanssa kitisen tuomareista, mutta oli jotenki helpon olosia jäähyjä (erityisesti TPS:lle), ku miettii playoff kiekkoa. Lisäksi Lajusen 2+2 oli sikäli oikeutettu, mutta näytti että Pelicansin pelaaja hyppäsi selkeästi poikittaisen jälkeen. En tiiä, onko täällä ollu jo keskustelua aiheesta ni en kommentoi enempää. Tuomarit ei helpottanu peliä, vaikka ei toi peli silti tuomareihin kaatunu. Kareevia ei paljon maalilla autettu eikä ollu myös Kareevin päivä. Ja 5v5 maalinteko sakkaa. Kyllä Pelicans voitti ekan pelin sillä, että oli enemmän homman ytimessä ja taisteli tilanteet loppuun asti, kun TPS pelasi sellaista maanantai runkosarja kiekkoa, ettei oo niin väliä ku runkosarja on pitkä.

En nyt sanoisi, että Björninen siinä poikittaisessa hyppäsi. Oli kuitenkin peruuttamassa kohti Lajusta ja tämä qika puskista vetää poikkarin selkään, niin ei siinä erikseen tarvitse enään hypätä tasapainon pettäessä.

Muutenkin esim. Pyyhtiän jäähy vastustajan maalin takana oli käsittämätön, vaikkakin todennäköisesti vain yli-innokkuudesta johtuva. Tuollaiset hölmöt jäähyt pois niin ei tarvitse turhaan Pelsujen ylivoimaa katsella kentällä. Pieniä asioita, mutta nyttenkin juurikin Pelicansin hyvän yvn seurauksena voi ajatella noiden jäähyken osaltaan kääntäneen pelin lahtelaisille.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilen kävi kuten vähän pelkäsinkin. Pelejä ei voiteta jäähypenkiltä. Toivottavasti tänään tuo jäähyaition ovi pysyisi kiinni. Lukitkaa se vaikka niin ettei TPS:n pelaajilla ole sinne asiaa:D Mielenkiintoista nähdä että kumpi on maalissa tänään ? itse vielä antaisin luottoa Kareeville. Jos pikku loukki vielä vaivaa kuten eilinen peli antoi siihen vähän osviittaa niin silloin ehdottomasti Rämö maalille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös