TPS:n peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 551 032
  • 8 975

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vaikka pelin rakenteissa olisikin vielä korjattavaa (kenellä ei olisi), niin ei voi olla kuin tyytyväinen että nyt pelit käännetään voitoksi, mitkä pitääkin voittaa. Vainarin ilmestyminen maalintekijöiden joukkoon ilahduttaa. Ei tartte olla kaunista, kunhan vastustaja pidetään tällä tapaa about kahdessa ja yksi sorkitaan enemmän.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Asetti itsesi pelitapa-alttarille. Mitä korjaisit pelin rakenteessa? Perusteltu vastaus.

En itseasiassa väittänyt, että olisi. Pahoittelut, jos näin ymmärsit. Sivusin vain jo ketjussa pohdiskeltuja seikkoja. Minun pointtini on se, että tulosurheilu, vaikka tuloksen taakse on hyvä vilkaista.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tasapainoinen esitys alkua lukuunottamatta. Iskhakov pelaa viihdyttävää lätkää tällä hetkellä ja Janatuiselta myös erinomainen sisääntulo tuohon ketjuun. Tuo kenttä näytti kokonaisuudessaan itseasiassa todella hyvältä. Negapuolelta pakko nostaa esiin Rafkin jolle ilta oli vaikea. Turhia jäähyjä eikä syötötkään oikein löytäneet omia.

Pajuniemi hiihteli myös jossain ihan omissa maailmoissaan. Hänestä voisi enemmän jatkaa vaikka miehen omassa ketjussa. Joku tuosta pelaamisesta nyt puuttuu. Laukaus on loistava sen tietää kaikki mutta jos ketjukavereitaan ei pysty tuon paremmin hyödyntämään niin vaikeaa tulee olemaan. Jos siis mietitään Pajuniemen mahdollisuuksia isommissa liigoissa. Peliä edistävät ratkaisut, kiekon liikuttaminen, Ihan sellainen yleinen pelinopeus ja pelipää mikä korostuu pienessä kaukalossa. Ehkä se on suurin ongelma minkä nään Pajuniemen pelissä tällä hetkellä.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
En itseasiassa väittänyt, että olisi. Pahoittelut, jos näin ymmärsit. Sivusin vain jo ketjussa pohdiskeltuja seikkoja.

Allright, cool. Pelin rakenne on nimittäin aika hyvässä kunnossa just nyt.

Täällä on paljon puhuttu hyvästä taistelusta ja pelaajatkin korostavat sitä haastatteluissa. Vaan eipä kaksinkamppailuvalmiutta synny, ellei joukkuepelin rakenne mahdollista sitä.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Raipen jengin kiekollinen peli ja avauspelaaminen on mennyt ison harppauksen alkukaudesta eteenpäin. Olen positiivisesti yllättynyt, hiukan pelkäsin, että pitkän valmistautumisjakson jälkeen raipe-kiekko ei enää kauden aikana ihmeemmin tässä suhteessa kehity. TPS pelaa tällä hetkellä kokonaisvaltaisesti ihan tasapainoista kiekkoa, ja minusta nyt ollaan vähemmän yksilöiden varassa kuin ikinä Selinin tai Kaskisen valmennuskausilla.

Lisäksi moni nuori pelaaja mennyt hienosti tämän kauden aikana eteenpäin, tässä kärkenä mm. Pärssinen, Nurmi ja Viro.

Hienoa TPS!
Juuri näin. Hienoa vaiheittamista ja tilanteen lukua sekä PAHP että HAPP -pelaamisessa, lisäksi todella tiukkaa mies/aluepuolustusta! Aika lailla meitin peliä just ny, olen todella yllättynyt verrattuna preseasonin ja alkukauden puoliorganisoituun coast-to-coastiin!

On totta, että Tepsin kiekollinen pelaaminen ja avauspelaaminen on parantunut merkittävästi alkukaudesta. En tiedä katsonko peliä turhan kriittisesti, mutta näen kuitenkin edelleen aika paljon parantamisen varaa näillä osa-alueilla. Kyllähän Tepsin hyökkäyksiin lähdöt, keskialueen ylittäminen ja vastustajan alueelle murtautuminen on paljon helpomman ja sujuvamman näköistä kuin kertaakaan Kaskisen aikana. Nyt ei jäädä pyörimään omalle alueelle tai keskialueelle lähellekään niin paljon kuin menneinä vuosina. Tämän pyörimisen ja omalla alueella seisoskelun lopputuloksena oli monesti se, että vain heitettiin kiekkoa vastustajan päätyyn. Se mikä on todella positiivista, niin nyt Tepsi pystyy tuomaan kiekon pois omalta alueelta melko hallitusti ja roiskimista on itseasiassa aika vähän. Välillä tulee kyllä edelleenkin näitä tilanteita, että heitetään kiekkoa keskialueelle tai tulee vähän sellainen toivotaan toivotaan syöttö. Joskus tämä tosin voi johtua vastustajan hyvyydestä eli vastustaja pakottaa "epätoivoisiin" ratkaisuihin. En kyllä osaa sanoa, miten tätä asiaa voisi pelitavallisesti parantaa vielä. Ehkä tällä hetkellä on kiinni enemmän yksittäisten pelaajien suorittamisesta kuin pelitavasta, jos homma ei aina toimi.

Ehkä minä sitten olen turhan kriittinen, mutta minun silmiini näyttää, että edelleenkin turhan paljon puolustajan peliä avaavat syötöt napsuvat paikallaan olevan pelaajan lapaan, joka on vielä selkä vastustajan maalia kohti. Sitä tapahtuu myös välillä, että syötetään turhan ahtaisiin väleihin tai hankaliin paikkoihin. Esimerkiksi illan pelissä Ilves meinasi saada aikaan vaarallisen tilanteen, kun Lajunen syötti Kestnerille vähän sellaisen kaverisyötön, kun siinä oli kimpussa kaksikin Ilveksen pelaajaa. Ilves sai siitä kiekon itselleen ja iski vastaan. Toki yksittäisiä virheitä sattuu ja joskus avauspelin epäonnistuminen voi olla kiinni ihan vastustajan hyvyydestäkin. Toinen asia, mikä on kiinnittänyt huomiotani on se, että vähän turhan usein kiekollinen pelaaja kuskaa kiekkoa itsekseen ja sitten ajaudutaan kulmiin ja laidoille pyörimään vastustajan alueella. Vähän enemmän toivoisi nopeaa kiekottelua pelaajalta toiselle. Tässäkin on tapahtunut kehitystä, ettei enää niin helposti kiekollinen pelaaja ajaudu kuskaamisen päätteeksi parin vastustajan keskelle ja josta seuraa kiekonmenetys. Minun mielestäni vastustajan alueella pitäisi vielä nykyistä paremmin pystyä luomaan hyviä maalipaikkoja ja laittamaan vastustaja ahtaalle myös pitkien hyökkäysten avulla. Aika vähän Tepsiltä näkee pitkiä pyörityksiä. Voi olla, että olen turhan kriittinen, mutta minusta tuntuu, että hyökkäyspelaamisesta voisi saada vielä enemmänkin irti ja pelinopeus voisi olla napsun verran parempi. Pelin aikana mietin yhdessä kohtaa, kun Ilves pyöritti omia hyökkäyksiään, että mitä Tepsi saisi aikaan, kun hyökkäykset soljuisivat yhtä sujuvasti kuin Ilveksellä parhaimmillaan. Toki tämä on tulosurheilua ja tulosta voi tehdä monella tavalla. Välillä myös maalipaikkojen luominen aiheuttaa tuskaa. Tänään kyllä samoin Ässät ja HPK pelissä niitä saatiin kyllä luotua ihan hyvin. Viimeistely ei vain aina onnistu.

Tepsin pelaamisessa on tosi paljon hyviä ja positiivisia asioita ja Tepsin pelejä on todella mukavaa seurata, vaikka välillä olisikin diapamille ja nitrolle tarvetta. Maalivahtipeli on kunnossa ja puolustuspään pelaaminen myös. Puolustuspään pelaamisesta voi senkin todeta, ettei enää näy niin paljon sähläämistä ja hölmöjä virheitä, kuin alkukaudesta. Kyllä niitä silloin tällöin tulee, mutta sitä tapahtuu kaikille pelaajille kaikissa joukkueissa. Tekevälle sattuu. Ivarsson on minusta parantanut paljon ja nyt ei enää tule hänelle hölmöjä jäähyjä ja virheitä. Kyllä minä jatkosopimusta hänelle tarjoaisin. Tänäänkin puolusti monessa tilanteessa tosi hyvin ja hoitaa kyllä kaksinkamppailut kovalla prosentilla. Viro on parantanut myös huomattavan paljon ja pelaa kiekon kanssa hyvin samoin puolustuspeli on kehittynyt paremmaksi. Nyt hän alkaa näyttämään kiekolliselta puolustajalta. Pärssinen on parantanut alkukaudesta huimasti ja nyt hän näyttää kärkiketjun sentteriltä. Nurmi on kertakaikkiaan loistava.

Ishakov on kyllä viime aikoina ollut ihan eri mies, kuin alkukaudesta. Hänen esityönsä Janatuisen maaliin oli suorastaan taidetta ja 2.ketju oli tänään muutenkin hyvä. Ishakovin kokonaisvaltainen pelaaminen on kyllä kehittynyt ja nyt pelaa paremmin joukkueelle, eikä aina yritä yksin. Olen kiinnittänyt huomiota, että hän myös osaa välillä rauhoittaa hyvin peliä ja aloituksissa pärjää nyt paremmin kuin vielä jokin aika sitten. Ovatkohan Wirtanen ja Jasu antaneet tukiopetusta aloituksiin liittyen? Odotin ennen peliä mielenkiinnolla sitä, kuinka Janatuinen hoitaa hommansa kärkiketjussa ja hyvinhän se sujui.

En ennen kauden alkua oikein tiennyt, mitä oikein voi odottaa tältä joukkueelta, mutta tämähän näyttää oikein hyvältä ja pelejä on todellakin mukava seurata, vaikka välillä meinaa syke nousta ja hermot kiristyä. Joukkue todellakin tekee kaikkensa jäällä ja kaikki haluavat tehdä kaikkensa menestyksen eteen. Kaikki paiskivat töitä joukkueen eteen. Ei Tepsi suurimpia mestarisuosikkeja edelleenkään ole, mutta eiköhän tästä hyvä kausi tule. Se minua ihmetyttää, että eikö näitä tyhmiä ja turhia jäähyjä nyt saada karsittua pois. Tämän iltaisessa pelissä kaikki jäähyt olivat oikeastaan ihan turhia ja hölmöjä. Tälle asialle täytyy jotain tehdä, koska ei siitä pidemmän päälle tule yhtään mitään, jos jokaisessa pelissä kulutetaan jäähypenkkiä vähintään kymmenen minuutin verran.

Kokonaisuutena ajatellen Tepsin pelaaminen on tosi hyvällä mallilla. Otteluiden aluille pitää kyllä myös jotain tehdä, etteivät ne olisi aina näin haasteellisia. Sitä en osaa sanoa, mistä johtuu, mutta Ilvestäkin vastaan hetkittäin vastustaja pääsi pistämään Tepsin todella ahtaalle omalla alueellaan pitkien pyöritysten johdosta. Toki Tepsi puolusti hyvin ja Kareev hoiti oman osuutensa. Puolustuspään pelaaminen on Tepsin paras osa-alue, mutta välillä tulee sellainen olo, että joukkue on sillassa ja kohta repsahtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
@Suurmestari, hyvä viesti yllä.

Jääkiekko on peli, jossa on kaksi joukkuetta kentällä. Näiden ensisijainen tavoite on pitää kiekkoa hallussa ja saattaa se vastustajajoukkueen maaliin. Toissijainen tavoite on vastustajajoukkueen maalien estäminen sen yhteistä peliä rikkoen ja kiekon siltä pois ottaminen. Lyhyesti kyseessä on leikki, jonka keinoin ihminen kilvoittelee ja tyydyttää primitiivisistä tahtoaan kamppailla ja taistella.

Sotkuahan siitä ajoittain väkisinkin syntyy, vaikka kaksi mitä parhainta ja hienoiten valmistettua joukkoa kohtaavat tämän kilvoittelun äärellä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ivarsson on minusta parantanut paljon ja nyt ei enää tule hänelle hölmöjä jäähyjä ja virheitä. Kyllä minä jatkosopimusta hänelle tarjoaisin.

Juurikin tämä. Ollut viime peleissä ihan parhaita pakkeja. Ehkä jopa paras. Itsekin olin joulun tienoilla vielä kahden vaiheilla jatkon suhteen mutta tällä hetkellä ehdottomasti jatkoon.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Suurmestari, hyvä viesti yllä.

Jääkiekko on peli, jossa on kaksi joukkuetta kentällä. Näiden ensisijainen tavoite on pitää kiekkoa hallussa ja saattaa se vastustajajoukkueen maaliin. Toissijainen tavoite on vastustajajoukkueen maalien estäminen sen yhteistä peliä rikkoen ja kiekon siltä pois ottaminen. Lyhyesti kyseessä on leikki, jonka keinoin ihminen kilvoittelee ja tyydyttää primitiivisistä tahtoaan kamppailla ja taistella.

Sotkuahan siitä ajoittain väkisinkin syntyy, vaikka kaksi mitä parhainta ja hienoiten valmistettua joukkoa kohtaavat tämän kilvoittelun äärellä.

Hyvin sanottu ja kiteytetty. Vaikka olisi kuinka hyvä pelitapa ja pelaajat sekä valmistautuminen olisi mennyt täysin nappiin, niin väkisinkin sotkua syntyy välillä ja aina eivät yksittäiset suoritukset onnistu. Tekevälle sattuu. Joskus se on tosiaan pelkästään vastustajan hyvyyttäkin, että ei esim. avauspeli toimi.

Kun tässä asiaa miettii, niin jotenkin Tepsistä tulee mieleen vuoden 2019 Leijonien kultajoukkue. Tuntuu, että joukkue on todellakin hitsautunut hyvin yhteen ja kaikki paiskivat kovasti töitä joukkueen ja yhteisen hyvän eteen. Pelitapa toimii, joukkue pelaa yhteistyön hengessä ja joukkueessa on hyvä ilmapiiri. Joukkue pelaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, eikä kentällä pyydetä anteeksi. Sekin kertoo joukkueesta jotakin, että monet kerrat on tultu tällä kaudella takaa rinnalle ja ohitse. Ajoittain joukkue on tuntunut olevan jäällä vaikeuksissa ja sillassa, mutta silti on selvitty ja taisteltu. Kun sanoin, että joukkue välillä vaikuttaa olevan sillassa ja pulassa, niin kuitenkin homma pysyy aika hyvin hanskassa. Esimerkiksi nyt Ilvestä vastaan näytti muutamaan otteeseen vähän pahalta, mutta silti homma hoidettiin kunnialla. Ainahan peli on sellaista aaltoilua eli välillä toinen hallitsee ja välillä sitten taas toinen. Kyllä Tepsikin oli ajoittain kuskin paikalla.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Suurmestari lla ihan hyvä viesti, mutta en tiedä mitä hyötyä on palata muistelemaan enää tässä vaiheessa joukkueen/pelaajien alkukauden virheitä/ongelmia. Joukkue lähti nollasta. Joukkue on kyhätty uudesta valmentajasta, uusista pelaajista ja uudesta pelitavasta. Kaikki on ollut aluksi uuden opettelua ja nyt ollaan puolessa kaudessa päästy sinne missä nyt ollaan ja matka jatkuu. Tätä kutsutaan kehitykseksi. Asioita tietenkin helpottaisi huomattavasti, jos joukkueessa olisi ykkössentteri ja edes jonkinlainen viivapelote, mutta kun näillä mennään niin näillä mennään.

Ensi kaudella Ahokkaan, uusien pelaajien ja uuden pelitavan kanssa lähdetään taas kerran nollasta. Toivottavasti myös ensi kaudella nähdään vastaavaa kehitystä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ensi kaudeksi kannattaisi kiinnittää näitä legioonan priimoja, kuten Kestner, Ivarsson, Bohm, Iskhakov, Ibra ja Kareev. Aika hyvinhän nuo "arvat" ovat tähän mennessä osuneet. Ensi kaudella yhteisten kokemusten ja tutun ympäristön siivittämänä olisi herkulliset lähtöasetelmat. Tuohon päälle pari Ahokkaan tuomaa pelimiestä ja Kallio et co. scouttaa lisää, niin daa daa.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Samoilla ketjuilla tänään kuin eilenkin. Voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Lajunen! Hyvästä paikkaa kyllä pääsi vetämään.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Mikä tuossa Pajuniemen hommassa on, ketään ei osaa laittaa tarpeeksi yllätyksellistä syöttöä ja ei saa maaleja millään tehtyä?

Pitäisi varmaan joku toinenkin laukaisupaikka keksiä.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Lajusella ensimmäiseen kolmeentoista peliin tehot 1+3. Ja nyt sitten seuraavissa neljässätoista pelissä 2+10. Eteenpäin on menty

Hyvin pelattu seuraava vaihto ja peli on tasan...
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ranska vs Kazakstan
  • 2.24
  • 4.25
  • 2.56
Itävalta vs Tanska
  • 3.90
  • 4.35
  • 1.70
Puola vs Latvia
  • 9.00
  • 6.90
  • 1.22
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.26
  • 6.30
  • 8.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös