TPS:n peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 550 758
  • 8 975

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
'uskalla haastaa'
'hae aktiivisesti kiekottomana syöttöpaikkaa'
'huolellisuus kiekollisena ja kiekottomana'

Moniko toteutui tänään?

Pärssinen aivan ulapalla josta palkinnoksi syöttöpiste Kalpan voittomaaliin.

Pajuniemi aivan ulapalla. Menetti jatkuvasti kiekon ja hakeutui turhaan nurkkiin.

Korpikoski keskittyi enemmän jäässä makaamiseen kuin pelaamiseen.

Larsson myös herätys pikkuhiljaa.

Kun ei kiinnosta, niin ei voi vaatia myöskään paljoa.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Pärssinen tiivistää koko alkukautensa tähän jatkoajalle. Ei pelkoa että hyökkäyspäässä tapahtuisi jotain, mutta jatkuvasti virheitä omiin. Herran +/- kertoo loput.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kalpan maalivahdilla ei kolmannessa erässä ollut yhtään torjuntaa. Munaton esitys ja jottain tarttis tehdä. Vahvasti tuntuu, ettei pelaajisto eikä valmennus pysty tekemään asialle mitään, kun kaikesta touhuilusta huokuu, ettei oikein hommat kiinnosta.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Hyvinhän tämä menee. Viime vuoden tappiot ovat vaihtuneet tasureihin.

Vakavasti sanoen nämä 2-3 maalin tasurit kertovat hyvästä maalivahdista ja jumalattomasta tuurista. Toivottavasti ei menetetä kumpaakaan.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Anttalainen oli ainut joka taklasi muut vaan hieroi vastustajia. Luistelua ja kamppailuvoimaa lisää niin pisteitä rupeaa tulemaan ihan toiseen malliin. Eihän karrikoidusti Kalpan pelaajien oikeastaan tarvinnut kun "puhaltaa" TPS:n pelaajaa kohti niin tämä oli nurin.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvin Tepsi taas rimpuili mukana parempaa joukkuetta vastaan. Costner tanssi susien kanssa yksin mut ei se nyt taaskaan riittänyt. Luukkonen takuuvarma ja tarjoaa joka ilta saumat voittoon.

Emmä tiiä, viihdearvoltaan nää on kauheaa shaissea.
Jotenkin vaikea elää kotikatsomossa mukana tunteella kun odottelee vaan niitä yksittäisiä välähdyksiä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Tuo tepsin peli on käsittämättömän paskaa ja se on lähinnä huonontunut alkukauden jälkeen. Ylivoima ei toimi ja siellä tuodaan kiekkoa hitaasti ylös ja kun syöttö lopulta lähtee hyökkääjälle on jo kaikki vauhti pois, siitä kiekko päätyyn jonka jälkeen sitä haetaan omasta päästä.
Tepsillä ei ikävä kyllä ole yhtään 1-2 sentteriä joukueessa vaan Lähinnä 3-4 ketjun ukkoja koko keskikaista täynnä. Sen tiesi miten käy kun Pärssinen meni aloitukseen jatkoajalla ja kruunasi aloitus tappion jälkeen kauniilla läpi syötöllä, josta Kalpa ratkaisi pelin. Tosin eipä me tänään olisi ansaittu yhtään pistettä.
-Pärssinen ei riitä millään noin isolle vastuulle ja samaa voi sanoa Pajuniemestä. Pojille sopisi paremmin paineettomampi paikka 3. ketjusta.
-Ivarsson tekee hirveitä virheitä, jotka aiheuttavat vaaratilanteita omassa päässä todella usein. Ei jatkoon ensi kaudeksi.
-Larsson sama homma, kiitos ja näkemiin.
-Lajunen on varmasti vieläkin kesäterässä, koska odotan häneltä huomattavasti parempia otteita.
-Tuntui että Vainionpää hävisi kaikki aloitukset tänään.

Ulkomaalaisista antaisin jatkon näillä näytöillä Kestnerille ja Bohmille. Bohm on kohtuullisen näkymätön pelaaja, mutta se on tässä tapauksessa hyvä, koska omapää on pysynyt kohtuullisen hyvin puhtaana.

Kyllä tuolla voisi antaa Liukkaalle enemmän peliaikaa ja muutenkin ylivoimalla voisi olla hyvä antaa näytönpaikkoja muillekin.

Toivottavasti saadaan ensi kaudeksi huhuiltu laatu valmentaja ja hänelle rakennetaan kunnollinen joukkue. Raipe on sympaattinen, mutta peli ei vieläkään kulje millään vaikka kohta pelattu 30% kaudesta.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
3 erässä ei yhtään.... Siis onko tuo oikeasti noin?

Oli se noin laukausten osalta, mutta kyllä siellä paikkoja oli joista joku kädellinen olisi saanut laukauksen aikaiseksi. Paikat osuivat vaan näille meidän puukäsille.

Mutta onhan tämä joukkue koottu ihan päin vittua. Jos oikeasti tällä sakilla mennään loppukausi, niin tulee rumaa jälkeä, kun porukka turhaantuu ja motivaatio katoaa Kestneriltäkin.

En tiedä mitä Raipelle luvattu, mutta onhan toi ihan täyttä vittuilua Tepsin taholta pistää Raipe pyörittämään neljää neloskentän sentteriä.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
TPS:n peli on ihmeellistä pehmeää neppailua kaukalon joka alueella. Mitään taistelutahtoa ja oman joukkueen logolle pelaamista ei ole havaittavissa. Koska viimeiksi TPS:n edustusjoukkue ei ole Liigassa pystynyt aiheuttamaan vastustajajoukkueen maalivahdille yhtään torjuntaa kolmannessa erässä? Jotain on TPS:ssä nyt pahasti vialla, kun joukkue valmennusta myöten on muuttunut lampaiksi. Missä on pelaajien ja valmennuksen ammattiylpeys?
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Muutama pointti TPS:n tämän hetkisestä pelistä:
  1. Avauspelaaminen todella surkeaa
  2. Tästä johtuen myös keskialueen ylittäminen lähes mahdotonta jalalla tai syötöillä
  3. Näistä johtuen vedetään päätykiekkoa ja siinäkin rytmi hukassa eli harvoin ollaan ensimmäisenä kiekossa
  4. Hyökkäykset kulmissa pyörimistä, suoria hyökkäyksiä ei juuri lainkaan
  5. Tosi sekavaa, syötöt lähes aina seisovalle ukolle
  6. Reagonti hidasta, syötöt lähtee hitaasti kaveria etsien
  7. Tyhjän tilan käyttö olematonta, mielummin roiskitaan kiekkoa ruuhkaan, josta kiekko tulikin
  8. Maalivahtipeli huippua
  9. YV suorastaan luokatonta
  10. Valuminen sarjan häntäpäähän jatkuu
  11. Tänään ei yksikään ketju onnistunut.
 
Viimeksi muokattu:

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Alivoimapeli on kuitenkin ollut semihyvää eikä vastustaja saa avopaikkoja enää alkukauden malliin. Eli maalinestämisessä ollaan hyviä.

Kaivoin nyt hyvääkin, vaikka pitkälti allekirjoitan palstalla vallitsevan näkemyksen.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ajattelin ensin, etten kirjoita yhtään mitään, mutta kirjoitetaan nyt vielä tämän kerran jotain. Piste saatiin vain ja ainoastaan Kessun, Luukkosen ja Ibragimovin ansiosta.

1) Voisivat kyllä nyt herrat Kallio ja Urama tulla selittämään, mikä idea tässä on, että meillä on kolme nelosketjun sentteriä eli Wirtanen, Jasu ja Vainionpää ja sitten on vielä Pärssinen, jonka taso riittää täll hetkellä korkeintaan kolmosketjuun? Nyt oli maaginen syöttö jatkoajalla suoraan Kalpan hyökkääjän lapaan ja kaveri läpiajoon. Maalihan siitä tietenkin tuli. Vastaavia syöttöjä voisi jaella myös omille. Pärssinen ei saa hyökkäyspäässä mitään aikaiseksi, eikä pysty tekemään peliä. Mitä kaverille on tapahtunut helmikuun jälkeen? Wirtanen, Jasu ja Vainionpää eivät saa mitään aikaiseksi hyökkäyssuuntaan, eivätkä he pysty tekemään peliä ja luomaan maalipaikkoja. Tepsi antaa sentteriosaston osalta ihan helvetisti tasoitusta muille joukkueille. Kauteen lähdettäessä 1.sentteri puuttui, mutta nyt sentteriosastolla otettu riski realisoitui ja nyt meillä ei ole edes 2.sentteriä. Kärkiketjujen sentterit loistavat poissaolollaan. Jasu on ihan väärässä roolissa ja kuvittelivatko Urama, Kallio ja Raipe, että Jasusta tulee yhtäkkiä joku Connor McDavid? Jasu on omassa roolissaan liigan parhaimmistoa, mutta kun se rooli on siellä nelosketjussa ja alivoimalla.

2) Minä en tajua, että miten näin luokattoman huonoa ylivoimaa edes pystyy pelaamaan? Kolmannessa erässä kaksi kertaa päästiin pelaamaan ylivoimalla ja koko erässä Kalpan maalivahti ei joutunut kertaakaan torjuntatöihin. Olisi pitänyt Kilpeläiselle tuoda siihen maalille, vaikka telkkari, niin olisi sitä voinut katsella aikansa kuluksi, ettei pääse tylsistymään. Koko pelissä hänellä oli peräti yhdeksän torjuntaa. Kyllä nyt täytyy vahvasti ruveta myös kyseenalaistamaan se, että riittääkö Tepsin pelaajien taitotaso liigaan. Kyllä pelitavassa ja taktisissa asioissa on oikeastaan kaikki mahdollinen pielessä, mutta kyllä nyt pitää ruveta pelaajienkin osalta kriittisesti tarkastelemaan, että riittääkö taso. Ylivoimalla vielä minusta korostuu se, että ei pelaajat pysty pelaamaan mitään kunnollista peliä.

3) Ei olisi pitänyt Pelicans pelin jälkeen kehua Tepsin parantunutta hyökkäyspeliä, kun se jäi siihen yhteen peliin. Avauspelaaminen on aivan järkyttävää paskaa. Syötöt ovat ihan kuraa, eikä kiekkoa saada haltuun ja jos saadaan, niin silloinkin se menetetään helposti. Tepsi ei pysty rakentamaan kunnollisia hyökkäyksiä ja maalipaikkoja ei pystytä luomaan. Tässä pelissä ehkä pari maalipaikkaa pystyttiin pelaamalla luomaan. Ensimmäinen maali oli puhtaasti Kessun oman yksilösuorituksen ansiota. Ibragimovin maali oli myös Kessun yksilösuorituksen ansiota. Pisteet kyllä Ibralle siitä, että oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja viimeisteli kliinisesti. Voidaan nyt mainita, että kyllä Iskhakov hyvin sai taisteltua kiekon Kessulle. Mutta joukkueena hyökkäämisestä ei ole tietoakaan ja pelkästään yksilöiden varassa mennään. Pelaaminen on hidasta ja sekavaa. Kiekkoa pitäisi siirtää paljon nopeammin pelaajalta toiselle ja hyökkäyksiin pitää lähteä nopeammin. Mihin se ensimmäisten pelien raikas peli ilme on kadonnut? Silloin sentään yritettiin, mutta nyt ei edes yritetä, eikä hyökkäyspelistä ole tietoakaan.

4) Kolmosketju ei saa mitään hyvää aikaan hyökkäyssuuntaan ja sama koskee neloketjua. Kakkosketjukaan ei juurikaan pysty luomaan vastustajalle vaarallisia tilanteita. Ehkä välillä jotain yksittäisiä puolivaarallisia tilanteita. Pajuniemen kyllä pitää parantaa todella paljon, jos hän haluaa päästä edes kokeilemaan NHL:n tosipeleissä. Ei pelkällä laukauksella pärjää NHL:ssä ja vaikeaa on nykyään liigassakin. Toisin kuin Kestner, niin Pajuniemi ei pysty itse luomaan maalipaikkoja itselleen, eikä ketjukavereille.

5) Nyt pitäisi lähteä ihan perusasioista liikkeelle. Edes yksinkertaisia perussyöttöjä saada omien pelaajien lapaan. Pelissä ei ole mitään rytmiä, eikä yhtään minkäänlaista punaista lankaa. Kaikki ratkaisut ovat sellaista toivotaan toivotaan osastoa. Pelinopeus on aivan liian hidasta ja valitettavasti pelaaminen muistuttaa kokonaisuudessaan koko ajan enemmän ja enemmän Kaskisen ajan jääkiekkoa. Valitettavasti. Nyt tässä ei ole enää edes sitä raikkautta, taistelua ja asennetta, jota oli ensimmäisissä peleissä.

6) Puolustaminen on ajoittain ihan hyvää ja alivoimapelaaminen on parantunut. Mutta täytyy esim. Ivarssonia nyt kritisoida kovalla kädellä. Ottaa usein ihan tyhmiä jäähyjä ja hänelle tulee alokasmaisia virheitä. Ivarssonin piti olla oman pään isäntä, jonka ollessa jäällä ei omissa soi. Herkästi hänelle tulee virheitä. Ei hän mikään viime kauden Olsson ole, mutta aika paljon pitää parantaa, jos haluaa täällä ensi kaudella jatkaa. Rafkin ei ole karanteenitaukonsa jälkeen pelannut ollenkaan niin hyvin, kuin pelasi ensimmäisissä peleissä. Hän toi esimerkiksi hyvin kiekkoa pois omalta alueelta, mutta tätäkään ei ole nyt yhtään nähty. Kärsikö itsetunto nyt näin kovan kolauksen siitä, ettei NHL-varausta tullut vai missä nyt mättää? Lajunen on nyt jo sen verran päässyt pelaamaan, ettei enää voi olla kesäterässä. Ei ole pystynyt ottamaan johtavan kiekollisen puolustajan roolia. Tosin tuntuu, että aika moni puolustaja epäonnistuu Tepsissä kiekollisessa pelissä. Johtuu varmaan osittain pelitavan puutteesta ja siitä, ettei pelaamisessa ole punaista lankaa. Vaikea siinä on loistaa. Larsson on ollut myös iso pettymys, koska odotin, että olisi jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi.

7) Tepsin pelaamisessa ei ole juurikaan kehitystä tapahtunut ja nyt on jo sen verran paljon tosipelejä takana, että kehitystä olisi pitänyt tapahtua esim. hyökkäyspelissä ja hyökkäyksiin lähdöissä. Enää ei voi mennä sen taakse, että joukkue on uusiutunut ja on uusi valmentaja jne.

Eiköhän tässä voi jo ruveta odottelemaan ensi kesää. Sehän on tunnetusti Tepsin kannattajan parasta aikaa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Eiköhän tässä voi jo ruveta odottelemaan ensi kesää. Sehän on tunnetusti Tepsin kannattajan parasta aikaa.

Ja vitut on. Jalkapallopuolen konttaaminen pilaa senkin.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja vitut on. Jalkapallopuolen konttaaminen pilaa senkin.

Tuo on totta. Lähinnä nyt ajattelin, että jääkiekkopuolen kannalta kesä on parasta aikaa. Voi ajatella, että nyt on uudet pelaajat, uudet valmentaja, uudet systeemit jne. joten nyt onnistutaan tulevalla kaudella. Seuraan myös FC Tepsiä aktiivisesti, joten sitä puolta saa sitten kesän tuskailla ja kiristellä hampaita sen osalta. Kärsimys on siis taattu ympäri vuoden. Talvella sitä tarjoaa HC TPS ja kesällä FC TPS. Joku voisi kysyä, että miksi minä kannatan Tepsiä ja on minulta kysyttykin, että miten Tepsin kannattajana sitä oikein jaksaa seistä seuran takana vuodesta toiseen. Niin paljon se ottaa, mutta niin vähän se antaa.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku voisi kysyä, että miksi minä kannatan Tepsiä ja on minulta kysyttykin, että miten Tepsin kannattajana sitä oikein jaksaa seistä seuran takana vuodesta toiseen. Niin paljon se ottaa, mutta niin vähän se antaa.

Tätä itsekin usein kysyn itseltäni mutta valitettavasti tämä asia ei ole mitenkään päätettävissä. Se olisikin helppoa jos voisi vain päättää että nyt lopetan tämän paskan seuraamisen. Jotenkin tähän seuraan on vain kasvanut kiinni eikä se asia tule siitä muuttumaan oli takana sitten kuinka monta tappiota tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös