TPS:n maalivahtiosasto kaudella 2012-2013

  • 60 530
  • 129

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tervetuloa takaisin "Antsa Niittimäki"

Toivottavasti on paikat niitattu riittävän kestävästi kasaan..

Molariosasto on nyt kunnossa ja toivottavasti tässä myös samalla ajatellaan ja ajetaan sisään vihdoinkin sitä Upin korvaajaa..
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Max Kolun comeback olisi pieni setback kuitenkin.

Nautitko ihmisten unelmien päälle kusemisesta?

Niittymäen hankinta on hyvä veto Palloseuralta. Puhtaaksi ykköseksi ei miehestä ole, mutta tandemin toisen osapuolena mies on hyvin pitkälti paras mahdollinen vaihtoehto. Kunnossa ollessaan oli tuossa roolissa ihan NHL:n kärkeä myös. Yksi kovimmista kakkosmaalivahdeista kun ykkösvahdille tarvittiin kirittäjä. Ykkösenä ei kuitenkaan koskaan toiminut kymmentä matsia pidempään.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Niittymäen pahvi oli tärkeä osa mv-peliin niin pelillisesti kuin myös kaukalon ulkopuolisesti myös näkyvyydenkin kannalta. Nitty tuskin itsekään uskoo, että pystyisi koko kautta vetämään vaan varmasti tietää roolinsa eli avannee vaihtoaition luukkua enemmän kuin seisoo tolppien välissä, mutta tarpeen tullen pystyy stunttaamaan Attea.

On tämä Antsallekin vielä uusi näyteikkuna ja mahdollisuus, jos haluaa vielä muuallakin pelata, koska tarjouksia tuskin sateli kauheasti ennen Tepsin tekemään pahvia. Loukkaantumiset varmasti ovat verottaneet Niittymäen peliä parhaista ajoista jonkun verran, mutta ei niin paljon etteikö miehestä olisi vielä huippuveskariksi onnistuessaan. Liekeissä ollessaan Niittymäen taakse on lähes mahdotonta saada kiekkoa. Nyt vaan tosiaan toivotaan Niittymäelle terveyttä treenata ja pelatakin, kyllä tästä vielä hyvä tulee. Kaiken kaikkiaan meillä on todella hyvä veskaritandemi tässä joukkueessa, johon voi kyllä luottaa. Asiaa vielä helpottaa se, että Upille molemmat jätkät ovat erityisen tuttuja, joten perusasiat tiedetään paremmin kuin hyvin, joten valmennuskin pääsee hieman helpommalla.

Hieno siirto, mukava saada paluumuuttaja Tepsiin, jolla on vieläpä nimeäkin kaiken lisäksi.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Maalivahti osasto näyttää nyt kyllä loistavalta varsinkin, jos Niittymäen paikat kestää niin sillä osastolla ei tarvi hävetä yhtään muihin joukkueisiin verrattuna.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Myöhäiset onnittelut myös täältä, saitte itsellenne todella hyvän veska ja tulee pelaamaan varmasti teille tärkeitä pisteitä :).
 
Suosikkijoukkue
TPS
Näinköhän on, että Niittymäki suostuisi suosiolla kakkosveskarin rooliin? Jos paikat kerran kestää, niin aivan varmasti tavoitteena on olla muualla kuin luukkua aukomassa. Potentiaali on edelleenkiin aivan huikea ja periaatteessa pelivuosiakin on vielä monta jäljellä.

Mielenkiintoista nähdä, miten mahtaa Engrenin pää kestää tilanteen, kun oma ruutu onkin uhattuna? Hän tuli kuitenkin suvereeniksi ykkösveskariksi ja varmaan tarkoitus oli pelata 50+ peliä liigassa ja antaa samalla hyviä näyttöjä tulevia vuosia varten. Pieni kilpailu peliajasta on hyväksi, mutta mitä sitten, kun sparraajana onkin huomattavasti itseään kovemmat speksit omavaa kaveri, joka ilmeisesti tosissaan tekee comebackia. Meinaan vaan, että jos Niittymäen paikat kestää, niin saattaa hyvin pian olla Engren aukomassa luukkua.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Näinköhän on, että Niittymäki suostuisi suosiolla kakkosveskarin rooliin? Jos paikat kerran kestää, niin aivan varmasti tavoitteena on olla muualla kuin luukkua aukomassa.
Tismalleen sama aatos on ollut tämän turvonneen naaman takana. Olen pyöritellyt päässä noita monien heittämiä skenaarioita, että Niittymäki pelaisi sen verran kuin paikat kestää. Mutta mitä edellinen lause tarkoittaa oikeasti, kun kyseessä on ruuvattu lonkka? Voiko se olla sillä tavalla rikki, että kestää pelata vähän, mutta hyvin ja kuitenkin samalla treenata sen verran kunnollisesti, että on valmis hyppäämään askiin koska tahansa? En vaan ymmärrä, enkä ymmärtäisi vaikka Anteron omalääkäri sen mulle selittäisi. Onhan historiassa noita vahteja, esim. Bäckström ja Niemi, jotka ovat hajonneet kesken pudotuspelien, mutta torjuneet vielä ties minkä rohdon voimalla kun on pakko. Ruuvattu lonkka kauden alla on kuitenkin eri asia.

Näillä tiedoin tai siis tiedottomuudella uumoilen, että se on kaikki tai ei mitään, eli Niittymäki ottaa suvereenisti ykkösvahdin paikan tai lopettaa uransa kesken kauden.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta, mies meinasi jo pari kuukautta sitten lopettaa lätkänpelaamisen kokonaan. Sekin jo kielii siitä, että eläkefyrkkaa on jo jonkin verran sukan varressa, ja tällä kaudella ei välttämättä ole mikään tulipalokiire päästä parrasvaloihin tai seuraavalle välietapille. Olen aivan varma, että ottaa rauhallisesti, ja sulattaa mv-valmennuksen päätökset peluutuksista, opastaen samalla Engreniä vielä entistäkin paremmin sisään ammattilaisurheilun saloihin.

Tottakai Niittymäki varmasti haluaa pelata jos paikat kestää ja peli kulkee, mutta enemmän näen tässä veskarikaksikossa potentiaalia mestaruuskauden 2010 tapaiseen tandem-kierrätykseen, jossa kummatkin torjuvat melko paljon ja kirittävät toisiaan. Tuokin jos jokin ruokkii kumpaakin veskaria nostamaan tasoaan ja osoittamaan että peli sujuu. En kyllä täysin osta sitä että Niittymäki TPS:ssä alkaisi missään vaiheessa vaatia tiettyä määrää otteluita, vaikka pelaisi neljä nollapeliä peräjälkeen.

Niittymäki on maailman ainoa tuollaisella lonkalla pelaava veskari, ja hän on vammojensa takia varmasti henkisesti jonkin matkan päässä siitä missä oli esim. olympialaisissa 2006. Puhumattakaan fyysisestä puolesta tai pysyvästä torjuntavireestä. Hän tekee viimeistä paluutaan huippu-urheilun pariin, ja tässä paluussa menee aikaa, enkä hetkeäkään usko että siellä hätäiltäisiin Antsan tai seuran toimesta piirun vertaa.
 

fabula

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näillä tiedoin tai siis tiedottomuudella uumoilen, että se on kaikki tai ei mitään, eli Niittymäki ottaa suvereenisti ykkösvahdin paikan tai lopettaa uransa kesken kauden.

Hyvää pohdintaa tuossa yllä, mutta tästä aikalailla eri mieltä. En tiedä voiko kukaan maalivahti, joka on ollut kaksi edellistä kautta enemmän tai vähemmän vempassa, lähteä kauteen noin ylimielisellä asenteella. Toki en kiellä sitä, etteikö tavoitteiden pitäisi olla korkealla, mikäli haluaa vielä tulevaisuudessa paremmissa sarjoissa pelata. Mutta täytyyhän jotkut realiteetit olla olemassa. Niin suuria kysymysmerkkejä ja jossittelua kuitenkin esiintyy ympärillä. Ja voihan se olla, että edes Niittymäki itse ei tiedä mitä kaikkea se lonkka kestää, sillä vastaavaahan ei aikaisemmin ole ollut. Uskon kyllä, että jos Niittymäen paikat kestää niin keväällä sattaa haastaa Engrenin jo tosissaan, etenkin jos herralla vielä on tarkoituksena pelata korkeammissa sarjoissa.

Ja kuten Scissors tuossa kirjoitti, niin vaikka lonkka osoittautuisi heti alkuun toimivaksi, niin täysin kysymysmerkkejä ovat mm. torjuntavire ja henkinen puoli. Mutta summa summarun, itse olen sitä mieltä, että mahdollisuudet tällä maalivahtikaksikolla on päästä vaikka sinne kuuluisaan kuuhun asti. Mutta onhan siellä se jos...
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myöhästyneet onnittelut myös täältä. Onhan tuo Anteron tekolonkan kestävyys täysi arvoitus ja pelivireeseen pääseminen vie varmasti oman aikansa. Anterolla
on kyllä ollut niin paljon huonoa onnea loukkaantumisten kanssa, että jo pelkästään siksi toivoisi että paluu onnistuu ja paikat kestävät. Taidot eivät varmasti ole hävinneet minnekään. Sitkeä kaveri täytyy myöntää, moni olisi jo varmasti lopettanut pelaamisen tuolla loukkaantumishistorialla.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Hyvää pohdintaa tuossa yllä, mutta tästä aikalailla eri mieltä. En tiedä voiko kukaan maalivahti, joka on ollut kaksi edellistä kautta enemmän tai vähemmän vempassa, lähteä kauteen noin ylimielisellä asenteella.
Sori mulla on vähän pitkät piuhat, mutta eihän tämä mikään irc olekaan.

Kyse ei edellä ollut Niittymäen asenteesta vaan minun tulkintani tilanteesta, joka siis on toisin muotoiltuna seuraava: Jos Antero on kunnossa, niin on minun mielestäni heittämällä parempi kuin Engren ja siis ottaa ykkösmaalivahdin paikan. Ei siis huutamalla kopissa, että "Kattokaa mun nimee!", vaan ihan pelaamalla. Jos Antero ei ole kunnossa ja kyseessä on tuo ruuvattu lonkka, niin mitä jää jäljelle? Eikös se ole sitten siinä? Patjat naulaan ja jokirantaan.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
"Nice shot by Rosa (Fribourg) blocked by Nittymäki"
"Big save by Nittymäki on a shot by Knoepfli"
"The next big save by Nittymäki who is really a strong keeper for his team"

Ja-tappiosta huolimatta ilmeisen vahva paluu TPS-paitaan tänään Sveitsissä. Tolpatkin auttoivat, nuo maalivahdin parhaat ystävät!

Tervetuloa takaisin, Antsa!
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kristian Järvinen ilmeisesti siirtymässä KooKooseen ensikaudeksi. Millainen maalivahti kyseessä?

Kyllä potentiaalia on, hieman ehkä junnannut nyt pari vuotta, ei mikään isokoinen. Meille on pojalla olemassa 2 vuoden pahvi, lienee siis kyseessä laina? Näyttöpaikkoja ei ole liigassa saanut, eikä ole kyllä tulossakaan ellei molemmat kärkivahdeista loukkaannu, taikka johdettaisi suvereenisti runkosarjaa. Mestis voisi olla hyvä vaihtoehto hakea miesten pelejä. Joku A-junnuja enemmän seuraava tietää Järvisestä varmaan enemmän.
 
Mietin vaan, että mikä on Järvisen motivaatio ja TPS:n ajatus pistää Järvinen KooKooseen kakkosveskariksi Mikko Rämön taakse. Pelejä tulee kaudessa varmaan aloittavana molkena se 10-15, mutta toki voi sitten tuntumaa hakea A:n I-divarista. Toki hän pääsee Mestiksen parhaimpaan organisaatioon ja varmasti saa kokemusta jo miesten pelien ilmapiiristä. Kyllä varmasti yksi KooKoo-Sport-matsi aloituksessa antaisi jannulle jo vähän kokemusta kovista painetiloista ja peleistä.

Kyllä mulle ainakin näin lahjakas jannu kelpaa aina KooKoon kakkoseksi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mietin vaan, että mikä on Järvisen motivaatio ja TPS:n ajatus pistää Järvinen KooKooseen kakkosveskariksi Mikko Rämön taakse.

Järviselle tosiaan tekee hyvää jo pelkästään varmaan vaihtaa maisemaa ja päästä uusiin kuvioihin. KooKoossa pääsee tosiaan haistelemaan oikeita miesten pelejä ja luulen kyllä Rämöstä huolimatta, että pääsee torjuntatöihinkin. Pelejä Järvinen tarvitsee. Pelejä, pelejä ja pelejä alle, jotta rutiinia ja kokemusta vähitellen tarttuisi. Järvinenhän on Tepsin sopimuksen alainen pelaaja, joten varmaankin vielä tulee jossain vaiheessa ainakin yrittämään debytointia kasvattajaseuransa maalinsuulla, vaikken puhuisi Järvistä sinänsä minkäänlaisena lahjakkuutena. Sitä ennen, hyvä laittaa Kristian kuitenkin kasvamaan korkoa Kouvolaan.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Mietin vaan, että mikä on Järvisen motivaatio ja TPS:n ajatus pistää Järvinen KooKooseen kakkosveskariksi Mikko Rämön taakse.

Minusta on loistavaa, että Järvinen pääsi yhteen parhaimpaan organisaatioon Mestiksessä. Pelejäkin ilmeisesti tulee alle, joten se on kuitenkin paljon parempi tilanne kuin jäädä Tepsiin. Seurajohdolle tästä iso plussa.

Ilman kovin voimakkaita värilaseja väitän, että meillä on liigan parhain maalivahdisto. Niittymäkeä Turkkari kehui voimakkaasti Sveitsin otteiden takia. Todella hyvä juttu, parantuminen operaatiosta on siis sujunut hyvin. Roolituksista en tiedä, mutta 50-50 on todennäköisin.

Engrenin ja Niittymäen sainaukset olivat koko organisaatiolle loistava temppu, koska he tuovat myös mukavan boostin kannattajakuntaan ja sponsoreihin. Taso meinaan on edelleen tuoreessa muistissa!
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilman kovin voimakkaita värilaseja väitän, että meillä on liigan parhain maalivahdisto. Niittymäkeä Turkkari kehui voimakkaasti Sveitsin otteiden takia. Todella hyvä juttu, parantuminen operaatiosta on siis sujunut hyvin. Roolituksista en tiedä, mutta 50-50 on todennäköisin.

Kyllä, jos kumpikin pelaa parhaalla tasollaan, niin meillä on taatusti liigan paras maalivahtikaksikko. Antsan ja Aten huipputaso on liigan ehdotonta kärkeä, mutta Niittymäen kohdalla pitää tietysti ottaa huomioon paikkojen kestävyys. Enkä kyllä usko että Antsaa tullaan peluuttamaan loppuun, vaikka hän olisikin maaginen joka ilta ollessaan maalin suulla. Uskoisin Engrenin olevan se nimellinen ykkösmaalivahti kauden alussa, mutta Niittymäki saa varmasti näyttöpaikan jo ensimmäisissä peleissä. Nyt kun peliajasta on kunnon taistelu, niin uskoisin sen olevan vain hyvä asia kummallekin maalivahdille. Kyllä Engrenillekin olisi 60 peliä ollut liian suuri urakka.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Uskoisin Engrenin olevan se nimellinen ykkösmaalivahti kauden alussa, mutta Niittymäki saa varmasti näyttöpaikan jo ensimmäisissä peleissä.

Näinpä. Lähtökohta ja suunnitelma lienee se, että Engren pelaa alkukaudesta hieman enemmän. Niittymäen pelikuntoa arvioidaan ottelu ottelulta ja on hyvinkin mahdollista, että loppukaudesta tämä tandemi vetää otteluita lähes vuorotahtiin tai muutaman ottelun sykleissä. Näin levon ja rasituksen suhde pysyy hyvänä. Tietysti näytöt veräjän suullakin näyttelevät tässä osaa. Jos jostain syystä homma ei toisella toimi, niin tandemin toinen osa saa siinä tapauksessa enemmän vastuuta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mitenhän aikoinaan Norrenan ja Niittymäen yhteiselon aikaan meni tuo peluutus? 1999-00 Niittymäki torjui mestaruuden, pelasi myös isomman osan runkosarjaotteluista. Seuraavana vuonna Norrena oli huomattavasti paremmassa kunnossa (oliko Niittymäki armeijassa?) ja pelasi enemmän. 2001-02 menikin aika tasan. Ilmeisesti silloin pelasi aina kuumempi (no tottakai tämä oli tavoite) ja molari vaihtui sitten heikomman pelin jälkeen. Vai?

2009-10 ainakin oli säännöllisen epäsäännöllinen vaihtelu. Engren pelasi sitten pudotuspeleissä vieraspelit ja Leggio kotimatsit.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä luulette kumpi on todennäköisempi luukkustartti tänään, Engren? #liigapörssi

Tiedä kummalla on harjoituksissa kulkenut, mutta itse löisin Niittymäen maaliin tänään. Engren maaliin Ässiä vastaan, ellei Niittymäki pelaa huippuottelua ja haluaa väkisin maaliin. Mutta kumman Virta-Strömberg akseli valitsee, ei mitään hajua.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Liigapörssin kannalta molemmat lienevät hieman huonoja, sillä pelaavat varmaankin aika pitkälti vuorotteluperiaatteella. Toki, jos muutenkin meinaa vaihtaa kierroksen jälkeen niin mikäpä siinä.

Päivän paperisessa IL:ssä Niittymäki kertoo jo tehneen päätöksen lopettamisesta keväällä, mutta puhelu Vuorelta sai hänet muuttamaan mielensä. Kertoo myös lonkan olevan nyt kunnossa ja sen, että ykkösmaalivahdin paikasta ei ole edes keskusteltu, vaan päivä kerrallaan mennään.
Joka tapauksessa yksi sulka Vuoren hattuun tästä mikäli Antero on taas kunnossa ja motivoitunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös