TPS:n juniorit

  • 623 803
  • 1 906

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoa kuulla, että hyviä lupauksia on taas tulossa TPS:n junnuista, joista sitten Ilvekset ja Lukot pääsevät nauttimaan Liigatasolla.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoa kuulla, että hyviä lupauksia on taas tulossa TPS:n junnuista, joista sitten Ilvekset ja Lukot pääsevät nauttimaan Liigatasolla.

Tuli silloin aikanaan kuultua Sahlstedtin lähtiessä Lukon leiriin että olisivat tehneet ns. herrasmies sopimuksen että kumpikaan seura ei "kalasta" toiselta junioripelaajia itselleen.
 

Tampahali

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS
A-junnut hävisivät eilen Ässille 2-3.

Kokoonpano näytti about seuraavalta:
Keinänen (Anttila)

Järvinen-Mudrak
Pulli-Knazko
Viro-Aarnio
Kanerva

Larinmaa-Pyyhtiä-Nevasaari
Koskinen-Uusikartano-Liukas
Sirkiä-Ridha-Keskinen
Partanen-Lehtonen-Kaski
Kaskinen

Keväällä ilmoitetusta kesäharjoitteluringistä tästä kokoonpanosta puuttuu Toivomäki, Holtinkoski(siirtyi ilmeisesti KooKooseen), Pärssinen Jiri, Reini, Saikkonen, Intonen, Kalin, Munkki, Pärssinen Juuso ja Valtola. Uutena on tullut Mudrak TuTo:sta. Molemmat Pärssiset taitavat olla tällä hetkellä ainakin saikulla.

Ässät oli eilen niskan päällä. Keinänen oli hyvä. Hyökkäys on vielä vähän kevyt. Jos tällä kokoonpanolla mennään alkusarjaan(joka alkaa 28.8.), niin ykkösketjun(+Intosen ja Pärssisen) pitää ottaa iso vastuu hyökkäyspään tehoista ja mielellään nuorempien kavereiden ottaa askeleita eteenpäin, jos sinne ylempään jatkosarjaan meinataan päästä.

(Linkit vievät Eliteprospectsiin ja HCTPS:n kotisivuille)
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Mikäs Olli Valtolalla on? Huhut kertoivat, että olisi ollut skismaa valmennuksen kanssa.
 

Tampahali

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS
Mikäs Olli Valtolalla on? Huhut kertoivat, että olisi ollut skismaa valmennuksen kanssa.

Ei mitään tietoa. Oletettavasti varmaan kuitenkin Liigan mukana Pohjanmaalla tällä hetkellä. Joka tapauksessa kaverille voisi tehdä ihan hyvää kokonainen kausi Mestiksessa, kun tuskin vakituista Liiga-paikkaa ottaa ja A-junnut on kuitenkin hänen osalta pitkälti jo nähty.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
A-junnut hävisivät eilen Ässille 2-3.
Tietääkseni ottelu päättyi 2-4.
Ottelun maalit:
10:26 1-0 Jere Järvinen (Mikael Pyyhtiä, Jesper Larinmaa)
16:47 1-1 Aleksi Matinmikko (Rami Määttä, Arttu Lausniemi)
46:23 1-2 Arttu Lausniemi (Eemeli Takala, Aleksi Matinmikko) YV
50:16 2-2 Valtteri Pulli (Kasper Koskinen, Kasperi Keskinen)
58:21 2-3 Jami Virtanen (Arttu Lausniemi, Eemeli Takala)
59:08 2-4 Arttu Lausniemi AV TM

Eilen joukkueet kohtasivat uudelleen Porissa lopputuloksella Ässät-TPS 2-0.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Terry Broadhurst

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoisilta pelaajilta vaikuttavat nämä Slafkovsky ja Sulku. Näihin agentin hehkutuksiin pitää suhtautua aina pienellä varauksella. Posiitiivista, että Tepsi saa haalittua nuoria pelaajia joukkueeseensa ja ehkä Kakon, Rantasen, Georgievin ja Ristolaisen myötä on syntynyt ainakin jossain mielikuva, että Tepsiin kannattaa tulla kehittymään. Ei voi varmaksi sanoa, että kumpikin tai toinen näistä junnuista nousisi avainrooliin Tepsissä tai heistä tulisi runkopelaajia, mutta ei tässä menetäkään mitään. Jäädään mielekiinnolla odottamaan ja toivottvavasti molemmat kehittyvät. Ei tietenkään nyt ihan heti heistä ole odotettavissa liigajoukkueen runkopelaajia. Valitettava tosiasia on, että parhaimmat, jotka lähtevät NHL ympyröihin pelaavat maksimissaan 1-2 kautta Suomessa. Käsittääkseni Tepsi saisi kuitenkin molemmista kasvattajakorvauksen, jos NHL:ään lähtevät.
 

Pioni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja TPS Juniors
Tänään alkaa b-akatemian Mestis karsinta. Nais kauneutta mukana kaukalossa, Susanna Tapani menee näyttää pojille vähän jääkiekon saloja..harvoin sitä poikien kopissa olympia ja mm- mitalisteja varmaan on näkynyt..
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Eetu Liukas (187/91) ja Vili Munkki (183/87), molemmat 2002-ikäluokkaa, ovat sellaisia, joista voidaan lähivuosina odottaa Liigapelaajia. Voi olla, että jompikumpi tai molemmat debytoivat LIigassa alkavalla kaudella jonkun pelin verran. Tänään Tapparaa vastaan kakkosketjun laidoilla A-junnuissa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmi kun eivät ole pakkeja. Pakkipari Liukas Munkki herättäisi monenlaisia mielikuvia ja olisi legenda jo syntyessään.

Toki oikean nimisellä sentterillä tuosta saa melkoisen hyökkäysketjunkin...
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Se olisi junioreiden kaudet käynnissä, joten otetaan pieni katsaus alkaneen kauden joukkueisiin:

A-nuorten kausi alkoi melkoisen heikolla saldolla, kun kolmesta pelistä tuli kolme tappiota. Joukkueen maalivahtiosasto on sama kuin viime kaudella. Eetu Anttila hoitanee jälleen ykkösvahdin roolia ja Tomas Keinänen on siinä sitten kakkosmolarina. Santtu Toivomäki pelannee jälleen enemmistön peleistään akatemian puolella. Puolustuksessa Eemil VIro on mielenkiintoinen nimi. Hyvin liikkuva ja kiekollinen puolustaja on kellottanut ensimmäisissä peleissä melko reippaita minuutteja. Slovakialainen Samuel Knazko on myöskin lupaava nuori kiekollinen pakki. Luistelussa löytyy vieläkin petrattavaa vaikkakin se on mennyt huomattavasti eteenpäin Tepsissä vietettynä aikana. Hyökkäyksen ehdoton ykkösnimi on Aarne Intonen. Ine on hyvin liikkuva sentteri joka innostuu tuolla sarjatasolla ajoittain jopa dominoimaan. Jesper Larinmaa on myöskin nuorten liigaan laadukas hyökkääjä, mutta parasta pelaajalle olisi varmaankin laina Mestikseen. Yllä mainitut Eetu Liukas ja Vili Munkki ovat kyllä molemmat ihan lupaavia nuoria, mutta mahdolliset liigapelit kyllä ovat kyllä vielä vähän pidemmällä tulevaisuudessa kuin tällä kaudella. Joukkueessa olisi pari mielenkiintoista sentteriä, mutta taitavat molemmat olla tällä hetkellä loukkaantuineina, Pärssisen Juuso toki jo liigassakin kävi, joten siinä on kaikille jo tuttu nimi, mutta Riku Uusikartano on myös laadukas kahdensuunnan sentteri, mutta otti tosiaan ikävää osumaa treenipelissä eikä ole sen jälkeen pelannut. VIelä erikoismaininta nuorelle miehelle nimeltään Väinö Sirkiä. Väinö on sellainen kunnon vanhan liiton rotta jonka suu käy aina ja jatkuvaa tökkimistä ja muuta provosointia tulee vastustajan suuntaan. Ei voi kuin tykätä.

B-nuorten kausi alkoi voitolla ja rankkaritappiolla. Maalivahtiosastolla Lukas Silvennoinen olisi todennäköisesti ykkönen, mutta loukkaantuminen siirtää kauden aloitusta tuonnemmaksi. Tämän viikonlopun peleissä Emil Vuorio pelasi molemmissa varsin hyvin. Ei ehkä niitä nykyaikaisia isoja molareita, mutta varsin vikkelä liikkeissään ja kohtuu hyvällä tekniikalla saa kyllä paikattua kokoaan. Topias Rovio on kolmantena mukana ja hänkin jo viime kaudella esitti lupaavia otteita, mutta saa nähdä paljonko pelaa B:ssä Silvennoisen kuntouduttua. Puolustuksessa Eemeli Saari on ottanut ykköspakin roolia näkemieni pelien perusteella. Loistavasti luisteleva isokokoinen pakki pystyy pelamaan kaikkia tilanteita hyvällä tasolla. Elmeri Laakso tuli Joensuusta ja on kyllä ollut hyvä. Vähän luistelussa antaa vielä tasoitusta, mutta kykenee silti pelaamaan hyvää kiekollista peliä. Kohtuu vankkarakenteisena pärjää myös fyysisesti vanhempien joukossa. Alexander Wetterstein on joukkueen paras, jos mitataan pelkästään puolustamista. Hyvä puolustava puolustaja joka on myös koko joukkueessa johtajana. Hyökkäyksen ykköstähti on Juraj Slafkovsky. Slovakialainen ansaitsee jo näkemäni perusteella tittelin "superlupaus". Äärimmäisen hyvä pelaaja joka on aina vaarallinen kiekollisena. Tässä kohtaa on jopa edellä erästä New Yorkiin muuttanutta nuorukaista, mutta katsellaan mitä tapahtuu. Myös Kalle Väisänen siirtyi täksi kaudeksi Tepsiin ja on kyllä osoittanut jo nyt, että ei sattumalta viime kaudella paukutellut hirveitä tehoja. Pitkä poika jolla on kiekolliset taidot kunnossa ja, kun tuohon runkoon lyödään massaa, niin tulosta sopii odottaa myös tulevaisuudessa. Santeri Sulku saapui myös Turkuun täksi kaudeksi. On vielä hivenen köykäinen näihin peleihin, mutta pystyy silti tilaa saadessaan järjestämään kyllä kiekolla kaikenlaista tapahtumaa.

C-nuorten kausi alkoi yhden ottelun viikolla ja siitä ottelusta tulikin sitten kohtalainen tulos, kun HPK kaatui 7-0. Maalissa Joona Nurmikko ei oikeastaan joutunut kunnolla hommiin, joten tason arvioiminen jää sitten myöhemmäksi. Toisena molarina on Nooa Vali joka ainakin jossain piireissä on luokiteltu ihan lupaavaksi. Puolustuksessa ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on Aron Kiviharju. Hyvin liikkuva puolustajanalku painelee pari vuotta nuorempana ihan ilman ongelmia. Ei toki ole mikään kaukalon isoin, mutta ei siitä koosta ongelmaan kyllä tule, kun voi olettaa kasvua tuossa iässä vielä tapahtuvan. Kerhoa vastaan esitteli kiekollista taitoaan syöttämällä lähes erottisen läpisyötön Eelis Tarkiolle joka laittoi kiekon pussiin. Kova lupaus tulevaisuuteen ehdottomasti. Toinen lupaava pakki joukkueessa on Max Kaituri. Kookas hyvin liikkuva puolustaja on kiekolliseen peliin kallellaan. Erinomaisen liikkeen ansiosta pystyy nostamaan peliä jalalla ja se liike myös helpottaa puolustamista. Hyökkäyksessä Robin Keihäs esitti kohtalaisen dominoivan esityksen Kerhoa vastaan painamalla neljä maalia. Kohtalaisen kookas sentteri joka pelkällä luistelulla sai vastustajan näyttämään huonolta. Toinen silmiinpistävä pelaaja oli Samuel Sisik. Slovakialainen on tämäkin nuori poika ja on kyllä taitava. Pienikokoinen, mutta kiekon kanssa ei kyllä ole kiire mihinkään ja saa homman näyttämään kovin helpolta.
 

ijuka

Jäsen
C-nuorten kausi alkoi kyllä kahden ottelun viikolla, ensimmäinen ottelu oli 28. päivä elokuuta. Sen TPS voitti 5-2, että ihan hyvin on tosiaan alkanut. Santeri Elon nostaisin esiin C:stä, Kiviharjun jälkeen selvästi lupaavin pelaaja mielestäni. Paloluomakin on ollu aika hyvä.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
C-nuorten kausi alkoi kyllä kahden ottelun viikolla, ensimmäinen ottelu oli 28. päivä elokuuta. Sen TPS voitti 5-2, että ihan hyvin on tosiaan alkanut. Santeri Elon nostaisin esiin C:stä, Kiviharjun jälkeen selvästi lupaavin pelaaja mielestäni. Paloluomakin on ollu aika hyvä.
No näinhän se toki olikin, että kausi alkoi jo keskiviikkona. En tiedä mihin tuon matsin olen kadottanut mielestäni. Nuo nollavitoset on itselleni sen verran tuntemattomia toistaiseksi, että en suuremmin pysty niihin kommentoimaan. Tuo Sisik vaan pisti silmään, kun pelaaminen oli kovin vaivattoman näköistä.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Onko joku nähnyt U18-pelejä ja miten Slafkovsky on pellaillut? Kyseessä siis Sisikin lisäksi toinen Turkuun tullut Slovaki. Onko mahdollisuutta U20-joukkueeseen nuoresta iästä huolimatta?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
-02 syntynyt Eemil Viro pisti positiivisesti silmään näissä ensimmäisissä peleissä. Todella hyvä luistelija ja kiekonkäsitteliä. Hänestä varmasti kuullaan tulevaisuudessa.
 
Craig Button rankannut TPS:n A-nuorten puolustaja Eemil Viron tällä hetkellä sijalle 28. Edellä 8 puolustajaa.

 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Toivottavasti ovat kunnossa. Siinä voisi olla ihan Liigaankin varteenotettavia nimiä.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Siellähän ne kaikki ringissä olleet pelasivat - ja olivat mukana kaikissa maaleissa. Olisikos Larinmaa, Pärssinen, Valtola ja Nevasaari paikallaan ylhäällä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös