TPS kaudella 2021–2022

  • 532 237
  • 2 686

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Tässä kohtaa on vielä todella vaikea tehdä syvällisempää analyysiä esim. urheilujohdon onnistumisesta.

Itsekin olen kehunut, että hyviä merkkejä, tekoja puheiden sijaan ja painetaan välikausi junnupainotteisesti. Eli hyviä merkkejä mutta vähän "vaarallista" alkaa tekemään yhtäläisyysmerkkejä, että kaikki on puhtaasti hyvän suunnitelman tulosta.

Sivusta seuraten on vaikea/mahdoton tietää onko tämä urheilujohdon kädenjälkeä ja punaista lankaa vai koronan sekä budjetin pakottamaa realismia. Lisäksi alla on todella sekava kausi ja homma on raavittu kasaan pahasti jälkijunassa. Eli suunnitelmallisuuden sijaan kyse voi olla puhtaasti reagoinneista aina tilanteen mukaan (taitoa tosin sekin vaatii).

Tämä kausi on puolillaan ja tästä voidaan vielä päätyä minne vain. Pessimistinen skenaario on, että nyt alkanut laskusuhdanne jatkuu, pudotaan sääleihin ja sieltä munattomasti heti turpaan. Kauden päätteeksi julistetaan 3,5 triljoonan tappiot. Siinä kohtaa on möröt tulevat sieltä sängyn alta taas kaikkien silmille. Toisaalta voidaan yllättää kaikki ja pelata huikea kevät jota muistellaan miracle on icenä vielä vuosikausia.

Näin ollen tässä on vähän aikasta pystytellä patsaita ja jakaa varauksettomia kehuja. Tuota onnistumista tulee seurata pidemmällä jänteellä ja tehdä tässä kohtaa enemmänkin havaintoja.

Urheilujohtoa pystyy paremmin arvioimaan ensi kauden kuluessa, kun se kädenjälki todenteolla alkaa näkymään. Siinä kohtaa, ehkä helpompi lähteä arvioimaan tullaanko tässä pääsemään "säännöllisesti 4 parhaan joukkoon".

Kaikkihan näytti (ja varsinkin kuulosti) hienolta, kun aikanaan Selinin, Kallion ja Tallinderin sekä monien muiden rekryjen myötä aloitettiin edellistä uutta alkua vol. 98. Nousujohteisesti edettiin ja kaikki näyttivät neroilta.

Karumpi todellisuus paljastui myöhemmin. Taisikin olla niin, että nuo mainitut nimet olivat niitä harvoja onnistuneita rekryjä ja suurin osa muista oli täysiä huteja. Kun nuo avaintekijät ulostetiin, niin jäljelle ei jääneet kuin tyhjän puhujat jotka vetivät koko spedeshown pohjaan mukanaan.

Siinäkin kohtaa jonkun Niittymäen ja kumppaneiden "onnistumisia" pystyi sivusta arvioimaan lähinnä yksittäisinä pelaajarekryinä sekä sarjasijoituksina. Jälkikäteen katsottuna tohelointi on paljastunut ihan hillittömäksi pelaajasopimusten, palkkojen, rahan käytön ja rekryjen osalta. Ja se kokonaisuus avautuu vasta nyt kun kurssia korjataan.

Tällä nyt tahdon vain sanoa sitä, että ainakin omalta osalta pidän odotukset todella maltillisina ja haluan nähdä tekoja ennen kuin aletaan julistaa mitään suurempia menestystavoitteita.

Enkä missään nimessä halua olla pessimisti. Mielestäni nyt tapahtuu hyviä juttuja, mutta ei anneta mopon vielä keulia ja avata nappeja ennen kuin mitään on oikeasti saavutettu. Täällä kun ei nähdä mitä kulisseissa oikeasti tapahtuu, vaan päästään näkemään vain pintaa.

Toisaalta urheilussa se on selvää, että urheilullinen tulos määrittelee pitkälti sen pidetäänkö organisaatiota osaavina vai ei. Ihan sama mitä siellä taustalla oikeasti tapahtuu.




Tuossa on todella ison kehityksen paikka. Selkeä väliporras tarvittaisiin Liigan ja junnujen välille. Onhan tuo vähän surullista, että meillä monia yli-ikäisiä hiihtelee junnuissa vaikka Mestis olisi selkeästi oikea paikka heille (vaikka Kaskinen ja Nevasaari).

Harmi, että TuTon kanssa hommaa ei taideta ikinä saada kuntoon vanhojen asetelmien takia. Kaipa Toverit edelleen haaveilee jostain suuremmasta ja alistuminen Tepsin farmiksi on kauheinta mitä voisi tapahtua. Enkä usko, että Tepsinkään asenne siihen suuntaan kovin mahtava on ollut.

Tuon jälkeen kaikki muut vaihtoehdot ovat astetta haastavampia. Wanha kunnon Kiekko-67 pitäisi kaivaa naftaliinista.
Todella hieno kirjoitus. Valitettavan harvinaista herkkua täällä TPS-osiossa.
Kiva lukea tekstiä, jossa on tolkkua eikä aiheetonta hypetystä, jonka aika on vasta sitten, kun tulokset on ensin lyöty pöytään.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siinä mielessä TPS:n urheilujohto on onnistunut, että joukkue on täyttänyt taistelun ja peli-ilmeen osalta urheilujohdon tavoitteet. Eli yhden rastin voi vetää ruutuun. Toki voi olla, että taisteluilme häviää loppukaudesta ja alkaa armoton perseily. Viittaan tällä lauantain hunajaliveen, jossa Kallio totesi, että yksi tavoite joukkueenrakentamisessa oli koota joukkue, joka ei luovuta vaan taistelee loppuun asti.

Näitä velli joukkueita on Turussa nähty viimeaikoina aika paljon, kun luovuttaa ekan eran jälkeen jos tilanne on 0-3. Tämän kauden joukkueesta ei voi sanoa samaa, mikä on mielestäni ehdoton onnistuminen. Se on toki totta, että syvällistä analyysiä ei voi tehdä. Lähinnä vain sivupointtina, että hyviä juttuja siellä on verrattuna aikaisempiin kausiin ja ollut jopa tarkoituksen mukaistakin, eikä vahinko.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mahdollisimman hyvä runkosarjasijoitus on välitavoite, mutta pitää aina kuitenkin muistaa, että play offseissa mitataan miten on onnistuttu ja miten ei. Todelliset huippujoukkueet eivät runkosarjamenestyksellä hötkyile, kun tiedossa on, että tosipelit alkavat vasta runkosarjan jälkeen. Tappara on oivallinen esimerkki siitä, että joukkue on aina iskussa keväällä, vaikka syksyllä olisi tekeminen ollut kuinka väsynyttä tahansa.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Nyt puskee foorumiveljiltä niin runsaasti tietoutta ensi vuoden joukkueen kokoamiseksi, että pieni kiteytys lienee paikallaan. Näyttää siltä, että joukkueen kokoaminen on kuin morsiamen valinta. Tarttuako kiinni take away –tyyppiin hetkellisen onnen huumassa, vai valitako turvallisempi stay at home –jäsenistö. Pitääkö varautua morsiamen lähtöön kesällä tekemällä esisopimus uuden kandidaatin kanssa? Vai ottaako riski, ettei renki vilkuile muualle? Kinkkisiä kysymyksiä.

Vielä kun muistaa edustamani vähemmistön wanhan sananlaskun, että ”silmä tottuu, korva ei”, niin on siinä Raaka-Ralella kova homma olla kaikille mieliksi. Taitaa olla tekemätön paikka. Ukko vaihtoon?

Te`aves bahtalo!
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Harmi, että TuTon kanssa hommaa ei taideta ikinä saada kuntoon vanhojen asetelmien takia. Kaipa Toverit edelleen haaveilee jostain suuremmasta ja alistuminen Tepsin farmiksi on kauheinta mitä voisi tapahtua. Enkä usko, että Tepsinkään asenne siihen suuntaan kovin mahtava on ollut.

Käsittääkseni yhteistyöhön on vastahakoisempaa oltu toisel puolel jokkee viime vuosina. Yhtenä syynä olen kuullut, että koska A-junnut pelaa samaa sarjaa niin TPS ei halua auttaa kilpailijaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittääkseni yhteistyöhön on vastahakoisempaa oltu toisel puolel jokkee viime vuosina. Yhtenä syynä olen kuullut, että koska A-junnut pelaa samaa sarjaa niin TPS ei halua auttaa kilpailijaa.

Mä en ole ikinä ymmärtänyt miksi suurimman vihollisen kanssa pitäisi veljeillä millään tavalla.

Järkyttävää katsoa, kun tälläkin palstalla on kirjoittajia, jotka kannattaa sekä Tepsiä että Tutoa. Sama kuin kannattaisi Tapparaa ja Ilvestä tai Hifkiä ja Jokereita.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Mä en ole ikinä ymmärtänyt miksi suurimman vihollisen kanssa pitäisi veljeillä millään tavalla.

Siks et joskus 1+1 on enemmän kuin kaksi.

Vai pitäisikö sanoa tässä kohtaa että 1-1 voi olla enemmän kuin nolla..?

A-junnut on toki asia erikseen, mutta edustustasolla liigaorganisaatiot tarvitsevat hyviä mestisorganisaatoita ja toisinpäin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tps ja Tuto muistaakseni painii eri tasolla edustuksessa, mutta kai se on jotenkin coolia olla kilpailijoita, vaikka ei edes olla.

Muistaakseni Hifk ja Jokerit painii eri tasolla edustuksessa.

Mutta tämä tästä, olemme vaan eri mieltä asiasta.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Muistaakseni Hifk ja Jokerit painii eri tasolla edustuksessa.

Mutta tämä tästä, olemme vaan eri mieltä asiasta.

Niin painii, eikä se mielestäni olisi etu sielläkään, jos Hifk alkaisi tekemään yhteistyötä KHL:ssä muiden kuin Jokerien kanssa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Piti kurkata Wikipediasta kun oli ennen mun aikaa: Viimeksi TuTo on pelannut Liigaa vuonna 1996. Ymmärrän kyllä että vanhoilla faneilla on muistot tallessa, mutta varmaan aika paljon on kanssa niitä Tepsin faneja jotka on vasta vuoden 1996 jälkeen tullut kuvioihin. Ehkäpä jopa suurin osa, on tuosta kuitenkin se 25 vuotta jo.

Jep, tuohon mennessä nautittu 5 Tepsin mestaruudesta ja Tuton kyykyttämisestä.

Sen takia täällä on varmaan vähän kahtiajakautunut tunnelma. Osa muistaa ensimmäisen triplan ja osa ei muista edes viimeistä mestaruutta...

Pakko lisätä, että tämän takia varmaan nuorempi polvi on pitänyt myös Aurinkokuninkaan paluuta Tepsiin mahdollisena jossain roolissa - ei ikinä. -88 vuoden jälkeen, kun Tami epäonnistui täydellisesti Tepsin valmentajana Tami on puhunut pelkkää paskaa Tepsistä ja Tepsin valmentajista. Tuton kausi Liigassa Tamin valmennuksessa taisi olla pahinta aikaa, vaikka Jortikka olikin Tamin paskanjauhannan kohteena jo aiemmin.

Toivottavasti Tuto nostaa Tamin paidan Kupittaan kattoon - tai saa sen Hifkikin tehdä, jos haluaa.

Mutta tämä muisteloista väärässä ketjussa...
 
Viimeksi muokattu:

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eetu Anttilalla näyttää olevan sopimus tulevaksi kaudeksi. Mikäs miehen tilanne on, alkaako olla menneen talven lumia vai vieläkö riittää uskoa ammattilaisuraan? Ei mikään ihan junnu enää, eikä vielä mitään kokemusta miesten peleistä. Tällä kaudella kolme vuotta nuorempi Vuorio kantanut päävastuun U20:ssa. Onko ollut pahoja loukkaantumisia?

Millaiselta Vuorion potentiaali näyttää miesten tasolle, meiltä ei hetkeen ole noussut edes liigatason maalivahteja. Onko peräti Ortio viimeinen?
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tuo Tepsin ja TuTon vastakkainasettelu ollut vähän keinotekoista sen jälkeen, kun TuTo putosi sarjasta v. 1975 ja seuraavalla kaudella TPS voitti mestaruuden joukkueella, joka koottiin laittamalla edellisen kauden Tepsin ja TuTon edustusjoukkueiden parhaat pelaajat yhteen. TPS käytännössä söi TuTon.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Olisi hienoa jos Raipe jatkaisi TPS:ssä jossain roolissa ensi kaudella. Saanut TPS pelaamaan logolle ja taistelemaan näissä Mikkelin väänöissä.
Selin pois laittaminen harmitti aikoinaan, mutta kun katsoo tuloksia TPS valmennuksen jälkeen. Ei Selin olisi TPS mestaruuteen vienyt. Ässien pois pulahtaminen säällistä. Tuolla heidän nykyisellä joukkueella olisi katastrofi.
 

StepaJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sabres
Eikös Samuli Vainionpäällä pitäny olla kahen vuoden diili Tepsiin. Tepsin sivuilla lukee, että sopimus loppuis tähän kauteen. Ei toki haittaa jos lähtee.
Samuli Vainionpää siirtyy Turun Palloseuraan ainakin tämän mukaan näin olisi. Samoin kuin Samuli Vainionpää at eliteprospects.com

Vainari ei ole oikein lunastanut odotuksia. Muistan kuitenkin Ilves palstalta lukeneeni, että viime kesänä ei olisi urheiluelämä oikein maistunut ja aika on mennyt ihan muiden harrasteiden parissa. Jos se urheilullisuus saataisiin sieltä vielä kaivettua tulevana kesänä esiin ei kaveri ehkä olisi sellainen painolasti, kun nyt näyttää olevan. Varmaa on jatkossa se, että omat junnut kyllä syövät Vainarin minuutit näillä esityksillä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan muistin varasta kyselen että onko TPS julkistanut yhtään jatkosopimusta ensi kaudelle? Pärän sopparia jatkettiin vuodella, mutta se ulottui jo muutenkin kaudelle 21-22. Urama sanoi jo kauan sitten että ensi kauden joukkue alkaa valmis niin pitääkö tämä tulkita niin että (lähes) kaikki pelaajat joiden sopimus päättyy ovat vaihtamassa maisemaa, vai säästelläänkö näitä tiedotteita johonkin parempaan hetkeen?

Hiljaista on huhurintamallakin, oliko nyt Heljanko ja J. Lajunen joista oli jonkinasteinen huhu ja Erosesta vahva huhu? Toisaalta viime vuosina ovat sopimukset tainneet pysyä paremmin salassa.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Ihan muistin varasta kyselen että onko TPS julkistanut yhtään jatkosopimusta ensi kaudelle? Pärän sopparia jatkettiin vuodella, mutta se ulottui jo muutenkin kaudelle 21-22. Urama sanoi jo kauan sitten että ensi kauden joukkue alkaa valmis niin pitääkö tämä tulkita niin että (lähes) kaikki pelaajat joiden sopimus päättyy ovat vaihtamassa maisemaa, vai säästelläänkö näitä tiedotteita johonkin parempaan hetkeen?

Hiljaista on huhurintamallakin, oliko nyt Heljanko ja J. Lajunen joista oli jonkinasteinen huhu ja Erosesta vahva huhu? Toisaalta viime vuosina ovat sopimukset tainneet pysyä paremmin salassa.

Ainakin Anttalainen syksyllä. Ehkä niitä sitten taas kesällä tiputellaan tai sitten ei. Itse kyllä pidin viime kesän tyylistä jolla saatiin pidettyä mielenkiintoa yllä.
 

20Booris13

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild
Ihan muistin varasta kyselen että onko TPS julkistanut yhtään jatkosopimusta ensi kaudelle? Pärän sopparia jatkettiin vuodella, mutta se ulottui jo muutenkin kaudelle 21-22. Urama sanoi jo kauan sitten että ensi kauden joukkue alkaa valmis niin pitääkö tämä tulkita niin että (lähes) kaikki pelaajat joiden sopimus päättyy ovat vaihtamassa maisemaa, vai säästelläänkö näitä tiedotteita johonkin parempaan hetkeen?

Hiljaista on huhurintamallakin, oliko nyt Heljanko ja J. Lajunen joista oli jonkinasteinen huhu ja Erosesta vahva huhu? Toisaalta viime vuosina ovat sopimukset tainneet pysyä paremmin salassa.
Eikös Haapasenkin jatko julistettu jossain yhteydessä
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
26.11.2020 julkaistu Haapasen vuoden jatko. Tai tarkemmin: Sopimuksessa oleva optio käytettiin.

Jostain syystä Vainionpään osalta lukee edelleen kotisivuilla 2021. Lieneekö siis virhe sivuilla, vai julkistuksessa. Sekin on saattanut olla Haapasen mallia 1+1 kuitenkin. Aika sitten näyttää pukeeko Vainionpää ensi kaudellakin.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Eliteprospectissa lukee myös 2022? Kai nuo eliten luvut on aika luotettavia joten taitaapi olla kotisivuilla virhe
Minkä takia eliteprospects olisi luotettavampi kuin kotisivut? Kaikki kunnia EP:lle mutta eikös tuo sivusto pyöri ns. ilmaistyövoimalla?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nati

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Minkä takia eliteprospects olisi luotettavampi kuin kotisivut? Kaikki kunnia EP:lle mutta eikös tuo sivusto pyöri ns. ilmaistyövoimalla?

Seiskalehtikin on varmaan luotettavampi kuin kotisivut. Kotisivut ovat olleet viimevuosina niin monta kertaa väärässä, että ei tässä ole pysynyt laskuissa edes mukana. On ilmeisen vaikea niitä päivittää tai pitää ajantasalla. Vainionpäällä on soppari ensikaudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös