TPS kaudella 2020–2021

  • 713 432
  • 3 257

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
@HC Hetu taisi mennä lankaan. Tapparan sivuilla lukee Sopimus: 1.kausi. Tarkoittaakohan tuo sopimuksen ensimmäistä kautta? Eikä välttämättä sopimuksen pituutta?
Tuolta sen bongasin. Oudon sekava sivu oli ja juuri noin se siellä ilmoitettiin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ei Piiroisella torille mennä, jos ei roimasti nosta nykytasoaan. Vielä kuitenkin kannukset aika kevyitä miesten otteluiden suhteen, mutta varmasti hintalaadultaan kelvollisen mitä saatiin stunttimielessä ja kirstussa varmaan taas liikaa hilloa ole, niin ei lähdetty sitä Brodeuria hakemaan rapakon takaa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mitä tämä TPSn maalivahti sekoilu on?
Kyllähän tässä on kyseessä TPS:n urheilujohdon aika klassinen töppäys, etten sanoisi taas kerran.
Kallio ja/tai Urama eivät ilmeisesti ollenkaan uskoneet, että Ukko-Pekka Luukkonen kutsuttaisiin enää tällä kaudella takaisin Ison Veden taakse, koska hänen lainasopimustaan oli jatkettu toistuvasti pienissä pätkissä eteenpäin. Ajateltiin virheellisesti, että UPL pelaisi koko kauden TPS:n maalilla ja siksi päätettiin purkaa Tirrosen sopimus, koska häneen ei syystä tai toisesta oltu tyytyväisiä, vaikka hänen nimenomaan piti olla TPS:n tämän kauden ykkösvahti ja Kareev kakkosvahti.

No nyt on tilanne, että alun perin hankitusta kakkosvahdista toivotaan ykkösvahtia ja kakkosvahdiksi taas on hankittu pelaaja, jonka pysyvyydestä joukkueessa ei ole minkäänlaista muuta tietoa kuin, että TPS:n pelipäivänä Piiroista ei voida pois TPS:stä kutsua, muina päivinä kyllä voidaan. Olisi kiva kuulla, mitähän tästä TPS:n urheilujohdon töppäyksestä tykkää TPS:n valmennus, kun vasta pelipäivän aamuna tiedetään varmasti, mitkä pelaajat voivat olla TPS:n maalilla.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Onkos toimistolle omaa ketjua?

Ei oo oikein julkisuusketjunkan asiaa niin laitetaan tänne

On erittäin ihme jos joku ei kanna vastuuta toimistolta perseilystä mitä siellä tapahtuu.

Siellä alkaa jo paikoitellen olla äänenpainot aika kovia. Tietyt sidosryhmät eivät saa mitään kontaktia kuulemma kehenkään ja jos joku on saanut käytös ollut ala-arvoista.

Kyllähän siellä ovat muutkin joukkueet laskeneet palkkoja ja sisään on tullut uusia kavereita. Mutta onhan sillä rahoittajan kannalta väliä, onko tappio 3.5m vai 3.7m.

Kyllähän tuolla maalivahti kaksikolla peliruuhkasta selvitään. Pelataanko voittavaa kiekkoa, on toinen juttu. Piiroinen kävisi pidemmälläkin sopparilla.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Ainakin minun ja luultavasti monen muunkin mielestä Kareev hankittiin tänne ykköseksi kun Tirrosen pelikunnosta ei ollut mitään tietoa. Luukkonen sitten yllätti ja ottikin ykkösveskan roolin.

Eiköhän tässä haettu ihan normaali kilpailutilannetta jossa UP veti sitten paremmin. Tuskin Sabres halusi että Luukkonen tulee tänne pelkästään luukkua aukomaan.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Ainakin minun ja luultavasti monen muunkin mielestä Kareev hankittiin tänne ykköseksi kun Tirrosen pelikunnosta ei ollut mitään tietoa. Luukkonen sitten yllätti ja ottikin ykkösveskan roolin.
Samaa mieltä kuuden KHL kauden jälkeen kukaan ulkomaalainen ei tule TPS:n avaamaan luukkua. Omastakin mielestä Kareejev hankittiin ykkösmaalivahdiksi ja Tirrosen kanssa reilu kilpailu tilanne. Tirrosen uusi loukkaantuminen ja Luukkosen tulo sekoitti koko maalivahti osaston. Kareejeville pitää antaa reilu näytön paikka, ja toivotaan että onnistuu.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Kyllähän nyt aika paljon noiden sopimusten pituus vaikuttaa siihen, että aika paljon katsellaan miltä maailman näyttää siirtorajan loppuun asti. Piironen on ihan ok haku. Sopimuksestä päätellen Tapparan toimistolle tuli paketti saludoa ja saatiin vähän enemmän miettimisaikaa.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietoa ei ole niin heitän ajatuksia ilmoille.

Piiroinen tulee lainalle (Tapparan sopimuspelaaja) ja siirtotakaraja menee kiinni 15.2 23.59.

Tässä lienee vaara, että takarajan jälkeen Tappara purkaa lainan tai ei jatka ja sitten TPS on käytännössä vain Kareevin kanssa. Toki tps voi laittaa listalle nuoriapelaajia, joita saa sitten siirtää takarajan jälkeenkin. Ilmeisesti laina kestää vain helmikuun loppuun (Jonka jälkeen katsotaan uudelleen), vaikkakin Tapparalla on oikeus kutsua maalivahti takaisin ilmeisesti milloin vain. Sekä, jos mestis jatkuu niin hänet voidaan lähettää sinne (Tapparan halusta).

Voisi siis kuvitella, että TPS on käytännössä pakotettu hankkimaan vielä maalivahdin ennen siirtotakarajaa, muuten mennään aika riskillä, jos mennään loppukausi yhdellä liiga maalivahdilla. Anttilalla, kun ei ole pelejä liigassa ja vähän ylipäätään tällä kaudella. Optimi olisi, että toinen ensikauden maalivahdeista tulisi tässä alle kuukauden sisällä remmiin, mikä lienee hyvin epätodennäköistä monistakin syistä. Jos sopparit jo tehty, niin varmaan pelaa tällä hetkellä jossain, sekä alle kuukaudessa oikean maalivahdin löytäminen voi olla haastavaa, jos siis sopparia ei ole ensi kaudeksi kenenkää kanssa.

Jos taas TPS aikoo hankkia maalivahdin, niin miksi laina tehty helmikuun loppuun. Toki jos maalivahti hankitaan 15.2, niin karanteenit yms viivästyttää aloittamista. Oliko tässä joskus joku sellainenkin, että pelaajan pitää olla suomessa ennen siirtotakarajan loppumista, vai muistanko nyt ihan omia?

Jännä nähä, miten homma menee.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Olisi kyllä sekoilun kruununa se, että Tappara kutsuu Piiroisen takaisin siirtorajan jälkeen ja täällä ollaan käsi housuissa. Siihen kylkeen kun Kareev menisi palasiksi niin aiettä! Tiedä kuinka hyvä asia sekään olisi, että junnut tulisivat maalin suulle imuroimaan koko loppukauden. Voi olla, että itseluottamus ei kiitä.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Vaikka kuinka selitellään mustaa valkoiseksi, niin tosiasiahan on, että TPS:llä on mitä suurin maalivahtiongelma tällä hetkellä. Ykkösvahdin torjuntaprosentti on luokkaa 88 eli hyvää Mestis-tasoa ja kakkosvahdilla liigaotteluja ainakaan tältä kaudelta ei löydy ensimmäistäkään. Ja näillä eväillä pitäisi mennä play offeihin ja menestyä siellä. Onneksi olkoon Raipe! Jos tässä onnistut, niin tie ”taivaisiin” on auki ja varmasti valmennushommia ensi kaudeksi on tarjolla pilvin pimein.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Siirtotakarajaa on käsittääkseni myöhästetty koronan takia. Sen kanssa ei ole kauhea hoppu, mutta kyllähän tuo maalivahtikuvio meni kovin sekavaksi. Hyvä puoli on, että Piiroisella pelituntuma on kohdillaan (vrt. esim. Engren) + tosiaan kulut lienevät pienet.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Siirtotakarajaa on käsittääkseni myöhästetty koronan takia. Sen kanssa ei ole kauhea hoppu, mutta kyllähän tuo maalivahtikuvio meni kovin sekavaksi. Hyvä puoli on, että Piiroisella pelituntuma on kohdillaan (vrt. esim. Engren).

Pelituntumaa löytyy, mutta Piiroinen on Mestis-pelaaja. Sitä ei muuksi muuteta. Kareev on ollut tälläkaudella oikeasti aika kehno. Torjuntaprosentti 88% ei vakuuta, oli sitten mitä loukkaantumista tahansa. Liigan yksi huonoimmista ykkösvahdeista + Mestis-veska ei kanna kovin pitkälle. Kyllähän tämä vaikuttaa jälleen kerran tähän kaatuvan. Viimevuosina ongelma on ollut sentteristön puute. Tänävuonna se on ykkössentteri sekä hyvä Liiga-tason maalivahti.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Ainakin Maikkarilla on uutisoitu reilu viikko sitten että siirtotakaraja todennäköisesti umpeutuu vasta 1.3.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kareevia paljon kritisoidaan. Rehellisyyden nimissä, niin omaankin silmään Upi oli luotettavamman oloinen. Toisaalta ei mua oo missään vaiheessa silti pelottanu kun Kareev on maalilla. Kyllä ne pelit on musta hävitty muuhun kuin maalivahti peliin.

Tän lisäksi Upin ja Kareevin tilastot hyvin lähellä toisiaan. Toki tilastojenkin valossa Upi parempi, mutta päästettyhjen maalien keskiarvo hyvin lähellä toisiaan ja torjunta %-yksikön ero. Ihan vertailuna niin T% keskiarvo on 89,96% ja päästettyjen maalien liigan keskiarvo on 2,54. Keskiarvot on yli 8 ottelua pelanneiden. Toki Kareevin tilastot näissä alle keskitason, kun Upi on rimaa hipoen yli keskitason.


#NimiJoukkuetOAikaVTHTOPMNPKAT%MSPRV%
12.# Luukkonen, Ukko-PekkaTPS13786:546433273302,5290,830111061,54
13.Karejev, AndreiTPS9562:312521902402,5688,79000050,00

Toki se on kiistatonta, että kun tuohon Karejevin kylkeen lyödään Piiroinen ilman mitään liigakokemusta, niin asetelma muuttuu. Ja aikuistenkin peleistä vain 14 ottelun kokemus. Mestiksen tilastoissa Piiroinen onkin tosin kärjessä (2. KA ja 4. T%). Toki tilanteen tekee kriittiseksi, ettei ole varmuutta edes, että Piiroinen olisi loppukauden. Toki Kareev on nyt selkeä ykkönen. Toki Piiroinen vai Upin tapaan viedä ykkösen helposti hyvillä suorituksilla. Toisaalta Kareevin varmuus saattaa nousta, kun lähtökohtaisesti selkeä ykkönen, joten paineet pienenee jossain määrin. Aika näyttää. Silti oma näkemys on, että tuonne pitäisi saada tasonsa osoittanut maalivahti, jos halutaan pleijareissa pärjätä. Ei välttämättä sen takia, ettei Kareevista olisi vastuuta kantamaan (Vaikka sekin pitää vielä osoittaa), vaan sen takia että yhdellä maalivahdilla ei voi oikein lähteä riskien takia.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viimeiset pelithän Kareev on pelannut erittäin hyvin ja Piiroinen nyt varmasti torjuu siinä kun esim. Tirronen, todennäköisesti paremmin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Toki tilanteen tekee kriittiseksi, ettei ole varmuutta edes, että Piiroinen olisi loppukauden.
Mielestäni se on kohtalaisen selvää, että Piiroinen ei ole koko loppukautta. TPS osti tällä toimenpiteellä lisäaikaa. Siellä saattaa helmikuun loppuun mennessä useampi joukkue (ja sarja ) viheltää pilliin.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kareejevin prosentteja laskee huomattavasti pari ekaa peliä joissa toisessa prosentit 75% ja toisessa 85%. Jos pitää paikkansa se loukkaantuminen niin ihan ymmärrettävää. Sen jälkeen parantanut kokoajan joten en mä olis tuosta vielä huolissani. Yksi väittää Mestis tason ukoksi..mä en lähde tuohon. Katsellaan nyt pari viikkoa ja tuomitaan sitte jos tuomittavaa on.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Viimeiset pelithän Kareev on pelannut erittäin hyvin ja Piiroinen nyt varmasti torjuu siinä kun esim. Tirronen, todennäköisesti paremmin.

No nyt oli melko röyhkeä heitto. Kaveri jolla 14 pelin kokemus Mestiksestä torjuu "varmasti" paremmin kuin kaveri ketä piti Tepsiä pystyssä pari kautta melkein yksin. Ei siinä voihan Piiroinen olla uusi Salak, mutta melkoisesti on pojalla todistettavaa. 100/100 ottaisin tällähetkellän Tirrosen mielummin tolppien väliin kuin Piiroisen.
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Kareevista nyt näkee se kuuluisa sokea Reettakin, että on kaikki edellytykset olla aivan kärkihevonen omalla pelipaikallaan, vähintään Liigan mittapuulla. Niin kuin edellä mainittu, alkukaudesta parissa ekassa pelissä tulleet heikohkot statsit vaikuttavat edelleen tilastoihin heikentävästi. Parantanut siitä huomattavasti. Luukkosen kohdalla uhkapeli tuotti mustapekan tällä kertaa ja nyt ollaan snadisti oudossa tilanteessa sen osalta.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
No nyt oli melko röyhkeä heitto. Kaveri jolla 14 pelin kokemus Mestiksestä torjuu "varmasti" paremmin kuin kaveri ketä piti Tepsiä pystyssä pari kautta melkein yksin. Ei siinä voihan Piiroinen olla uusi Salak, mutta melkoisesti on pojalla todistettavaa. 100/100 ottaisin tällähetkellän Tirrosen mielummin tolppien väliin kuin Piiroisen.

Aivan kuten itse tuossa sanot, niin Tirronen piti pystyssä pari kautta sitten. Jos yhtään näit Tirrosen otteita Ässien paidassa, niin nuo pitkät loukkaantumiset näkyvät kaverin tämänhetkisessä tasossa isosti. Seitsemän peliä 87% torjuntaprosentilla ja päästettyjen maalien ka 3.67 ja tähän mahtuu yksi nollapeli.
Siitä olen samaa mieltä, että mielenkiintoiseksi menee tämä maalivahtitilanne, mutta ei Tirrosella(kaan) oltaisi torille marssittu.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Nyt täytyy antaa vähän Tompalle pyyhkeitä. Miksi ihmeessä Vainionpää piti kiinnittää vielä seuraavaksi kaudeksi? Ei mahdu pelaavaan kokoonpanoon, vaikka miehen tultua Turkuun on kolme kaveria pudonnut pois hyökkääjäarsenaalista. Tällä hetkellä tämä haku tuntuu täysin järjettömältä, sillä ei ole esittänyt paria taklausta lukuunottamatta juuri mitään.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Vähän ristiriitaiset tunteet tulee esiin tästä Piiroisesta. Tavallisena hankintana Piiroinen voisi olla ihan katsottava kortti, mutta nyt tämmöiseen paikkaan ei ehkä ole paras mahdollinen mies ja sopimuskin on tepsin puolesta vähän kehno. Plussaa on vain, että otteluruuhkaan tps saa helpostusta. Minkä tasoista helposta, sen aika näyttää.
Toivottavasti tässä ei nyt "löydetty" hiomatonta timanttia tapparan pussiin.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En edelleenkään ymmärrä Tirrosen hehkutusta menneiltä kausilta, välillä hyviä pelejä, oliko edellissyksynä vähän pitempikin hyvä jakso mutta yleisesti ottaen melko keskinkertaista peliä verrattuna esim. viime kevään Källgreniin jolta ei vissiin yhtään huonoa esitystä nähty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös