TPS kaudella 2017–2018

  • 444 850
  • 1 704

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Peliä en nähnyt, oliko Kalpa kova? 2 pistettä lämmittää mieltä, Kalpa kuitenkin hallitsi pelitapahtumia Tapparaa vastaan.

Yhtään peliä ei ole hävitty varsinaisella, pakko olla tyytyväinen. Toivotaan että oma peli iskostuu pelaajiin ja saadaan sitä kehitettyä.

Ainut pelko että alkukauden random ottelut kaikilta joukkueilta ei kerro todellista kuvaa ja TPS ei oikeasti löydä tasaisen suorittamisen jyvää ja tämä alkaa näkymään myöhemmin. Vaikea arvioida näin lyhyellä otannoilla.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Mun mielestä otteet ovat olleet siinä mielessä jopa yllättävän tasaisia, että kauden ensimmäisessä viidessä pelissä ei olla vielä kertaakaan hävitty varsinaisella peliajalla. Nekin pelit missä on hävitty jatkoilla tai voittomaalikisassa, niin ollaan oltu suhteellisen hyvin pelitapahtumien valossa ottelussa mukana ja suora 3. pisteen voittokin olisi ollut mahdollinen.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sikäli jännä, että Tallinder ei selvästi ole aivan terässä tässä kohtaa, sama kuten viime kauden alussa. Vastaavasti Heikkinen paukutti maaleja viime kauden alussa ja sitten oli hiljaisempaa. Näinkö nämä asiat taas toistuvat tällä kaudella..
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sama ongelma on omastaki mielestä et ei oikeen kolmoseen ketään löydy. Väyrysen pistin siihen koska mun mielestä parempi ku Karvonen ja pelas hyvin sen yhden erän CHLää ku Virtanen otettiin pois.
Ja tosiaan Kallio&Perrin ei ole vielä ainakaan kolmosen ainesta vaikka tepsissä tasainen peluutus onki. Enkä kyllä ole valmis Virtaakaan laittamaan kolmoseen.

Mikäli Korpikoski tulis ni sit Virta tai Perrin suoraan kolmoseen ja jäljelle jäävä on kakkosen keskellä. Kallio kakkoseen ja Korpedo ykköseen. Taavitsainen tai Niemunen tippuu siinä kohtaa rotaatioon.

Väyrysellä kumma tilasto. Vetänyt vähiten koko joukkueessa, viidessä pelissä 1 laukaus! Mitä helvettiä, millä se meinaa tehoja tehdä? Virtanen lähinnä hyökkääjistä neljällä vedolla, mutta sehän nyt ei ehdi edes mukaan hyökkäyksiin. Myös Nyströmillä surullinen lukema, 6. Ei tule noilla vetomäärillä maalintekijää.

Filppula ja Perrin on alkukauden otteilla lunastaneet nuo kärkisentterien paikat. Näin ollen jonkun Korpedon sijoittaminen tuonne tuo jo haasteita. Kärkilaitureista Kallion ja Lindstenin paikat on sementoitu, joten väistämään joutuisi Virta tai Palmu. Tällä hetkellä pahiten tuuliajolla on se etukäteen varmin kortti, Virta.

Jotenkin vaikea nähdä Nyströmin nousevan kovin merkittävään rooliin joukkueessa. Mahtaako käydä kuten herran uralla joka kerran aikaisemminkin eli tulee joukkueeseen josta ei oikein löydy roolia? Jännä nähdä. Onhan tässä vielä aikaa ja varmasti mies saa vielä kunnon näyttöpaikan.

EDIT: Erikoista siis huomata, että joukkue on edelleen noiden vanhojen partojen varassa lähes täysin. Filppula, Perrin, Kallio ja Tallinder. Toivotaan, että jätkät kestää kasassa ja loppukaudesta on vielä virtaa. Kallion peliajat alkaa taas huitelemaan siellä 20 minuutissa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Väyrysellä kumma tilasto. Vetänyt vähiten koko joukkueessa, viidessä pelissä 1 laukaus! Mitä helvettiä, millä se meinaa tehoja tehdä? Virtanen lähinnä hyökkääjistä neljällä vedolla, mutta sehän nyt ei ehdi edes mukaan hyökkäyksiin. Myös Nyströmillä surullinen lukema, 6. Ei tule noilla vetomäärillä maalintekijää.

Kyllä näin Väyrysen kohdalla on, vaikken uskonutkaan. Viime kaudella 22 ottelua ja 33 laukausta. Pirteä pörrääjä, mutta siinä sitten onkin.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
@Black Star
Juu eihän se Väyrynen turhaan vetele. Mut omaan silmään ihan hyvin pelannu silti. Puolustus suuntaan ainaki.

Nyström on hakenu syöttöjä aika paljon. Siin Sport pelissäki olis voinu itse laukoa mut syötti hyvästä vetopaikasta viel Karvoselle joka sit anto kiekon mokelle. Kyl se sieltä voi viel hyvinki nousta ok pisteisiin mut ei kyl TPS-Thorellin tasoseks nouse.

Kyllä Palmu ja Lindsten tulee ottaa papoilta taakkaa hyökkäyksestä pois.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Kyllä näin Väyrysen kohdalla on, vaikken uskonutkaan. Viime kaudella 22 ottelua ja 33 laukausta. Pirteä pörrääjä, mutta siinä sitten onkin.

Tämä onkin mielenkiintoinen tilasto. Olen kyllä näitä Tepsin pelejä katellut mutta minulle ei ole kyllä jotenkin yhtään selvinnyt siitä huolimatta millainen pelaaja Väyrynen on. Jotenkin tosi vaikea saada kiinni kun mielestäni tuppaa katoamaan kuvasta kovin helposti. Tämä ei ole edes peliajasta kiinni koska Nyströmistä ja Nurmesta on pystynyt luomaan hyvänkin kuvan ja heidän peliaikansa ollut samalla tasolla ellei jopa pienempää.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mielestäni Pajuniemi pelaamissaan otteluissaan oli paremmin pelin sisällä kuin Väyrynen puhumattakaan Nyssestä.
Latesta jäi mieleen erikoisesti oivaltavat ja tarkat syötöt joista näki että poikkeuksellinen pelisilmä kaverilta löytyy, toivottavasti pääsee näyttämään osaamistaan liigajäillä piakkoin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Nysse ei ole pelin sisällä, mutta yksilötasolla mies tekee välillä todella hyviäkin ratkaisuja. En siis mitenkään heitä kirvestä kaivoon vielä. Potentiaalia on, mutta ei ole löytänyt paikkaansa. Tämä ei sinällään ole ihme, sillä koko kenttä hakee vielä paikkaansa. Onhan Karvonenkin ollut suorastaan silmiä hivelevän loistava verrattuna aiempiin kausiin. Eilenkin voi moro mikä kavennus keskelle ja maalipaikan teko ja oma ripari perään. Sekään ei silti poista sitä ongelmaa, että vaikka Karvonenkin on pelannut paremmin kuin koskaan, ei tuo ketju edelleenkään ketjuna toimi laisinkaan. Odotellaan palasten löytymistä, sen ohessa on hyvä että silloin tällöin voitetetaan. Kuten muut on todennut, papat pitää meitä hengissä, uskotaan että se riittää siihen asti kun muut alkaa pystyä kantamaan sitä vastuuta isommin. Virta tässä nyt on suurimmassa pulassa. Katsotaan seuraavat 5 kierrosta.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Jos nyt positiivista hakee, niin Palmu on ollut selvä vahvistus jopa kärkiketjuihin. Uskaltaa jopa tehdä jotain kiekolla hyökkäyspäässä, ei kaihda vääntöjä ja pisteitäkin tullut.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Karvonen on kieltämättä pelannut odotuksiin nähden hyvin, mutta tehot hyökkäyspäässä ovat jääneet piippuun. Varmaan 3-4 kertaa tämän kauden aikana on jo ehtinyt 2vs1 hyökkäyksessä kaventaa keskelle ja laukoa (kuten eilen), mutta tolppaa lähemmäksi ei ole päässyt. Samoin se viimeinen syöttö on useimmiten päätynyt jonnekin muualle kuin maalipaikassa olevan kaverin lapaan. Jos tehoja halutaan myös kolmoselta ja Karvonen on tuon kentän keskushyökkääjä, niin enemmän pitää vaatia häneltäkin.

Nyssen 1+0 neljässä pelissä on tietysti myös pettymys. Edelleen kuitenkin tykkään kaverin ominaisuuksista (liike, kiekonkäsittely ja syöttötaito). Kaverista olisi mahdollista saada selvästi nykyistä enemmän irti. Se, että pelasi Kalpaa vastaan jo suht paljon jatkoilla oli minusta hyvä veto. Nyström on kuitenkin meidän hyökkääjistöstä minusta ominaisuuksiltaan yksi parhaiten 3vs3 peliin sopivista kavereista.

Jos tämän aasinsillan kautta jatkojen peluutuksesta vielä hiukan puhuu, niin edelleen minusta meillä jatkoaikoja pelaavat väärät miehet ja pelaaminen on usein taktisesti köykäistä (luovutaan liian helpolla kiekosta). Lopputuloksena pelillisesti ollaan minusta hävitty kaikki kolme kauden ensimmäistä jatkoaikaa, vaikka tuloksellisesti ollaankin näistä "tasoissa". Peluutus on jo jonkun verran muuttunut liikkuvampaan ja kiekollisempaan suuntaan, toivottavasti Kaskinen tätä jatkaa ja junnuosasto saa entistä enemmän jääaikaa jatkoajalla. Toivottavasti pelitaktisistakin virheistä opitaan. Jatkoaikoja kuitenkin tulee kauden aikana koko joukko, jonka myötä lisäpisteitäkin on jaossa tuntuvasti. Jotkut jengit tätä ovat selvästi treenanneet (mm. Tappara), palloseura on vielä toistaiseksi antanut tasoitusta. Kaskinen vaikuttaa kuitenkin valmentajalta joka oppii eikä jääräpäisesti toista aiempia virheitä, joten luotto on kova että tässäkin parannetaan.
 
Kyllähän tuo siltä alkaa näyttämään, että mitään asiaa ei NHL:ään ole ensi kaudeksi Juolevilla. Canucks taitaa matkustaa seuraavaksi Kiinaan pelaamaan muutaman harjoitusottelun ja käsittääkseni Juolevi ei ole siellä reissulla mukana.

Canucksin veteraaniosasto istui jo lentokoneessa matkalla Kiinaan kun Juolevi pelasi muiden junnujen kanssa Vegasia vastaan. Eli ei tosiaan ole Olli lähdössä Kiinaan. Sen sijaan hän pelannee tuon junnuporukan kanssa vielä muutaman matsin. Canucks pelaa siis kahdella rintamalla samaan aikaan.
 
Näinhän tuo olikin. Kertonee tosin siitä, että aika kaukana on NHL-paikasta Canucksissa tulevalla kaudella.

Kiinan peleihin lähtee mukaan kahdeksan puolustajaa (Biega, Del Zotto, Edler, Gudbranson, Hutton, Stecher, Tanev ja Wiercioch) ja nuo ovat juuri ne nimet, jotka lähtökohtaisesti ovat Juolevin edellä hierarkiassa. Eikä oikeastaan Juoleville riitä, että voittaisi noista yhden tai kaksi nimeä, sillä peliaikaahan nuori lupaus tarvitsee eikä satunnaisia pelejä 7./8. pakin roolissa. TPS:n kannalta näyttää siis hyvältä.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Virta täyttäisi parhaassa iskussaan Filppulan tontin, lähes.

HöpöHöpö. Filppula on syystäkin meillä ykkössentteri. Kyllä Virta on peliälyllisesti vielä kaukana takana, ja tämän kauden näytöille on pelillisesti jäljessä tuhottomasti. Ei tarkoita tietenkään jottei joskus voisi saavuttaa lähes Filppulan tasoa.

Siellä on sitäpaitsi jo Virta laidassa, joka pelaa paremmin sentterinä. Herää muuten tänään.

Entä jos ei herää? Tulee mieleen jonkun heitto keväältä: Kyllä Ahtola vielä näyttää olevansa ykkössentteri keväällä....

Nyt olisi ollut tarvetta sille kohtuu tason laituri-sentterille, mutta eipä sitä kokoonpanossa ole, toivottavasti ei makseta pisteitä siitä tämän 6viikon poissaolon aikana.

Kyllähän nykyisetkin sentterit riittävät kyllä osallistumaan, muttei tämän hetkisillä kannua nostella.

Puolustuspeliä on muuten vähän muutettu mielestäni. Muutaman kerran ainakin edellisessä puolustus oli kärkiviitosessa aika tavalla paikallaan jähmettyneenä, ei säntäilty perässä kuulapallona. Tosin ongelmia tuossa on liikkuvan joukkueen kanssa, mutta hyvä jotta jotain yritettään. Tiiä vaikka pienillä muutoksilla vielä käväällä ois kivaa.

Edit. Toivottavasti tässä nyt ei mennä Perrinin ja Kallion yli 20min peliaikoihin.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Sunnuntain kans samoilla linjoilla täysin että toivottavasti ei mennä siihen että Kallio ja Eki painaa taas sen reilu 20 min per matsi. Tomi vois ite lampsia sinne Antsan toimistoon ja sanoa että tämmönen peli ei vetele. Senaa kehiin asap.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan mielenkiinnosta vertailin kokoonpanon viime kauden viimeisestä matsista (IFK 31.3.2017) tämän päiväiseen kokoonpanoon.

31.3.2017
Lindsten - Perrin - Kallio
Tallinder - Eronen

Thorell - Virta - Karvonen
Heikkinen - Tikkanen

Väyrynen - Ahtola - Nieminen
Berger - Savilahti

Taavitsainen - Virtanen - Lahtinen
Forsström

Tänään
Lindsten - Perrin - Kallio
Tallinder - Eronen

Palmu - Virta - Nurmi
Keskitalo - Heikkinen

Taavitsainen - Karvonen - Nyström
Forsström - Berger

Pikkarainen - Väyrynen - Nieminen
Reunanen

Aika identtisiä kokoonpanoja, sentteriosastolla ollaan viime kautta jäljessä, laitureissa ehkä Pikkaraisen verran edellä ja pakeissa samoissa. Laajuutta on kuulutettu, mutta jos viime kaudella kaaduttiin leveyden puutteeseen niin samojen ongelmien kanssa tässä painitaan.

En sano, etteikö voitaisi menestyä ja hyvinkin. Mutta tämä leveyskortti tuli katsottua aika äkkiä.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katsotaan josko tämän vuoden tyhjennysmyynneistä haaviin tarttuisi joku Henrik Koivisto tms. Jos tuolloin on porukkaa telakalla, ollaan hyvissä asemissa, ja ketään ei taaskaan tule sisään, niin varmasti voidaan heittää puukkoa toimistolle.

Noissa menneisiin kokoonpanoihin vertailuissa on toisaalta se, että pitää huomioida pelaajien kehitys ajan yli. En sano että kevään viimeisen pelin Lindsten olisi välttämättä kovin eri pelaaja kuin tämän hetken Lindsten, mutta jos esim. aikanaan katsotaan tämän kauden vikan pelin kokoonpanoa ja verrataan vuoden takaiseen, tämä on jo otettava huomioon.

Ties vaikka Karvonen olisi heittänyt 12+20 siirtotakarajalla ja Antsa toteaa että näillä mennään.

Toki sentterihankinta aina kelpaisi jos rahaa on, mutta kuka se juuri nyt voisi olla?
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eihän tuo Filppulan poissaolo laivaa kaada, mutta aika haavoittuvaiseksi se meidät tekee. Virran on nyt pakko herätä ja Ekin tulee jaksaa painaa isompia minuutteja. Virtanen onneksi ilmeisesti vain tilapäinen poissaolija, joten lienee askissa mahdollisesti jo loppuviikon peleissä.

Joka tapauksessa kyllä tuolla tämänkin päiväisellä kokoonpanolla voitosta helposti taistellaan. Ylivoima lienee kuitenkin aika kuraa Filppulan poissaollessa.

Mitään hätähankintaa ei tule tehdä, mutta varmasti siellä Niittymäkikin tilannetta laskeskelee ja pohtii mahdollisuuksia. Itse ennemmin odottelisin siirtotakarajalle, JOS homma kulkee nyt Filarin poissaollessakin ihan mukavasti. Ja mikäli tarjolle ei satu tulemaan mitään todellista timanttia.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakeissa ollaan valovuoden edellä viime kautta, kiitos Savilahkeen poistumisen.

Arvasin että joku vääräleuka iskee heti kun tarjoan paikkaa ja eihän siinä kauan nokka tuhissut. Noh, joo saa laittaa sisään kun on paikka.

Mutta ihan tosissaan jos noita vertailee niin Tikkasen tilalle ei vielä ole löytynyt paikkaajaa. Savilahden voi ajatella vaihtuneen Ekeståhliin, joten ei tässä vielä mitään hurraa huutoja pääse ilmoille. Tämän hetken Ekeståhl olisi Savilahkeen veroinen playoff-lätkässä.

Noissa menneisiin kokoonpanoihin vertailuissa on toisaalta se, että pitää huomioida pelaajien kehitys ajan yli. En sano että kevään viimeisen pelin Lindsten olisi välttämättä kovin eri pelaaja kuin tämän hetken Lindsten, mutta jos esim. aikanaan katsotaan tämän kauden vikan pelin kokoonpanoa ja verrataan vuoden takaiseen, tämä on jo otettava huomioon.

Ties vaikka Karvonen olisi heittänyt 12+20 siirtotakarajalla ja Antsa toteaa että näillä mennään.

Toki sentterihankinta aina kelpaisi jos rahaa on, mutta kuka se juuri nyt voisi olla?

Tuo sama toimii toisinkin päin. Jotkut pelaajat kehittyy ja toiset taantuu. Perrin on nyt liekeissä, mutta jos joutuu kantamaan isoa vastuuta niin mikä on kevään kunto? Viime kevään toisinto vai jotain muuta. Miehellä ei ollut siinä kunnossa juuri mitään käyttöä. Eikä voida laskea että jokainen "junnu" automaattisesti kehittyy tai sitten astutaan toiveajattelun polulle.

Ois kyllä mahtavaa jos Karvonen äityisi moiseen vireeseen, mutta en nyt ehkä mummoani laittaisi pantiksi. Esimerkiksi tuo mainitsemani Ekeståhl voi kehittyä kauden aikana vielä, mutta mitään ennusmerkkejä siitä ei tässä vaiheessa ole. Tuppea purren kehitystä ei tule kuin purukalustoon.

Mitään hätähankintaa ei tule tehdä, mutta varmasti siellä Niittymäkikin tilannetta laskeskelee ja pohtii mahdollisuuksia. Itse ennemmin odottelisin siirtotakarajalle, JOS homma kulkee nyt Filarin poissaollessakin ihan mukavasti. Ja mikäli tarjolle ei satu tulemaan mitään todellista timanttia.

Samaa mieltä. Ei tässä hätähankintoja tarvita ja enemmänkin oli tarkoitus havainnollistaa että viime kauden lopussa ja tämän kauden tässä vaiheessa ollaan identtisessä tilanteessa. Viime kaudella nähtiin minne asti se riitti.

Siirtomarkkinoilla on oltava hereillä ja napattava sopivat palaset kun kohdalle osuu. Markkinat on tyhjät -slogania en halua kuulla kertaakaan kun niitä pelaajia on mahdollisuus hankkia koko pitkä syksy ja alkuvuosi. Loukkaantumiset eivät jää tähän, joten jos tosissaan halutaan taistella kannusta, niin sitä reserviä on oltava. Toki uskomaton vuonna 2010 nähty salama voi iskea toistekin, mutta ainakin viime vuodet mestaruuden Liigassa on vienyt se jolla on paras materiaali.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En vieläkään nää mitään maagista kemiaa noissa hyökkäysketjuissa. Niistä saisi ihan mukavan näköiset, kun kierrätettäisiin hieman vasempia laitureita. Eli ei mitään radikaaleja muutoksia. Ykkönen säilyisi ennallaan ja jos oletetaan että monsterimonni pelaa perjantaina niin hän ottaisi Väyrysen paikan.

Lindsten-Perrin-Kallio
Pikkarainen-Virta-Nurmi
Palmu-Karvonen-Nyström
Taavitsainen-Virtanen-Nieminen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös