TPS kaudella 2017–2018

  • 444 867
  • 1 704

Taikajim

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Luleå
Toivottavasti E-J on hyvä haku Thorellin tapaan. Vähän vain jotenkin mulle tulee mieleen muutamien vuosien takainen John Klingberg Jokereissa. Tuolloin Klingberg tuli todellisella tähtistatuksella narreihin ja oli aivan sukka, mutta kehittyi varsin muikeasti myöhemmin, kuten palstan NHL:ää seuraavat varmasti tietänevät. E-J on monin tavoin pienemmän sädekehän omaava lupaus kuin Klingberg aikanaan, mutta toivotaan todella, että sopeutuu liigaan ja varmasti melko kattavaan rooliin. Toki se siirto pitää ensin tapahtua, niin jutustellaan sitten, kun on edes varmaa, että äijä edes Turkuun saapuu.

Eikö E-J varmistunu jo pari kuukautta sitten ruotsalaisissa tiedotusvälineissä? Taisi olla jopa pojalta itseltään joku sitaatti, että "turussa pelaa joo..."
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Onkos Tarmo Reunaselle kaavailtu ensi kaudeksi minkäänlaista roolia? Lähikauppiaasta kohistiin (vähän kuin huhuissa pyörivästä Valtolasta) pari vuotta sitten samanlaiseen tapaan akatemian jalokiveksi kuin Super-Rasmus oli, mutta nyt täällä Tarea ei näy edes kaikkien pakkihahmotelmissa. Ilmeisen vaisu oli Reunasen kausi Tovereissa ja joku tuossa kehityksessä on nyt tyssännyt tilapäisesti, vaikka toki edelleen puhutaan lupaavasta nuorukaisesta. Annetaanko ensi kaudeksi isompaa roolia edustuksesta vai otetaanko Tarelle taas kausi mestistä?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onkos Tarmo Reunaselle kaavailtu ensi kaudeksi minkäänlaista roolia?

On siinä mielessä erikoinen pelaaja, että oli tossa kiekkokauden avanneessa Pitsiturnauksessa selkeästi TPS:n paras pakki. Mukana oli kuitenkin muistaakseni mm. Eronen ja Tikkanen. Odotin Mestiksessä jonkinsortin dominointia, mutta nolla maalia ja vain 9 tehopistettä noinkin hyökkäysorientoituneelle pakille on auttamatta huono lukema. Ensi kausi Mestistä ja siellä isoa roolia - kyllä Tepsissä pakkeja riittää, Berger ja Keskitalo ottaa ensi kaudella isompaa roolia.

Edit: typo typon perään
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Eiköhän TPS-puolustus aikalailla naulata ens kaudeksi Tallinderin mukaan. Erosen mukana meillä on liigan kovin pakkipari. E-J ja Heikkinen siihen kylkeen niin en olisi yhtään huolissaan.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Myös pakistoon olisi kullanarvoista saada ainakin yksi uusi fyysinen parru luutimaan, vaikka sitä roolia hoitavat jo Forre ja Tallen (toivottavasti). Jokaisessa pakkiparissa pitäisi olla sellainen ainakin määrällisesti; Bono vetänee E-J:n kanssa kakkosessa mutta kolmoseen ja/tai rotaatioon on hankittava pelaajatyypiltään Tapio Sammalkangas (muutaman vuoden takaa) tai Jyri Marttinen. Tämä ei kuitenkaan mielestäni sulje pois Tikkasen jatkomahdollisuutta.

Tallinder - Eronen
Heikkinen - Ekeståhl-Jonsson
Forsström - "Marttinen"

+ Tikkanen, Berger, Keskitalo. Vilahtiko muuten perse tässä kohtaa? Ei kai nyt sentään..

Tuolla peräpäällä muuten pärjättäisiin! Vaikka jokunen loukki iskisi.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On siinä mielessä erikoinen pelaaja, että oli tossa kiekkokauden avanneessa Pitsiturnauksessa selkeästi TPS:n paras pakki.

Eiköhän tämä kuitenkin kerro enemmän Pitsiturnauksesta kuin Reunasesta. Ei siis mitään pois Reunaselta.

Tallinder-Eronen
Heikkinen-E-J/Berger
Forsström-Berger/E-J
Reunanen-Keskitalo

Olisihan se toisaalta hienoa jos tuollaisella pakistolla lähdettäisiin kauteen mutta ehkä se vielä jonkun vahvistuksen vaatisi jos meinataan ensi keväänä pitkälle mennä. Rightin pakille olisi tilaa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Myös pakistoon olisi kullanarvoista saada ainakin yksi uusi fyysinen parru luutimaan

Hei, #88 lähtee Lappeenrannasta, tai on kai jo lunastettukin Tepsiin, eli ei tarvitse pelätä fyysisen pelin puutetta kun viikinki tulee jakamaan makuupaikkoja maalin edustalla.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Hei, #88 lähtee Lappeenrannasta, tai on kai jo lunastettukin Tepsiin, eli ei tarvitse pelätä fyysisen pelin puutetta kun viikinki tulee jakamaan makuupaikkoja maalin edustalla.

Jos nyt ei kuitenkaan käytetä odinin optiota. Masa tuossa huuteli Marttista. Vois olla ihan mielenkiintoinen hankinta. Marttisen sopparitilanteesta en tiedä. Erosesta on kehittymässä kova pelimies ja vielä vuosi tai pari Tallenin opissa niin hyvä tulee.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti HIFK on laittanut sen verran pätäkkää pöytään, että Thorell on päättänyt lähteä kirkkaisiin valoihin.

Muuta syytä en tälle siirrolle näe.

Niin sekin ehkä, mutta voihan siinä olla myös se, että mikäli Selin on ensi kaudella HIFK:n päävalmentaja, niin houkutellut pelaajan ja ehkä pari muutakin mukaansa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Menkööt. Thorell olisi ollut mukava pitää remmissä, mutta mitään mottipäisiä summia ei ole perusteltua maksaa, varsinkaan kevätkauden perusteella. Noitakin rahoja voi sijoittaa vaikka Tallenin tai Pyydyksen mahd. lappuihin.
 

Booyah

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Noniin. Uskon enemmän nyt väärinkäsitykseen Tallinder/Thorell. Atun perässä se Thorell varmaan siirtyy, katotaans kuka muu liittyy heidän ja Ahtolan jengiin.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sopimus ilmeisesti väänneetty jo kuukausia sitten. Tästä syystäkö Thorellin hiipuminenkin johtui? Harmi ettei jatka Tepsissä. Tiettyä jatkuvuutta nyt kaivataan, eikä koko palettia taas uusisksi.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Thorell oli kova runkosarjassa, mutta hyytyi kauden edetessä, ja runkosarjan lopulla sekä pudotuspeleissä oli kehno. Erinomainen maalintekijä, mutta kiinnostavaa nähdä, jääkö yhden syksyn/talven komeetaksi. Sen verran kova ollut varmaan palkkapyyntö, että siirto pois TPS:stä ei yllätä. Hyvää jatkoa vaan!

Ahtola oli pettymys. Pisteitä tuli odotuksiin nähden liian vähän. Oli kyllä hyvä kahden suunnan työmyyrä, ja pelasi liian pitkään väärällä tontilla, mutta silti enemmän olisi voinut vaatia. Siirto varmasti oikea ratkaisu, ja uutta nousua uralle hakemaan, sillä tuskin on itsekään tyytyväinen kolmoskenttärooleihin.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä jää Thorellia pahemmin ikävä. Hyytyi pudotuspeleissä todella pahasti. Enemmän harmittaa Ahtolan siirtyminen hesaan.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Olenko ainoa, jolla jää ikävä Thorellia? Pelisilmää löytyi hyvin ja ennen loukkaantumistaan oli kyllä todella tehokas maalipaikoissa. Ylivoimassa myös pelintekijänä oli mielestäni hyvällä tasolla. Oli herran eka kausi Ruotsin ulkopuolella, niin en ihmettele, että suvantovaiheitakin osui joukkoon. Veikkanpa, että ikävä tulee vielä muillekin. Ei kovin helppo korvata.
 
Viimeksi muokattu:

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olihan tuo hyvä pelaaja, mutta ei missään nimessä korvaamaton. Nyt vaan verkkoja vesille ja kädet pois housuista, toimisto.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Olenko ainoa, jolla jää ikävä Thorellia? Pelisilmää löytyi hyvin ja ennen loukkaantumistaan oli kyllä todella tehokas maalipaikoissa. Ylivoimassa myös pelitnekijänä oli mielestäni hyvällä tasolla. Oli herran eka kausi Ruotsin ulkopuolella, niin en ihmettele, että suvantovaiheitakin osui joukkoon. Veikkanpa, että ikävä tulee vielä muillekin. Ei kovin helppo korvata.

Et toki. Thorellin maalimäärää vaikea korvata. Olisihan Thorellin oikein mieluusti TPS:ssä nähnyt, mutta jos sopimus on tehty jo kuukausia sitten, on voinut olla palkkapyyntö sen verran kova, että siirron ymmärtää hyvin.
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisihan Thorell ollut mukava remmissä pitää, mutta jos ei halua sitoutua Turkuun, niin menköön muualle sitten. Maaleja ja pisteitä toisi varmasti ensi kaudellakin, mutta mielestäni tärkeintä on nyt löytää pelureita, jotka haluavat sitoutua Turun Palloseuraan. Uskoisin TPS:n kuitenkin tarjonneen Erikille ihan kilpailukykyistä sopimusta, mutta ei näköjään riittänyt.

Syyskaudella erinomainen, keväällä tahti hiipui aika pahasti. Playoffseissa pörräsi tehottomasti. Potentiaalia kuitenkin on, joten HIFK:lle kova hankinta.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Helppoahan sitä on todeta, ettei Thorellia tule ikävä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Thorell on yksi onnistuneimmista ulkomaalaishauista, mitä TPS:ssä on viime vuosina nähty, vain Tallinder menee selkeästi hänen ohitseen, muut jäävät kirkkaasti taakse, joten ihmeelliseltä tuntuu, kun hänen menettämisensä joistakin kannattajista tuntuu yhdentekevältä.

Jos TPS aikoo vihdoin ja viimein tehdä joukkueeseen pysyvämmän permanentin, niin juuri tällaiset Thorellin kaltaiset pelaajat pitäisi ehdottomasti pystyä pitämään joukkueessa. Ei joukkuetta voi pappojen ja nuorten varaan rakentaa, se nyt pitäisi olla kaikille selvää. TPS-joukkueen ikärakenne ei tälla kaudella vastannut alkuunkaan sitä, mitä sen menestyvässä joukkueessa pitäisi olla. Tämä ongelma oli yksi suurimmista syistä, jotka johtivat ennenaikaiseen putoamiseen play offeista.

Jos väitetään, että Thorellin palkkapyyntö oli liian suuri, niin kannattaisi aina muistaa, että hyvä pelaaja maksaa ja tuo palkkansa takaisin, koska joukkue menestyy ja katsomot "pullottavat". Senioripelejä tai junioripelejä voi katsoa muualla. Liigajoukkue ei sitä tarkoitusta varten ole. Liigajoukkueen tarkoitus on menestyä, eikä sitä voi rakentaa ulkomailta/alasarjoista haalittujen arpojen, junioreiden tai senioripelaajien varaan, vaikka nämä pelaisivat kuinka halvalla ja suurella TPS-sydämellä. Kyllä TPS:llä pitäisi olla sen verran kunnianhimoa joukkueen rakentamisessa, että panostetaan menestykseen eikä osanottoon.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kova on työ korvata molemmat kakkoskentän energisistä hyökkääjistä (Thorell, Spina) samantasoisilla pelaajilla. Nyt jos käy vielä niin ikävästi, että Kallio ja Perrinkin lopettaa, niin menevät kärkikentät hyökkäyksen osalta melko lailla uusiksi.
 
Viimeksi muokattu:

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika erikoiselta kuulostaa, kai se optiokin nyt JOHONKIN velvoittaa? Ymmärrän tietysti että optio mahdollistaa siirtymisen nahilaan, koheloon tai jopa söhelöön, mutta että toiseen Liigajengiinkin. Mikä virka tällaisilla optioilla on?! Miksi tällaisia tehdään?

Ei siinä, pisteiden valossa vaikuttava kausi, mutta hyytyminen kauden loppupuolella Spinan loukkaannuttua ja muutenkin riski on olemassa että kyseessä oli suonenveto ja tarjouskilpailuun Nybondasin kaltaisen EP-scouttaajan kanssa ei kannata lähteä. Peliotteisiin nähden tuo pistemäärä tuntuu jopa käsittämättömän suurelta, kun Thorell oli monesti kentällä aika näkymätön. Luontainen maalintekijän vaisto olla aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja murhaava osumatarkkuus paikoista, vai suonenveto järkyttävällä itseluottamuksella. Vähän sellainen Makkosmainen fiilis. Mutta se jää nähtäväksi.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilmeisesti tuossa HIFK sarjan aikana Atu on tuon sopparin tehnyt sen verran vihkoon vetivät Ahtola (5. ottelun plusmiinus -4), Thorellilla ei laukauksia ja pieni peliaika, ja Setäsen 88 ja 87 torjuntaprosentit (joku muu olisi voinut kokeilla 2. maalivahtia).
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kylläpä muuten jää ikävä Thorellia. Joka muuta väittää, huijaa itseään jottei mahdollinen siirto tunnu niin pahalta.

Aurajoki perusteli hyvin miksi mm. Thorell tulisi ehdottomasti kiinnittää ensi kauden jengiin vaikkei joka pelissä maaleja paukutellutkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös