TPS kaudella 2015–2016 – Palloseuran kunnianpalautus osa xxx

  • 560 806
  • 1 856

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään on julkaistu Markus Kojon haastattelu:

10.09.2015 - Markus Kojo

Haastattelun yhteydessä tulee esille mielenkiintoinen kysymys/kysymyksenasettelu:
"Räväkkä sisääntulo heti Pitsiturnauksessa, eka peli ja hanskat jäähän. Nähdäänkö vastaavaa myös runkosarjassa tällä kaudella?"

Niin mitä tuosta haastattelusta ja erityisesti lainaamastani kysymyksestä voidaan päätellä?

Miksi TPS:n Community Manager kysyy tuollaista asiaa Kojolta TPS:n tiloissa ja TPS:n virallisella Youtube-kanavalla?
Onko TPS:n Community Manager ja/tai TPS:n kannattajat oikeasti kiinnostuneita siitä, että aikooko Markus Kojo pudottaa hanskansa kaudella 2015-16 TuTo:n paidassa ja Mestiksen runkosarjassa?
Vai... onko taustalla jotain muuta?

Hmm. Taustalla näkyvät tilat tosiaan ovat halliyhtiön, eivät TPS:n. Miksi en olisi kysynyt kyseiseltä pelaajalta juuri tuota kysymystä? Tilastot TPS-ajalta ovat kuitenkin Kojolla varsin ohuet, joten nostin puhtaasti tilastovilkaisun perusteella tuon kysymyksen alttarille. Tehdyistä maaleista tai postimerkkiin päätyneistä ilmaveiveistä ei vielä tässä kohdin ollut taustaa, joten kysyin sitten jäähyminuuttien syntymisestä. Mielestäni luonnollinen kysymys.

Kyllä, olen kiinnostunut siitä, pudottaako hän hanskansa tulevalla kaudella vai ei. Tapahtuuko se sitten Tepsin paidassa vai alkuperäisen lainasuunnitelman mukaisessa kohteessa, en osaa sanoa.

En kuitenkaan tee yhtään haastattelua itseäni varten, vaan pyrin löytämään kuhunkin persoonallisen ja kiinnostavan tulokulman - kannattajan näkökulmasta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hmm. Taustalla näkyvät tilat tosiaan ovat halliyhtiön, eivät TPS:n.
Hmm... kyllä mä suunnilleen tiedän missä kohtaa hallia kyseinen haastattelu on tehty. Tarkempi ilmaisuhan olisi luonnollisesti ollut "TPS:n hallinnoimissa tiloissa" - HC TPS Turku Oy on käsittääkseni kyseisissä tiloissa vuokralaisena - eli haltijana - joten lienee kai ihan perusteltua puhua "TPS:n tiloista"? Pahoittelen kuitenkin epätarkkaa tai harhaanjohtavaa ilmaisuani.

Miksi en olisi kysynyt kyseiseltä pelaajalta juuri tuota kysymystä?
- - -
Mielestäni luonnollinen kysymys.
Kysymys oli loistava!

Kysymyksen asettelu sai vain hieman sormenpäät kutiamaan - pelaako Markus Kojo sittenkin TPS:n paidassa jo kaudella 2015-16? Henkilökohtaisesti näkisin erittäin mielelläni Kojon jakamassa kovuutta TPS-pakistossa vaikka heti lauantaina TPS:n avausmatsissa. Epäilen vahvasti, että en ole ainoa JA-kirjoittaja, jolla on samat mielipiteet.

Kyllä, olen kiinnostunut siitä, pudottaako hän hanskansa tulevalla kaudella vai ei. Tapahtuuko se sitten Tepsin paidassa vai alkuperäisen lainasuunnitelman mukaisessa kohteessa, en osaa sanoa.
Samasta asiasta olen kiinnostunut - suuri toiveeni on se, että kyseinen tiputtaminen tapahtuisi nimenomaan TPS:n paidassa ja SM-liigan runkosarjassa.

En kuitenkaan tee yhtään haastattelua itseäni varten, vaan pyrin löytämään kuhunkin persoonallisen ja kiinnostavan tulokulman - kannattajan näkökulmasta.
Erinomainen lähtökohta tämäkin!

Täältä tulee nyt yhden kannattajan näkökulma: kyseisestä haastattelusta saa todella helposti sellaisen mielikuvan, että Kojo pelaa TPS:n paidassa jo alkavalla kaudella 2015-16. Onko mahdollista, että selvität vaikkapa Antsalta tämän lainasopimuksen todellisen ja tämän hetkisen luonteen mahdollisimman pikaisesti? Viimeisin varma tietohan on se, joka julkaistiin heinäkuisen lehdistötiedotteen yhteydessä:

22.07.2015 - TPS: Tomi Kallio palaa kotiin - Tomas Mojzis jatkaa Tepsissä
"Viime kauden Venäjän MHL-sarjassa päättänyt Markus Kojo siirtyy Turkuun kahden seuraavan kauden ajaksi.

-Markuksen kanssa on tehty 1+1 vuotinen sopimus. Tulevan kauden hän pelaa TUTOn riveissä lainalla. Hänestä on kehittymässä tulevaisuuteen iso ja vahva peruspakki, urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kertoo.
"

Kuulostaa tavallaan todella oudolta, JOS tämä on TPS:n viimeisin julkinen tiedonanto miehestä, MUTTA hänen nimensä löytyisikin SM-liigan sivuilta TPS:n pelaavasta kokoonpanosta lauantaina 12.09.2015 klo 13:00.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Markus Kojo on TPS:n sopimuspelaaja ja pelaa kuulemma siellä mikä katsotaan parhaaksi vaihtoehdoksi eli CHL-pelien perusteella se on TPS.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuulostaa tavallaan todella oudolta, JOS tämä on TPS:n viimeisin julkinen tiedonanto miehestä, MUTTA hänen nimensä löytyisikin SM-liigan sivuilta TPS:n pelaavasta kokoonpanosta lauantaina 12.09.2015 klo 13:00.

Ei ole viime vuosina ollut mitenkään poikkeus, että pelaajien sopimukset, loukkaantumistilanteet jne on joko päivittämättä tai päivitetty väärin viralliselle sivulle. Luultavasti vaan tiedotteet unohtunut vaikka jokin uusi ratkaisu olisikin tehty.

Ymmärtääkseni sivustosta vastaa community manageri joka ei vielä ole ollut talossa montaa vuotta, mutta pikkuhiljaa tätäkin palettia voisi alkaa keräilemään kasaan joko jättämällä sellaiset tiedot pois joita ei keritä päivittää tai sitten alkaa päivittää niitä, mutta tämä on taas jonkun muun ketjun asia joten ei siitä enempää tässä.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka en enää niin paljon jaksa vaivautua hallille pelejä katsomaan, niin Palloseura always on my mind. Rakastan seuraa hautaan saakka. Minkäs sille voi, jos veriryhmäksi tuli mustavalkoinen +?

Toivoisinkin Palloseuralle pitkästä aikaa hyvää ja tasaisen menestyksekästä kautta ilman mitään suurempia sekoiluja kentällä saati sen ulkopuolella.

Veteraaneillahan mennään ja Petunkin option olis voinu hyvin jättää käyttämättä.
 

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siinä määrin sillä on merkitystä, että organisaation ulkopuolelta on aina vaikeampi tulla ja ottaa pelipaikka kun sinua ei etukäteen niin tunneta. Georgijev on hyötynyt siitä, että organisaatio ja valmennus tuntee hänet jo viime kaudelta. Setäsen olisi pitänyt harvoissa todellisissa näyttöpaikoissa onnistua todella hyvin, jotta olisi heti alkukaudesta napannut paikan pelaavaan maalivahtikaksikkoon.

Totta kai asia on näin. Mutta kai TPS on Setäsen ostaessaan tiennyt mitä ostaa? Lähti Lukosta juuri siksi, kun ei kunnollisia näytönpaikkoja saanut, vaikka olisi ansainnutkin. Tietysti yhtenä tekijänä yhtälössä oli myös illasta toiseen huippupelejä pelannut Zapolski. Viime kauden Setänen olisi ollut vain aika monen muun liigajengin ykkösmaalivahti. Toki Turussakin on nyt maalivahtitilanne harvinaisen hyvä, mutta hyvä, että saa edes TuTossa nyt peliaikaa.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noniin, tänään alkaa!

Tuleva kausi menee osin uskottavuuden ja kannattajien luottamuksen palauttamisessa, minkä vuoksi pelilliset tavoitteet pitää asettaa realistisiksi toteuttaa. Ei TPS pelaa tulevalla kaudella realistisesti mitalisijoista eikä minusta kyllä edes suorasta pudotuspelipaikasta. Realistisempi tavoite on sijoilla 8-10. Se on mahdollista saavuttaa ottaen huomioon sen, miten hankala lähtötilanne on viime keväänä ollut.

Minä puolestani lähden siitä, että TPS ei lähde pelaamaan pudotuspelipaikasta, vaan ensin runkosarjan voitosta ja sitten mestaruudesta. Mikäs järki tässä muuten on? Voitosta pelataan aina.

Joukkue näyttää omaan silmään hyvältä, vaikka voishan sinne kai vielä jonkun pakin ottaa. Erityisen hyvä kutina on tästä Georgijevista. Ettei vain nuori maalivahti tekisi tällä kaudella todellista läpimurtoa? Viime kaudella jo 14 ottelua torjuntaprosentilla 91,7.

Nyt on kaikki (paitsi koskiranta) vaihdettu parin vuoden takaiseen verrattuna ja uusi valmennuspoppookin remmissä. Odotukset on korkealla!
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Eli jälleen ollaan siinä tilanteessa, että kunnollista neloskenttää joukkueessa ei ole. Toivottavasti tämä ei peluutuksellisesti mene siihen, että tasaisessa matsissa ei peluuteta neljää kenttää, vaan tiivistetään.

Varmaan jokaikisessä CHL-pelissä oltiin kolmanteen erään lähdettäessä tiivistetty kolmeen ketjuun. Eli siis villinä veikkauksena tänään ollaan kolmannessa erässä liikenteessä ketjukoostumuksilla:

Tukonen*-Koskiranta-Kallio
Ahtola-Perrin-Spina
Piku-Vainiola-Virtanen

* jos ei ole jo loukkaantunut
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Miten Teemu Lämsä ja Otto Nieminen? Pystyisivätkö he vetämään nelosessa? Sopimuspelaajia kummatkin.
 
Kokoonpano on tänään melko odotettu. Hyökkäyskentistä kolme ensimmäistä näyttävät hyvältä. Neloskentässä Virtanen on tietysti hyvä roolipelaaja, mutta ei tämä Salo & Karvonen -kaksikkohirveästi hurraa huutoja aiheuta.
No, avauksen jälkeen vähän helpotti tämä ongelma. Em. junnuista ei kumpikaan ominaisuuksiensa puolesta kyllä kuulu neloskenttään, mutta tänään meidän nelonen voitti vastustajansa kirkkaasti. Hobbitti 1+0 ja Karvonen 0+1. Olen tyytyväinen.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Taatusti hyvä siirto, vaikka a-junnut tästä vähän kai heikentyvätkin. Lämsälle Mestis on varmastikin juuri oikea paikka pelata miesten pelejä ja tietysti erityisesti kasvattiseuransa.

Yhteistyösopimus Tovereiden kanssa on kyllä sikäli tosiaan hyödyllinen, että ilmeisesti varsin mielellään ottavat näitä Tepsin junnuja kokoonpanoonsa. Luulisi, että myös Tepsin kannattajia kiinnostavat aika paljonkin TuTon otteet nyt kun siellä on niin monta mustavalkoista sopimuspelaajaa.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Koskirannan siirtyessä muualle olisi minusta joukkueeseen hankittava kyllä 1 sentteri. Vainiola ei minusta pelaa riittävällä tasolla ajatellen 2 sentterin roolia. Kummelilla loukkaantumiset haittaavat pelikunnon ylläpitoa. Virtanen on valitettavasti maksimissaan 4 sentteri.

Niittymäki rakentaa nyt "omaa" joukkuettaan?
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Mun silmään tämä oli hyvä veto, olettaen että seurajohdolla ja valmennuksella on valmis tiekartta siitä miten sentteriosaston kanssa edetään tästä eteenpäin. Koskiranta ulos ja Kume telakalla(?), joten kyllähän tässä hiukan haiskahtaa joku uusi keskushyökkääjähaku. Mun mielestä mitään akuuttia hätää ei kuitenkaan ole, vaikka viime kädessähän sen näyttää peli tänään. Taukokin tulossa. Kunhan kaikki tusinahaut vältetään, edetään maltilla ja sitten jos/kun joku otetaan niin se on oikeasti vahvistus niin hyvältä näyttää.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko joku muu miettinyt, että mitäköhän tuosta Kumeliauskasista tulis pakkina? Voittaa melko hyvin kaksinkamppailuja, peruspelisilmää löytyy ja veto on hyvä. Luistelu riittää. Toki lihasta pitäis varmaan kehittää lisää. Mä näen tossa jätkässä yhä kovan potentiaalin mutta en ehkä sentterinä, koska vaatisi todella hyvin peliä tekevän laiturin rinnalleen ja niitä ei puissa kasva. Sellaista perinteistä jakelijatyyppistä sentteriähän Liettuan pojasta ei saa millään.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onko joku muu miettinyt, että mitäköhän tuosta Kumeliauskasista tulis pakkina? Voittaa melko hyvin kaksinkamppailuja, peruspelisilmää löytyy ja veto on hyvä. Luistelu riittää. Toki lihasta pitäis varmaan kehittää lisää. Mä näen tossa jätkässä yhä kovan potentiaalin mutta en ehkä sentterinä, koska vaatisi todella hyvin peliä tekevän laiturin rinnalleen ja niitä ei puissa kasva. Sellaista perinteistä jakelijatyyppistä sentteriähän Liettuan pojasta ei saa millään.
En ehkä pakiksi, mutta laiturin tontti voisi olla hyvä. Tadas on vähän kuin Anttilan Marko, höntyilee vielä paljon mutta potentiaalia on ja painava laukaus. Voimaa on kohtalaisesti mutta runkoa kyllä piisaa mihin sitä massaa hankkia, ripaus röyhkeyttä vain pojalle. Lisäksi mies on Liigan kolmanneksi paras aloittaja, joten peluuttaisin silti jokaisessa ketjunsa aloituksessa, vaikka laiturin paikkaa pelaisikin
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Varmaan nimim. folignolle heräsi tuo ajatus siitä kun Friman "vapautettiin" puolustusvelvoitteistaan ja siirrettiin hyökkääjäksi. Tuo muutos kannattaa ilman muuta pitää voimassa ellei pakistoon tule mieletöntä loukkaantumissumaa. Pakkeja on kyllä reservissä sikäli reilusti että Hopoa ei ole pakko peluuttaa pakkina jos vaan halua riittää valmennuksella. Kulmikkaana ja isokokoisena pelaajana Hopo on parhaimmillaan/vähiten haitaksi hyökkääjänä..
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jos saisi vähän enemmän näkyvyyttä kuin tuolla world-wide watchin puolella eli pakko hehkuttaa meidän elämäntapainkkari Dudaksen Jesseä Unkarin liigasta. Jätkä takonut 17 pelissä 25 pistettä pakin paikalta ja plusmiinuskin näyttää +22. Okei se on Unkarin liiga ja takoihan Jesse viime kaudellakin 34 pelissä 43 pistettä eli ei nuo varmasti vielä mitään sinänsä kerro, mutta nyt on näköjään päässyt kaksoispassin omaavana Unkarin maajoukkueen mukaan, ilmeisesti hekin tauolla pelaavat jonkinlaisen kansainvälisen turnauksen. Mistäs sitä tietää, vaikka tässä olisi todellinen täsmäase ensi kaudelle tai miksei jo tälle kaudelle?
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Dudas saalisti tänään syöttöpisteen Unkarin ainoaan maaliin. Unkari hävisi siis Ranskalle luvuin 3-1.

Olisi kyllä jännä nähdä kyseisen kaverin todellinen taso jossain vaikka ensi syksyn harjoitusottelussa. Voi olla ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Siis oliko Tepsillä jonkinlainen optio tuohon Dudakseen? Vai miksi kaveria seurataan, kuin olisi Tepsin mies?

Tepsin joukkuesivuilta ( Joukkue - TPS ) löytyy seuraava tieto: Jesse Dudas 1988 Right CAN Optio kaudesta 2016-2017.

Eli Tepsin mies, ainakin mahdollisesti. Tuon paremmin nyt jossain Unkarissa tuskin voi pelailla, kuin mitä Jesse näin teksti-tv:n välityksellä näytää pelaavan. Ehkä ensi kaudella jo harjotuspeleissä näkyy.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Dudaksen antama ensivaikutelma oli ehkä jopa positiivinen kevään treeneissä. Ja siis tämä ihan oma mielipiteeni, kun ajatellaan herran saapuneen kuitenkin Unkarista. Toki vähän alhaisella temmolla noissa toukokuun treeneissä mentiin, mutta laukaus oli toki kovempi kuin Tikkasen ja Erosen laukaukset yhteensä. Luistimellakaan ei niissä treeneissä jäänyt mitenkään jalkoihin. Hivenen yllätyin, että ei tullut syksyllä kokeilemaan miten vauhti riittää, ehkä ei halunnut tulla millään koeajalla, kun Unkarista oli suoraa lappua tarjolla. Toivottavasti ensi syksynä herran taso mitataan ja toivotaan, että saataisiin kerrankin voittava arpa.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vai on TuTo yhteistyökin kustu? Vitun hienoa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Haluaisiko joku hieman valoittaa näitä väitteitä vai onko taas lauantain turkulaisesta yöelämästä bongattua tietoa? Tavallaan on ollut hyvä, että lupaavimpia junnuja on voitu lähettää Kupittaalle hakemaan mestiksestä vauhtia, mutta toisaalta olen pitänyt aina tovereita enemmän kilpailijana kuin minään sympaattisena yhteistyöseurana, vaikka aivan eri sarjaa edustaakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös