TPS kaudella 2015–2016 – Palloseuran kunnianpalautus osa xxx

  • 560 804
  • 1 856

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivon, ettei Nummelin ole ensi kauden kapteeni. Kapteenin kuuluu olla kentällä, kun sitä tasoitusmaalia tarvitaan tai kun johtoasemaa pitää puolustaa. Miten Nummelin pystyy tähän, jos on todennäköisesti yli 30 peliä sivussa? Vahan jälkeen meillä ei ole ollut mielestäni hyvää kapteenia. Oma valintani siihen rooliin olisi joko Rantanen, Kallio tai Tallinder. Jos siis ketään näistä herroista edes nähdään Turussa ensi kaudella. Kuitenkin mielestäni ihan hyvä ratkaisu pitää Nummelin. Saahan tolla todennäköisesti yhteystyökumppanit iloisiksi ja pari kausikorttilaista lisää. Kentällä ollessaan edelleenkin Liigan parhaita puolustajia. Teki 16 peliin 10 pistettä, pisteitä per ottelu siis 0,625. Siitä laskutoimitus 60 x 0,625 = 37,5pistettä. Olisi tolla määrällä voittanut puolustajien pistepörssin. Jos se nyt pysyis terveenä...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mielestäni Otto Niemisen jatkopaperi oli tosi hyvä juttu. Case-Lehkosesta on opittu ja omia junnuja on alettu kiinnittämään ahkerammin, mikä on hyvä pelillisesti kuin imagollisestikin. Someron ruutitynnyri oli loppukauden pirteimpiä junnuja edustuksessa ja ehdottomasti jatkolapun arvoinen. Ensimmäinen liigamaalikin tehty ja kehittyy vielä varmasti luotettavaksi työmyyräksi hyökkäyksessä, vaikkei Niemisestä voi mitään hurjaa pistelinkoa ennustaakaan. Näitä seuran omia, työteliäitä, runkohyökkääjiä tarvitaan aina.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Minä olen Petusta sitä mieltä, että mukavaa kun mies jatkaa, omasta mielestäni kuitenkin toivon että Selinillä on kanttia päättää miehen peliaika, seuraavassa omassa mielessä pyörineitä faktoja. YV pelissä Petu on liigan eliittiä, pelkkää yyveetä tuli keskimäärin 12min otteluun tällä kaudella. 4vs4 pelissä on paljon tilaa Petun loistaville avauksille, 4vs4 peliä tuli keskimäärin pari minuuttia tällä kaudella ottelua kohden.

On selvää ettei mies voi pelata kaikkia ylivoimia ja istua muuten penkillä, kyllä rytmi on pysyttävä päällä ottelun aikana ja 5vs5 aikaakin on siksi saatava. Olen silti sitä mieltä ettei miehen kuuluisi pelata yhtään av vaihtoa, eikä olla 5vs5 pelissä kolmos paria ylempänä. Miehestä on aaveella lähinnä haittaa, lisäksi se syö vanhemmiten muutenkin laskevaa energiaa yyvee vaihdoista. Tällä kaudella silmävamma tuli puolustuksessa ja ensikaudellakin riski aaveella ja tasakentällisin loukkaantumisiin on moninkerroin suurempi kuin yyveellä. Petu on oikeasti sopivasti roolitettuna edelleen liigan eliittiä, mutta väärin roolitettuna liki kelvoton. Lisäksi väärin roolitettuna loukkaantumisriski moninkertainen. Mikäli mies pelaisi keskimäärin vajaata 20minuuttia, lähinnä pelkkää yyveetä, ei oikeasti edes 50 peliä kaudessa ole utopistinen tavoite, mikäli puolestaan sama tyyli jatkuu kuin tällä kaudella, 15 peliä saattaa hyvin olla maksimi.

Saattaa kuulostaa hullulta tempulta ikonille, mutta näin hänellä on mahdollista jättää kunniakkaat hyvästit ja olla oikeasti todella tehokas vielä tulevallakin kaudella, tämä tyyli palvelee minusta kaikkia parhaiten. Vaikka mies itse luultavasti haluaisi pelata 30min pelissä, ei hän kuitenkaan taida haluta istua 45 peliä klesana kurvipubissa. Mielestäni siis Petun jatko on hyvä ja hän on oikein käytettynä todellinen täsmäase meidän puolustuksessa, mutta tosiaan, väärin käytettynä hyödytön rasite.
 
Viimeksi muokattu:

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Petun pitkä peliura jatkuu siis ainakin vielä yhden kauden. Mikäpäs siinä, hyöty on toki jo jossain määrin rajallinen mutta toisaalta Petu antaa joukkueelle lisäarvoa etenkin ylivoimapeliin mitä muutoin ei ole markkinoilta kovinkaan helposti saatavissa. Petu tarvitsee vierelleen vahvan oman pään pakin jottei ongelmia tule liiaksi. Tämä ei liene ole kuitenkaan ongelma.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Juraj Simek ei ole jatkamassa Luganon riveissä. Tämä siis vain ihan välihuomiona ketjuun, ei minkäänlaisena huhuiluna, että olisi välttämättä palaamassa. Kevään runkosarjan lopuissa peleissä saldo 6. 3+4=7 (+/- 0, 0 PIM) ja pudotuspeleissä kuuteen peliin tehot 0+1=1 (-3, 18 PIM).

Lähde: CdT.ch - Sport - Juraj Simek lascia il Lugano
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vanhana lätkäromantikkona otin hyväksyvästi nyökkäillen vastaan Petun jatkon. Kuten täällä olikin jo todettu, niin onhan Nummelinilla vielä kaukalossa annettavaa, mutta vähän sellaiseksi ylimääräiseksi spesiaalipelaajaksi hänet tulee laskea. Petua jos yrittää sovittaa vakiokokoonpanoon, niin eihän se oikein onnistu. Äijällä on kyllä peliälyä vaikka muille jakaa, mutta mittarissa on jo kilsoja niin paljon, että ei se moneen peliin pukisi, kun parantelisi milloin mitäkin pipiä katsomon puolella.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tässä vaiheessa peukkua Petulle. Olisihan se ollut ikävää päättää (?) uraa tuollaiseen kauteen kun pelaaja saati fanit eivät saaneet mitä halusivat. Tosin ehdottaisin että hän vaihtaisi kypärän takaisin täyshäkkimalliin, oli niiiiin turha se tämän kauden loukkaantuminen.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Kun A-junnut ovat Suomen huippua, kyllä heille pitäisi suoda näytönpaikkoja joukkueessa. Ei Tepsi voi aina tuhlata kaikkia lupaavia junnuja. Kyllä jostain A-junnusta on pakko tulla Liigan runkopelaajia. Mihin se talentti yhtäkkiä katoaa? Onko esim. Kummelilla enemmän annettavaa sentterinä kuin omilla junnuilla?
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pääsi kyllä ihan spontaani naurahdus tuosta Kallio-"uutisesta". Sarjassamme jokavuotiset spekulaatiot à la Timo Kunnari. Alkavat nämä dynastiavuosien ex-tepsiläiset käymään vaarallisen vähiin pelaajamarkkinoilla...

Sinänsä kyllä mielenkiintoista, että Niitymäki ja Selin olisivat käyneet ihan Vaxjössä asti Tomppaa houkuttelemassa. Kelpaisi toki mun Tepsiin, vaikka parhaat vuodet ovat kiistatta takana.
 
Pääsi kyllä ihan spontaani naurahdus tuosta Kallio-"uutisesta". Sarjassamme jokavuotiset spekulaatiot à la Timo Kunnari. Alkavat nämä dynastiavuosien ex-tepsiläiset käymään vaarallisen vähiin pelaajamarkkinoilla...

Sinänsä kyllä mielenkiintoista, että Niitymäki ja Selin olisivat käyneet ihan Vaxjössä asti Tomppaa houkuttelemassa. Kelpaisi toki mun Tepsiin, vaikka parhaat vuodet ovat kiistatta takana.

Niinkuin olen aiemmin jo todennut niin ensi kausi tulee olemaan se the kausi kun tomppa painelee turkuhallis jäällä menemään! Sikäli mikäli uraansa tulee jatkamaan.
 
Kun A-junnut ovat Suomen huippua, kyllä heille pitäisi suoda näytönpaikkoja joukkueessa. Ei Tepsi voi aina tuhlata kaikkia lupaavia junnuja. Kyllä jostain A-junnusta on pakko tulla Liigan runkopelaajia. Mihin se talentti yhtäkkiä katoaa? Onko esim. Kummelilla enemmän annettavaa sentterinä kuin omilla junnuilla?

Pienenä sivuhuomautuksena, että se kuilu A:n ja Liigan välillä on melkoisen suuri. Toki viime vuosina hieman kaventunut, mutta syyt ovat mm. taloudelliset.
Tänä vuonna TPS:ssa pääasiassa ulosmyynnin ja loukkaantumisten vuoksi.
Muutama mainio aihio on toki, mutta mikäli esim. Rasmus Kulmala ja Mikko Lehtonen (viime vuoden kaksikymppisten maailmanmestarit) eivät mahtuneet joukkueeseen sen ollessa "täysi", niin saa kuvan vaatimuksista.
Kiintiöpaikkoja ei voi olla vaan se paikka pitää ansaita. Historia tukee tätä enemmän kuin hyvin. Ennen piti näytöt antaa treeneissä, nyt pyydetään puhelinsoitolla B-junnua pelaamaan Liigaa. Noin hieman kärjistettynä

Jonkinmoinen rotaatio on toki suotavaa, mutta määräänsä enempää junnuja ei voi olla rosterin täytteenä.
Tämä kuitenkaan mitään loppukaudesta esiintyneiltä junnuilta pois ottamatta.

Olen kuitenkin myös sen verran jääkiekkoromantikko, että mielummin lupaava oma junnu, kuin lupaava ulkomaan elävä.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Siis Nakladal jäänee hintansa takia pois kuvioista? Tilalle huhutaan Järventietä ja Bruunia. Tasonlasku on järkyttävä eikä todellakaan korvaa jäävää aukkoa. Puolustus on vuosia ollut Tepsin heikoin lenkki ja mä ainakin odotan, että Niittymäki koittaa tämän korjata. Nykyään muuten on pirullisen hankalaa koittaa mahduttaa pelaavaan 6.pakin joukkoon junnuja. Siinä mielessä olen aina ollut jyrkästi sitä vastaan, että siirryttiin 8 pakista vain 6 pakkiin. Se kaikki on junnuilta pois. Kaiken nyt kruunaisi vielä se, että Seikola jatkaisi. Toki kuvaavaa nyt olisi sekin, että Seikola tuleekin vihdoin kuntoon ja latoo 35 pistettä ensi kaudella jossain Pelicansissa.

Numpan jatkolle täältä peukku. Markkina-arvo, kuten sanottu aiemminkin, on kova. Pelillisesti on myös erittäin hyvä kunnossa ollessaan, vaikkakin liike on hidastunut paljon. Kuten joku tuossa yllä, lähtisin siitä liikkeelle että on ns. ylimääräinen "herkku" tossa pakistossa.

Miksei 3.kentästä voisi rakentaa semmoisen "näytönpaikka" ketjun? Siellä olisi aina pelaamassa joku itseään sisään. Pakko junnuille on antaa tilaa, mutta paljoa ei voi jos halutaan menestyä. Ja se 4.kenttä on edelleen vain jarrutus- ja AV-kentällinen eli ns. roolikenttä jossa junnuille ei saa/voi olla tilaa. Tepsin heikossa materiaalissa monikin noista nuorista näyttää nyt hyviltä, mutta oikeasti pelikäsitys, voima ja röyhkeys ei riitä edes Mestikseen. Muutaman lupaavimman kohdalla sopisin rotaatiosta Mestis-joukkueen kanssa, mutta todella monelle tekisin pitkän sopimuksen ja pelipaikka koko kaudeksi Mestikseen. Tästä syystä Niemisen "vain" 1-vuoden pahville isosti pyyhkeitä. Miksi vain 1v jos nähdään että lahjoja on? Sopimuksen hinta on kuitenkin ns. kolikoita, joten samantien 3v pahvi käteen ja ainakin eka vuosi Mestiksessä lainalla, kuten oli Lehtonenkin.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Kuinka moni näistä ensi kauden hankinnoista on Vuoren hankkimia ukkoja??
Tuntuu hullulta, että puhutaan udelleen rakentamisesta ja sitten kaikki hankinnat ovat 60-vuotiaita.
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ainakin Kallio, Järventie ja Tallinder tulevat olemaan Niittymäen hankitoja, jos siis toteutuvat. Ainakaan Tallinderin tai Kallion kanssa ei sopimusta ole.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
En kyllä edelleenkään usko että budjetti kestää esimerkiksi Tallinderin ja Nakladalin palkkoja yhtäaikaa, tai sitten taas mennään riskillä tai Niittymäki maksaa noita hankintoja omista rahoistaan että saa heti meriittiä kovien jätkien kotiuttamisesta.(viimeinen sarkasmia)
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Niittymäki on kyllä kokoamassa aikamoista pappajoukkuetta, mikäs siinä, kokemusta toi kokoonpano on huutanut monta kautta jo. Harkitsisin kuitenkin tarkkaan Järventieen sainaamista. Ei ole enää mikään erikoisen hyvä peluri liigaan, toki ekat helpot syötöt menevät lapaan ja rauhallinen olemus puolustuspäässä on aina positiivinen asia. Siihen päälle vielä Tallinder, Kallio ja Perrin (Petua unohtamatta) niin ikämies-osasto alkaa ainakin olemaan tapissa.

No jaa. Mielestäni on ihan positiivista vaihtelua, että joukkueessa olisi vaihteeksi sitä oikeaa johtajuutta. Pikkarainen ja Tukonen oli viime kaudelta hyvä alku, mutta tiukoilla hetkillä ruvettiin taas sooloilemaan. Siihen nähden on hyvä, että kopissa on näitä isoja hahmoja, kuten huhutut Perrin, Tallinder sekä Växjön todellisen muukalaislegioonan kapteeni Kallio.

Mielestäni Petun pitäisi aina olla se 7. pulustaja joka pelaa just nimenomaan ylivoimaa ja 4vs4. Rehellisesti sanottuna Petu on jo rasite normaalissa 5vs5 pelissä, ihan pujottelukeppi koko äijä. Peluuttamalla häntä 7. pulustajana saadaan aikaan tasapainoiset parit ja omissa ei kaiken järjen mukaan pitäisi kolista yhtä paljon kuin tällä kaudella.

Tästä olen osittain samaa mieltä, mutta onhan se aika jäätävää, että 5 vs. 5 -pelissä vetäisi sitten jotkut Järventiet jotka kylmästi sanoen osaa edes hyökätä enää. Nummelin pelasi vaan yksinkertaisesti liikaa. Vähemmän minuutteja eikä sekuntiakaan alivoimaa ja peliaika sinne 15-16 minuutin tienoille, niin tiedä vaikka pelaisi yli 40 matsia. Tarkat treeniohjelmat ja lisää panostusta palauttavaan harjoitteluun, niin hyvä siitä tulee. Rinnalle vielä todellinen stay-at-home pakki (Tallinder), niin en näe esteitä sille etteikö Nummelin voisi pelata hyvää kautta.

Spina - Perrin - Rantanen
Kallio - XXX/Koskiranta* - Tukonen
Ahtola - Virtanen - Pikkarainen
Kulmala** - Vähätalo - Siiki

Rotaatio: Nieminen - Lämsä - Moisio

Mojzis - Nakladal
Lehtonen*** - Tallinder
Järventie - Eronen
7. Nummelin

Lassila
Setänen

Rotaatio: Pulli, Nemecek, Keskitalo

Tuo kokoonpanohan olisi käytännössä täysin sama mitä tämän kauden? Kaikki munat samaan koriin ja loput. Ahtola ei varmasti tule Lukon ykkösketjusta parhaan kautensa pitkiin aikoihin pelanneena TPS:n kolmosketjuun pelaamaan. Eikä varsinkaan neloseen, kuten jo joku yritti.

Toivon, että joukkue näyttäisi tältä...
Jerry Ahtola - Eric Perrin - Dave Spina
Mikko Rantanen - XXX - Tomi Kallio
Lauri Tukonen - Ville-Vesa Vainiola - Ilkka Pikkarainen
Tuomas Huhtanen - Jonne Virtanen - Jari Sailio

Tomas Mojzis - Jakub Nakladal
Henrik Tallinder - Petteri Nummelin
Elmeri Eronen - Steven Seigo
Martti Järventie

Teemu Lassila
Oskari Setänen


... mutta realistisempi näyttää tältä;
Jerry Ahtola - Eric Perrin - Dave Spina
Lauri Tukonen - XXX - Tomi Kallio / XXX
Patrik Virta - Ville-Vesa Vainiola - Ilkka Pikkarainen
Patrik Moisio - Tadas Kumeliauskas/XXX - Otto Nieminen

Henrik Tallinder - Petteri Nummelin
Tomas Mojzis - Elmeri Eronen
Martti Järventie - Niklas Friman

Teemu Lassila
Oskari Setänen


Odottavan aika on pitkä. Saas nähdä joutuuko odottamaan taas toukokuulle vai tullaanko ulos jo aiemmin.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
En kyllä edelleenkään usko että budjetti kestää esimerkiksi Tallinderin ja Nakladalin palkkoja yhtäaikaa, tai sitten taas mennään riskillä tai Niittymäki maksaa noita hankintoja omista rahoistaan että saa heti meriittiä kovien jätkien kotiuttamisesta.(viimeinen sarkasmia)

Miksi ei kestäisi? Rahallisesti Gysbers + Seikola <-> Tallinder + "Järventie". Vittasmäestäkin jää sukan varteen joitakin roposia.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Toivottavasti Järventien siirtyminen tepsiin ei tule koskaan toteutumaan, äijä on hidas ja kankea sekä erittäin virhealtis.
Jos kuitenkin joku hullu Järventielle sopimuksen sorvaa ja Lehtosen Mikko Palloseurasta lähtee niin penailu trophy kuuluu jälleen erittäin hyvällä syyllä TPS-organisaatiolle.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pelottavan paljon tuo Järventien nimi täällä pyörii ja se ei tiedä hyvää, mitä vittua ne sitä vanhaa kehäraakkia raahaa Turkuun, kun jo tämä kausi osoitti että Järventiellä tekisi liikkeen kannalta tiukkaa divarin löysätempoisissa peleissä? Ai sen takia "kotiutetaan" Mara, että hän oli joskus milleniumilla johtava pakki Tepsissä? Sitä se olikin, muistan sen itsekin, mutta Maran "parasta ennen"-päivämäärä on jo vuositolkulla ummessa ja TPS on noin 5 vuotta myöhässä. Mielummin Seikola kuin Järventie, se on selvä.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Järventie nyt olisi sellainen hulluuden huipentuma, jolla saataisiin yksi ylihintainen has been tänne pyörimään. Olisivat sitten pitäneet Laatikaisen jos kerran kokemusta pitää saada ihan väkisin.
Ja Otto Nieminen voisi suosiolla mennä sinne Mestikseen kimpoilemaan.
 

juaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jännästi näyttää suurimmalta osalta unohtuvan, että meidän sopimuspelaajissa on myös herra nimeltä Tadas Kumeliauskas. Uskoisin, että mikäli mies pystyy vielä loukkaantumisten jälkeen jatkamaan kiekkoilu-uraansa niin eiköhän Tadas tuolta kokoonpanosta löydy kun kausi alkaa.
 
Kun A-junnut ovat Suomen huippua, kyllä heille pitäisi suoda näytönpaikkoja joukkueessa.
Pahasti näyttää siltä ettei tarjolla ole kuin hajapaikkoja, ei näytön paikkoja. Kauden lopun pelit osoittivat mielestäni, että taito ja halu riittäisivät hyvin Liigan vääntöihin. Ei ne mitään leikkipelejä olleet, kyllä vastustajat tosissaan pisteitä hakivat. Ei pojat vielä valmiita ole, mutta ihan käyttökelpoisia. Kolmoskentässä pari junnua per peli menisi hyvin, näyttöä on. Eikä ainakaan mihinkään neloskenttään sitten!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös