TPS kaudella 2009-2010

  • 538 424
  • 1 579
Tila
Viestiketju on suljettu.

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Parhaimmillaan loistava pakki loistavine niitteineen (toisi siis kovuutta ja fyysisyyttä pakistoomme), mutta alkaako ura jo kääntymään ehtoo puolelle?
Mitään näistä ominaisuuksista ei nähty viime kauden aikana, joten epäilyksesi uran laskusta on perusteltu.
 
Mitään näistä ominaisuuksista ei nähty viime kauden aikana, joten epäilyksesi uran laskusta on perusteltu.

Ei missään nimessä tällaista iltaruskon pelaajaa, joka oli jo pahasti omien kannattajien hampaissa. Todella tylstyneet on kaverin vahvuudet. Samoin huhuissa ollut Hankki Pikkarainen. En ikinä hyväksy Tepsiin.

Jostain on kaivettava nuoria ja hyvin liikkuvia pakkeja, jotka pärjäävät puolustussuuntaan. Ei TPS mistään loistavista avaussyötöistä tai super-yv:stä viime kaudellakaan elänyt.

Pikkarainen = ISO EI KIITOS!
Hulkkonen = ISO EI KIITOS!

Jos Salak jatkaisi näitä vapautuvia "kanadalaispaikkoja" pitäisi täyttää juuri Klubertanzin kaltaisilla prospekteilla. (Ottakaa huomioon, että mies pelasi alle liigan keskipalkan.) Pakisto ja erityisesti sen LIIKKUVUUS on meidän suurin murhe - molarin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Ei nyt ihan suoraan noin aina.
Monessa tapauksessa on sovittu esimerkiksi 50-60 prosentin korvauksesta. Seuran ei tarvitse suostua siihen 100 prosenttiin, sillä silloin he voisivat pitää pelaajan ihan yhtä hyvin palkkalistoillaan katsomossa popcornia syömässä. Siksi pelaajatkin usein tulevat aika reippaasti vastaan tuossa sopimuksen purkamisasiassa.

Tietysti jos osapuolet ovat yhteistyöhaluisia ja -kykyisiä, niin koko loppusopimuksen palkkaa ei tarvitse kuitata. Kuitenkin halutessaan pelaajan ei tarvitse suostua mihinkään "alennuksiin". Monesti se vain on oman uran kannalta parempi tyytyä sopuratkaisuun, säilyttää maineensa ja jatkaa uraansa muualla.

Me molemmat olemme siis oikeassa tässä asiassa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisikohan liian suuri riski kirjoittaa Hulkkoselle paperi.

Kuten muutkin ovat jo edellä todenneet, Hulkia ei enää kaivata joukkueeseen. Ura on laskusuunnassa ja lieköhän kauppatieteen maisterin paperit omaavalla kaverilla on enää edes riittävää paloa kiekon puolella. Epäilen. Nuorempia kykyjä kehiin.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kivimäki ei sitten Tepsiin tullut, vaan män Rauman Lukkoon.

Lähde: Lukon verkkosivut.
Perkele. Olisi meinaan tuollainen yli 180 senttinen hyökkääjä kelvannut. Noh, ehkä tämä puoltaa Kolun jatkoa.
 
Ja Jokilan Jarmo sitten SaiPaan. Häntäkin Tepsiin huhuttu...

Lähde: SaiPan verkkosivut.

Koska me saadaan jotakin (lisää)?

EDIT: Ei vittu muuten jos IS Veikkaajan huhuilema Jokiloiden huonompi surffipainos Janne tulee Tepsiin, niin...
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Janne Jokilalla ei todellakaan tehdä yhtikäs mitään. Muistuttaa kiertolaiselämineen turhan paljon Sinisaloa josta ei odotetusti koskaan tullut mitään. Jarmo Jokilan olisin ottanut riemurinnoin Tepsiin mutta ehkä Arsenikilla&kumppaneilla on kovemmat piipussa. Totuus on että tuohon jengiin ei mitään täytemiehiä tarvita vaan sitä terävintä kärkeä. Hmm... Milläs niitä sitten hankitaan? Rahalla kai.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hmm... Milläs niitä sitten hankitaan? Rahalla kai.

Tai sitten näytetään koko liigalle mitä tarkoittaa juniorien esiinmarssi ja nostetaan kylmän rohkeasti pari kentällistä A-junnareita kehittymään sekä kokeilemaan rajojaan edustukseen, jos ei ala sitä terävää kärkeä löytymään. Noh, ehkä tuossa oli vähän ylilyönnin tynkää, mutta se terävä kärki ei saa olla muiden joukkueiden ylijäämä pelaajia, sillä siitä tavasta on liikaa kokemuksia.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Siitä se sitten lähtee. Nimittäin ensimmäiset "Salak Ruotsiin" -huhut ovat nyt nähneet päivänvalonsa, kun Svenskafans-sivusto kirjoittaa, että MODO on Salakin perässä. Kyseinen sivusto nyt ei tietystikkään ole mikään luotettavuuden huipentuma, mutta kyllä hekin ovat välillä saaneet aivan oikeaa tietoa (esimerkiksi Magnus Kahnbergin siirtymisestä Brynäsiin ilmoitettiin pari viikko etukäteen kyseisellä sivustolla).

Lähde: http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=292570
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Kyllähän Salakin jatko olisi näillä näkymin aika suuren luokan yllätys. Myös Arse Vuori on kääntänyt katseensa tosiaan sinne P-Amerikkaan uuden maalivahdin hankkimiseksi. Upi todennäköisesti antaa ohjeet millaista haetaan, ja Ari sitten toteuttaa suunnitelmaa.

Raskaita aikoja elää myös MAX Fan Club. Ilmeisesti pitäisi tehdä vähän tilaa budjetissa, jotta tuo punapää sittenkin viilettää joukkueen parissa ensi kaudella. Budjettia jouduttiin laskemaan odotettua enemmän, joten sopimusneuvottelut ovat ymmärtääkseni myös hieman uudella kantilla.

Minulla on kuitenkin täysi luotto siihen, että MAX alistaa jatkossakin. Tapparasta myös vapautumassa toinen suosikkipelaajani, Matti Aho. Vittu, sepä olisi jotakin, jos meidän ensi kauden nelonen Aho - MAX - Reivonen?
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Kyllä tuo Salakin pois siirtyminen pistää mielen matalaksi, vaikka sitä alusta asti osasikin jo odottaa.

Se pieni toivo jatkosta on kuitenkin ollut voimassa, kun uutisia pois siirtymisestä ei ole näkynyt. Nyt kuitenkin alkaa sekin toive jo hiipua ilkeästi.

Noh...kävi miten kävi, niin kovasti onnea Allulle jatkoon ja kyllä miestä jäädään kaipaamaan. Toivon mukaan Upi saa koulittua Allun tilalle arvoisensa manttelinperijän.

P.S. Huhu tuo siirtouutinen kuitenkin on, joten älkää luulko, että täällä vielä on luovuttu toivosta! :)

(Edit. Korjattu kirjoitusvirheet)
 

Torkkel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepsi
Itse kuitenkin lähtisin kauteen kaksikolla Engren-Santanen (/Ortio), mielummin kuin hakisin ulkomailta kassaria. Useinhan ulkomailta tuodut maalivahdit osottautuvat flopeiksi ennen syystaukoa. Kotimaisella maalivahtikaksikolla voitaisiin sitten panostaa enemmän vaikka puolustuksen vahvistamiseen ja kärkihyökkääjän hankintaan, jos vaikka saataisiin hilattua peli-ilmettä hieman pelaavampaan suuntaan. Sehän on fakta ettei ero jenkkivahdin(?) ja Engrenin välillä voi olla 150k euron arvoinen (yli 10% budjetista). Uskoisin myös Engrenin olevan ihan kehityskelpoinen kassari.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Itse kuitenkin lähtisin kauteen kaksikolla Engren-Santanen (/Ortio), mielummin kuin hakisin ulkomailta kassaria.

Mielenkiintoinen näkemys ja onnistuessaan olisi tosiaan aikamoinen taloudellinen sekä kehityskelpoisempikin vaihtoehto.
Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensakin eli "Jos....". Eli jos pelimme muuten kulkee, mutta sitten homma selvästi kusee maalilla kahden nuoren veskarin takia, jotka kuitenkin ovat edelleen kehityskelpoisia, ollaan pattitilanteessa. Keskellä kautta tahtoo huippuveskareita löytyvän vielä nihkeämmin maailmalta kuin näin kauden jälkeen eli melkoinen riskihän siihen sisältyy. Toki Engren pelasikin ajoittain ihan mukavasti nyt menneelläkin kaudella, mutta en usko, että jaksaa kannatella meitä koko kautta taistelussa pleijaripaikoista mukana.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Alkaa kyllä menemään hävettäväksi tämä homma mikäli tänne raahataan jotain Janne Jokilaa mikäli ollaan juuri pääsemässä Tomas Sinisalosta eroon sentään. Miksei kokeilla vaikka Allsvenskanista jotain halpaa ja tehokasta pelaajaa? Siellä niitä on ja paljon. Ja Jokilaa mielummin näkisin Joni Lindlöfin kokeella TPS'n riveissä. Ruotsin I-divarissa (lähimpänä Mestiksen tasoa) 35 maalia ja 55 pistettä 33'ssa ottelussa, ei huonosti.

Mikäli Salak lähtee MODOn muukalaislegioonaan niin sitten kauteen vaikkapa kolmikolla Kosonen/Santanen - Engren - Ortio. Yksi voi flopata pahasti, mutta vahva usko on Upin työhön ja siihen, että joku tosiaan löisi itsensä läpi.
 

C'mon Tepsi!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kärsivällisyyttä

Hyvää joukkuetta ei rakenneta hetkessä varsinkaan halvalla. Tässä taloudellisessa tilanteessa tulisi HC TPS:n ehdottomasti panostaa omaan junioritoimintaansa ja rakentaa joukkuetta pitkäjänteisesti. Menestystä ei tule, jos joukkue rakennetaan joka kausi täysin uudelleen. Pelaajien vaihtuvuus on oltava vähäistä etenkin avainpelaajien kohdalla.

TPS-juniorijääkiekko on Suomen suurin kasvattajaseura, siksi on aivan turha hakea keskivertopelaajia muualta. Omilla junioreilla on aivan erilailla halua ja tahtoa pelata joukkueen puolesta verrattuna muualta rahan perässä tulleisiin. He eivät luovuta tiukan paikan tullen, heitä ei motivoi vain raha. Heille seuran pelipaidan kantaminen on kunnia-asia. Ex-tepsiläisistä kultakypärää kantoivat viime kaudella muissa seuroissa ainakin Seikola, Kivenmäki ja Makkonen. Viime kaudellakin heidän taitojaan olisi myös kaivannut maalintekovaikeuksista kärsinyt TPS. Myös valitettavan paljon lupaavia nuoria on käännytetty pois liigan kynnykseltä esimerkiksi Niclas Lucenius, Martin Tuominen, Jerry Ahtola, Jesse Kosonen ja Tony Vidgren. Samanlaisia virheitä ei olisi varaa tehdä.

Tottakai TPS:kin tarvitsee hankintoja, mutta heidän on todella oltava Vahvistuksia. Nyt tarvitaan pitkänäköisyyttä.

Toivon, että kaudella 2009-2010 näemme pirteän ja taistelevan Palloseuran!

PS. Toivottavasti yleisö löytää jälleen Turkuhallille niin ei tarvitsisi jatkossa pähkäillä, miten saataisiin Salakin kaltaiset helmet jäämään Aurajoen rannoille.
 

MikeTPS

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers, Vaasan Sport
Todellakin, omista junnuista rakennetaan tulevaisuus. Esimerkiksi Joni Ortio oli nyt päättyneissä U18 mm-kisoissa Suomen ykkösmaalivahti. Eli hän on yksinkertaisesti paras tämän ikäinen maalivahti Suomessa. Hänelle näyttöpaikka, tai muuten käy niin kuin mestiksen torjuntatilastosta nähdään. Kymmenen joukossa löytyy Tepsin juniorikoulun molareita kuin heinää pellolta. Kosonen, Reunanen, Santanen... Ei Ortiota kannata nyt päästää käsistä.

Ja kun nyt kerta on saatu akatemia pyörimään, miksikö ei nosteta niitä junnuja nyt joukkueeseenkin! Vai lähetetäänkä heidät kaikki TuToon ja muihin mestis- seuroihin. Nyt skarppina Jukka Koivu ja muut kumppanit. Junioreille näyttöpaikka, Kärpät ei olisi tällä hetkellä näin korkealla, jos joukkue ei olisi silloin joskus peluuttanut omia junnujaan kuten: Viuhkola, Jussi Jokinen, Pyörälä etc. 2004 heillä oli myös loistavat ulkomaalaisvahvistukset, loput maaleista iski junnut.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
TPS-juniorijääkiekko on Suomen suurin kasvattajaseura...
En halua millään muotoa kiistää kirjoittamaasi, mutta millä tavalla olet perustellut tuon itsellesi? Määrällä? Laadulla? Kyselen ihan vaan mielenkiinnosta.
 
En halua millään muotoa kiistää kirjoittamaasi, mutta millä tavalla olet perustellut tuon itsellesi? Määrällä? Laadulla? Kyselen ihan vaan mielenkiinnosta.

No onhan noita vaikka muille jakaa (minun mielestä):

Aki Berg
Mikko Eloranta
Miika Elomo
Teemu Elomo
Mika Hannula
Janne Hauhtonen
Jani Hurme
Joonas Järvinen
Tomi Kallio
Miikka Kiprusoff
Marko Kiprusoff
Marko Kivenmäki
Tom Koivisto
Mikko Koivu
Saku Koivu
Lauri Korpikoski
Mika Lehtinen
Jussi Makkonen
Marko Mäkinen
Antero Niittymäki
Petteri Nummelin
Sami Salo
Tuomas Suominen
Markus Seikola
Marco Tuokko
Mika Viinanen
Jonne Virtanen

Nämä kaikki ovat laatupelaajia, minun mielestä. Toki saa olla muuta mieltä. Sori OT.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
No onhan noita vaikka muille jakaa (minun mielestä):
...
Nämä kaikki ovat laatupelaajia, minun mielestä. Toki saa olla muuta mieltä. Sori OT.

Tuolla tavalla lasketuna on kyllä monella muullakin joukkueella vaikka muille jakaa. Vanhoilla meriiteillä ja ehdottomalla kärjellä TPS kyllä loistaa, mutta aika hiljasta on ollut viime vuodet.

OT: Kuka Odonkorin allekirjoituksen on suomentanut? Siinä on meinaa virhe. "medelspelare" on käännettynä keski(arvo)pelaaja eli toimittaja tarkoittaa Pikkaraisen olevan runkopelaaja, ei tähti. Joukkuepelaamisesta ei puhuta sanallakaan.
 
Ja Jokilaa mielummin näkisin Joni Lindlöfin kokeella TPS'n riveissä. Ruotsin I-divarissa (lähimpänä Mestiksen tasoa) 35 maalia ja 55 pistettä 33'ssa ottelussa, ei huonosti.

Lintti on hyvä haku ja on lähes käsittämätöntä, ettei mies mahtunut viime kaudella Tapparaan. Lindöf tuo kaikkia niitä ominaisuuksia joita Tepsistä puutuu ja 17 maalia Mestiksessä ei ole mikää huono täky. Valitettavasti usko Lindlöfin ei tule riittämään.

Mikäli Salak lähtee MODOn muukalaislegioonaan niin sitten kauteen vaikkapa kolmikolla Kosonen/Santanen - Engren - Ortio. Yksi voi flopata pahasti, mutta vahva usko on Upin työhön ja siihen, että joku tosiaan löisi itsensä läpi.

Tuo huutaa niin lujaa itsemurhaa ja liigakarsintaa tämän joukkueen osalta, ettei se kannatta. Kososesta tai Santasesta ei kummastakaan ole tai tule olemaan liigajoukkueen ykkösvahdiksi, Engren tarvitsee lisää kasvuuta varsinkin henkisellä puolella ja Ortion kanssa ollaan liian ajoissa. Tuo viime kauden puolustus näytti Salakin kanssa huomattavasti paremmalta ja tarvitsee ehdottomasti jonkun joka voi suoraan periä Salakin viitan, luotetaan siihen, että herrat Vuori ja Ylönen valitsevat oikean henkilön.
 
1
TPS-juniorijääkiekko on Suomen suurin kasvattajaseura, siksi on aivan turha hakea keskivertopelaajia muualta. Omilla junioreilla on aivan erilailla halua ja tahtoa pelata joukkueen puolesta verrattuna muualta rahan perässä tulleisiin. He eivät luovuta tiukan paikan tullen, heitä ei motivoi vain raha. Heille seuran pelipaidan kantaminen on kunnia-asia. Ex-tepsiläisistä kultakypärää kantoivat viime kaudella muissa seuroissa ainakin Seikola, Kivenmäki ja Makkonen. Viime kaudellakin heidän taitojaan olisi myös kaivannut maalintekovaikeuksista kärsinyt TPS. Myös valitettavan paljon lupaavia nuoria on käännytetty pois liigan kynnykseltä esimerkiksi Niclas Lucenius, Martin Tuominen, Jerry Ahtola, Jesse Kosonen ja Tony Vidgren. Samanlaisia virheitä ei olisi varaa tehdä.

Puhut ylpeydestä kantaa paitaa ja samassa jutussa mainitset Luceniuksen ja Tuomisen, joita ei kumpaakaan ole seurasta käännytetty pois.. Luceniushan kävi Jenkkilässä asti vaihdossa Tepsin vaihto-ohjelman kautta Tepsin laskuun asti ja paineli sieltä suoraan Tapparaan? Ja Tuominen hakeutui sinne yhtälailla, koska Tepsissä ei uskoa ollut kaveriin ja yksi kaverilla on vielä todella pitkä matka edessä liigapelaajaksi.

Ei toi oikeasti noin me, kysessä on ammattilaissarja ja vaikka kuinka kauniisti puhuttaisiin omista junnuista yms.. Jokaisen pelaajan pitää pystyä ottamaan se paikkansa joukkueessa ja käyttämään tilaisuutensa, kuten esim. Joonas Järvinen teki tänään vuonna, tai sitä aikaisemmin. Järvistähän ei ole koskaan pidetty seurassa oikein missään arvossa, mutta on moneen otteeseen taistellut paikkansa joukkueesta, toisin kuin esim. Henrik Maunula, joka uhkaili lopettamisella(ja lopettikin vähäksi ajaksi) jos ei pääse edustukseen yms..

Ja mitä noihin kavereihin tulee, Ahtolan kanssa jury on vielä ulkona, onhan se nyt iso, mutta noita kolmosen-nelosen kavereita tulee lähes vuosittain ulos, Vidgren saattoi olla virhe ja Kosonen pelaa siellä missä kuulluukin.. Tuomisen tai Luceniuksenkaan perään tuskin tarvitsee itkeä. Ja kaikki muistavat mainita ne Seikolat, Kivenmäet ja Makkoset ns. hukattuina tapauksina. Seikola on lähes priima esimerkki siitä "omasta junnusta" joka ylpeydellä ilman rahan motivaatiota kantaa Tepsi paitaa, ja ei etene tai kehity senttiäkään, koska on tyytyväinen nykyiseen tilanteeseensa. Jos Seikola olisi jatkanut tähän kauteen asti Tepsissä, pelaisi hän ensi kaudella jossain Tommi Rajamäen tai Markku Paukkusen kanssa.

Pari kaveria breikkaa liigaassa, jotka on omia kasvatteja, mutta ei tässä mitään Jokereita olla..
 
Kymmenen joukossa löytyy Tepsin juniorikoulun molareita kuin heinää pellolta. Kosonen, Reunanen, Santanen... Ei Ortiota kannata nyt päästää käsistä.

Ja kun nyt kerta on saatu akatemia pyörimään, miksikö ei nosteta niitä junnuja nyt joukkueeseenkin! Vai lähetetäänkä heidät kaikki TuToon ja muihin mestis- seuroihin. Nyt skarppina Jukka Koivu ja muut kumppanit. Junioreille näyttöpaikka, Kärpät ei olisi tällä hetkellä näin korkealla, jos joukkue ei olisi silloin joskus peluuttanut omia junnujaan kuten: Viuhkola, Jussi Jokinen, Pyörälä etc. 2004 heillä oli myös loistavat ulkomaalaisvahvistukset, loput maaleista iski junnut.

Tota, Ortiohan on jo kerran päästetty käsistä.. Nuo kolme ekaa veskaria mitä luettelit, kyllä omia kasvatteja ja ihan päteviä sellaisia. Mutta kaikki pelaavat edelleen siellä missä kuuluvat. Nykyään tarvitaan poikeusellinen maalivahti joka nousee suoraan junnuista liigaan, ei sellaista oikein ole(Kolmen Metrin Koskinen on komea poikkeus), jokainen tarvitsee sen oman aikansa Mestispelejä alle. Ei noita junnuja voi laittaa liigassa maalin kuin pakon edessä, vaikka kuinka kaunis ajatus, ei se vain toimi niin. Jos Ortiolle saisi pelaavan maalivahdin paikan Mestiksestä, se olisi kaverille paras ratkaisu, mutta kaverille tekisi ihan hyvää ensiksi torjua kokonainen vuosi a-junnujen selvänä ykkösveskarina. Molareiden kanssa ei vain voi pitää kiirettä.

Luettelit noita Viuhoklaa, Jokista ja Pyörälää omina junnuina joille annettiin vastuuta.. Huomaatko noissa pelaajista joitan sellaista, että ehkä he olivat juuri niin potentiaalisa, että pystyivät itse ottamaan sen paikkansa sieltä ja sen vastuun? Ja jos huomaat, ei Jokisen tai vaikkapa Pitkäsen kaltaisia pelaajia ole tullut Oulusta enää vähään aikaan. Tarpeeksi poikkeuksellinen pelaaja, kyllä ottaa itse se aikansa ja paikkansa, ei ammattilaissarjassa voida jokaisen lapasen antaa kokeilla.

T.Nimimerkki Mikael Aaltonen seuraava suuri Turkulainen puolustaja.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Taas alkaa kyllä huolestuttamaan, jos pelimiehiä markkinoilta aijomme saada. Muut seurat tiedottelevat hankinnoistaan ja Turusta ei taaskaan kuulu mitään. Kaikenlisäksi Mika Toivola totesi ". Markkinoilla oli yllättävän paljon pelaajia tarjolla." Tämä tosin oli odotettavaakin yleisen taloustilanteen vuoksi. Itse kuitenkin toivoisin, että ostetaan oikeita pelaajia, eikä niitä 3-4 kentän jyriä. 3-4 voitaisiin ottaa junnuista lähes täysin. Muissa seuroissa se on jo nähty, että kyllä ne junnitkin ihan ok pysyy liiga vauhdissa mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös