TPS kaudella 2008-2009

  • 555 576
  • 1 950
Tila
Viestiketju on suljettu.

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäiseksi joukkueesta tosiaan paistaa tuo lievä fyysisyyden ja kahden sentterin vaje. Kaksi kokenenutta ja kovaotteisesta sentteriä kehiin (esim. Josh Green tms.), niin voidaan olla hieman luottavaisempia. Hannuksen ja/tai AUK:n loukkaantuminen pitkäksi aikaa on kyllä aika suuri huoli ja riski.

Marco Tuokkohan voi olla vielä tulossa, koska tossahan puhuttiin ulkomailta tulevista pelaajista, ja Tuubansoittajalla on vielä kausi kesken. Mora pelaa karsintasarjan viimeisen pelin huomenna torstaina, ja on todennäköistä että joukkue tippuu Allsvenskaniin. Että ehkä sieltä sittenkin voisi olla tulossa "munaa" lisää.

Max Kolun jatkolle iso peukku!
 

wilberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Millä näytöillä Tommi Laine on ansainnut kahden vuoden jatkosopimuksen? En voi kyllä ymmärtää. Tosiaan Mikkolan ja Rauteen jatkosopimuksia minäkin odottelin, mutta valitettavasti turhaan.

Tuosta Kososesta puheen ollen, mieshän mahtuu vielä ensi kaudellakin pelaaamaan A-junnuissa uuden säännön myötä. Eli muistaakseni kokoonpanossa saa olla max. 3 pelaajaa jotka ovat syntyneet 1985-87. Täysin eri asia sitten kiinnostaako Kososta enää tahkota A-junnuissa, kun menestyskin on ollut suoraan sanoen heikkoa.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nordlundin varaan ei kuitenkaan liikoja kannata laskea, mikäli nuo jatkiksen Lukkopuolella käydyt keskustelut "heikosta selästä" pitävät paikkaansa. Taitaa olla enemmänkin koostaan huolimatta kiekollinen, kun fyysinen pakki. Toivottavasti pysyy terveenä ja onnistuu hyvin.

Joku jo ottikin esille alivoimapelaamisen. Kenellähän tuossa rosterisa sitä roolia on kaavailtu..? Kolun lisäksi siis.. Ei kai AUK:kaan kaikkea voi tehdä, vaikka kahdensuunnan sentteri onkin terveenä pysyessään. Kyllä sinne Rautee!\Sillanpää tms rooliukko tarvittaisiin ja samalla saisi kyllä fyysisyyttäkin tulla lisää. Aho ja Mikkola jättää kyllä tälle osastolle senverran suuren aukon ja Bergin varaankaan ei liikaa voi laskea... Ihmettelen kyllä myös vahvasti tätä vuodesta toiseen jatkuvaa omien molarilupausten "dissaamista"....

Jostain fyysinen roolipelaaja (Vilppu tms hatusta vedetynä) ja Sillanpää AV yms hoitamaan, tai näille mitat täyttävät vastineet olisi enemmän kun paikallaan. AV-spesialistit ja "haalarimiehet" fyysisen roolin pelaajat on joukkuelle tärkeitä...Arttukin jää sitten TuToon pelikelloja pysäyttelemään? No katsotaan mitä VuoriSeppoVirta meille vielä taikoo ennen kun kiekko syksyllä jäähän putoaa...
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Onnea TPS:lle! Hyviä pelaajia saitte. Vaihtokauppa Aho -> Venäläinen voi kääntyä eduksenne. 16 maalia viime kaudella olemattomalla YV-ajalla on kova suoritus. Venäläinen on taisteleva ja taitava pelaaja jolta käy maalinteko. Näin Tapparalaisena harmittaa tämä menetys kuin lähes iki Tapparana tätä miestä alkoi jo pitää. Mutta onnea uran jatkolle. TPS antaa varmasti vastuuta jota Venu tarvitsee.
 

Ultra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pyynikki bollklubbar, TBK & vadelmavenepakolaiset
Joku jo ottikin esille alivoimapelaamisen. Kenellähän tuossa rosterisa sitä roolia on kaavailtu..? ... Aho ja Mikkola jättää kyllä tälle osastolle senverran suuren aukon ja Bergin varaankaan ei liikaa voi laskea...
Eiköhän tuo Venäläinen ne hommat teillä hoida. Tekee siinä sivussa +15 maalia joista muutamia alivoimalla. Tappara taas odottaa Aholta samoja tempuja. Eli tässähän tavallaan vain vaihdettiin saman roolin pelaajia päikseen. Tosin Venäläisen ura on osoittanut himmumisen merkkejä jo pari kautta. Noh, vaihtelu virkistää. Toivottavasti Venun ura ottaa uuden nousun Åbossa ja Aho taistelee itsensä kirvesrinnoissa puolustavana hyökkääjänä liigan eliittiin.
 

Trancey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Jaha se Ilari pääsi sitten tepsiin surffaileen. En tätä muuten ymmärrä. Kaveri oli menossa urallaan ylöspäin, kunnes Duffmanin doghouseen.
Ajattelin, että kuitenkin sieltä siirtyisi "hyvään" joukkueeseen, mutta mieshän menee junnujoukkueeseen jossa saa kikkailla varmasti, mutta empä usko että muuten homma kehittyy.

(itse olisin toivonut jatkoa jyväskylään)
 

McDonell

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh, Anaheim, Ottawa
Hankinnat

Jaha se Ilari pääsi sitten tepsiin surffaileen. En tätä muuten ymmärrä. Kaveri oli menossa urallaan ylöspäin, kunnes Duffmanin doghouseen.
Ajattelin, että kuitenkin sieltä siirtyisi "hyvään" joukkueeseen, mutta mieshän menee junnujoukkueeseen jossa saa kikkailla varmasti, mutta empä usko että muuten homma kehittyy.

(itse olisin toivonut jatkoa jyväskylään)

Joo, mielestäni Filppula oli yllättävä veto monella tavalla, hyvä TPSlle tietenkin mutta enpä tiedä miehestä itse, varmaan olisi ollut muitakin ottajia. Hyvä kakkos- tai jopa ykkösketjun jätkä, tuo taitoa TPSiin. Toivotaan vaan että saa ketjukavereita joiden kanssa sujuu, muuten voi olla nihkeätä...
 
Siis kolme "uutta" pelaajaa on kroonisesti vaivaisia? Nordlund, Hannus ja Uusikartano... Just.

Virran suusta: Filppulankin on tarkoitus pelata Tepsissä keskellä! Suominen-Filppula-Hannus on kyllä sen verran vaarallinen kenttä että huh!
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Onnittelut Turkuun uusista hankinnoista, etupäässä tietenkin Ilari Filppulasta ja Tommi Hannuksesta. Hyvät pelimiehet saatte joukkueeseen, se myönnettäköön. Vaikka Ilarin otteistakin välillä paistaa se tietynlainen flegmaattisuus ym., on hän siitä huolimatta ihan pirun taitava kaveri kiekon kanssa. Kyllähän molemmat olisi toki vielä JYPissä mielellään nähnyt, mutta aikansa kutakin. Elämä kulkee eteenpäin ja uudet haasteet odottavat.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaha se Ilari pääsi sitten tepsiin surffaileen. En tätä muuten ymmärrä. Kaveri oli menossa urallaan ylöspäin, kunnes Duffmanin doghouseen.
Ajattelin, että kuitenkin sieltä siirtyisi "hyvään" joukkueeseen, mutta mieshän menee junnujoukkueeseen jossa saa kikkailla varmasti, mutta empä usko että muuten homma kehittyy.

Filppula tarvitsee paljon peliaikaa ja valmentajan, joka antaa kiekollisia vapauksia. TPS:stä molemmat löytyvät, joten en ihmettele yhtään tätä siirtoa, kun vielä Hannus pysyy tutkaparina jo kolmannessa seurassa. Yhden huonon kauden juuri TPS:n kaltainen seura oli minusta järkevin ratkaisu saada ura uuteen nousuun, koska kovemmassa seurassa ei olisi takeita kunnon peliajasta. Ihmettelen, jos Filppula ei tee ensi kaudella 40 pistettä kuten Alatalon viimeisellä JYP-kaudella.
 

Handyy

Jäsen
Samoin myös minulta vilpittömät onnittelut Filppulan ja Hannuksen sopimuksista. Homma toimi JYPissä toissakaudella erittäin hyvin mutta tällä kaudella ailahtelua oli turhan paljon, eivätkä miehet sitten saaneet pelata kovinkaan paljoa. Dufvan ja tämän kaksikon ajatukset tuskin menivät yksiin lähellekään niin kuin olisi pitänyt.

Voisin kuitenkin kuvitella että herroista tulee olemaan todella paljon iloa TPS-kannattajille ensi kaudella. Harmittaa kun eivät JYPiin jääneet sillä etenkin Filppulan oivalluksia on välillä niin huikea katsoa, mutta toisaalta taas molempien uran kannalta täysin oikea ratkaisu. Ja Hannus omaa kyllä sellaisen laukauksen, että oikein käytettynä kylvää kyllä tuhoa - etenkin ylivoimalla.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Hyviä hankintoja! Venäläisellä on mahdollisuus tehdä kova määrä maaleja aiempaa suuremmalla vastuulla. Filppula on helvetin taitava pelaaja ja myös hänellä on mahdollisuudet tehdä kovaa jälkeä mikäli pääkoppa on kunnossa. Uskon että pystyy kantamaan ykkössenan roolin. Hannus on terveenä vahvistus mille tahansa joukkueelle liigassa. Jos pysyy ehjänä tulee todennäköisesti tekemään hyvää jälkeä hänkin.

TPS:llä on ihan hyvä runko mielestäni kasassa. Nuoret pelaajat ovat vuoden kokeneempia ja valmiita ottamaan askeleet seuraavalle tasolle. Pari hyvää ulkomaalaisVAHVISTUSTA niin homma näyttää ihan hyvältä turussa. Salakin sopimus tuli ainankin minulle pienoisena yllärinä.
 

Saamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, osa sydämestä JYP:ille
Mikähän tässä nyt on viime vuotista paremmin? Potilas Saarisesta eroon pääseminen nostaa kyllä kieltämättä hymyn huulille täälläkin, mutta eihän tuo joukkue muuten ole vahvistunut millään osa-alueelta.

Nyt sitten vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja toivomaan, että joku uusista pelaajista tekee Teemu Laineet, niin ei tiputa Mestikseen.

Onneksi suurin osa täällä on sentään hiukan vähemmän pessimistisä tapauksia ja realiteetit omaavia kirjoittelijoita. En pysty käsittämään kuinka joku voi väittää, että parannusta ei ole tapahtunut millään osa-alueella. Kun miettii viime kauden alkua, niin meillä ei ollut hyökkäyksessä yhtäkään sellaista nimeä kuin nyt meillä on Hannus, Filppula, Venäläinen ja Uusikartano. Myöhemmin toki Teemu Laine teki Laineet, mutta eipähän tätä odoteltu herralta ollenkaan. Tällä kaudella meillä on sentään hankinnoissa nimiä, joilta kyseistä temppua voi jopa odottaakkiin.

Vertaillaan sitten kauden päätyttyä tätä uutta joukkuetta tämän kauden päättäneeseen TPS:ään, että voidaan todeta edistyttiinkö hyökkäyksessä. Turha uutta tiimiä ilman ainuttakaan peliä on verrata tiimiin, jossa muutama pelaaja pääsi viime kaudella positiivisesti yllättämään.

Lähtökohdiltaan kiekollinen taitavuus on kyllä hyökkäyksessä huomattavasti parempi kuin viime kauden alussa. Jos tätä ei kykene myöntämään, niin kyllä realiteetit on aika pahasti kadoksissa.

Sen kyllä samaan hengenvetoon myönnän, että tulos ei kokonaisuudessaan välttämättä tule olemaan parempaa kuin tällä kaudella, sillä ainakin vielä joukkueelle niin tärkeät kolmosketjun pelaajat loistavat poissaolollaan. Rauteen ja Ahon paikat pitäisi kyllä vielä täyttää, että voidaan tosissaan odotella parempaa menestystä kuin viime kaudella. Tällä hetkellä toivon Sutelan mainitsemien ulkomailta etsittävien pelaajien olevan enemmänkin tätä duunariosasto/AV-miehiä, kuin kiekollisia ykköskentän taitureita. Mielestäni ihan hyvin voitaisiin rakentaa ykkös- ja kakkosketjut kokonaan miehistä nimeltään: Hannus, Uusikartano, Venäläinen, Erkinjuntti, Filppula, Suominen. En toki pistä vastaan jos joku oikeasti lupaava kiekkotaituri jostain revitään, mutta enemmänkin olen huolissani hyökkäyksen puolustavammista roolipelaajista.
 
En toki pistä vastaan jos joku oikeasti lupaava kiekkotaituri jostain revitään, mutta enemmänkin olen huolissani hyökkäyksen puolustavammista roolipelaajista.

Virta sanoi AA:n haastattelussa, että kyllä joukkueeseen vielä joitain "mausteita" mietitään. Eli AV- ja ryminäosastoa voisi vielä tulla?

Tuokko vs. Mikkola tai ehkäpä Jerry Ahtola? Rauteen jatkoon en valittevasti usko. Se on kyllä huutava vääryys.
 

Moosehead

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä saadaanko Turussa nauttia parivaljakon Filppula-Laine yhteisistä kuvioista. Jokereiden junnuissa kyseinen kaksikko taisi aikoinaan pitää melkoista vauhtia yllä.
 

dexteri

Jäsen
Mielestäni hyviä kiekollisia pelitaitavia hankintoja. Vähemmän ehkä koohottajia kuin viime vuonna. Positiivista että seura imee pelaajia, ja on saatu sopimuksia näin aikasisessa vaiheessa, ja mikä parasta runko on hyvä.

Viimekaudellahan ei juuri muuhun pystytty, kuin kiekko päätyyn ja perään, vai kuinka. Tähän nähden pitäisi olla taitoa enemmän ryhmässä, ja suomisen ja ej:n korko mielenkiintoista nähdä nouseeko se uusiin ulottuvuuksiin kun tulee uutta nuorta ja taitavaa ja sopivassa iässä olevaa pelaajaa tiimiin. Näkisin tämänkin hyvänä asiana, tästä on hyvä lähteä, ainoa kysymysmerkki on maalivahti osasto, mutta eiköhän se siitä joku voi selvästi nostaa tasoaan kolmen sakista.

Joukkueessa on nyt hyvä miksaus nuorta junnua, parhaassa iässä olevia pelaajia ja kokemusta bergin ja kiprun ja ehkä auk:n myötä, näkisin tämän hyvänä niinkuin tamminenkin on joskus todennut että kaikkia tarvitaan, toiset inspiroi toisiaan.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Virta sanoi AA:n haastattelussa, että kyllä joukkueeseen vielä joitain "mausteita" mietitään. Eli AV- ja ryminäosastoa voisi vielä tulla?

Haaveissa olisi esim. Sahlstedt ja Mikkola/Tuokko hyökkäykseen ja joku yleispätevä pakki.

Tilannehan on viime kauteen verrattuna suorastaan huikean hyvä. Viime huhtikuussa oli muistaakseni 10 pelaaja harjoitusringissä ja nyt 2-3 pelaajaa vaille valmis. Hrdina/Johansson/Fulghum-sekoilut vielä syksyltä pois niin hyvältä näyttää.
 
Moosehead kirjoitti:
Mielenkiintoista nähdä saadaanko Turussa nauttia parivaljakon Filppula-Laine yhteisistä kuvioista. Jokereiden junnuissa kyseinen kaksikko taisi aikoinaan pitää melkoista vauhtia yllä.

Jaahas tällainen connection jäi kyllä huomaamatta. Mitenköhän mahtaa mies Venun kanssa tulla toimeen? Jos olisi kavereita Turussa, niin tiedä häntä sitten... Jos Teemu tekisi puskista jatkosopimuksen, me noustaan kyllä ihan mitalisuosikiksi. Tai no, maalivahteihin kaaduttaisiin.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Eli tilannehan on juuri nyt tämä: (Täydennyksiä odotellessa)

Hannus-Uusikartano-Erkinjuntti
Suominen-Filppula-Venäläinen
Reivonen-Jalo-Kokkala
Kolu-Laine-Sinisalo

Kiprusoff-Nordlund
Berg-Konttinen
Halonen-Järvinen
Kluuskeri

Nelosketju ns. jarrukenttä, kolmonen junnukenttä. Kaksi ensimmäistä melko tasavahvoja myös yv:lle.
 
Viimeksi muokattu:

Pyhä Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En pysty käsittämään kuinka joku voi väittää, että parannusta ei ole tapahtunut millään osa-alueella....

Lähtökohdiltaan kiekollinen taitavuus on kyllä hyökkäyksessä huomattavasti parempi kuin viime kauden alussa. Jos tätä ei kykene myöntämään, niin kyllä realiteetit on aika pahasti kadoksissa.
Perusturkulaista pessimismiä. Ei eräille nimimerkeille tunnu kelpaavan mikään mitä pikkutakkiväki toimistolla touhuaa, ehkä Leinon kaappaaminen Jokereista 50k€:n liksalla kirvoittaisi vähän kehuja.

Mutta asiaan, Mikkolan ja Rakun haluaisin todella nähdä ensi kaudellakin. Siihen Kolu (tai vastaava polkukone) kyytiin ja kasassa olisi helvetin kova kolmosketju.
 

Birchman

Jäsen

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Venu ja Boris ovat rightin pelaajia, eli eivät tule pelaamaan samassa kentässä. Se olisi miestin hukkaan heittämistä.

No niimpä ovat. Venu ja EJ siis vaihtavat paikkoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös