Mielenkiintoista olisi kuitenkin tietää onko joku/jotkut toimistolla riskianalysoineet tätä iänikuista ongelmatiikkaa ja tasapainoilua yleisötulojen ja paskan/hyvän rosterin välillä. Siis että kummalla strategialla saadaan enemmän pätäkkää.
Tuskin on juurikaan analysoitu (tai jos on niin arviot on tehty yltiöoptimistisesti). Oma näkemykseni on, että tällä hetkellä hyvä(nimekäs) joukkue korreloi kohtuu valjusti yleisötuloihin Turussa. Toisaalta tietty popula käy katsomassa pelejä vaikka mikä olisi. Hyvä on edelleen muistaa, että edelleen selkeästi suurempi osa tulorahoituksesta tulee yrityksiltä.
Negatiivisesta oravanpyörästä on todella vaikea irtaantua (varsinkin Turun suunnalla, jossa itku- ja puukotuskulttuuri on juurtunut syvälle; Itse voin myös peiliin katsoa välillä). Nopeaan menestykseen ei taida ollla olemassa oikotietä ellei joku "Bisnessenkeli" ota seuraa hellään otteeseen (ala Sairanen).
Vaikka tässä ei juuri ilopissoja kannata lirautella, voisi tilanne olla huonompikin. Nähdyt hankinnat ovat potentiaalisia ja oikean ikäisiä. Joukkue on tässä vaiheessa jo kohtuu hyvin kasassa ja Fulghum/Hrdina/Morrisson/Johansson veivausta toivottavasti ei nähdä ennen kauden alkua.
Spekulointi ja pärinä jatkukoon... ainakin konkkaan asti ;)
Edit: Olisi muuten mukava jos palloseura laittaisi julkiseksi referaattia tekemästään tutkimuksesta. Oliko siitä mitään hyötyä? Jos oli; osataanko tietoa hyödyntää käytäntöön?