TPS 2016–2017 – runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 31 279
  • 115
Suosikkijoukkue
TPS
Kuinka pitkän runkosarjan ajattelit, että TPS pelaa? Ne on NHL:ssa ne 82 ottelun runkosarjat.

60 ottelun runkosarjasta kahdeksan pelattua ottelua on jopa 13,33%.

Prosenttilaskut - pieniä, selkeitä harjoitteita

Ohhoh ja hupsista. Itsehän laskin vissiin että läpsyttelevät leppoisat sata peliä, kun ajattelin että kymmenen prossaa tulee täyteen kymmenen pelin kohdalla. Hups. Korjasin alkuperäistä viestiä tältä osin.

No, parempi toki Tepsille näin perin.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kauden alku on ollut ihan positiivinen ja tänäänkään TPS ei mielestäni ollut sen huonompi kuin esimerkiksi torstaina SaiPaa vastaan, vastus oli vain tällä kertaa paljon kovempi. Ei tässä kyllä mielestäni viime kaudesta mitenkään valtavasti ole eteenpäinkään menty. Sijoilla 12-15 olevista joukkueista on otettu voitot, mutta muita joukkueita vastaan on pisteitä tullut noin yhden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Eli muita pudotuspelivauhdissa olevia joukkueita vastaan on oltu hiukan alakynnessä. HPK oli mielestäni viides joukkue tällä kaudella, joka pelasi oikeasti hyvin Tepsiä vastaan. Aiemmat olivat olleet Pelicans, Sport ja Lukko.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä kyllä mielestäni viime kaudesta mitenkään valtavasti ole eteenpäinkään menty.

En nyt ihan vielä näin jyrkkiä arvioita tekisi, katsotaan tilanne uudestaan kun kausi etenee pidemmälle ja ollaan kaikkia vastaan pelattu.

Eilen alku oli hyvä, mutta HPK paineisti todella hyvin koko ottelun ajan eikä TPS saanut paineen alla peliä kunnolla toimimaan. Vielä aivan puun takaa tuli tuo HPKn ensimmäinen maali, jossa kyllä oli tuuria mukana, kukaan ei kiekkoa noin tarkasti saa ohjattua. Larmi pelasti Tepsin muutamat paikat ja toisessa erässä alkoi turhautuminen ja tyhmien jäähyjen ottaminen. Huolestuttavaa tietenkin miten hyvin kovalla paineella pystyttiin Tepsin peli tappamaan.

Vaikka Spina onkin huikea pelaaja, niin tuollaiset toisessa erässä nähdyt filmaamiset polvitaklauksesta ovat todella oksettavia, en halua tuollaisia nähdä ikinä keneltäkään vaikka kuinka keittäisi. Tappelisi sitten tai jotain, mutta tuollainen kituminen kentän pinnassa ja sen jälkeen osallistuminen seuraavaan aloitukseen tuomarille mussutuksen jälkeen kuuluu vain Ronaldoille ja muille vastaavan lajin harrastajille. HYI! Liiga saisi alkaa näistä antaa jotain sanktioita, etteivät yleisty.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eiliseltä olisin odottanut vähintään yhtä pistettä ainakin Lappeenrannan esityksen perusteella, mutta HPK oli nälkäisempi. Jossain vaiheessahan oli tilastotappionkin tultava, mutta nyt onkin oleellista, että aktiivinen oma peli palautetaan takaisin uomiin.

Ensi tiistaina on taas CHL:n vuoro ja Nordiksella pelataan monien mielestä turha peli IFK:ta vastaan, mutta kyllä tuo CHL ehdottomasti on menestymisen arvoinen sarja, joten voittoa lähdetään hakemaan. Torstaina pelataan sitten KalPaa vastaan ja lauantaina toivottavasti runsasyleisöinen peli IFK:ta vastaan jälleen. Molempien vastustajien kuntokäyrä on nouseva, joten riskinä on jäädä myös nollille koko viikosta, mutta ainakin viittä pistettä tulee lähteä hakemaan, kun kotona kuitenkin pelataan ja jos pystytään palaamaan pelilliseen päiväjärjestykseen, kuten vaikkapa SaiPaa vastaan.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Hämeenlinnasta ei pisteitä herunut, mutta mun mielestä oltiin pelillisesti parempia mitä numeroista voisi päätellä. Ensimmäiset 20 minuuttia TPS oli kotijoukkuetta parempi, ja toisen erän jäähysuma oli sitten se joka lopulta ottelun käänsi. Hyökkäyspelin rakenne on silti paljon viime vuotista parempaa, siitäkin huolimatta että mitat täyttäviä senttereitä on tällä hetkellä kokoonpanossa vain kaksi. Ihan luottavaisin mielin odottelen siis seuraavia koitoksia. Toivottavasti Lämsä, Kume ja Perrin ovat pian taas pelikunnossa.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti Lämsä, Kume ja Perrin ovat pian taas pelikunnossa.
Lämsä on jo pelikunnossa ja pelasi tällä viikolla pari peliä junnujen kanssa. Taisi saada itselleen muutaman tehopisteenkin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä veikkaatte, montako peliä Kumeliauskas tällä kaudella pelaa TPS:ssä? Veikkaan, että valitettavasti 0. Käy kokeilemassa joulu-tammikuussa tuntumaa Mestiksessä tai jopa Suomi-sarjassa ja toteaa/lääkäri toteaa, että ei onnistu. Loppukausi huilia, ensi kaudella kokeilee jossakin Keski-Euroopassa.

Ei mitään tietoa, ihan pessimistin mutuarvailua.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Ei oikein jaksais näitä nolla peliä kaudessa äijiä pitää palkkalistoilla. Vieläkin vituttaa Seikola-case. Kauhea siniviivapyssy piti olla, vähintään 10 maalia kaudessa. Ei sitten tehnyt ainuttakaan maalia...
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan samaa mieltä ylläkirjoittaneiden kanssa. En oikein jaksa uskoa, että Kumesta enää kiekkoilijaa tulee. Taidot riittäisivät kyllä heittämällä Liigaan, mutta ei taida kroppa vaan kestää. Sääli.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Totta. Siitä on sitä paitsi hirvittävän pitkä matka siihen, että Kume pystyy tarjoamaan joukkueelle sellaista peliä, mitä hän on parhaimmillaan pystynyt pelaamaan, vaikka kohta askiin palaisikin. Noin pitkä pelaamattomuus näkyy auttamatta reagoinnin hitautena, varovaisuutena ja epävarmuutena. Kyllä tässä sellainen markusseikolajonituominenmiikahuczkowski-asetelma leijuu taustalla.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
TPS on tänään tässä kohden kvartaalia melko helvetin huono ja tulossa kaikki pelit huomioiden kolmas tukkaan. Oli hyvä lähtö, kyykkyä lokakuulle.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Viikko sitten TPS oli sarjakärjessä, nyt kolmantena. Kuuden ottelun voittoputki päättyi, vaihtuen kolmen pelin tappioputkeen (CHL mukaan luettuna). Hämeenlinnan peliä tai Helsingin CHL-ottelua en seurannut, mutta tämänpäiväisen KalPa-pelin kylläkin. Kolmannen erän takaa-ajossa nähtiin hyvää TPS-peliä, samoin toisen erän alkupuolella ennen ottelun ratkaisseita jäähyjä.

Lauantain HIFK-pelistä tulee mielenkiintoinen. HIFK vei rankkariarvoilla CHL-pelin, mutta oli tänään ilmeisen kehno SaiPaa vastaan. Myös TPS otti tänään kotonaan takkiin.

Itse uskon, että TPS lauantaina kairaa tiukan voiton helsinkiläisistä, mutta loukkaantumistilanteeseen kaivattaisiin jo kohta apua. Mutta perusvire on tappiosta huolimatta luottavainen: kyl se tästä taas, hei, pohjat on ihan hyvällä mallilla!
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS tarvitsee nyt etenkin Kalliolta ja Heikkiseltä roimaa tasonnostoa ja paluuta ensimmäisten kierrosten tehoihin, mikäli tuolla neljän joukossa halutaan keikkua. Pojat ovat paukuttaneen kuuteen viime peliin yhteensä 1+0. Heikkinen kiikareilla viimeiset kuusi peliä. Ahtolastakin olis kiva saada jotain irti. Kakkosketjun ja Thorellin varassa tässä ollaan menty.

Edelleen olen hieman skeptinen Selinin peluutuksen suhteen. Tulikuuma Spina pelaa n.15min/ottelu (tänään jopa alle) Kallion pelatessa n. 4min enemmän. Ahtolalakin sai luottoa tänään kolmisen minuuttia Spinaa enemmän. Seuraavaan peliin kakkosketju kokonaisuudessaan yv:lle vaikkapa Virtasen ja Tallinderin kanssa?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Heikkinen on kyllä ollut varjossa. Tähän toki vaikuttaa merkittävästi se, että niitä hyviä syöttöjä ei tule ainakaan liikaa. YV ollut jotenkin jumissa, ei saada kuviota rauhassa pyörimään vaan kiekko karkailee. Tänäänkin ensimmäisessä YV:ssä maalin takana pyöri yksi tepsiläinen jossa kaksi kalpan pelaajaa kiinni, ei tuollaiseen tilanteeseen pitäisi ajautua YV:llä.
 

HTEspi

Jäsen
Heikkinen on kyllä ollut varjossa. Tähän toki vaikuttaa merkittävästi se, että niitä hyviä syöttöjä ei tule ainakaan liikaa. YV ollut jotenkin jumissa, ei saada kuviota rauhassa pyörimään vaan kiekko karkailee. Tänäänkin ensimmäisessä YV:ssä maalin takana pyöri yksi tepsiläinen jossa kaksi kalpan pelaajaa kiinni, ei tuollaiseen tilanteeseen pitäisi ajautua YV:llä.
Tämä on suoraa seurasta siitä, että jokaisen vastustajan kärkikarvaaja alivoimalla blokkaa syöttöä Heikkiselle pois. Tänään esimerkiksi Thorellin maali oli tämän hyödyntämisestä oiva esimerkki: kun Heikkistä pidetään viimeiseen asti, sai Thorell kävellä rauhassa hyville paikoille ja viimeistellä. Heikkinen toki on äärettömän tärkeä ylivoimapelaaja, mutta liikaa tunnutaan edelleen nojaavan siihen, että pelataan kiekko Heikkiselle, joka plinttaa kiekon maaliin paikasta kuin paikasta.
Maalin takaa myös tuntuu olevan selkeä visio ylivoimaa pyörittää, mutta ainakin itselle on sen tarkoitus jäänyt varjoon. Usein kätisyydetkään eivät sovi, jotta päästäisi ns. pudotuksesta tälläämään vastapalloon. Kauden alussa ylivoima vatkasi monta nättiä tilannetta, jonka seurauksena etenkin Virta pääsi keskustasta loistotonteilta laukomaan, mutta niitäkään ei ole enää paljoa näkynyt. Pääasia toki on se, että ylivoiman käynnistäminen tuntuu onnistuvan lähes järjestäen, eikä kaksiminuuttinen kulu kiekon päätyyn hakkaamiseen ja tilanteen rauhoittamiseen. Eteenpäin.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Spina ei mielestäni ollut missään vaiheessa tänään tulikuuma. Kiekon kuskaamista ja jotain top1 maalin hakemista, josta KalPa pääsi usein vastahyökkäyksiin. Samalla voi todeta ettei Ahtola todellakaan ole ykkösentterikamaa, vaan enemmän vaikutti vievän sekä Kallion ja Thorellin "samalle" tasolle. Yhtä laatusentteriä tuo huutaa.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Spinan vireellä tarkoitinkin koko alkukautta. Minusta parhaiden pitäisi pelata eniten. Jos Virran ketjusta leivottaisiin ainakin nyt Perrinin poissaollessa ykkönen, niin ehkä se hieman vapauttaisi tuota Kallion kenttää. Ahtola ei tosiaan ole kärkiketjukamaa, mutta eipä siihen nyt muitakaan ole. Pointtini olikin, että tämän pitäisi näkyä peluutuksessakin. Sentteriä tosiaan huutaa. Nyt olis ollut Makkoselle käyttöä!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Heikkinen on kyllä ollut varjossa. Tähän toki vaikuttaa merkittävästi se, että niitä hyviä syöttöjä ei tule ainakaan liikaa.

Heikkisen viidestä maalista kaksi-kolme on tainut tulla Perrinin syötöstä? Eiköhän siinäkin ole yksi taustasyy tilanteelle. Bonon ja Mr. Beginningin kemiat nyt vaan natsaavat todella hyvin.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kolmatta erää en ehtinyt katsoa, mutta tuosta toisesta joukkue ansaitsee valtavasti lampaanperseitä. Vähän helpohkostihan se Taavitsaisen kakkonen tuli tilanteessa jossa jo muutenkin jäähy oli tulossa, harvoin noin helpolla 5-3 YVtä tuomarit antavat. KalPan 0-2 maalia edeltänyt Spinan tilanne vaikutti ensisilmäyksellä jäähyn arvoiselta, mutta hidastuksesta näki että kevyen tuuppaisun jälkeen se oli Spina joka roikkui Timosen mailassa ja pyörähti itse. Ehkä siitä olisi kuulunutkin Spinalle jäähy vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Hankalahan se on kaverista olla tykkäämättä kun pisteitä tekee, mutta sitten tämä enenevässä määrin miehen pelityyliin kuuluva filmaaminen ja tuomareille kitiseminen alkaa olla jo säälittävää. Nytkin tästä pelleilystä tarjoutui KalPalle maaliin johtanut YV hyökkäys. Tehottomana Spina on vain haitallinen joukkueelle ja huhutut ongelmat alkaa olla helpompi uskoa.

0-2 maali meni helposti Georgille, 0-1kin olisi ollut otettavissa. Sitten kasetti hajosi ja jäätiin märehtimään vanhoja asioita ja lopetettiin pelaaminen täysin. 0-3 maalissa Heikkinen seisoo Setäsen vieressä kaikessa rauhassa ja antaa vastustajan lyödä riparin maaliin.

Tosiaan, nyt olisi herätyksen paikka osastolle Kallio, Heikkinen, Tallinder. Viime peleissä kukaan ei ole ollut tasollaan. Setänen on näillä näytöillä selkeä ykkösmolari. Kasetti ei kertakaikkiaan voi sulaa noin totaalisesti kuin toisessa erässä. Sentteriongelma alkaa näkyä suorituksissa, mutta eilinen peli olisi pystytty kyllä voittamaan jos olisi keskitytty toisessakin erässä olennaiseen.

Kolmatta erää näkemättä, jakaisin kyllä lampaanperseitä koko joukkueelle, toivottavasti lauantaina on parempi päivä.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Spina ei mielestäni ollut missään vaiheessa tänään tulikuuma. Kiekon kuskaamista ja jotain top1 maalin hakemista, josta KalPa pääsi usein vastahyökkäyksiin. Samalla voi todeta ettei Ahtola todellakaan ole ykkösentterikamaa, vaan enemmän vaikutti vievän sekä Kallion ja Thorellin "samalle" tasolle. Yhtä laatusentteriä tuo huutaa.

Spina oli Tepsin hyökkääjistä ainoa, ketä pystyi murtautumaan Kalpan hyvän puolustuksen läpi. Sen liike vaan on yksikertaisesti liikaa monelle pakille. Jos meillä ei olisi Spinaa, en tiedä minkälaista paskaa koko peli olisi eilenkin ollut. Mitkään Ahtolat eivät peliä ratkaise.

En tiedä johtuuko Perrinistä, mutta alkukauden hyvä liike ja kova paine ekan erän aikana huutaa poissaolollaan. Eilen pelattiin täysin Kalpan pelikirjan mukaan. Kalpa jäädytti Tepsin pelin totaalisesti, siis sen vähäisenkin mitä saatiin aikaiseksi. Toisessa erässä taas joukkue keskittyi mussuttamaan tuomarilinjasta, josta tuomarit rankaisivat lisää. Tuomarit jättivät jäähyjä viheltämättä, mutta peli ei ratkennut siihen. Tepsi vaan oli järkyttävän huono 1. ja 2. erän.
3.erässä liike ja taistelu olikin sitten sitä, mitä on nähty otteluiden alussa kun Perrin oli mukana. Miksi jalkoja vasta 3.erään?? Se sekoitti Kalpan pakan ja Tepsi kuittasi 2 maalia.
Taavitsaista enempää kehumatta, mies paikkasi maalillaan typeriä jäähyjään. Liike oli jotenkin todella kankeaa suurimman osan ottelusta. Onko se aina noin hidas? Maalissaan nousi röyhkeästi ja pisti kiekon pussiin. Juuri tätä mä odotan kaverilta. On kuitenkin maalintekijä, mutta uskallus on puuttunut. Tulisi noin useamminkin. Sama Lindstenille. Ei Liigaan tulla Mestiksestä anteeksi pyydellen, vaan ottamaan röyhkeästi oma paikka.

Kuten monet jo todenneetkin, Ahtolan kankea liike ja puukäsimäisyys laskee koko kentän tasoa. Jätkä kurvailee kulmissa, kun pitäisi toimittaa kiekkoa röyhkeästi maalille. Kallio sitä tekee, mutta taso on laskenut menneistä vuosista ja kaipaa selvästi sentterin rakentelua. Thorell saa eniten aikaa, koska on nopea ja taitava. Kamppailuissa ei vaan pärjää.

Tässä on nyt käymässä niinkuin pelkäsin, hyvä vire katoaa loukkaantumisiin. Jos senttereistä on poissa 3/4 ja vielä kaikki ne, keiden pitäisi ottaa roolia hyökkäyspäässä, ollaan syvällä kuse*sa. Peli jumiutuu punaviivan ylittämisen jälkeen. Virta-Spina kaksikko saa eniten aikaan, mutta Virta yksinään ei taida riittää mihinkään. Oli aika pimennossa eilen, kun Spina rakensi itse itselleen peliä. Kovimmillaan Virtaa on täällä viety NHL:ään, mutta kaverin taso on todella kaukana sieltä. Ehkä 3-4 vuoden päästä?

Pakiston pelistä iskee silmään ainakin se, että kokeneemmat pakit peittävät suuren osan aikaa nuorien virheitä. Berger ja Keskitalo ovat todella arkoja kiekon kanssa. Jos seuraa Keskitalon peliä, niin se syötön lähtö kestää todella kaauan.. Kaveri katsoo ja katsoo, kun kiekon olis jo pitänyt lähteä. Näillä syötöillä ei pelin avaamisesta tule yhtikäs mitään. Bergerillä sama juttu. Mun mielestä Selinin pitäisi ajaa tosta pakiston pelistä yksinkertaisempaa, että nämä nuoret pysyvät mukana. Nyt se ei tunnu siltä.

Maalivahdit ovat kumpikin haparoineet viime matseissa. Eilen Kalpan 2 ekaa maaleja olivat kyllä erittäin loistavia laukauksia, mutta 2.maali oli menossa Georgievin olemuksesta hanskaan, vaan ei mennytkään. Ekalle ei voinut mitään 2 miehen ylivoimalla. 3. maalissa taas koko pakka oli auki kuin Jokisen eväät.

Pitkä selitys tuli, mutta aika paljon on asioita joita parantaa, jos meinataan kaataa HIFK. Joskus niidenkin peli lähtee kulkemaan ja musta tuntuu että lauantaina voi näin käydä.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Miksi Ahtola pelaa ylipäätään sentterinä. Lahtinen otettiin TuTosta lainalta, siellä se paukuttanut pisteen per peli. Rohkeasti vaan siihen ykkösen keskelle kokeilemaan. Nämä on ne hetket, kun nuorilla kavereilla on elämänsä tilaisuus päästä näyttämään. Enää puuttuu se lopullinen näytönpaikka. Mitä tässä nyt sitten voi hävitä?
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Miksi Ahtola pelaa ylipäätään sentterinä. Lahtinen otettiin TuTosta lainalta, siellä se paukuttanut pisteen per peli. Rohkeasti vaan siihen ykkösen keskelle kokeilemaan. Nämä on ne hetket, kun nuorilla kavereilla on elämänsä tilaisuus päästä näyttämään. Enää puuttuu se lopullinen näytönpaikka. Mitä tässä nyt sitten voi hävitä?

Ei yhtään mitään. Olen samaa mieltä siitä että Lahtisellakin on enemmän potentiaalia onnistua ykkösen keskellä kuin Ahtolalla joka on nykyisin enemmän puurtava liigajyrä jolta ei mitään erikoista nähdä.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huvittavinta tässä on se, että Timi Lahtinen on puhdas laituri. Ei muuten voittanut eilen seitsemästä aloituksesta yhtään. Atu on pyydellyt ja pyydellyt Antsalta sentteriä, mutta kukaan ei tule. Aivan uskomatonta sontaa, että pukuosasto ei saa sponsoreilta hankittua tarvittavia rahoja. Joku Lahden Pelicans vie meitä tällä osastolla 100-0.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huvittavinta tässä on se, että Timi Lahtinen on puhdas laituri. Ei muuten voittanut eilen seitsemästä aloituksesta yhtään. Atu on pyydellyt ja pyydellyt Antsalta sentteriä, mutta kukaan ei tule. Aivan uskomatonta sontaa, että pukuosasto ei saa sponsoreilta hankittua tarvittavia rahoja. Joku Lahden Pelicans vie meitä tällä osastolla 100-0.
Lahtinen tosiaan on laituri, mutta eikös Vähätalo pelannut junnuna sentterinä. Toivottavasti tuota hyvin toiminutta kakkosta ei hajoteta, vaan sekoitellaan muita ketjuja. Voisiko olla mahdollista, että markkinoilta ei löydy tarpeet täyttävää sentteriä? Mitään möttösiä ei tuonne enää kaivata, vaan kärkitason osaamista.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ihmetyttää kun senttereitä on vempassa kolme ja tuskaillaan asian kanssa, samaan aikaan Lämsä istuu katsomossa.
Lämsä kolmoseen Taavitsaisen ja Lindstetin sentteriksi, lisäksi eilen kolmannessa erässä nähdyn Kallio-Virta-Spina ketjun mieluusti näkisin myös huomenna jäällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös