TPS 2011-2012 Runkosarjan 4. kvartaalin seurantaa

  • 56 109
  • 164

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kas näin, avataanpas lopuille runkosarjan matseille oma seurantaketju, niin päästään tässä tauon aikanakin spekuloimaan.

Tässä jäljellä olevat matsit:

ti 14.2. 18.30 TPS-JYP
pe 17.2. 18.30 Lukko-TPS
ti 21.2. 18.30 TPS-Ässät
to 23.2. 18.30 KalPa-TPS
la 25.2. 17.00 TPS-HPK
ti 28.2. 18.30 Jokerit-TPS
to 1.3. 18.30 TPS-Kärpät
la 3.3. 17.00 Tappara-TPS
ti 6.3. 18.30 TPS-Lukko
pe 9.3. 18.30 Ilves-TPS
ti 13.3. 18.30 TPS-Pelicans
to 15.3. 18.30 Ässät-TPS

Heti fakta pöytään, Tepsin peli kulki ennen joulutaukoa todella lennokkaasti ja muutenkin vikalla viikolla ennen taukoa kaikki kolme vastustajaa kaatuivat hyvällä pelillä. Nyt tilanne on jälleen vähän samankaltainen eli Tepsin pelaaminen ennen taukoa oli varsin lupauksia herättävää ja Ortio sekä Mikus uusista jätkistä ovat ainakin muutaman pelin perusteella vastanneet huutoon. Toivottavasti nyt kuitenkin ensi viikko käynnistyisi siitä mihin jäätiin ennen taukoa ja heti pystyttäisiin antamaan kunnon vastus Valmetille kotikentällä.

Tauon jälkeen ensimmäiset 4 peliä ovat muutenkin hankalia matseja, mutta pinnoja tulisi silti pystyä jotenkin kaapimaan. Kuitenkin, vaikka me ei JYP:in sumppua saataisi murrettua ja käteen jäisi 0 pistettä, niin hyvällä pelillä Lukko pystytään kaatamaan, joka ollaan tälläkin kaudella nähty. Lukko-matsi on myös nimittäin kuuden pisteen ottelu ottaen huomioon sarjataulukon. Ässät on pystynyt pelaamaan lähes koko kauden vakuuttavaa kiekkoa ja nimimiehet ovat tehoilleet illasta toiseen. Näinpä Ässät-matsista en juuri liikoja odota, vaikka Pelicansista taisteltu voitto antoi viitteitä, että kärkipään niputkin voivat kaatua. Kalpalla on ollut selkeä suvantovaihe ja pitää toivoa, että se kestää vielä jonkun aikaa, sillä siihen saumaan olisi hyvä iskeä. KalPa osaa kuitenkin kotikaukalossa pelata parhaimmillaan nopeaa ja pelirytmiltään vauhdikasta peliä, joten helpolla sieltä ei pisteitä saada.

Sarjataulukossa Lukko hönkii kuuden pisteen takana pari peliä vähemmän pelanneena takana, joten säälipleijari-paikasta saadaan vielä tosissaan taistella. Tapparaa (57 pinnaa), SaiPaa (54 pinnaa) ja Kerhoa (53 pinnaa) en myöskään laskisi pois tuosta säälipleijaripaikan metsästyksestä, sillä pelejä on kuitenkin vielä jäljellä ja tauon aikana joukkueiden pelaamisen taso saattaa vielä vaihdella.

Ylöspäin katsottuna olemme Bluesin kanssa tasatilanteessa pelin enemmän pelanneena, joten myös Espoon kanssa taistellaan noista sijoituksista, heitä ei TPS tosin enää runkosarjassa kohtaa. Kärpät 75 pisteellä on 9 pisteen päässä, ei mahdotonta ottaa kiinni, mutta silti aika teoreettista kuitenkin, että TPS nousisi vielä hätyyttelemään tuota suoraa pudotuspelipaikkaa, josta Kärpät, Jokerit ja JYP vielä oikeastaan vääntävät.

Niin tai näin, heti ensi viikolla vaan kova draivi ja taistelu joukkueelle päälle noudattaen samaa pelitapaa, jolla Ipa ja lintulaumakin kaatui, jotta pystytään joka matsissa pisteistä taistelemaan. Nyt ei ole varaa kenellekään antaa siimaa tässä tilanteessa.

Siitä lähdetään, että Playoffs 2012-ketju voidaan vielä tänä keväänä tänne TPS-osioon perustaa!
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hienoa Rastislav että avasit tämän ketjun jotta saamme spekuloida tylsähköllä höntsätauolla!

Ennen joulutaukoa TPS pelasi 10 peliä joista tuli seitsemän kolmen pisteen voittoa. Tahti oli siis huikea! "Onneksi" nyt taukoa edeltävät pelit menivät pidemmällä aikavälillä kehnommin sillä samalla kaavallahan voisimme odottaa 0-5- pelejä HK-Areenalla kiusallisen usein. No, nämä on henkimaailman asioita, peli näyttää kaiken.

Fakta on se että joulun jälkeen TPS pelasi 15 peliä joista tuli vain kuusi voittoa, kaksi rankkareiden jälkeen. Katsoin kaikki pelit (pl. SaiPa-matsi, joka taisi olla koko periodin paskin) eikä TPS esiintynyt yhdessäkään pelissä täysin paskasti vaan päinvastoin mm. HIFK-, Jokerit- ja KalPa-matseissa Tepsi oli pelillisesti selvästi parempi joukkue. Tämä luvannee hyvää kevättä ajatellen nyt kun maalivahtiosasto on hiukan paremmassa kunnossa sekä ennenkaikkea oikea ykkössentteri löytyi.

Kyllä tässä voidaan odottaa jopa jonkinlaista menestystä tältä keväältä!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Pidemmän päälle kvartaalista 3 jäi kaivamaan se että mahdollisuus suoraan Pleijari-paikkaan menivät, noh, nousihan Blueskin hyvin sääleistä vuosi sitten. Neljännen kvartaalin voisi toivoa menevän niin hyvin että kauden loppupuolella hallissa olisi jo kunnolla väkeä ja playoffeissa nähtäisiin vähintään 8000-9000 henkeä Tonnikalapurkissa(vitsi oli omakeksimä, terveisin Aku Ankka).
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Kova on loppuohjelma, ei voi mitään. Vain neljä peliä jälkijoukkoja vastaan ja niistäkin kaksi Lukkoa vastaan, jota pidän vähän Tepsiä parempana ja Kerhokin on petrannut helvetisti. Se on nyt semmoinen homma, että alla on boldattuna pakkovoitot, mutta nuokaan ei välttämättä riitä säälipaikkaan, vaan pitäisi saada myös "mahdottomilta" pisteitä. Yksi hävittiin jo.

JYP
Lukko
Ässät
KalPa
HPK
Jokerit
Kärpät
Tappara
Lukko
Ilves
Pelicans
Ässät

Pelkkä sääleissä pysyminen on työn takana. Jos sääleistä halutaan yhtään mitään muuta kuin kaksi lisäpeliä, niin kymppipaikka ei kelpaa. Vastaan tulee silloin 80% varmuudella joku kolmikosta Jokerit, Kärpät tai JYP ja se olisi sitten siinä. Siksi Lukko-pelit on ääripakkovoittoja.

Toki joku muu joukkue voi vielä romahtaa ja joku riehaantua, mutta sijoitusten osalta tilanne on tämä. Ei oo helppoo.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Toki joku muu joukkue voi vielä romahtaa ja joku riehaantua, mutta sijoitusten osalta tilanne on tämä. Ei oo helppoo.

Edelleen...pääasia ettei karsita. Ajattele, että tuolla porukalla ollaan kuitenkin suht lähellä vaikka joukkue ja valmentaja on mitä on.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli tänään oltua muutaman kuukauden tauon jälkeen pelissä, eikä kehityskäyrän kovin kummoiselta vaikuta alkukauteen verrattuna. Pelissä ei juurikaan viihdyttäviä elementtejä ole, ja mikä tärkeintä joukkue on aika kaukana voittavaa. Ei sentään Unski-tasoa, mutta aika heikkoa kuitenkin. Kovin paljon on seisoskelua, eikä kuviot ole sillä tavalla kohdillaan että joukkue pääsisi kunnollisiin vastahyökkäyksiin tai edes avaamaan peliä kunnolla kun pelaajat eivät kunnolla liikkumalla hae syöttöpaikkoja. Aika runsaasti omissa meinaan tarjottiin sokkona painottomalle puolelle syöttöjä, joita oli lopulta vastaanottamassa vastustaja.

Ortio on ihan OK, muttei mikään Salak eikä Mikuskaan miltään supervahvistukselta vaikuta. Aika pliisu kausi tuli tästäkin...
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Kannattaa mennä joku toinenkin peli katsomaan, sillä tänään nähtiin paskinta Palloseuraa pariin kuukauteen ainakin meikäläisen silmiin. Oman pään harhasyöttöjä ja hasardeja tuli enemmän kuin viiteen viime peliin yhteensä ja maalipaikkoja tulee yleensä vähintään triplasti tämän iltaista enemmän. Ja on pelaajien analysointi yhden koko jengin sysipaskan pelin jälkeen vähän puusilmäistä toimintaa sekin. Mene vaikka ensi viikolla katsomaan Kerho-matsi niin varmasti näet jotain paljon parempaa!
 
Huominen Lukko-matsi, äärimmäisen tärkeä, etten sanoisi. Monesti puhutaan kuuden pisteen peleistä ja tämä kieltämättä sellaiselta tuntuu, kun ottaa vielä suht vaikean loppuohjelman huomioon. Tänään Kerhollekkin täyspotti ja täysillä mukana kamppailussa viimeisistä säälipoffpaikoista. Hyvää tekisi kyllä ottaa huomenna täydet 3 pts. Melkein sanoisin, että pakkokin se on ne 3pts. ottaa, jos haluaa kautta runkkarin jälkeen jatkaa..ei nyt vielä kuitenkaan sanota, että ihan pakko, mutta tiukaksi menee muuten (toki se voi sitä tehdä huomisen voitonkin kanssa).

Paljon pitää kuitenkin edellisestä parantaa, lähes pelin joka osa-alueella.
 

seisoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Johan Virtakin sanoi, että on reenailtu jotain muita (mitälie) juttuja ja on kummasti päässy unohtumaan noi hyökkäykseen lähtemiset. Lisäksi siinä oli sitten vielä jotain maajoukkuekomennuksien aiheuttamia "väsymisiä". Siinä oli kokoonpanossa olevista jätkistä osa pelannu hiukan eri peliä kuin liigaa ja Virta-kiekkoa... äkkiä noi vielä unohtuu kun ei kuitenkaan oo kausitolkulla jauhettu samaa systeemiä läpi.

Tuli muuten mieleen... uskotteko että Virran tahto menisi läpi ja Turussa pienennettäisi kaukaloa ensi kaudeksi? Virtahan on jo ainakin kaksi kertaa sanonut eetteriin, että "Artukaisten lentokenttä" on liian iso tuolle pelitavalle.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Tiukalle menee, jos meinataan mennä edes sääleihin. Sääliksi käy hyviä hankintoja, Virran pelityyli vaan on niin paska ja kaikkien erittäin hyvin tuntema. Helppo tuo on blokata ja kun ratkaisuvoima on surkeaa, niin tässä ollaan.

Turha selitellä tuomaripeleillä, "liian isolla kaukalolla" jne. paskaa, jos pelityyli olisi suoraviivaisempi, oltaisiin jossain ihan toisella sijaluvulla taulukossa.
Tuskin maltan odottaa niitä tappiolukuja, jotka tulevat tästä kaudesta rahallisesti tällä menolla.. Voi elämän kevät että osaa riepoa.

Seuraavaksi Ässät ja Kalpa, veikkaan 0 pistettä näistä.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Eipähän näytä kovinkaan hyvältä, Raumalla tappio ja tällä tahdilla takaa tulee kaikki paitsi Ilves ohi ja ollaan 13. toista kertaa putkeen. Tosin ennen kautta tuo oli se itselle kelpaava sijoitus, mutta kauden aikana on kuitenkin sellainen olo, että jos sinne poffeihin tuosta mentäisiin.

Ensi viikolla onkin sitten Ässät, Kalpa ja Kerho ja noista nyt Kerho täytyy ainakin voittaa ja Ässiltä olisi hyvä saada ainakin piste, Kalpakin on ollut kohtuu sekaisin, mutta ei se palloseurankaan peli mitään laadukasta ole ollut. "Parhaimmillaan" ensi viikolla ollaan ilveksen seurana sarjataulukossa.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Tiukalle menee, jos meinataan mennä edes sääleihin. Sääliksi käy hyviä hankintoja, Virran pelityyli vaan on niin paska ja kaikkien erittäin hyvin tuntema. Helppo tuo on blokata ja kun ratkaisuvoima on surkeaa, niin tässä ollaan.

Turha selitellä tuomaripeleillä, "liian isolla kaukalolla" jne. paskaa, jos pelityyli olisi suoraviivaisempi, oltaisiin jossain ihan toisella sijaluvulla taulukossa.
Tuskin maltan odottaa niitä tappiolukuja, jotka tulevat tästä kaudesta rahallisesti tällä menolla.. Voi elämän kevät että osaa riepoa.

Seuraavaksi Ässät ja Kalpa, veikkaan 0 pistettä näistä.

Aika paljon on sinulla hyvää asiaa. Tuomarit olivat tänään kiistatta aivan perseestä ja jäähyt olivat välillä täysin uskomattomia. Siitä huolimatta huomattavaa on, että TPS ei onnistunut YHTÄÄN todella vaarallista maalipaikkaa rakentamaan, vaan kaksi parasta paikkaa olivat molemmat läpiajoja, joilla ei ole mitään tekemistä joukkueen pelitavan kanssa.

Lukko taas sai monta kertaa rakennettua erittäinkin vaarallisia paikkoja Ortion maalille, joissa heillä oli tilaa ja paikkoja syöttää tai koittaa itse ratkaisua.

Ainut asia, mikä pelasti TPS:n todella rumilta numeroilta oli maaginen Ortio.

Nykyisellä pelitavalla TPS ei vaan jostain syystä onnistu rakentamaan niitä tarvittavan vaarallisia maalipaikkoja. Aiemmin tällä kaudella niitä paikkoja saatiin, mutta niistä sudittiin ohi. Nykyään ei sudita edes ohi, kun ei samoille paikoille päästä...


edit.

Lukkoa vastaan kärsityt tappiot ovat meikäläiselle vielä erityisen kirveleviä, koska yksi Lukkoa kannattava kaverini osaa ottaa näistä kyllä kaiken irti...
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Nykyisellä pelitavalla TPS ei vaan jostain syystä onnistu rakentamaan niitä tarvittavan vaarallisia maalipaikkoja. Aiemmin tällä kaudella niitä paikkoja saatiin, mutta niistä sudittiin ohi. Nykyään ei sudita edes ohi, kun ei samoille paikoille päästä...

Tämä on se, mikä tässä on askarruttanut myös. Sen lisäksi pelien välillä on valtavia heittoja, joskus todella ollaan liigan kuninkaita ja viedään Hifkiä jne. Mutta pääasiassa ei vaan toimi tuo systeemi. Jopa pelin sisällä on isoja vaihteluita. Virran kestokommentti on ollut koko kauden, että 1. tai 2. tai 3.erässä pelattiin hyvin.. Ottelussa on 60 minuuttia ja 20 minuutin pelaaminen hyvin ei riitä mihinkään!

Pelityyli kun ei muutu, niin tässä voi alkaa odotella kauden loppumista ennen säälejä, jos ei ihmeitä tapahdu. Surullista on myös huomata suurimmalla osalla tuosta pakistostakin olevan sopimus ensi kaudeksi... Maalin edessä on aina ja koko ajan liikaa tilaa.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Maalin edessä on aina ja koko ajan liikaa tilaa.

RR55:stä näkyy valitettavasti se nuori ikä ja mies ei enää pysty pelaamaan lähellekkään sillä tasolla, jolla liigamiehen pitää pelata. Vittasmäki pelasi sentään tänään kohtuullisen pelin.

Ristolainen on viime aikoina tehnyt todella huonoja ratkaisuja, sekä ottanut typeriä jäähyjä (tänään tosin tuomarit arpoivat Ristolaiselle yhden koukkausjäähyn. Mistä lähtien on ollut fyysisesti mahdollista koukata kiekontavoittelutilanteessa miestä, joka luistelee sinun perässäsi????)

Toivottavasti Scalzo saadaan mahdollisimman nopeasti remmiin takaisin, että voidaan taas alkaa kilpailuttamaan noita pelipaikkoja.


Jotain radikaalia pitää hyökkäyksen pelaamisen keksiä, koska tässä ollaan muutaman kierroksen päästä jo sääliviivan alapuolella tätä menoa. Ilman maalipaikkoja on vähän pirun vaikea tehdä maaleja..

edit.

Sen verran pitää omia sanomisia korjata nyt, kun alkoi taas muisti pelaamaan, että kyllähän siinä ensimmäisessä erässä niitä paikkoja muutama saatiin ihan rakennettuakin. Ainakin Laine ja Hirvonen kilistelivät tolppiakin näistä paikoista. Syytä siihen, miksi nuo paikat jäivät sinne ensimmäiseen erään on mysteeri. Liekö ollut tänään syynä nuo naurettavat jäähyt, joiden jälkeen varmasti oli ongelmia hakea peliin oikeanlainen vauhti ja rytmi.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Niinpä tietenkin. Tuntuu Tepsille olevan nämä taukojen jälkeiset pelit silkkaa tervanjuontia, sillä samanlaisia käynnistymisvaikeuksia on nyt havaittavissa kuin tammikuun alussakin. Noh, tänään peli ratkesi osittain jäähyilyyn, mutta fakta on myös se, että yhdellä maalilla harvoin pelejä voitetaan, jollei pelaa täydellistä puolustuspeliä.

Mikäköhän Scalzolla on? Mario takaisin puolustukseen, sillä RR55 taitaa olla aika väsynyt ja pakistoon tarvittaisiin nimenomaan rotaatiota. Moni hyökkääjä voisi nyt tasoaan jälleen nostaa, sillä pelin ulkopuolella surffailulla ei maaleja synny ja ei kyllä sitä säälipaikkaakaan ansaita sillä tehottomuudella.

Kuten todettua vastukset eivät ainakaan helpotu, sillä porilaiset ovat joka kerta vittumainen vastus sekä Kalpa sekoilustaan huolimatta osaa pelata varmasti Tepsiä vastaan todella järkevästi, sillä pelityyli on tarkasti tiedossa. Toivottavasti joukkue nyt kasaa itsensä ensi viikolle ja pelaamiseen jostain löytyisi se rentous, koska kohta oikeasti valahdetaan kovakuntoisten Tapparan ja SaiPan taakse. Jos TPS vielä tällä kaudella säälipaikan saavuttaa niin sitä voidaan pitää jo todella kovana temppuna, se on sitten jo oma lukunsa kuka sieltä tulisi vastaan.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Lohduttomalta näyttää tuo sarjataulukko, kun katsotaan vielä tulevaa ohjelmaa.

SM-Liigan sarjataulukko

Muun muassa huomenna SaiPa pelaa Ilvestä vastaan, josta ei tunnu tällä hetkellä olevan vastusta kenellekkään, saatikka sitten tulikuumalle SaiPalle. Ei ole todellakaan kaukaa haettua, että kun huomiset pelit on pelattu ja pelatut pelit SaiPan kanssa tasan, on meidän ja sääliviivan alapuolen välillä kokonaiset kolme pistettä.

Sen jälkeen kun katsoo tulevaa otteluohjelmaa, niin ei ihan hirveästi naurata...

Toivottavasti olen kaikesta tästä väärässä ja naurua riittää seuraavan kymmenen matsin jälkeen reilusti, mutta nyt ei juurikaan edes hymyilytä..
 
Suosikkijoukkue
TPS
Koko joulutauon jälkeinen aika on ollut vähän sellaista että hohhoijaa. Peli on ollut pökerön näköistä, ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. TPS ei pysty eikä osaa, pelaajat ovat mitä ovat, ja meikäläisen piikki menee kiinni tässä ja nyt.

Kattellaan sitten kesän jälkeen, mukavaa takamatkakerhon sekä pettymysten loppukevättä "kaiken se kestää, kaiken se kärsii" -tyylin tosifaneille.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Paskat tässä ruveta mitään sääliviivoja pelkäämään. Ässät on susipaska, tiistaina jätetään tunaroinnit pois ja siitä kolme pistettä. KalPalta on myös pisteitä otettavissa. Loppukaudesta tulee juuri sellainen kun siitä halutaan tehdä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Todella pahalta näyttää nyt. Jos katsotaan taakse ja sinnehän katsotaan, niin

SaiPa
- Viimeiseen 14 peliin jäänyt kahdesti 0 pisteeseen
- Edelliseen putkeen mahtuu myös helvetin kovia päänahkoja, joita vastaan Tepsillä ei ole ollut mitään saumoja
- Kokonaisuutena pitkällä otoksella heittämällä Tepsiä parempi joukkue nyt.

Tappara
- Tepsin takana, mutta koko kausi paljon tasaisempi. Pisin pisteetön putki kauden ekat neljä peliä.
- Kovia päänahkoja silloin tällöin. Tämän vuoden puolella mm. JYP, KalPa, HIFK, Kärpät ja tänään viimeksi Pelicans.

HPK
- Neljän matsin puhdas voittoputki päällä, joukossa Ässät ja Kärpät.

TPS
- Joulun jälkeisissä 17 ottelussa sarjan toiseksi huonoin, neljä voittoa, 0,94 p/o
- Loppuohjelma päävastustajia kovempi

Ainahan sitä voi Tuhkimon mekkoa sovitella, mutta nyt ei todellakaan näytä hyvältä. Puhtaasti tilastojen perusteella nuo kaikki kolme menevät ohi.

Ja kyllä, joukkueessa on paljon potentiaalia Mikuksista, Ortioista ja alisuorittajista lähtien, mutta miksi ne juuri nyt heräisivät yhdessä täyteen lentoon? Kyllä mulle sopii, että heräävät, enkä tarkoituksella manaa mitään tai lietso negaa, mutta ei tässä jaksa uskonnolliseksikaan heittäytyä.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Mikä ihmeen tappiomieliala tänne on levinnyt (joukkueessa varmaan samaa ongelmaa)? Mitäs helvettiä sinne playoffeihin edes kannattaa mennä 2 peliä turpiin ottamaan. Jos perseillään, niin perseillään sitten ja ollaan sijoilla ynnä muut (11.-13.). Jos ei kyetä loppuohjelmasta huolimatta/sen kanssa kaatamaan tarpeeksi edellä olevia, niin sitten tuskin siellä playoffeissakaan pärjättäisiin.

Kyllä tässä voi mitä vaan tilastoja pyöritellä viimeisten pelien ajoilta, TPS:nkin kauden alku oli ihan järkyttävä. Se, että SaiPa/HPK/Tappara pelaa nyt hyvin, ei tarkoita sitä, että viimeiset pelit ne menee siihen tahtiin.

Nyt ollaan pelattu kahteen peliin ihan hyvät ekat erät, sitten paletti on ollut ihan hirveetä paskaa. Paikoille ei olla päästy ja ollaan ollut hukassa, annettu harhasyöttöjä, pakkien koomailua etc.

Virran pitäisi nyt saada se sama juttu, millä alkukausikin käännettiin nousujohteiseksi. Silloin taisteltiin 5vs3 AV:ta vaikka 5minsaa ja sen jälkeen tultiin semmoisella asenteella sinne kaukaloon, että me voitetaan. Tai Salo blokkasi sen 6 kutia vaihtoon ja seuraavat jätkät tuli ja sen esimerkin johtamana pelasivat taas pykälää paremmalla tasolla. Mihin se on jäänyt? Joukkue vaan menee lukkoon jatkuvasti, veskarin huippusuoritukset eivät riitä mihinkään (sikäli mikään ei ole Schwarz/Ortio vaihdosta muuttunut, ongelma ei ole siellä), maalintekoon ei paikoista pystytä, uhrautuvuutta ei löydy kuin Salolta ja sekin on kokoajan lasaretissa, pakit koomaa, joukkue ei pelaa joukkueena.

Mihin on jäänyt taklauspeli? Anttila taklaa. Suorastaan fyysisen pelaamisen esimerkkikö? No ei ole. Mutta se taklaa ja koostaan johtuen ajoittain aika painavastikin. Kultakuuppaa kantava kapteenimmekin on näyttänyt ajoittain aika aneemiselta.

Me pidetään kiekkoa omassa päässä, käännetään harvoin ja ainoat onnistumiset tulee yksilösuorituksista (ja nekin pääosin suoria hyökkäyksiä). Lisäksi näihin kahteen peliin on jo mahtunut sitä, että väkisin haetaan sitä volttilähtöä (alkukausi muistaen; taas), joka lähes poikkeuksetta johtaa hyökkäysalueen kiekonriistoon vastustajalle.

Nyt äijille vapaata ja sitten aloitetaan tämä loppukausi uudestaan. Ihan erilaista asennetta kaipaisi TPS:ltä. Nykyinen tekeminen ei riitä mihinkään.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ja kyllä, joukkueessa on paljon potentiaalia Mikuksista, Ortioista ja alisuorittajista lähtien, mutta miksi ne juuri nyt heräisivät yhdessä täyteen lentoon? Kyllä mulle sopii, että heräävät, enkä tarkoituksella manaa mitään tai lietso negaa, mutta ei tässä jaksa uskonnolliseksikaan heittäytyä.

Tilannehan on nyt juuri siitä hyvä, että tässä ei tarvitse uskoa tai heittäytyä mihinkään. Joukkueen tarvitsee vain pelata mahdollisimman hyvin, ja kannattajien antaa mahdollisimman hyvä tuki joukkueelle. Kunhan nyt ei vaan ruveta luovuttamaan tilanteessa, jossa kaikki on omissa käsissä. Kesällä tulee sitten kuitenkin taukoa kiekosta, halusi sitä tai ei.

Jos ei kyetä loppuohjelmasta huolimatta/sen kanssa kaatamaan tarpeeksi edellä olevia, niin sitten tuskin siellä playoffeissakaan pärjättäisiin.

Juuri näin. Nyt asenteeksi vaikka se, että ellei vastustajat ole jo valmiiksi paskoja, niin niistä tehdään paskoja väkisin.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Mikä ihmeen tappiomieliala tänne on levinnyt (joukkueessa varmaan samaa ongelmaa)?

...

Ihan erilaista asennetta kaipaisi TPS:ltä. Nykyinen tekeminen ei riitä mihinkään.

Mielenkiintoinen viesti. Ensin kritisoit ylläolevia kirjoituksia, mutta päädyt viimeisessä lauseessa täsmälleen samaan lopputulokseen, kuin viestin alussa kritisoimasi palstaveljet. :)
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mikä ihmeen tappiomieliala tänne on levinnyt
Varmaan se, että joukkueessa on nyt kaikki palaset niin hyvin kohdallaan kuin vaan voi tämän kauden sattumusten ja realiteettien mukaan olla, mutta se ei voita. Mikus on erinomainen hankinta, Ortio näyttää onnistuvan paremmin mitä kukaan odotti. Muutkin uudet kaverit ovat ok-sakkia. Anttila pelaa parasta kauttaan, Vahakin pelaa parasta kauttaan taas vaihteeksi, uusia loistavia junnuja on ajettu sisään.. mutta joukkue ei voita.

Paljon pelejä katsoneena tämä ei enää vaikuta edes huonolta tuurilta. Joku iso asia mättää nyt. On se sitten henkinen puoli tai pelisysteemi, niin tätä on kuitenkin jatkunut niin pitkään, että mikä sen nyt muuttaisi? Jos mulla palaisi joku liekki, joka näkisi tai luulisi jollain perusteella edes pikkuriikkisen, että "kyllä ne palaset tästä loksahtaa kohdalleen", niin varmasti tarinoisin toisin, mutta sitä liekkiä ei nyt ole.

Tilastoista sen verran, että voi kun se olisi vain yksi joukkue noista mainitusta kolmesta, joka teoriassa tätä tahtia menee heittämällä ohi, mutta niitä on KOLME. Palloseura voi vähän petrata ja pitää vaikka Kerhon takanaan, ok, mutta vielä pitäisi jättää Saipa ja Tappara taakse. Nekin pitää jättää molemmat, toinen ei riitä. Ja molemmat ovat pelanneet Tepsiä paremmin jo pitkään. Kyllä minä muutoksen otan vastaan avosylin, mutta se ei voi tapahtua viikon päästä, vaan alkaen seuraavasta pelistä ja jatkuen viimeiseen.

Mä olen itse asiassa tähän saakka katsonut vain eteepäin, eli sääleihin ja siitä ylös. Tuhkimotarinaa (sääleistä jatkoon ja vähintään hieno puolivälieräsarja) salaa pedatessa pidin ysipaikkaa miniminä. Se paikka on nyt mennyt. Vaikka TPS pitäisi nyt tämän kymppipaikan, niin tuolta paikalta säälivastustaja on todennäköisesti Kärpät, Jokerit tai ehkä JYP. Tepsihän on pelannut noita vastaan 11 peliä ja saalistanut yhteensä yhden lisäpistevoiton Jokereita vastaan lokakuussa, LOKAKUUSSA.

Edelleen, ei tässä mitään manata ja ainahan sitä parasta toivoo niin kauan kuin on mahiksia edes teoriassa, mutta jos tunteisiin perustuva usko siirretään kylmästi sivuun, niin ei jäljelle jäävät realiteetit paljoa lupaa.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Mielenkiintoinen viesti. Ensin kritisoit ylläolevia kirjoituksia, mutta päädyt viimeisessä lauseessa täsmälleen samaan lopputulokseen, kuin viestin alussa kritisoimasi palstaveljet. :)

Ympäri käydään, yhteen tullaan...

Lähinnä tarkoitus oli kritisoida tuota ohjelman kummastelua. Kun ikään kuin meillä vain olisi niitä "kovia" joukkueita vastassa. Mitäs ne siellä playoffeissa sitten on? Ensimmäinen on kritiikkiä/pientä näpäytystä palstatovereille, jälkimmäinen joukkueen asenteelle. Meinaan vaan, että eikös se vähän tosta lähde: "Mutku SaiPakin pelaa nii hyvin ja me ei saada kiekkoa pussiin" -ajattelumalli lopulta jalostuu tekemiseenkin. Tarpeeksi monella yksilöllä kun käy näin, niin näkyy kentällä. Usko omaan tekemiseen loppuu.

Sitä paitsi, samaa mieltähän tässä muutenkin jo ollaan liikaa. Eikä tämä surkuttelu ole yhtään kivaa. Pelaisivat perkeleet paremmin, niin voisi vähän haukkua jotain kenttätasapainoa tai pelitapanyanssia. Nyt ei niin pitkälle edes ajatuksissaan pääse, kun TPS on nyt varsinaista HMV-kiekkoa pelaava joukkue. Taklaisivat edes. Jälkipelit? Tappelut? Ylikuumenemiset?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tarkennan vielä. Omalla kohdalla sanavalinnoissa painaa se, että vaikka tekisi mieli pitää vaikka pelisysteemiä ääneen ongelmallisena, niin sen kritisointi olisi auttamatta myöhäistä. Nyt on semmoinen olo, että kaikki on nyt tässä, eikä enempää voi tehdä. Palaset ei ole huonot, mutta ne ei vaan näytä riittävän. Tästä on näyttöä koko talvi. Tänään oli jalkeilla paras rosteri moneen aikaan, mutta ei ollut mitään saumaa. Voishan sitä sortua tuomareista nassutukseen. Tepsillä oli kuitenkin omat vastaavat yv-paikkansa ja palikkansa haudata vastustaja 10m syvyyteen paljon ennen kuin vastustaja sai mahdollisuutensa, jonka se käytti.

Ehkä mä rationalisoin liikaa tyhmien ukkojen yksinkertaista peliä, jonka ratkaisut käydään oikeasti tuureissa ja tunnetiloissa, mutta olkoot sitten niin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös