TPS – strategia, arvot & identiteetti?

  • 59 625
  • 255

Defensor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Luvialta Paraisille
Eikös aiemmin kritisoitu uutisoinnin yhteydessä organisaatiorakennetta, vastuita ja valtaa. Osalla nimimerkeistä reaktio on aina negatiivinen: kaikki on perseestä, paitsi vauvat.

Eikö toimenpiteillä kuitenkin yritetä tilannetta parantaa? Tuskin siellä kukaan tahallaan reisille vedä.

Kriittinen asioiden tarkastelu on eri asia, kuin pessimistinen elämäntapa. Vain onko niin, että kun tarpeeksi kauan kun rypee kurjuudessa, ei sieltä halua edes pois. Se kun on tuttu ja turvallinen tunne. Ja vaikkakin katsomovalmennus onkin pro -tasoa, annetaan tekijöille mahdollisuus, koska historia ei ole tae tulevaisuudesta. Uskon, että tietoa löytyy myös sieltä.
Samaa mieltä, kritisoitava on, kun on kritiikin paikka ja niitä paikkoja on tällä kaudella riittänyt koko vuosikymmenen tarpeiksi. Ja kyllä täällä mun mielestä ihan kiitettävästi on muistettu vittuilla erilaisista isoista ja pienistä hölmöilyistä, täysin ansaitusti. Mutta sitä en oikein ymmärrä, että silloin harvoin, kun jotain positiivista seuran ympärillä tapahtuu, alkaa helvetinmoinen virheiden etsintä ja vähättely. Kaikkein raskainta luettavaa ovat nämä “entäs jos” -kehittelyt, joissa kirjoittaja kuvittelee etukäteen kaikki mahdolliset epäonnistumisen skenaariot ja sen perusteella ulvoo “pitäkää tunkkinne” -mantraa päivästä toiseen, viikosta viikkoon. Annetaan nyt ihmisille tilaisuus tehdä ne virheet ennen kuin sytytetään roviot.

Mitä tuohon tiedotteen kapulakieleen tulee, niin samanlaista ja vielä pahempaa lööperiä kaikkien organisaatioiden strategia- ja arvolinjaukset ovat olleet maailman sivu ja tulevat olemaan. Tosin, niinkuin täällä on tehty, voi kysyä miten nämä linjaukset aiotaan toteuttaa käytännössä. Luultavasti siihenkin saadaan vastaus jossain vaiheessa, ellei johtoryhmä hajoa sisäisiin erimielisyyksiin, kuten nyt jo on epäilty.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mitäs jos tuo oli vain tiedote jossa kerrottiin kuka tuli ja mihin tuli.. Edelleen, Uraman sopimus ei ole edes alkanut vielä ja silloin kun Uraman soppari julkistettiin ja muistaakseni vielä sen jälkeenkin on sanottu että tullaan asioiden kanssa tarkemmin esiin kun on sen aika. Tuskin oli vielä sen aika. Ja kun nyt lukee kommentteja, ehkä on parempikin että se aika ei edes tuu, perseelleen se kuitenkin menee.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lukekaa ny ju@#€auta toi Tepsin uutinen aiheesta. Olen työskennellyt toistakymmentä vuotta kansainvälisissä pörssiyhtiöissä, mutta vastaavaan corporate bullshittiin en ole törmännyt vielä missään.

Esimerkiksi ”...luomme edellytykset pitkäjänteiselle ja kokonaisvaltaiselle toiminnalle sekä urheiluseurakulttuurille. Työtä tehdään jatkossa entistä strategisemmin ja tiiviimmin yhdessä...” tai ”Uusi urheilutoimen johtoryhmä on TPS Juniorikiekon näkökulmasta loistava, toivottu ja myös meidän puolelta edistetty ja tuettu ratkaisu...”

About wincapita-tason länkytystä. Ei sovi jääkiekkoeetokseen. Turpa kiinni ja konkretiaa sekä tuloksia tiskiin, kiitos.

Tästä en vois enempää samaa mieltä olla. Isoja nimiä saatu hallintopuolelle, mutta tiedottamisessa edelleen aika paljon parannettavaa. Kun tota oikein ajatuksella lukee, niin eihän siitä oikein mitään saa irti.

Täällä on Erkka W:ia ylistetty hyvänä rekrynä Palloseuran muutenkin hyvin hyvin sekavaan johto-organisaatioon, mutta kuitenkin Erkka tais Jatkiksen aina luotettavan keskustelupalstan tietojen mukaan olla se suurin syy, miks Kalle K:a roikotettiin aivan liian pitkään vastuuvalmentajana. Koskas Erkka Palloseuran neuvonantajaks tulikaan? Aika moni järjellä ajatteleva olis kenkiny jo alun perin surkeaks valmentajaks osoittautuneen Kaskisen vittuun viimeistään jo vuos sitten keväällä, mutta herralle annettiin vielä mahis, mitä Kiva-Kalle ei kyennyt käyttämään. Erkalla on ilmeisen kova luotto Liiton miehiin.

Organisaatio alkaa olemaan hyvin sekava, eikä ole mitään käryä, kuka on vastuussa mistäkin. Pääasia ilmeisesti on, että saadaan lisää kaikenlaisia työryhmiä ja organisaatioita, että näytetään tehokkailta. Tulee mieleen valtion hommat, jossa perustetaan työryhmiä työryhmien päälle ja mitään ei kuitenkaan tapahdu. Palloseuran yksi suuri ongelma on tainnu olla raskas koneisto, jossa pukuhemmoja ja muuten tärkeiksi itseään kokevia hemmoja riittää, mutta itse tuote on täysin kuralla. Kustannuksetkin ovat sen mukaiset, mutta onneks meillä on rahaa. Heikompaa vois hirvittää, mutta onneks meillä ei oo hätää.

Palloseura on omalla tekemisellään saattanut seuran siihen tilaan, että vähänkin kriittisemmillä kannattajilla on perusteltu epäluulo näihin uusiin ulostuloihin. Aika monta vuotta ollaan kuunneltu ja katseltu suoranaista paskaa ja katteettomia lupauksia, joten mitta alkaa monella varmaan oleen aika täynnä. Hienoa, jos uusi "nyrkki" saa tilanteen nousuun, mutta sen verran kyyninen olen, että en usko ennen ku nään. Montakohan välivuotta tässä vielä vedetään, ennen ku tän uuden erikoisryhmän vaikutukset alkaa näkymään kentällä?
 
Viimeksi muokattu:

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tepsin kohdella tilanne on se, että suurennuslasin kanssa tutkitaan kaikki ja koitetaan väkisin etsiä negatiiviset asiat, jos niitä ei löydy leikataan sisältöä niin, että niitä muodostuu. Tepsin pitäisi tällä hetkellä enemmän happotestata ulostuloja, turha antaa edes pieniä syöttöjä lapaan niille, jotka haluavat purnata.

Viestinnässä tarvitaan enemmän kongretiiaa, vaikka ne olisi huomattavasti pienempiä asioita kuin suuret juhlapuheet, niin ne ovat realistisempia. Tarvitaan urheilussa mitataan suorituksia ja mitattavia suorituksia tarvitaan johdossakin. Lisäksi pitää kertoa jo onnistuneista asioista. Puolet ihmisistä ovat keskimääräistä tyhmenpiä, joten ulostulot kannattaa suunnitella niin, että 80 prosenttia ymmärtää ne.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Täytyy myös muistaa, että moni kokoonpano näyttää paperilla hyvältä, niin kenttä- kuin johtokokoonpanoissa. Mutta pystyvätkö nämä pelaamaan yhteen ja tekemään kokonaisuudesta enemmän kuin osiensa summan?

Kolmikko omaa kokemusta ja menestystä ei siinä mitään, mutta varoisin liikaa mehustelua etukäteen. Näin hiukan kenttää tuntevana en sanoisi, että tässä urheilujohtoryhmässä (vai mikä se onkaan kun esim. Tepsin tiedotteen otsikko puhuu pelkästä "johtoryhmästä"?) on varsinaisesti mitkään kolme muskettisoturia, vaan kolme aika vahvaa persoonaa, jotka eivät ole vähiten tunnettuja kyvyistään politisointiin.

Lisäksi on varmaa, etteivät ko persoonat olisi lähteneet mukaan, jollei jonkinasteisia takeita rahoituksesta kilpailukykyiseen kilpajoukkueeseen olisi annettu omistajien taholta. Tälläkin asialla kannattajat voivat mehustella lyhyellä tähtäimellä, mutta pitkässä juoksussa riskit todelliseen katastrofiin vain kasvavat eikä näyttöjä "isännättömän rahan" tehokkaasta käytöstä muutenkaan ole.

Ja mitä tulee kritiikkiin, niin tulee mun taholta ainakin täydestä rakkaudesta ja välittämisestä. Tää homma ei vaan ole nykyisellään terveellä pohjalla ja raskailla corporate-rakenteilla ja @Pressiboxi n ansiokkaasti nimeämillä "kattojärjestömalleilla" näitä tuskin korjataan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Ja mitä tulee kritiikkiin, niin tulee mun taholta ainakin täydestä rakkaudesta ja välittämisestä. Tää homma ei vaan ole nykyisellään terveellä pohjalla ja raskailla corporate-rakenteilla ja @Pressiboxi n ansiokkaasti nimeämillä "kattojärjestömalleilla" näitä tuskin korjataan.
Pitää muistaa, että urheilussa ja miksei muuallakin haetaan aina hienoja titteleitä. Markkinoinitjohtaja urheiluseurassa on sama kuin markkinointiassistentti yhdistettynä nakkikoneeseen jossain isommassa yrityksessä. Tämä on toki ongelma myös oikeasti. Seuroihin pitäisi palkata nakkikoneita, jotta osaavalla henkilöstöllä olisi enemmän aikaa oikeasti oman alan duuniin. Se mikä kuulostaa hallintohimmeliltä voi usein olla duunariryväs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös