TPS – Pre-Season 2014

  • 78 025
  • 175

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Mahtaakohan kellään olla tietoa, että pystyykö tuon kepit.tv:n lähetyksen katsomaan ottelun päättymisen jälkeen jälkilähetyksenä?
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Kaksi erää kautta pelattu ja heitän ilmoille muutaman havainnon kun peliä katson:


-Lassila ottaa varmoja koppeja ja pelaa hyvällä itseluottamuksella. Ainakin ruudun välityksen perusteella ohjaa hyvin pakkeja esim. AV:lla

-pakeista en oikeen osaa sanoa mitään vielä, kun peli pyörii suht paljon Sportin päädyssä.
Yksi tilanne, missä meinasi käydä huonosti (en muista oliko erikoistilanne) oli kun M. Pulli ja Nakladal olivat jättäneet kaksi vastustajan pelaajaa yksin Lassilan eteen, mutta Lassila sai kiekon kaavittua itselleen

-Lasch ja Koskiranta, vau ! Löytää toisensa kuin ruoka suuhun. Tukonen myös pelaa hyvin ja ainakin yksi hieno maalille ajo ja taisteluatahtoa riittää

-ykkönen pelaa myös mukavasti

-kolmonen on kyllä täysin pimennossa. Sointu jatkaa mihin viimekaudella jäi. Virtalalla oli ekassa erässä "tuhannentaalanpaikka" mutta ei saanut sisään.

-ja voi että mä tykkään tästä Karvisesta !! Sekoittaa mukavasti vastustajan pakkaa ja on varmasti ekana hääräämässä vastustajan maalin edessä ! Eli röyhkeyttä löytyy.

Ja tiedän. Eka peli, mutta kunhan kokosin ajatuksia näin erätauolla. Tästä on kyllä hyvä mennä eteenpäin !
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maukas tulos tänään. Esitys ihan perus avausmatsin esitys, eli huolimaton ja melko mitäänsanomaton. Välillä joitain väläyksiä hyvästä syöttötyöskentelystä oli erotettavissa. Lasch, Tukonen, Koskiranta (jes!), Karvinen, Pikkarainen, Lehtonen ja Nakladal omaan silmään vakuuttavimmat. Ja tietysti Lassila ottelun ehkä toisiksi paras pelaaja Tukosen jälkeen. Ylivoima oli muuten ok, mutta tehoja olisi saanut tulla enemmän, tontteja oli.

Ihan ok-tason alkusetti. Perjantaina jatkuu.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No olihan Sport aivan totaalisen surkea. Ylivoima täysin luokatonta kuten 5-5 pelaaminen. Sportin paras tänään veskari jokaan sekään ei niin hyvä. Myös aloituksissa sportilla sujui ihan ok. 3-0 voitto pelkällä luistelulla. Hyvä näin mutta täysin mitäänsanomaton matsi kuten pitsikin.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
TPS voitti vierasottelun. Toivottavasti ei ollut vuoden -14 viimeinen (silmäniskuhymiö)...
 

Mr_Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport & Jokerit
No olihan Sport aivan totaalisen surkea.
Ei vissiin nähty samaa peliä tai sitten siellä oli kaksi huonoa joukkuetta?
Mielestäni ihan kelpo esitys Sportilta, yv oli heikkoa, mutta hetkensä Sportillakin oli, pari tolppaa jne. Myönnetään et TPS terävempi maalipaikoissa ja siten ansaittu voitto.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Jaa, jos sitä pistäisi hiukan pelaajakohtaisesti muutaman sanan vaikka ensimmäisen pelin jälkeen se ei ehkä reilua ole.

MAALIVAHDIT

#31 Järvinen: Pelasi kolmannen erän ja rankkarit ihan perusvarmalla tasolla. Muistuttaa tyyliltään aika paljon Lassilaa. Ei oikein testattu

#35 Lassila: Kaksi erää eleetöntä työskentelyä maalilla. Ei myöskään joutunut testiin. Luotan kuitenkin enemmän kuin Norreen.

PUOLUSTAJAT

#15 Vidgren: Aika mitäänsanomaton suoritus. Toki peruspakille sekin on ihan hyvä. Sanoisin, että on Karhua edellä. Omaa tarvittavat eväät liigatasolle.

#16 Seigo: Samaa peliä kuin viime vuonnakin. On perusvarma kortti lähes joka tilanteessa.

#20 Friman: Pelasi käytännössä samaa peliä kuin aiemminkin liigassa. Jos kausi alkaisi huomenna, niin Friman olisi se 6. pakki.

#34 Lehtonen: Itselleni positiivinen yllätys. Pelasi ihan varmaa peliä kiekollisena eikä myöskään ollut kiekottomana ihan hukassa. Ensimmäisenä tyrkylle Petun paikkaajaksi.

#48 Karhu: Jatkaa samanlaista pelaamista kuin aiemminkin. Vauhti ei oikein riitä ja siitä syystä istui myös boksissa. Ei pitäisi olla asiaa pelaavaan kokoonpanoon kuin järjettömässä loukkaantumissumassa

#54 Pulli: Pääsi Nakladalin vierellä pelaamaan omilla vahvuuksilla. Muutaman kerran vähän hukassa. Tämä toki saattoi johtua siitä, että ei ole pelannut pahemmin ulkomaalaisen pakkiparin kanssa. Ehkä kuitenkin mestiksessä isoon rooliin vielä kaudeksi?

#67 Gysbers: Vähän laiskaa tekemistä. Ei oikein halunnut mennä laitavääntöihin. Käytti pari kertaa ulottuvuuttaan hyväksi kiekonriistossa. Vaikuttaa aika peruspuolustajalta.

#87 Nakladal: Tämän pelin perusteella tämän herran voi huoletta sijoittaa siihen Seikolan viereen. Melko jämäkkä pakki jolta ensimmäinen syöttö lähtee varmasti.

HYÖKKÄÄJÄT

#10 Karvinen: Ylitti kaikki odotukset. Agitoi tehokkaasti, meni maalille ja pyrki myös fyysiseen peliin. Näillä otteilla, kun jatkaa niin saa varmasti sopimuksen.

#17 Tadas: Liike oli aivan käsittämättömän kankeaa. Kiekollisena omaa potentiaalia olla ihan liigatason pelaaja. Rankkarissa ihan kiva yritys joka livahti onnekkaasti maaliin.

#19 Lasch: Tarvitseeko edes kirjoittaa mitään? Aivan loistavaa peliä. Ensimmäinnen erä vähän hakemista, mutta sen jälkeen silkkaa seksiä.

#27 Virtala: Ei varmaan edes tarvitse erikseen herran otteista mainita. Sitä perusvarmaa pelaamista molempiin suuntiin ja puolityhjästä maalista parikin kertaa epäonnistuminen.

#29 Sointu: Edelleen aivan paska. Ei saanut mitään aikaan.

#32 Tukonen: Loistava debyytti myös Laurille. Laschin kanssa homma sujui varsin mainiosti. Aina kontaktitilanteessa sai pelätä, että meneekö mies rikki.

#55 Lämsä: Melko vaatimatonta peliä. Fyysisesti ei vielä liigapelaaja. Omaa kuitenkin paljon potentiaalia.

#56 Kulmala: Muistuttaa aika paljon Virtalaa. Tekee töitä molempiin suuntiin. Ei kuitenkaan asiaa kolmosta ylemmäs.

#60 Koskiranta. Osoitti pieniä heräämisen merkkejä. Edelleen tuhlaili pari paikkaa. Häviää myös aloituksia karmealla prosentilla.

#63 Lucenius: Pelasi kuten taiteilija pelaa. Ajoittain vähän ylimielisen oloinen. Muutama näppärä kiekonriisto. Yhteispeli Smolenakin kanssa ei ainakaan vielä ollut mitenkään näyttävää.

#70 Smolenak: Aika hukassa koko pelin. Sai yhden paikan josta ei kuitenkaan maalia tehnyt. Rankkarista tolppaan. Paljon pitää parantaa.

#84 Pikkarainen: Aivan huikea. Ensimmäisessä erässä laittoi komean taklauksen avojäällä ja oli hämmentämässä jatkuvasti. Teki myös maalin.

Toivottavasti en unohtanut ketään. Saa vapaasti olla eri mieltä.

Kaikenkaikkiaan pakko todeta, että vastustaja oli sen verran heikko, että ei ihan vielä voi ruveta juhlimaan. Hyvillä mielin kuitenkin kohti Jokerit-matsia. Pelissä itsessään ei mitään suuria muutoksia näkynyt. Omissa ei kuitenkaan ollut samanlaista paniikkia kuin viime kaudella. YV:llä nähtiin mielenkiintoinen neljän oikealta ampuvan pelaajan yhdistelmä joka tuon viimeisen maalinkin toi. Joukkueessa on kyllä paljon potentiaalia tämän illan perusteella ja lopputulos voi olla ihan mitä vain.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ensimmäistä erää voitaisiin sanoa hajuttomimmaksi ja tylsimmäksi, josta selvästi näki, että joukkueet pelaavat ensimmäistä harjoituspeliään. Tietyllä tapaa joukkueiden erot pystyi kuitenkin näkemään, sillä TPS pystyi pitämään kiekkoa enemmän sekä syöttämään pidempiä syöttöketjuja, halliten jonkin verran 1. erän tapahtumia. Erän paras maalipaikka tuli Marko Virtalalle, joka sai Miko Malkamäeltä lahjana kiekon b-pisteiden väliin. Virtala laukoi kerran ja toisenkin, mutta Toivonen kesti maalilla. Virtalan viimeistely olisi pitänyt kyllä tuossa paikkaa ollut paljon terävämpää. Virtalalla oli muutenkin ehkäpä eniten maalipaikkoja koko pelissä - toisessa erässä hän tuhlasi Soinnun rakentaman paikan, jossa Soinnun maltti ja sitä seurannut hyvä poikittaissyöttö tuli hyvään paikkaan Virtalalle, mutta Toivonen sai kättä tarpeeksi eteen.

Ensimmäisen erän ehdottomasti värikkäin ja näkyvin pelaaja oli Ilkka Pikkarainen, joka heti toisessa vaihdossaan ajeli jonkun Sport-pelaajan ihan pystyyn ja tämän jälkeen hämmensi muutenkin useamman kerran. Toisessa erässä Pikkaraisen hyvä työ palkittiinkin maalin muodossa, kun hän löi lapaansa suoraan tulleen paluukiekon helposti tyhjiin Toivosen ohi, syöttöpiste siihen maaliin Luceniukselle. Oikeastaan tuon maalin jälkeen Pikkarainen sitten vähän jäi taka-alalle, mutta vahva peli kuitenkin häneltä. Mikäli jatkaa liigassa samalla meiningillä, niin helvetin kivaa tulee vastustajalla varmasti olemaan Pikkaraisen tullessa jäälle.

Toinen erä oli noin muutenkin selkeästi TPS:n hallintaa ja tilanne olisi hyvin voinut olla kahden erän jälkeen luokkaa 0-4,5. Virtalan paikan ohella erityisesti Lasch oli erittäin vaarallinen, nopea ja kaikkialla hommissa. Karvasi kiekkoja omille, purki erän pahimman Sport-paineen pitkän vaihdon päätteeksi ja veti sitten vielä tolppaan Koskirannan hienosta syötöstä. Työ palkittiin sitten kolmoserässä, kun yhteispeli Tukosen kanssa tuotti hedelmää kahdesti. Ensin Sportin ehkäpä parhaimman painostusjakson päätteeksi Tukonen lähti laitaa pitkin vastahyökkäykseen Laschin kanssa, jättö taakse tulevalle Laschille ja Lascher hyödynsi hienolla tavalla 1vs1-tilanteessa Sport-pakin tuomaa omaa maskia ja tarkka ranne etukulmasta sisään. Lasch haki myöhemminkin samasta paikkaa reikää, mutta enempää maaleja mies itse ei iskenyt. 3-0 -maali oli pelin hienoin, kun Lasch sai kiekon maalin taa ja järjesti nopeilla käsillä, jaloillaan ja päällään Tukoselle takatolpalta varman maalin kahden Sport-pelaajan välistä.

TPS:n pirtein osa-alue oli siis tuo kakkosketju Tukonen - Koskiranta - Lasch, joka oli pirteämpi kuin esimerkiksi ekan maalin tehnyt ykkösketju. Smolenak oli ehkä eniten pimennossa noista kärkiketjujen äijistä. YV:llä vaihtelevaa pelaamista, ensimmäisellä yv:llä sähläili hiukan, mutta paransi peliään loppuun. Muistuu mieleen myös se TPS:n heittämä pitkä kiekko, jossa pitkän vaihdon jälkeen ykkösvitja joutui aloittamaan puolustusalueelta. Smolenak meni aloitukseen ja aivan päivänselvästi pelasi lisää lepoaikaa perseilemällä aloituksessa kunnolla. :mrgreen: Smolella oli toki myös ihan hyvä maalipaikka kolmannessa erässä, kun Lucenius antoi hienon passin keskelle, josta Smole veti kyllä heti, mutta Toivonen torjui.

Kolmosketju Sointu - Kumeliauskas - Virtala pääsi myös aika hyvin maalipaikoille, erityisesti edellämainittu Virtala. Sointu oli mielestäni myös ihan hyvä (toisin kuin monen muun mielestä), ei tyhmiä syöttöjä tai kiekonmenetyksiä ja Kume uurasti mukavasti molempiin suuntiin ja otti aloituksia hyvällä prosentilla. Kumeliauskasille kruununa erittäin komea kimhirschovits-tyylinen rankkari, joka oli ainoa onnistunut rankku tämänkertaisessa RL-kisassa.

Nelosketju Karvinen - Lämsä - Kulmala oli alussa loppua pirteämpi. Kulmala pelasi hyvän pelin, kiekkovarmuus selkeästi parasta tuossa ketjussa ja mm. parissa kohtaa pyöri kulmassa mukavasti nimensä veroisesti ja pääsi hyvälle vetopaikallekin liikkeellään. Karvinen rynni aika lailla suoraviivaisena tilanteisiin, alussa hämmensi jonkin verran, mutta otti toisaalta myös tyhmän jäähyn. Kiekollisena vaikutti varsin rajalliselta, jonka perusteella en hirveästi hyppisi Karvisen suhteen riemusta. No, vielä on kaverilla aikaa näyttää ja muistetaan tässä nyt kuitenkin, mihin rooliin miestä ollaan kaavailtu. Lämsä pelasi tilanteeseen nähden mielestäni myös varsin hyvin, ei suurempia virheitä ja pelasi ihan tasapainoisesti sentterinä.

Puolustuksesta pitää ehdottomasti nostaa esille Jakub Nakladal, joka oli jäätävän varma omassa päässä. Pelasi Pullin parina ja puolustuksessa ei ollut mitään hätää Nakladalin ollessa jäällä. Pulli oli itsevarma ja hyvä kiekollisena, myös mailapuolustus ja katkot onnistuivat ihan mukavasti, eikä hänellä ollut kiire mihinkään. Toisaalta kaksinkamppailuissa poika on vielä rajallinen ja jäi niissä aika usein kakkoseksi, yksi paha kiekonmenetys myös, josta ei kuitenkaan mitään vaarallista seurannut. Yhdessä kaksinkamppailussa mies meni omassa päässä nurin, jonka seurauksena Fleury pääsi nousemaan maalille, mutta Nakladal pelasi sen tilanteen helvetin hienosti, kuten myös 1vs1-tilanteen Tessieriä vastaan ekassa erässä.

Toiseksi suurin peukku Nakladalin jälkeen nousee Seigolle. Tässä n. 5 kk:n lätkätauon jälkeen ei edes muistanut, että kuinka helvetin hyvä ja tasapainoinen pakki Seigo on. Ihailtavan varma kiekollisena, ei mikään kiire missään vaiheessa ja syötöt ovat jäätävän varmoja. Pakkipari Friman pelasi myös tasapainoisen hyvin, näistä nuoremmista pakeista selvästi kypsin ja blokkasi pari läheltä tullutta vetoa hyvin niin ikään.

Pakkipari Gysbers - Lehtonen oli varsin tasapainoinen ilmestys myöskin. Gysbers oli oikeastaan aika näkymätön, mutta erittäin perusvarma, eikä hätää ollut omissa ja kiekollisena piti viivalla kiekkoa hyvin. Lehtosella oli ekassa erässä vaikeuksia kaksinkamppailuissa esimerkiksi Rekosen hyvässä nousussa, jonka Lassila sitten hoiti eleettömän varmasti.

Karhu - Vidgren -pari oli sitten se selkeästi heikoin anti TPS:n pelissä tänään. Karhu sähläsi aika paljon, eikä syötöt napsahdelleet mitenkään mairittelevasti omille. Vidgren pelasi ajoittain ihan kohtuullisesti, mutta esimerkiksi kolmannessa erässä jäähyyn johtanut tilanne oli häneltä heikkoa puolustamista. Haluaisin nähdä Vidgrenin jonkun kovemman pakin parina, vaikka tämä on toisaalta hyvä paikka testata, että miten pärjää juniorin parina. Tästä pelistä ei tarvitse hattua nostaa, mutta kuten Karvisenkin kohdalla sanoin, aikaa on antaa parempia näyttöjä.

Lassila ja Järvinen hoitivat hommansa täydellisesti, eipä siihen voi muuta sanoa, kun 0 päästettyä maalia näkyy tilastoissa sekä pelin, että rankkareiden osalta. Lassila oli eleettömän varma ja rauhallinen ja mailapeli oli erinomaista.

Loppuun vielä top3-TPS-pelaajat:

*** Lasch
** Nakladal
* Pikkarainen

Vaikeahan noita oli valita, kun mm. Tukonen, Seigo ja veskarit olivat myös niin hyviä.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Kaiken kaikkiaan helkkarin nättiä, että saatiin taas kiekkokausi näin avatuksi. Mitään punakonekiekkoa ei tietenkään vielä nähty, eikä sitä sopinut odottaakaan, mutta esimerkiksi Nakladalin, Pikkaraisen, Laschin, Tukosen ja maalivahtien esiintymiset näistä hankinnoista jättivät erittäin positiivisen kuvan. Sellainen hajahuomio tuli myös tehtyä, että Tukonen oli periaatteessa kapteenin roolissa puhuessa tuomareille ennen rankkareita. Saa nyt nähdä, että millaiseksi tuo TPS-kapteenisto muodostuu, mutta meikäläiselle jäi tosiaan tästä sellainen kuva, että ainakin Tukonen on osa kapteenistoa tulevalla kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Toivottavasti en unohtanut ketään.
2+8+12=??
Saa vapaasti olla eri mieltä.
Melkein tekisi mieleni sanoa, että ei mitään lisättävää, ei mitään poisjätettävää. Ollaan katsottu samaa peliä!

Ainoastaan yhden asian haluaisin sanoa paremmin. Huomiosi ja pelaaja-arviosi olivat aivan oikein, mutta... siinä vaiheessa kun (JOS) Smolenakin ja Luceniuksen yhteispeli alkaa toimia, meillä on käsissämme kaksi joukkotuhoasetta.

Smolenak - Lucenius - Pikkarainen
Tukonen - Koskiranta - Lasch

Kumeliauskasin ympärille voidaan kyllä huoletta rakentaa se kolmonen, mutta toistaiseksi ainakin laitahyökkääjät (Virtala, Sointu) eivät ole siihen oikeita palikoita. Periaatteessa hyvä ketju, mutta käytännössä ei! Jotain siitä kuitenkin puuttuu - onko vika Kummelissa vai laitahyökkääjissä (tai toisessa?). Ryminää tuohon kaivattaisiin lisää, jota kyllä olisi tarjolla nelosessa.

WE WANT OTTO - Karvisen peliä katsellessa ei tullut kyllä enää yhtään ikävä Famua. Garfield esitti kyllä sellaisia otteita, joita nelosketjun laiturilta odotetaankin. Ottaen vielä huomioon sen, että kokoonpano tuollaiselle pelille ei tosiaan ole mikään paras mahdollinen. Kulmala - Lämsä - Karvinen

Huomasiko joku muuten katsoa yhtään alivoimapareja? Mä tajusin vasta liian myöhään ruveta seuraamaan sitä. Yleensä Koskiranta aloitti, mutta toisesta hyökkääjästä ei ole tietoa. Kakkosparina sitten häärivät usein Virtala ja Sointu. Jäikö jollain paremmin muistiin?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Huomasiko joku muuten katsoa yhtään alivoimapareja? Mä tajusin vasta liian myöhään ruveta seuraamaan sitä. Yleensä Koskiranta aloitti, mutta toisesta hyökkääjästä ei ole tietoa. Kakkosparina sitten häärivät usein Virtala ja Sointu. Jäikö jollain paremmin muistiin?

Kulmala ainakin pelasi, muistaakseni Karvisen parina.
 

Ferneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens, Colorado Avalance
Ihan hyvää peliä Vaasassa tepsiltä, jos vaikka verrataan viime kauden alkuun ja pitsiturnauksen peleihin, jotka tosin olivat aivan hirveitä. Tepsi pystyi pitämään kiekkoa hyvin hyökkäysalueella ja kiekko liikkui yllättävänkin hyvin. Tepsi oli pelissä mielestäni selkeästi edellä Sportia pelillisesti.

Jalasvaaralta hyvä kauden avauksen pelaajatiivistelmä. Paljon samaa mieltä, mutta muutamista hieman erilainen kuva jäi:
- Lehtonen pakeista pelasi hyvin, jää Frimanista jälkeen, joka tosin oli ainakin minulle positiivinen yllätys. Friman ja Lehtonen selkeästi edellä Karhua ja Vidgreniä. Pulli ei alkuunkaan valmis liigapeleihin. Lehtonen ehdottomasti suuri positiivinen yllätys.
- Gyspers oli mielestäni hyvä; kukaan kentällä ei ihan sata lasissa painanut tänään ja Gyspersillä meni muutama vaihto aika vihkoon. Kuitenkin mielestäni erittäin hyvä hankinta. Rauhallinen ja kiekkovarma pakki, joka pystyy avaamaan peliä nopeasti. Sama koskee oikeastaan Nakladalia. Nakladalin peliin vaikutti varmasti se, että pelasi paljon Pullin kanssa, joka oli ajoittain ihan pihalla.
- Kärkiketjuista ykkönen ja kakkonen ihan ok peliä, mutta Smolenak todella laiska ja Lasch todellakin huikea pelaaja. Pikkarainen oli ekan pelin perusteella sellainen pelaaja, joka tepsistä on puuttunut monta vuotta. Ajaa maalille todella kovaa ja härskisti. Rantanen ei tänään pelannut, mutta jos meinaa ajaa kahdessa ekassa kentässä Pikkaraisen edelle, niin pitää olla todella hyvä.
- Karvinen aivan käsittämättömän huikea jätkä. Oikein odotti, että tulee kentälle. Joka vaihdossa hyvää duunia eikä ota kyllä yhtään taka-askelia. Tästä jätkästä tulee kotipelien suosikki!! Kun vielä saisi ketjuun toisen samantyyppisen pelaajan, joka repii ja raastaa sata lasissa, niin keskelle voisi huoletta laittaa Virtalan. Ehdottomasti sopimus tälle jätkälle - voisin jopa suositella kahden vuodenkin sopparia.
- Kume on mennyt mielestäni eteenpäin viime kaudesta. Nyt uskalsi pelata aktiivisesti ja haki hyvin paikkoja. Kumen luistelutyyli on jotenkin kummallinen. Luistelu on sekoitus Marko Anttilaa ja Ilari Filppulaa. Tänään näytti kuitenkin, että viime vuodesta olisi tullut vauhtia lisää. Kankeaksi Kumea en kyllä kuvailisi. Kaksinkamppailuissa myös mennyt eteenpäin viime kaudesta. Tämä kausi alkaa näyttämään, mihin suuntaan Kume on menossa, mutta jotenkin sellainen kutina on, että Kumelle tulee hyvä kausi.
- Hyökkäysalueen suurentaminen muuttaa peliä aika paljon varsinkin ylivoimalla. Tilaa on ja tilanteita paljon helpompi luoda. Pakeille iso haaste. Pakki, jolla on huono liike, ei tule pärjäämään tällä kaudella.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mahtaakohan kellään olla tietoa, että pystyykö tuon kepit.tv:n lähetyksen katsomaan ottelun päättymisen jälkeen jälkilähetyksenä?
Nyt on tietoa: kyllä pystyy!
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Nyt on tietoa: kyllä pystyy!


Kiitokset tästä tiedosta, vaikka itsekin sen jo pääsin toteamaan :)

Pitänee ottaa ihan mielenkiinnosta matsi katseluun, kun aikaa löytyy!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Huomasiko joku muuten katsoa yhtään alivoimapareja? Mä tajusin vasta liian myöhään ruveta seuraamaan sitä. Yleensä Koskiranta aloitti, mutta toisesta hyökkääjästä ei ole tietoa. Kakkosparina sitten häärivät usein Virtala ja Sointu. Jäikö jollain paremmin muistiin?
Kulmala ainakin pelasi, muistaakseni Karvisen parina.
Katsoin alunperin livenä menettämäni ensimmäisen erän jälkilähetyksenä.

Ensimmäisessä erässähän TPS sai vain yhden rangaistuksen (Otto Karvinen).
Tämän kaksiminuuttisen aikana kentällä pyörähtivät...

Sointu - Virtala - Nakladal - Pulli
Koskiranta - Tukonen - Friman - Seigo
Kulmala - Kumeliauskas - Karhu - Vidgren

Livenä näkemässäni pätkässä huomasin ainakin Koskirannan poistuvan kentältä, jonka jälkeen kentälle tulivat Sointu ja Virtala. En tosin yhtään muista ketä silloin istui jäähyllä. Hieman kuitenkin ihmetyttää myös Pikkaraisen pelaamattomuus alivoimilla.

Sikäli kyllä vaikuttaisi ihan hyvältä, että hyökkäyksen täsmäaseita (Lasch, Lucenius, Smolenak) ei rasiteta alivoimilla. Eniten tässä ehkä ihmetyttää Pullin pelaaminen Nakladalin av-parina. Olisiko Simon Gysbers kuitenkin parempi tai varmempi tai ainakin kokeneempi vaihtoehto tuohon ruutuun? Myös Seigon AV-aika jäi hyvin vähäiseksi, sillä Nakladal huitoi kentällä reilun minuutin (Pulli vaihtui Frimaniin). Kabinetti-Sport nyt ei tietenkään mikään mittari ole, mutta ainakin mulle jäi vaikutelma, että Nakladal voisi pelata vaikka koko kaksi minuuttia hyvällä tasolla.

Näin ollen ehkä kuitenkin ykkös-AV-pakeiksi Nakladal-Gysbers, kakkoseen Friman-Seigo - jolloin kolmansina AV-pakkeina voisi käyttää vaikkapa Nakladal (uudelleen) - Vidgren. Tällöin ei myöskään hyökkääviä kärkipakkeja (Nummelin, Seikola) tarvitsisi kuluttaa alivoimilla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- Lehtonen pakeista pelasi hyvin, jää Frimanista jälkeen, joka tosin oli ainakin minulle positiivinen yllätys.
- - -
Lehtonen ehdottomasti suuri positiivinen yllätys.
Mä en muista sanoinko mä tätä jo aiemmin tällä viikolla jossain ketjussa, joten sanon sen nyt uudelleen (vaikka talteenottajille).

Niklas Friman tulee olemaan positiivisin yllättäjä TPS:ssa kaudella 2014-15!
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mua Friman ei ainakaan pääse yllättämään, sillä osoitti jo viime kaudella olevansa selkeästi kovempi tekijä kuin Vittasmäki, Palmroth, Karhu etc. Lisäksi Friman on koko ajan todella kehittynyt liigauransa aikana toisin kuin esimerkiksi em herrat.
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Nummelin & Seikola

Päivän Turun Sanomissa Suikkanen sanoo Numpan ja Seikolan olevan mukana pitsiturnauksen vahvuudessa. Olivat eileisessä pelissä "lepovuorossa"
 

Ikuri

Jäsen
Niklas Friman tulee olemaan positiivisin yllättäjä TPS:ssa kaudella 2014-15!

Hieno asia tuo tietenkin olisi ja poistaisi yhden kysymysmerkin TPS:n palapelistä. Niklas Friman tosin kaukalossa muistuttaa kirjaimellisesti kysymysmerkkiä. Poikkeuksellinen asento, varsinkin ylävartalon osalta, hänet on helppo joukosta tunnistaa.

Jos huhut Liigan sääntöuudistuksista pitävät kutinsa (19 kenttäpelaajaa), Frimanilla on omissa papereissani vakipaikka kokoonpanossa. Kaveri, joka voi pelata pakkia tai hänet voi vaivatta heittää ketjuun, osoittautuu kauden vanhetessa arvokkaaksi.

edit... luettavammaksi
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
#32 Tukonen: Loistava debyytti myös Laurille. Laschin kanssa homma sujui varsin mainiosti. Aina kontaktitilanteessa sai pelätä, että meneekö mies rikki.

Tukosen maali heti ensimmäisessä harjoitusottelussa lämmittää mieltä. Uskon että Latesta tulee olemaan vielä paljon iloa teille, toivottavasti saisi pelata mahdollisimman ehjän kauden. Hattu pois, kun saapuu ensimmäisen kerran Raumalle TPS-paidassa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Otetaanpa ulkopuolisena näkökulma, peliä näkemättä.

#19 Lasch: Tarvitseeko edes kirjoittaa mitään? Aivan loistavaa peliä. Ensimmäinnen erä vähän hakemista, mutta sen jälkeen silkkaa seksiä.

Lasch on huikea pelaaja. Vaikka Repik onnistuisi meillä yhtä hyvin, ikävä on silti. On kentän kuninkaita käytännössä läpi kauden. Teki Pelicansissa jo harjoituskaudella upeaa jälkeä, eikä meno hyytynyt missään vaiheessa. Nauttikaa, kun vielä voitte.

#60 Koskiranta. Osoitti pieniä heräämisen merkkejä. Edelleen tuhlaili pari paikkaa. Häviää myös aloituksia karmealla prosentilla.

Ei Koskirannasta mitään seksikästä pelaajaa saa edes Laschin rinnalla. Teki Lahdessa hyvät tehot, mutta harva oli täysin murtunut, vaikka ei jatkanutkaan Lahdessa. Lasch tekee Terosta ehdottomasti hyvän pelaajan, mutta kyllä ne heikkoudet edelleen näkyvät tietyillä osa-alueilla.

#70 Smolenak: Aika hukassa koko pelin. Sai yhden paikan josta ei kuitenkaan maalia tehnyt. Rankkarista tolppaan. Paljon pitää parantaa.

Nyt täytyy kysyä, mitä odotitte? Smolenak on suurimmassa osassa peleistä "aika hukassa". Tulee näkyviin ehkä yhdestä kolmeen kertaan ja tekee saman verran maaleja. Huikea maalintekijä, mutta harvoin dominoi muuten.

#84 Pikkarainen: Aivan huikea. Ensimmäisessä erässä laittoi komean taklauksen avojäällä ja oli hämmentämässä jatkuvasti. Teki myös maalin.

Ilkka näyttää jatkavan ainakin harjoituspeleissä siitä, mihin keväällä jäi. Hyvä niin. Lahdessa taso heitteli liikaa, mutta ehkä Turussa onnistuu paremmin.

Toki nämä kaikki vain yhden näkemättömän pelin perusteella, mutta kommentit kuulostivat sen verran tutuilta, että oli pakko ottaa osaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Hyviä puheenvuoroja täällä jo eilisestä pelistä.. lähes kaikki oleellinen lienee jo sanottu. Muutamia pointteja vielä täältäkin:

- Ennakko-odotuksiin nähden, Smolenak jätti suurimman kysymysmerkin. Liike näytti vielä aika verkkaiselta ja välillä hiihteli pitkään pelin ulkopuolella. Suikkanen kuitenkin tietää mitä/miten Smolenakkia hyödynnetään parhaiten. Liigan alkuun on kuitenkin kuukausi.

- Ennakko-odotuksiin nähden, Karvinen ja Pikkarainen(varsinkin) olivat suurimmat positiiviset yllätykset. Varsinkin pelin ensimmäisellä puoliskolla, Pikkarainen tuntui olevan aina siellä missä tapahtui (hyvä liike, taklauksia, maalin edessä niistämistä, röyhkeyttä jne.). Karvinen taasen vaikuttaa aika optimaaliselta nelosketjun laiturilta (olkoon tässä vaiheessa vaikka "köyhän miehen pikkarainen").

- Lasch nyt ei varsinaisesti yllättänyt, mutta olihan tuo aikamoinen. Pelin alussa käynnistymisvaikeuksia, mutta jälkimmäisellä puoliskolla alkoi olemaan lähes pitelemätön. Ranne lähtee pointila todella vihaisesti.

- Puolustukseen näyttään kehkeytyvän positiivinen ongelma, sillä laajalla rintamalla viimeisiä paikkoja kytätään. Lehtonen ja Friman tosiaan varmaankin lähimpänä avausta.

- Mielestäni Sport ei ollut läheskään niin huono kuin Len tuossa kärjistää. Liikkeessä peli oli vielä melko tasavertaista, mutta kiekollisessa pelissä eroa syntyi. Kauhean pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata tästä ensimmäisestä pelistä vedellä suuntaan tai toiseen.

-Niin.. ja onhan se kiva, että TPS:llä on maalivahti.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
- Mielestäni Sport ei ollut läheskään niin huono kuin Len tuossa kärjistää. Liikkeessä peli oli vielä melko tasavertaista, mutta kiekollisessa pelissä eroa syntyi. Kauhean pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata tästä ensimmäisestä pelistä vedellä suuntaan tai toiseen.

Juu kyllä meikäläisen pitää korjata tuota kärjistystä. Sport ei ollut niin luokaton kuin eilen ulostin. Syynä kisajuomat, värilasit ja riemu, jonka voitto toi. Olihan TPS edellä mutta minusta kotijoukkue otti enemmän aloituksia eli tällä osa-alueella vieraita edellä. On se kumma miten paljon iloa voitto harkkamatsista tuo. Olihan se kuitenkin vierasvoitto:)
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Se että Smole ei näytä liigapelaajalta kentällä ei ole mikään yllätys. Viimeksi liigaa pelatessaan näytti ihan turistilata, mutta jos kiekko löytää hänen lapansa maalin lähialueelta on se lähes aina rysässä. Kaiken lisäksi harvoin nuo maalit ovat kauniita eikä se usein mee ensimmäiselläkään yrityksellä sisään. Mutta kaiken kaikkiaan ihan sama jos kauhoo sen 25 kaappia, niin näyttäkööt vaikka jalattomalta marsulta kentällä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Pikkarainen oli tosiaan positiivinen yllätys. Aika paljon tuli Pelicansiakin nähtyä viime kaudella ja odotin miehen palaavan runkosarjamoodiin loistavista playoffeista huolimatta. Luistelu oli todella raskaan näköistä suurimman osan talvesta. Nythän näyttää jopa siltä, että kärkiketjujen miehestä voisi sittenkin olla kysymys.

No, ensimmäinen harjoituspeli vasta, joten turha tuulettaa ihan vielä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös