Toronto Maple Leafs 2023–2024

  • 56 397
  • 209

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Laitetaanhan uusi ketju myös Toronton ylpeydelle pystyyn. Uusi Gm Brad Treliving on kesäkuun saanut tutustua organisaatioon ja sen työntekijöihin ja piakkoin luultavasti alkaa myös asioita tapahtumaan. Sheldon Keefe on jatkamassa pääkoutsina ja yhteistyössä Trelivingin kanssa he kartoittavat valmennustiimiin täydennyksiä Spencer Carberyn poistuttua. Mielenkiintoinen kesä on tulossa kaikkinensa ja yllättäen maalivahtiosasto on jälleen suurennuslasin alla.

Hyökkäyksen sopimukset:

Matthews, Auston "A" $11,640,250 1v
Tavares, John "C" $11,000,000 2v
Marner, Mitchell "A" $10,903,000 2v
Nylander, William $6,962,366 1v
Järnkrok, Calle $2,100,000 3v
Lafferty, Sam $1,150,000 1v
Knies, Matthew $925,000 2v
Robertson, Nicholas $796,667 1v

UFAt: Acciari, Aston-Reese, Bunting, Kämpf, Kerfoot, O'Rielly ja Simmonds. Kämpf olisi mahdollista pitää ja toivottavasti saadaan pidettyä. Simmonds ja Aston-Reesekin kategoriaan ei hirveä ikävä tule, tosin ZAR voisinkin pienellä palkalla puolestani jatkaa. Muihin ei taida rahat riittää, vaikka ROR ja Bunting kiinnostavia olisivatkin.

Puolustuksen sopimukset:

Rielly, Morgan "A" $7,500,000 7v
Brodie, TJ $5,000,000 1v
McCabe, Jake $2,000,000 2v
Liljegren, Timothy $1,400,000 1v
Timmins, Conor $1,100,000 2v
Giordano, Mark $800,000 1v

UFAt: Benn, Gustafsson, Holl ja Schenn. Puolustuksessa tilanne on mielenkiintoinen. Miten Treliving sen muotoilee? Saako Timmins ehjän kesän ja sitä kautta paikkaa auringosta? Oli runkosarjassa paikoitellen ihan lupaava. Joko Liljegren on toipunut Sandinin kauppaamisesta? Oli kaupan jälkeen vain varjo entisestään. Mitä tehdään Gustafssonille? Ehkä liian pehmeä siihen nähden, mitä tuo puolustus kaipaa. Holl ilmeisesti jatkamassa matkaa ja se ei hirveästi harmita. Schennin kanssa ei ilmeisesti sopuun päästä, eikä hänelle liikaa saa maksaakkaan.

Juhannuksen leikkimielinen kokoonpanoasetelma:

Järnkrok-Matthews-Nylander
Knies-Tavares-Marner
Lafferty-"Kämpf"-Robertson
Steeves-Holmberg-McMann

Tuohan ei todennäköisesti tule olemaan lähelläkään ensimmäisten pelien hyökkäystä. Robertson toivottavasti kuntoutunut, niin voidaan vaikka laittaa lihoiksi. 4.ketju täynnä ihan potentiaalisia stuntteja, mutta toivottavasti kukaan ei heistä ole top12 hyökkääjä Leafsissa.

Rielly-Liljegren
Brodie-McCabe
Giordano-Timmins

Puolustus saattaa tuossa muodossa ollakkin joissain peleissä, mutta ei tuolla lähtökohtaisesti mätsätä Bostoneiden ja Tampojen puolustusten kanssa. Toki jos Liljegren ottaa ison askeleen ja Brodie palaa kovalle tasolle ja Giordanon kuntohuippu osuu pudotuspeleihin niin ehkä. Mutta siinä on muutama jos liikaa.

Maalivahtiosastolla Samsonov on RFA ja Murrayn $4,687,500 soppari on käytännössä saatava katoamaan. Wollin halpa sopimus ja loistava viime kausi AHL:ssä, sekä vakuuttavat runkosarjan ottelut Leafsissa puoltavat mahdollista kakkosveskarin tonttia. Samsonov torjui Toronton toiselle kierrokselle, mutta loukkaantumiset varjostivat koko kautta. En tiedä minkälaista sopimusta Samsonoville ennustetaan, mutta vähän huolestuttaa, miten korkealle se nousisi.

Vezina tason veskareita saattaisi olla parikin tarjolla Hellebuyckin ja Saroksen muodossa. Hellebuyck haluaisi ilmeisesti max vuodet ja lähemmäs 10miljoonaa aav. Se ei ilman rosterin totaalista räjäytystä mahdu mitenkään, mutta Saros ja 5,0milj cap houkuttaa. Se olisi jo jotenkin mahdollista, mutta onko Leafsilla palikoita saada Saros? Hauska nähdä mikä on lopputulema maalivahdeissa.

Draftissa Torontolla on 3 pickiä ja ensimmäisellä kierroksella varataan numerolla 28. Kaksi muuta ovat 5. ja 6. kierroksella.

Yhteenvetona Matthewsin sopimus on tällä hetkellä tärkein ja se toivottavasti saadaan kuun aikana maaliin. Hyökkäyksessä tulee suurta vaihtuvuutta ja bottom 6 olisi tarpeellista kehittää seuraavalle tasolle. Iso seurannan kohde on Matthew Knies ja se miten hän pärjää vakinaisena NHL pelaajana. Odotukset ainakin on kohtuu korkealla. Myös kiinnostaa nähdä miten uusi GM Treliving toimii markkinoilla. Ja hei, ensi kaudella ei ole mitään ensimmäisen kierroksen kiroutta!
 

Jumo86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, JYP, NHL
Mikäs Austonin tilanne on? Tuleeko jatkot vai kaupataanko tänään? Itse en ottaisi riskiä ja päästäisi ilmaiseksi pois ens kauden jälkeen. Eikös se ollut että huomenna iskee pykälät päälle, että olis tänään kuapan paikka jos ei jatkoa tee?
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Mikäs Austonin tilanne on? Tuleeko jatkot vai kaupataanko tänään? Itse en ottaisi riskiä ja päästäisi ilmaiseksi pois ens kauden jälkeen. Eikös se ollut että huomenna iskee pykälät päälle, että olis tänään kuapan paikka jos ei jatkoa tee?
Toronton uusi GM on puun ja kuoren välissä. Hänen pitäisi sorvata uusi sopimus Matthewsin kanssa siten, että se olisi hyvä niin Leafsin kuin Matthewsin kannalta.

Toinen vaihtoehto on tehdä kaupat jonkun muun organisaation kanssa. Se on ongelma Toronton kannalta, koska hyötyykö Leafs mitenkään Matthewsin poistuessa seurasta. Uudet arvat ovat todella uhkapeliä seuran kannalta.

Pahin vaihtoehto on se , että Matthews poistuu Torontosta ilmaiseksi kahta kättä heiluttaen. Kiitos ja näkemiin...

Seuraava ongelma on se miten toimitaan Nylanderin kanssa. Tehdäänkö uusi pahvi vai ei. Todella mielenkiintoinen ensi kausi on tulossa jokatapauksessa.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Pitkälle on tultu heinäkuun ensimmäisestä, jolloin tuntui ettei tapahdu yhtään mitään. Noh tänä aamuna huomasin meiningin muuttuneen ja Tyler Bertuzzi(5.5milj) ja Max Domi(3milj) sisään vuoden sopimuksilla. Näistä kahdesta olen todella innoissani ja uskon näiden palasten olevan erittäin sopivia Torontoon. Tuovat sitä taistelua ja uhrautumista, mitä Buntingin ja Acciarin muodossa lähti, mutta myös kiekollista osaamista. Näistä kahdesta todella vahva plussa Trelivingille.

Ryan Reevesin hankinnalle on naureskeltu, mutta itse olen alkanut hieman lämpenemään, vaikka vähän liikaa rahaa siihen meneekin. Toiveena hänelle on, että pystyy pelaamaan neloskentän roolia ja tuo oman piristeensä pukukoppiin. Mahdollistahan on ettei hänellä enää vain riitä, mutta äkkiä tuon sopimuksen jonnekkin kadottaa. Varovainen plussa tästäkin.

John Klingberg. Voi veljet. Vuoden sopimuksella tuli hänkin ja mutusteltuani hankintaa on edelleen outo hankinta. Neljä miljoonaa hänelle ja odotukset ei ole kauhean korkealla. Hmm mielenkiinnolla odotan minkälaisen kauden pelaa, mutta tästä alustavasti miinus uudelle GM:lle.

Muissa ketjuissa on tilannetta jo käyty läpi, mutta laitetaan tähänkin vähän. Capin yli tällä hetkellä mennään reilusti. Murray tuosta pitää taikoa pois ja ehkä Brodie on lähdössä? Samsonov kaiken järjen mukaan se vahvin vaihtoehto 1. veskariksi, mutta paljoa ei ole hänelle antaa. Mängimiehen sanoin eihän capin yli voi ilman suunnitelmaa mennä, eihän? Mielenkiintoista seurata mihin suuntaan tässä ollaankaan menossa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Sirkus on saapunut Torontoon. Jännityksellä odotan mitä kauppoja on tulossa. Isokasikaks kävi läpi erittäin hyvin mitä Torontossa on tehty ensi kautta silmällä pitäen. Siihen ei ole paljoa lisättävää.

Ensi kausi on erittäin tärkeä Maple Leafsin kannalta. Tuleeko viimein se tavoiteltu SC vai jälleen kerran suuri pettymys. Itse toivon todella sitä, että rosteriin saadaan lisää kovuutta ja tarpeeksi taitoa, jotta saadaan se kauan kaivattu SC Torontoon. Tällä hetkellä näyttää siltä, että odottavan aika on todella pitkä.
 
Viimeksi muokattu:

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MLSE
Hyvin samankaltaisia ajatuksia hankinnoista noussut itselleni tänään, kuin mitä palstaveljet ovat yllä avanneet.

Keväällä nähtiin Panthers -sarjassa, kuinka kissojen romuluuhyökkääjistä Tkachuk sekä Bennett käytännössä kiusasivat Toronton pelaajia kaukalossa, eivät pelkästään pelaamalla hyvää jääkiekkoa - vaan myös fyysisesti horjuttamalla Toronton pelaajia, myös pelikatkoilla.
Menestyäkseen jokainen joukkue (erityisesti viime vuosien kaltainen Leafs) tarvitsee riveihinsä jonkun verran kukkopojan asenteella toimitettua kusipäisyyttä, ja nyt Bertuzzin sekä Domin mukana sitä saadaan Leafsiinkin iso annos, ja mikä tärkeintä: kuten Tkachuk, myös Bertuzzi sekä Domi ovat erittäin kykeneviä kiekolliseen peliin.

En todellakaan vertaa Bertuzzia tai Domia M.Tkachukiin pelitaidollisesti, mutta kaikki kolme ovat omissa papereissani hyvin pitkälti samasta muotista peräisin - vastustajaa fyysisella, mutta myös kiekollisella pelillään ärsyttäviä taistelijoita, jotka eivät ota taka-askelia ja osaavat tehdä nuo jutut melko usein sääntöjen sallimissa rajoissa. Toivottavasti Bertuzzi sekä Domi yhdessä vastaavat M.Tkachukin panosta ja vaikutusta peliin.

Kuten myös kirjoittajat yllä, myös itse annan näistä hankinnoista paljon kiitosta GM Brad Trelivingille.
En usko, että tekoälyn lailla toimiva, Leafsin entinen GM Kyle Dubas olisi edes ollut kiinnostunut Bertuzzin ja Domin hankkimisesta, vaan olisi pyrkinyt täyttämään nuokin paikat oman filosofiansa mukaisesti hintelillä ja kädettömillä, mutta hyvin luistelevilla pelaajilla. Tämä on mielestäni ehdottomasti isoin näkyvä muutos GM:n mukana muuttuneessa pelaajapolitiikassa, ja erittäin tervetullut sellainen omasta mielestäni.

Ryan Reaves aiheuttaa itsessäni vähän kaksijakoiset fiilikset, minimisopimuksella olisi kelvannut hyvin. Samaa pelaajatyyppiä viime vuosina nähtyjen Cliffordin sekä Simmondsin kanssa, eikä kumpikaan hirveästi tuonut Leafsille iloa, saati mahtunut edes pelaamaan, toivottavasti Reavesin ura Leafsissa on valoisampi.

John Klingbergin hankkimisesta en ole vielä osannut muodostaa lopullista mielipidettäni, toivottavasti on jokaisen dollarin arvoinen ja kykenee auttamaan Leafsia erityisesti ylivoimalla, sekä avaamaan ja tukemaan hyökkäyksiä.

Liikkeet eivät varmasti ole Leafsilta vielä tämän kesän osalta ohitse, mutta tähän mennessä nähdyn, ja uusien pelaajien pelityylin ja tason perusteella olen erittäin tyytyväinen siihen, mihin suuntaan tätä joukkuetta on lähdetty nuijimaan uuden GM:n toimesta.

Toivottavasti myös Matthewsin ja Nylanderin tilanteisiin saadaan selvyys mahdollisimman nopeasti.
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikö Lefasin kannattaisi hankkia LTIR täytettä esim. Carey Price muodossa. Rahasta ja maksukyvystä kun ei ole huolta ja toiseen suuntaan varmasti saa 1v sopimuksella olevan pelaajan siirrettyä.
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eikö Lefasin kannattaisi hankkia LTIR täytettä esim. Carey Price muodossa. Rahasta ja maksukyvystä kun ei ole huolta ja toiseen suuntaan varmasti saa 1v sopimuksella olevan pelaajan siirrettyä.

Miksi ihmeessä Leafsin tarvitsisi saada LTIR-täytettä..? Kaikki Leafsin yhden vuoden sopparilla olevat ukot kelpaavat varmasti mihin tahansa ihan ilman moista capdump-viritelmääkin..
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miksi ihmeessä Leafsin tarvitsisi saada LTIR-täytettä..? Kaikki Leafsin yhden vuoden sopparilla olevat ukot kelpaavat varmasti mihin tahansa ihan ilman moista capdump-viritelmääkin..
Toimivaksi todettu yhtälö ainakin Tampassa kun capit paukkuu mennen tullen yli. Jos joku niin Leafs ilman muuta kannattaa hankkia LTIR täytettä. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista seuralle.
 
Viimeksi muokattu:

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Uta taitaa nyt olla lopullisesti paketoitu. Seuraavan kauden alkaessa 35-v, ja käytännössä kaksi kautta perättäin pelaamatta.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Aijai torstaina pääsee taas tulospiilosta väijymään kauden avausmatsin Montrealia vastaan! Ei ole tullut harjoituskauden pelejä katseltua, mutta kovia odotuksia olen varsinkin Kniesin suunnalle kasannut. Muutenkin Knies-Minten-Järnkrok ketjun peliä tulen seuraamaan erityisellä innolla.

Erilainen on fiilis kauteen lähtiessä. Nyt ei ole sitä ensimmäisen kierroksen peikkoa ja pitäisi oikeasti jo menestyä. Yksi voitettu kierros ei todellakaan riitä, vaan pidemmälle pitää päästä. Runkosarja pitää tuolla rosterilla klaarata ja Keefen johdolla se on kyllä kerta toisensa jälkeen hoidettu. Fiilis on kannattajana vähän, että pudotuspelejä odotellessa.

Innostusta parhaiten tottakai nostaa uusien pelaajien seuraaminen. Bertuzzille kovat odotuksen, mutta vaikka ei heti lähtisi kulkemaan niin en huolestuisi. Keväällä kun vain on iskussa. Domi, Klingberg ja Reaves toivottavasti osoittautuvat tärkeiksi palasiksi, vaikka kaksi jälkimmäistä vähän epäilyttävätkin. Jo aiemmin mainitut Minten ja Knies taas saavat melkein sukat pyörimään jaloissa! Toivottavasti heistä saadaan hyvät palaset koko kauden mittakaavassa, mutta vaikka Minten tuosta 9 pelin jälkeen lähtisi, niin en silti pettynyt olisi. Kova suoritus joka tapauksessa murtautua avauskokoonpanoon.

Laitetaan vielä ketjut, millä oli eilen treenattu:

Bertuzzi-Matthews-Marner
Domi-Tavares-Nylander
Knies-Minten-Järnkrok
Gregor-Kampf-Reaves

Rielly-Brodie
McCabe-Klingberg
Giordano-Liljegren

Samsonov
Woll

Go Leafs!
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Itsekään en katsonut harjoituspelejä, ja hinku itse asiaan pääsemiseksi on kuin rippikouluikäisenä. Malttamaton, oudosti itsevarma ja kuitenkin jännittynyt että riittääkö osaaminen loppuun saakka.

Paperilla Leafs on vahvistunut, vaikka Klingbergiä olen aina ennen katsonutkin hiukan karsaasti. Toivottavasti sopii porukkaan, vieläkin kaipaisin tuohon pakistoon kyllä sellaista nuorempaa giordanoa. Pääasia nyt, että saadaan homma pyörimään.

Eikös tuossa Nick Robertsonillekin vielä näytön paikka tule.
 
Bertuzzi-Matthews-Marner
Domi-Tavares-Nylander
Knies-Minten-Järnkrok
Gregor-Kampf-Reaves

Knies ei tietysti ole mikään yllätys, mutta Mintenin löytyminen kokoonpanosta on itselle iso ylläri. Kuitenkin vasta edelliskesänä 2. kierroksella varattu pelaaja, joka on lennellyt kaiken hypen ulottumattomissa. Voi olla, että pelaa ne max. yhdeksän peliä ja lähtee junnuihin, mutta silti kova suoritus. Tuosta kesän 2022 draftista vain viisi pelaajaa on pelannut NHL:ssä ja nyt alkavalla kaudella saadaan jokunen lisää.

Toinen kokoonpanosta silmään osuva on Gregor, jolla ei taida olla vielä edes sopimusta. Sopimus tehtäneen kun tarvittavat paperisiirrot on tehty?
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Paperilla Leafs on vahvistunut, vaikka Klingbergiä olen aina ennen katsonutkin hiukan karsaasti. Toivottavasti sopii porukkaan, vieläkin kaipaisin tuohon pakistoon kyllä sellaista nuorempaa giordanoa. Pääasia nyt, että saadaan homma pyörimään.
Samaa mieltä koko viestistä. Giordano 7. pakiksi kauden mittaan ja nuorempi Gio paikalle. Kyllähän tuo pakisto vähän huolta aiheuttaa, mutta usko on kova.

Knies ei tietysti ole mikään yllätys, mutta Mintenin löytyminen kokoonpanosta on itselle iso ylläri. Kuitenkin vasta edelliskesänä 2. kierroksella varattu pelaaja, joka on lennellyt kaiken hypen ulottumattomissa. Voi olla, että pelaa ne max. yhdeksän peliä ja lähtee junnuihin, mutta silti kova suoritus. Tuosta kesän 2022 draftista vain viisi pelaajaa on pelannut NHL:ssä ja nyt alkavalla kaudella saadaan jokunen lisää.

Toinen kokoonpanosta silmään osuva on Gregor, jolla ei taida olla vielä edes sopimusta. Sopimus tehtäneen kun tarvittavat paperisiirrot on tehty?
Täysin puskista tuli Mintenin otteet, eivätkä hurjimmatkaan fanit tainneet tätä nähdä. Gregor nelosessa on harjoitellut, mutta ylhäällä on myös McMann ja Cowan, jotka voivat paikan ottaa. Holmbergia tuolle paikalle itse ajattelin aiemmin, mutta hänet nyt oli passitettu farmin puolelle. Saa nähdä kuka Kampfin ja Reavesin kanssa viilettää Montrealia vastaan. Uskoisin, että Gregor.
 
Palkkakattoaikana kannattaa mieluummin polttaa noita sopimusvuosia kuin olla polttamatta, säästää kummasti siinä seuraavassa sopimuksessa kun vertailukaudet on heikompia.

Hyvä näkökulma, vaikka en itse ihan noin suoraviivaisesti asiaa näekään. Tuo on kuitenkin aika yksilöllistä ja myös osin joukkueen tilanteesta, esim. menestysikkunan suhteen, riippuvaista. Voi olla, että ikkunan ollessa auki kannattaa ottaa ne kolme halpaa vuotta silloin kun pelaajasta on jo oikeasti merkittävää hyötyä sen sijaan, että säästää kenties sitten tulokassopimuksen jälkeisessä sopimuksessa.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Kausi startattu hyvin torontomaisella tavalla! Pari kertaa kaksi maalia takana ja välissä maalin johdossakin. Voittohan sieltä kumminkin rankkareilla tuli aika keskinkertaisella pelillä. Matthewsilta kuuma startti kauteen kolmella maalilla, mikä toivottavasti tietää hyvää koko kauden mittakaavalla.

Mintenin ensimmäinen peli nyt ohi eikä enää tarvitse sitä jännittää niin josko toisessa jo alkaisi kulkea paremmin. Knies-Minten-Järnkrok ketju sai harmillisen vähän pelata hyökkäysalueella, eikä näin ollen saatu kuvaa siitä mihin pojat pystyvät parhaimmillaan. Luisteluvoimaisia vahvoja pelureita, joten potentiaalia on kyllä.

Pointteja uusista pelaajista:

Domi uutena miehenä aivan kuutamolla, eikä päässyt pelin sisään missään vaiheessa. Kolmannen lopulla taisi Knies viilettää tilalla, kun vähän tiivistettiin. Klingbergistä pidin, kiekolla hyvä ja pari syöttöäkin heti plakkariin. Alun kankeuden jälkeen yv:lläkin toimi ihan näppärästi. Reavesista itse pidän, vaikka kiekolla olikin vähän hukassa ja hidas. Muutama hyvä taklaus ja agressiivista karvausta + yksi tappelu mihin ei oikein kerennyt valmistautua, ihan kohtuu positiivinen esitys. Mutta tämä Gregor mies.. parempi versio Kerfootista ja maksaa käytännössä ei mitään! Olipahan positiivinen yllätys ja suurin syy nelosketjun hyvyyteen.

Bertuzzilla kesti pari erää herätä ja näyttikin ettei Matthewsin ja Marnerin kanssa synny kummempaa kemiaa, mutta viimeisessä erässä alkoi näkyä viitteitä paremmasta. Oli muuten hieno huomata, miten Matthews säntäsi puolustamaan Bertuzzia kolmannen erän alkupuolella. Ei aiemmin ihan hirveästi ole tuollaista näkynyt.

Samsonovilla aika hankala peli. Alle 80 torjuntaprosessi, eikä laukauksia kummemmin tullut. Mutta voiton torjui, eikä välttämättä vielä kannata johtopäätöksiä tehdä tason suhteen.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Sekavaa peliähän Leafsilta tuo viime yön kauden avaus oli. Syöttöjen ajoitukset usein kiusallisen vähän mutta riittävästi pielessä, kiekottoman liikkeet hieman sinne päin, outoja kaatumisia omia aikojaan ja niin edelleen. Toivottavasti ja todennäköisestikin asioita, jotka saadaan kohdilleen kun pelejä tulee alle enemmän. Viihdettä kuitenkin saatiin koko rahalla, ja Montrealille annettiin solidaarisesti köyhäinapuna yksi piste.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samsonovista sen verran, että en ole mikään veskapelin asiantuntija mutta eihän tuo Ylönen nyt noin helposti tuossa viidennessä maalissa voi uittaa kiekkoa sisään etukulmasta jos veskari vähänkin osaa sijoittua? Joskin isossa kuvassa maali meni Liljegrenin piikkiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös