Mainos

Toronto Maple Leafs 2015–2016 – uusi alku

  • 128 930
  • 455

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Minä en kieltämättä oikein ole vielä päässyt sisälle Toronton strategiasta tai visiosta tämän rebuildin suhteen. Millaista joukkuetta siellä ollaan rakentamassa? Millaisten pelaajien varaan siellä joukkueen identiteettiä halutaan rakentaa? Joukkue otti kovassa draftissa kolmella ekalla pickillansa pienikokoisia taitopuoleen painottuvia kavereita - sellaisia kun jo oli ennestään.

Tällä hetkellä ne kulmapalaset taitavat olla Rielly, Nylander ja Marner. Ei kyllä rehellisesti sanottuna oikein vakuuta, jos tarkoitus on rakentaa tasapainoinen joukkue, joka pärjää myös keväällä. Tai sitten siellä ihan oikeasti on otettu aikaväliksi se yli 5 vuotta saada edes haalittua ne palaset, joiden varaan lopulta hommaa ruvetaan rakentamaan. Eli siis käytännössä olla +5 vuoden päästä samassa tilassa kuin Buffalo on nyt.

No olitkos miten hyvin perillä Buffalon rebuildista vuoden 2012 draftin jälkeen (jolloin Sabres oli juuri aloittanut rebuildin eli samassa tilanteessa kuin Leafs nyt)? Heidän kolme kärkivaraustaan olivat silloin Grigorenko (12th), Girgensons (14th) ja McCabe (44th), eikä yhdestäkään minusta tuolloin puhuttu joukkueen tulevana kulmakivenä - puhumattakaan, että riveissä ei tuolloin ollut entuudestaankaan ketään tuohon kategoriaan sopivaa. Leafsilla sentään ovat mainitsemasi Rielly + Nylander sekä nyt napattu Marner. Girgensons toki saattaa kulmakivi Buffalossa jatkossa olla, jos kehitys jatkuu samaan malliin, mutta Grigorenko on jo asenneongelmineen muualla ja McCaben upside lienee kakkosparin allround-pakki. Toronto varasi pienikokoisia taitopelaajia, koska laadukkaita sellaisia oli kullakin varausvuorolla tarjolla ja rebuildin alussa on järkevää varata BPA-periaatteella, kun kaikesta on vielä pulaa. Seuraavissa drafteissa katsellaan sitten tarkemmin, mitä omista riveistä jo löytyy ja varataan erityyppisiä pelaajia monipuolisen joukkueen luomiseksi. 2018 draftin jälkeen voidaan katsella, miltä joukkueen runko näyttää verrattuna esim. Buffalon tämänhetkiseen - veikkaanpa että silloin riveissä on muutakin kuin mikkihiiriä.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Vaikea keksiä oikein mitään sanottavaa tuosta Kesselin myymisestä. Toisaalta olisi paljonkin sanottavaa, mutta ei jaksa ja se olisi turhaa, mutta tiivistettynä: todella turhauttavaa.
Ja sitten pestattiin Arstobeljo ja Parentöö luotsaamaan joukkuetta läpi rebuild-vaiheen.

Vaikka Leafs-johto mediassa kivenkovaa toitottikin että Kessel myydään vain jos vastine on riittävän kova, todellisuudessa oli satavarmaa, ettei mies Toronton paidassa enää peliäkään olisi pelannut. Kesselistä olisi mahdollisesti saanut paremman hinnan onnistuneen kauden jälkeen ensi vuonna, mutta tämä olisi johtanut myös siihen, että Leafsin omat varausvuorot ensi kesänä olisivat heikentyneet. Torontossa on nyt kerrankin päätetty rakentaa jotain pitkäjänteisesti draftin kautta ja tämän strategian myötä omat varausvuorot pyritään saamaan mahdollisimman hyviksi keinolla millä hyvänsä (vrt. Buffalo, Arizona & Edmonton viime vuosina). Kaiken mennessä nappiin Toronto voi taistella Cupista aikaisintaan n. 5 vuoden päästä ja Kessel on tällöin jo uransa ehtoopuolella (etenkin kun miehen tehokkuus perustuu nopeuteen) eli hänen kauppaamisensa sinetöityi samana päivänä, kun Shanahan ilmoitti julkisesti rebuildista. Nyt vain miehen rajoitettu NTC, haluttomuus lähteä Torontosta sekä kehno viime kausi johtivat siihen, että toiseen suuntaan ei saatu lähimainkaan samaa pakettia kuin mitä Kesselistä itse aikanaan maksettiin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kesselistä saatu vastine on kehno, mutta kun otetaan huomioon miehen sopimuksen arvo, rajoitettu ntc ja miehen sopimattomuus muutenkin tulevaisuuden suunnitelmiin, niin kauppa on ymmärrettävä.

Minusta on jännä seurata, miten Torontossa jaksetaan tätä rebuildia ja minkälainen paine nuoremmille pelaajille syntyy parin vuoden sisällä nostaa joukkue suosta. Minusta Toronton prospectit ovat ihan hyviä, mutta tietenkin he tarvitsisivat hyviä kokeneempia pelaajia vierelle. Ei heidän uransa alkutaipaleesta NHL:ssä muuten mitään tule.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Uskon, että Harringtonista kasvaa vielä hyvä palanen Toronton takalinjoille. Penguinsissa miestä ei tule ikävä pakkitilanteesta johtuen; meillä on samanikäisiä mutta hieman edellä olevia puolustajia kuin sieniä sateella (Määttä, Dumoulin, Pouliot), joten jostain oli pakko luopua. Harrington jäi etenkin Määtän varjoon; molemmat olivat melko samalla tasolla Londonissa pelatessaan, mutta sitten tapahtui jotain, ja Määttä harppasi suoraan NHL-tasolle. Uskoisin, että kaudella 2016-17 myös Harrington hyppää pakkikuusikkoon NHL:ssä.

EDIT: Sen sijaan ihmettelen, ettei Toronto saanut Spalingia parempaa valmista pelaajaa. Tai siis Sutteria, eipä tuolla muita vaihtoehtoja olisi ollutkaan.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kirjoitellaanpa itsekin pitkästä aikaa tälle osastolle. Drafti siis oli ja meni. Kessel siis oli ja meni.
Ennen draftia olin vahvasti sitä mieltä, että Hanifin olisi paras vaihtoehto Torontolle, mutta näin jälkikäteen koko ajan parempi fiilis Marnerista. Myös Dermott voi osoittautua tulevaisuudessa päteväksi kaveriksi, joskin kiekollista osaamista nuorten pelaajien osalta depth chartista vuosiksi riittääkin jo valmiiksi.

Phil The Thrill pingviiniksi. About 25 vuotta ns. hc-fanitusta takana, Gilmourin ja Sundinin jälkeen ehkä eniten säväreitä tänä aikana aiheuttanut pelaaja kaupataan, monien mielestä alihintaan, pois ja olen ihan positiivisin mielin. En ehkä saadusta vastineesta, vaan siitä että nyt viimeistään tietää, että rebuild on todellisuutta eikä vain haihattelua. Kapasesta en ole aikaisemminkaan juuri hekumoinut, enkä tee sitä vieläkään. Hyvin jos käy, kehittyy hyväksi kakkosketjun pelaajaksi, mutta mitään suunnannäyttäjää on Kasperista varmaankaan turha odottaa. Harrington on papereissani hyvä nk. takuuvarma kakkos-, kolmosparin pakki vuosiksi eteenpäin. 1st rounder voi tietysti osoittautua miksi tahansa taivaan ja maan välillä. Joka tapauksessa, jos katsotaan vuoteen 2020, Kapanen, Harrington, 1st on melko varmasti parempaa kuin 33-vuotias Phil Kessel.

Aiemmin jo sivuuttiin Stamkosin tilannetta. Jotenkin on sellainen fiilis, että jos Tampa ei saa nimeä paperiin ennen vuodenvaihdetta, #91 pelaa syksystä 2016 lähtien vaahteralehtinutussa. Tästä seuraavaan: armoton munkki ja Toronto pääsee varaamaan ensi draftissa Auston Matthewsin. Todennäköisyys sille, että molemmat edellämainitut toteutuisivat ei mielestäni ole niin pieni kuin äkkiseltään saattaisi ajatella.

Syksystä 2016 eteenpäin mennään siis seuraavalla Top 6:lla:
Van Riemsdyk - Stamkos - Marner
Nylander - Matthews - Kapanen

Siittä sitten..
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Täytyy kuitenkin muistaa että Toronton rebuild alkoi vasta puoli vuotta sitten ja homma ymmärrettävästi vielä hieman hakusessa. Tätä ennen oli monena kautena tehty järjettömiä soppareita UFA-pelaajille ja vaihdettu monia tulevaisuudelle arvokkaita palasia pois keskinkertaisiin runkopelaajiin. Nyt pyritään (ainakin toivottavasti) kokoamaan sellainen joukkue, jolta odotetaan mieluumin viimeistä sijaa kuin pudotuspelipaikkaa. Toronton perinteiden, taustojen ja kannattajakulttuurin vuoksi tämä on ollut aikaisemmin mahdotonta, mutta ehkä nyt viimein voidaan oikeasti lähteä kauteen vain kehittymään, hakemaan uutta runkoa ja muodostamaan uutta pelitapaa. Seuraaville kahdelle vuodelle TOP-3 varaus arpaonnen pienoisella avustuksella ja tilanne on taas täysin erilainen. Jos halutaan verrata muihin pohjalla kituuttaviin joukkueisiin, Torontossa pitää varautua vähintään 3-5 kauden hiljaiseloon menestyksen suhteen. Edmonton ja Buffalo ovat edelleen todennäköisemmin playoff-viivan ala- kuin yläpuolella ja contender-status on vielä kaukaista utopiaa. Vaikka molempia, erityisesti Buffaloa on viety viime aikoina oikeaan suuntaan, on tunnelin päässä näkyvä valo käytännössä enemmän McEichelin kuin määrätietoisen joukkueenrakennuksen ansiota.

Se on ihan totta, että edes lähtökohdat rebuildille ei Torontossa olleet ne parhaimmat. Siitä huolimatta mitään selkeätä suuntaa tai vastaavaa ei ole julkisesti ilmoitettu tai sellaista pysty edes päättelemään. Kyllä toiminnalla jokin punainen lanka täytyy olla, ei se nyt pelkästään voi mennä niinkään, että haalitaan vain parhaimmat overall-lukemat omaavat pelaajat.

Buffalo tulee todennäköisesti olemaan ulkona playoffeista ensi kaudella, mutta onhan joukkueen rakentamisessa nyt nähty selkeä muutos. Kauan Torontolla kestää, ennen kuin siellä siirrytään niiden palasten tavoittelun sijasta taas ihan aidosti menestymään?

Siitä olen samaa mieltä, että Toronto ei ole vielä osoittanut selkeää visiota tai suuntaa rebuildin osalta. Homma on kuitenkin vasta kovin, kovin alussa ja tästä sekasotkusta ei saa mitään irti kuin vasta aikaisintaan parin kauden jäkeen. Asetetaan siis Edmonton-tyylinen rebuild-kello (mutta ei sellainen joka nollaa itsensä automaattisesti) kesälle 2018 ja katsotaan tilanne uudelleen. Allekirjottanut on ehkä hirttäytynyt jo syksyllä, mutta täytyy ohjeistaa perikunta hoitamaan tätä tiliä memorial-muodossa.

Kuulostaa melko pitkältä prosessilta, jos kahden vuoden päästä vasta jotain tolkkua on odotettavissa. Buffalon osalta on nyt kestänyt

No olitkos miten hyvin perillä Buffalon rebuildista vuoden 2012 draftin jälkeen (jolloin Sabres oli juuri aloittanut rebuildin eli samassa tilanteessa kuin Leafs nyt)? Heidän kolme kärkivaraustaan olivat silloin Grigorenko (12th), Girgensons (14th) ja McCabe (44th), eikä yhdestäkään minusta tuolloin puhuttu joukkueen tulevana kulmakivenä - puhumattakaan, että riveissä ei tuolloin ollut entuudestaankaan ketään tuohon kategoriaan sopivaa. Leafsilla sentään ovat mainitsemasi Rielly + Nylander sekä nyt napattu Marner. Girgensons toki saattaa kulmakivi Buffalossa jatkossa olla, jos kehitys jatkuu samaan malliin, mutta Grigorenko on jo asenneongelmineen muualla ja McCaben upside lienee kakkosparin allround-pakki. Toronto varasi pienikokoisia taitopelaajia, koska laadukkaita sellaisia oli kullakin varausvuorolla tarjolla ja rebuildin alussa on järkevää varata BPA-periaatteella, kun kaikesta on vielä pulaa. Seuraavissa drafteissa katsellaan sitten tarkemmin, mitä omista riveistä jo löytyy ja varataan erityyppisiä pelaajia monipuolisen joukkueen luomiseksi. 2018 draftin jälkeen voidaan katsella, miltä joukkueen runko näyttää verrattuna esim. Buffalon tämänhetkiseen - veikkaanpa että silloin riveissä on muutakin kuin mikkihiiriä.

Loistava analyysi. Ainoa kauneusvirhe vain on se, että Buffalon rebuild alkoi lockout-kaudella kesken kautta. Ja sitä myöten siten loppu teksti valuikin viemäriin...

Buffalon ja Toronton rebuildin aloittamisen aikaero oli aika tasan kaksi vuotta. Buffalo oli Torontoa vastaavassa tilassa 2013 draftin jälkeen. Tuolloin oli myös moneen kertaan Regier tuonut esille sen, mihin suuntaan ja millä tavalla organisaatiossa mennään. Kaksi ehkä tärkeintä asiaa oli 1) saada sitä ehdotonta eliittitalenttia draftin yläpäästä. Tämä tuotiin ihan selkeästi julki. 2) muokata joukkueen identiteetti sellaiseksi, että se on kovaa työskentelevä ja vittumainen eli vaikeasti vastaan pelattava vastustajalle. Voit halutessasi mennä selailemaan noiden aikojen kausiketjuja, jos haluat tarkennusta siihen, kuinka perillä olin tuolloin.

Joukkueessa oli myös siis silloin jo Ristolainen, Zadorov, Grigorenko, Girgensons, Myers, McCabe, Pysyk ja Armia. Eli siis siinä tilanteessa, jossa Toronto on nyt. Buffalolla on vaihtunut toki GM, mutta Murray on oikeastaan vain vienyt joukkuetta enemmän siihen "kovan työn teon" ja "tough to play against" sävyttämään suuntaan.

Toronto toki voi myöhemmin tehdä samantyylisiä kauppoja kuin joita Buffalo on tehty, mutta ei kaikkia palasia voi treidaamalla saada.

Mutta vertaillaan sitten Toronton tilannetta vuonna 2017 Buffalon tämän hetken vastaavaan. Hieman ounastelen, että ihan vastaava ei ole tilanne - ei, vaikka se Stamkos sieltä tulisi.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Se on ihan totta, että edes lähtökohdat rebuildille ei Torontossa olleet ne parhaimmat. + muu viesti
Torontolla rebuild käynnistyi harvinaisen kovakouraisesti, kun vielä joulutauolla keikuttiin pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Tästä kolme kuukautta eteenpäin ja koko pakka oli niin sekaisin että kortteja löytyy edelleen sohvan alta imuroitaessa. Tähän sitten päälle sekavat komentosuhteet ja epävarmuus tulevan valmentajan ja GM:n suhteen. Varmasti suurin vaikutus oli sillä, että Babcockin tulo varmistui vasta suhteellisen myöhäisessä vaiheessa ja draftiin valmistautumisen loppurutistus jouduttiin tekemään kiireellä. Toronton prospect-puoli on sen verran ohukainen, että tällä kertaa BPA-tyyli on täysin ymmärrettävissä. 2016 katsotaan sitten tarkkaan ja rauhassa, kun ollaan saatu selvitettyä missä mennään ja mitä oikeasti tarvitaan. Nyt vain aikaa ja tarkasteltavaa materiaalia ei ollut tarpeeksi.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Se on ihan totta, että edes lähtökohdat rebuildille ei Torontossa olleet ne parhaimmat. Siitä huolimatta mitään selkeätä suuntaa tai vastaavaa ei ole julkisesti ilmoitettu tai sellaista pysty edes päättelemään. Kyllä toiminnalla jokin punainen lanka täytyy olla, ei se nyt pelkästään voi mennä niinkään, että haalitaan vain parhaimmat overall-lukemat omaavat pelaajat.

Buffalo tulee todennäköisesti olemaan ulkona playoffeista ensi kaudella, mutta onhan joukkueen rakentamisessa nyt nähty selkeä muutos. Kauan Torontolla kestää, ennen kuin siellä siirrytään niiden palasten tavoittelun sijasta taas ihan aidosti menestymään?

Viestistäsi olisi voinut lainata montakin eri kohtaa ja tarttua moniin eri asioihin, mutta tartutaan nyt tähän. En tiedä kuinka paljon seuraat Torontoa ja siitä kirjoitettavia uutisia. Tärkeimpänä tietysti Dubasin, Babcockin ja Shanahanin kommentit ja haastattelut. Joukkueella ei ole vielä toimitusjohtajaa, joten joukkueen kasvoina esiintyviä henkilöitä on useampi. Joukkueen rebuild potkaistiin käyntiin virallisesti tämän kauden jälkeen, eli n. 2kk sitten ja tällöin Shanahan halusi joukkueeseen luonnetta. Sellaisia pelaajia jotka tulevat joka päivä tekemään työnsä ja pelaamaan sillä tavalla, kuin Torontossa pitää pelata. Toronto on maailman suurin kiekkomarkkina ja jääkiekon mekka. Sinne halutaan pelaajia jotka haluavat siellä pelata ja jotka siellä pystyvät pelaamaan. Tästä n. 1kk päästä Torontolla oli jälleen lehdistötilaisuus, jossa julkistettiin Mike Babcockin 8 vuoden sopimus. Tässä lehdistötilaisuudessa Shanahan painotti, että joukkueella on suunnitelma miten jatkossa edetään. Strategia saattaa muuttua, mutta suunnitelma pysyy. Edelleen painotettiin sitä, että joukkueeseen pitää saada luonnetta. Babcock painotti sitä, että Toronto on tällä hetkellä vaikea paikka pelaajille ja siitä pitää tehdä pelaajille turvallinen paikka. Koko ajan on painotettu että joukkueeseen halutaan pelaajia, joilla on luonnetta ja joilla on taitoa. Tämä näkyi selvästi myös draftissa ja jos katsotaan hieman taaksepäin, eli vuoden 2014 draftiin, niin Toronto siirsi painopistettä isoista pelaajista taitopelaajiin. Taitopelaajiin joilta sitä oikeanlaista kovuutta ja luonnetta löytyy. Toinen viesti oli se, että Torontossa tehdään vihdoin kunnollinen rebuild. Lupaus oli siis se, että joukkueeseen halutaan luonnetta, taitoa, pelaajia jotka siellä haluavat pelata ja se tehdään kunnollisen jälleenrakennuksen kautta.

Brian Burke maalasi itsensä nurkkaan yhdessä ensimmäistä lehdistötilaisuuksistaan lausuessaan tämän kuuluisan lauseen:

Brian Burke kirjoitti:
We require, as a team, proper levels of pugnacity, testosterone, truculence and belligerence. That's how our teams play,"

Varsinkin näin jälkikäteen kun katsotaan, niin tuo lupaus ei koskaan toteutunut. Varaukset kyllä hukattiin kovuutta uhkuviin pelaajiin, jotka eivät koskaan taidon puolesta päässeet NHL tasolle. Mielenkiintoiseksi tuon lauseen tekee se, että liiga oli muuttumassa ja suunta ei ollut kovuutta suosiva. Torontosta haluttiin vaikea paikka pelata, mutta se tehtiin hankkimalla Phil Kesselin ja Jake Gardinerin tyylisiä pelaajia.

Toivottavasti tämä nykyinen johtoryhmä ei maalaa itseään yhtä typerästi nurkkaan, eli lupaa jotain sellaista. Mitä eivät varmasti voi luvata. Markkina ja ympäristö muuttuu koko ajan. Voi olla että tämä nykysuuntaus muuttuu sääntömuutosten mukana tai joku joukkue voittaa Stanley Cupin poikkeavalla tyylillä ja sitä lähdetään matkimaan. Itselleni tässä vaiheessa riittää lupaus siitä, että vihdoin rebuild tehdään kunnolla. Toronto on viimeiset kaksi vuosikymmentä laittanut laastaria laastarin päälle, kun taas Buffalossa rakennettu joukkuetta koko ajan pääosin määrätietoisesti. Joukkue ei vuosikausiin pystynyt pitämään parhaita pelaajiaan, mutta Regier onnistui luovimaan asian kanssa.

Tässä vaiheessa on turha miettiä sitä minkälaisia pelaajatyyppejä joukkueessa on ja minkälaisia pelaajatyyppejä siihen lisäksi tarvitaan. Rebuild on vasta alkanut, joten mielestäni tässä vaiheessa on tärkeintä kasata mahdollisimman potentiaalisia pelaajia organisaatioon. Torontolla ei ole samanlaista lähtökohtaa kuin Buffalolla oli. Lisäksi koko organisaatiokulttuuri pitää myllätä ylösalaisin varaustoiminnasta lähtien. Vanhan koulukunnan organisaatio opettelee nyt niitä temppuja, joilla fiksummat ja ketterämmät organisaatiot ovat vuosikausia havitelleet menestystä.

Itse luotan siihen, että Mark Hunter ja Kyle Dubas laittavat assistentteineen tuon kykyjenetsinnän kuntoon. Sitä kautta toivottavasti organisaatioon saadaan tasaisella tahdilla niitä ykköskorin pelaajia, joita voidaan sitten tarvittaessa liikutella ja vaihtaa sopivampiin pelaajiin. Periaatteessa voidaan ajatella että Noah Hanifin olisi ollut selkeästi fiksumpi varaus kuin Mitch Marner, mutta kun katsotaan esim viime kausien Norris ehdokkaita, niin hyvin pieni osa on ykköskierroksen varauksia. Toisaalta suurin osa huippuhyökkääjistä on draftin top5:ssa varattuja pelaajia. Toisekseen Marner oli pelaaja, joka on ollut koko ikänsä Toronto fani ja halusi Torontoon. Hanifin on Bruins fani ja vaikka NHL pääosin onkin bisnestä, niin tuollakin asialla on oma pieni merkityksenä. Pelaajatyyppinä Marner on samantyyppinen kuin William Nylander, mutta tässä vaiheessa rebuildia on fiksumpaa varata se paras pelaaja, joka on tarjolla, koska siihen että joukkue alkaa tosissaan kilpailla Stanley Cupista on todennäköisesti useamman vuoden päässä. Siinä vaiheessa meillä voi olla kaksi marneria tai kaksi hanifinia, ihan sama kumman varaat.

Voi olla että Toronto on kahden vuoden päästä samassa tilanteessa kuin Buffalo nyt tai Toronto voi olla kauden tai kaksi perässä. Tärkeintä ei kuitenkaan ole se missä Toronto on kolmen vuoden päässä, vaan se että joukkue vihdoin rakennetaan niin, että se voi vuodesta toiseen taistella Stanley Cupista. Tämä on ollut yksi toimiston selkeimmistä viesteistä. Ei Buffalonkaan kohdalla kannata keskittyä siihen, että joukkue vihdoin taistelee pudostuspelipaikasta, vaan siihen että onko joukkue oikein rakennettu, niin että se voi tulevaisuudessa taistella myös Stanley Cupista. Buffalolla oli rebuildin alkaessa enemmän sellaisia pelaajia joiden voisi kuvitella auttavan joukkuetta siinä vaiheessa, kun siirrytään sinne tasolle, että aletaan haastamaan idän kärkeä tosissaan.

Toronton lähtötilanteessa prospect pool oli NHL:n pohjasakkaa. Tietysti jos mukaan laskee esim. Morgan Riellyn, niin tilanne näyttää hieman paremmalta, mutta rebuildin alussa ainoa todellinen huippulupaus oli William Nylander. Toki kakkoskorin pelaajia ja lupaavia sellaisia löytyi, mutta Connor Brown tai Andreas Johnson eivät ole vielä mitään bluechip lupauksia. Eikä puolustajalupauksista oikein etsimälläkään löytynyt sellaisia gamebreaker tason lupauksia. Uskon että joukkueella on tälläkin hetkellä tarpeeksi tulevia syvyyspelaajia, eli sellaisia pelaajia jotka voivat täyttää ne bottom6 paikat ja puolustuksen syvyysroolit, mutta se huippukärki puuttuu ja sen hankkiminen todennäköisesti kestää ainakin sen kolme vuotta. Sen jälkeen voisi olettaa, että menee ainakin pari vuotta, että pelaajat nousevat riittävälle tasolle. Tietysti jos kaikki taivaanmerkit osuvat oikeaan asentoon ja Toronto pääsee varamaan Auston Matthewsin ensi kesänä. Lisäksi onnistuen saamaan esim. toisen top10 vuoron, joka osuu nappiin, niin nousu voi olla nopeampikin, mutta en usko että toimistolla aletaan silti kiihdyttämään rebuildia nopeamman nousun toivossa. Nyt asiat tehdään kärsivällisyydellä ja kunnolla.

Toronton epäonneksi seuraavina vuosina draftin top3 vuorot arvotaan, joten edes perusteellinen tankkaus ala Buffalo ei ole enää tae siitä, että pääsee varaamaan top2 vuorolla, eli muitakin suunnitelmia täytyy olla. Toronto ei tule saamaan varmaa vapaudu vankilasta korttia jackeichelin muodossa, joten sen varaan ei voi laskea, että tämä olisi nopeasti suoritettu jälleenrakennus. Vaan fanina on parempi varautua siihen Babcockin lupaamaan vuosien tuskaan, mutta vihdoin meillä on lupaus siitä, että se haluttu rebuild saadaan. Siihen on nyt omistajien lupa ja nyt ei auta kuin roikkua mukana. Tätä on odotettu mutta ei se helppoa tule olemaan. Se että mitään suunnitelmaa ei olisi paperilla tai ettei sitä olisi sanottu ulos on paskapuhetta. Kirjoitus on nyt seinällä, mutta yksikään omistaja tai manageri ei voi näyttää mitään kolmen askeleen ohjelmaa jolla päästään varmaksi menestykseen. Sitä on turha silloin lähteä maalailemaan, koska silloin todennäköisesti maalaa itsensä vain nurkkaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
En tietty Stamkosin ajatuksia tiedä, mitä nyt vakuutellut haluavansa tehdä jatkon Tampan kanssa, mutta ois kyllä outoa jos mies haluaisi parhaat vuotensa tuhlata uuteen rebuildiin ja vaihtaa tutut kuviot uusiin. Eihän noi kapteenit nyt niin usein siirry.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En tietty Stamkosin ajatuksia tiedä, mitä nyt vakuutellut haluavansa tehdä jatkon Tampan kanssa, mutta ois kyllä outoa jos mies haluaisi parhaat vuotensa tuhlata uuteen rebuildiin ja vaihtaa tutut kuviot uusiin. Eihän noi kapteenit nyt niin usein siirry.
Riippuu tietysti paljon kapteenin tulevista otteista. Paha loukkaantuminen toissakaudella, ehkä pikkuriikkisen alavireinen viime kausi verrattuna siihen, mitä mieheltä on totuttu näkemään. Maalipörssin kakkossija on aina kova suoritus, mutta Stamkosin kuuluisi olla jakuvasti mukana keskustelussa liigan absoluutisesti parhaan pelaajan tittelistä. Ensi kaudella taas 50 maalia ja 90 pistettä niin nämä keskustelut voidaan unohtaa. Mutta entä jos tulee vain 35 maalia ja noin 70 pistettä? Uskaltaako Yzerman heittää kehiin 8 vuotta, 90 miljoonaa -sopparin, vai lähteekö sittenkin haistelemaan muita vaihtoehtoja? Lecavalierin käyrä oli tasaisesti laskeva kesän 2009 jälkeen, mutta Stamkos on toistaalta lahjakkaampi ja parempi pelaaja. Suurella todennäköisyydellä Steveniä ei Torontossa nähdä, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole täysi mahdottomuus.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Eikös tuon Kessel kaupan suurin porkkana ollut just Kapanen, ilman häntä koko juttu ei olisi toteutunut? Näin GM tjsp. veisteli tänään uutisissa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Riippuu tietysti paljon kapteenin tulevista otteista. Paha loukkaantuminen toissakaudella, ehkä pikkuriikkisen alavireinen viime kausi verrattuna siihen, mitä mieheltä on totuttu näkemään. Maalipörssin kakkossija on aina kova suoritus, mutta Stamkosin kuuluisi olla jakuvasti mukana keskustelussa liigan absoluutisesti parhaan pelaajan tittelistä. Ensi kaudella taas 50 maalia ja 90 pistettä niin nämä keskustelut voidaan unohtaa. Mutta entä jos tulee vain 35 maalia ja noin 70 pistettä? Uskaltaako Yzerman heittää kehiin 8 vuotta, 90 miljoonaa -sopparin, vai lähteekö sittenkin haistelemaan muita vaihtoehtoja? Lecavalierin käyrä oli tasaisesti laskeva kesän 2009 jälkeen, mutta Stamkos on toistaalta lahjakkaampi ja parempi pelaaja. Suurella todennäköisyydellä Steveniä ei Torontossa nähdä, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole täysi mahdottomuus.

No en kyllä usko, että Yzerman uskaltaa. Eikä varmaan niinkään Yzermanista ole kiinni, eiköhän omistajat halua ikoninsa pitää seurassa pitkällä sopimuksella, siihen mitkään maalimäärät niinkään vaikuta ja vähän pakkohan se on maksaa mitä hän ikinä haluaa vaikka itsekkään niin innostu ajatuksesta, että yli 10% palkoista sidotaan yhteen pelaajaan varsinkin kun siellä ihan yhtäläisellä oikeutuksella on kohta Kucherov vaatimassa samaa liksaa... Jos miettii, että nyt aika aneemisella pelillä tuli 43 maalia niin on se kuitenkin aika suoritus. Mut niin aika epätodennäköiseltä omasta mielestä vaikuttaa, Stammer puhunut paljon, että haluaa voittaa ja nimenomaan Tampassa kun on nähnyt tuon coren rakentamisen alusta saakka ja kasvanut joukkueen mukana. Sanonut myös, että pitää ympärillä olevasta henkilökunnasta. Toki ei mies nyt oikein muuta voikkaan sanoa kun on joukkueen kapteeni.

Lecavalierilla taas on jo ikää ja käyräkin oli aika laskussa ollut pidempään. Stamkosilla taas tuntuisi vieläkin olevan vain lunastamatonta potentiaalia, noh tuolla tulevalla sopimuksella pitäisi kyllä omaa peliä aika rutkasti parantaa. Harvan pelaajan peli on oikeasti niin monipuolista että oikeuttaa sen massiiivisen liksan tai sitten niitä maaleja pitää oikeasti takoa samalla tahdilla koko sopimuksen ajan.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Stamkos on erinomainen pelaaja. Miettikää mitä tapahtui, kun jo alkujaan hidas Heatley hidastui. Saatika mitä tulee tapahtumaan, kun Kesselin vauhti hidastuu tulevina vuosina. Turhan moni pelaaja nojaa pelissään liikaa nopeuteen, ja jos siitä otetaan vähänkin pois niin jälki ei ole enää samanlaista. Mielestäni se osoittaa todella paljon, kuinka Stamkos on pahan loukkaantumisen ja siitä seuranneen nopeuden puutteen jälkeen pystynyt iskemään toiseksi eniten maaleja koko liigassa viime kaudella. Nyt on taas koko kesä aikaa treenata sitä räjähtävyyttä ja luistelua ylipäätään, eli eiköhän taas syksyllä Stamkos tule kuin uutena miehenä kaukaloon. Jos Granlund sai korjattua luistelunsa ja Usain Bolt opettelee joka vuosi uudestaan juoksutekniikkansa, niin en näe miten Stamkos maailmanluokan ammattilaisena ei pystyisi samaan. Se vain vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, kummastakaan ei luulisi olevan pulaa.

Aika hyvin on täälläkin perusteltu syyt sille, miksi Stamkos jäisi Tampaan. Mitään syytähän sille ei ole, miksi joukkueesta pitäisi lähteä. Takuuvarma contender vuosiksi eteenpäin sekä käsittämättömän hyvä nippu kasassa aina pelaajista valmentajiin ja valmentajista toimitusjohtajaan. Yhdeksi ongelmaksi toki tulee se, että miten joukkue pidetään kasassa ja miten saadaan jatkuvuutta pelaajamateriaaliin. Joukosta Kucherov, Palat ja Johnson ainakin yksi tulee tulevaisuudessa vaihtamaan joukkuetta, sillä ei tuollaisen hyökkäyksen pitäminen ole mahdollista ilman muun joukkueen heikentymistä. Voisi helposti kuvitella, että Hedman ja Vasilevski tulevat myös tulevaisuudessa saamaan paljon kovempaa palkkaa kuin nykyään, ja lisäksi siellä on mm. Koekkoek, DeAngelo, Masin, Drouin ja Namestnikov joiden voi odottaa nostavan kovaa liksaa jossakin vaiheessa uriaan.

Mitenköhän Tampalle ylipäätään tulee käymään tulevaisuudessa, jos kaikki lähtevät sinne mihin heitä huhutaan. Rakkaus kotikaupunkia kohtaan ja niin edelleen, Stamkos lähtee Torontoon, Yzerman Detroitiin, Drouin Quebecin laajennusjoukkueeseen ja Filppula Kiekko-Vantaaseen. Kuka siellä kentällä sitten pelailee, Jayson Megna ja Shayne Gostisbehere?
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kadrille 1v katko. Nhlnumbersin mukaan 4,1M pahvi. Omasta mielestä hyvä, että annettiin vielä mahollisuus. Mukava nähä mitä kaveri saa aikaan Babcockin alaisuudessa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Juttua rebuildista

Hyvä viesti depreltä!

Buffaloon nähden haastavin ero lienee juuri sillä, että prospect-puoli ylipäänsä on heikommalla tolalla ja ne runkopelaajat, joita täytyisi kaupata niiden pickien + prospectien saamiseksi, ovat huonoilla sopimuksilla, eikä heistä tämän takia saa oikein kunnon hintaa.

Aika näyttää sen, tuleeko tuo Toronton rebuildin blueprint tarkentumaan ja milloin näin tarkalleen tapahtuu.

***

Jos tarkastellaan pelaajia, joiden sopimukset ovat kattaneet pelkästään RFA-vuosia, on Kadrin sopimus toiseksi suurin, joka on nähty - suurempi ainoastaan offersheetin hyväksyneellä O'Reillylla. Toki asiaan vaikuttaa, että kyseessä on jo toinen sopimus ELC:n jälkeen.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kadrille tosiaan vuosi jatkoa ja tuntuu vähän siltä, että nyt annettiin mahdollisuus vakuuttaa Babcock vuoden aikana. Jos homma alkaa toimimaan kuten pitäisi, niin ensi vuonna on sitten luvassa pitkää jatkoa, muuten voi olla lähtö edessä. Toivottavasti Babcock saa Kadrin potentiaalin kaivettua esiin ja tehtyä pelaajasta kurinalaisemman ja kokonaisvaltaisemman. Taitoahan kyllä löytyy, joten siitä ei pitäisi jäädä kiinni.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse luotan siihen, että Mark Hunter ja Kyle Dubas laittavat assistentteineen tuon kykyjenetsinnän kuntoon. Sitä kautta toivottavasti organisaatioon saadaan tasaisella tahdilla niitä ykköskorin pelaajia, joita voidaan sitten tarvittaessa liikutella ja vaihtaa sopivampiin pelaajiin. Periaatteessa voidaan ajatella että Noah Hanifin olisi ollut selkeästi fiksumpi varaus kuin Mitch Marner, mutta kun katsotaan esim viime kausien Norris ehdokkaita, niin hyvin pieni osa on ykköskierroksen varauksia. Toisaalta suurin osa huippuhyökkääjistä on draftin top5:ssa varattuja pelaajia.

Ja sitten voidaan myös miettiä, minkälainen vaikutus Floridan Ekbladilla, Anaheimin Lindholmilla tai Nashvillen Jonesilla on ollut joukkueen kokonaisesitykseen. En kuitenkaan sano, että Toronton olisi pitänyt varata Hanifin Marnerin sijaan, mutta puolustus edellä pitäisi minusta joukkuetta rakentaa draftin kautta lähtökohtaisesti. Varaamalla se Chicagokin Seabrookinsa ja Keithinsa sai, jonka päälle sitten varattiin tai hankittiin ne hyökkäyksen tähtipelaajat.

Edmontonissa on ajauduttu yrittämään päinvastaista tapaa...
 

ipaz

Jäsen
Shawn Matthias tehnyt vuoden sopimuksen, eli nyt alkaa sentteritilanne näyttämään ensikaudeksi ihan ok:lta. Bozak ja Kadri on kärjet ja sitten Matthias, Holland, Arcobello, Spaling etsivät paikkojaan bottom kutosessa. Noista em. neljästä oikeastaan kaikki voivat pelata myös laidalla. Zach Hyman tulee olemaan mielenkiintoinen kysymysmerkki, kun näistä yliopistosta tulleista ei oikeastaan ikinä tiedä miten voivat yllättää. Hyvän viime kauden ainakin pelasi Dylan Larkinin kanssa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Matthias on varmaan ihan passeli lisä rosteriin, paikkailee varmaankin pitkälti Bozakkia. En nimittäin usko että Tyler kautta aloittaa Leafsissä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Rebuild -keskusteluun liittyen pelilliseen identiteettiin vaikuttavat arvot tuntuvat nykyisin olevan ihan samoja kaikilla, kova työnteko, vaikea pelata vastaan, nopeus ja taito. Jossain oli todettu NHL:n olevan kopioitsijoiden liiga; menestyneen joukkueen reseptiä yrittää kopioda 25 muuta seuraa. Kiekkokontrolli on nyt vahvasti in. Aika moni joukkue yrittää pelata kaikilla neljällä ketjulla samanlaista peliä ja klassisten jarruketjujen sekä energiaketjujen filosofia näyttää olevan vahvasti poissa muodista.

Mikä mahtaa olla seuraava hallitseva filosofia ja kuka sen ensimmäisenä löytää? Sehän voi olla vaikka yltiödefenssiivinen peli, jossa ei juurikaan karvata ja viisikko tiputtaa suosiolla reilusti omalle kenttäpuoliskolleen. Vähän samaan tapaan, kuin tampa muutama vuosi sitten. Hyökkäyksissä lähinnä mietitään jo puolustamista ja ottelut päättyvät futislukemissa. Tai sitten torpedo -kiekko kokee uuden tulemisen. Joka tapausessa Torontossakin ollaan paljossa jäljessä, jos pelillinen filosofia nojaa vain chicagon matkimiseen.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Mikä mahtaa olla seuraava hallitseva filosofia ja kuka sen ensimmäisenä löytää? Sehän voi olla vaikka yltiödefenssiivinen peli, jossa ei juurikaan karvata ja viisikko tiputtaa suosiolla reilusti omalle kenttäpuoliskolleen. Vähän samaan tapaan, kuin tampa muutama vuosi sitten. Hyökkäyksissä lähinnä mietitään jo puolustamista ja ottelut päättyvät futislukemissa. Tai sitten torpedo -kiekko kokee uuden tulemisen. Joka tapausessa Torontossakin ollaan paljossa jäljessä, jos pelillinen filosofia nojaa vain chicagon matkimiseen.

Onnittelut, tuhosit juuri NHL:n sekä jääkiekon kiinnostavuuden.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Matthiaksen UFA-vuosi sattui hänen pahaksi onnekseen sille kesälle, jolloin GM:t ainakin toistaiseksi ovat välttäneet ne kaamottavimmat ylipitkät ja -kalliit sopimukset. Ei ole uusia "clarksoneita" nähty. Saa nähdä, onko kyse pysyvästä muutoksesta. Varmaan vielä vuosi takaperin Matthias olisi joltain joukkueelta saanut sen haluamansa pitkän ja ylihintaisen diilin. Näen kolme syytä diilille Torontoon.

1. Ontarion oma poika. Varmaan se vähämerkityksisin syy kuitenkin.

2. Pääsee pelaamaan isossa roolissa, jossa voi paukuttaa hyvät tehot, ja siten nostaa omaa arvoaan ensi kesää varten. Toki jos GM:t ovat fiksuuntuneet siinäkin määrin, etteivät juuri anna arvoa "saavutuksille" heikossa joukkueessa, niin tuokin voi olla turha toive.

3. Käsittääkseni sopimukseen ei sisälly kauppaamiseen rajoittavia pykäliä. Eli Matthias tietänee, että hänet kaupataan viimeistään siirtotakarajalla eniten tarjoavaan joukkueeseen, joten ainakin pudostuspelipaikasta, mahdollisesti jopa mesraruudesta pääsee loppukaudesta pelaamaan. "Win-win"-tilanne sekä pelaajalle että organisaatiolle.

Kadrille tosiaan se viimeinen sauma Torontossa. Vaikka puolustaminen ei oikein toimikaan, niin periaatteessa Kadrin pitäisi pystyä pelaamaan Babcockin ihannoimaa kiekonhallintapeliä. Ei siis kaikista kaamein tapaus pelaajatyyppinä kuitenkaan. Jotenkin vain sellainen olo, että ei se Kadri ainakaan Torontossa nouse sille tasolle, mitä 2009 odotettiin.
 
Viimeksi muokattu:

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Loppupelistä ku miettii niin Kadrihan on pelannut hyvin. 13-14 kaudella 78 20+30=50 ja 14-15 kaudella 73 18+21=39. Kaks viimeisintä kautta on caphit ollu kuitenkin vain 2,9M. Tuolla hintalapulla minusta hyvä saldo. Huono vertaus, mutta ei tainnu Filppulakaan tuossa iässä kovin kummosia tehoja naputella.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Loppupelistä ku miettii niin Kadrihan on pelannut hyvin. 13-14 kaudella 78 20+30=50 ja 14-15 kaudella 73 18+21=39. Kaks viimeisintä kautta on caphit ollu kuitenkin vain 2,9M. Tuolla hintalapulla minusta hyvä saldo. Huono vertaus, mutta ei tainnu Filppulakaan tuossa iässä kovin kummosia tehoja naputella.
Tosin Kadrilla näitä kausia verrataan usein läpimurtokauteen 12/13, jolloin syntyi 48 ottelussa hienot 18+26=44 pistettä. Caphittiin nähden parin viime kauden tehot ovat olleet kivat, mutta potentiaalin lunastamisen ja kehityksen jatkamisen kannalta hieman masentavammat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös