Mainos

Toronto Maple Leafs 2012-2013

  • 146 518
  • 391
Siinä mielessä olet oikeassa, että tunkua tosiaan riittää hyökkäykseen. Itse kuitenkin luulen että Komarov nappaa itselleen paikan nelosen laidalta. Ainakin syksyllä miehen pelit sujuivat hyvin Marliesissa ja mielestäni Komarov sopii paremmin nelosketjuun kuin vaikka Lombardi tai Connolly.

Pelit AHL:ssä sujuivat Komarovilta hyvin eivätkä otteet Venäjällä sen huonommin sujuneet. Komarov pelasi käytännössä kokoajan Ovechkinin kanssa samassa ketjussa ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Uskon, että Komarov ottaa ihan vakiopaikan Leafsin hyökkäyksestä. Ja tekee siinä sivussa sen ~10 pistettä.

---

Burken potkut olivat jos ei nyt shokki, niin jonkinlainen yllätys nimenomaan tähän ajankohtaan peilaten. Nonis on luonnollinen valinta, olihan hän jo ennestään organisaatiossa ja omaa kokemusta GM:n tehtävistä useamman kauden ajalta. Silloin kun Nonis tuli Vancouveriin GM:ksi, niin hän korvasi arvatkaapa kenet. Kyllä, Burken. Ja nyt sama homma toisinpäin. Muutenkin Nonis on seurannu Burkea kuin koira isäntäänsä. Ensin Vancouverissa, sitten Anaheimissa ja myöhemmin Torontossa. Ja nyt sitten osat vaihtuivat - taas.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Haiskahtaa niin kultaiselta kädenpuristukselta tuo Burken jääminen organisaatioon tittelillä "senior advisor". Jos kaverin tyyli ei kerran miellyttänyt, niin tuskin tuolla on paljon virkaa. Ennemminkin voisi kuvitella, että Burken mielipiteitä ei kaivata, tai ainakaan johtoporras ei niitä kaipaa.

Burke ja Nonis käsittääkseni ovat erittäin läheisiä ystäviä ja Burkehän Nonisin toi Torontoon. Ei kai se sitten ole epälojaaliuden osoitus Burkelle, vaikka Nonis ottaakin tämän postin haltuunsa. No, historia toistaa itseään ja Nonis ottaa vallan Burkeltä kuten Vancouverissakin.

Se kiintoisin kysymys on, onnistuuko Nonis taas kerran treidaamaan Luongon joukkueeseensa kuten kesällä 2006. Toronton kannalta sääli, ettei Mike Keenan ole nyt vastapuolen GM:nä, koska silloin kyseessä saattaisi taas olla melkoinen "ryöstö".
 

mchi

Jäsen
En kyllä käsitä tätä muuvia yhtään, ja siis nimenomaan ajankohdan kannalta. Miksi helkatissa tätä ei tehty keväällä tai kesällä, vaan odotettiin viikko kauden alkuun? Kyllä tosiaan haiskahtaa pahasti jokin suuremman luokan eripura omistajien ja Burken kanssa, josta ei sitten päästy yli. Olisiko tosiaan jotain Luongoon liittyvää? Hullulta sekin kuulostaa, tehdä tälläinen päätös tällaisena aikana niinkin pienestä asiasta.

Mutta miksi jättää Burke vielä roikkumaan, jos kerta hänen linjansa ei miellyttänyt? Ja varsinkin, miksi Burke itse haluaa jäädä organisaation, eikä etsiä hommia muualta? Hänen meriiteillään löytyisi kyllä aivan varmasti duunia monestakin organisaatiosta, viimeistään kesällä.

Ota tästä nyt sitten selvää... Odotan kyllä innolla mitä esiripun takaa lopulta paljastuu.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
En kyllä käsitä tätä muuvia yhtään, ja siis nimenomaan ajankohdan kannalta. Miksi helkatissa tätä ei tehty keväällä tai kesällä, vaan odotettiin viikko kauden alkuun?

Niin, periaatteessahan nyt on se mahdollisimman valmis joukkue, kun kausi on kynnyksellä. Nyt keskitytään siihen pelaamiseen, eikä joukkueen rakentamiseen. Toki joukkue muuttuu kauden aikanakin, mutta ei ihan yhtä paljoa kuin offseasonilla. Nyt on Nonisilla puoli vuotta aikaa rakennella paperilla sitä tulevien vuosien Leafsia, ja kesällä sitten keskittyä sen rakentamiseen.

Jos tämä ratkaisu olisi tehty esim. viime kesäkuussa, olisi Nonisin tilanne ollut huomattavasti tukalampi, kun tuloksia olisi odotettu jo heinäkuun hulluilta päiviltä. Itse näen tämän ihan ymmärrettävänä ajankohtana toteuttaa tuo vaihdos.

Ensi keväänä moni pelaaja jää UFA:ksi, enkä usko heillä olevan tulevaisuutta Maple Leafsissa. Ainoastaan Lupul ja varauksin Bozak voisivat olla käyttökelpoista tavaraa. Eikä MacArthurikaan huono ole ollut, tuo sopimus vaan on turhan hintava jatkettavaksi miehen rooliin nähden.

Jos siirtotakarajalla pleijarit ovat tavoittamattomissa, niin ei muuta kuin Connollya, Lombardia ja kumppaneita kaupaksi vaan jos jonnekin kelpaavat. Siitä on sitten helppo lähteä rakentelemaan joukkuetta tuleviksi vuosiksi.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Tervehdin tätä yllättävää päätöstä iloisella ja tyytyväisellä mielellä. Ajankohta Burken erottamiselle oli yllättävä ja jopa omistajan rohkeus tehdä itse päätös vähän yllätti, mutta oikea päätös oli aivan varmasti. Hyvä että päättäjiltä löytyi palleja. Aivan varmasti Burken kanssa on otettu yhteen varsin rajusti, ja kaikki tietävät, että Burke on tällaisessa tilanteessa aika pelottava vastustaja.

Burkessa on paljon hyvääkin ja miehen tekemistä on sinänsä viihdyttävää seurata. Tosiasia on kuitenkin se, että Leafsin kanssa hän on epäonnistunut pahasti. Joukkueessa ei ole mihinkään rooliin heittää keskimääräistä parempaa NHL-pelaaja. Joku voi sanoa, että Kessel on roolissaan NHL:n ylätasoa. Tehoiltaan onkin, mutta olen muuten epäileväinen. Se on varmaa, että Kesselin ympärille joukkuetta ei voi rakentaa. Tunnustan kyllä, että olen viime vuosina erittäin heikosti katsonut Leafsin pelejä.

Eivät ne Leafsin prospektitkaan mitään niin erinomaisia ole, erona aikaisempaan on lähinnä se, että niitä on. Lupausten kasvattamisessa koko organisaatiolla on peiliinkatsomisen paikka, mutta siitäkin Burke kantaa päävastuun.

Burke on iso mies ja iso persoona ja joku voi ajatella, että se sopii kaupunkiin, jossa ei ole helppo toimia. Näin voisi olla, mutta ei Burken parrasvaloihin sopivasta egosta ole juuri ollut hyötyä Torontossa.

Nykyaikana GM:n ei pidä olla joukkueen näkyvin tyyppi ja kasvot ulospäin. Myönnän, että sukupolveni Leafs-faneille toinen isoegoinen irlantilainen on kuninkaan asemassa, mutta ajat ovat Pat Quinnin päivistä muuttuneet. Sitä paitsi silloin joskus Quinnin johtama HT Hollywood vastasi jäällä huutoonsa, kun pelaajat olivat miehiä eivätkä mikkihiiriä. Burke on höpissyt joitain turkkussee tjsp. sloganeita ja visioinut vaikka mitä, mutta jäällä ei ole tapahtunut.

Burken kaikki toimet eivät ole olleet onnettomia, mutta valmentajakysymyksen hoitaminen oli niin heikkoa tekemistä, että jo se pilasi koko show'n. Carlylen valinta on moka ja Carlylen edeltäjän nimeä en halua edes mainita.

Dave Nonis ei ole mikään suosikkini viemään Leafsia eteenpäin, mutta minkäs teet. Toivon miehelle onnea. Voi kun joskus herrabingossa kohdalle osuisi vielä oikea nouseva kyky, joku joka tietää miten asiat pitää tehdä, sen sijaan että on joskus tiennyt mitä pitää tehdä. Luulen, että Nonis ei sellainen ole.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, ystävät hyvät. Silti edessämme on todennäköisesti vuosia keskinkertaisuutta.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Tervehdin tätä yllättävää päätöstä iloisella ja tyytyväisellä mielellä. Ajankohta Burken erottamiselle oli yllättävä ja jopa omistajan rohkeus tehdä itse päätös vähän yllätti, mutta oikea päätös oli aivan varmasti. Hyvä että päättäjiltä löytyi palleja. Aivan varmasti Burken kanssa on otettu yhteen varsin rajusti, ja kaikki tietävät, että Burke on tällaisessa tilanteessa aika pelottava vastustaja.

Burken kaikki toimet eivät ole olleet onnettomia, mutta valmentajakysymyksen hoitaminen oli niin heikkoa tekemistä, että jo se pilasi koko show'n. Carlylen valinta on moka ja Carlylen edeltäjän nimeä en halua edes mainita.

TSN:llä Darren Dreger mainitsi, että silloin aikoinaan Burken ottaessa ohjat (ja jolloin Nonis myös tuli mukaan) suunnitelmana oli, että rakennetaan joukkue samalla tavalla kuin mitä Edmontonissa nyt nähdään, eli vanhat sotaratsut treidataan/jätetään signaamatta ja ollaan huonoja muutama vuosi ja varataan korkeilla vuoroilla draftin parhaimpia pelaajia, ja odotetaan että he kehittyvät joukkueen uusiksi kasvoiksi. Tämä oli suunnitelma Burken aloittaessa. Jossain vaiheessa suunnitelma muuttui, kenties omistajien painostuksesta, jotka halusivat menestystä heti ja joukkueen playoffeihin tekemään lisää voittoa. Sitten painostuksen alainen Burke alkoi tekemään virheitä, tuli näitä todella kiisteltyjä diilejä (Komisarek, Kessel-kauppa) ja lopputuloksena on joukkue, joka ei ole riittävän hyvä playoffeihin, muttei myöskään ihan liigan huonoimpia eikä näinollen saa niitä kaikkein lupaavimpia nuoria pelaajia draftista. Tai no, ilman Kessel -treidiä olisi ollut ehkä se kakkosvaraus 2010, jolla Boston varasi Seguinin.

Tietenkään emme ehkä koskaan saa tietää miten asiat täsmälleen menivät, että kannattaako osoittaa sormella Burkea joka teki ne varsinaiset diilit, vai omistajia, joilta ei löytynyt kärsivällisyyttä pitemmän rebuildin suorittamiseen.

Siitä kaikki näyttävät olevan yhtä mieltä, että ajoitus oli todella huono. Toronton kaltaisessa jääkiekkomekassa on nyt täysi kaaos päällä mediassa, ja varmasti se vaikuttaa jollain tapaa joukkueen otteisiin jäällä. Tai ainakin sitten jos homma ei toimi.

Jos Damien Coxin lähteitä on uskominen, suurin syy Burken potkuihin ei ollut edes huono menestys viimeisellä neljällä kaudella, vaan se, että omistajaporras vaihtui ja uudet tyypit eivät kaikki pidä Burkesta.

Damien Cox ‏@DamoSpin
Bell/Rogers are 50-50 partners. But those in the know say Bell's George Cope is clearly the lead suit. And he hated Burke.

-------------

Mitä tulee Burken valmentajavalintoihin, minusta Carlylen palkkaaminen oli hyvä veto. Jos Leafsin oli tarkoitus pelata fyysistä kiekkoa, niin Carlyle on juuri oikea äijä siihen hommaan. Minä uskon kyllä että Carlyle saa aikaan parempia tuloksia kuin edeltäjänsä. Carlyle on vittumainen äijä, joka pitää todella kovaa kuria ja vaatii pelaajiltaan erittäin hyvää fyysistä kuntoa, jota tarvitaan siinä halutussa fyysisessä pelissä. Kai se edellinenkin piti jotain kuria, mutta eri tavalla. En voisi kuvitella Carlylea haukkumaan pelaajiaan lehdistötilaisuudessa, vaan median edessä hän hoitaa jutut asiallisesti, ja jättää ne kiukuttelut pukukopin puolelle. Anaheimissa Carlylen viesti oli vaan liian nähty, ettei sillä enää ollut samanlaista vaikutusta kuin hänen ensimmäisillä kausillaan. Uskon että Leafsissa hän on vielä niin tuore persoona, että tulosta syntyy paremmin kuin Wilsonin aikana. Jos nyt ei ihan playoffeihin asti tuolla rosterilla, niin lähelle sitä kyllä. Ja yksi Luongo varmasti toisi itseluottamusta koko joukkueelle.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kyllähän nuo Burken potkut olivat todella yllättävä ja outo veto johtoportaalta. Tai itse potkut eivät ehkä niinkään, mutta ajankohta on täysin käsittämätön. Kauden alkuun on reilu viikko ja GM:lle annetaan monoa juuri, kun joukkue pitäisi viimeistellä mahdollisimman iskukykyiseksi. Veikkaan (ja pahoin pelkään), että Burkella on mennyt omistajien kanssa sukset ristiin jostain työn alla olevasta treidistä. Burke ei tunnetusti juuri säästele sanojaan ollessaan eri mieltä jostain asiasta ja tämä haiskahtaa juuri tällaiselta skenaariolta. Niinköhän edessä ovat taas Peddie/JFJ-katastrofin kaltaiset ajat, jossa (lätkästä juuri mitään tietämätön) omistajataho sanelee, miten joukkue kasataan, ja GM tottelee sätkynukkena. Jos Luongo viikonloppuna siirtyy vaahteranlehtipaitaan huhuttuja Kadria + Gardineria vastaan, niin historia toistaa itseään ja Nonis on jälleen osallisena Luongon ryöstökaupassa - tosin ottavana osapuolena tällä kertaa.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Burken lähtö yllätti myös täällä ja ikäävähän tuo liigan yleisen viihdearvon kannalta on. Miksi Burke jätettiin organisaatioon? Ehkä omistajat haluavat tällä vain kontrolloida sitä, ettei Burke pääse heti kostoksi jäynäämään Leafsia jonkun toisen organisaation kautta. Tuskin Burkella mitään työvelvoitetta on, maksavat vain siitä, että hän pysyy poissa eikä pääse sotkemaan mitään.

Leafs on ollut huono, mutta huonoja olivat Burken saamat rakennuspalikatkin, ehkä liigan lähihistorian surkeimmat. Ainoa kohtuullinen prospekti taisi olla Kulemin. Steen ja Colacola taidettiin treidata juuri ennen Burken saapumista. Joukkueen parhaat pelaajat olivat suunnilleen Jason Blake ja Pavel Kubina. Arvokkain kauppatavara pelaajistossa… Nik Antropov. Ei tuossa oikein ollut mitään mitä liikuttaa paitsi ne kuuluisat varausvuorot, jotka menivät sitten liian halvalla. Onnistuneesti Burke nappasi kuitenkin Lupulin ja Gardinerin ja mielestäni myös Phaneufin.

En oikein jaksa uskoa, että mikään yksittäinen syy (=Luongo) olisi potkujen taustalla. Ei Noniskaan mikään sätkynukketyyppi ole. Nonis sai itse vähän samanlaisessa tilanteessa kenkää Vancouverista, kun ei suostunut maksamaan ylihintaa Brad Richardsista. Canucks jäi playoffien ulkopuolelle uusien omistajien tulon jälkeen kahtena vuotena kolmesta, omistajat olivat varmaankin laskeneet saavansa playoff-tuottoja sijoitukselleen, joten Nonis sai lähteä.

-- --

Dave Nonis on säntillisen maltillinen ”kirjanpitäjätyyppi”, tiukka neuvottelija, joka osaa pitää oman päänsä. Silmiinpistävän luontaista johtajatyyppiä hän ei ole.

Nonisilla ei ole merkittävää jääkiekkotaustaa, hän pelasi yliopistokiekkoa Mainessa 1984-1988 toimien kaksi viimeistä vuotta joukkueensa kapteenina. Saatuaan valmiiksi alemman korkeakoulututkinnon Nonis lähti Tanskaan pelaamaan kaudeksi 1988-1989, mutta totesi varmaan tuolloin ettei hänestä ammattikiekkoilijaa tule. Tanskan vuoden jälkeen Nonis palasi Maineen, jatkoi tutkintonsa maisteritasoiseksi ja toimi samalla kiekkojoukkueen apuvalmentajana.

Yliopiston jälkeen Nonis sai vuonna 1990 töitä Vancouver Canucksista, jossa Nonis aloitti business-to-business sopimusten hallinnossa. Nonis paiski neljä vuotta sekalaisia hommia Canuckseille, mutta haikaili ilmeisesti pääsevänsä organisaatiossa enemmän jääkiekkoasioiden pariin. Vuonna 1994 Nonis jätti Canucksin saatuaan töitä NHL:n liigaorganisaatiolta. NHL:lle Nonis työskenteli tiettävästi ainakin vuoden 1994 CBA:n parissa sekä yleisten pelaajasopimusperiaatteiden ja välimieskäsittelysysteemin muotoilussa.

NHL:n työrupeaman aikana annetut näytöt jääkiekkoasioista vakuuttivat Canucksin palkkaamaan Nonisin organisaatioonsa takaisin vuonna 1998. Nonis sai vastuulleen pelaajasopimukset ja farmijoukkueen ja seuraavan kuuden vuoden aikana Nonisista kehittyi Brian Burken tutkapari. Yhteistyö toimi ilmeisen hyvin, Burke sai keskittyä suuriin linjoihin ja ottaa valokeilan omakseen, Nonisin toimiessa hiljaa taustalla huolehtimassa yksityiskohtien nuhteettomasta järjestyksestä.

Kuuden vuoden jälkeen Canucks päätti olla uusimatta Burken sopimusta ja nosti pitkään organisaatiossa kouliutuneen Nonisin GM:n paikalle. Hieman vaikea on ehkä vetää rajaa ketkä Canucksin runkopelaajista ovat Burken ja ketkä Nonisin miehiä. Ehkä voisi katsoa, että Burke jätti Nonisille Sedinit, Keslerin ja Bieksan. Nonisin voisi katsoa lisänneen Edlerin, Burrowsin, Hansenin, Raymondin, Schneiderin ja tietysti kuuluisimpana Luongon. Luongon ohella ehkä merkittävin Nonisin kädenjälki Canucksissa on valmentaja Alain Vigneault, joka oli Nonisin palkkaus.

Nonisin vahvuudet managerina ovat sopimuksissa, neuvotteluissa ja arvon määrittelyssä, hän osaa pitää kiinni oikeista pelaajista. Vapailla markkinoilla Nonis ei ole GM, joka lähtisi mukaan huutokauppoihin, jos joku huutaa Nonisin laskeman rajan yli, Nonis ei lähde korottomaan. Tämän takia Nonis on usein tyytynyt haalimaan vapailta markkinoilta ns. hylkiöprojekteja, joissa hänen osumatarkkuutensa on ollut valitettavan surkea (Marc Chouinard, Jan Bulis, Byron Ritchie, Brad Isbister… ). Willie Mitchell on oikeastaan ainoa merkittävä UFA, jonka Nonis on onnistunut signaamaan. Anson Carter oli tavallaan onnistunut haku myös, jonka jatkon suhteen nähtiin tyypillistä Nonisia. Nonis tiesi, ettei Carter 33:sta maalista huolimatta ollut se pelaaja johon isoja rahoja kannattaisi kiinnittää.

Maltillisuus ja laskelmallisuus ovat toisaalta myös Nonisin heikkouksia, hän ei ole nopeiden päätösten mies, hän ei välttämättä reagoi muiden joukkueiden päätöksiin, tai muuta omaa suunnitelmaansa. Canucksissa Nonis oli laskenut muutaman vuoden pidemmälle kuin mihin uusi omistaja antoi hänelle aikaa. Epäilemättä Nonis oli kuvitellut maalivahtiosaston ja puolustuksen vahvistamisen jälkeen uudistavansa Canucksin hyökkäystä kauden 07-08 jälkeen, kun Morrisonin ja Näslundin sopimusten päätyttyä vapautuisi rahaa, mutta kauden päätteeksi tulikin jo kenkää.

Jotkut kritisoivat, että Nonisin olisi pitänyt aggressiivisemmin muokata hyökkäystä, eikä vain odottaa sopimusten päättymistä, Brad Richards kilvan häviäminen ja playoffeista ulosjääminen olivat sitten kärsimättömälle omistukselle viimeinen niitti. Jälkikäteen Nonisin ”kyvyttömyys” ratkaisuihin on ehkä toiminut Canucksin eduksi, tiettävästi Morrison & Naslund eivät omanneet juurikaan vaihtoarvoa tuohon aikaan, Nonis taas halusi jääräpäisesti pitää kiinni Kesleristä uutta hyökkäystä visioidessaan. Francesco Aquilinille Nonisin visiot eivät avautuneet, hän syytti Nonisia johtajuuden puutteesta ja halusi tuoda oman miehensä managerin paikalle (Nonishan oli jäänne vanhan omistajaportaan johtajistosta).

”I wouldn’t trade away young players to save my skin” sanoi Nonis vuonna 2008 ja lähti Canucksista päätyen jälleen ensin Burken oikeaksi kädeksi ja sitten seuraajaksi. Saa nähdä mihin arvojärjestykseen Nonis laittaa nuorten treidaamisen ja oman työllisyytensä toisella GM stintillään.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos Luongo viikonloppuna siirtyy vaahteranlehtipaitaan huhuttuja Kadria + Gardineria vastaan, niin historia toistaa itseään ja Nonis on jälleen osallisena Luongon ryöstökaupassa - tosin ottavana osapuolena tällä kertaa.
No en tiedä, Kadri on nähty ja perus lapanen ja Gardiner aika pieni korvaus Luongosta.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
No en tiedä, Kadri on nähty ja perus lapanen ja Gardiner aika pieni korvaus Luongosta.

Eri mieltä! Mielestäni Gardiner on kasvamassa huipputason kiekolliseksi pakiksi ja olisi paha menetys Torontolle. Tulevaisuuden kiekollinen liideri kuitenkin mahdollisesti. Kadrin nyt voisi toisaalta kaupassa antaakin, mutta ei hänestäkään voi vielä ihan varmaksi sanoa, että ei kasvaisi kelpo kakkoskentän mieheksi. Ennakkoon kuitenkin Luongon taso ei ole kovinkaan kummoinen, mutta eihän sitä tiedä jos uusi joukkue nostaisi sitä taas. Toki Toronton maalilla se voi olla todella vaikeaa. Sekä joukkueen, fanien ja median toimesta.

Olisiko sitten Scrivens mahdollisesti myös tuossa kaupassa mukana, koska kai se Canucks haluaa veskarinkin siinä. Läck toki on, mutta silti. Gardiner+Kadri+Scrivens esimerkiksi ei olisi Luongosta mitään jos olisi entisellään. Vaan kun ei ole. Käyrä jyrkästi alaspäin.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Olisiko sitten Scrivens mahdollisesti myös tuossa kaupassa mukana, koska kai se Canucks haluaa veskarinkin siinä. Läck toki on, mutta silti. Gardiner+Kadri+Scrivens esimerkiksi ei olisi Luongosta mitään jos olisi entisellään. Vaan kun ei ole. Käyrä jyrkästi alaspäin.
Miten se nyt on jyrkästi alaspäin? Toissakaudella oli aivan maailman eliittiä ja viimekausi sitte sujui ainoastaan kelvollisesti pl. nuo pari playoff-esiintymistä jotka olivat kohtalaisen luokattomia.

Tällä hetkellä Luongo on ylivoimaisesti kovin realistisesti saatavilla oleva maalivahti ja siksi Kadri+Gardiner ei olisi paha hinta. Kadri tuskin tulee Leafs Nationissa ikinä breikkaamaan ja Gardiner potentiaalistaan huolimatta on täysin paikattavissa nykyisilläkin miehillä. Huippumaalivahdin saadakseen jostain on myös luovuttava ja tässä skenaariossa Leafs ei mielestäni kärsisi pelillisesti juuri ollenkaan, joten joukkueen iskukyky kasvaisi heti ja maalivahticase voitaisiin haudata ainakin muutamaksi vuodeksi. Omat riskinsä näissä isoissa treideissä toki aina on, mutta ei Torontossa playoffeja tulla varmistelemalla pelaamaan.

Edit: Piti oikeen erikseen kiittää Moustache Davea erinomaisesta paketista Nonista koskien. Hienoa työtä.
 
Viimeksi muokattu:

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Miten se nyt on jyrkästi alaspäin? Toissakaudella oli aivan maailman eliittiä ja viimekausi sitte sujui ainoastaan kelvollisesti pl. nuo pari playoff-esiintymistä jotka olivat kohtalaisen luokattomia.

Niin no. Todella paha sulaminen playoffseissa ja viimekaudella nuorempi Schneider alkoi ottamaan pienoista niskalenkkiä Luongosta. Mielestäni Luongo on varsinkin nykyään todella ailahtelevainen, joten voi siihen entiseen Luongoon nähden sanoa todellakin ura käyrän olevan alaspäin. Huomioiden kuitenkin sen, että kaveri oli yksi maailman parhaista veskareista tovi sitten. Näen muutenki enemmin Luongon tason putoavan kuin nousevan. En muutenkaan näe, että Luongon pää kestäisi Toronton paineita. En toki väitä, että Luongo ei voisi onnistua, mutta kyllä oma mielipide on se, että Luongo on parhaat pelinsä pelannut.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eri mieltä! Mielestäni Gardiner on kasvamassa huipputason kiekolliseksi pakiksi ja olisi paha menetys Torontolle. Tulevaisuuden kiekollinen liideri kuitenkin mahdollisesti.

Tällä hetkellä Gardiner on sivussa aivotärähdysoireiden takia. Ei ihan paras tilanne treidisuunnitelmien suhteen.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Tässä on päivän verran sulateltu tuota suurta uutista Toronton maalta. Ensimmäinen reaktio oli pienoinen shokki, kun seuraajasta ei ollut tietoa. Leafs fanina sitä odottaa aina kaikkein pahinta, jotain Doug Macleanea tai Mike Milburya. Onneksi Nonis on vähintäänkin kelvollinen mies vetämään tuota laivaa. Vähän haiskahtaa hänkin väliaikaisratkaisulta, mutta aika näyttää. Moustache Dave tyhjensi tuossa pöydän herran osalta ja iso kiitos siitä. Osa tietysti hyvinkin tuttua asiaa, mutta muistutus noista huonoista FA signaugsista huolestuttaa.

Tämähän oli myös yksi Burken heikkouksista, täysin vihkoon menneet UFA haut. TSN:n paneelissa esille nostettiin myös Kessel trade. Siirto ei sinällään ollut huono, nuori nouseva huippuhyökkääjä, mutta Burken karkea arviointivirhe rosterin iskukyvyn suhteen. Johti tunnetuin seurauksin Tyler Seguinin ja Dougie Hamiltonin lipsumiseen karhujen maahan Toronton varausvuoroilla. Itse olin aikanaan siirron takana, joten siitä en Burkea ala koskaan syyttämään. Kolmas asia käsittelyn alla oli maalivahtikysymys, joka ei liene selittelyjä kaipaa. Toronton "onni" ja "yritys" tuolla saralla on jäänyt vähintäänkin vajaanlaiseksi. Gustavsson oli aikaan hyvä haku, joka epäonnistui. Osa syynä varmasti se että miehelle ei löytynyt soveliasta kokenutta kaveria rinnalle ja Allairen tyyli ei välttämättä loppuen lopuksi istunut kuitenkaan isolle ruotsalaiselle. Giguere tuli, oli ja meni. Hyvä kauppa, mutta JS ei päässyt samalle tasolle kuin aiemmin urallaan, eikä edes viime kauden siedettävälle tasolleen Coloradossa. Harmi sinällään. James Reimer on edelleen kirjoittamaton kortti, koska viime kaudesta on vaikea sanoa yhtään mitään. Heti kauden alussa kärsitty aivotärähdys vaikutti miehen peliin pitkän aikaa, hyvänä verrokkina voidaan käyttää Ryan Milleriä joka kärsi myös aivotärähdyksen jälkeen vaikeamman jakson. On kuitenkin epäselvää ja hyvin epätodennäköistä että Reimer tulisi koskaan nousemaan sille tasolle, millä pelasi kevään 2011.

Suurena syynä Burken potkuihin on pidetty myös miehen persoonaa, joka ei ilmeisesti istunut uuden johtokunnan linjaan. Nonishan managerina tullenee todennäköisesti jatkamaan Burken linjaa ainakin joltain osin. Väitti lehdistötilaisuudessa olevansa kärsivällisempi, mikä oli ehkä hyvä todeta näin alkuun. Burke kun tuli ensimmäiseen lehdistötilaisuuteensa aseet laulaen, eikä pystynyt sen jälkeen lunastamaan isoja lupauksiaan. Olisin silti mielelläni antanut kokeneelle managerille vielä tämän kauden aikaa näyttää, mutta ilmeisesti sukset menivät isommin ristiin.

Nonisin kärsivällisyys mitataan heti alkuun, kun tuo paljon puhuttu Luongo treidin mahdollisuus roikkuu ilmassa. Täällä on vähätelty Jake Gardinerin arvoa isolla kädellä, mutta kuinka moni olisi valmis esim. Edmontonin kohdalla vaihtamaan Justin Schultzin ja Magnus Pääjärvi-Svenssonin Luongoon ja miehen sopimukseen. Gardiner on vähintäänkin saman tason lupaus ja todistanut tasonsa NHL:ssä potentiaalinen franchise pakki ja näen nuoren miehen lähinnä nostavan arvoaan. Kadria en sinällään suoraan vertaisi MSP:hen koska näen, että Kadri tulee todennäköisemmin olemaan se ratkaisupelaaja NHL:ssä kuin MSP. Toisaalta alempiin kenttiin Ruotsin poika sopii paremmin. Kadrista tulee joko euroopan/AHL:n kiekkokiertolainen tai hyvä NHL pelaaja. Taidot ja pelikäsitys on kunnossa, mutta muita ominaisuuksia on hiottu vuositolkulla. Ei ole mitenkään mahdotonta, että sellainen n. 40-50p läpimurtokausi voisi olla haarukassa jo seuraavalla täydellä NHL kaudella.

Roberto Luongosta on varmasti sanottu tähän mennessä kaikki mahdollinen ja mahdoton. On pieni ihme, että mies jaksaa tuollaista pyöritystä ja mielestäni olisi pieni ihme mikäli mies jaksaisi sitä Torontossa. Vielä kun huomioon otetaan tuo albatrossisopimus, joka voi ampua mieheen haksahtavaa organisaatiota jo parin vuoden päästä nilkkaan. Niin en näe, että olisi mitään järkeä lähteä ratkaisemaan maalivahtikysymystä sillä, että treidattaisiin paras hyökkääjä- ja melkein valmis puolustajalupaus tuollaiseen riskikorttiin. CBA muutos noiden pitkien sopimusten kanssa tekee miehen siirtämisen myöhemmin mahdottomaksi, eli se organisaatio joka Luongoon haksahtaa myös elää tämän kanssa seuraavat vuodet. Luongon lopettaessa esim. 6v päästä tarkoittaa sitä, että Toronton capissa on seuraavat 3v n. 2miljoonaa/kausi miehen sopimusta. Mikäli Luongo treidataan esim. 3v päästä ja Luongo lopettaa 3v päästä siitä niin Torontoa rangaistaan vielä enemmän.

Gardiner pelaa seuraavat kaksi kautta n. miljoonan sopimuksella ja Kadrikaan ei ihan lähivuosina ole kallis mies. Potentiaaliinsa nähden Gardiner on reilusti alipalkattu ja arvokas mies myös cap mielessä Torontolle. Puhumattakaan miehen avuista kentällä ja siitä kuuluisasta potentiaalista. Gardinerin ja Riellyn ansiosta olisi hyvin mahdollista ostaa ensi kesänä ulos sekä Komisarek & JM Liles ja silti puolustus on hyvin kasassa. Mikäli tuo Gardiner & Kadri siirto tapahtuu, niin pidän sitä yhtä suurena virheenä kuin Rask -> Raycroft treidiä aikoinaan. Täysin päätön siirto. Vaikea sanoa nousiko vai laskiko Luongon arvo tuon CBA:n myötä, mutta muutosten myötä tuota treidiä olisi hyvä miettiä todella pitkän tähtäimen kannalta. Se voi nimittäin kummitella organisaatiolle lähes vuosikymmenen. Ei sellaista riskiä lähdetä ostamaan seuran parhailla nuorilla lupauksilla.
 

adston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
TSN:n artikkelissa vähän Maple Leafsin GM-historiaa. Mielenkiintoinen juttu, siellä on ollut vuodesta 1967 lähtien 10 GM:ää, eli ei siellä kukaan ole hirmu montaa vuotta istunut, ja on kyllä itsekin pakko ihmetellä tuota menoa. Onko se sitten sitä, että päätetään aloittaa täydellinen rebuild, kärsivällisyys loppuu ja yhtäkkiä aletaankin himoitsemaan menestystä nyt eikä heti, tehdään muutamia kyseenalaisia päätöksiä ja se on sitten taas siinä.

Vilpittömästi toivon että Nonis saa Maple Leafsin menestymään, pidän joukkueesta ja toivon sille menestystä. Mutta katsotaan muutama vuosi riittääkö omistajilla kärsivällisyys Nonisin suhteen, varsinkin jos sitä menestystä ei tule.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Onko se sitten sitä, että päätetään aloittaa täydellinen rebuild, kärsivällisyys loppuu ja yhtäkkiä aletaankin himoitsemaan menestystä nyt eikä heti, tehdään muutamia kyseenalaisia päätöksiä ja se on sitten taas siinä.

Tässä kävi päinvastoin. Toronton homman saatuaan Burke julisti että perinteistä rebuildia ei tarvitse tehdä vaan homma hoituu nopeammin, joku neljän vai viiden vuoden cup contender suunnitelma siellä taisi olla.
Burken arvio joukkueen iskukyvystä meni kuitenkin pahasti metsään ja Kessel-kaupan varausvuoroista tuli todella aikaiset. Potkut tuli neljännen kauden jälkeen eli viidettä ei Burke päässyt enää huseeraamaan.

Burkella oli fanaattinen kannattajakunta Leafs-faneissa mutta ei ihme että osalla faneista ja (uusilla) omistajilla ei usko riittänyt. Joukkueen vanha omistaja taisi olla paikallisten kansankynttilöiden eläkejärjestö (tjsp.) jolle taisi riittää pelkkä taloudellinen menestys. Nyt pitää tahkota rahaa JA menestyä kaukalossa.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
No en tiedä, Kadri on nähty ja perus lapanen ja Gardiner aika pieni korvaus Luongosta.

Muut tähän jo eilen kommentoivatkin, mutta nähtävästi et Sharks-fanina hirveästi idän pelejä seuraa, kun tuollaista väität. Ehdotuksesi on samaa tasoa, kuin jos San Jose luopuisi Couturesta ja Braunista vaihdossa Luongoon. Kadri nyt on hit/miss ja hänestä voisi Luongo-kaupassa luopuakin kera jonkun kokeneemman kaverin (esim. Bozak). Gardiner puolestaan osoitti tulokaskaudellaan, etteivät vertaukset Scott Niedermayeriin ole ihan tuulesta temmattuja ja jos hänet vaihdettaisiin päittäin Luongoon niin kyse olisi pahemmasta ryöstöstä kuin Raskin vaihto Raycroftiin aikanaan oli. Miehellä on kuitenkin potentiaalia olla tulevaisuudessa koko NHL:n top 10 -pakki, mikäli kehityskäyrä jatkuu samanlaisena. Torontossa on toki ollut tapana järjestään pilata omat lupaukset, mutta se ei taas liity Gardinerin potentiaaliin mitenkään.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei todellakaan mitään mieltä lähteä tekemään vaihtoa Gardiner+Kadri+sälää <-> Luongo. Mieluummin sitten haetaan tuolla paketilla sitä Bernieriä Losista, jos kerran management on sitä mieltä, että Gardiner voidaan uhrata uuden maalivahdin saamiseksi.

Mieluummin kokeilisin kepillä jäätä, ja yrittäisin lähetellä noita ylimääräisiä hyökkääjiä vaihdossa jonnekin, mistä voisi saada kokeneen kakkosveskarin tukemaan Reimeria. Detroitista voisi aika halvalla saada Joey MacDonaldin, siellä tosin on hyökkääjäongelma jo ihan omastakin takaa.

Vancouverilla voisi olla sentterille käyttöä, joten tässähän olisi orastava winwin-diili mahdollinen. Connolly ja jotain muuta Nucksiin vaihdossa Luongoon. Ei kuitenkaan sitä Gardineria... :)
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Lisättäköön että Nonisia oli eilen haastateltu Nick Kypreosin toimesta. Dave Nonis oli itse todennut että Morgan Riellyn tapaiset nuoret pelaajat eivät ole kaupan. Kypreos oli tarkentanut kysymystä, että koskeeko tämä myös Jake Gardineria ja Nonisin vastaus oli ollut "kyllä, näitä pelaajia ei vaihdeta veteraani-ikäisiin pelaajiin, vaan korkeintaan toisiin nuoriin pelaajiin." Ilmeisesti Nonis ei aio aikanaan näillä nimillä hullutella, koska pelaajat mainittiin nimeltä. Sinällään toisen nuoren pakin treidaaminen ei välttämättä ole virhe, koska lähtökohtaisesti sekä Rielly että Gardiner menisivät samaan rooliin. Vaihdossa tosin pitäisi sitten saada sellainen nuori lupaus, jolla on oikeasti potentiaalia ottaa se ykkössentterin paikka Torontossa. Enkä muutenkaan lähtisi leikkimään tässä vaiheessa, koska muistissa on miten kävi kun gamblattiin Poggen ja Raskin välillä. Toisen pään piti kestää Torontossa paremmin, mutta kun se pää ei kestä edes keskilännessä ja toinen kuumakalle on pelannut nyt hyvin Bostonissa.

Eddie Läckillä on Vancouverissa ilmeisesti nivusongelmia, joten voisi olettaa että mahdollisessa kaupassa menisi yksi kolmikosta Reimer/Scrivens/Rynnas availemaan luukkua länsirannikolle. Lisäksi Bozak olisi profiililtaan sopiva kaveri hetkellisesti korvaamaan Kesleriä ja sen jälkeen halpa kolmossentteri tulevaisuutta varten. Lisäisin kauppaan mahdollisesti myös lupauksen kaliiberia Holzer/Blacker/Ashton/Frattin. Tuon suurempaan hullutteluun en lähtisi. Oikeastaan skippaisin nykytilanteessa koko Luongon, toivottavasti Nonisilta ei heti odoteta playoff paikkaa. Nyt olisi hyvä hetki passailla kausi puolitoista ja katsoa mitä noista junnuista tulee.

Bernieriä oli ilmeisesti tarjottu Burkelle ja Burke oli sanonut ei. Tilannehan on toki osittain muuttunut, mutta en silti lähtisi Bernierin perään. Loistava maalivahtilupaus, mutta tuo koko(n.180cm) ja kylmä fakta että mies ei ole esittänyt NHL:ssä mitään erikoisempaa. Esim. Reimerilla on paremmat näytöt ja Scrivensillä AHL:stä vastaavat näytöt. Niin voidaan kysyä että paljonko tuosta Bernieristä kannattaisi lähteä maksamaan? Erittäin hankala määritellä ja kun on maalivahtilupauksesta kyse, niin voi olla että tulee kallis missi.

Hankala tilanne kokonaisuutena tuo maalivahtikysymys, mutta mikäli se Luongolla ratkaistaan niin miehen on PAKKO onnistua. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Tuosta sopimuksesta ei pääse enää eroon, eikä sitä ole mitään järkeä edes treidata. Lisää paineita maalivahdin niskaan. Ei sillä etteikö tuon kaliiberin kaveri houkuttelisi. Ei Cujo tai Belfourkaan nuorena poikana Torontoon siirtynyt, mutta toisaalta eivät tuoneet Luongon kaltaista riskiäkään mukanaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eddie Läckillä on Vancouverissa ilmeisesti nivusongelmia, joten voisi olettaa että mahdollisessa kaupassa menisi yksi kolmikosta Reimer/Scrivens/Rynnas availemaan luukkua länsirannikolle. Lisäksi Bozak olisi profiililtaan sopiva kaveri hetkellisesti korvaamaan Kesleriä ja sen jälkeen halpa kolmossentteri tulevaisuutta varten. Lisäisin kauppaan mahdollisesti myös lupauksen kaliiberia Holzer/Blacker/Ashton/Frattin. Tuon suurempaan hullutteluun en lähtisi. Oikeastaan skippaisin nykytilanteessa koko Luongon, toivottavasti Nonisilta ei heti odoteta playoff paikkaa. Nyt olisi hyvä hetki passailla kausi puolitoista ja katsoa mitä noista junnuista tulee.

Tuossa mainitsemassasi vaihtoehdossa ei ole Vancouverin kannalta mitään järkeä. Nyt on huhuissa ollut vahvoina sekä Dan Ellisin että Jason Arnottin signaukset, joten näillä saadaan ilmaiseksi se kakkosmoke ja 2/3 sentteri tuuraamaan Kesleriä. Näin ollen tuon kaupan ainoa lisäarvo olisi luokkaa Holzer tai Frattin. Tokihan kumpikin ovat ihan mielenkiintoisia pelaajia, mutta jos Vancouver hakee vastinetta luokkaa Kadri + Gardiner niin ei kai Luongo ihan tuolla paketilla lähde. Ymmärrän toki, että tuo on varmasti enemmän fanin toive siitä mitä voitaisiin antaa mahdollisessa kaupassa.

Mielenkiintoista nähdä vahvistiko vai heikensikö Burke - Nonis vaihto Toronton osakkeita Luongon suhteen. Uusi CBA toi kenties uusia pelureita (Philly?) mukaan keskusteluihin, joten ehkä Vancouver oikeasti saa kohtuullisen vastineen Luongosta eikä vain joudu tyytymään siihen mitä tarjotaan. Toki en usko, että Luongo edes lähtee heikolla tarjouksella vaan silloin mennään tämä lyhyt kausi Luongo - Schneider kaksikolla ja kesällä jatketaan neuvotteluita.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Tuossa mainitsemassasi vaihtoehdossa ei ole Vancouverin kannalta mitään järkeä. Nyt on huhuissa ollut vahvoina sekä Dan Ellisin että Jason Arnottin signaukset, joten näillä saadaan ilmaiseksi se kakkosmoke ja 2/3 sentteri tuuraamaan Kesleriä. Näin ollen tuon kaupan ainoa lisäarvo olisi luokkaa Holzer tai Frattin. Tokihan kumpikin ovat ihan mielenkiintoisia pelaajia, mutta jos Vancouver hakee vastinetta luokkaa Kadri + Gardiner niin ei kai Luongo ihan tuolla paketilla lähde. Ymmärrän toki, että tuo on varmasti enemmän fanin toive siitä mitä voitaisiin antaa mahdollisessa kaupassa.

Mielenkiintoista nähdä vahvistiko vai heikensikö Burke - Nonis vaihto Toronton osakkeita Luongon suhteen. Uusi CBA toi kenties uusia pelureita (Philly?) mukaan keskusteluihin, joten ehkä Vancouver oikeasti saa kohtuullisen vastineen Luongosta eikä vain joudu tyytymään siihen mitä tarjotaan. Toki en usko, että Luongo edes lähtee heikolla tarjouksella vaan silloin mennään tämä lyhyt kausi Luongo - Schneider kaksikolla ja kesällä jatketaan neuvotteluita.

Toivottavasti Canucks leirissä otetaan huomioon myös se seikka, että Luongo voi vedota jokaisen ei toivotun treidin. Sopimus kun sisältää NTC pykälän, eli tuo odottaminen ei välttämättä palvele organisaation etuja, koska tällä hetkellä Luongo tuntuu ottavan tilanteen hyvin. Voi olla että mieli muuttuu, mikäli Gillis yrittää venyttää hommaa ensi kesälle.

Itse näen Luongon vaihtoarvon tuon sopimuksen takia hyvinkin matalana. En toki negatiivisena, mutta sopimuksen mukana tulee sellainen riski, jonka ottamista jokaisen organisaation tulisi syvästi harkita. Varsinkin kun CBA muutoksen takia, ei tuon sopimuksen edelleen myyminen ole kovinkaan kannattavaa. Itse asiassa Luongon treidaaminen olisi tässä tilanteessa parempi valinta Canuckseille, kuin miehen pitäminen ja uran lopettaminen esim. 6v päästä. Tähän tilanteeseen liittyy niin paljon erilaisia sivujuonteita, jotka puhuvat vahvasti myös Canuckseja vastaan.

Joten pitäisin vähintäänkin typeränä sitä, että odotettavissa olisi joku massiivinen korvaus. Sinällään pätevästi maalivahdista hyvällä cap hitillä. Itse pidän Bozakkia ja Reimeriä parempana parivaljakkona kuin Arnott & Ellis paria. Tokikaan en usko, että tuolla Luongo irtoaisi. Esim Bozak+Kadri olisi mahdollisesti sellainen millä diili voitaisiin tehdä Vancouverin näkökulmasta, mutta kun otetaan huomioon kaikki riskitekijät ja Toronton seitinohut sentterikalusto, niin en välttämättä lähtisi tuota tekemään. Mielenkiintoisin sivujuonne on tuo mahdollinen Philadelphian mukaan tuominen keskusteluihin, siellä tosin on tuo oma ongelmamaalivahti Bryzlagovin muodossa, joka lienee ostettaneen ulos kesällä? Ainakin mikäli Luongo kiinnostaa, vaikea kuitenkaan nähdä että sielläkään suunnalla oltaisiin valmiita mihinkään massiiviseen vaihtokauppaan. Toki organisaatiot ovat hyvin erilaisissa tilanteissa ja Flyers voisi hyvinkin maksaa enemmän. Silloin pitää vain tunnustaa tosi asiat ja antaa Luongon mennä sinne.

Mielestäni kakkosluokan tavarasta ei koskaan pitäisi maksaa ykkösluokan hintaa ja Luongo on nyt kakkosluokan tavaraa. Sopimuksensa takia. Gardiner on Leafsin parhaita assetteja, ei sellaisia treidata Luongon kaltaisiin pelaajiin.
 

mchi

Jäsen
Itse näen Luongon vaihtoarvon tuon sopimuksen takia hyvinkin matalana. En toki negatiivisena, mutta sopimuksen mukana tulee sellainen riski, jonka ottamista jokaisen organisaation tulisi syvästi harkita. Varsinkin kun CBA muutoksen takia, ei tuon sopimuksen edelleen myyminen ole kovinkaan kannattavaa. Itse asiassa Luongon treidaaminen olisi tässä tilanteessa parempi valinta Canuckseille, kuin miehen pitäminen ja uran lopettaminen esim. 6v päästä. Tähän tilanteeseen liittyy niin paljon erilaisia sivujuonteita, jotka puhuvat vahvasti myös Canuckseja vastaan.

Näin minäkin asian näen. Luongon vaihtoarvo on tavallaan matalampi kuin hänen tasonsa on, ja jos Gillis hänestä oikeasti saa nyhdettyä esim. Kadri+Gardiner tason vastineen, niin onnittelut erittäin onnistuneesta kaupasta.

Pelitasonsa puolesta Luongo on kyllä mielestäni huomattavasti nykyistä mainettaaan parempi, ja uskon kyllä että hänestä on vielä paljon iloa uudelle joukkuelleen, jos siirtoa siis tapahtuu. Ongelma on kuitenkin tuo pitkä sopimus, sekä se että Canuckseilla on jos nyt ei pakko, niin ainakin huomattava paine saada siirrettyä Luongo pois Schneiderin tieltä. Lisäksi ei tällä hetkellä kovin montaa joukkuetta taida olla, jolla olisi semmoinen tarve Luongolle (nimenomaan tuolla sopimuksella) että kauppoihin kannattaisi lähteä ellei häntä saisi erityisen halvalla. On siellä toki varmasti jokunen joukkue käynyt potkimassa renkaita, mutta en näe että monikaan oikeasti mihinkään tarjouskilpailuun lähtisi, enemmänkin koettelevat, jos bargain irtoaisi.

Sitten on tietysti vielä tuo NTC, joka saattaa kaupantekoa häiritä, vaikka tuntuma on kyllä se, että Luongo saattaisi hyvinkin herrasmiehen elkein hyväksyä lähes minkä tiimin vaan, jos sillä saataisin tämä saaga loppumaan, vaikkei hänellä siihen tietenkään mitään velvoitetta ole. Tämmöinen kuva hänestä ainakin välittyi kauden lopulla.

Kimurantti tilanne kaiken kaikkiaan Canuckseille. Periaatteessa pakkoa ei ole myydä ja tarttua huonoon tarjoukseen, mutta toisaalta tuskin tilanne tulevaisuudessakaan helpottaa. Pakko saattaa tulla vaan suuremmaksi jos Schneider pelaa itsensä selvemmäksi ykköseksi, jolloin hinta tippuisi entisestään. Ostajilla taas ei mielestäni ole mitään järkeä tässä markkinatilanteessa maksaa noin riskialttiilla sopimuksella pelaavasta vahdista niin paljon kun Luongon pelitaso ehkä antaisi olettaa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kausi siis ihan oikeasti alkaa. Pelit alkavat ensi lauantaina Montrealissa, ensimmäinen kotipeli on maanantaina Sabresia vastaan ja runkosarja päättyy kotona Canadiensia vastaan huhtikuun 27. päivä. Ihan jees ohjelma siinä mielessä, että pitkiä vierasputkia ei (luonnollisestikaan) tule, pisin on kolme peliä putkeen vieraissa.

Ilmeisesti heti kun mahdollista julkaistaan Fransonin vuoden diili, 1,2M$. Lisäksi Mike Mottau saa ilmeisesti kaksisuuntaisen vuoden diilin, 850k$ NHL:ssä. Lähteenä @TSNBobMcKenzie twitterissä.

Edit: 9 x back-to-back, ei edes ihan älyttömän paha ottaen huomioon suht tiukan tahdin.
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Pikkasen Luongosta. Tällä hetkellä yksi yliarvostetuimmista maalivahdeista. Juuttunut muottiinsa eikä peliä kehitetty. Perse maaliviivalla ei toimi enää niin kuin se toimi vielä pari vuotta sitten. Maalivahteja haastetaan paljon enemmän ja kun katsoo viime aikoina läpilyöneitä maalivahteja on yhdistävä tekijä aktiivisuus ja liikkuminen. Luongo ei oikein ole kumpaakaan.

Suuresti yliarvostettu maalivahti jonka isot voitot NHL:ssa antavat vieläkin odottaa.

Tällä hetkellä yksi strategia voisi olla antaa Reimerille kauden mittainen mahdollisuus. Rinnalle Rynnäs ja Scrivens vetelee isoja minuutteja farmissa Owuyan hoidellessa pakolliset tauot. Siinä tulisi testattua koko sakki kerralla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös