Toronto Maple Leafs 2011-2012 - pitkästä aikaa playoffseihin?

  • 159 086
  • 562

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 2-1 OT

Tulihan se voitto sieltä mutta yliajalla päästiin tuokin vasta ottamaan. No sama sen väliä, mieluummin tuon extrapinnan Canesille antaa kun jollekin Sabresille joka taistelee samoista sijoituksista.

Kolmannessa erässä Leafs sai parempia paikkoja mitä avauserissä, mutta laukausmäärät vähenivät. Vihdoin Wardin ohitus onnistui kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut 4 minuuttia. Kakkosketju pelasi hyvin yhteen ja MacArthurin viivalaukaukseen pääsi mailoineen väliin Connolly.

Maalin jälkeen yleisö heräsi kannustamaan ja eihän ottelun voittajasta enää ollut epäilystä. Kunnes... Perinteinen Leafsjäähy, korkea maila, aikaan 56.23. Tuli sentään keskialueella eikä hyökkäyspäässä, ottajana Joffrey Lupul.

Leafs aloitti alivoiman hyvin mutta lopulta siellä lähdettiin idioottimaisesti juoksemaan kiekon perässä ja Ponikarovsky (kukas muukaan kuin Poni, Tlusty tai Brent) ohjasi maalin edestä tasoituksen.

Vielä kolmannen erän loppuun Leafs tuli todella kovaa ja oli ratkaista ottelun vielä varsinaisella. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut ja näin mentiin jatkoajalle 1-1 lukemissa.

Jatkoaikaa ei keretty pelaamaan kuin 44 sekuntia kunnes ratkaisu syntyi. Liles syötti omalla alueella Fransonille joka hyvin käänsi pelin nopeasti hyökkäyssuuntaan eikä lähtenyt peruuttelemaan. Syöttö Lupulille joka nousi yli vastustajan sinisen ja ampui kovan lämärin joka osui Wardin suojiin hidastaen kiekon matkaa, mennen kuitenkin ohi Wardin. Kiekko pysähtyi parinkymmenen sentin päähän maaliviivasta kunnes Canes-pakki pääsi tökkäämään kiekon hetkeksi pois maalivahdin alueelta, mutta onneksi Lupul oli kärppänä paikalla ja heitti kiekon takaisin maalille jonne Connolly oli vaivihkaa hiipinyt. Connollylle illan toinen osuma ja 2 pistettä Leafsille.

__________________

Olihan tuo Leafsilta kokonaisuudessaan aika hyvä esitys vaikka tehottomuus vaivasikin peliä. Kaikki muu kuin 2 pistettä olisi ollut iso pettymys tuosta ottelusta. Reimer torjui vähäiset tilanteet hyvin, maalille ei voinut Reims mitään. Tärkeä voitto ja itseluottamusbuusti nyt hänelle kolmen tappion jälkeen.

Pakit pelasivat hyvän pelin. Kahdesti oli Gardiner-Schenn pari jäällä kun Canes sai painetta, mutta esim. Liles ja Franson pelasivat mainion ottelun, Phaneuf li mukavan fyysinen ja Gunnarssonkin on saanut varmuutta otteisiinsa. Ja Gardinerille plussaa hyökkäyspään jutuista, Schenniltäkin ihan kelpo esitys.

Hyökkääjistä Kessel oli vaarallinen, Bozak puolestaan tänään vähän pimennossa. Lupuliltakaan ei mikään mainioin peli mutta korvasi kohtalokkaan jäähynsä taistelemalla jatkoaikaosumaan syöttöpisteen.

Connollylta hyvä peli muutenkin kuin maalien muodossa. MacArthur oli energinen läpi ottelun ja Armstrong pääsi syöttöpisteen makuun toisessa ottelussaan tauon jälkeen.

Frattin oli myös energinen paketti kuten yleensä, myös Kulemin pelasi terhakkaasti mutta eipä vieläkään uponnut. Grabovskilta myös ihan jees esitys. Nelosta ei sen kummemmin näkynyt, etenkään Joey Crabbia. Steckel ja Dupuis urakoivat alivoimansa hyvin.

Kolme YV:tä Canes pääsi jauhamaan ja kerran osuivat. Nyt on sitten 30 peliä ja 30 YV-osumaa päästetty. Tasaisen taulukon mukaan siis mennään. YV ei tänään puolestaan onnistunut laisinkaan. Pari ihan kohtuullista paikkaa mutta liikaa siirtelyä, ei laukauksia. Onneksi sentään tuolla Fransonilla on hyvä tykki, voisi vaikka opettaa Phaneufille miten vedot saadaan maalia kohti eikä päätyplekseihin. Franson käyttää myös rannelaukaustaan hyvin.

_________________________

Viikko alkoi kuten pitikin, voitolla Canesista. Kuten todettua, ei mikään muu olisi kelvannutkaan kuin nuo 2 pistettä. Viikko jatkuu B2B -peleillä Sabresia vastaan ja kyllähän noista kahdesta pelistä vähintään se yksi voitto pitää tulla, mieluiten ne kaksi. Sen verta pahoja loukkaantumisia Sabresillakin tällä hetkellä on. Pe-La pelataan ja tuttuun tapaan molemmat pelit Leafsin kotiotteluita.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Liles ja Franson pelasivat mainion ottelun, Phaneuf li mukavan fyysinen ja Gunnarssonkin on saanut varmuutta otteisiinsa.

Muuten olen kaikesta kirjoittamastasi samaa mieltä, mutta Gunnarssonin kohdalla en. Etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä hänellä oli niin suuria vaikeuksia esimerkiksi saada kiekkoa omille, että aina Carolinan prässätessä häntä oli täällä päästä pelkopissa housuun. Gunnarsson ei mahtuisi minulla Leafsin pelaavaan kokoonpanoon, mutta koskapas minä olisin sen valinnutkaan.
 

TML

Jäsen
Muuten olen kaikesta kirjoittamastasi samaa mieltä, mutta Gunnarssonin kohdalla en. Etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä hänellä oli niin suuria vaikeuksia esimerkiksi saada kiekkoa omille, että aina Carolinan prässätessä häntä oli täällä päästä pelkopissa housuun. Gunnarsson ei mahtuisi minulla Leafsin pelaavaan kokoonpanoon, mutta koskapas minä olisin sen valinnutkaan.
Täytyy sanoa että itsellä Gunnarssonin kehut perustuu oikeastaan aina siihen jos mies on ollut hiukankin näkymätön, on hän pelannut hyvän tai ainakin kohtuullisen pelin. Gunnarssonhan ei missään tapauksessa ole ykkösparin mies, saatikka TOP4 pakki änärissä. Alkukausi oli Gunnarssonilta aikamoista hakemista, mutta mielestäni viime peleissä (7-9 ottelua) ruotsinpoikakin on ruvennut parantamaan peliään ja ollut Phaneufille hyvä tuki.

Yksittäisten pelaajien arvioiminenkin pelien jälkeen on meikeläisellä aika summittaista joten voit hyvinkin olla oikeassa Gunnarssonin suhteen. Mutta kuten todettua, mitä vähemmän Gunnarssonia näkyy, sitä paremmin hän yleensä on pelannut. Nyt hän ei jäänyt oikeastaan mistään mieleen joten plussapaperit sen johdosta.

Nyt kun tarkemmin pakkiasiaa miettiin, on Phaneuf ja Liles ainoat herrat joilla tuo avauskokoonpanon paikka on ollut saletti läpi kauden. Schennilla alkukausi oli todella vaikea mutta sittemmin on parantanut, eikä häntäkään kolmosparista mikään heitä pois. Sitten tuleekin 4-5 pakkia joilla on suht kova taistelu. Tai ainakin pitäisi olla.

Gunnarssonin pitäisi olla kiekollinen pakki mutta on melkoinen koomailija sille päälle sattuessaan. Komisarekin ei viimeisen parin kauden perusteella olisi pitänyt mahtua edes Leafsin TOP6 pakkeihin, mutta pelasi hyvän alkukauden ennen loukkaantumistaan. Gardiner on huiman potentiaalin omaava sulavaliikkeinen kiekollinen pakki, mutta märkäkorva vielä aika ajoin. Fransonkin aloitti heikosti (tosin eipä kauheasti vastuutakaan saanut), mutta viime peleissä ollut takuuvarmimpia suorittajia. Sitten on vielä perusvarmaa Keith Aulieta jonka viime kauden perusteella kuuluisi pelata ylhäällä, mut nyt vaan ei mahdu mitenkään mukaan.

Eli jossain määrin positiivinen ongelma pakistossa on, sillä laatupelaajia pitäisi riittää kahdeksan miehen verran. Se taas on toinen juttu kuinka hyvin pakisto toimii jäällä, mutta paperilla homma näyttää ihan hyvältä keski-iän ollessa melko loistava. Gardiner-Schenn-Aulie kolmikko takaa loistavan tulevaisuuden, eikä kapteenikaan ole iällä pilattu. Itseasiassa nyt kun ikähaitaria katsoo, niin yllätti että Fransonkin on vain -87 syntynyt kaveri.

Unelmapakisto tällä hetkellä voisi olla IMO:
Phaneuf-Franson
Liles-Komisarek
Gardiner-Schenn
(Gunnarsson-Aulie)
 

TML

Jäsen
1st period Sabres - Maple Leafs

Näin äkkiseltään mietittynä yksi tämän kauden viihdyttävimmistä eristä. Yleisö oli alusta asti hyvin mukana, tilanteita piisasi, vauhtia oli yllin kyllin, maalivahdit loistivat, taklauksiakin oli, ainoa vain mikä jäi puuttumaan olivat maalit. Kaikkea muuta kyllä oli.

Leafs tuli peliin huomattavasti valmiimmin mitä Sabres ja jo ekalla minuutilla Bozakin ketju lähenteli Milleria uhkaavasti. Sabreskin pääsi peliin mukaan muutaman minuutin pelin jälkeen ja myös Reimer joutui poimimaan pari marjaa. Avauserä oli kuitenkin pienoisesti Leafsin hallintaa ja paremmat paikat tulivat vierasjoukkueelle.

Leafs pääsi pelaamaan kertaallen ylivoimaakin, mutta 2 minuutin aikana ei tapahtunut oikein mitään ja liigan viidenneksi paras YV on nyt 1/16 viime yrittämistä. Joten jos on AV ollut sontaa, on YV:kin nyt menossa uhkaavasti samaan sontakasaan.

_________________

Hyvä erä useammaltakin Leafs-pelaajalta. Pakeista Gardiner oli kiekollisena hyvä, Phaneuf monessa mukana ja häneltä erinomainen avauserä. Toki laukaus voisi toisinaan lähteä nopeammin, mutta mitäs näistä. Nyt muuten Gunnarssoniltakin ihan näkyvästi hyvä erä. Schenn oli myös "isäntä" omalla alueella.

Hyökkääjistä Joey Crabb ja Matt Frattin jäivät mieleen avauserästä. Frattinilla oli yksi loistopaikka ja lähes joka vaihdossa mies loi jotakin jännittävää aikaan. Grabovskin kanssa yhteispeli toimii ja kuka olisi uskonut että Kulemin on tässä ketjussa se "turisti". Joey Crabb puolestaan teki loistavaa duunia kulmissa ja jaksoi raataa kiekkoa omille.

Bozakin ketju oli oma itsensä ja järkkäsi pari paikkaa. Harmiksi ne tulivat Bozakille, vaikka turha häntä nyt on suuremmin syyttää miksi ei tehnyt maalia. Hyvä että paikkoja kuitenkin tulee. Myös Army-Connolly-Mac -ketju oli ihan näkyvä avauserässä ja viettivät enemmän aikaa toisessa päädyssä kuin omassa. Connollylle jotain pientä buuausta tuli, mutta liekkö sitten sen takia kun Leino ei ole rosterissa joten hänelle ei voi buuata?

__________________

Ei sen kummempaa avauserästä, hyvää peliä Leafsilta ja toivottavasti sama meno jatkuu toisessa erässäkin.
 

TML

Jäsen
2nd period Sabres - Maple Leafs

Tämä oli sitten taas niitä eriä minkä takia Leafs-kannattajana oleminen on niin saatanan tuskaista. Hyvä alku tällekin erälle ja 1-0 johtoon, sen jälkeen alkaa jäähyily joka yltyy mitä pidemmälle erä etenee ja vihu kiittää ja kumartaa.

Toisen erän avaustahdit iskettiin alta 2 minuutin pelin kun Leafs pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen jonka Joffrey Lupul päätti maaliin. Syöttäjäksi tietty Kessel.

Kauaa ei Leafs päässyt tätä maalia juhlimaan, sillä pari minuuttia myöhemmin Carl Gunnarsson joutui rikkomaan Kassiania ehkä hieman turhaan sillä Phaneuf olisi todennäköisesti hänet vielä kiinni saanut. Gunnar jäähylle ja melko nopeastihan se kiekko löysi tiensä Leafs verkkoon Sabres YV:llä.

Leafs sai oman YV tilaisuutensa kolmisen minuuttia myöhemmin. Leafsin ykkösketju jauhoi ihan hyvin YV:tä mutta laukaukset uupuivat aikalailla tyystin. Phaneuf pelasi monta kertaa Lilesille hyvin mutta Liles hautoi aivan liikaa kiekkoa. YV:n lopulla kuitenkin helähti, kun Phaneufin heikosta sektorista ammuttu laukaus meni sisään. Lupul teki loistavaa maskia ja pinnoille tuohon maaliin Liles sekä Bozak.

Heti seuraavassa vaihdossa nähtiin seuraava maali. Jake Gardiner koki pahan takakarvauksen Kassianilta ja horjahti ratkaisevasti alimmaisena miehenä. Schenn ei kerennyt estämään Kassianin ja Vanekin 2-1 tilannetta ja Vanek viimeisteli 2-2 tasoituksen.

Tässä vaiheessa oli pelattu 9.22 ja Leafsin ilta oli vasta alkamassa. Meinaan varsinainen ottelun käännekohta alkoi 3 ja puoli minuuttia myöhemmin. Ensin Clarke McArthur ottaa tyhmän kampitus jäähyn vaikka edessä menevällä yksinäisellä Sabres-hyökkääjällä oli vielä 2 Leafs-pakkia vastassa.

Kaksitoista sekuntia tuohon lisää ja Dupuis osoittaa hyödyllisyytensä ottamalla korkeasta mailasta 2-minuuttisen tarjoten 5-3 YV:n Sabresille. Tätä jauhettiin minuutin verran kunnes Ennis iski 3-2 osuman.

YV jatkui kuten myös Leafsin paniikki ja seuraava boksiin lähtenyt pelaaja olikin Tyler Bozak joka esti mailattomana miehenä Derek Royta (hyvin avitti tuota jäähyä). Leafs näytti selviävän tästä jäähystä takaiskuitta, mutta sitten kuvioihin tuli Dion Phaneuf joka ajoi tyhmästi Kassiania selkään jäähyn loppuhetkillä ja vitonen sekä misconduct sieltä kapteenille heilahti. Ja Shanahanille hommia. Kassian nousi melko nopeasti tilanteen jälkeen ylös, eikä Phaneufkaan näyttänyt kauheasti tuomiosta valittavan.

Vitosta kerettiin jauhamaan sekunnin verran yli minuutti, kunnes Sabres teki 4-2. Sekera maalintekijä ja tuo meni täysin Reimerin piikkiin. Erän lopun Leafs selvisi takaiskuitta, mutta kolmas erä jatkuu Sabres YV:llä vielä miltei 2 minuutin verran. Jos sen Leafs selvittää pelissä ollaan vielä mukana, mutta aika hemmetin vaikeaksi tuo taas menee. Sabresilla on nyt pelihuumori kohdillaan, Leafsilla Phaneuf poissa ja muuten itseluottamus aika nollissa. Se voi olla tietty mahdollisuus että dumarit ryhtyisivät viheltämään vähän helpolla Sabres jäähyjä vuorostaan. 4x2 min + 5min Leafsilla, 2x2min Sabresilla. YV-maalit 3-1 kotijoukkueelle tänään.

_______________

Sääli että Leafs töpeksii kerta toisensa jälkeen näitä pelejä tyhmiin jäähyihin. Tai ylipäätään jäähyihin. 33 kertaa Leafs päästänyt siis maalin AV:lla ollessaan tällä kaudella. Ja pelejä pelattu vajaat 31. Mukava maalin etumatka aina annetaan per peli.

Eipä voi mitään. Toivotaan että joku taisteluilme sieltä vielä tulisi, mutta aika kaukaiselta tuo voitto juuri nyt näyttää.
 

TML

Jäsen
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-4

Turpaan tuli maalilla vaikka vika erä vietiinkin luvuin 2-1. Kuleminin rankkarimaalilla maalin päähän, sen jälkeen Vanek läpi ja Sabres uudelleen kahden maalin päähän. Heti seuraavassa vaihdossa kuitti ja takaisin maalin päähän, mutta eipä auttanut kun aika loppui kesken. Todella tuskastuttava tappio ottaen huomioon peliesityksen 5-5 vastaan ja tuon voittomaalinkin jota edelsi huitomista ja poikkaria Kesseliin. Kessel näyttikin lopussa olevan aika kypsä tuomarilinjalle.

Ei todellakaan kiinnosta kirjoitella enempää tästä matsista tähän hätään. Otetaan huomenna uudelleen syyniin mikäli vitutus on laantunut.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eipä sitä lohtua tullut Canuckseja vastaankaan. Ehkä hieman painoi eilinen Sabres-peli ja siihen päälle perustyhmiä virheitä niin tietää miten käy. Pelattiin vähän pitkää vaihtoa, tosin eipä sedinpyörityksessä vaihtoonkaan pääse. Canucks iski tärkeisiin paikkoihin momentum-maalit ja aika tuskaista oli katsella kun heti orastava toivonkipinä sammutettiin tylysti maalilla. Lisäksi Canucks karvasi aika voimakkaasti Toronton päädyssä ja usein meni koko vaihto omassa päädyssä kun ei päästy liikkeelle.

Ykkösketju loi jälleen parhaat paikat ja teki kaikki maalit. Kessel kipusi jaetulle kärkipaikalle pistepörssissä. Ylivoima toimi sen mitä sitä kerran päästiin pelaamaan. Connollyllä oli ekassa erässä hyvä paikka alivoimalla Phaneufin nousun jälkeen, mutta Luongo nappasi senkin kuten pari muuta hyvää maalipaikkaa. Phaneuf tälläsi vielä tolppaankin toisessa erässä. Hyökkäyspeli oli ihan ok ja paikkoja tuli tasaisesti. Wilson muutteli hieman ketjuja kun palattiin mm. tuttuun Kule-Grabo-Mac -ketjuun. Connolly tuntuu vähän väliinputoajalta kun ykkönen ja Grabon ketju pelaa hyökkäävämmin ja Timpalle jää kolmosketjun rooli. Muista hyökkääjistä lähinnä Frattin näytti pirteältä. Monster oli hyvä maalilla ja piti Leafsia pelissä mukana.

Virhe/maali-suhde on Leafsin kohdalla aika suuri, mm. Schenn jälleen eiliseen tyyliin unohti miehensä ja heti lävähti omiin. Muutenkin puolustuksessa tuntui olevan pahimmat ongelmat ja itseluottamus on kateissa. Kiekonmenetyksiä tulee paljon. Onneksi sentään AV oli tänään 100%:nen (hehheh), vaikka vastassa oli liigan paras YV.
 

TML

Jäsen
Sabres tappiota seurasi sitten seuraavana päivänä tullut tappio Vancouver Canucksia vastaan, joten taas ollaan tilanteessa jossa viimeisestä 5 pelistä on voitettu vain 1, vaikka useammassa ottelussa niskan päällä ollaan oltu. Sijoitus tällä hetkellä idän kahdeksas ja paineet sen kuin nousevat vuoden lähestyessä loppua.

Peli näyttää tällä hetkellä paikoin ihan hyvältä, mutta ehjiä 60min esityksiä ei ole juurikaan nähty, alivoima kusee huolella ja maalivahtipeli on epävarmaa etenkin Reimerin osalta. Monsterin peliaika on aika minimissä tällä hetkellä vaikka otteet hyviä olivatkin ennen Reimerin paluuta. Nyt kun kerrankin tolppien väliin palasi, ei esitys kylmänä ollut vakuuttava. Puolustuspelaaminenkaan ei tällä hetkellä toimi tarpeeksi hyvin, etenkin viisikkopuolustamisessa on suuria vaikeuksia. Secondary scoringia ei ole nimeksikään ja tähän asiaan on ainakin tartuttu Canucks-pelin jälkeen.

Leafs luisteli sunnuntain reeneissä uusilla ketjukoostumuksilla ja ensi yön Kings peliin nämä ovat jo nähtävissä. Kaikki kaikessa ollut Kessel-Bozak-Lupul -ketju on rikottu, Steckel on puolestaan loukkaantuneena poissa. Uudet vitjat ovat siis:
Kessel-Connolly-Lupul
MacArthur-Grabovski-Kulemin
Frattin-Bozak-Armstrong
Rosehill-Dupuis-Crabb

Rosehill nostettu kokoonpanoon Steckelin tilalle, mutta Dupuis hoitaa sentterin virkaa. Connolly on ylennetty Bozakin paikalle (Bozak tehnyt hyvät tehot viime aikoina mutta ei vaan riitä näytöksi) ja vielä kokeillaan tuota viime kauden tehoketjuakin yhdessä. Kulemin sen apinan sai jo karistettua, josko se yhteispeli lähtisi sitä myöten uuteen nousuun taas.

Pakkipareissa ei muutoksia ole ja Reimer aloittaa tänään maalilla. Aulie on healthy scratch Colton Orrin kanssa. Leafsilla on ennen joulua vielä tämän Kings pelin lisäksi kaksi matsia. Torstaina Sabres himassa, perjantaina Isles vieraissa. Täysi pistepotti olisi tyrkyllä kun eka kotipeleihin saadaan heikosti viime aikoina pelannut Kings ja sitten päästään hakemaan revanssia Sabresista joka oli ihan voitettavissa vieraissa ilman jäähyilyä. Sitten vielä idän toiseksi surkein porukka vieraissa juuri jouluaaton aattona.

Näillä eväillä jouluviikolle.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kuten TML jo mainistikin, Bozak tosiaan tiputettu kolmoseen ja Connolly puolestaan saa uuden näyttöpaikan ykkösvitjassa. Wilsonin mukaan Bozakin pudottaminen ei suoranaisesti johdu siitä, että T-Bo yksistään pelaisi huonosti, vaan koutsi ei ole ollut tyytyväinen koko hyökkäyskolmikon puolustuspeliin, ja Connollyn avulla pyritään hakemaan parannusta tähän seikkaan. Kovastihan nuo ovat esim. Kesselin plus-miinus-tilastot tulleet alas kauden alkuun verrattuna..

Ykkös-yv:ssä Bozak kuitenkin edelleen nähdään.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mikä ihme rakkaussuhde Wilsonilla on tuohon Dupuisiin? Mies pelaa illasta toiseen vaikka paiskoisi kiekkoja omaan reppuun. Täysin turhake eikä miehen pitäisi millään tasolla pelata NHL:ssä. Colton Orr tilalle ehdottomasti. Maple Leafs näyttää taas muutaman vuoden takaiselta laumalta jossa pelaili neloskentässä kaiken maailman Bates Battagliat ja Travis Greenit. Perinteet velvoittavat Burke & co. ja pakko alkaa hokemaan pian että Wilsonille kenkää!!
 

TML

Jäsen
Mikä ihme rakkaussuhde Wilsonilla on tuohon Dupuisiin? Mies pelaa illasta toiseen vaikka paiskoisi kiekkoja omaan reppuun. Täysin turhake eikä miehen pitäisi millään tasolla pelata NHL:ssä. Colton Orr tilalle ehdottomasti. Maple Leafs näyttää taas muutaman vuoden takaiselta laumalta jossa pelaili neloskentässä kaiken maailman Bates Battagliat ja Travis Greenit. Perinteet velvoittavat Burke & co. ja pakko alkaa hokemaan pian että Wilsonille kenkää!!
Et ole ainoa joka tuota Dupuisin ylhäällä pitoa ihmettelee, vaikkakin ehkä hieman eri syistä mitä minä. Dupuis on AV-pelaajana ihan ok, mutta kun katselee Leafsin AV-prosentteja niin eipä hän siinäkään mikään sateentekijä ole. Vaikka yhtä pelaajaa nyt on ihan turha syyttää surkeasta alivoimasta.

Jos kokoonpano on täysin terve, voisin kuvitella että Dupuis lähtee sen siljän tien kun Brown on pelikunnossa. Orr ei näemmä riitä Dupuisin syrjäyttämiseen, mutta Brown siihen oletettavasti riittää. Toivottavasti nyt se on nimenomaan Crabb joka jää ylhäälle Steckelin ja Brownin ollessa kunnossa, eikä suinkaan Dupuis. Nelonen muodossa Brown/Rosehill-Steckel-Crabb kelpaa varsin mainiosti minulle.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Kings

Ekalle erätauolle mentiin 1-1 lukemissa Leafsin ja Kingsin välillä. Melko tasaista peliähän se oli, molempien maalivahtien ollessa ihan hyvällä pelipäällä.

Leafs aloitti pelin vahvasti ja nimenomaan Kessel-Connolly-Lupul. Jo heti ekojen minuuttien aikana Leafs sai pari paikkaa tehdä avausosuma, mutta Quick venyi Lupulin loistopaikassa hyvään torjuntaan.

Leafsin ottelun eka YV nähtiin reilun 5 minuutin pelin jälkeen, mutta eipä tuossa kummempaa saatu aikaiseksi ja heti perään Kings rokotti. Onnekas pomppu toi kiekon Williamsille suoraan maalin eteen, eikä Reimerilla ollut juuri mahkuja torjua.

Heti 0-1 maalin jälkeen Jay Rosehill ja Kyle Clifford ottivat pienen myllyn. Melko tasainen matsi vaikka alku olikin Cliffordin. Rosehill osaa kyllä viihdyttäviä matseja tapella kun suojausta ei ole oikeastaan ollenkaan.

Leafs tuli tasoihin 11 minuutin kohdilla kun J-M Liles tykitti kiekon ohi Quickin. Laidasta kimmonneeseen kiekkoon Liles pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä, mutta ilman maskia upposi Quickin maalin yläkulmaan.

Loppuerä jäähyiltiinkin sitten aika vuorotahtia. Ensin Lupul, sitten Lewis, erän loppupuolella Schenn sekä Greene ottivat samaan aikaan kakkoset ja erän päätti Dion Phaneufin käsittämätön poikkarijäähy. Todella heppoinen boksi ottaen huomioon kuinka paljon tuollaisia pelin aikana jäällä nähdään. Tyyliin joka vaihdossa. Toinen erä alkaa siis Kingsin ylivoimalla.

_________________________

Sellainen muutos ketjuihin vielä tuli, että Colby Armstrong joutui jäämään sivuun ottelusta ja hänen paikan nappasi Colton Orr. Tai ei napannut suoranaisesti hänen paikkaansa, sillä kolmosketju on nyt muodossa Frattin-Bozak-Crabb, nelonen puolestaan Rosehill-Dupuis-Orr.

Muutaman hajavaihdon (ilmeisesti johtuen jäähyistä) Bozakin pääsi pelaamaan vanhojen tuttujen Kesselin ja Lupulin kanssa. Aika vaikeaa avauserän perusteella on noista ketjukoostumuksista visertää. Ei jäänyt vielä oikein kukaan mieleen suuremmin.

Pakeista Franson pelasi hyvän avauserän etenkin hyökkäyssinisellä. Pari kertaa Leafs oli vaikeuksissa omalla alueella Kopitarin porukkaa vastaan, mutta niistä selvittiin toistaiseksi. Reimer oli maalillaan hyvä.

______________________

Ihan vauhdikasta peliä nähtiin, torjuntojakin maalivahdeille kertyi yhteensä 29 kertaa. Kunhan nuo jäähyt nyt saisi pois vaikkakin Kingsin YV ei onneksi ihan parhaimmasta päästä ole, viimeisistä 36 YV:stä tehnyt kai vain 2 maalia.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Kings

Olipas se sitten paska erä. Todella surkea. Kings vei peliä erän alusta loppuun ja ansaitsi 2-1 johtonsa, mutta tapa jolla se tuli, oli aika oksettava.

Leafs sai ekan 5 min aikana toisessa erässä YV:n, mutta eipä toimi tänään tuokaan homma ja ekat 6-7 minuuttia olikin aika seisoskelua molemmilla. Jäähyn tapettuaan Kings heräsi pelaamaan, kun taas Leafs puolestaan jäätyi aika täysin. Ei mitään intoa pelaamisessa, pitkiä vaihtoja omissa ja Reimer pelasti kotijoukkuetta. Parhaimmillaan Kessel, Lupul ja kumppanit painivat 1.40 minuutin vaihdon josta suurimman osan omalla alueellaan.

Lopulta Leafs joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti, tosin se tapahtui hyökkäysalueella pienoisesta vahinko tilanteesta. Schenn jäähylle Leafsista. Jäähyä kerettiin kuluttaa vajaa minuutti kunnes liigan surkein AV päästi jälleen sen kiintiöosumansa. Tällä kertaa tilannetta tosin edelsi päivän selvä paitsio ja myös kiekon kanssa paitsiossa häärännyt Drew Doughty näytti odottavan tuomarin vihellystä. Sitä ei tullut, mutta tottakai vajaa 10 sekuntia Kings teki maalin. Brown tekijänä.

Erän loppukin oli Kingsin hallintaa molempien jäähyillessä jälleen vuorotellen. Toisen erän laukaukset 16-4 Kingsille, joten kuten todettua, johtomaali oli ansaittu, mutta kyllähän se vituttaa taas kun se tuolla tapaa tulee.

_____________________

Schenn ja Gardiner ovat olleet isossa nesteessä omalla alueella. Vaihdosta toiseen ja Schenn on boksissakin jo pari kertaa tänään istunut. Phaneuf on taas tykännyt kuskata kiekkoa, mutta vedot lähtevät taas minne sattuu vaikka saisi viiksiltä ampua.

Hyökkäyspeli oli toisessa erässä lähes olematonta. Runsaan erikoistilanne pelaamisen johdosta Rosehill ja Orr eivät vetäneet varmaan kuin pari viiltoa, myöskään kolmosketjua ei kokonaisessa koostumuksessa näkynyt juurikaan.

Reimer pelasti taas sen mitä voitavissa oli, mutta on tuo puolustuspelaaminen viisikkona taas luokatonta, eikä kassarille juuri mahdollisuuksia anneta.

______________________

Onneksi on vain maalin ero joten voi tuosta vielä pinnojakin tulla, mutta paljon pitää parannusta tapahtua toiseen erään nähden mikäli tuosta jotain suurempaa halutaan mukaan napata.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 2-3 SO

Turpaan tuli, tuli tosin vasta rankuilla joten piste sentään tuli.

Paranihan se peli jonkin verran kolmanteen erään ja aika tasaistahan tuo oli. Yksi maali nähtiin, siitä vastasi Matt Frattin Mikhail Grabovskin mahtavasta syötöstä. Tuolloin peliä oli pelattu vajaat 3 minuuttia.

Molemmille oli muutamat paikat kolmannessa erässä, mutta ei mitään kovinkaan hyviä tainnut tulla. Jatkoajalla mentiin päästä päähän myös mutta ei mitään kovinkaan vaarallisia paikkoja syntynyt silloinkaan.

Rankkareissa teemana oli laukaukset, sillä 6 äijästä vain Lupul lähti harhauttelemaan. Leafs ei onnistunut kertaakaan, Dustin Brown puolestaan osui kuudentena vetäjänä. That's it, pisteet losille.

_____________________

Reimer pelasi maalillaan todella hyvän pelin. Sääli että voittoa ei tullut ja taitaa olla niin ettei Reimer ole voittanut kuin yhden pelin palattuaan takaisin kehiin ja senkin vasta jatkoajalla.

Liles oli hyökkäyspäässä näkyvä, omassa päässä ei niinkään hyvä. Fransonilta jotenkin valju esitys. Schenn oli kyllä fyysinen, mutta Gardinerin kanssa olivat hukassa omissa. Phaneuf-Gunnarsson oli selkeästi paras pakkipari.

Connolly otettiin toisessa erässä pois ykkösketjusta ja Bozak nousi tutulle paikalleen. Hyvä peli Bozakilta, Connollylta ei niinkään. Kessel parempi kuin Lupul tässä pelissä.

Grabovskilta hiljaisempi peli kunnes päätti näyttää taitojaan. Myös Kulemin ja MacArthur olivat aika hiljaisia tänään. Frattin pelasi hyvän pelin, Crabb heikon, nelosketjua ei juuri edes näkynyt.

Erikoistilanteet olivat kuraa. YV ei toiminut ja AV:kin oli vaikeuksissa. Onneksi sentään selvittiin vain yhdellä takaiskulla.

______________________

Torstaina Sabres kotona, perjantaina Isles vieraissa. Pakko tulla kaksi voittoa, mikään muu ei vain kelpaa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllä korpeaa tuollainen tuomarivirhe. Linjamies on parhaalla mahdollisella paikalla eikä silti vihellä sitä. Hidastuksessa näkyi selvästi, että kiekko kävi ulkona. Myös Doughtyn olemus kertoi heti, että kiekko kävi ulkona kun jäi selkäsuorana leipomaan siihen viivalle.

Onneksi se Kingsin ensimmäinenkin oli uskomattoman kuvion päätteeksi tehty tic-tac-toe... Joo ei.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Sabres

Ihan kun olisin nähnyt tän aiemminkin. Leafs vs Sabres ja Miller seisonut taas päällään Leafsin hallitessa peliä. Avauserän laukaukset 10-5, maalipaikat puhtaammin Leafsille mutta silti 0-0 tilanne.

Paljon tuli jäähyjä avauserässä mutta ei kuitenkaan osumia. Leafs pääsi pelaamaan ylivoimaa nelisen minuuttia ilman tulosta, Sabres nelisen sekuntia ilman tulosta. Leafs sai aikaiseksi avauserän parhaimmat maalipaikat, mutta Kesselin ja Bozakin yrityksiin Miller venytti itsensä kiekon eteen.

Peli oli suhteellisen fyysistä ja loppua kohti taso koveni hieman. Alussa oli jokseenkin tunnustelua mutta loppua kohti peli parani. Leafsilta Grabovskin ketju pelasi hyvin, myös Bozakin ketju loi nuo parhaimmat paikat. Kadri-Connolly-MacArthur ketjukin oli ihan jees, etenkin Kadrin kiekolliset avut saivat mukavasti tv-aikaa avauserässä. Kyllä ne kädet on kultaa edelleen.

Leafsin kokoonpano siis tänään:
Kessel-Bozak-Lupul
MacArthur-Connolly-Kadri
Kulemin-Grabovski-Frattin
Boyce-Steckel-Crabb

Aulie-Phaneuf
Gunnarsson-Schenn
Liles-Franson

Reimer

Eli aika monta muutosta on tehty. Boyce ja Kadri nostettiin ylös, Orr ja Rosehill healthy scratcheina. Gardiner puolestaan pakeista terveenä katsomossa ja Auliella nyt paikka loistaa tutun partnerin kanssa.

Phaneuf pelasi hyvän avauserän ja aika kuumana sielä etenkin Kassian hänelle kävi. Gaustad myös etsi partneria itselleen Fransonin kovan pommin jälkeen joka osui Adamiin.

__________________

Kaikkiaan Leafsilta ihan hyvä erä taas, mutta pakko saada kohta osumia Millerin taakse. Kurinalaisuus pitää myös säilyttää koska sen tietää mikäli noita alivoimia tulee, Sabres rokottaa huolella. Oli prosentit mitä tahansa.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Sabres

No olipahan taas erä Leafsin ja Sabresin välillä. Paljon tilanteita, jäähyjä aivan perkeleesti, hyvää maalivahtityöskentelyä, mutta myöskin 3 maalia.

Eipä oppinut Leafs viime Sabres-pelin toisesta erästä näemmä mitään vaikka silloin se maksoi koko ottelun voiton. Nyt alkoi taas jäähyily toisessa erässä ja Sabres kiitti lopulta. Leafs pelasi ensimmäisen 12 minuutin aikana puolet ajasta alivoimalla, vieläpä pitkään 5-3 vastaan.

Jäähyistä nyt ei tartte sen enempää mutista, tyhmiähän jäähyjä tuli useampi ja vieläpä hyökkäyspäässä. Bozakin otti jäähyn melkoisesta vahinkohuitaisusta, jotka voisi ehkä ottaa uuteen syyniin koko liigassa. Tarkoitan kun joukkue pelaa alivoimalla ja kiekkoa koitetaan purkaa ja huitaistaan se baseball-lyönnillä katsomoon. Samasta syystä myös Gaustad lähti boksiin joten nuo menivät toisessa erässä tasan.

No kuitenkin, Sabres rokotti 5-3 YV:nsä aikana onnekkaalla osumalla. Ensin heikkoa viiskolmosta vierailijoilta, jostain syystä Vanekille koitettiin pelata paikkaa aika tyhmällä kuviolla. Tämä ei onnistunut, mutta lopulta Pominvillen kääntö maalille meni Schennin kautta sisään ja vierailijat johtoon.

Leafs käänsi momentumin kuitenkin itselleen kiitos Sabresin "kovien" poikien jäähyilyn. Ensin Kaleta oli idiootti, sitten Gaustad otti vastaavanlaisen jäähyn mitä Bozak. Leafsin 5-3 YV oli myöskin aivan kuraa, mutta vihdoin kun jäähyt päättyivät, pääsi Leafs tasoittamaan pelin. Steckelilta aloitusvoitto ja paine päätyyn, kiekko lopulta Crabbin kautta viivaan Schennille jolla oli aikaa ladata kiekkoa maalille. Reboundista Steckel iski kiekon sisään ja ansaitun tasoituksen.

Leafs sai tästä uutta virtaa peliin ja erän loppu olikin kotijoukkueen hallintaa. Johtomaali syntyi lopulta ajassa 16.54 kun Joffrey Lupul sai keskialueella kiekon Dion Phaneufilta, molempien joukkueiden vaihdon ollessa kesken. Leafs nousi 3-3 vastaan hyökkäykseen kolmikolla Lupul-Grabovski-Kessel ja tuttu kuvio toimi taas kun Lupulin syöttö löysi Kesselin. Kessel taisteli hienosti itsensä vapaaksi Sabres-pakin kompuroitua ja näin syntyi kauden 20 maali Kesselille. Stamkos on toistaiseksi tehnyt ainoana nuo 20 maalia Kesselin lisäksi.
edit. Niin no Gaborik nyt myös kanssa. Siis 20 maalin miehenä.
__________________

Pahimmillaan laukaukset olivat toisessa erässä jotain 16-4 Sabresille, kiitos noiden runsaiden ylivoimien. Muutenkin Leafsilla kesti kauan päästä peliin mukaan toisessa erässä ja Reimer piti joukkuettaan pystyssä. Lopulta kun hanat saatiin auki, oli Sabreskin paineessa.

Reimerilta siis mahtava toinen erä ja kokonaisuudessaan hän on ollut vakuuttava tänään. Liles sai kovan pommin toisessa erässä Gaustadilta ja kävi paikkailtavana pukukopissa. Palasi kuitenkin kehiin, hyvä niin. Kukapa tuolla muistuttaisi tuosta taklauksesta paitsi Schenn ja Schennia tarvitaan jäällä. Schennin luistimesta tuo Sabresin maali meni sisään, mutta hyvää peliä Luke on esittänyt. Aulielle myös peukkua, on hoitanut ruutunsa hyvin.

Hyökkääjistä nelosketjulta mainio erä ja hieno palkinto tasoitusmaalin muodossa. Connollyn johtamaa ketjua ei kauheasti näkynyt toisessa erässä, etenkään Kadria. YV:lle häntä ehkä toivoisi, tosin ovatko kuviot hallussa, se on toinen juttu.

Muutenkin erikoistilanteita oli niin paljon toisessa erässä että hankala muodostaa mitään suurempaa kuvaa 5vs5 pelistä. Hyvä erän loppu kuitenkin Leafsilta ja etenkin tuloksellisesti erä oli mainio.

_________________

Leafs on 10-0-0 ollessaan johdolla kahden erän jälkeen, Sabres 1-12-1 ollessaan häviöllä kahden erän jälkeen. Ei muuteta trendiä nyt. Eihän?
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3-2

Tulihan se voitto lopulta Sabresista vaikka kolmas erä oli aikamoista puolustamista Leafsilta. Ei Sabresille loppuviimein ihan kauhean vaarallisia paikkoja tullut, siltikin Reimer 38 torjuntaa tänään ja mahtava peli häneltä.

Sabres tuli tasoihin heti kolmannen erän alkuun Derek Royn maalilla. Grabovski kuskaili omalla alueella kiekon kanssa, menetti sen ja Roy lopulta karkuun Aulielta. Leafs pääsi kuittaamaan tuon takaiskun reilut 4 minuuttia myöhemmin. Kadri ja MacArthur lähtivät vaihdon ollessa kesken vastahyökkäykseen ja MacArthur kuskaili kiekon yli Sabres sinisen. Sabresilta kolme miestä peruutteli ja MacArthur imi nuo hienosti itseensä jättäen kiekon jalkojen välistään Kadrille. Kadrilta mahtava rannelaukaus yläkulmaan ja Leafs uudelleen johtoon.

Loppupeli oli Sabresin hallintaa ihan odotetusti, mutta kuten sanottua, Leafs puolusti melko hyvin ja antoi Reimerin poimia loput. Molemmat saivat kolmannessa erässä yhden ylivoiman, mutta ei kummallekaan maalia noista.

____________________

Reimer oli Leafsin ja koko ottelun paras pelaaja. Hieno peli häneltä. Luke Schenn +3 tänään, myös pakkipari Gunnarsson pelasi mielestäni aika hyvän perusvarman ottelun. Phaneuf oli pätevä, samoin Liles vaikka kovia iskuja saikin. Franson luutii kyllä hyvin ja on todella vahva vääntäjä vaikka näyttääkin välillä aika flegmaattiselta.

Hyökkääjistä Kesselin osuma oli todella kaunista katseltavaa, samoin Kadrin napakka rannelaukaus. Jokohan poika pelasi paikan ylös pysyvästi? No ei kai vielä, mutta hieno paluu parempiin kinkereihin. Huomenna uusi paikka lisätä krediittiä Islesia vastaan.

Connolly oli ihan kelvollinen vaikka ratkaisupaikoissa ja YV:llä ajatus jäi vähän uupumaan. Bozak pelasi hyvän pelin vaikka aloituksissa hävisikin reilusti. Sen sijaan muut sentterit kaapivat loistavasti aloituksia.

_________________________

Ensi yönä vastassa vielä Isles, sitten pieni joulutauko. Tästä viikosta piti se 5-6 pistettä napata, joten vauhdissa ollaan kunhan vain Isles ensi yönä kaatuu. Tärkeä voitto ja erittäin hyvältä maistuu.
 

TML

Jäsen
1st period Islanders - Maple Leafs

Ihan hyvä erä takana saarella. Alku oli Leafsin hallintaa, mutta loppua kohta meno hieman tasoittui. 3-1 tulos kelpaa kylläkin.

Leafs sai otteluun vauhdikkaan alun kun Bozakin ketju heti ottelun toisessa vaihdossa painoi kovasti päälle, tällä kertaa kuitenkin tuloksetta. Alta kahden minuutin avausosuma kuitenkin syntyi, Leafsin kolmosketjun ollessa jäällä. Connolly lähti tuomaan omalta siniseltä asti kiekkoa ja verkkaisella vauhdilla Connolly pääsi viiksillä asti 3-4 Isles-pelurin vain tuijottaessa miestä. Oikeaa laitaa pitkin maalia kohti meni samaan aikaan Clarke MacArthur, jolle Connolly kiekon passasi. MacArthur viimeisteli 1-0 osuman ohi Nabokovin.

Leafsin hyvä vauhti jatkui ja Isles joutui ottamaan ekan jäähynsä vajaa minuutti avausmaalin jälkeen. YV toimi kakkos YV:n ollessa jäällä ja maalintekijänä Nazem Kadri jolle juuri eilen huutelin sitä ylivoimaikaa. Hyvä että Wilson lueskelee jatkoaikaa ja otti vinkistä vaarin.

Leafs meni jo 3-0 johtoon reilun 11 minuutin pelin jälkeen. Hyökkäysalueella MacArthur pelasi kiekon Tim Connollylle joka ei tunnetusti kiekon kanssa hätäile. Connolly malttoi, löysi viivalta Carl Gunnarssonin jonka onetimer upposi ohi Nabokovin. Hyvän maskin teki Nazem Kadri.

Isles teki avauserän ainoan osumansa Kyle Okposon toimesta. Mike Mottau avasi Okposon keskeltä läpi Leafsin Franson-Gunnarsson parin ollessa liian leväällään toisistaan. Aulie otti erän lopulla vielä jäähyn, joten alivoimalla aloitetaan toinen erä.

_________________________

Isleskin pääsi koittamaan Reimeria erän loppupuolella, mutta erän paremmat paikat tulivat kyllä Leafsille. Kessel oli vaarallinen, samoin Grabovskin ketjukin. Connollyn ketju teki 2+3 avauserässä ja mukava oli myös nähdä pakkien tehoilua. Gunnarssonille maali, Phaneufille ja Gardinerille syöttöpinnat. Phaneufille muuten uran 200. syöttöpiste.

Leafsilla siis Reimer maalissa, pakistossa Gardiner teki paluun sillä Liles on poissa johtuen eilisestä Gaustadin taklauksesta. Hyökkäyksessä ei muutoksia ole, samoilla ketjuilla mennään mitä eilen. Ihan hyvältä se peli on kaikilla ketjuilla näyttänyt.

__________________________

Ihan mallikas erä, etenkin ekat 13 minuuttia. Nyt vain paketti kasassa loppuun saakka.
 

TML

Jäsen
2nd period Islanders - Maple Leafs

Ihan kelpo toinen erä. Surkea alku Islesin iskettyä maalin edestä kavennuksen ylivoimalla, mutta onneksi Leafs rokotti tuomarivirheen aikana kun Fransonille vihellettiin jäähy kiekon osuttua Grabnerin naamaan. Franson lähti tuosta boksiin mutta Bozak ja Crabb pelasivat hienosti yhteen järjestäen alivoimalla 2-4 maalin.

Muuten erä oli melko tasaista, ehkä jokseenkin jopa Isles-hallintaa. Tosin jälleen Leafs loi parempia maalipaikkoja ja loi niitä vieläpä aika näteillä yksilösuorituksilla. Tim Connolly ja Jake Gardiner harhauttelivat todella nätisti itsensä maalille, mutta molemmilla maali jäi tekemättä.

Connollyn ketjulla näyttää muutenkin synkkaavan todella hyvin. Hyviä pyörityksiä nähty jo monta kappaletta. Tyytyväinen olen myös nelosketjun peliin. Boyce tuo energisenä pelaajana vauhtia tuonne ja järkeä hänellä on enemmän kuin Dupuisilla. Crabb on puolestaan ehkä jopa liian hyvä neloseen. Crabb voisi pelata paremminkin 3-ketjussa, mutta tällä hetkellä se ei Leafsissa ole mahdollista. Mutta eipä 3- tai 4-ketjuissa nyt hirveästi eroa ole roolin ja peliajan suhteen.

Pakit pelanneet hyvin. Aulie ollut fyysinen, samoin Schenn. Gardiner pelannut todella hyvää peliä eikä pahaa sanottavaa Phaneufista tai Gunnarssonistakaan ole. Fransonkin koki kovia kun hänet käskettiin boksiin vaikkei tehnyt mitään.

Reimer olisi ehkä ekassa maalissa voinut jotain tehdä, toinen maali puolestaan iskettiin melkoisesta maalinedus ruuhkasta. Sille ei mitään voinut.

__________________

Happy holidays ja kunnialla kolmas erä läpi kiitos.
 

TML

Jäsen
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 3-5

Tulihan se voitto sieltä vaikka suht tiukille se taas meni. Kolmas erä oli ihan hyvin kontrollissa kunnes ensi Nabokov ryösti Kesselin toisessa päässä ja hetkeä myöhemmin Tavares iski melko vaarattomasta tilanteesta kavennuksen. Lopussa tuomari rupesi ottamaan roolia muttei kyennyt puhaltamaan tappiossa olevalle joukkueelle jäähyä vaikka aihetta olisi ollut. Älytön tilanne Isles-maalin edessä jossa Hamonic sai hakata Connollya poikkarilla vaikka kuinka monta kertaa. Toki heilui Connollynkin maila tuossa tilanteessa mutta aloittaja ja pääpäsmäri olisi tuosta jäähylle kuulunut.

Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin, kun Kessel epäitsekkäästi passasi Lupulille 5-3 maalin. Kiintiöpisteet siis Kesselille ja Lupulillekin.

_____________________

Tuli jo aiemmissa erissä paremmin käytyä läpi noita eri pelaajia ja eipä tuossa kolmannessa erässä mitään mullistavaa tapahtunut kenenkään pelaajan kohdalla. Hyvä viikko takana kun 3 ottelusta tuli 5 pistettä. Sehän se aikalailla minimi oli. Nyt lepiä pari päivää ja sitten olikohan 27. päivä kun Leafsilla oli seuraava peli. Idän kuudentena Leafs joulutauolle matkaa, joten edistystä on tapahtunut viimeiseen 7 kauteen.
 

TML

Jäsen
1st period Panthers - Maple Leafs

Eka erä amerikan vehkeessä pelattuna ja 1-0 tappiolla Leafs erätauolle matkaa. Erän voi oikeastaan jakaaa kahteen osaan. Ekat 5 minuuttia peliä hallitsi Panthers täysin, seuraavaa 15 minuuttia puolestaan Leafs yhtä selkeästi. Ekat 3 laukausta ottelussa tulivat kaikki Panthersilta, mutta seuraavat kymmenkunta laukausta Leafsilta kunnes Panthers sai seuraavan laukauksensa, erän viimeisellä minuutilla.

Panthers iski heti ottelun alkupuolella avausmaalin pienen painostuksen päätteeksi. Ensin Leafs tuli hyvään vastahyökkäykseen ja Kessel pääsi ihan hyvältä tontilta ampumaan. Ampui kuitenkin reilusti ohi ja Panthers pääsi vastahyökkäykseen. Panthers sai pienen paineen alueelle ja Leafsin 2-ketjun hyökkääjät häsläsivät kiekon purkamisen kanssa kukin vuorollaan ja lopulta Erik Gudbranson ampui viivalta vedon joka upposi ohi Reimerin. Maskia tuossa jonkin verran oli.

Maalin jälkeen Leafs koomaili vielä parisen minuuttia kunnes aloitti pelaamaan. Ensimmäinen laukaus nähtiin kuitenkin vasta 8 peliminuutin jälkeen, mutta tämän jälkeen niitä tuli sitten enemmänkin. Pari maalipaikkaa tuli, myös YV pyöri ihan kohtuullisesti mutta täysosumia ei tullut. Joffrey Lupul sai parhaan paikan erän toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta Theodore tylytti tuon yrityksen.

Ihan kohtuullisen hyvä erä Leafsilta tuon alun kankeuden jälkeen, mutta toki kunnon maalipaikkoja voisi olla enemmänkin eikä vain kaukolaukauksia Theodoren syliin.
 

TML

Jäsen
2nd period Panthers - Maple Leafs

Aika kamala erä Leafsilta, tai tarkemmin ottaen se viitisen minuuttia 2-7min kohdilla. Leafs sai erään mahtavan alun kun reilun 2min pelin jälkeen kiekko liikkui hienosti ja Grabovskin pääsi tälläämään tasoituksen Fransonin ja Kuleminin syötöistä.

Panthers kuittasi tasoituksen välittömästi, kun Gardinerin liika hyökkäysintoisuus kostaantui ja Bill Thomas (kuka???) pääsi läpiajoon ja lirutti kiekon ohi Reimerin. Tämän jälkeen joku astui sen kuuluisan paniikkinappulan päälle vaihtoaitiossa ja Panthers aloitti ryminän.

Leafs oli jo muutenkin tarpeeksi suurissa vaikeuksissa, mutta koska Panthers ei maaleja tehnyt sen enempää, päätti Leafs helpottaa heidän tilannetta ottamalla 2 minuutin ja 37 sekunnin aikana 3 2-minuutin jäähyä. Ensin Aulie otti boksin jonka aikana Mr. Garrison tykitti 3-1 osuman. Taisi Repik siinä saada mailan väliin mutta kuitenkin. Seuraavaksi boksiin komennettiin Grabovski ja jotta Panthers varmasti osuisi liigan paskinta ylivoimaa vastaan, syötti Phaneuf huolimattomassa kohtaa Steckelille joka juuri hyppäsi aitiosta sisään toisen miehen ollessa vielä menossa vasta penkille. Liikaa miehiä jäällä ja 5-3 YV kotijoukkueelle. Tottahan toki Panthers tämän käytti hyväksi ja kiintiö Ex-Leafs maali nähtiin kun Versteeg survoi onnekkaasti 4-1 osuman.

Enää Panthers ei osumilla juhlinut ja tämän jälkeen ote siirtyi takaisin Leafsille. Maaleja ei kuitenkaan loppuerän aikana nähty kuin 1 kappale, siitä vastasi toisesta aallosta hyökkäykseen noussut Dion Phaneuf. Kessel ja Lupul pinnoille Bozakin tehdessä hyvää maskia. Myös muita paikkoja Leafsilla erän aikana oli, esimerksi Frattin pääsi kokeilemaan hyvältä sektorilta ja myös Kessel koitti survaista kiekkoa ohi Theodoren. Eipä vain uponnut.

___________________________

Liigan paskin AV nosti taas päätään ottamalla 2 osumaa omiinsa. Toinen 5-3 vastaan, mutta silti. Reimeriltakaan ei paras päivä torjuntaprosentin jäädessä lukemiin 62,5%. Monsterkin aloitti ottamalla toisen laukauksen omiin, mutta erän lopussa pari hyvää koppia.

Kyllähän Leafs ihan hyvin 5 vs 5 peliä pelaa, mutta maalinteko on vaikeaa ja vihu rokottaa ylivoimista joita Leafs ei millään saa vaikka ehkä vähän syytäkin olisi. Omia hölmöilyjähän nuo jäähyt ovat olleet ja myös nuo 5-5 vastaan syntyneetkin maalit.

___________________________

Eipä siinä, ei tässä vielä luovutettu ole, sillä eipä Panthers mikään ylivoimainen vastus tänään ole todellakaan ollut. Nyt pitäisi vain käyttää omat paikat hyväksi samalla prosentilla mitä vastustaja. Ja olla yhtä onnekaskin noissa spoteissa.
 

TML

Jäsen
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 5-3

Turpaan tuli Panthersilta 5-3 numeroin. Kolmannessa erässä Leafs haki kavennusta ja se saatiin erän puolessa välissä YV:llä. MacArthur tykitti Fransonin syötöstä ja Grabovskin jalan kautta se lopulta maaliin ohjautui.

Kolmas erä oli kaiken kaikkiaan melko tasaista peliä, jossa Leafsin innokas hyökkääminen johti useisiin vastahyökkäyksiin. Etenkin Leafsin pelatessa ylivoimaa Panthers pääsi todella monesti ottelun aikana tulemaan 2-1 tai 3-1 vastahyökkäykseen. Lopulta viidellä viittä vastaan pelissä Panthers tuossa onnistui. Tekijänä Fleischmann joka ampui Gunnarssonia maskia käyttäen 5-3 osuman pelikellon näyttäessä 11.34.

Leafs ampui kolmannessa erässä kaksi tolppaa ja kokonaisuudessaan ottelussa 3 tolppaa. Jossain määrin siis epäonneakin oli tänään matkassa, mutta eipä voi mittään.

________________________

Pari henkilökohtaista virhettä, runsas määrä tyhmiä jäähyjä. Siinä ne akilleen kantapäät tässäkin ottelussa. Paikoin Leafsin peli oli ihan hyvää ja ihan vauhdikas ja tasainen matsihan tuo oli. Tunnelmaa hallissa varmasti riitti kun Leafsin faneja tuttuun tapaan Floridassakin riittää.

Pelaajistosta maalivahdit eivät parhaimmalla mahdollisella tavalla onnistuneet, mutta Monster tosin oli kolmannessa erässä aika skarppi. Ei tartte ruudinkeksijä olla että veikkaa Monsterin aloittavan torstaisen Canes-ottelun.

Pakeista Phaneuf pelasi ihan hyvän pelin muutenkin kuin maalin lisäksi, sen sijaan Gardiner oli huolimaton, samoin Schenn ja Gunnarsson. Fransonilla on kova tykki ja hyökkäyspäässä miehestä alkaa löytyä sitä potentiaalia mitä olen odottanutkin.

Hyökkääjistä Kessel oli melko vaisu tänään, eipä ihan parasta ketjukavereiltakaan nähty. Kakkosketjulla oli joitain hyviä vaihtoja, mutta kolmosketju oli kokonaisuudessaan mielestäni paras Leafs-ketjuista. Eli siis tämä MacArthur-Connolly-Kadri.

Erikoistilanteet aika perusleafsia. YV:llä onnistuttiin, AV:lla soi omissa. Eli tuttua huttua.

_______________________

Paluu tappiokantaan hyvän viikon jälkeen, mutta onneksi seuraavat 2 vastustajaa eivät kovimmasta päästä ole, joten voittokantaan palaamisen pitäisi olla hieman helpompaa. Ensin siis 'Canes torstaina vieraissa, lauantaina kovavireinen Jets myöskin vieraissa. Tulee varmasti olemaan aikamoinen älämölö kun Leafs saapuu ensimmäistä kertaa taloon.

Niitä odotellessa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös