Isoin kysymys ja pohdinta kuitenkin on: onko Leafsin omistajat todellisuudessa edes kiinnostuneita siitä pärjääkö joukkue keväällä vai ei? Tähän saadaan ehkä lähitulevaisuudessa jotain vastauksia, mutta kovasti on tullut sivustaseuraajana sellainen tunne, että dollareiden painokoneella monistaminen ja brändin yleisen imagon varjelu on heille tärkeää, menestyksestä viis.
Maple Leafsin omistajina toimivat kaksi kanadalaista mediajättiä ja Larry Tanenbaum. Joukkueeseen ja organisaatioon ylipäätänsä (MLSE kokonaisuudessaan) on syydetty paljon rahaa. Maple Leafs, Raptors ja kumppanit ovat panostaneet moneen asiaan mm. lääkintäosasto, valmennus ja harjoituskeskukset. Voidaan hyvällä syyllä sanoa että menestys kiinnostaa ja kyllähän Raptors onnistui jo voittamaan saman omistajan alaisuudessa NBA:n. Molempia organisaatioita on johdettu hyvin samanlaisella rakenteella ja otteella, eli on haettu kilpailuetua mm. analytiikasta ja johtaminen ei ole sitä perinteisintä hampaattomien kanukkien säntäilyä.
Maple Leafsin pelaajapolku menee saman organisaation alla ECHL:stä - NHL:n asti ja farmijoukkue on samassa kaupungissa. Kaikki on pyritty tekemään pelaajille helpoksi, jotta he voivat keskittyä vain pelaamiseen. Organisaatiota on tämän kohta 10 vuotisen rebuildin aikana kehitetty merkittävästi.
Mike Babcock lupasi aikanaan faneille tuskaa, mutta kukaan tuskin osasi odottaa, että se olisi tällaista. Rebuildhan lähti oikein mukavasti liikkeelle, ehkä turhankin mukavasti ja nyt niitetään satoa. Panostuksesta ehkä kertoo myös Babcockin 8v sopimus ja miehen kenkiminen puolessa välissä sopimusta, se oli organisaatiolle aika kallis rasti.
Torontolla on ollut niin surkeita omistajia historiansa aikana, ettei sen taakse voi nyt mennä. Ballard oli jotain kammottavaa ja eläkekassan aikana tavoite oli vain tasainen tulovirta, eli playoffeihin oli päästävä. Rebuild ei ollut mahdollinen ja sitä satoa niitettiin lockoutin jälkeen, kun liigan dynamiikka muuttui. Nykyisiä omistajia pelättiin aika paljon, koska uhkana on, että korporaatio johtaisi joukkuetta nimenomaan talous ja lyhyt tähtäin edellä, mutta aikaa on joukkueelle, sekä johdolle annettu.
Yhden tappion päässä ollaan siitä, että tätä tullaan kriittisemmin arvioimaan.