Top-5 urheilu mitä haluat katsoa tv-vastaanottimestasi

  • 8 523
  • 80

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
1. Snooker - lajina aivan yliverto. Jos töllöstä tulee snookeria niin kaikki muut asiat elämässä pitää hoitaa mainoskatkoilla. Jos kotiini olisi saatavissa kanava, jolta tulisi pelkkää snookeria, niin lopettaisin työt.
2. Bowls - tätäkin jaksaisi katsoa ainakin kuukauden nonstoppina.
3. Darts - en osaa perustella. Jännittävä laji.
4. Yleisurheilun kenttälajit. Oikealla tempolla koko ajan jossain päin stadionia tapahtuu, töllöstä saa kattavamman kuvan kuin paikan päällä.
5. Jalkapallo (Valioliiga). Välimerellä & latinalaisessa Amerikassa teatteri vituttaa ja kotimainen futis on luokatonta.

Pokeri ei ole urheilua, muutoin se olisi kiilanut toiselle sijalle.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
1. SM-liiga
2. NBA
3. NHL
4. Salibandy
5. Huippufutis (esim. Suomi-palloilu ei tähän kategoriaan kuulu lainkaan). Bayern Munchenin ja BCLn pelit katson mielelläni.

Edit: Laitetaanpa tähän vastapainoksi vielä top5-EVVK (lajeja joita näytetään suht yleisesti)

5. Veikkausliiga (no kyl tää ehkä ikkunoiden pesun voittaa)
4. Biljardi/Darts/Snooker/yms... (zz.z..zzzzz.z.zzzzzzz)
3. F1 (ehkä lähdön ja ekan minuutin jaksan katsoa)
2. Ralli (ei pienintäkään kiinnostusta)
1. Morocross/MotoGP/etc...(katso edellä potenssiin 5)
 
Viimeksi muokattu:

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
1. Jääkiekko
2. Ravit
3. Pesäpallo (miesten)
4. Jalkapallo (valioliiga&espanja)
5. Snooker
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aikoinaan 80-luvulla tuli katsottua lähes kaikki mahdollinen urheilu tv:stä (niiltä kahdelta kanavalta). Muistan, että oli reilu vuoden mittainen pätkä, jolloin jäi yksi lauantain urheiluruutu näkemättä, ja se oli jonkun sortin katastrofi.

Kiinnostus eri lajeihin alkoi muodostumaan selkeään järjestykseen aika nopeasti, ja ensimmäisenä lopetin kaiken moottoriurheilun katselemisen. Eniten kiehtoivat kaikki palloilulajit (jopa koripallo, joka ei nykyään nappaa yhtään), sekä sitten hiihtolajit ja yleisurheilu. Jääkiekko oli toki selkeä ykkönen jo alusta alkaen.

Suurin piirtein samat suosikit kuitenkin on edelleen, lähinnä ainoastaan sen suhteen on tapahtunut karsimista, mitä sarjoja / kilpailuja seuraan.

1. Jääkiekko

Elämäntapa on se, että kaikista SM-liigan otteluista on maalikooste nähtävä ja vedettävä talteen. Sama MM-kisojen ja Olympialaisten osalta. Ilmaiskanavalta näytettyä Ässien liigaottelua tai Suomen arvokisamatsia en monesti muista missanneeni viimeisen 30 vuoden aikana. Myös muiden joukkueiden otteita on mukava katsella.

NHL ei kuitenkaan kiinnosta yhtään. Olihan se joskus hienoa, kun alkoi Sky Channel näkymään ja näki kerran viikossa jonkun tunnin mittaisen koosteen, missä oli Gretzky, Kurri ja muut kovat jätkät. Nykyään tuo vaan maistuu jotenkin väljähtyneeltä.

2. Jalkapallo

Arvokisat on se juttu. Varsinkin MM-kisat. Kumma juttu kyllä, miten sitä jaksaa innostua aina jopa jostain Trinidad & Tobagon ottelusta, vaikkei sieltä edes tunnista yhtään pelaajaa.

3. Yleisurheilu

Tässä myös arvokisat kuuluu sarjaan "pakko katsella", joskin menee jo enemmän taustakatselunakin samalla kun tekee jotain muuta.

4. Pesäpallo

Tämä oli joskus selkeä kakkossuosikkini, mutta sääntömuutokset ovat pilanneet lajia ja vieneet mielenkiintoa. Lähinnä tarkoitan jaksopeliin siirtymistä v.1994. Hieno laji silti.

5. Hiihtolajit

Täytyi oikein miettiä, että mahtuuko edes listoille. Nippanappa kuitenkin, tuleehan tuotakin taustalla pidettyä. Melkeinpä ampumahiihto on nykyään hiihtolajeista mielenkiintoisin. Ampumapaikalla suoritetut kämmäilyt tekevät monesti yllättäviä käänteitä kilpailuun.

Muitakin hienoja lajeja on. Kesäolympialaisten aikaan innostun aina kaikista eksoottisimmista, kuten telinevoimistelusta ja esteratsastuksesta. Ja jos tv:stä ei tule mitään pakollista katseltavaa, niin Eurosport on usein taustalla, vaikkei siellä mitään erityisen kiinnostavaa olisikaan menossa. Siinähän sitten joskus kuitenkin huomaa jääneensä koukkuun jopa jännittävään tennismatsiin.
 

Fordél

Jäsen
Ite tulee seurattua oikeastaan lajia kuin lajia jos sitä vain töllöstä tulee hyvään aikaan, mutta tottakai on olemassa ne omat suosikkilajit, joita seuraan hyvin tiiviisti.

1. Jääkiekko, etenkin SM-liiga, Mestis ja maajoukkue

Suomalainen lätkä on lähimpänä sydäntäni, joten SM-liigaa, Mestistä ja maajoukkueen pelejä seuraan hyvin suurella mielenkiinnolla niin paikan päällä mutta erityisesti televisiosta. Tämä tuote on mielestäni jos Suomessa niin hyvässä kunnossa, että en ole nähnyt suurta tarvetta lähteä merta edemmäs kalaan. Toki NHL- ja KHL-kiekko kiinnostaa jos niitä on mahdollisuus seurata, mutta kotimaiset sarjat riittävät vallan hyvin.

2. Jalkapallo, etenkin maajoukkuefutis ja Champions League

Toinen suuri rakkauden kohde urheilusta. Ehkä kaunein laji, mitä maailmassa on. Sitä on tottakai hienointa seurata paikan päällä, mutta tässä kohdin suomalainen tarjonta ei oikein riitä. Kyllähän Veikkausliigaakin katsoo hyvin mielellään, mutta itse tykkään eniten maajoukkuefutiksesta ja Champions Leaguesta.

3. Tennis

Tätä pääsee seuraamaan aivan liian vähän ja täytyy jatkossa pitää huoli, että tennistä olisi tarjolla töllöstä. Maksuttomilta kun tätä aika vähän tulee.

4. Yleisurheilu

Arvokisat, Timanttiliiga ja vaikka Eliittikisat; kaikki menee. Paikan päällä seurattuna tottakai todella mukavaa seurattavaa kun koko ajan sattuu ja tapahtuu, mutta sama välittyy myös töllön kautta.

5. Golfin Major-turnaukset

Kunpa vain tulisivat vähän inhimillisempään aikaan. Näitä on hieno seurata vaikka en lajia harrastakaan tai siitä suuremmin mitään ymmärräkään.

+NFL

Pakko vielä tuoda jokerikorttina esille NFL-jota olisi mukava seurata, koska tykkään lajista todella paljon, mutta toistaiseksi se on jäänyt vain lähinnä SB:n seuraamiseen. Toivottavasti saisi kanavan josta sitä tulisi niin voisi laittaa nauhotukseen ja opiskella tätäkin lajia paremmin.
 

Deus Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Maple Leafs, Packers
1. Jääkiekko
2. NFL
3. Jalkapallo
4. Pyöräily
5. Golf

Tosin nykyisin ei perhetilanteen takia ole oikein mitään mahdollisuutta istua telkkarin ääressä tuijottamassa urheilua. Ei tosin mitään muutakaan mutta, jos aikaa olisi niin noita katsoisin. Ehkä sitten viiden-kymmenen vuoden päästä...
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
1.Kiekko (Sm-liiga, NHL, Maajoukkue)
2.Jalkapallo (Arvokisat, Mestareidenliiga,)
3.Yleisurheilu (Arvokisat)
4.Salibandy
5.Snooker
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tämähän hauska

1. Jääkiekko
2. Jalkapallo
3. Lentopallo
4. Yleisurheilun arvokisat
5. Oikeastaan kaikki urheilu kiinnostaa lähtökohtaisesti. Koripallo ei ole koskaan iskenyt lainkaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
1. Kiekko
Ässät, NHL, SM-liiga, arvokisat. Olympiakiekko turnausten kuningas.

2. Yleisurheilu, maastohiihto
Eritoten arvokisat, mutta tuleehan sitä SM-kisojakin töllötettyä.

3. NFL, miesten superpesis
NFL katsojaystävällinen peli, varsinkin playoffsit urheilun juhlaa.

4. Ravit
Kuninkuusravit, Elitloppet, V75 - kotoa tulleita vaikutteita.

5. Snooker
Löytö viime keväältä. Perhe -ja tuttavapiiristä löytyi yllättäen seuraajia.

Sitten on nämä sesonkiluontoiset gloryhunter-buumit, kuten nyrkkeily (Asikainen, Helenius), lentopallo (vuoden 2007 em-kisat lähes täyttä liekehdintää), curling (vaatii tosin suomalaismenestyksen). Jalkapallon arvokisat imasee mukaansa, vaikkei peli muuten enää herätä suuria intohimoja. Olympiakisat vähintäänkin triplaa mielenkiinnon marginaalilajeja kohtaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
1. Jalkapallo- Italian ja juventuksen matsit + ucl + em- ja mm-kisat.
2. Jääkiekko- Lätkä on parasta paikan päällä joten siksi se on vasta kakkonen tv:ssä. Lukon pelit, koska tv pelit ovat nykyään maksullisia niin en aio maksaa pelistä jollei lukko ole toinen osapuoli. + mm-kisat.
3. Formulat, kun ferrarilla on tsäänssit voittoon(eli aika harvoin nykyään). Muuten en jaksa katsoa kun minulle tunteita herättämättömät energiajuomamainokset kiertävät rataa.
4.Tennis- Tätä kohtaa ihmettelen aina itsekkin, mutta kun tennistä tulee niin siihen kanavalle jämähdän ja en vaihda/häivy ennen kuin se loppuu.
5.Kesäolympialaiset- Tämä on vähän ehkä suuri yleistys mutta kun olympialaiset käynnistyy niin siinä on sellaista suuren urheilujuhlan tuntua(kuten futiksen mm-kisoissakin) että katson mitä lajia tahansa kun sitä olympialaisista näytetään, kun normaalisti ei voisi vähempää kiinnostaa esim, pingis tai miekkailu.
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
1. Jääkiekko. Urho totalin kautta SM-liigaa ja sitten nettistreameista änäriä.
2. Salibandy
3. MMA, erittäin viihdyttävää seurattavaa. Tämäkin tosin yleensä nettistreameista piuhalla tv-vastaanottimeen.
4. Yleisurheilu, etenkin nyt Daegun kisojen aikaan tuli katsottua kaikkea pikajuoksusta moukarinheitoin kautta 50km kävelyyn.
5. NFL, silloin harvoin kun sitä sattuu tulemaan. Suosikkijoukkuetta ei ole, kaikki pelit käy.

Jalkapalloa en vaivaudu katsomaan milloinkaan. Viimeisin potkupallopeli, jota katsoin, oli n. 15 minuuttia Schalke-HJK matsin toista osaottelua. Sitä edellinen peli olikin sitten jo Etelä-Afrikan mm-kisoista Ghana-Uruguayn loppuhetket.
 

RDivis

Jäsen
1. Jalkapallo

- Kirinyt viime vuosina vauhdilla ohi jääkiekon. Mikä tahansa futis kelpaa. Eniten innostavat kuitenkin Premier League ja La Liga. Maajoukkue sekä arvoturnaukset ovat myös huippuviihdettä. Veikkausliigakin nostaa hiljalleen päätään.

2. Jääkiekko

- Edelleen hyvää viihdettä, enkä harrasta missään nimessä mitään vastakkainasettelua. Hieno laji ja varmasti tulee SM-liigaa ja Jokereita seurattua.

3. Yleisurheilu

- Todella kiinnostavaa tapittaa useita huippusuorituksia eri lajeissa. Plussaa tietysti suomalaisurheilijat sekä muutamat muut valioyksilöt...

4. Tennis

- Kun huiput pelaavat nousee viihdearvo taivaisiin. Wimbledon, Roland Garros on pakko seurata, sekä tietenkin joukko muita turnauksia silloin tällöin.

5. F1

- Kiinnostukseen vaikuttaa toki kisojen kulku, mutta monesti kelpo seurattavaa.

No let's go:

Golf

- Ampukaa mut jos jostain syystä joudun katsomaan..
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mitä haluat katsella vai mitä on mahdollista katsella?

Haluan katsella:

1. Jääkiekko
(HIFK-matsit, NHL ja maajoukkueen arvoturnaukset)

2. F1
(tätä on seurattu koko ikä ja kisoissakin käyty)

3. WRC
(uskon että live-tv lähetykset tulevat lisääntymään ja mielenkiinto kasvaa entisestään)

4. Ammattilaisnyrkkeily ja UFC

5. Tennis
(Jarkon matsit ja isojen turnausten isot pelit)


Mitä itselläni on todellisuudessa mahdollista tv:stä katsella tällä hetkellä:
- F1, WRC ja UFC.
- HIFK-matseja katson URHOn netistä
- Jarkon matsejakin kaiketi eniten jostain UNIBET TV:stä.

Ja kaikkia edellämainittuja pyrin mahdollisuuksien mukaan myös seuraamaan silloin tällöin paikan päällä.


edit: potkupallo ei jaksa kiinnostaa joten muutin listaa

_
 
Viimeksi muokattu:

kovalev

Jäsen
1. Jalkapallon EM-kisat / Jalkapallon MM-kisat (EM-kisat 4n vuoden ehdoton kliimaksi!)
2. Kesä-olympialaiset (laji kuin laji kelpaa)
3. Jääkiekko (olympialaiset, World cup)
4. Jalkapallo (kaikki muu)
5. Yleisurheilun MM- EM kisat.

6-100. Jääkiekon MM, koripallo, lentopallo, tennis, snooker, pyöräily, voimistelu - oikeastaan kaikki missä urheilijat eivät aja autoa.

Listalle ei mahdu: autourheilu, suunnistus, talviurheilu jääkiekkoa ja curlingia lukuun ottamatta.
 

Howitzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
1. Jalkapallo. Paljon seurattavaa mm. Valioliiga, Champions ja Europa League.
2. Jääkiekko. NHL, mm-kisat sekä olympialaiset.
3. Kamppailulajit. MMA eri organisaatioineen kiinnostaa sekä K1.

Yleisurheilun arvokisoja sekä tennistä on myös hauska seurata.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
1. Jääkiekko. NHL ja KalPa ovat minun ykkösjuttuja, mutta myös muiden euroopan huippusarjojen pelejä kiinnostaisi katsoa.

2. Jalkapallo. Ennen ei juuri kiinnostanut ollenkaan, mutta viime kausi käänsi pääni. Nyt olisi tavoitteena katsoa kaikki mestarien liigan pelit ja useita Suomen maajoukkue-otteluita ext. Etsimässä parhaimmillaan suosikkijoukkuetta...

3. Salibandy. On tullut joskus pelattua tätä lajia ja vaikkei ihan ole yhtä mielenkiintoinen laji kuin kaksi edellistä, niin kärsii sitä kuitenkin katsoa.

4. Yleisurheilu. En katsonut paljoa nyt, mutta ainahan se kiinnostaa katsoa perinteistä keihäänheittoa ja miten nopea Usain Bolt taas on pikamatkoilla.

5. En keksi enää...
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
1. Jääkiekko. Eipä tule mieleen toista lajia, josta tulisi maksettua ja katsottua puoli vuotta ennen ratkaisupelejä (playoffseja) tylsä runkosarjan matsi alusta loppuun. Mutta tämänkin suhteen olen kyllä aika kranttu; SM-liigaa katson pelasi siellä ketä hyvänsä. NHL:ää seuraisin, jos jaksaisin valvoa. Maajoukkueen pelejä seuraan arvoturnauksissa. Mitään muuta en, KHL:t ja Elitserienit voivat pelata ihan rauhassa, samoin maajoukkueen höntsäturnaukset.

2. Pesäpallo. Tarjonta on niin vähäistä, että kaikki katson mitä tulee. Todennäköisesti en katsoisi kaikkea, jos olisi tarjolla yhtä paljon kuin kiekkoa.

3. Jukolan viesti. Katson/kuuntelen, jos en itse ole paikalla. Viime vuosien lähetykset olleet upeita ja tapahtuma on ehkä maailman hienoin urheilutapahtuma ilmapiiriltään ja järjestelyiltään.

4. Hiihto. Nimenomaan nämä perinteiset pitkät hiihtomatkat, väliaikalähdöllä hiihdetyt. Myös ampumahiihto.

5. Super Bowl. Hieno tapahtuma. Saattaisi kilpailla Jukolan kanssa, jos olisi parempaan katseluaikaan ja tajuaisi lajista enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
-Jääkiekko
-MMA
-Jalkapallo
-Lentopallo
-Pesäpallo
-Pallo...
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
1. Jääkiekko. Ilman muuta. Muut lajit ei vain pääse lähellekään.
2. Amerikkalainen jalkapallo. Hieno laji, aivan erilainen kuin jääkiekko, mutta omat koukeronsa tekevät ottelut seuraamisen arvoisiksi. Menee NFL, College football kuin vaahteraliigakin.
3. Baseball. Yllättäen kääntäisin kanavaa suurimmassa osasta tapauksia jos vertailtaisiin että töllöstä tulisi random baseball -peli ja jalispeli. Näin siis baseball kolmossijalle.
4. Jalkapallo. Mutta ei veikkausliigaa, vaan jotain oikeaa maajoukkuefutista (joskin suomen otteet aika vähän kiinnostavat) ja europelejä.
5. Yleinen urheilu / olympialaiset / muut isot kisat, esim. olympialaisissa tulee seurattua monenlaista lajia, vaikka muuten esim. curling ei televisioituna kiinnostakaan.

Jonkin verran olen myös lacrossea tuijotellut, johtuen lähinnä siitä että olen hieman yllättänyt itseni viihtyessäni muiden peri-amerikkalaisten lajien (jefu + baseball) äärellä, olen antanut myös lacrosselle mahdollisuuden. Ei kuitenkaan nouse samalle kiinnostuksen tasolle kuin nuo muut yllättäjä-lajit.

Koris, tennis, golf, vapaaottelut, paini, nyrkkeily, formulat, WRC, motogp - ei kiitos ollenkaan.
 

Sebastian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rangers, Wild, Arsenal, Bayern München
1. MM- EM- ja Olympiakilpailut (kaikki lajit)

2. NHL, hieno ja tasainen sarja, hyvät mahdollisuudet katsoa ja seurata.

3. Mäkihyppy. Hieno laji.

4. Jalkapallo, sekä ulkomainen että kotimainen.

5. Koripallo, mutta vain NBA

Kotoista sm-liigaamme en televisiosta viitsi katsoa, vaan kävelen tuohon 500m päähän hakametsän hallille kyyläämään Tapparan ja joskus jopa Ilveksen matseja.
 

scholl

Jäsen
1. Jalkapallo
- mm-, em-kisat, Champions League, Bundesliga ja joitain Veikkausliigan matseja jne.
2. Maastohiihto
- erityisesti arvokisat, mutta kyllä kakkoselta on tullut maailmancupitkin viikonloppuisin katsottuna
3. HIFK jääkiekko
- lätkä kiinnostaa lähinnä HIFKin osalta ja nyt kun kulta on jo voitettu niin voi olla, ettei enää jaksa samalla tavalla pelejä kts.
4. Yleisurheilu
- arvokisat. Muita kisoja ei enää jaksa seurata, kun niitä on liian paljon ja usein
5. Alppihiihto
- arvokisat. mc ei välttämättä jaksa yhtä innokkaasti seurata

Voi olla, että jotain lajeja jäi nyt pois, mutta nämä tuli ensin mieleeni.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
1. Jääkiekko
-Tämähän on vaan itsestäänselvyys, ei tätä lajia parempaa ole vielä löytynyt, toimii livenä ja tv:n kautta, tottakai!

2. Yleisurheilu
- Tässäkin juuri Ruotsi- Suomi - maaottelu on tv:ssä auki ja varsinkin arvokisoja tulee katsottua hyvinkin paljon, sekä katsoin Timanttiliigaa yms., kun ne vielä ilmaisilta kanavilta näkyi.

3. MotoGP
- Lähes joka kisa tulee katsottua, koskee myös 125cc sekä Moto2:ta. Oma entinen kevari innoitti kyseiseen lajiin ja hakkaa ehdottomasti mm. Formulat, koska MotoGP:ssä on tapahtumia 20 kierroksen aikaan huomattavasti enemmän kuin parin tunnin F1-kisassa.

4. Pesäpallo
- Lajina menisi toiselle sijalle, mutta televisiosta valitettavasti näkyy niin harvoin ja livenä hienompi laji. Jokainen lähetys kyllä tulee katsottua, jos vain on mahdollisuus siihen.

5. Mäkihyppy
- Suurin syy siihen, että mäkihyppy löytyy sijalta viisi on se, että selostuskopissa istuu Toni Nieminen. Hieno laji kuitenkin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös