Itsekin katsoin toissa päivänä. Oli hyvä, kun olin liian nuori seuraamaan edes tuota poliittista tekemistä, joten kaikki oli uutta. Vastaavasti eilen katsoin Veskun dokkarin ja vaikken sitä ollut koskaan aiemmin nähnyt, niin siinä oli kaikki aika läpikotaisin tuttua, kun oli se Tervon kirjakin jo luettuna.
En junnuna hahmottanut kuinka tyystin epäpidettävä hahmo Halme oli joka käänteessä. Eikä kukaan noissa showpainiorganisaatioissakaan tuntunut jäävän kaipaamaan. Joskin samaan aikaan on pakko ihailla tuota tietynlaisen 80-lukulaisen pojan unelman toteuttamista. Lähdet Amerikkaan, Golds Gymilla pumppaat rautaa ja sitten teet kropallasi elannon. Luot ison menestyksen itsestäsi ihan omalla työllä ja asenteella ilman mitään kummempaa jeesiä, ja esiinnyt jopa ihan isossa Hollywood-toimintaelokuvassa asti. Olkoonkin, että sitten tuo myös itse tuhosi nuo kaikki mahdollisuudet melko nopeasti.
Tykkäsin tuosta dokkarin showpainiosiosta, kun siinä alleviivattiin tuota lajin kovuutta. Vaikka ei ne asenteet kai samaa ole kuin silloin, kun itse lajia seurasin 20 vuotta sitten, jolloin nuoret teinit tulivat osoittamaan älyllistä ylivertaisuuttaan, että tiedät kai sen olevan lavastettua pellepainia uikkareissa, jossa kaikki on sovittu ja mikään ei ole aitoa. Ne vaan teeskentelee tappelevansa oikeasti, mutta ei niitä oikeasti satu. Ei ne oikeasti lyö niillä tuoleilla, ne ottaa käsillä vastaan (ei läheskään aina) ja niissä on jotain pehmusteita jne. Tästä eteenpäin kymmenen vuotta ja nuo tuoli-iskut oli ainakin välillä pannassa WWE:ssä, tai niitä harvennettiin merkittävästi Benoit'n jälkeen. Sitten alkoikin oma seuraaminen hiljalleen loppua, kun muokattiin enemmän koko perheen siistimpää viihdettä. Lisäsivät painijoiden hyvinvointia perkele. Noh etunenässä, storylineista ja painijoista katosi särmä.
Tuosta vähän hämärästä ja eksentrisestä Herb Abramsista ja UWF-organisaatiosta, jossa Halme aloitti uransa, on tehty kanssa hyvää dokkaria mm. Vicen Dark Side of the Ring -dokkarisarjassa (
Dailymotionissa jakso). Oli meinaan melkoista sekoilua sitten loppua kohti, kun yrittivät WWF:n haastaa epätoivoisesti.
Viikinki-dokkarissa ei taidettu UFC-urasta mainita ollenkaan, että miten se sinne UFC 13 ajautui yhden ottelun ajaksi. Yhtälailla debytoinut Randy Couture antoi kyytiä voittaen luovutuksella, vaikka Couturen perhe oli hyvin peloissaan ennen ottelua mm. Halmeen lausuntojen vuoksi, että hän menee sinne repimään Couturelta pään irti.
Huhuahan oli tuolla WWF:ssä, kun vielä oltiin isojen miesten sekä pahojen ulkomaisten ajassa ja oliko WWF-mestari Hulk Hogan siirtynyt jo kilpailevaan WCW:hin, että Halmetta oltiin viemässä jopa WWF:n päämestariksi saakka. Ja että tuo WWF-uran lopettanut jalan murtuma sitten lopetti ne ajatukset samoin kun se vei suunnitellun ottelun sekä Royal Rumblessa että WrestleManiassa. Pienemmästä, mutta teknisesti ylivertaisesta Brett Hartista tehtiin WWF-mestari ja pelkkien jäykkien kehonrakentajien (joita markkinoitiin ihmissupersankareina) aika tuli onneksi päätökseensä. Koska se tuote oli juuri tuolloin huonoimmillaan ja katsojaluvut laski.
Ei myöskään dokkarissa mainittu, että Borga tuli sisään vaatimattomasti Suomen kansallislaululla ja että promoissa se mm. kritisoi amerikkalaisten luonnon saastuttamista ja koulujärjestelmää verraten niitä Suomen puhtaaseen luontoon ja ylivertaiseen koulujärjestelmään. Joten ei ole ihme, ettei painiyleisö oikein koskaan syttynyt Borgalle. Mutta tuon perusteella Halmeenhan olisi pitänyt olla vihreiden kansanedustaja.
Borgahan muuten näytti noissa painiklipeissä vähän kuin 80-luvun lopun versiolta Brock Lesnarista.
Pitänee jossain kohtaa lukea jotain noista Halmeen kirjoista, jos siellä olisi enemmän tarinaa noista Ameriikan ajoista yleisesti. Kuitenkin liikkui sellaisissa piireissä, joissa on tapahtunut varmasti vaikka mitä. New Japan Pro Wrestlinginkin ajoilta kiinnostaisi lukea tarinaa.
Tuosta Hakustahan on vaikka mitä tarinoita liikkunut, pidetty yhtenä wrestlingin kovimpana kaverina ja mehusteltu jo vuosikymmeniä, että jos MMA olisi aiemmin tullut kuvioihin, niin Haku olisi ollut siellä mestarina monta vuotta. Ei ole yhtään vaikea uskoa, että olisi Halmettakin vastaan työskennellyt vähän stiffisti, jos ei ole Tonysta pitänyt. Sanoisin itsekin kuulleeni tuon Starbuckin tarinan, vaikkei googlella pikaisesti löytynyt. Toivottavasti Dark Side of the Ring tekisi Hakusta jakson, niin tulisi noita varmasti painijoiden joukossa kiertäviä tarinoita enemmänkin julkisuuteen.