Tommi Santala Atlantaan

  • 11 468
  • 65

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Viestin lähetti Senior
Vooooi kettu.

Viekää.
Viekää Santala
Viekää Ruutu
Viekää Söderholm
Viekää Z
Viekää Zamboni
Viekää lämmin vesi pukuhuoneista
Viekää miesten WC:t
Viekää nakit
Viekää wokit
Viekää parkkipaikat ja valot

Mä käyn siellä silti, kostoks :)

Voisin kirjoittaa tämän yhtä hyvin vitutusketjuun tai krapulaketjuun, koska molemmat ovat ajankohtaisia. Kaksi pelaajaa, joilta odotin eniten lähtevät molemmat NHL:ään. Eikä pukukopin ovea ole vielä edes suljettu. Santalan vieminen oli oikein mukava syntymäpäivälahja Atlantalta :(. Seuraavaksi IFK todennäköisesti ilmoittaa, että Ana, Elsa ja Martina ovat saaneet opiskelupaikat turusta ja siirtyvät Mustien Kobrien riveihin.

Mutta vakavasti ottaen näille NHL:ään siirtymisille pitäisi saada tehtyä jotain. Mielestäni varattujen, mutta eurooppalaisiin joukkueisiin sopimuksen tehneiden pelaajien siirtoraja pitäisi siirtää paljon aikaisemmaksi. Esimerkiksi ennen varaustilaisuutta. Pahasti pelkään, että jos tällainen siirtoruletti jatkuu, niin muutaman vuoden sisällä Euroopan sarjan kupataan tyhjiksi ja monet NHL-seurat kaatuvat omaan mahdottomuuteensa, kun raha yksinkertaisesti loppuu.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taas lähti yksi kovatasoinen pelimies pois SM-liigasta, ja se on erittäin huono homma. Harmittaa vaan sen seuran puolesta, joka sopimuksen tehdessään joutuu vielä tässä vaiheessa luopumaan pelaajastaan ilman mitään korvauksia NHL:n suunnasta. Siinä on kova työ alkaa etsimään paikkaajaa tuonkin tasoiselle pelimiehelle, jota Santala edusti.

Aina näitä viimehetken siirtoja on olemassa, mutta ikinä ei niihin totu. Sitä kun toivoo pääsevänsä katsomaan pelaajia hallille, joiden kanssa seura on päässyt tekemään sopimuksen hyvissä ajoin. Tämäkin siirto ei varmasti jää viimeiseksi, sillä vielä kupataan monta kaveria SM-liigasta NHL:n suuntaan, ennenkuin siirtoraja menee umpeen ensiviikolla. Toivataan parasta, pelätään pahinta. :(
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vituttaa äärettömästi. Elämä on kuitenkin laiffii ja tästäkin huolimatta ihmisen parasta aikaa. Tätä siirtoa jos ei osannut odottaa niin ei ei ollut Jatkoajan IFK-osiota kylläkään ole vilkaissut. Nyt tilanne näyttää surkealta... Jos vertaamme viime kauden joukkueeseen niin muutoksia ei ole melkein yhtään.

Alpo Suhonen -> Hannu Aravirta
Marek Zidlicky -> Jere Karalahti
Robert Kantór -> Jarno Kultanen

Tästä vielä lasketaan pois

Tuomo Ruutu (?)
Ilkka Pikkarainen (?)
Joonas Vihko (?)
Timo Pärssinen (?)
Toni Söderholm (?)
Kimmo Kuhta (?)
Jarno Kultanen (?)
Tommi Santala

Juu, ihan hyvältä näyttää... Näillä näkymin kamppailemme ensi kaudella sijoista 12-13! Miksiiiiiiiii?
 

Betoz

Jäsen
Eiköhän änäristä vapaudu pari sentteriä, joilla on taitoa ja yritystä.. ainoa ongelma tässä on vaan se, että kuka ne sieltä löytää? Pena? No ei todellakaan..

EDIT:
Viestin lähetti lintu
Joonas Vihko (?)
Kimmo Kuhta (?)
Jarno Kultanen (?)

Ei kai tuo Kuhta enää lähde, wanha pappa jo. Tai Kultanen.. Toivottavasti ei Vihkokaan, onko Joonas neuvotellut minkään jengin kanssa?
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Suoraan sanottuna, nyt vituttaa - ja ankarasti. Tottahan se on, kuten jo joku sanoikin, ettei Tommiin ehtinyt millään tapaa "kiintyä", mutta ykkössentterin lähtö kyrsii todella ankarasti. Nyt todellakin mitataan Penan ammattitaitoa. Korvaajia löytyisi tosiaan trainig camp'ien jälkeen, ja silloin tosiaan parhaassa tapauksessa kanadalaissentterien muodossa.

Mutta silti, näin loman alkuun todella paska uutinen.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti dude
En väitä kuuluvani sisäpiiriin, mutta muistaakseni jossain tämän osion ketjussa ilmoitin jo toukokuussa Santalan NHL:ään lähdön olevan 97%:n varmaa..

Oih, miksi et sinä oi oraakkeli ja guru sitten kertonut meille että se soppari tehdään 100% varmuudella??? Me oltais kundien kans heti sanottu Penalle (The sir) että ei tee sopparia.

Nämä on kyllä nämä "jääkiekon tosi pieni sisäpiiri tietää vuonna nolla ja mä en oikeestaan kuulu siihen, mut tiedänpä silti..." -jutut ihan yhtä sanonko minkä kanssa. Kaikki on sallittua sodassa ja jääkiekossa, paljon tapahtuu, paljon on "tietäjiä", mutta loppujen lopuksi voi olla että se pelaaja itsekin muuttaa mielensä viime metreillä ja tekeekin sitten jotain mitä ei osattu odottaa. Ihmisiä ne on ne kiekkoilijatkin, jolloin kaikki on mahdollista. Jos haluat 100% ennustuksia eri kohteiden liikkeistä, niin suosittelen lajiksi tähtitiedettä.

Me ihailemme sinua että muistaaksesi kirjoitit toukokuussa Santalan lähtevän 97% varmuudella, vastaisuudessa kuuntelemme kaikkea kertomaasi korva väärällään.

Minä muuten kirjoitin ehkä joskus vuonna -89 jonnekin jotain, mutta en ole varma minne, joten en ole varma onko se toteutunut. Kuitenkin voinen sanoa että olen uusi Nostradamus.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti T.Ruutu #44
Eiköhän änäristä vapaudu pari sentteriä, joilla on taitoa ja yritystä.. ainoa ongelma tässä on vaan se, että kuka ne sieltä löytää? Pena? No ei todellakaan..

EDIT:


Ei kai tuo Kuhta enää lähde, wanha pappa jo. Tai Kultanen.. Toivottavasti ei Vihkokaan, onko Joonas neuvotellut minkään jengin kanssa?

Olen käsittänyt että Vihko on neuvotellut Anaheimin kanssa sopimuksesta. Kultasesta ollaan edelleenkin kiinnostuneita rapakon takana. Kuhtaa ollaan kosiskeltu vähän ympäri Eurooppaa, ei NHL:ään (miestähän ei ole varattu). Toki Kuhdalla on soppari IFK:hon mutta kaikki varmasti muistavat case Riksmanin...
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Pärde
Suoraan sanottuna, nyt vituttaa - ja ankarasti. Tottahan se on, kuten jo joku sanoikin, ettei Tommiin ehtinyt millään tapaa "kiintyä", mutta ykkössentterin lähtö kyrsii todella ankarasti.

Samoja tunteita. Olen jo moneen kertaan todennut että en niin kamalasti halunnut Tommia meille, johtuen siitä että hänessä ei ole mitään HIFK-verta taustalla. Ei siis oikein sovi kuvaan "omat pojat" -homman kanssa. Eli se siis että Tommi lähtee, ei tunnu missään, mutta se tuntuu että taidollisesti kaveri jättää aika ison aukon. Elämä on laiffia, minkäs tässä tekee.

Oma veikkaukseni oli 3-5 lähtijää, vähintään yhtä siis huutaa vielä. Piku -the jumala- ilmeisesti menee (snif), toivotaan nyt herranen aika ettei ainakaan pakkeja lähde enempää.

Hyökkääjiähän meillä on aika runsaasti pipelinessa kuten veli Senior ansiokkaasti totesi, joten näyttöpaikkoja voisi ainakin jaella. Toisaalta, myös mm. Järvinen ja Holma (henk.koht. suosikkejani) saanevat lisää vastuuta, mikä saattaa olla kevään mittaan erittäin hyvä asia. Kummassakin on paljon potentiaalia, ja nuppu on jo raollaan.

Kyllä me poijjaat pärjätään...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Anteeksi vaan veli Carlos,mutta saanen olla erimieltä pelaajien tasosta,jotka jäävät ns.junnupuolelle.
Toivottavasti ei syyllistytä samaan virheeseen,jossa nuorten tulee kantaa liian suurta osaa kokonaisuudesta.Tiukat paikat vetää paskan housuun. luttinen,holma,viitaluoma,häppölä.järvinen ovat mielestäni tasoa 4:s kenttä.Siis JOS halutaan taistella kuuluisan 3-vuoden projektin aikataulussa mestaruudesta.
cool,cool,cool.KOFF
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti VIHANNESKAAPPI
Anteeksi vaan veli Carlos,mutta saanen olla erimieltä pelaajien tasosta,jotka jäävät ns.junnupuolelle.

*snäp*

luttinen,holma,viitaluoma,häppölä.järvinen ovat mielestäni tasoa 4:s kenttä.Siis JOS halutaan taistella kuuluisan 3-vuoden projektin aikataulussa mestaruudesta.
cool,cool,cool.KOFF

Olen samaa mieltä, mutta itse en oikein jaksa elää siinä unelmassa että tällä meidän rungolla olisi jotain jakoa pytyn suhteen. Ainoa mahdollisuus on se että muilla menee vielä heikommin.

HIFK ei ole tarjonnut juurikaan ihmeitä pariin vuoteen joukkueen menestymisen puolesta, ainoa ilonaihe mitä esiin saa kaivettua on yksittäisten pelaajien kehitys ja menestys.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu,kyllä ajatukset täällä ovat samansuuntaisia ainakin tällä hetkellä ainoa asia,joka on varmasti hyvin on tulopuolen käteinen.
Toivotaan,ettei nikellä ole urheilullisia veljiä tai serkkuja,jotka tarvitsevat jää-aikaa.
vool,cool,cool.KOFF
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt jotain positiivista hakemalla hakee, niin kuin tapanani tuntuu olevan, niin onhan meillä edelleen neljä liigassa jonkin verran jyrännyttä sentteriä: Viitaluoma, Häppölä, Hirs... ja Holma. Noista kun muutama nostaa vielä jonkin verran profiiliaan, niin hommattavaksi jää enää se ykkössentteri...

EDIT: tämä sama onkin jo pohdinnan alla tuolla toisessa ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En malta olla sanomatta mutta niinhän tässä kävi kuten jo toukokuussa "tiedettiinkin". Se varmaan oli syy miksi Hämeenlinnassa ei niin paljon itketty ja kirottu Helsingin suuntaan kun Santalan nimen lappuun laittoi. Itse muistan maininneeni silloin että aika hataralla pohjalla ollaan jos siihen luotetaan että Santala ei lähde. Aikamoisen paskavyöryn sain niskaan ja lähes kaikki punaisten kannattajat sanoivat että ei Pena nyt niin tyhmä ole että se ei sitä tiedä ja ettei sillä muka mitään hätää ole, varasuunnitelma löytyy.No,nyt se sitten nähdään mitä Pena on silloin ajatellut ja onko varasuunnitelmia.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Niin ja eihän Hifki ainakaan maikkarin teksti-tv:n mukaan ketään menetä vaan siellä sanotaan että Hpk Tommi Santala lähtee Atlantaan eli taas Hpk:ta kupataan.

Jaa nythän se on jo korjattu eli Hifk menettää kuitenkin eikä Hpk,harmi.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Jude
Pahasti pelkään, että jos tällainen siirtoruletti jatkuu, niin muutaman vuoden sisällä Euroopan sarjan kupataan tyhjiksi ja monet NHL-seurat kaatuvat omaan mahdottomuuteensa, kun raha yksinkertaisesti loppuu.
NHL-seurat eivät euroopplaisia pelaajilla kuppaamalla kaadu mahdottomuuteensa, päinvastoin. Näiden Santaloiden ja vastaavien sopimukset ovat puhdasta säästöä verrattuna vapaisiin agentteihin, joiden on tänä kesänä ollut vaikeaa löytää ottajaa (Fedorov, Leetch, Turgeon ja moni muu).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Turhaa täällä on dudelle itkeä. Santala oli potentiaalinen lähtijä ja Penan on se pitänyt myös tietää/huomioda. Vaikka HIFK:n tilanne näyttää huonolta, niin ihan sama tilanne se on muillakin joukkueilla. Muidenkin joukkueiden nuoret laatupelaajat lähtevät/ovat lähteneet rapakon taakse. Kylläpä lohduttaa... Pitäsiköhän koko liiga lopettaa ja pelata vain junnujen sarjoja.
 
F

Flonaldo

Ainakin HPK:n johto ilmoitti jo hyvissä ajoin, että joukkueen rakentaminen lähtee siitä lähtökohdasta, että Miettinen ja Santala eivät ryhmässä pelaa. Ja tämä siis ennen IFK-diiliä. Eli ainakin täällä päässä tj. oli käytännössä täysin varma Tommin lähdöstä.
 

MaV

Jäsen
Viestin lähetti Flonaldo
Ainakin HPK:n johto ilmoitti jo hyvissä ajoin, että joukkueen rakentaminen lähtee siitä lähtökohdasta, että Miettinen ja Santala eivät ryhmässä pelaa. Ja tämä siis ennen IFK-diiliä. Eli ainakin täällä päässä tj. oli käytännössä täysin varma Tommin lähdöstä.

Niin ja Antinkin. Onko Miettinen lähtenyt? Ei ainakaan vielä, vaikka kai sekin aika todennäköistä on. Santalankaan lähtö ei ollut mitenkään varma, joten ei tuossa Penalla mitään älytöntä riskiä ollut. Ei tarjolla ollut muita kotimaisia senttereitä. Jos Santalaa ei oltaisi signattu saatettaisiin olla ihan samassa tilanteessa kuin nytkin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Flonaldo
Ainakin HPK:n johto ilmoitti jo hyvissä ajoin, että joukkueen rakentaminen lähtee siitä lähtökohdasta, että Miettinen ja Santala eivät ryhmässä pelaa. Ja tämä siis ennen IFK-diiliä. Eli ainakin täällä päässä tj. oli käytännössä täysin varma Tommin lähdöstä.

Voihan sen noinkin kuvata. Ehkä enemmän oli kyse siitä, että HPK ei enää tullut käytännössä kysymykseen kaudella 2003-2004. Santalan päätähtäin oli NHL, jonne hän myös pääsee ainakin kokeilemaan. Tuossa alkukesästä Tommi Santala kertoi asioiden muuttuneen sen verran, että hän pelaa mitä todennäköisemmin HIFK:ssa. Sen jälkeen tapahtui Atlantan organisaatiossa sen verran, että asiat muuttuivat jälleen ja näin Santala sai sopparin.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En minä tässä muuta, mutta sitä vaan mietiskelin, että ei se lähtö nyt ihan niin selvä voinut olla, jos pari päivää ennen deadlineä sopimus julkaistaan. Ei kai ne ihan pelkästään kiusallaan niitä soppareita pihtaa.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
NHL:n imu

Täällä on suuresti ihmetelty Penan hankintoja, jotka lähtevätkin taalakaukaloihin. Onko kenelläkään varaa sanoa ei esim. Santalan tasoiselle pelaajalle, jopa pienellä riskillä. Toisaalta, jos pelaaja haluaa pelata tulevaisuudessa nhl:ssä, tulee moni antamaan näytöt akselille Helsinki-Oopo. Jostain kumman syystä näistä organisaatioista on helpompi (tieto) pelata itsensä "tunnetuksi". Jokereilla ja IFK:lla on sama media-arvo ja näkyvyys pelataanko sijoilla 1-2 tai 12-13, otsikoissa ollaan ja mainokset myy, yksittäiset pelaajat nousevat esiin ja scoutit kiinnostuu entistä enemmän.

JokeriFan
 

JanJ

Jäsen
Re: NHL:n imu

Viestin lähetti Target
Jokereilla ja IFK:lla on sama media-arvo ja näkyvyys pelataanko sijoilla 1-2 tai 12-13, otsikoissa ollaan ja mainokset myy, yksittäiset pelaajat nousevat esiin ja scoutit kiinnostuu entistä enemmän.
No enpä usko että scoutit nappaavat pelaajia seuran tai otsikoiden mukaan. Eiköhän ne pelisuoritukset edelleen ole se tärkein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös