Tommi Kivistö, Oulun Kärpät

  • 22 645
  • 80

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Kivistö on ollut koko kauden ajan todella suuri pettymys. Löysä, haluton, pehmeä sekä epävarma molemmissa päissä kenttää. Kaverista oikein huokuu sellainen palkkasoturimaisuus ja näennäinen tekeminen ilman sydäntä. Khl sekä maajoukkue status pelastaneet suuremmalta kritiikiltä. Kyllä tästä etelän velttoilijasta kannattaisi pyrkiä kesällä eroon. Harmi vain että Kivistölle tehtiin monivuotinen rahakas sopimus. 200 k kaudessa ja rahan vastineeksi saadaan mitä?
Kivistö on tällä hetkellä Kärpille kalliimpi versio Mikko Niemelästä, sillä erotuksella, että Mise on aidosti seuran miehiä. Jos Kivistö ei nosta tasoaan kevään auringossa, niin kyllä lähtisin siitä Ahon ja Kivistön yhteisymmärryksestä liikkeelle, että ura ei täällä jatku. Ensi kaudelle pakistoa on pakko uudistaa rajulla kädellä.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jotenkin sitä oli siinä uskossa, että Marjamäen myötä olisi kova vaatimustaso palautettu ja heikosti pelanneita ukkoja laitettaisiin katsomoon miettimään kiinnostaako se sydämellä pelaaminen vai ei statuksesta ja palkkanauhasta huolimatta. kaikille pelaajille samat säännöt ( luki sitten selässä M. Niemelä, Ronkainen tai Kivistö)Tommi on saanut sluibailla koko kauden ilman katsomokomennusta. Tätä on vaikea hyväksyä.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Tommi kivistöön pätee sama kuin muihinkin, eli, että joukkueessa on likimain puolet ukoista EHT-MM-Ex-KHL- tasoa eikä kukaan näistä oikeastaan pelaa tasollaan. Kivistökin on ollut oikeasti muutama kausi takaperin vielä Olympialaisissa, MM-kisoissa ja juuri nyt pitäisi miehen olla puolustajana kutakuinkin parhaassa peli-iässä.


Suoritustaso on ollut tyydyttävän ja välttävän välimaastossa ihan ok alun jälkeen. En voi välttyä ajatukselta, että mikä seurassa ja joukkueessa aiheuttaa tällaisen kollektiivisen ulospuhalluksen? Kivistö on malliesimerkki siitä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Lasseen vertaaminen toki on sikäli epäreilua, että Lassen tasoista omistautumista kaukalossa ei moraalilla tai terveellä järjellä varustettu ihminen voisi vaatiia edes Lasselta itseltään.

Ei sillä, että se mikään puolustus olisi Kivistön otteille. Voisin veikata, että ukko on klesana mutta rehellisesti sanottuna tosi vähään on jääneet sellaiset oikeasti hyvät otteet Tommilta. Välillä ihan hyvää perustekemistä mutta siihen nähden mistä maksetaan ja millä statuksella mies pelaa niin liian usein se on juuri Kivistö joka hukkaa oman miehensä tai estämisestä huolimatta hänen tontilta räpätään helppoja maaleja. Ihan mahdoton sanoa onko vikaa asenteessa, kunnossa, taidoissa mutta kyllä Kivistön palkalla pitäisi saada edes köyhän miehen Lasse. Nyt on saatu rikkaan miehen Jaakko Niskala.
Totta toki tämäkin. Hieman "epäreilu" vertaus toki, mutta itse kuitenkin aina tuppaan vertaamaan niihin parhaisiin ja siellä se rima mielestäni on ja kuuluukin olla Kärppien tasoisessa joukkueessa. Kivistökin kuitenkin noin kokeneena ja 'kovan luokan' profiilin pelaajana on sellainen pelimies, jolle se Kukkonen kuitenkin on lähempänä sitä mittatikkua, kuin esim. joku Ronkainen tai Niskala. Ollakseen paras, pitää voittaa parhaat ja verrata parhaisiin jne...

KukkoLassen intohimon ja sydämen tasolle ei toki kukaan pääse tai voi päästä, etenkään ulkoa tullut "ei-oma poika" pelaaja. Mutta siitä huolimatta haluaisin juuri nähdä isompaa tunnetta sydäntä ja omistautumista Kivistöltä ja sitä voisi odottaa, vaikka ei ihan Lassen tasolle yltäisikään. Aikanaan ulkopuolelta tulleista niin mm. Jani Hakanpää aivan priima ja malliesimerkki tästä, että mitä se voi kuitenkin olla ja millä intohimolla, asenteella, tahdolla ja sydämellä siinä maalinkin edessä voi joukkuetta ja Kärppä-logoa puolustaa ja sen puolesta taistella, ja miten lähelle sitä Lassenkin omistautumista sekä asennepuolta voi parhaillaan myös päästä ja lähennellä.

Näin Tapparan CHL-finaali päivän kunniaksi, piti oikein käydä katselemassa tuon Kärppien ja Frölundan 2016 vuoden finaalin kokoonpanoja ja ai että, kun Kärpät hyökkäsi peliin kolmospakkiparin ollessa Atte Pentikäinen ja Jani Hakanpää (pitää muistaa, että Hakanpää oli kaukanakaukana vielä tuolloin nykytasostaan tai siitä kaverista, joka kukkaan Mannerin aikana puhkesi, "hieman" kankeahko pökkelö oli Hakkiskin tuolloin...). Pentikäinen-Hakanpää...vitsit, tuossa parissa oli kyllä kiekollista osaamista. kiekkotaitavuutta sekä luistelutaitoa ja -voimaa, vaikka muille jakaa!

Ihan rehellisyyden nimissä, kun nyt alkaa pohtia, niin itse ottaisin tuon kauden 15/16 Pentikäisen 10 kertaa 10:stä, ennen tätä nyky-Kivistöä. Etenkin, jos pohditaan tuota 3.parin oman pään luudan roolia, niin ei se Pentikäinen toki kaikista taitavin ja kepeä jalkaisin peluri ollut, mutta sinä 'talonmiehenä' ajoi kyllä asiansa loistavasti ja puolusti isolla sydämellä ja asenteella, eikä maalin edessä ollut kuin niitä makuupaikkoja jäljellä. Muissa taidoissa toki oli kehittämisen varaa, mutta roolinsa ajoi tuossa 3.parissa mainiosti. Tuo 10 vuoden takainen Pentikäinen oikeasti ajaisi kevyesti nyky-Kivistön edellä tuonne 3.pariin puolustamaan intohimolla ja asenteella sekä hoitamaan tuon tontin, joka Kivistön _piti_ hoitaa.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kivistön sopparia julkaistessa mielessä oli, että tuo kolmivuotinen sopimus on liian hyvää ollakseen totta. Miksi ulkopaikkakuntalainen sitoutuisi suoraan niin pitkäksi aikaa uuteen seuraan ja kaupunkiin, olkoonkin että tuttu valmentaja sekä muita tuttuja Jokereista ja Leijonista.

Olen ollut hieman epäileväinen, ettei Kivistön sopimus vain sisällä ulkomaanoptiota, josta ei vain kerrota. Tällaisia ne ovat tämän tason pelimiehien sopimukset Liigassa nykyään olleet.

Nyt toivoisin sen option olevan totta ja Kivistön lähtevän vaikka Timråhon tai mihin ikinä hänet huolitaankaan. Asenne ja tekemisen taso on kaukana parhaista vuosista. Kivistön tulisi olla jämäkkä ja moderni oman pään luuta sekä vähintään leftin versio Olkkosesta, joka on puolestaan ylittänyt odotukset.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Kivistön vaisut esitykset ovat pistäneet silmään. Harjoituskaudella oli mielestäni Tiivolan kanssa parhaita pelureita, mutta jotain on Stounille tapahtunut. Onkohan loukkia vaiko kaukalon ulkopuoleista? Toivotaan että pleijareihin mies saisi hyvän alkukauden vireen takaisin.
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt olisi Tommilla aika näyttää mikä on oikeasti miehiään. Ei se oikeasti noin huono ole kuin mitä esitykset ovat antaneet ymmärtää, vaan jotain ihmeellistä tuossa on taustalla. Onko Marjukka kieltänyt pelaamasta kovaa jäähyjen pelossa, vai onko lähdetty vain ihan väärällä asenteella kauteen, ja valmistauduttu päin helvettiä?

Kauden tärkeimmät pelit ovat edessä, ja vielä voi kasvonsa pestä edes osittain ja näyttää todelliset kykynsä puolustuspäässä.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Tykkäsin alkukauden otteista, mutta pelityyli tuotti paljon jäähyjä. Liekkö Marjukka neuvonut himmaamaan ja Tommi tyytynyt pellailemaan muitten tasolla katseella seuraten. Ei voi erottua joukosta perusluutana. Nyt olisi sitten aikaa kaivaa särmää esiin.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kivistö ei ollut surkea, tai sitten surkea pitää määritellä kyllä perin erikoisella tavalla. Hyvin luisteleva ja jämäkkä yleispuolustaja, jonka pelaaminen varmasti kärsi joukkueen heikosta yleisilmeestä. Ilman ylivoima-aikaa peruspakin roolissa alisuorittavassa joukkueessa tilastot olivat mielestäni vähintäänkin kelvolliset, eli 60o 1+9=10 (+8). Toki kaikki on surkeaa, kun lähtee mukaan Kärppien osion itkuista kasaantuneeseen hyökyaaltoon.
Lainaanpa nyt tänne, kun ei viitsi tuota voimasuhdeketjua täyttää Kivistöllä. "Hyvin luisteleva ja jämäkkä yleispuolustaja" toivottavasti toteutuu seuraavalla kaudella, koska siitä ei ollut kyllä tietoakaan viime kaudella. Kivistö luistelee ihan hyvin, mutta jämäkkyyttä saa tulla seuraavalle kaudelle paljon lisää. Oli usein jopa pehmeä maalinedustan kamppailutilanteissa, sekä kulmissa. Osittain varmasti hänenkin pelaamisensa oli heikompaa tuon joukkueen heikon yhteishengen ja yleisilmeen takia.

Odotuksiin nähden mielestäni surkea. Silmätestin perusteella surkea, nimenomaan odotuksiin nähden. Tilastot ovat ihan ok, vaikka onkin ollut jäällä heti Rundbladin jälkeen eniten tasakentällisin, kun omissa on kolissut. Ei siinä muuten, mutta kun Paaso söi tuppia, vaikka pelasi ajoittain erittäin hyvin ja jämäkämmin kuin kukaan muu puolustaja.

Mutta joo, ehkä se on itsellänikin aika pyyhkiä tuo viime kausi ajatuksista, ja keskittyä tulevaan. Kohti uusia pettymyksiä, tai menestyksiä. On helppo toivoa Kivistölle, sekä joukkueelle, reilua tason nostoa. Toivotaan tosiaan, että Marjamäki saa sen henkisen palapelin täytettyä, eikä se leviä tuhanteen osaan missään vaiheessa kautta.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Kivistö pelannut tällä kaudella aika tasaisen vahvasti, varsinkin omassa päässä. Myös avauspeli on toiminut ja tukenut ajoittain hyökkäyksiäkin ihan mukavasti, oliskohan tänään aika heiluttaa myös maaliverkkoja? :)
Oli kyllä alkukaudesta niin huono omassa päässä ja kiekollisessa pelissä, että on kyllä parantanut, mutta siitä tasosta ei muuta suuntaa kyllä ollutkaan.
 

Yarmolenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Annetaan Tommille hänen ansaitsemaansa positiivista palautetta. Erittäin hyvä kausi ja runkosarjassa +16. Alivoiman ehdoton luottomies ja Ohtamaan veroinen tekijä oman maalin edessä. Viime kauden virhealttius katosi ja Tommilta nähtiin varmoja avauksia ja välillä nosti jopa itse jalalla kiekkoa omista.

Tätä lisää ensi kaudelle, kiitos.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Tämmöistä Kivistöä kelpaa katsella. Varma ja jämäkkä kolmosparin pakki. En pitäisi pahakseni vaikka pysyisi ensi kauden jälkeenkin näillä näytöillä.
Kivistölle luvattiin silloin tänne tullessa, että mestaruudet ovat täällä mahdollisia. Ja ensi kaudella se todellakin on näin. :) Toivotaan parasta.

Itse olen pitänyt Kivistöstä koko tämän ajan. Pelaa tosissaan ja kompensoi puutteensa (lähinnä liikkeessä) mainiolla pelisilmällä ja tietää todellakin kentällä mitä pitää tehdä. Nyt pudotuspelien aikana joutui monesti todella kovaan paineeseen pitkissä vastustajan pyörityksissä, mutta se oli juurikin Tommi joka monesti sen paineen sai purettua. Kiitettävä suoritus kaudesta.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Kannattaa luottaa omiin silmiin ja muistiin. Kivistö pelasi hyvän viime kauden. Oli jämäkkä omanpään luuta. Mitä tilastoihin tulee, niin valtavan hyvä tuuri on Kivistöllä ollut, jos on surkealla pelillä kerännyt tehotilastoon 16 plussaa. Kärppien selkeä kakkonen Ohtamaan jälkeen +/- -tilastossa ja koko sarjan puolustajien yhdestoista.

Siirretäänpä keskustelua osuvampaan ketjuun.

Minusta selostaja kertoi, että Kivistö oli (Liigan mittapuulla?) toiseksi heikoin pakki mitä tulee oman joukkueen maaliodottamaan suhteessa vastustajaan pelaajan ollessa jäällä.

Tästä on vaikea löytää tilastoja. Sen sijaan, tilastojen mukaan Kivistö oli viime kaudella Kärppien huonoin puolustaja mitä tulee oman joukkueen laukauksiin suhteessa vastustajan laukauksiin 5 vs 5 pelissä. Tässä mielessä on erittäin yllättävää, että pärjäsi +/- -tilastossa niin hyvin.

Mitäpä tähän sanoisi. Vale, emävale, tilastot. Omaan silmäänikin Kivistö pelasi varsinkin loppukauden varsin mukiinmenevästi.

Mutta juurikin tuo miehen liike ja nämä uudet sääntötulkinnat kyllä pistävät ajattelemaan. Kivistö on omiin silmiini ollut todella heikko nämä harjoituspelit ja kauden avausmatsin.
 

Maustemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Siirretäänpä keskustelua osuvampaan ketjuun.

Minusta selostaja kertoi, että Kivistö oli (Liigan mittapuulla?) toiseksi heikoin pakki mitä tulee oman joukkueen maaliodottamaan suhteessa vastustajaan pelaajan ollessa jäällä.

Tästä on vaikea löytää tilastoja. Sen sijaan, tilastojen mukaan Kivistö oli viime kaudella Kärppien huonoin puolustaja mitä tulee oman joukkueen laukauksiin suhteessa vastustajan laukauksiin 5 vs 5 pelissä. Tässä mielessä on erittäin yllättävää, että pärjäsi +/- -tilastossa niin hyvin.

Mitäpä tähän sanoisi. Vale, emävale, tilastot. Omaan silmäänikin Kivistö pelasi varsinkin loppukauden varsin mukiinmenevästi.

Mutta juurikin tuo miehen liike ja nämä uudet sääntötulkinnat kyllä pistävät ajattelemaan. Kivistö on omiin silmiini ollut todella heikko nämä harjoituspelit ja kauden avausmatsin.
Mututuntumalta sanoisin, että tuo huonolta näyttävä tilasto johtuu osittain siitä, että Kivistö pelasi Kärppien puolustavempien hyökkäysketjujen kanssa vastustajien hyökkäysvoimaisia ketjuja vastaan, jolloin Kärpät myös puolusti enemmän Kivistön ollessa jäällä. Jos laukauksia on tullut paljon mutta Kivistön +/- on silti näyttänyt noin hyvältä, niin todennäköisesti nämä tulleet laukaukset ovat olleet heikoilta tonteilta, mikä taas kielii siitä, että puolustus on hoitanut hommansa hyvin.

Kivistö oli viime kaudella hyvä. Tämän kauden startti on ollut heikko, mutta jospa se dieselkone lähtisi hiljalleen rullaamaan kohti viime kauden tasoa. Linjan kanssa Kivistö tulee olemaan vaikeuksissa varsinkin alkukaudesta.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Mututuntumalta sanoisin, että tuo huonolta näyttävä tilasto johtuu osittain siitä, että Kivistö pelasi Kärppien puolustavempien hyökkäysketjujen kanssa vastustajien hyökkäysvoimaisia ketjuja vastaan, jolloin Kärpät myös puolusti enemmän Kivistön ollessa jäällä. Jos laukauksia on tullut paljon mutta Kivistön +/- on silti näyttänyt noin hyvältä, niin todennäköisesti nämä tulleet laukaukset ovat olleet heikoilta tonteilta, mikä taas kielii siitä, että puolustus on hoitanut hommansa hyvin.

Kivistö oli viime kaudella hyvä. Tämän kauden startti on ollut heikko, mutta jospa se dieselkone lähtisi hiljalleen rullaamaan kohti viime kauden tasoa. Linjan kanssa Kivistö tulee olemaan vaikeuksissa varsinkin alkukaudesta.
Tämähän se on, että yksittäiset tilastot irrotettuna kokonaisuudesta eivät anna koskaan luotettavaa kuvaa pelaajasta. Saman voisi todeta myös Berglundista, joka ei loistanut +/-tilastossa, mutta joka puolestaan oli 5vs5 laukausten erotuksessa ja corsilla mitattuna Kärppien paras pakki, ja Koivusen jälkeen paras pelaaja. (Juusolaa en ota huomioon tässä pienistä minuuteista johtuen). Berglundin ollessa kentällä Kärppien päähän lauottiin huomattavasti vähemmän, mutta toisaalta hänen kentällä olonsa aikana Kärpät tuotti vähemmän laukauksia kuin Koiviston, Kivistön ja Ohtamaan kanssa. Tästä voinee vetää johtopäätöksen, että vaikka edistyneet tilastot antavat hyvän kuvan Berglundista, niin +/- tilastoon yhdistettynä omiin on tullut vaarallisia paikkoja. Berglundilla on vakiopakeista vähiten plussia, ja Koiviston jälkeen eniten miinuksia.

Toisaalta Kivistön tilastot ovat ihan hyvät:
Koiviston kanssa yhtä paljon plussia 46 (eniten pakeista, vs Berglund 26), mutta myös kolme miinuspistettä vähemmän kuin Berglundilla. Tässähän pitää ottaa tietenkin myös erikoistilanteiden vaikutus +/-tilastoon... Esimerkiksi Koiviston huikea tuottavuus ylivoimalla kun ei näy tässä tilastossa. Puolustuspäässä miinuksien osalta erottuukin edukseen ainoastaan Ohtamaa (-19), miksi hänellä onkin joukkueen pakeista paras +/-tilasto.

Kivistön ollessa kentällä Kärppien 5vs5 laukaisuprosentti on ollut Koiviston jälkeen paras. Toisaalta Kivistön ollessa kentällä Kärppien torjuntaprosentti on ollut Koiviston jälkeen huonoin. Eli Kivistön ollessa kentällä Kärpät on tuottanut laadukkaita maalintekopaikkoja yhtä paljon kuin Koiviston kanssa, mutta omassa päässä on ollut vaikeuksia, aivan kuten Koivistolla. Voisiko tämä johtua molempien puutteellisesta liikkeestä nykyiseen luisteluliigaan? Sen sijaan molemmat tekevät ilmeisesti kentällä ihan fiksuja peliä edistäviä ratkaisuja tasakentällisin. Jos katsotaan pelaajien huippunopeuksia, niin Kärppien hitaimmat pakit ovat olleet Liigan tilastojen mukaan (Juusola ja Tyni jätetty pois vähäisten minuuttien vuoksi):

Pieniniemi 33,23 kmh
Koivisto 33,88 kmh
Kivistö 34,45 kmh
Berglund 34,96 kmh

Tilastot ovat ihan hyvä työkalu pelaajien otteiden tarkasteluun, mutta ei niistä voi kokonaisuudesta irrallaan kyllä vetää mitään johtopäätöksiä. Paikkojen laatu korreloi varmasti torjuntaprosentin ja laukausprosentin kanssa, mutta toisaalta niin korreloi myös se, että minkä hyökkäysketjun kanssa pakit sattuvat olemaan kentällä, tai mitä vastustajan kenttää vastaan siellä ollaan jäällä. Jos puolustajan tehtävänä on illasta toiseen pimentää vastustajan paras kentällinen, niin on helppo olettaa, että tilastot eivät näytä yhtä hyvältä kuin toisen parin pakeilla. Toisaalta pakin pelatessa paljon ylivoimaa tapahtuu herkästi Karlsson efekti, jossa +/- tilasto vääristyy... Kun pelaaja pelaa suuren osan minuuteistaan ylivoimalla ja tuottaa siellä maaleja, ei tuo tilasto anna siitä plussaa. Voisi siis sanoa, että tilastot väärentyvät hyvin paljon pelaajatyypin mukaan, mutta silmät harvemmin valehtelevat. Mun silmään Kivistön edellisen kauden otteet olivat hyvät, vaikka siellä jouduttiinkin liikkeen takia aika paljon kakkosia ottamaan.

Toisaalta tämän kauden ja uuden tuomarilinjan myötä on ihan perusteltua pelätä Kivistön pikkukakkosten määrän nousua, aivan kuten muidenkin astetta raskasjalkaisempien pelaajien kohdalla. Ja sitähän tuo Kärppien pakisto on... Raskasjalkainen. Onneksi tätä voi sitten paikata kokemuksella, ennakoinnilla, fiksulla sijoittumisella, ja kovalla asenteella. Tätäkin Kärppien pakistosta löytyy. Kivistön edellisen kauden otteissa näkyi mielestäni sellaista uhrautuvaa ja itseään likoon laittavaa asennetta, mitä jäin ensimmäisellä kaudella kaipaamaan.
 

Arbelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Ketut, Oulun Kärpät
Vähän ehkä turhanpäiväistä viestiä, mutta tuli katsottua Kivistön Eliten sivua ja luin pelaajakuvauksen joka on vuodelta 2014. Paljon on kerennyt kengänpohja kulua ja vettä virrannut oulujoessa tänä aikana.

"Kivistö is an offensively skilled defenceman. Good both offensively and defensively, although not exceptional on either end of the ice. A good team player. Has a good frame and is a good skater for a player his size. Has a good passing game and a decent shot. Useful on powerplay. (EP 2014)"

Hyvä luistelu ja taitotaso on vuosien varrella hävinnyt jonnekin. Jotkut kuitenkin pystyvät näitä kykyjä pitämään mukana iän kanssa. Jokin mennyt matkalla mönkään.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Vähän ehkä turhanpäiväistä viestiä, mutta tuli katsottua Kivistön Eliten sivua ja luin pelaajakuvauksen joka on vuodelta 2014. Paljon on kerennyt kengänpohja kulua ja vettä virrannut oulujoessa tänä aikana.

"Kivistö is an offensively skilled defenceman. Good both offensively and defensively, although not exceptional on either end of the ice. A good team player. Has a good frame and is a good skater for a player his size. Has a good passing game and a decent shot. Useful on powerplay. (EP 2014)"

Hyvä luistelu ja taitotaso on vuosien varrella hävinnyt jonnekin. Jotkut kuitenkin pystyvät näitä kykyjä pitämään mukana iän kanssa. Jokin mennyt matkalla mönkään.
Ehkä vähän off-topicia ja mukahassuttelua, mutta en enää ihmettele, miksi Aho hänet otti monivuotisella sopimuksella!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös