Tommi Kerttula – Ässien kehitysjohtaja

  • 455 737
  • 2 977

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Tuo imu- ja pitovoiman menetys on paljon huonompi juttu, kuin jonkun yksittäisen kauden joukkueen kasaamisen epäonnistuminen. Todella huolestuttavan kuuloista, jos perinteinen Liigaseura ja Patapaidassa pelaaminen ei enää kiinnosta pelaajia
Kyllä sana kiertää ja Kerttulan toimintatavat siinä samassa. Hänestä pitäisi kyllä päästä eroon ja tilalle vaikka joku vanha pelaaja jolla jonkinlainen käsitys miten pelaajien kanssa toimitaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllä sana kiertää ja Kerttulan toimintatavat siinä samassa. Hänestä pitäisi kyllä päästä eroon ja tilalle vaikka joku vanha pelaaja jolla jonkinlainen käsitys miten pelaajien kanssa toimitaan.

Korpisalo ja avoin piikki takaisin? Vaikka Kerttula on epäonnistunut joukkueen kasauksessa niin budjetista hän on kyllä pitänyt kiinni
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ei tilanteen tunnistamisessa ol mittään vikaa. Kyse oli vain tärkeimmästä arvosta eli jstkuvuudesta. Koutsia ei kengitä eikä pajatsoa tyhjennetä kin pelejä on vielä pelaamatta.
 
Korpisalo ja avoin piikki takaisin? Vaikka Kerttula on epäonnistunut joukkueen kasauksessa niin budjetista hän on kyllä pitänyt kiinni
Korpisalo pelasi niillä pelimerkeillä mitä hänelle annettiin. Perttulaa tästä budjetin ylityksestä pitää syyttää, ei Korpisaloa. Korpisaloa on ihan ok kritisoida pelaajahankinnoista mutta avoin piikki menee kyllä Perttulan piikkiin.

Jos Kerttulan seuraajaa mietitään niin Juuso Riksman voisi olla tutuista nimistä sellainen, jolla voisi olla eväitä. Ketään "Joensuuta/Seliniä" en tuohon hommaan laittaisi työharjoittelemaan vaan se kokemus tulisi olla jo jostain muualta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Korpisalo pelasi niillä pelimerkeillä mitä hänelle annettiin. Perttulaa tästä budjetin ylityksestä pitää syyttää, ei Korpisaloa.

Totta kyllä, että Korpisalo käytti ne rahat mitä hänelle annettiin käytettäväksi. Mielikuva vain jäi hänen ajastaan, että rahankäyttö pelaajiin ei ollut niin tarkalla suunnitelmalla kuin Kerttulan aikana on ollut. Ja ei mennä edes Hirsimäkeen...
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Olis kyllä mielenkiintoista tietää itse kunkin asema seurassa, millasia keskusteluja käydään kulisseissa tai kenenkään ortta sahaillaan. Kerttulan (mitä oletettavammin harkittu) jatko osoittaa ettei touhuun olla oltu täysin tyytymättömiä ja luottoa tulevaan on löytynyt. Millaisen lommon tän kauden kyykkäys on sitten aiheuttanut, ja toisaalta, onko seuran junnupuolen kehitys ja kiinnitykset paikannut kokonaisuudessaan.

No, Ässissä nyt ei ole viime aikoina hötkyilty tai paineltu paniikkinappuloita. Kerttulalla on sormensa pelissä seurakehityksen ja Liigajoukkueen kasaamisen suhteen nyt jo pitkällä olevan ensi kauden ja ainakin vielä seuraavan 23-24. Katotaan sitten mikä on lopputulema ja ketä tulee seuraajaksi.
 

Puliveivaamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers & Barca
Ehkä olisi sitten syytä tyhjentää se pöytä ja antaa kapula uudelle yrittäjälle.

Hallitus myös samalla oven avauksella uusiksi. Isoin kämmi hallitukselta oli jatkaa Tommin sopimusta kerran tuon homman tiesi jo tuossa vaiheessa todella moni kiekkovaikuttaja, mutta ei meidän hallitus koska uusi sopimus sorvattiin.

Jos joukkuetta rakennetaan täysin mielivaltaisesti ilman valmennuksen konsultaatiota, niin on se jännä että hommat menee vihkoon. (Vaikka tätä nyt ei kukaan täällä uskonutkaan silloin kun asiasta olen maininnut)
Kyllähän tuo tiedossa on ollut. Suurin osa täällä kuitenkin täysin sokeita sen Ässien suhteen.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tästä nyt kannattaa Ässien ottaa kokonaisuudessaan organisaationa oppia.
Tiedetään ainakin mikä ei toimi, niin ei mennä sillä.
Ainakin positiivista on, että virheet myönnetään, jolloin ehkä ne voidaan korjata.

Lehtinenkin aika suoraan sanoi, että johtavat pelaajat pitää löytää ja se on sitä osa aluetta mihin rahalla on aika iso vaikutus, varsinkin kun Ässien vetovoima on heikkoa, niin pelaajat maksavat enemmän Ässille kuin monelle muulle seuralle.
Sillä on iso merkitys, että hallitus on tukena pelaajabudjetin suhteen ja ymmärtävät, että urheilulla ja voittamisella on jääkiekkoseuran taloudelle aika helkutin iso merkitys.

En kuitenkaan näe mitään järkeä lähteä hallitusta kenkimään tai edes Kerttulaa.
Siellä on tehty virheitä, so what, niitä tekee kovemmatkin UJ:t, isommalla budjetilla vaan voi hutkia hiukan enemmän ja korjailla sitten.

Luultavasti on jouduttu rekrytoinneissa tekemään pelaajabudjetista johtuvia kompromisseja ja hyvinkin on mahdollista, että Kerttula on halunnut Ässiä ajaa eri suuntaan mitä Atu ja siitä on seurannut ongelmia.

Se, että jos pelaajabudjetti saataisiin hilattu sinne 1,7-1,8 miltsiin ja nuorille sekä luultavasti edukkaille Barachilla ja Erholtzille voidaan antaa ennakkoon jo hyvin vastuuta, niin Kerttulalle pitäisi kyllä jäädä rahaa kärkiäijien naaraamiseen.

Tällä kertaa hankinnoilla tärkeimpänä näkisin pelaajaprofiilit, ei palkata vain hyvää pelaaja ja sitten toivota, että hän sopii sapluunaan ja joukkueeseen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kerttula nyt kuitenkin jatkaa ensi kauden eikä muitakaan vaihdoksia tässä kohtaa ole tulossa, joten semmosten pohtiminen täällä on turhaa. Lisäksi jotkin pelaajien sanomiset jäävät omaan arvoonsa, pelatkoon vittu paremmin, ainahan tommosia voi heitellä.

Kerttula esitti tilanteen ilman kaunisteluja ja tunnusti epäonnistumisensa, se on hyvä lähtökohta parannukseen. Olisin paljon enemmän huolestunut, jos hän olisi selitellyt kaiken menevän suunnitellusti.

Ensi kausihan sen sitten näyttää. Kerttulankaan asema ei kestä lisää jumbosijoja.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Kerttula on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Onhan siellä monta hyvää hakua, mutta ei kaikkia epäonnistumisia voi laittaa hänen piikkiin. Yksi on myös tuo Ässien imuvoima, joka häviää keskikestin budjetin joukkueista mm. HPK:lle, Jypille ja Ilvekselle.

Se, että tuo Ässät saisi enemmän parempia ja kehityskelpoisia pelaajia tulevaisuudesta riippuu. hyvistä olosuhteista, hyvästä valmentajasta sekä kehityspolusta. Ässissä on mahdollista saada isompaa roolia kuin esim. kärkiseuroissa, mutta se klassinen ongelma on siinä, että jos pelaaja kehittyy ja nousee EHT-pelaajan tasolle, Ässät ei pysty enää kilpailemaan hänestä. Siksi pitäisi ulosmitata kaikki mahdollinen potentiaali oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.

Killinen on hyvä esimerkki, miten kehitys jäi polkemaan paikalleen, koska joutui rotaatiopelaajaksi. Vaatimustaso nousi ja laski sen mukaan miten pelaajia oli loukkaantuneena. Se ei toimi nuoren pelaajan kohdalla, koska vaikka kuuluisi joutua katsomoon heikon jakson takia, ja antaa tilaa toiselle, niin yht'äkkiä löydätkin paikkasi ykkösketjun laidalta, koska pelaajia on liikaa pois mm. loukkaantumisten takia.

Yksi syy, miksi tässä ei olla onnistuttu on se, kilpailua pelipaikasta ei juuri ole ja reservi liian pieni. Ässillä pitäisi olla suurempi reservi pelaajia ja sisäinen kilpailu peliajasta, jolloin reservistä voisi nousta vaikka suoraan ykkös-ylivoimaan jos kärkikavereilla alkaa jalka piiputtamaan.

Kun päivittäinen toiminta on jatkuvaa kilpailua, myös nämä herrat Salminen, Kärki ja co. joutuvat taistelemaan paikasta auringosta eikä paikka ykkösketjussa ole ikinä varmaa.

Jukurit ovat pelanneet tällä konseptilla koko kauden ja se näkyy.
 
Viimeksi muokattu:

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllähän Kerttula jutussa itseään melkoisesti ruoskii. Tietysti syystäkin, mutta toisaalta ehkä hieman liikaakin.

Tulokset ovat olleet lopulta huonoja. Mutta siinä on ollut monta muutakin vaikuttajaa, kuin Kerttula tai hänen ammattititaitonsa ja toimintatapansa. Seura on ollut yhtä huonossa jamassa kai suunnilleen parikymmentä vuotta sitten, joten vaikeahan se on liigan pienimmällä budjetilla koittaa pärjätä.

Eikä niin, etteikö joukkueissa olisi ollut hyviä ja nimekkäitä pelimiehiä. Mielestäni tämänkään kauden joukkueen ei ehkä tulisi olla tuolla pahnan pohjimmaisena, vaikkei tuo mikään mestarijoukkuekaan toki ole. Mutta menestys on kuitenkin lopulta se, joka määrittelee joukkueen ja seurajohdon ammattitaidon. Siitä ei pääse mihinkään

Pääasia tässä tietysti on se, että suunta on ylöspäin. Pelaajabudjetti nousee vihdoin ja korona alkaa jäädä historiaan. Ne ovat hyviä uutisia. Tuleva kausi tulee olemaan Kerttulan viimeinen ja se sitten määrittelee sen, millaisen muiston hän Ässäajastaan jättää. Ensi kausi tulee olemaan jälleen yksi uusi alku: iso kasa nuoria pelaajia, jotka sisäänajettiin tällä kaudella, tulee olemaan ensi kauden joukkueen runkona. Osa heistä tulee onnistumaan, osa epäonnistumaan. Johtavia pelaajia tulee poistumaan ja uusia johtavia pelaajia hankitaan heidän tilalleen. Niiden hankintojen tulee onnistua. Peli-ilme on ollut jo vuosia turhan aneeminen, kun kyseessä on Porin Ässät. Ensi kaudella ilmeenkin tulee olla enemmän porilainen. Jos heti kauden alusta lähdetään väistelemään taklauksia, poistutaan ujoina torikokouksista ja annetaan vierasjoukkueen pelaajien kukkoilla Pyhässä Isomäessä, on kausi taputeltu jo marraskuuhun mennessä. Nämä ovat toki pitkälti valmennuksellisia asioita, sillä sanotaan mitä sanotaan, valmentaja päättää miten joukkue kentällä pelaa. Siihen ei Kerttulan arvot vaikuta tippaakaan.

Arvostan tuota Kerttulan tapaa kertoa asioista rehellisesti ja hyvin analyyttisesti. Se tosin on saanut minut miettimään, että suhtautuukohan mies työhönsä hieman turhankin analyyttisesti? Kyse on kuitenkin vain jääkiekosta, ei sen kummemmasta. Voisiko olla niin, että vaikka miehellä riittää akateemista näkemystä, itse lajin ja pelaajien tunteminen ja ymmärrys ei ole samalla tasolla?

Toinen asia mikä minua Kerttulan käytöksessä mietityttää, on hänen suhtautumisensa pelaajiin ja käyttäytymiseensä pelaajia kohtaan. En tiedä, joten seuraava on pelkkää mutuilua: mutta minusta jotenkin tuntuu, kuin hän suhtautuisi pelaajiin, kuin he olisivat jotain isoja lapsia, vieläpä hieman yksinkertaisia sellaisia. Se, että hän selittää ammattimiehille ummet ja lammet jotain omia akateemisia näkemyksiään pelistä ja siihen kuuluvista asioista voi olla pelaajalle suoraan sanottuna ärsyttävää ja vittumaista kuultavaa.

Anteeksi nyt vain jos vertauskuvani loukkaa joita kuita, mutta mieleen tulee tilanne tosielämästä, jossa keskinkertaisen ammattitaidon, mutta hyvät puhelahjat omaava helppoheikki on saanut itsensä korkeaan asemaan eräässä yhtiössä. Helppoheikki uskoo omiin lahjoihinsa rajattomasti, sillä onhan hän luonut itselleen kelpo uran ja hän on vieläpä kokoomuspuolueen pitkäaikainen jäsen. Eräänä päivänä helppoheikki saa alaisekseen pätevöityneen insinöörin, joka on häntä itseään ammattitaitoisempi yksilö. Helppoheikki päättää "ajaa uuden miehen sisään" ja alkaa opettaa insinöörille kädestä pitäen asioita, jotka inssi tuntee jo valmiiksi huomattavasti paremmin kuin helppoheikki, ja hän opettaa nämä perusasiat vieläpä väärin. Ja heti alusta lähtien uutta miestä mietityttää, että mihinkähän firmaan sitä on tullut lähdettyä, kun esimiestasollakin ollaan näin pihalla ihan perusasioista. Sillä kyllähän hän tietää miten hänen tulee työnsä hoitaa, kun on sattunut niitä menestyksekkäästi hoitamaan jo isommissakin yhtiöissä...

Niin tai näin, hyvä että tämä kausi on lopulta ohi ja tässä voi keskittyä kesän odotukseen. Tulevaa kautta toki jo varovasti odotan, mutta mitään suurta menestystä en voi odottaa. Katsotaan nyt ensin millainen joukkue sieltä saadaan kasaan, mutta olisi se mukavaa päästä hiljalleen vaikka säälipleijareihin. Ja se Kerttulan seuraaja, se kiinnostaa eritoten.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Onkohan Kerttula ja Ässät menettäneet niin pahasti kasvonsa, ettei enää tilannekatsaus-videoita tehdä? Lokakuussa taisi viimeisin olla.

En oikeastaan jaksa edes lukea tuota itsensä ruoskimista. Sanoina voi kirjata mitä liipalaapaa, esim. "Lisää kamppailuvoimaa ja luistelua" ollaan jo pariin kertaan kuultu.

Mies kameran eteen ja rehellisesti kertomaan hommat selväksi. 3-0 turpaan oton jälkeen tollainen valmiiksi kirjoitettu urheilullinen yhteenveto oli jo aika nolo.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Se kertoo joukkueen rakentamisesta. Tähän ei ole edes hankittu ylivoimapelaajia. Siinä suhteessa joukkue on tehty aika hutiloiden. Sekin kertoo joukkueesta paljon, että alivoimassa joukkueessa on sitten ylitarjontaa.”

”Olen ollut tällä kaudella todella tyytyväinen pelaajien panokseen haavoittuvassa tilanteessa. Olemme saaneet kohtuullisen paljon irti, vaikka kolme viimeistä peliä harmittavatkin. Runkosarja on kuitenkin osoittanut, missä HPK:n tulevaisuuden haasteet ovat. Joukkueen rakentaminen tulee tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi vuosi vuodelta. Minua ennen tässä ei siis ole ollut huono valmentaja, siitä ei mielestäni ole kysymys. Joukkueen rakentaminen ja urheilutoimenjohdon rooli tulee joukkueessa kuin joukkueessa ja seurassa kuin seurassa korostumaan enemmän ja enemmän.”

Pikkaraiselta aika rakentavaa kritiikkiä lehteen HPK:n joukkueesta.

Siltikin myös ottaa kantaa tuohon yleisesti että tarvitsee keskittyä joukkueen rakentamiseen, eikä vain ampua tikalla tauluun ja sieltä valita pelaajaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Visiot seuran kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ovat tärkeitä. Strategioita tarvitaan. Kerttulan puheissa on ollut paljon hyviä ajatuksia.
On silti niinkin, että raadollisessa ja tulosorientoituneessa huippu-urheilubisneksessä on melko lailla täysin tavatonta, että Kerttulan antamilla näytöillä on yhä työpaikka tallella
. Sekin kertoo jotain koko Ässien tilanteesta.

Laiholta hyvää pohdintaa Kerttulasta ja Padasta eilisessä lehdessä, jos joku ei ole vielä lukenut.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Visiot seuran kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ovat tärkeitä. Strategioita tarvitaan. Kerttulan puheissa on ollut paljon hyviä ajatuksia.
On silti niinkin, että raadollisessa ja tulosorientoituneessa huippu-urheilubisneksessä on melko lailla täysin tavatonta, että Kerttulan antamilla näytöillä on yhä työpaikka tallella
. Sekin kertoo jotain koko Ässien tilanteesta.

Laiholta hyvää pohdintaa Kerttulasta ja Padasta eilisessä lehdessä, jos joku ei ole vielä lukenut.
Kyllähän sen jokainen tietää, miksi Kerttulan työpaikka on tallella vaikka tulokset ovat olleet mitä ovat: koronan takia hän saa niin paljon anteeksi. Hän ei ole päässyt tekemään työtään käytännössä sekuntiakaan ihan tavallisissa normaalioloissa, ja tämähän se iso lieventävä asianhaara on. Lisäksi loputtoman kiistelyn aihe on se, kuinka paljon viimeisen kolmen kauden mahalaskusta menee Kerttulan piikkiin ja kuinka paljon Atun piikkiin..

Rehellisyyden nimissä minä en ajattele Kerttulan suoriutuneen ihan sentään potkujen arvoisesti. Hyviä löytöjä on ollut, huonoja löytöjä on ollut = täysin normaali urheilupuolen johtajan arki. Edwin Hedberg oli monelle se "paras näkemäni kiekkoilija, joka ei osaa pelata jääkiekkoa".. tai oli sitä ainakin niin kauan kunnes patapaitaan tuli Nicolai Meyer :D

Kiistelty mies tekee kiisteltyjä ratkaisuja ja kiisteltyjä hankintoja. Sehän nimittäin on varmaa, että aikanaan lähdettyään Tommi Kerttula tulee jäämään porilaisen kiekkohistorian kenties jopa kiistellyimmäksi hahmoksi. Ja miettikääpä miten helvetin paljon se on Porissa sanottu *hymiö*
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Visiot seuran kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ovat tärkeitä. Strategioita tarvitaan. Kerttulan puheissa on ollut paljon hyviä ajatuksia.
On silti niinkin, että raadollisessa ja tulosorientoituneessa huippu-urheilubisneksessä on melko lailla täysin tavatonta, että Kerttulan antamilla näytöillä on yhä työpaikka tallella
. Sekin kertoo jotain koko Ässien tilanteesta.

Laiholta hyvää pohdintaa Kerttulasta ja Padasta eilisessä lehdessä, jos joku ei ole vielä lukenut.

Alla oli urheilullinen ja taloudellinen syväkyykkäys, uusien pohjien luominen ja heti taipaleen alkuun iski pandemia. Nuo on osittain sitonut käsiä ja selittänyt asioita.

Kääntäen, ellei taustalla olisi ollut syväkyykkäystä, uusien pohjien luomista ja pandemiaa niin näillä tuloksilla olis saattanut käydä kuten edeltäjilleen eli palli heilunut syyskaudella 2021. Tai ei vain heilunut vaan tuoli kaatunut ryskien alta.

Kerttulan ansiot ja elämänlanka on satsaukset junnupuoleen, valmentajiin ja käsissä olevat lahjakkaat ikäluokat. Ammatti/aikuis/bisnesurheilussa näytöt sen sijaan on toistaiseksi melko harmaan hailakat. Että siinä mielessä tuskin ketään kiinnostaa enää mitkään käsien ylös nostamiset virheiden merkiksi taikka muut itseruoskinnat. Ne on jo nähty. Nyt riittää, että kyetään kasaamaan playoff-tason eli vähintään top-10 Liiga nimisen suomalaisen pääsarjan jääkiekkojoukkue Karrille työstettäväksi ja kehitettäväksi. Ei enempää tai vähempää.

Ei sen nyt pitäs ylitsepääsemättömän vaikeaa olla.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kyllähän sen jokainen tietää, miksi Kerttulan työpaikka on tallella vaikka tulokset ovat olleet mitä ovat: koronan takia hän saa niin paljon anteeksi. Hän ei ole päässyt tekemään työtään käytännössä sekuntiakaan ihan tavallisissa normaalioloissa, ja tämähän se iso lieventävä asianhaara on. Lisäksi loputtoman kiistelyn aihe on se, kuinka paljon viimeisen kolmen kauden mahalaskusta menee Kerttulan piikkiin ja kuinka paljon Atun piikkiin..
Miksi? Samalla temmellyskentällä koronan kanssa siellä ovat painineet muutkin joukkueiden kokoamisesta vastaavat. En ymmärrä tätä perustelua ensinkään. Koronalla ei saa mun papereissa mitään anteeksi.

Asia on vain niin yksinkertainen kuin se on. Kerttulalla vaan ei ole taidot ja ymmärrys riittäneet joukkueen kokoamiseen kokonaisuutena. Sitä punaista lankaa ei ole ollut näkyvissä koko aikana ja koko aika ollaan oltu myöhässä pelaajien hankkimisessa verrattuna muihin. Ollaan siis kärjistettynä saatu niitä mitä muilta on jäänyt. No suoraan verrannollinen on siihen myöskin silloin sarjasijoitus. Ei siinä sen ihmeellisempää ole.

Kuka nyt oikeasti luulee, että muut joukkueet jättävät parhaat markkinoilla olevat pelaajat palkkaamatta. Nyt ollaan oltu aikaisemmin jo liikeeellä, mutta katsotaan minkälaisia nimiä sieltä putkahtelee esiin kevään ja kesän mitttaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Nyt kyllä hypätään Välimaan yli tässä lauseessa sellaisella loikalla yli, ettei mitään määrää....

Eikös Välimaa tehnyt pika-paluun seuraan ry:n puolelle syksyllä 2019 ja reilu vuosi sitten HC Ässien valmennuspäälliköksi?

Eikös tuota ihan satsaukseksi voi kutsua.
 

Doc Holliday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Bayern Munchen
Kerttula nyt kuitenkin jatkaa ensi kauden eikä muitakaan vaihdoksia tässä kohtaa ole tulossa, joten semmosten pohtiminen täällä on turhaa. Lisäksi jotkin pelaajien sanomiset jäävät omaan arvoonsa, pelatkoon vittu paremmin, ainahan tommosia voi heitellä.

Kerttula esitti tilanteen ilman kaunisteluja ja tunnusti epäonnistumisensa, se on hyvä lähtökohta parannukseen. Olisin paljon enemmän huolestunut, jos hän olisi selitellyt kaiken menevän suunnitellusti.

Ensi kausihan sen sitten näyttää. Kerttulankaan asema ei kestä lisää jumbosijoja.
Kerttula on siis tunnustanut epäonnistumisensa. Siitä hänelle reilu tunnustus. Missä ovat viipyneet A-P Selinin kommentit? Tunnustaako hän omat epäonnistumisensa?
Haastattelua on pyydetty ties kuinka monta kertaa, mutta vastauksena on hiljaisuus!
 

Laukoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,
Kerttula on siis tunnustanut epäonnistumisensa. Siitä hänelle reilu tunnustus. Missä ovat viipyneet A-P Selinin kommentit? Tunnustaako hän omat epäonnistumisensa?
Haastattelua on pyydetty ties kuinka monta kertaa, mutta vastauksena on hiljaisuus!
Eikö se nyt ole sanomattakin selvää Atun osalta? Ei mitään tarvetta alkaa selittelemään mikä meni vihkoon. Ei kukaan hitsarikaan muistele omia pettäneitä ja epäonnistuneita saumojaan kuukausien jälkeen. Atu ehkä kirjoittaa elämäkerran joskus niin osta se ja selaa läpi.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kerttulaa tunnutaan arvostavan, kun hän rehellisesti tunnustaa epäonnistumisensa.

Enemmän kyllä ihmettelisin, jos ei tunnustaisi, sillä silloin äijä olisi täysi typerys. Ei kai ilmiselvän asian myöntäminen ole mikään kummallinen juttu.
Noinhan se tietysti on. Mikään jargoni ei olisi enää riittänyt eikä mennyt läpi.

Kerttula kuitenkin oli ehkä vielä hiukan rehellisempi kuin mitä olisi tarvittu. Hän nimittäin sanoi kuvitelleensa, että pelaajabudjetin laskua voitaisiin kompensoida hänen ammattitaidollaan, mutta myönsi erehtyneensä. Ehkäpä se lupaa vähemmän toiveajattelua pelaajahankintoihin, enemmän varmuutta, mitä nyt totisesti kaivataan.
 

Doc Holliday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Bayern Munchen
Eikö se nyt ole sanomattakin selvää Atun osalta? Ei mitään tarvetta alkaa selittelemään mikä meni vihkoon. Ei kukaan hitsarikaan muistele omia pettäneitä ja epäonnistuneita saumojaan kuukausien jälkeen. Atu ehkä kirjoittaa elämäkerran joskus niin osta se ja selaa läpi.
Ammattitaitoinen hitsari tekee aina työnsä hyvin. Näinollen hänen ei tarvitse selitellä. Atu ei tunnusta virheitään ei ota vastuuta ja elämäkerta jää taatusti kirjoittamatta.
 

J.H #21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen kuullut sisäpiiristä kaikenlaista. Lähteeni on Ässissä vuosia pelannut pelaaja. Nimeä en voi paljastaa pelaajan toivomuksesta.
Markus Nurmi, Teemu Eronen ja Jonne Virtanen ovat olleet tulossa Ässiin. Selin olisi halunnut Nurmen, mutta Kerttulalle ei sopinut tämä. Tämä taisi tapahtua ennen kauden 2019 tai 2020 alkua. Teemu Eronen ei myöskään kelvannut vuosi sitten ja päädyttiin Santeri Lukkaan. Jonne Virtasta kehotettiin tekemään itsearviointilomake, millainen pelaaja hän on ja millaiset arvot hänellä on. Jonne oli tähän tokaissut, että luulisi tällä pelimäärällä tietävän, millainen pelaaja ja persoona hän on. Monelle muulle pelaajalle on myös teetetty tällaisia lomakkeita.
Kerttula oli tehnyt Timo Turusen kanssa sopimuksen jo hyvissä ajoin. Kerttulalla oli Bigger Goalsin ( Seppo Vihelä ja kumppanit) kanssa myöhemmin palaveri, jossa suunniteltiin fysiikkavalmennuksen kehittämistä ja tulevaa kautta. Vasta jälkeenpäin heille kerrottiin, ettei jatkoa tule ja Ässissä vaihtuu fysiikkavalmennus.
Kun Selin saapui Poriin, hänelle oli kovat lupaukset ja puheet, miten Ässiä tullaan viemään eteenpäin. Puheet ja teot eivät kohdanneet. Atu olisi halunnut Ässistä fyysisen ja muutenkin Ässien näköisen joukkueen. Kerttula ei kuitenkaan ollut Atuun aktiivisesti yhteydessä ja pelaajahankinnoissa käveltiin valmennuksen yli. Atun ajan pelityylistä voidaan olla montaa mieltä ja olen itsekin paljon kritisoinut häntä. Asiat, joita olen kuullut vuosien aikana, ovat kuitenkin avanneet myös omia silmiäni siitä, että seurajohdolla on suurin vastuu tässä kyntämisessä. Tällä palstalla on paljon pyörinyt huhuja siitä, että Kerttula tekee asioita paljon omin päin ja puheet eivät kohtaa tekojen osalta. Yhdyn näihin näkemyksiin täysin ja myös Satakunnan Kansan Kurvi Ulvoo -podcastissa oli juttua asiaan liittyen tällä viikolla.
"Ässät ei ole mikään kuntoutuslaitos". Kuinkahan paljon loukkaantumisherkkiä pelaajia tässä on vuosien varrella hankittu? En jaksa itse edes luetella, koska lista on niin pitkä. Tämä on yksi monista asioista, joita on sanottu vain sanomisen iloksi ja totuus onkin ollut aivan toinen. Kaikkea ei tule nyt edes mieleen, mutta Ässiä aktiivisesti seuraavat ovat huomanneet nämä samat asiat myös.
Liigarinkiin ollaan nostamassa meidän lahjakkaita nuoria pelaajia ja pelaajabudjettia luvattu nostaa. Valmennuksesta ei pitäisi myöskään jäädä menestys kiinni. Karri Kiven näytöt puhukoon puolestaan ja Härkälän entisiltä valmennettavilta olen kuullut paljon positiivista hänestä. Edellä mainitut asiat eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että nykyiseen seurajohtoon ei ainakaan itselläni ole luottamusta. Olli Kasken puheet välinpitämättömyydestä olivat huolestuttavia. Seppo Vihelä oli myös kommentoinut, että "Porin Ässissä ei ymmärretä nykyaikaisen huippu-urheilun vaatimuksia". Maanantaina kuullaan jälleen uudet vakuuttelut paremmasta tulevaisuudesta. Todennäköisesti kahvit purskahtavat suusta koneen näytölle patavalan aikana.

Toiveena edes kerran vielä kymppisija.

- J.H #21
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös