Tomas Zaborsky HIFK:hon

  • 207 170
  • 746

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Kyllähän tuosta Zabon tilanteesta tiedetään ihan kaikki tarpeellinen. Oikeastaan ainoa hämärän peitossa oleva seikka on, miksi Zaborsky iski mailansa kaukalon laitaa vasten. Lopulta tuo on ihan se ja sama. Tällä kertaa iski, CCM katkesi ja katkennut pala osui linjatuomaria. Vahinko tai ei, niin kyllähän tuossa tuomarin koskemattomuutta rikottiin ja ulosajo ja siitä seuraava pelikielto ovat täysin ansaittuja ja linjan mukaisia seuraamuksia. Jokuhan siitä osumasta on kuitenkin vastuussa, ja tällä kertaa se on Zaborsky. Vähän kuten korkea maila, ei varmasti yrittänyt osua tuomariin lentävällä mailanpätkällä, mutta osui silti. Toki kyseessä täysin tarkoitukseton onnettomien sattumusten summa, joten kaikki yli yhden pelin on vaikea sulattaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo pelikin tuosta on väärin, täysi vahinko, that's it ja eteenpäin!
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Sori huutelu vieraisiin pöytiin, mutta ei ole ensimmäinen kerta, kun Zabo riitelee omiensa kanssa. Kaudella 2011-2012 olivat Smolenakin kanssa toistensa rinnuksissa kiinni Ässien vaihtoaitiossa. Myöhemmin samalla kaudella Smolenak ulostettiin joukkueesta. Moni fani on jälkikäteen puntaroinut, olisiko sittenkin ollut viisaampi ulkoistaa Zabo... Hyvä pelaaja, mutta vähän primadonna ja jonkin verran kusta päässä. Rottamainen temppu Zabolta oli myös tämä äkillinen leikkaukseen lähtö kesken kauden juuri pleijareiden aikaan, kun seuraavasta kaudesta oli ilmeisesti sopimus KHL-joukkueen kanssa ja siltä suunnalta olisi huhujen mukaan sieltä olisi painostettu. Tavallaan ymmärrettävää kun isoista rahoista on kiinni, mutta kyllähän se yksittäistä fania vituttaa.

Taidat kuitenkin tarkoittaa tätä Zabon ja Caldwellin käsirysyä kesken pelin? Ässien Zaborsky ja Caldwell keskenään käsirysyssä | Jääkiekko | Iltalehti.fi Linkissä uutinen kyseisestä tapauksesta.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Zabon tapaus mennyt kurinpidon käsittelyyn. Veikkaan, että max. 3 peliä napsahtaa tuosta varomattomasta toiminnasta.

Sääntökirjan mukaan pitäisi tulla OR ja siten automaattisesti yhden matsin pelikielto, mutta nämä nyt on aivan naurettavia spekulointeja, että voisi tulla yhtään ylimääräistä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Masuhrille tuli yksi peli pannaa siitä, että tuomari peruutti selkä edellä luistelulinjalleen. Tuohon ei sisältynyt edes mitään hiiltymistä vaan ihan täysin normaali pelitilanne, jossa pakki oli menossa hakemaan rännikiekkoa. Mutta joo, olen kyllä samaa mieltä, että Zabon hermostumisesta huolimatta rangaistukseen johtanut seikka (=mailan palanen osuu tuomaria) oli täysin vahinko eikä siitä kuulu antaa sanktiota yhtään enempää.
 

TrueThat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Rangers, Real Madrid
Tossahan ei kuitenkaan Zabon osalta ollut mitään protestointia tuomaria kohtaan. Toki vähän hölmöä hakata sitä mailaa tuolla tavoin vaihtoaitiossa, mutta surkeaa tuuriahan tuo osuma oli. Yksi peli kakkua on kyllä ihan maksimi. Eri asia, jos olisi protestoinut tuomarille ja paukauttanut tästä johtuen mailansa päreiksi ja palanen olisi lentänyt tuomaria päin.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Yksi peli tulee automaattisesti siitä, että tuomio tuosta on ottelurangaistus. Enenpää moisesta vahingosta ei sinänsä tarvita, mutta en olisi kovinkaan yllättynyt, jos siitä peli enemmänkin tulisi. Vaikka ei missään nimessä tarkoittanut osua tuomariin eikä edes heittää / lennättää kentälle mitään, niin on iskussa, jonka seurauksena rikkoutunut mailankappale lentää kentälle ja osuu siellä olevaan tuomariin (tai keneen tahansa) enempi riskitekijöitä kuin tahattomassa tuomariin törmäämisessä. Ja noista tahattomista on tullut sitä yhtä peliä. Siten en olisi hirmu yllättynyt, jos tuosta tulisi enemmän kuin yksi peli.

Oma mielipiteeni on, että yksi peli, joka on automaatti, riittää.
 

Luckycharm

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crystal Palace ,
Onhan se nyt totaalinen vääryys, jos tuosta paukahtaa enemmän kuin yksi matsi kakkua. En vaan mitenkään näe tuota muuta kuin onnettomana vahinkona. Se, mikä tekee koko asiasta edes keskustelun arvoisen on seikka, jonka Stögö toi esiin: "Turhautuminen."

Mikäli kyseessä olisi ollut mailan kunnon toteaminen, kuten alunperin ajattelin, niin jopa yhden pelin panna olisi liikaa.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
No onpas teillä surkea huumorintaju jos ette naurahtaneet tälle Törmäsen huikealle kommentille :D Hyvä Antti!
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
On meillä hieno joukkue ja hienoja pelaajia. Melkein voisi puhua, että on persoonia. Stögö ja Zabo. Tää on meidän IFK.

Sarjakärki hei!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuokin on totta, mutta samoin oli Zaborsky vs. Smolenak:
Satakunnan Kansa: Ässä-valmentaja loukkaantui tšekkitähtien nahinassa - SM-liiga - Urheilu - Helsingin Sanomat Linkki vie hesarin uutiseen jossa kerrotaan tarkemmin tilanteesta.

Mä mietinkin eilen että eikös Zaborsky ole nahistellut Ässissä useammankin pelaajan kanssa. Zaborskyssa on varmasti ns. ''kusipään vikaa'' tietyissä asioissa. Esimerkkinä tuo Ässissä Caldwellin kanssa käsirysyyn johtanut tilanne, Ässät pääsi pelaamaan 5min ylivoimaa. Jäähyn loppupuolella Caldwell laukoo kiekon keskialueen jälkeen päätyyn, vaikka Zaborsky hakkaa siniviivalla mailaa jäähän ja olisi halunnut syötön lapaan.

Toisaalta kääntöpuolella on viimeiseen asti taisteleva slovakki joka vetää jokaisen tilanteen loppuun asti, tällöin miehen pelaamista ja taistelua on ilo katsoa. Zaborskyn puolustusta on arvosteltu etenkin viime kaudella, aika turhaan, Zaborsky on pelaaja jota käytetään AV:lla ja jopa viime minuutilla johdon puolustamisessa. Etenkin kun panokset on korkealla, Zabo taistelee tilanteet loppuun asti ja selkä ei turhaan suoristu.

Zaborsky ei ole niin hyvä maalintekijä kun Ässä kausi antoi ymmärtää, ja ei ole toisaalta niin yksipuolinen pelaaja kun se kausi antoi ymmärtää. Kyllä tämmönen pelaaja mahtuu mun IFK:hon vaikka joka kausi, vaikka on kallis pelaaja. Tunteella kun pelataan, tulee paljon hyviä suorituksia ja kääntöpuolella on näitä ylilyöntejä. En kyllä antaisi tuosta otteluakaan pelikieltoa enää kurinpidon toimesta, huono tuuri thäts it. Ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun pelaaja rikkoo mailansa laitaa vasten, nyt kävi huono tsägä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Vai olisikohan kyseessä vain ns. kannustuksellinen toimenpidevahinko. Fiilis korkealla ja just siirryttu 3-0 johtoon ja Zabo päättää kopauttaa mailaa kaukalo reunaan että C'mon boys nyt mennään ja sitten hajoaakin maila...
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Vai olisikohan kyseessä vain ns. kannustuksellinen toimenpidevahinko. Fiilis korkealla ja just siirryttu 3-0 johtoon ja Zabo päättää kopauttaa mailaa kaukalo reunaan että C'mon boys nyt mennään ja sitten hajoaakin maila...
Epäilen itse samaa. Tuota kuitenkin maalien jälkeen harrastetaan ihan junnuista lähtien. Huvittava tilanne kyllä kaikin puolin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin jäi selventämättä edelliseen viestiin, että tuo Zaborsky - Kangasalusta yhteenotto ei ollut omaa tietoa, vaan näin kerrottiin radion puolella.

Itse kun olen kelaillut tuota tilannetta uudestaan läpi, niin Zabon lyönnit laitaan on kyllä juuri sellaisia "c'mon jätkät, antaa palaa"

E: Yhden ottelun pelikielto tuli.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei riitä sanat enää kuvailemaan tätä pelleilyä :D
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Yksi matsi pelikieltoa Zabolle. Täysin linjassa aiempien päätösten kanssa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tietääkseni Zabo on todella pidetty jätkä kopissa ja viihtyy hyvin jengissä.

En usko, että on mitään keskinäistä kiistaa. Hetkellisia kärttyisyyksiä voi tulla, mutta niihin pitää suhtautua Stögön rauhallisella ja kettuilevalla tavalla.

Jos siis mitään edes oli. Mustakin Zabo katsoo kentälle mailaa lyödessään eli c'mon guys on todempi vaihtoehto.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Vai olisikohan kyseessä vain ns. kannustuksellinen toimenpidevahinko. Fiilis korkealla ja just siirryttu 3-0 johtoon ja Zabo päättää kopauttaa mailaa kaukalo reunaan että C'mon boys nyt mennään ja sitten hajoaakin maila...
100% oikein. Zabo ei edes noussut seisomaan, mikä olisi oletettavaa jossain tunnekuohussa. Vanhat puumailat oli parempia: niistä ei lähtenyt niin outoja kimmokkeita, ja niillä pelasi paremmat pelaaj...no ei nyt sentään.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Hieno homma, että Zabo on löytänyt peli-ilon ja tehot. Näyttää hyvältä poffeja ajatellen. =) Onnea liigauran 100:sta maalista!
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Hyvä Zabo! Nyt näyttää pistetilastot siltä miltä pitääkin. Maalipörssin voitto on nyt tavoite! Vähempään emme suostu. Emmehän. ;)
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt pitää Törmäsen tai jonkun repästä Zaboa hihasta ja antaa neuvoja noihin läpiajoihin, Zaborsky hukkaa noita aivan karmealla prosentilla koska ratkaisu on aina veto vastaantulevan veskan logoon. Tän herran hirvittävä lähtönopeus menee pahasti hukkaan noilla käsillä. Harjoituksissa joku opettaa sille vaikka 2 yksinkertaista harhautusta jolla saadaan veskaa vietyä edes vähän sivulle. Ei vaadi mitään ihmeellistä taitoa nuo yksinkertaiset pienet harhautukset sivulle, ja pienikin sivulle vienti ja vaikka ranne kilpipuolelle toimii yleensä hemmetin hyvin. Petteri Wirtanen ja talviklassikon nihkeällä jäällä kaksi rankkarimaalia kilpipuolelle ovat hyvä esimerkki noista.

Lisäksi Zaborsky ei näemmä suostu luopumaan tuosta ainoasta laukaisutyylistään joka on mailaa vähän taakse kiekosta ja lämäsy, ja tuohan ei ole toiminut IFK:ssa kovinkaan hyvin. Tuon vedon heikkoudet on huono nousu eli harvoin noilla yläpesien korkeutta saadaan tai edes lähelle sitä, ja toisekseen noissa lämäsyissä Zaborskylla on jäätävä epätarkkuus jopa lähes tyhjissä paikoissa. Nyt Zaborsky opettelemaan ihan perus rannetta jossa kiekko lingotaan sinne yläpesään tai edes patjan yli, tai varmaan se jo tuon osaa jotenkin, mutta ei jostain syystä suostu yhtä tyyliään vaihtamaan. Malttia maalipaikoissa tai malttia kun pääsee luistimilla vauhtiin voi olla yllättävän vaikea muuttaa sen tiedän, mutta se millä tyylillä vedät ja mihin, sitä voi muuttaa helpommin.
 
Viimeksi muokattu:

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Toivottavasti tälle slobolle ei sorvata jatkoa. Joku sanoikin eilisessä otteluketjussa hyvin: "Zabo on liigan paskin hyvä maalintekijä". Tolla liksalla (eikös ollut jopa liigan kova-palkkaisin pelaaja?) pitää saada enemmän aikaan, pelkät kaaliperhoset logoon EI RIITÄ.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös