Tomaatti on aivan huikeaa ainetta, menee niin salaateissa, soosseissa, kastikkeissa, keittojen pohjana, pitsassa, hampparin välissä, pelkkäältään, kuin leivänkin päällä. Sitten on erilaisia pyreitä ja soosseja, ja sitten se hapanimelä missä on varmaan yhtä paljon lisättyä sokeria kuin tomaattia, mikä onkin yllättäen se vauvasta vaariin kaikille kelpaava, myös niille "muka" allergisille ja muille makuaistia omaamattomille eli se ketsuppi. Menee isona, pihvitomaattina, keskikokoisena, pienenä luumutomaattina, terttuna jne. Sitten sitä kunnon tomaattia saa etelämpänä missä ne kypsinä poimitaan, noiden kotomaassamme myytyjen raakojen sijaan. Ei haittaa, tomaatti on hyvää! Itsellä on tuolla myös kasvatuksessa tomaattia, ihan siis pieniä sellaisia mitkä on kaikista parhaita salaatissa.
Terveellisiäkin ovat, flavonoideja ja lykopeenia, mikä sen mielyttävämpää kuin vetää noita sellaisessa muodossa mikä maistuu hyvälle.